Menu

Fotbal

Mistrovství světa - ženy

Francie – Maroko

4:0

konec (3:0)

08.08.2023, 13:00 • Hindmarsh Stadium, Adelaide • Osmifinále • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 1.15 8.04 21.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+1

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Sakina Karchaouiová, přichází Aïssatou Tounkaraová,
ze hřiště odchází Kadidiatou Dianiová, přichází Viviane Asseyiová.

81

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Éve Périssetová, přichází Estelle Cascarinová,
ze hřiště odchází Eugénie Le Sommerová, přichází Naomie Fellerová.

77

77. Dianiová přestřelila.

77

Standardka rozehrána hodně zajímavě. Élisa De Almeidaová se na pravé straně rozběhla za obranu, kam míč také přišel. Následoval centr střední obránkyně, který našel Kadidiatou Dianiovou, která zblízka přestřelila!

70

70. Eugénie Le Sommerová - 4:0

70

Francie právě vstřelila branku!
Les Bleues zvyšují na 4:0! Maročanky odehrály míč na půlku, ale ten okamžitě směřoval na pravé křídlo, kde byla střídající Vicki Bèchová. Ta utancovala obránkyni Redúaníovou a poslala centr na vzdálenější tyč, který zužitkovala přesnou hlavičkou EUGÉNIE LE SOMMEROVÁ. Ta se trefila podruhé v zápase a celkově nastřílela už 92 gólů za národní tým.

64

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Sandie Tolettiová, přichází Vicki Bèchová.

64

Střídání v týmu Maroko:
ze hřiště odchází Fátima Táknáwtová, přichází Súfjá Búftíníová,
ze hřiště odchází Aníssa Lahmáríová, přichází Rúzíla Ajánová,
ze hřiště odchází Elúdí Naqášová, přichází Sára Kassíová.

63

63. Marocká brankářka šla do prázdna. Le Sommerová to nepotrestala.

63

To se mohlo stát nyní! Brankářka er-Rmíšíová si šla pro centr z pravé strany, ale vyběhla do prázdna. Balón propadl k Eugénii Le Sommerové, která si však nestihla srovnat nohu tak, aby mohla zakončovat do prázdné brány. Míč se od ní jen odrazil a marocká brankářka ho pak zalehla.

57

Hanán el-Hádžová z boku naremplovala Eugénii Le Sommerovou, která těsně před tím odehrála míč. Marocká obránkyně dostala žlutou kartu.

49

49. První šance Maroka. Džraídíovou vychytala brankářka.

49

První gólová šance Maroka! Na krásnou přihrávku od postranní čáry si naběhla Ibtissam Džraídíová. Ta chtěla udělat kličku vybíhající Peyraudové-Magninové, ale sebou hodila rychle na zem a dokázala na míč sáhnout. Ten se pak od nohou marocké útočnice odrazil za brankovou čáru.

45+2

45+2. Chyba marocké obránkyně a napadání Le Sommerové klidně mohlo rezultovat v další gól Dianiové.

45+2

Brankářka er-Rmíšíová rozehrála nakrátko pro Redúaníovou. Tu ale okamžitě napadala Eugénie Le Sommerová, kterou marocká obránkyně napálila a míč se odrazil k Kadidiatou Dianiové. Ta hlavou poslala balón vedle odkryté marocké brány. Er-Rmíšíová ji navíc zřejmě zasáhla rukou a tak z toho mohla být i penalta. Maročanky zachránil ofsajd, v němž se Dianiová nacházela.

41

41. Další akce Francie skončila nebezpečnou střelou Tolettiové.

41

Na levém křídle byla rozběhnutá Selma Bachaová. Ta se pokoušela o zpětnou přihrávku, kterou na penaltě zachytila Benzínová. Ta balón odehrála jen před pokutové území k Sandie Tolettiové, která vypálila těsně vedle pravé tyče z pohledu er-Rmíšíové.

28

28. Po dobré práci Dianiové střílela do boční sítě Bachaová.

28

Dianiová našla v pokutovém území Selmu Bachaovou. Ta z levé strany mířila do boční sítě!

23

23. Eugénie Le Sommerová - 3:0

23

Francie právě vstřelila branku!
Poslední osmifinále MS se mění v exhibici! Dlouhý nákop stíhala na pravé straně Kadidiatou Dianiová. Před ní si chtěla míč pokrýt tělem obránkyně el-Tšádová, která však pod tlakem francouzské útočnice zazmatkovala. Balón tak nakopla do Dianiové, od níž se hrací předmět odrazil k EUGÉNII LE SOMMEROVÉ a zkušená útočnice zamířila z pravé strany pokutového území po zemi na vzdálenější tyč – 3:0.

20

20. Kenza DALIOVÁ - 2:0

20

Francie právě vstřelila branku!
Hráčky ze země galského kohouta rychle přidávají druhý gól! Dlouhý nákop prodloužila Kenza Daliová na Kadidiatou Dianiovou. Ta mohla centrovat do šestnáctky na Eugénii Le Sommerovou. Místo toho ale balón zasekla, vrátila ho z druhé vlny nabíhající KENZE DALIOVÉ a její střela z hranice šestnáctky skončila po odrazu od pravé tyče v síti. Před letícím balónem stačila včas uhnout Le Sommerová.

15

15. Kadidiatou DIANIOVÁ - 1:0

15

Francie právě vstřelila branku!
Favoritky zápasu se ujímají vedení! Stoperka Élisa De Almeidaová vyvezla míč na útočnou polovinu. Její spoluhráčka pak na levém křídle z první posunula míč pro rozběhnutou Sakinu Karchaouiovou, jenž doběhla k brankové čáře a jemným centrem našla hlavu KADIDIATOU DIANIOVÉ, která balón zblízka poslala do sítě. Brankářka er-Rmíšíová se nestihla přesunout.

12

12. Bojovnost Le Sommerové přinesla Francouzkám první náznak šance.

12

Eugénie Le Sommerová zabojovala a doběhla míč u brankové čáry. Přihrávkou pod sebe pak našla Sandie Tolettiovou, které ale zřejmě nikdo nekřikl záda a francouzskou záložnici tak zezadu odzbrojila vracející se marocká kapitánka Šebbáková. K míči se ještě dostala Selma Bachaová, jejíž přízemní centr na zadní tyč dokázala vyboxovat Chadídža er-Rmíšíová!

Francie – Maroko

4:0

konec (3:0)

Zpět na online

Branky: 15. Dianiová, 20. Daliová, 23. Le Sommerová, 70. Le Sommerová

Karty:   57. el-Hádžová (MRK)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 6:0. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:12.

Francie: Peyraudová-Magninová – Périssetová (81. Cascarinová), Renardová (C), De Almeidaová, Karchaouiová (90+1. Tounkaraová) – Daliová, Geyorová, Tolettiová (64. Bèchová), Bachaová – Dianiová (90+1. Asseyiová), Le Sommerová (81. Fellerová).
Náhradníci: Durandová, Picaudová – Lakrarová, Le Garrecová, Matéová, Fazerová, Majriová.

Trenér: Hervé Renard

Maroko: er-Rmíšíová – el-Hádžová, el-Tšádová, Benzínová, Redúaníová – Wuzráwíová, Naqášová (64. Kassíová), Šebbáková (C), Táknáwtová (64. Búftíníová) – Džraídíová, Lahmáríová (64. Ajánová).
Náhradníci: Zúhajrová, Arwajsaová – Badríová, Amáníová, Mrábetová, Mazráwíová, Seghírová, Šábílová, Gharbíová.

Trenér: Reynald Pedros

Rozhodčí: Pensová (USA) – Mayová (USA), Renschová (SUR)

Diváci: 13 557