Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Dukla Jihlava – BK Mladá Boleslav

3:2

po prodl. (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)

16.11.2012, 18:00 • Tomáš Lysý (@tomaslysy86), Vlasta Hledíková

Dnešní zajímavé utkáni skončilo možná trošku překvapivým výsledkem. Favorizovaná Jihlava nakonec zdolala hosty z Mladé Boleslavi až po prodloužení, kdy se trefil Čermák. Nutno však podotknout, že hosté byli Dukle vyrovnaným soupeřem a po právu si odvážejí z Horáckého zimního stadionu bod za prohru v prodloužení. Hostům přejeme poklidnou cestu domů. Z Jihlavy se loučí Tomáš Lysý a Vlasta Hledíková.

Konec zápasu.

61:46

Dukla právě vstřelila branku!

A je rozhodnuto. Mladá Boleslav se nestačila zformovat po úspěšně ubráněném oslabení. Lukáš Anděl vybojoval v útočném pásmu puk, který vzápětí přihrál na ROMANA ČERMÁKA, který střelou z první ukončuje dnešní zápas. Asistence: Lukáš Anděl.

61:22

Po konci prodloužení střílel pohotově Jan Mandát, jemu ale asi není gól v dnešním utkání souzen. Minul zhruba o dvacet centimetrů.

61:20

Hosté v plném počtu.

60:59

Zakázené uvolnění Dukly.

60:40

Dukla je hned od začátku nastěhována před Ašenbrennerem, který se má co otáčet.

60:01

Začalo prodloužení.
Po šedesáti minutách zápasu se nerozhodlo. Hra tak bude pokračovat pětiminutovým prodloužením, které ve kterém Dukla naváže na přesilovku ze závěru třetí třetiny.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:47

Nepřehledná situace před hostující brankou. Ašenbrenner vůbec neviděl puk, jenže Jihlavští puk do branky neprotlačili. Následně se odražený puk dostal k Čermákovi, který vypálil dělovku od modré, jenže tu už gólman Boleslavi zlikvidoval.

59:20

Anděl ujel všem boleslavským hráčům a řítil se sám na Ašenbrennera. Jenže byl hákoval hostujícím Nedbalem, který mu tak znemožnil pokus o zakončení. Po právu je na dvě minuty vyloučen, je mi však záhadou, proč hlavní rozhodčí Pokorný nenařídil trestné střílení!

58:00

Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:54

Boleslav teď za vlastní brankou ztratila puk. Anděl viděl na pravém kruhu najíždějícího Jana Mandáta, na kterého také směřovala přihrávka. Nejproduktivnější hráč staršího dorostu Jihlavy však o kousek minul levou tyč Ašenbrennerovi branky.

56:59

Jihlavu přesilová hra nabudila a nadále se tlačí před branku hostů. Ti vyhazují pouze na zakázané uvolnění.

56:23

Hosté v plném počtu.

56:09

A opět to byl Beran, jehož střela mířila do pravého horního rohu. Jenže o pár centimetrů minula cíl.

55:44

Simon Beran teď zhruba z dvou metrů netrefil boleslavskou klec.

55:20

Dukla je site natlačena před Ašenbrennerem, jenže ten všechny pokusy vyráží.

54:23

Dukla bude mít možnost rozhodnout zápas. Dvouminutovým trestem za podražení je potrestán Pavel Nastoupil (MLB).

54:02

Čermák si nyní dovolil velmi drzou kličku před vlastním gólmanem Svobodou. Sice tak obešel dva napadající hostující hráče, jenže trenér domácích jistě pro takovéto parádičky za vyrovnaného stavu pochopení mít nebude.

53:33

Několik přinejmenším sporných zákroků na obou stranách. Vylučovat se však nebude.

52:45

A když se to podařilo, aktivní hosté se během několika vteřin znovu dostali před Svobodu. Jenže ono je to sice pěkné, dobývat útočné pásmo, když veškeré aktivitě chybí střelba.

52:02

Hokejisté Mladé Boleslavi jsou nyní nastěhováni před brankou Dukly, a to už dobrou minutu. Domácím se nedaří vyhodit.

50:38

A už se to mele, už se to pere. Boleslavský Brzák si nabruslil až před domácího Svobodu, kterého se pokusil překonat. Ten se však nenechal překvapit a zalehl puk. Brzák se však snažil akci dohrát tím, že "zakopl" o domácího gólmana a spadl na něj. To samozřejmě nemohli nechat bez povšimnutí jihlavští beci, kteří velmi důrazně potvrdili pravidlo o chránění gólmana. Pan rozhodčí však vylučovat nebude.

50:07

Ofsajd Mladé Boleslavi.

50:01

Zdá se, že kdo dá dneska třetí branku, ten vyhraje. Ani jedno mužstvo se snaží neudělat chybu a hraje velmi opatrně.

48:49

Ty kompozitové hokejky dneska moc nevydrží. Další zlomená hůl, tentokrát na straně domácích hráčů. To už je dnes snad potřetí...

48:08

Nyní sledujeme zajímavou fázi utkání, kdy se přelévá z jedné strany na druhou.

47:11

Hosté v plném počtu.

45:57

Domácí v plném počtu.

43:57

Mladá Boleslav bude mít výhodu přesilové hry. Jiří Bambula odjíždí na trestnou lavici za faul loktem - dvě minuty.

45:11

Síly na ledě se srovnají. Mužstvo Mladé Boleslavi je potrestáno dvouminutovým trestem pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest jde za tým odpykat Ivan Ďurač.

44:59

Dukla se horko těžko brání tlaku hostů, kteří měli dvě nebezpečné střely, ze kterých plynul i závar před brankou Svobody. Nakonec však Jihlava vyhazuje.

43:53

Beran číhal před útočnou modrou na přihrávku, po které by jel sám na branku, jenže jeden z obránců hostů byl pozorný a souhru přerušil.

42:37

Boleslavským opět zatápí první formace Dukly ve složení Anděl - Jícha - Mandát. Střelu prvně jmenovaného vyráží Ašenbrenner ramenem mimo dosah své klece.

41:54

Vojtěch Balaštík, nositel známého hokejového jména, mohl postupovat ve středním pásmu na branku, jenže proti byl jeden z Boleslavských obránců.

41:22

Další útočné snažení Jihlavských nyní kazí ofsajd.

40:42

Dukla do třetí třetiny vlétla jak hurikán Sandy do New Yorku. Mandát si během pár vteřin připsal dvě střely, jenže první skončila pouze na boční síti a druhá minula cíl.

40:01

Začala třetí třetina.
Oba týmy již krouží po ledové ploše. Rozhodčí na ni také právě vjíždějí, takže třetí třetina může začít.
Hosté se probudili a vytvořili několik akcí, které prověřili jak jihlavskou obranu tak i Dominika Svobodu. Stav se v průběhu měnil pouze jednou a to po střele Jakuba Šíra, který se prosadil po chybě domácí obrany ve středním pásmu. I domácí si vytviřili několik šancí, ani jednu se nezdařilo proměnit. Utkání se tedy rozhodne ve třetím dějství, ketré začne přibližně v 19:32.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Václav Krupička (MBL) se ještě před odchodem do šaten dostal až před Svobodu. Gólová šance byla zmařena nejen díky pohotovosti, ale i díky levému betonu, od kterého se střela odrazila.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé části utkání.

37:40

Jan Mandát se snažil projít přes střední pásmo. To se mu ovšem zásluhou Vernera nezdařilo a opět je velmi důsledně prověřována domácí obrana.

36:40

Lukáš Vykoukal se snaží o útok na branku. To se ovšem nezdařilo a tak se hráči Mladé Boleslavi opět ujímají puku a vyjíždí do útočného pásma.

35:24

Domácí zřejmě dostali nějaké výtky od trenéra a tak ostřelují Ašenbrennena a snaží se o změnu stavu ve svůj prospěch.

33:57

Po vyrovnávacím gólu se hosté usadili v útočném a pásmu a prověřují jak pozornost obrany tak i gólmana. Ten ovšem nedovolil aby se v krátkém čase opět měnilo skóre. I domácí se snaží o změnu stavu, jejich střely jsou ovšen ben úspěchu.

33:12

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

Po chybě domácí obrany ujel Tomáš VERNER až k brance a procedil puk za brankovou čáru. Bez asistence

32:37

Hosté v plném počtu.

31:00

Jihlavští hokejisté se usadili v útočném pásmu a snaží se vystřelit. Po Čermákově chybě měl ujel Šír domácí obraně a tak musel zasahovat Dominik Svoboda, který kus gumy pevně přitiskl na hruď.

30:37

Vojtěch Němec (MBL) odchází na trestnou lavici na dvě minuty za hákování.

29:35

Jan Mandát opět prověřil poroznost hostujícího strážce rankovitě. Po střele zpoza kruhů se ovšem změny stavu nedočkal, ouk skončil na betonech Ašenbrennena.

29:03

Jiří Bambula proklouz s kotoučem až k Ašenbrennenově kleci a vystělil. Střela nebyla přesná a minula branku o několik centimetrů i bez zásaho brankáře.

28:06

Bolestavští hráči chtěli za změnit stav utkání a dostali se zpoza branky až těsně před Svobodu. Gólma ránu skoval do lapačky, ale hostí se ještě pokoušeli o dorážku a tak se trošinku poškádlili s domácí obranou.

27:18

Svoboda na několok sekund ztratil hůl a tak se snaží ubránit brankovitě pouze vlastním tělem, což se mu podařilo úspěšně.

25:32

Jihlavští se usadili před hostujícím mužem s maskou. Snaha dostat puk do brankoviště byla ovšem zmařena obranou a tak musí domácí začít za Svobodou.

24:02

Čermák měl nyní krásnou příležitost. S příhrávkou se dostal přes obranu až do mezikruží a vypálil. V cestě gólu ovšem stála lapačka Ašenbrennera.

23:26

Boleslavští hráči se usadili v točném pásmu a zkoušení jak pozornost obrany tak i Svodoby, který několikrát zlikvidoval gólovou příležitost.

22:20

Před hostujícím brankářem vznikla velmi nepřehledná situace, která zkončila šťoucháním před gólmanem.

21:47

Daniel Dvořák se dostal s kotoučem až do úřočného pásma. Domácí se pokusili vystřelit, ovšem bez úspěchu. Ašenbrenner nedovolil změnu stavu utkání.

21:00

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté. Prověřili pozornost Svobody, který puk uklidil do lapačky.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvod první třetiny patřil Dukle, která se po osmi minutách dostala už do dvoubrankového vedení. Poté jsme sledovali poměrně nezáživnou část hry. Domácí se dvougólovým vedením zřejmě ukolébali a ke konci třetiny již byla Boleslav lepší, což se projevilo snížením na 2:1. Co přinese druhá třetina? To se dozvíme přibližně v 18:47.

20:00

První třetina skončila.

19:58

Ofsajd Dukly.

19:36

Boleslav při chuti. Hostující hráči si nabruslili až řped Svobodu, ten však s námahou neposedný puk zlikvidoval.

19:00

Ohlášena poslední minuta první třetiny.

18:39

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

Nyní už to však gól je. Borovec si přijel pro odražený puk po své vlastní střele, přihrál kousek před modrou na JAKUBA ŠÍRA a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Zdeněk Borovec, Vojtěch Němec.

18:34

Zdeněk Borovec se ocitl úplně volný před Svobodou, mířil však vysoko nad.

17:59

Hosté v plném počtu.

17:24

Po několika přihrávkách vystřelil od modré čáry Roman Čermák, jenže jeho střela byla velmi nepřesná. Dukla však ještě udržela puk a ohrozila gólmana hostů, skóre se však nemění.

16:25

Ti však po chvíli vyhazují a Dukla bude muset začít od znova.

16:08

Dukla po buly vybojovala puk a usazuje se před brankou hostů.

15:59

Nyní budeme moct porovnat, jak oba týmy umí hrát přesilové hry. Početní výhodu bude mít také Mladá Boleslav, když je vyloučen na dvě minuty Vojtěch Němec za držení.

15:17

Chvíli to vypadalo pro domácí hráče nadějně a drželi puk před Ašenbrennerem, ale hosté se vzápětí osvobodili.

15:02

Jak si Dukla poradí se situací tři na tři, do které se právě dostává?

14:52

Jeden z hráčů Dukly raději za svojí brankou u hrazení zašlápl puk. Bude se tak vzahovat před Svobodou.

14:09

Domácí v plném počtu.

13:43

V druhé minutě přesilové hry Boleslavi snad ani není poznat, že má hostující tým výhodu jednoho hráče v poli.

12:43

Nestoupil vypálil od modré čáry, jenže Svoboda teď předvedl velmi dobrý zákrok, když pravým betonem vyrazil puk směřující přesně k tyči. Boleslav se ještě chvíli udržela před brankou Dukly, to však už teď neplatí a bude se vhazovat ve středním pásmu.

12:09

Už jsem chtěl napsat, že se hraje zatím velmi slušně a bez vyloučení, že by měl i Mirek Dušín radost. Nyní už to však neplatí. Daniel Dvořák (JIH) byl vyloučen na dvě minuty za hákování.

11:13

Mandát přenechal puk na obranné modré Jíchovi, ten si nabruslil až do útočného pásma a pokoušel překvapit Ašenbrennera. Jeho střela ale pouze vymetla lapačku hostujícího gólmana.

09:42

Opět je to první útok Dukly, který čeří vodu před boleslavským brankářem. Mandátovo nahození ještě zachytil střídající Vykouk, který se pokoušel něco vymyslet. Hlava však tentokrát byla rychlejší než ruce a střelec první branky domácích ztrácí puk. Následuje rychlý protiútok Boleslavi, ale Svoboda v pohodě kryje.

09:08

Zakázané uvolnění domácích.

08:19

O které však Jihlava vzápětí přichází.

08:19

Jihlavský Dvořák přechytrařil u hrazení jednoho z hráčů soupeře a udržel tak Dukle útočné pásmo.

07:50

Bude se vzahovat opět před brankou Boleslavi, protože její hráči se provinili zakázaným uvolněním.

07:11

Dukla právě vstřelila branku!

Vzápětí však udeřilo. Dukla využívá situaci dva na dva. Anděl předložil přihrávku zcela volnému LUKÁŠI JÍCHOVI, který si najížděl v prostoru mezi kruhy. Jeho první střelu stačil ještě brankář hostů zlikvidoval, na následnou bekhendovou dorážku však už byl krátký. Asistence: Lukáš Anděl.

06:50

Nyní nelze k předváděné hře obou týmů říct vůbec nic, protože se hra přelévá z jedné strany na druhou.

05:49

Jeden z čárových rozhodčích nyní poměrně pozdě signalizoval ofsajd Jihlavy, který byl tak jasný, že kdyby byl stadion pod širým nebem, byl by vidět i z letadla...

05:29

Boleslavský Borovec nevyužil špatnou rozehrávku domácích obránců, kteří vzápětí svoji chybu napravili.

04:51

Ašenbrenner v poklidu kryje střelu Čermáka z levého kruhu. Bude se vhazovat před hostujícím brankářem.

03:17

Lukáš Vykouk je při chuti. Jiří Bambula se pěkně uvolnil a předložil střelci prvního gólu milimetrovou přihrávku. Druhý zářez na pažbě v dnesním utkání si však Vykouk nepřipsal.

02:50

Teď možná hlavní rozhodčí trošku zaváhal, když nepotrestal jasné podražení na jihlavského obránce Čermáka.

02:17

A opět velmi aktivní první formace Dukly, Mandát se pokusil dvakrát vystřelit, avšak tentokrát byl Ašenbrenner pozorný.

01:04

Dukla právě vstřelila branku!

A máme tu rychlý první gól zápasu. Odražený puk se dostal k Mandátovi, který číhal mezi kruhy. Napoprvé však brankář ještě stačil zasáhnout a vyrazit před sebe. Jenže Boleslavští obránci si před vlastním brankářem počínali jak na procházce a nevyhodili puk pryč. Toho využil Jiří BAMBULA, který kus černé gumy procpal za do branky. Hostující kapitán Brzák se ještě snažil protestovat proti uznání gólu, to však nebylo nic platné. Dukla se tak ujímá vedení. Asistence: Lukáš Vykouk.
Mandát krátce po vzahování našel v útočném pásmu, Jíchu, jenže ten byl přidržen u hrazení. Nakonec se však puk dostal k Andělovi, který poprvé otestoval připravenost Ašenbrennera. Gólman hostů si tak přippsal první zákrok.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Dukla Jihlava: Svoboda (Vacek) - Mandát M., Čermák, Košař, Port, Žuček, Půža, Brussmann - Anděl, Jícha Mandát J. - Mahút, Bambula, Vykouk - Hotař, Dvořák, Balaštík - Beran

BK Mladá Boleslav: Ašenbrennner (Růžička) - Nedbal, Nastoupil, Plíšek, Tržický, Semrád, Hercig, Mašek - Krupička, Brzák, Borovec - Bašus, Šír, Němec - Ďurač, Sedmík, Durdil - Verner, Černý

Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Samuel .
Nejproduktivnější hráči:

Góly:
HC Dukla Jihlava - Jan Mandát, 17 zápasů, 13 gólů.
BK Mladá Boleslav - Stanislav Brzák, 12 zápasů, 7 gólů.

Kanadské bodování:
HC Dukla Jihlava - Jan Mandát, 17 zápasů, 24 bodů (13+11).
BK Mladá Boleslav - Stanislav Brzák, 12 zápasů, 11 bodů (7+4).

Nejproduktivnější obránci:
HC Dukla Jihlava - Roman Čermák, 16 zápasů, 14 bodů (1+13).
BK Mladá Boleslav - Jakub Plíšek, 16 zápasů, 4 body (1+3).
První vzájemný zápas ve 12. kole dopadl lépe pro Mladou Boleslav, která na svém stadionu vyhrála 3:1 a připravila tak Dukle jednu ze čtyř porážek v sezoně. Jihlava má tedy svému soupeři co oplácet.
V rámci 19. kola extraligy staršího dorostu skupiny střed se na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě představí domácí Dukla proti bruslařskému klubu z Mladé Boleslavi.

Dukla Jihlava momentálně okupuje třetí místo v tabulce a navíc má utkání k dobru. Během sedmnácti kol nasbírala Dukla celkem 36 bodů. Jihlavští poslední zápasy chytli formu jako trám, když všech posledních sedm utkání vyhráli.

BK Mladá Boleslav se naopak nachází na předposledním, sedmém místě tabulky se ziskem 17 bodů. Oproti soupeři se jí nyní příliš nedaří. V posledních šesti zápasech vyhrála pouze jednou a vstřelila jen 8 branek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Dukla Jihlava – BK Mladá Boleslav

3:2

po prodl. (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Bamula (Vykouk), 8. Jícha (Anděl), 62. Čermák (Anděl) - 19. Šír (Borovec, Němec), 34. Verner

HC Dukla Jihlava: Svoboda (Vacek) - Mandát M., Čermák, Košař, Port, Žuček, Půža, Brussmann - Anděl, Jícha Mandát J. - Mahút, Bambula, Vykouk - Hotař, Dvořák, Balaštík - Beran

BK Mladá Boleslav: Ašenbrennner (Růžička) - Nedbal, Nastoupil, Plíšek, Tržický, Semrád, Hercig, Mašek - Krupička, Brzák, Borovec - Bašus, Šír, Němec - Ďurač, Sedmík, Durdil - Verner, Černý

Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Samuel

Průběh zápasu
1. třetina
01:04
07:11
12:09
15:59
18:39
Po 1. třetině
2. třetina
30:37
33:12
Po 2. třetině
3. třetina
45:11
43:57
54:23
59:20
Po 3. třetině
Prodloužení
61:46
po prodl.