Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Poprad – HC Košice

3:4

konec (2:2, 1:1, 0:1)

16.11.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad sk

Je dobojované!
V tretej tretine sa rozhodlo. Košičania sa dostali do vedenia v 44. minúte, keď skvelý gól vsietil Tomáš Bulík. Ten zinkasoval skvelú prihrávku od Svitanu a švihom našiel miesto v Sidorovej bráne, ktoré nebolo pokryté. V závere tretej tretiny sme videli obrovský tlak domácich hráčov, no ten zneškodnil s veľkým prehľadom svojími pozornými reflexmi gólman Alexandr Hylák.
Košičania si tak z tohto východoslovenského derby odnášajú dôležité tri body a zatiaľ vyhrávajú 2:1 na ligové derby zápasy.

Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského štadióna.
Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:20:59)

60:00

Koniec zápasu.

59:58

Posledné zakončenie od modrej čiary nám predviedol Lukáš Hvila, no gólman Hylák puk vyráža svojou lapačkou na zadný mantinel.

59:51

Deväť sekúnd do konca a vhadzovať sa bude po Hylákovej ľavici!

59:46

Podľa všetkého do košickej brány padol gól, no hlavný rozhodca Baluška prerušil hru z dôvodu, že videl postaveného útočiaceho hráča v bránkovisku!

59:30

Hylák nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Po prihrávke od Kovačeviča sa k puku dostal Sabolič, ktorý nekompromisnou delovkou preveril košického brankára. Ten však puk videl a úspešne ho ukryl vo svojej výstroji.

59:37

Aj tréner Košíc - Milan Staš si vyžiadal oddychový čas!

59:20

Delovku od modrej čiary nám tentokrát predviedol Kovačevič! Gólman Hylák však vyráža aj tento skvelý strelecký pokus! Pri puku sú stále domáci hráči!

58:39

Tvrdé zakončenie od modrej čiary nám predviedol Lukáš Hvila! Gólman Hylák v spolupráci s Kolbom však tento puk vyrazili do bezpečia a Popradčania opäť úspešne kombinujú.

58:12

Popradskí "Kamzíci" nastupujú v šestici a gólman Sidor ostáva na striedačke! Máme tu powerplay!

58:12

Popradský tréner Jozef Škrak si vyžiadal oddychový čas!

58:12

Gólman Hylák nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Po skvelej prihrávke od Kloudu sa snažil dorážať Michael Vandas, no košický gólman aj tentokrát úspešne prevetral svoju lapačku!

57:59

Košičania sa zatiaľ úspešne oslobodzujú. Efektívne vyhodenie puku cez všetky čiary nám predviedol Marek Slovák. Pri puku je Špelda, ktorý sa pokúsi spoza vlastnej brány niečo vymyslieť.

57:36

V závere tretej tretiny získavajú popradskí hráči početnú výhodu. Na dve minúty za podrazenie Michaela Vandasa si odchádza sadnúť Michal Šeda.

57:20

Dušan Sidor bol opäť pod paľbou! Tentokrát po peknej prihrávke od Bulíka zakončoval Jenčí, ktorý sa však gólovo nedokázal presadiť proti pozornému ľavému betónu poprsadského gólmana.

56:45

Tvrdé zakončenie Dávida Buca z ľavého krídla putovalo len mimo košickej brány. Následne nám Deyl svojím vyhodením puku predviedol zakázané uvoľnenie.

56:00

Do konca tretej tretiny nám ostávajú presne štyri minúty. Pri puku sú momentálne domáci hráči, ktorí však musia zakladať útok z vlastnej obrannej tretiny. Uvidíme, ako sa im to podarí tentokrát.

55:25

Peter Klouda nahodil puk na košickú bránu a snažil sa z tejto šance niečo vyťažiť. Gólman Hylák mu však predviedol úspešný zákrok, keď puk pokryl svojou lapačkou.

54:45

"Kamzíci" sú opäť usadení v útočnom pásme, kde sa snažia efektívne kombinovať. Prihrávkové kombinácie im zatiaľ vychádzajú, no v kľúčových momentoch im chýbajú zakončenia.

54:10

Popradskí hráči sa nakrátko dostali do útočného pásma, no nevydržali tam veľmi dlho. Pekný bodyček Kolbu odstavil útočiaceho Tomasa a vlastne celý popradský útok.

53:35

Po tvrdej strele od Patrika Svitanu sa musel obracať aj popradský gólman Sidor. Ten puk veľmi dobre pokryl medzi svojími dobre postavenými betónmi.

52:56

Hylák nám predviedol ďalšie nádherné zákroky! Sabolič nedokázal košického gólmana prekonať ani nadvakrát. Hylák najskôr zasiahol svojími betónmi a následne prevetral aj svoju pozornú lapačku!

52:34

Košičania sú pri puku a snažia sa zaútočiť, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí. Popradčania veľmi dobre kontrolujú stredné pásmo a efektívne forčekujú.

51:55

K ďalšiemu nebezpečnému zakončeniu z pravej strany sa dostal Stanislav Balán, no aj on bol neúspešný. Gólman Hylák jeho strelecký pokus chytá vo svojej výstroji.

51:25

Do sympatického zakončenia sa po strele od Šterbáka dostal Michael Vandas, no gólman Hylák zareagoval úspešne aj tentokrát a puk ukryl medzi svojími betónmi.

50:59

Po peknej prihrávke od Dávida Buca sa k puku na ľavej strane dostal Roman Tomas, no gólman Hylák sa veľmi dobre premiestnil a na Tomasove zakončenie z prvej zareagoval úspešným zákrokom svojich betónov.

50:12

Po tvrdom zakončení od Šterbáka mal gólman Hylák veľmi dobre zaclonený výhľad, no napokon dokázal úspešne zasiahnuť. Teč Vandasa smer puku nezmenil. Hylák nemal tým pádom problém zakročiť lapačkou.

49:40

Popradčania majú k dispozícii presilovú hru! Na trestnú lavicu si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza sadnúť Michal Šeda.

49:21

Sabolič nám predviedol hru so zdvihnutou hokejkou, a tak sa po jeho prečine bude vhadzovať v strednom pásme. Kam poputuje hra tentokrát?

48:47

Popradskí hráči sa usadili v útočnom pásme, kde zatiaľ veľmi dobre kombinujú. Košičania im však ich kombinácie úspešne kazia a pri mantineloch môžeme vidieť mnoho súbojov na hranici faulu.

48:14

Na druhej strane nám veľmi dôležitý zákrok predviedol gólman Sidor, ktorý musel čeliť nepríjemnej strieľanej prihrávke od Róberta Hunu. Sidor sa však dobre zorientoval a puk pokryl svojou lapačkou.

47:35

Lukáš Hvila sa mohol dostať do ďalšieho nebezpečného zakončenia, no mierne sa mu to nepodarilo! Puk mu odskočil a jeho následné zakončenie gólman Hylák poľahky vyráža do bezpečia.

46:58

Koskinen so Saboličom zaviezli puk do útočného pásma, no veľmi dlho sa tam nezdržali. Po peknom vypichnutí puku od Slováka sa do útoku opäť dostávajú Košičania.

46:20

Vhadzovanie po Hylákovej ľavici zvíťazili popradskí hráči, no nepodarilo sa im zakončovať. Po nepresnej prihrávke od Jabrockého sa do útoku hrnú bratia Hunovci.

45:41

Košickí hráči sa chceli dostať do útoku prihrávkou na útočnú modrú čiaru, no to im mierne nevyšlo. Deylova strieľaná prihrávka končí zakázaným uvoľnením.

44:59

Popradčania sa mohli dostať do ďalšej zaujímavej gólovej šance, no tentokrát ich zastavil offsajdový verdikt, ktorý im nekompromisne odpískal rozhoca Bogdaň.
Dnešné stretnutie sleduje 2394 divákov.

44:22

Košický ofenzívny tlak pokračuje. Popradčania mu síce zatiaľ veľmi dobre čelia, no nedarí sa im dostať do útočného pásma. Pri puku je momentálne Jáchym za vlastnou bránou.

43:45

Do zaujímavého úniku po ľavom krídle sa dostal Dávid Buc, no puk mu mierne odskočil, čo bleskovo využil Macejko, ktorý získava puk a posiela Košičanov do útoku.

43:02

Košice dali gól!

Košičania využívajú presilovú hru a dostávajú sa do jednogólového vedenia! Po skvelej prihrávke od Svitanu sa k puku na ľavom kruhu dostal TOMÁŠ BULÍK, ktorý efektívnou strelou švihom prekonal bezmocného gólmana Sidora! Asistencie si pripisujú hráči Patrik Svitana a Richard Jenčík.

42:48

Ďalšia nepresná prihrávka Šedu končí pre Poprad veľmi dobre. Puk tentokrát cez všetky čiary vyhadzuje Joonas Koskinen! Pri puku je momentálne Chovan.

42:11

Popradčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Po nepresnej prihrávke od Nováka sa k puku dostal Jáchym, ktorý ho posiela cez všetky čiary. Košičania musia zakladať útok z vlastnej obrannej tretiny.

41:45

V oslabení sa do zakončenia dostal Stanislav Balán! Ten sa však nedokázal gólovo presadiť, keďže pu hokejku skrížil pozorný obranca Kolba!

41:17

Košičania si zahrajú v početnej výhode! Za faul lakťom si na dve minúty odchádza oddýchnuť Dominik Kramár. Košičania majú poskytnuté poriadne šance.

40:48

Košický tlak sa stupňoval a stupňoval až napokon vyústil do delovky od Michala Nováka! Tú však gólman Sidor bravúrne vyráža svojím pravým betónom do bezpečia!

40:08

Úvodné vhadzovanie tretej tretiny putuje na hokejky košických hráčov. Tí hrajú v početnej výhode a tak hneď korčuľujú do útočného pásma. Popradčania sú v strehu.

40:01

Začala tretia tretina.
Aj druhá tretina nám priniesla vyrovnaný gólový stav - 1:1. Oba tímy nám predviedli pomerne vyrovnaný výkon, ktorý vychádzal hlavne z dobre založených obrán. Vstup do tretiny mali tentokrát lepší Košičania, ktorí sa už v 22. minúte dostali do vedenia po skvelej strele švihom z hokejky Štěpána Novotného. Popradčania nechali na seba čakať, ale stálo to za to. Po skvelej prihrávkovej kombinácii medzi Kloudom a Hvilom sa v 32. minúte gólovo presadil Lukáš Hvila, ktorý nedal šancu gólmanovi Hylákovi. V druhej tretine sme mohli vidieť tri košické presilové hry a dve popradské, no ani jedna z nich doposiaľ nebola využitá.
Tretiu tretinu začneme v znení presilovej hry Košíc, ktorá bude trvať ešte 1 minútu a 1 sekundu.

Podarí sa jednému z tímov dominovať v tomto derby zápase v tretej tretine alebo uvidíme deľbu bodov?
Tretia tretina začína približne o 18:39.

40:00

Druhá tretina skončila.

39:45

Gólman Sidor nám predviedol veľmi dôležitý zákrok svojím pravým betónom, ktorým zneškodnil delovku z hokejky Radeka Deyla! Jáchym následne vyhadzuje puk cez všetky čiary.

39:24

Popradčania sa nevzdávajú a predviedli nám skvelý únik! Po skvelej prihrávke od Michaela Vandasa sa k puku dostal Radoslav Suchý, no gólman Hylák jeho strelecký pokus pokrýva medzi svojími betónmi!

39:01

Košičania si zahrajú opäť v početnej výhode! Peter Klouda si odchádza odpykať dvojminútový trest za hrubosť. Hrubo napadol brániaceho Deyla za košickou bránou.

38:24

Popradskí hráči sa dokázali ubrániť, no košický útočný tlak stále pokračuje. Domáci hokejisti sa však dobre bránia a Košičanov nepúšťajú k zakončeniam.

37:41

Na druhej strane sa do zaujímavej palebnej pozície dostal Dávid Buc, ktorý zinkasoval presnú prihrávku od Romana Tomasa. Gólman Hylák však po Bucovom švihu veľmi dobre oprášil svoju pozornú lapačku!

37:08

Marcel Haščák sa dostal do fantastickej gólovej šance! Po skvelej prihrávke od Jenčíka však minul priestor popradskej brány o pár centimetrov! Ak by sa trafil, tak by z toho mohol byť krásny gól!

36:44

Po tvrdom zakončení od Michala Nováka musel gólman Sidor preveriť svoju lapačku. Puk ňou veľmi dobre vyrazil až na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.

36:18

Popradčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Po nepresnej prihrávke od Jenčíka sa k puku dostal Jabrocký, ktorý puk nekompromisne odpálil cez všetky čiary.

35:51

Košičania majú k dispozícii ďalšiu početnú výhodu. Dvojminútový trest za hákovanie si odsedí Balán, ktorý nekompromisne zastavil dobiedzajúceho Slováka.

35:35

Košický forčeking je momentálne veľmi aktívny - Popradčania majú problém dostať sa do stredného pásma a nie to ešte zaútočiť. Pri puku je momentálne Šterbák.

34:57

Košičania sa usadili v útočnom pásme, kde sa snažia systematicky kombinovať. Prihrávky im celkom vychádzajú, no následné zakončenia Deyla a aj Slováka skončili mimo popradskej brány.

34:24

Gólman Hylák nám musel predviesť ďalší spoľahlivý zákrok, ak nechcel inkasovať. Po peknej strele švihom od Suchého puk stečoval hokejkou a následne ho ukryl vo svojej lapačke.

34:00

Popradčania opäť zamierili do útočného pásma. Gríger bol však tesne pred košickou bránou tvrdo odstavený obrancom Macejkom. Toto odstavenie bolo síce na hranici faulu, no tentokrát sa nepíska.

33:28

Košičania sa nakrátko dostali do útočného pásma, no dlho im to nevydržalo. Po peknom bodyčeku od Grígera sa k puku dostáva Šterbák, ktorý ho posiela cez všetky čiary.

32:59

Po peknom zakončení z ľavého kruhu v podaní Sabahudina Kovačeviča sa gólman Hylák blysol pekným zákrokom, v ktorom oprášil svoju pozornú lapačku.

32:15

Popradskí hráči sú pri ofenzívnej chuti a výrazne atrackujú obranné pásmo hostí. Tým momentálne neostáva nič iné ako sa dobre brániť a snažiť sa forčekovať. To im však zatiaľ ide veľmi dobre.

31:38

Poprad dal gól!
Krátko po návrate vylúčeného Nováka sa "Kamzíkom" podarilo vyrovnať! Klouda podobne ako v poslednom zápase v Skalici pripravil pre LUKÁŠA HVILU nádherný gól! Klouda si puk potiahol za košickú bránu a skvelým backhandom našiel nebráneného Hvilu, ktorý už bezproblémovo prekonal Hyláka. Asistenciu si pripisuje Peter Klouda.

31:00

Popradčania hrajú krátku 31sekundovú presilovú hru. Košičania sa však zatiaľ veľmi dobre bránia. Efektívne vyhodenie puku v podaní Kolbu posiela domácich do stredného pásma.

30:24

Košičania opäť mierne pritlačili pred popradskou bránou! Po peknej prihrávke od Róberta Hunu sa k zakončeniu dostal Milan Takáč, no gólman Nikkilä jeho strelecký pokus vyrazil svojími betónmi.

29:51

Momentálne sa puk nachádza v obrannom pásme Košíc, no odtiaľ sa hostia nemôžu dostať. Pozorný popradský forčeking zneškodňuje košické prieniky cez stredné pásmo.

29:19

Sily na ľade sa na minútu a 29 sekúnd vyrovnajú. Na košickú trestnú lavicu si odchádza sadnúť Michal Novák, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.

28:48

Košičania si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche si odchádza odpykať Samuel Takáč.

28:21

Gólman Sidor sa musel opäť poriadne obracať! Najskôr zneškodnil strelu švihom od Chovana, následne aj príklep Slováka a do tretice úspešne vyrazil svojou rukou dorážku od Kolbu.

27:52

Popradčania sa dostali do ďalšej skvelej šance! Po tvrdej strele od Špeldu chcel puk dorážať Tomas, no gólman Hylák rozložil svoje betóny na celú bránu a efektívne zasiahol.

27:13

Košičania nám predviedli závar pred popradskou bránou aj v oslabení! Po ľavom krídle si bleskovo zbiehal Tomáš Bulík, no jeho zakončenie gólman úspešne zblokoval svojím pravým ramenom do bezpečia!

26:56

Popradčania sa usadili v útočnom pásme, kde si rozložili svoj ofenzívny kolotoč. Z ľavého kruhu nám predviedol sympatické zakončenie Stanislav Balán, no gólman Hylák jeho nedôraznú strelu úspešne pokrýva svojou lapačkou.

26:36

Košičania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Predvádzajú nám efektívny forčeking, ktorý zneškodňuje akýkoľvek náznak aj len malej popradskej šance.

26:07

Popradčania sa snažia gólovo presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Po hre so zdvihnutou hokejkou v podaní Saboliča sa bude vhadzovať napravo od gólmana Sidora.

25:46

Košickí hráči sa ihneď po prvej prihrávke Popradu dokázali úspešne oslobodiť. Po vyhodení puku z hokejky Kolbu sa k puku dostáva pozorný gólman Sidor.

25:26

Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Aj košická lavička zinkasovala dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Odpykať si ho odchádza Matúš Chovan.

24:26

Do rýchleho úniku po pravom krídle sa mohol dostať Marek Slovák, no mierne sa pošmykol a stráca puk. Následne ho získava pozorný Špelda, ktorý posiela do útoku svojich spoluhráčov.

23:43

Po dobrej prihrávke od Dávida Buca sa k zakončeniu mohol dostať Roman Tomas, no ten túto šancu mierne zahodil. Puk si z medzikružia potiahol a následne mu ho ukradol pozorný Deyl.

22:59

Popradskí hráči sa nevzdávajú a momentálne sú tým aktívnejším tímom. Košičania presunuli svoje hlavné sily do obrany, kde im to zatiaľ fičí tak, ako si to predstavujú.

22:20

Po peknej prihrávke od Suchého sa k zakončeniu z pravej strany dostal Michael Vandas, no ten nám predviedol len veľmi nedôrazné zakončenie, ktoré sa od Hylákovho betónu odrazilo na zadný mantinel.

21:57

Popradčania sa snažia pozviechať a priniesť vyrovnávajúci gól, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Košická obrana ich útočnú snahu veľmi dobre eliminuje. Po nepresnej Tomasovej prihrávke vidíme zakázané uvoľnenie, ktoré zapríčinil Šeda.

21:13

Košice dali gól!

Vystriedaný popradský gólman Dušan Sidor inkasuje už jednu minútu a 13 sekúnd od svojho nástupu. Po skvelej prihrávke od Chovana sa k puku dostal ŠTĚPÁN NOVOTNÝ, ten si ho potiahol na ľavý kruh a nádherným švihom posiela puk ponad pravé rameno gólmana Sidora. Asistencie si pripisujú hráči Matúš Chovan a Michal Šeda.

20:47

Do druhej tretiny vstúpili aktívnejšie košickí hráči, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pozorná popradská obrana im veľmi dobre čelí a puk vyhadzuje do stredného pásma.

20:08

Úvodné buly druhej tretiny pre zmenu putovalo na hokejky popradských hráčov. Tí si puk potiahli do vlastnej obrannej tretiny, no tam ich začali atakovať pozorní Košičania.

20:01

Začala druhá tretina.

Do popradskej brány nastupuje na začiatku druhej tretiny gólman Dušan Sidor!
V prvej tretine sme mohli vidieť pomerne vyrovnaný výkon na oboch stranách. Do zápasu vstúpili lepšie domáci hokejisti, ktorí si už v druhej minúte vybojovali vedenie zásluhou gólu z hokejky Balána. Košičania však veľmi dlho nečakali a už v 7. minúte priniesol vyrovnávajúci gól Oliver Jokeľ. V jeho šlapajách išiel v 9. minúte aj Marek Slovák a stav stretnutia mal úplne iný smer. Avšak len po dobu štrnástich sekúnd. Prvý útok Popradu po druhom košickom góle skončil tiež gólovo! Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa k puku dostal Dávid Buc, ktorý pekným švihom prekonal gólmana Hyláka. Po vyrovnávajúcom góle Popradu sme mohli vidieť dve presilové hry Popradu a jednu pomerne krátku v podaní Košíc, no ani jedna z nich neskončila gólovo. V závere úvodnej dvadsaťminútovky sa vyznamenali najmä dobre hrajúce defenzívy oboch tímov.

Po prvej tretine je stav vyrovnaný, ako sa na správny derby zápas patrí. Ako to bude vyzerať po štyridsiatich minútach? Bude niektorý tím bližšie k víťazstvu?
To sa dozvieme už v druhej tretine, ktorá začína približne o 17:49.

20:00

Prvá tretina skončila.

19:35

Košičania sú pri puku a kontrolujú priebeh prvej tretiny sympatickými prihrávkami vo vlastnej obrannej tretine a v strednom pásme. Všetci čakajú na záverečnú sirénu.

18:56

Veľmi nevydarený útok Košíc skončil nepresnou prihrávkou od Macejka, no to ešte nebol koniec. Ďalšia útočná vlna Košíc končí postavením mimo hry.

18:05

Pred košickou bránou sme mohli vidieť ďalší obrovský závar! Po skvelej strele od Balána sa puk niekoľkokrát poodrážal a následne ho chcel doraziť Tomas, no už sa mu to nepodarilo. Košičania získavajú puk a snažia sa zaútočiť.

17:23

Popradčania sa opäť držia v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí nejako efektívne zakončovať. Po peknej prihrávke od Kloudu sa k strele dostal Šterbák, no ten puk napálil len do betónov gólmana Hyláka.

16:47

Košickí hráči hrajú toto oslabenie zatiaľ veľmi dobre. Po skvelom vyhodení puku cez všetky čiary od Kolbu sa domáci Popradčania predviedli zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude po Nikkiläovej pravici.

16:24

Popradčania majú k dispozícii ďalšiu početnú výhodu. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza posedieť Radek Deyl.

15:46

Košičania si snažia vytvoriť útočný tlak, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí. Popradskí hráči nám predvádzajú veľmi dobrú defenzívnu hru. Tentokrát sa hostia previnili hrou zo zdvihnutou hokejkou. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.

15:08

Popradčania sa ocitli v ďalšej obrovskej gólovej šanci! Po skvelej prihrávke od Lukáša Hvilu sa k puku dostal Peter Klouda, ktorý tvrdo vystrelil, no mám pocit, že po teči od Hyláka skončil puk len na pravej žŕdke košickej brány!

14:23

Pri puku sú opäť košickí hráči, no ich útočná snaha je zatiaľ len veľmi nevýrazná. Popradskí hráči sa dobre bránia a puk posielajú do neutrálneho stredného pásma.

13:47

Dávid Gríger sa dostal do fantastickej gólovej šance! Po skvelej prihrávke od Samuela Takáča bol osamotený pred Hylákom, no strelou a ani následnou dorážkou ho nedokázal prekonať!

13:18

Puk sa dostal do útočného pásma Košíc, no tam sa zasekol pri zadnom mantineli. Momentálne môžeme vidieť súboj o puk v znení štyroch hráčov.

12:40

Momentálne sa hrá pomerne opatrne. Košičania majú puk vo svojej moci, no majú problém prejsť cez dobre bránené stredné pásmo. Popradčania vysunuli vysoký forčeking a snažia sa získať puk.

12:07

V hre štyroch na štyroch sa do útoku dostali Košičania a Radek Deyl nám predviedol nebezpečné zakončenie od modrej čiary. Gólman Nikkilä nám však predviedol úspešný zákrok, po ktorom pokryl puk vo svojej výstroji.

11:45

Nebezpečné nahodenie puku od Michaela Vandasa gólman Hylák radšej pokryl svojou lapačkou. Za jeho bránou sa následne vytvorila mierne potyčka medzi Slovákom a spomínaným Vandasom. Vylučovať sa však nebude.

11:14

Košičania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Po nepresných prihrávkach Popradu sa k puku dostal Haščák, ktorý posiela puk cez všetky čiary až za popradskú bránu.

10:31

Presná prihrávka Dávida Buce bola veľmi dobre zblokovaná pozorným Milanom Takáčom. Košičania sa tak oslobodzujú a majú priestor na prestriedanie.

10:20

Popradčania budú hrať opäť presilovú hru. Tentokrát to bude v pomere štyria na troch. Na trestnú lavicu si na dve minúty za držanie odchádza sadnúť Marek Slovák.

10:10

Sily na ľade sa vyrovnajú. Čiarový rozhodca zaznamenal príliš veľa hráčov Popradu na ľadovej ploche. Dvojminútový trest si odchádza odpykať Peter Klouda.

09:58

Hylák sa musel opäť obracať. Po tvrdej strele od Suchého musel čeliť dorážkam od Vandasa, no úspešne odolal. Puk vyráža do bezpečia svojími betónmi.

09:30

Delové zakončenie od modrej čiary nám predviedol Sabahudin Kovačevič! Gólman Hylák však veľmi dobre zasiahol a svojou lapačkou vyrazil puk k mantinelu za svojou bránou!

09:15

Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu za hákovanie si tentokrát odchádza sadnúť Marek Kolba.

08:36

Poprad dal gól!
Gólové vedenie Košíc bolo bleskovo odvrátené! Už o 14 sekúnd po košickom góle zinkasoval nádhernú prihrávku od Balána DÁVID BUC, ktorý nezaváhal a pekným švihom poľahky prekonal gólmana Hyláka. Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Balán a Sabahudin Kovačevič.

08:22

Košice dali gól!
Hosťujúci hráči sa dostávajú do vedenia! Ďalšia prihrávková kombinácia úplne zmiatla popradskú obranu. MAREK SLOVÁK nám predviedol nádhernú strelu z medzikružia, na ktorú gólman Nikkilä opäť nemal nárok. Asistenciu si pripisuje Štěpán Novotný.

07:47

Na druhej strane sa do zakončenia dostal Matúš Chovan, no aj ten bol neúšpešný. Gólman Nikkilä jeho strelecký pokus vyráža svojími dobre postavenými betónmi.

07:18

Po nebezpečnom úniku Samuela Takáča sa musel gólman Hylák obracať! Takáč si puk však potiahol na ľavú stranu a jeho následné zakončenie bolo len veľmi nepresné.

06:41

Košice dali gól!
Košičanom sa predsa podarilo vyrovnať! Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa gólovo presadzuje OLIVER JOKEĽ! Ten z hranice pravého kruhu s veľkým prehľadom prekonal gólmana Nikkiläho, ktorý na túto strelu jednoducho nemal nárok. Asistenciu si pripisuje Michal Šeda.

05:56

Košičania sa snažia zaútočiť, no zatiaľ len márne hľadajú recept na výborne hrajúcu popradskú obranu. Tentokrát sa snažil zakončovať Pašek, no ten s veľkým prehľadom minul domácu svätyňu.

05:08

Domáci hráči sa ubránili v tomto oslabení a dokonca mohli aj zaútočiť. Saboličov únik však odstavil pozorný obranca Šeda, ktorý ho od puku odstavil a posiela ho do obranného pásma Popradu.

04:30

Košičania nám predviedli ďalší nepresný útok. Po prihrávke od Deyla sa Slovák dostal k puku do čiarový rozhodca ho ihneď zastavil. Odpískal postavenie mimo hry.

04:01

Popradčania sa opäť oslobodzujú. Nepresné zakončenie Kolbu skončilo len na hokejke Koskinena, ktorý svoj tím vyslobodzuje ďalším úspešným vyhodením puku cez všetky čiary.

03:25

Úvodný útočný tlak košických hráčov končí neúspešne. Po nepresnej prihrávke od Nováka sa k puku dostal Špelda, ktorý ho posiela cez všetky čiary až za Hylákovu bránu.

03:04

Košičania si zahrajú v početnej výhode. Na popradskú trestnú lavicu si na dve minúty za seknutie odchádza sadnúť Samuel Takáč. Košičania majú teda veľkú šancu na vyrovnanie.

02:34

Popradčania opäť mierne pohrozili. Po peknej prihrávke od Jabrockého sa k puku dostal Koskinen, no ten svojou delovkou z hranice pravého kruhu napokon minul košickú bránu.

01:41

Poprad dal gól!
Popradskí hráči nám predviedli veľmi dobrý protiútok, na ktorý nedokázala košická obrana zareagovať! Po skvelej krížnej prihrávke od Dávida Buca sa pred gólmanom Hylákom najlepšie zorientoval STANISLAV BALÁN, ktorý puk do košickej brány dopravil už len jemným zakončením. Asistenciu si pripisuje Dávid Buc.

01:18

Tvrdé zakončenie z medzikružia nám predviedol Roman Tomas! Ten však svojou delovkou minul košickú bránu! Pri puku sú opäť Košičania, ktorí sa snažia zaútočiť.

00:37

Nevydarený košický útok skončil nepresnou prihrávkou. Tú schmatol Šterbák, ktorý vyslal do útoku Vandasa. Vandas však nedokázal z tohto útoku nič vyťažiť a následne uvidíme vhadzovanie v strednom pásme.

00:03

Úvodné vhadzovanie tohto zápasu si na svoje hokejky vybojovali Košičania. Tí sa nakrátko sťahujú do vlastného obranného pásma a snažia sa zaútočiť.

00:01

Stretnutie práve začalo.
Košickí fanúšikovia ostali verní aj tentokrát a v sektore pre fanklub hostí môžeme vidieť približne 20 ľudí, ktorí sa budú snažiť prekričať nabitý popradský fanklub.
Domáci "Kamzíci" sa nám v dnešnom zápase predstavia v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Jozefa Škraka.
Košickí "Oceliari" nastúpia do tohto zápasu v bielomodrých dresoch a koučovať ich bude tréner Milan Staš.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Šterbák, Suchý - Kovačevič, Kramár - Špelda, Kurali - Jáchym, Homa - Vandas, Klouda, Hvila - Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Koskinen, Jabrocký - S. Takáč, Gríger, Paločko.

HC Košice: Hylák (Riečický) - Šeda, Novák - Deyl, Kolba ("C")- M. Takáč, Macejko - Gajdoš - Jenčík, Bulík, Haščák - Chovan, Slovák, Novotný - Richard Huna, Róbert Huna, Svitana - Pašek, Mlynarovič, Jokeľ.

Rozhodca: Fraňo, Baluška - Bogdaň, M. Korba.
Srdečne Vás vítam pri dvadsiatom kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde uvidíme už druhé východoslovenské derby v tejto sezóne! Domáci tím HK Poprad privíta svojho odvekého rivala - tím HC Košice.

Popradčania sa po dvadsiatich odohraných dueloch nachádzajú na priebežnej piatej priečke s 31 bodmi a sympatickým gólovým skóre 66:52. Tieto body si na svoje konto pripísali za jedenásť výhier (z toho dve mimo riadneho hracieho času) a deväť prehier. Momentálna herná bilancia "Kamzíkov", výhra - prehra - výhra - výhra - výhra, hovorí o tom, že popradskí hráči sa dostali na správnu vlnu a sú odhodlaní v tejto sezóne bojovať aj o najvyššie možné priečky. V poslednej pätici zápasov sa popradskí hráči najskôr predviedli v Banskej Bystrici, kde tento legendárny zápas s hromadnou bitkou, do ktorej sa zapojili aj gólmani, a so Samuelom Takáčom, ktorý musel dochytať zápas (66 sekúnd do konca), napokon skončil tesnou výhrou Popradčanov v pomere 4:3. O kolo neskôr privítali na studenom podtatranskom ľade tím HK Nitra. Nitrania však zahrali veľmi dobrý zápas a nad Popradom triumfovali v pomere 2:1. "Kamzíci" si po prehra s Nitrou napravili reputáciu hneď v ďalšom kole, keď sa im podarilo na ľade Martina dominovať v pomere 4:1. Tesne pred reprezentačnou prestávkou sme mohli vidieť dohrávku jedenásteho kola, keď Košičania na svojej pôde privítali "Kamzíkov". V tomto východoslovenskom derby však boli úspešnejší Popradčania, ktorí napokon dominovali tesne 3:2. Návrat do extraligy po reprezentačnej prestávke bol pre Popradčanov úspešnejší ako sa čakalo - po nevýraznom skalickom výkone Popradčania dominovali v Skalici v pomere 5:0.
Popradčania na vlastnom ľade zatiaľ vyhrali šesťkrát z desiatich možných. Svoje štatistiky budú určite chcieť vylepšiť aj v tomto zápase.

Košickí hráči sú na tom podobne ako ich dnešný súper. Po dvadsaťjedna odohraných zápasoch sa nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke s 35 bodmi a skvelým gólovým skóre 76:52. Túto tabuľkovú pozíciu dosiahli za 12 výhier (z toho dve mimo riadneho hracieho času) a 9 prehier (z toho jedna mimo riadneho hracieho času). Košická herná bilancia v posledných zápasoch, výhra - výhra - prehra - prehra - prehra, nám hovorí o tom, že košický tím v poslednej dobe prežíva poriadnu krízu v tíme. Vicemajster z minulej sezóny sa rozhodol aj pre zmenu trénera, a tak na post Radima Rulíka nastúpil dobre známy Milan Staš. V úvodnom zápase z tejto pätice sa "Oceliari" predviedli na domácom ľade, kde po vyrovnanom zápase tesne porazili Skalicu v pomere 4:3. O kolo neskôr na domácej pôde privítali mladíkov "slovenskej dvadsiatky", ktorým uštedrili poriadny debakel 9:0. Od tohto zápasu sa však bodový stroj Košíc mierne pozastavil. "Oceliari" o kolo nastúpili v Žiline proti tunajším "Vlkom", ktorí si doma ustrážili tri body za výhru 2:0. V ďalšom zápase sme mohli vidieť dohrávku jedenásteho kola, keď na svojej pôde privítali Košičania svojho dnešného súpera z Popradu. Napokon sa však tešili "Kamzíci", ktorí v tomto derby zvíťazili tesne 3:2. Ani vymenený tréner Milan Staš nepriniesol po reprezentačnej prestávke potrebné body. Košičania sa v prvom zápase po reprezentačnej prestávke predviedli vo Zvolene, odkiaľ napokon odišli bez bodu po prehre 2:5. Počas reprezentačnej prestávky sa Košičania predviedli v prípravnom zápase v Bardejove, kde nad prvoligovým tímom HC 46 Bardejov zvíťazili v pomere 3:0.
Košičania si určite idú do Popradu po výhru, no proti rozbehnutým "Kamzíkom" to budú mať veľmi ťažké.

V jubilejnom dvadsiatom ročníku slovenskej hokejovej extraligy sme mohli vidieť už dva východoslovenské derby zápasy medzi Popradom a Košicami. V tom prvom boli úspešnejší Košičania, keď vrámci druhého kola vyhrali v Poprade 2:1. V dohrávke jedenásteho kola však boli úspešnejší Popradčania, ktorí pre zmenu dominovali v košickej Steel Aréne v pomere 3:2.

Pred týmto zápasom nie je favorit známy. Ako sa od derby zápasov očakáva, podľa môjho názoru uvidíme vyrovnaný výkon a ak neuvidíme predĺženie, tak vyhrá jeden z tímov len o jeden gól.
Aj bookmakeri stávkových kancelárií si nie sú istí, keďže na výhru Popradu vypísali kurz 2,28 a na výhru Košíc 2,31. Na nerozhodnú remízu je stanovený kurz 4,20.

Vo východoslovenských derby zápasoch tohto ročníka Tipsport extraligy je zatiaľ stav vyrovnaný - 1:1. Ktorý z tímov sa bude tešiť z výhry tentokrát?
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

HK Poprad – HC Košice

3:4

konec (2:2, 1:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Balán (Buc), 9. Buc (Balán, Kovačevič), 32. Hvila (Klouda) - 7. Jokeľ (Šeda), 9. Slovák (Novotný), 22. Novotný (Chovan, Šeda), 44. Bulík (Svitana, Jenčík)

HK Poprad: Nikkilä (21. Sidor) - Šterbák, Suchý - Kovačevič, Kramár - Špelda, Kurali - Jáchym, Homa - Vandas, Klouda ("C"), Hvila - Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Koskinen, Jabrocký - S. Takáč, Gríger, Paločko.

HC Košice: Hylák (Riečický) - Šeda, Novák - Deyl, Kolba ("C")- M. Takáč, Macejko - Gajdoš - Jenčík, Bulík, Haščák - Chovan, Slovák, Novotný - Richard Huna, Róbert Huna, Svitana - Pašek, Mlynarovič, Jokeľ.

Rozhodčí: Fraňo, Baluška - Bogdaň, M. Korba

Diváci: 2394

Průběh zápasu
1. třetina
01:41
03:04
06:41
08:22
08:36
09:15
10:10
10:20
16:24
Po 1. třetině
2. třetina
21:13
25:26
28:48
29:19
31:38
35:51
39:01
Po 2. třetině
3. třetina
41:17
43:02
49:40
57:36
Konec