Menu

Fotbal

Evropská liga

AC Sparta Praha – Liverpool FC

1:5

konec (0:3)

07.03.2024, 18:45 • epet Arena, Praha • Osmifinále • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 5.37 4.53 1.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

STATISTIKY

Střely celkem: 11 – 21
Střely na bránu: 7 – 11
Střely mimo bránu: 3 – 5
Zablokované střely: 1 – 5

Držení míče: 40% – 60%
Rohové kopy: 5 – 3
Ofsajdy: 5 – 1

Fauly: 12 – 9
Žluté karty: 2 – 0
Červené karty: 0 – 0 (20:46:46)
I po závěrečném hvizdu sparťanští fanoušci zpívají chorály a děkuji domácím hráčům za dnešní zážitek, i přes výraznou prohru totiž Sparta úrovni zápasu přispěla skvělým výkonem, kdy si to rozdala s velkým favoritem útočným pojetím hry, ovšem zápas rozhodly individuální chyby sparťanů a především špatná koncovka.
Sparta v úvodním osmifinále Evropské ligy nestačila na lídra anglické Premier League, jemuž podlehla 1:5, byť sama měla obrovské množství vyložených příležitostí, takřka všechny ale promarnila a nakonec skórovala jen díky vlastní brance Conora Bradleyho.

To už byl v úvodu druhého poločasu stav 0:3, když v prvním poločase skórovali Alexis Mac Allister a dvakrát Darwin Núňez. Další branky přidali Luis Díaz a Dominik Szoboszlai a Liverpool si do odvety, která se za týden uskuteční na tamním Anfieldu, odváží obrovský náskok.

90+4

Konec zápasu.

90+4

90+4. Dominik SZOBOSZLAI - 1:5

90+4

Liverpool právě vstřelil branku! Liverpool v samém závěru přidává ještě jednu branku! Angelu Preciadovi ve středu hřiště propadl míč pod nohou, čehož DOMINIK SZOBOSZAI využil k rychlému útočnému výpadu a dokázal svoji střelu procedit přes brankáře Vindahla!

90+4

Ochozy epet Areny se v závěrečné minutě nastavení ozývá skandovaný potlesk.

90+2

V době, kdy hostující fanoušci zpívají klubovou hymnu „You'll never walk alone!“ se na levé straně pokutového území uvolnil Bobby Clark, Peter Vindahl mu ale včas vběhl pod nohy a míč odrazil do bezpečného prostoru.

90+1

V úvodu nastaveného času Liverpool hraje s míčem na kopačkách ve středu hřiště. I přes nepříznivý stav na Letné panuje skutečně skvělá atmosféra.

90+1

Španělský arbitr oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty.

89

Karabcovi rozehrávka volného kopu vůbec nevyšla, pravděpodobný signál jeho spoluhráči moc nepochopili a pro míč si snadno doběhl Kelleher.

89

Martin Vitík byl podražen Bobbym Clarkem, Sparta bude zahrávat volný kop v hloubi útočné poloviny.

87

Solbakken ve středu hřiště vypíchl míč Gakpovi, podle španělského rozhodčího si ale pomohl nedovoleným způsobem.

86

86. Branka nebyla uznána pro ofsajd

86

Předchozí branka Liverpoolu je odvolána po zásahu videorozhodčího, Mohamed Salah byl v době Maďarovy přihrávky v ofsajdu.

84

Liverpool právě vstřelil branku! Pátá trefa Liverpoolu! Martin Vitík odehrál nedůsledně míč před vlastním pokutovým územím, Dominik Szoboszlai jej přihrál MOHAMEDU SALAHOVI, jehož střela prošla Vindahlovi pod rukou do sítě.

82

Indrit Tuci se snažil vybojovat míč v soupeřově pokutovém území, je mu ale pískán nedovolený zákrok.

81

Na opačné straně zpoza pokutového území napřáhl Indrit Tuci, jeho rána měla dostatečnou razanci, ovšem postrádala přesnost.

80

Při rychlém výpadu Liverpoolu Cody Gakpo přistrčil míč do běhu Salahovi, proti němu ale výborně vystartoval Vindahl, Egypťanovu střelu vykopl, pak navíc ještě stačil míč doběhnout a zamezit rohovému kopu.

AC Sparta Praha – Liverpool FC

1:5

konec (0:3)

Zpět na online

Branky: 46. Bradley (vla.) – 7. A. Mac Allister (pen.), 25. Núñez (Elliott), 45+3. Núñez (A. Mac Allister), 53. Díaz (Elliott), 90+4. Szoboszlai

Karty:   62. Krejčí ml. (SPA), 74. Zelený (SPA)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 7:11. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:9.

AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Sørensen (43. Ryneš), Krejčí ml. (C) – Preciado, M. Solbakken, Kairinen (74. Karabec), Zelený – Birmančević (74. Tuci), Kuchta (74. Olatunji), Haraslín (65. Laçi).
Náhradníci: Surovčík, Vorel – Sadílek, Wiesner, Mejdr, Vydra, M. Ševčík.

Trenér: Brian Priske

Liverpool FC: Kelleher – Quansah, Jo. Gomez (46. Bradley), Konaté (51. van Dijk), Robertson (C) – Endó, A. Mac Allister (65. Clark), Elliott – Gakpo, Núñez (51. Szoboszlai), Díaz (74. M. Saláh).
Náhradníci: Adrián, Mrozek – Tsimikas, Gordon, Koumas, McConnell.

Trenér: Jürgen Klopp

Rozhodčí: Sánchez – Cabañero, Prieto (vše. Španělsko)