Menu

Fotbal

Mistrovství světa - ženy

Francie – Maroko

4:0

konec (3:0)

08.08.2023, 13:00 • Hindmarsh Stadium, Adelaide • Osmifinále • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 1.15 8.04 21.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky zápasu:
Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 6:0. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:12. (15:00:33)
Fotbalistky Francie snadno splnily proti Maroku roli favoritek a po výhře 4:0 zaslouženě postupují do čvtrtfinále ženského MS!

Utkání rozhodla francouzská smršť mezi 15. až 23. minutou, která přinesla hned tři góly v marocké síti. Hrdinkou okamžiku byla především Kadidiatou Dianiová. Ta nejprve otevřela skóre a u tref Kenzy Daliové a Eugénie Le Sommerové pro změnu asistovala. Po změně stran to bylo ze strany Lvic z Atlasu o něco lepší a také se urodila jejich jediná gólová šance. Džraídíová se ocitla sama před brankářkou Peyraudovou-Magninovou, ta však pokus o kličku přečetla. Skóre se tak opět měnilo na druhé straně. Centr střídající Bèchové zužitkovala dnes dvougólová legenda ženského fotbalu Eugénie Le Sommerová.

Hráčky Francie se mohou těžit na čtvrtfinále proti domácí Austrálii, které se bude hrát v sobotu dopoledne.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Asi poslední akci zápasu ještě utnula Nisrín el-Tšádová, která se dostala k míči před dotírajícími soupeřkami a odkopla ho do autu.

90+3

Od rohového praporku rozehrávala Súfjá Búftíníová. Míč skončil za bránou Francie.

90+2

Rúzíla Ajánová odehrála míč do autu o Renardovou a Maroko bude kopat roh. Na hrací ploše zůstala ležet Selma Bachaová, kterou nechtěně přišlápla Kassíová. Francouzská hráčka si zvrtla pravý kotník, ale už je přeci jen na nohách. Snad to bude v pořádku a Bachaová bude moci hrát čtvrtfinále.

90+1

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Sakina Karchaouiová, přichází Aïssatou Tounkaraová,
ze hřiště odchází Kadidiatou Dianiová, přichází Viviane Asseyiová.

90+1

Rozhodčí Tori Pensová nastaví tři minuty!

89

Selma Bachaová schytala ostrý zákrok od el-Hádžové, která už dostala druhou žlutou kartu a tohle byl už její druhý ostřejší zákrok poté, co první varování obdržela. Teď už sudí Pensová musela přivřít obě oči, aby v tomto zápase nemusela vylučovat.

88

Do hry se nechtěně připletla hlavní rozhodčí. Ta musela poté, co ji míč trefil přerušit hru a sama předá balón Maročankám.

86

Benzínová musela hrát proti napadající Fellerové. Nakonec to udělala dobře. Míč poslala do autu tečí o protihráčku.

85

Na levém křídle směřovala dopředu Selma Bachaová. Její zpětná přihrávka však našla jen protihráčku.

84

Zíneb Redúaníová bojovala vpředu v rohu hřiště. Nakonec napálila rohový praporek a pak se bude kopat od brány Francie.

82

Šebbáková startovala Rúzílu Ajánovou, ovšem situaci si dobře pohlídala Wendie Renardová.

81

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Éve Périssetová, přichází Estelle Cascarinová,
ze hřiště odchází Eugénie Le Sommerová, přichází Naomie Fellerová.

81

Bránící Nisrín el-Tšádovou přistrčila Dianiová. Marocká obránkyně si zřejmě při pádu nepříjemně přilehla ruku. Doufejme, že bude v pořádku.

78

Dnešní utkání sleduje 13 557 diváků.

77

77. Dianiová přestřelila.

77

Standardka rozehrána hodně zajímavě. Élisa De Almeidaová se na pravé straně rozběhla za obranu, kam míč také přišel. Následoval centr střední obránkyně, který našel Kadidiatou Dianiovou, která zblízka přestřelila!

76

Le Sommerová se srazila s Benzínovou, která souboj s urostlou útočnicí Lyonu odnesla hůře. Pískáno je ale proti Maroku.

75

Brankářka er-Rmíšíová vykopla míč jen k Eugénii Le Sommerové. Ta se pokusila z velké dálky o hattrick, trefila ale obránkyni. Balón se pak obloučkem snesl do marocké šestnáctky, kde ho er-Rmíšíová chytila.

74

Hráčky Francie už zase u míče a snaží se vymýšlet další útočné akce.

72

Je tedy jasné, že Francouzky se ve čtvrtfinále střetnou s domácí Austrálií. A to může být pořádná bitva.

70

70. Eugénie Le Sommerová - 4:0

70

Francie právě vstřelila branku!
Les Bleues zvyšují na 4:0! Maročanky odehrály míč na půlku, ale ten okamžitě směřoval na pravé křídlo, kde byla střídající Vicki Bèchová. Ta utancovala obránkyni Redúaníovou a poslala centr na vzdálenější tyč, který zužitkovala přesnou hlavičkou EUGÉNIE LE SOMMEROVÁ. Ta se trefila podruhé v zápase a celkově nastřílela už 92 gólů za národní tým.

69

Hanán el-Hádžová se postavila do cesty pronikající Selmě Bachaové. Jednalo se o docela tvrdý zákrok, po kterém se Francouzka těžce sbírá ze hřiště. El-Hádžová už má žlutou kartu a rozhodčí Pensová ji na to zřejmě upozorňuje. Asi se ji nechce vstupovat do jinak poklidného zápasu vyloučením.

68

Sakina Karchaouiová se pustila dopředu z pozice levé obránkyně. Došla až k šestnáctce, ovšem její střela skončila v koši marocké brankářky.

67

Ten zahrála kapitánka Ghizlán Šebbáková. Její centr však skončil v rukavicích Peyraudové-Magninové.

66

Zíneb Redúaníová si dovolila hezkou kličku na střídající Bèchovou, čímž si vysloužila potlesk publika. Zároveň získala první roh pro Maroko.

64

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Sandie Tolettiová, přichází Vicki Bèchová.

64

Střídání v týmu Maroko:
ze hřiště odchází Fátima Táknáwtová, přichází Súfjá Búftíníová,
ze hřiště odchází Aníssa Lahmáríová, přichází Rúzíla Ajánová,
ze hřiště odchází Elúdí Naqášová, přichází Sára Kassíová.

63

63. Marocká brankářka šla do prázdna. Le Sommerová to nepotrestala.

63

To se mohlo stát nyní! Brankářka er-Rmíšíová si šla pro centr z pravé strany, ale vyběhla do prázdna. Balón propadl k Eugénii Le Sommerové, která si však nestihla srovnat nohu tak, aby mohla zakončovat do prázdné brány. Míč se od ní jen odrazil a marocká brankářka ho pak zalehla.

62

Za námi je hodina zápasu. Skóre se po změně stran zatím neměnilo.

60

Tolettiová se snažila vysunout Bachaovou, před níž zakročila el-Tšádová, která odehrála míč do autu. Sandie Tolettiová reklamuje, že ji protihráčka po odehrání balónu zbytečně faulovala. Pokračuje se však autovým vhazováním.

59

Šebbáková převzala míč na půlce a kolmou přihrávkou hledala za obranu nabíhající Sakínu Wuzráwíovou. Té chybělo pár kroků a situaci vyřešila vybíhající Peyraudová-Magninová.

57

Hanán el-Hádžová z boku naremplovala Eugénii Le Sommerovou, která těsně před tím odehrála míč. Marocká obránkyně dostala žlutou kartu.

56

Francouzky si poradili s presinkem soupeřek. Renardová vrátila míč Peyraudové-Magninové, jejíž přesný nákop letěl na Le Sommerovou. Ta si balón perfektně zpracovala a hrát může Francie.

55

Spolupráce Bachaové s Geyorovou na pravém křídle skončila postavením mimo hru. V něm byla prvně jmenovaná.

54

Hráčky Francie se nyní přesouvají s míčem na útočnou polovinu. Už ale musí čelit většímu odporu a důraznějšímu napadání soupeřek.

53

Dobré napadání Ghizlán Šebbákové, která získala míč a předala ho Sakíně Wuzráwíové. Ta se zbavila bránící hráčky Zidanovkou a vrátila balón své kapitánce. Její centr z pravé strany si pohlídala Peyraudová-Magninová.

51

Maročanky přeci jen ukazují, že budou chtít po změně stran více zlobit. Kouč Pedros rozhodně nemohl být s první půlí spokojen a v šatně se pokusil své svěřenkyně nabudit.

49

49. První šance Maroka. Džraídíovou vychytala brankářka.

49

První gólová šance Maroka! Na krásnou přihrávku od postranní čáry si naběhla Ibtissam Džraídíová. Ta chtěla udělat kličku vybíhající Peyraudové-Magninové, ale sebou hodila rychle na zem a dokázala na míč sáhnout. Ten se pak od nohou marocké útočnice odrazil za brankovou čáru.

49

Balón po nepřehledné situaci propadl na Eugénii Le Sommerovou. Ta chtěla ještě hledat Dianiovou, kam balón neprošel.

47

Nyní už u míče Francie. Brankářka Peyraudová-Magninová rozehrává na Renardovou.

46

Marocký trenér Pedros možná trochu překvapivě nestřídal. Maročanky teď ale naznačily, že budou chtít být aktivnější. Balón dostala na levém křídle Aníssa Lahmáríová, která nevystřelila špatně. Technický pokus minul vzdálenější tyč. Jednalo se však o ofsajd a rozhodčí jen nechaly akci dohrát.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky 1. poločasu:
Držení míče – 70 % : 30 %
Střely na bránu – 3:0
Střely mimo – 4:0
Rohové kopy – 0:0
První poločas byl naprosto jednoznačný. Maročanky se drželi jen čtvrt hodiny. Pak inkasovaly třikrát v rozmezí osmi minut a o osudu posledního osmifinále je prakticky rozhodnuto. Velkou postavou duelu je zatím útočnice Kadidiatou Dianiová. Ta otevřela skóre hlavou po centru Karchaouiové. Poté stejná hráčka našla zpětnou přihrávkou Kenzu Daliovou, která Angličanem zvýšila na 2:0. Ve 23. minutě pak Dianiová důrazně dotírala na obránkyni el-Tšádovou, jenž pod tlakem chybovala a ze situace vytěžila třetí gól Francie Eugénie Le Sommerová. Maročanky za celý poločas ani nevystřelily na bránu a těžko předpokládat, že by po změně stran mohly zápas nějak více zdramatizovat.

45+4

První poločas skončil.

45+2

45+2. Chyba marocké obránkyně a napadání Le Sommerové klidně mohlo rezultovat v další gól Dianiové.

45+2

Brankářka er-Rmíšíová rozehrála nakrátko pro Redúaníovou. Tu ale okamžitě napadala Eugénie Le Sommerová, kterou marocká obránkyně napálila a míč se odrazil k Kadidiatou Dianiové. Ta hlavou poslala balón vedle odkryté marocké brány. Er-Rmíšíová ji navíc zřejmě zasáhla rukou a tak z toho mohla být i penalta. Maročanky zachránil ofsajd, v němž se Dianiová nacházela.

45+2

Vypadá to, že hráčky Les Bleues už chtějí dohrát první půli s míčem na kopačkách.

45+1

První poločas je americkou hlavní rozhodčí nastaven o tři minuty.

45

Střely celkem – 7:0

43

Pomalu se blíží závěr první půle, v níž Francie dominuje a asi rozhodla o svém postupu.

41

41. Další akce Francie skončila nebezpečnou střelou Tolettiové.

41

Na levém křídle byla rozběhnutá Selma Bachaová. Ta se pokoušela o zpětnou přihrávku, kterou na penaltě zachytila Benzínová. Ta balón odehrála jen před pokutové území k Sandie Tolettiové, která vypálila těsně vedle pravé tyče z pohledu er-Rmíšíové.

40

Za zmínku určitě stojí pracovitost Eugénie Le Sommerové. Ta toho ve 34 letech stále hodně naběhá. Často si sbíhá do křídel nebo do středu pole.

39

Delší míč z kopačky Éve Périssetové hledal Kadidiatou Dianiovou. Ta balón nedokázala na pravém křídle zpracovat.

38

Aníssa Lahmáríová nedokázala adresovat přesnou přihrávku Ibtissam Džraídíové. Míč má brankářka Peyraudová-Magninová.

37

Tempo hry se uklidnilo. Hráčky Francie nepotřebují za stavu 3:0 nikam spěchat.

36

Francouzky mají na kontě tři střely na bránu a všechny skončily za zády marocké brankářky. Severoafrická země dosud bránu Peyraudové-Magninové neohrozila.

35

Svěřenkyně Hervého Renarda si užívají luxusní náskok a v klidu drží míč na svých kopačkách.

33

Po faulu Ghizlán Šebbákové skončila na zemi Eugénie Le Sommerová. Situace vyřešena domluvou od hlavní rozhodčí, která se nakonec nějaké poznámce marocké kapitánky i usmála.

31

Protiakci Maroka zastavila dobře načasovaným skluzem Sandie Tolettiová.

30

Sledujeme zatím nejjednoznačnější osmifinále tohoto šampionátu. Maročanky jsou od prvního gólu hodně zaskočené a brání velmi naivně.

28

28. Po dobré práci Dianiové střílela do boční sítě Bachaová.

28

Dianiová našla v pokutovém území Selmu Bachaovou. Ta z levé strany mířila do boční sítě!

27

Málem další problémy pro marockou defenzivu. Brankářka er-Rmíšíová si šla pro centrovaný míč, jenže ten před ní odehrála hlavou spoluhráčka Nuhajla Benzínová. Naštěstí pro Lvice z Atlasu se balón odrazil mimo dosah Francouzek.

24

Po gólu se marocké hráčky sešly ve středovém kruhu, kde absolvovaly krátkou poradu. Zastavit rozjetou Francii teď ale bude nesmírně těžké.

23

23. Eugénie Le Sommerová - 3:0

23

Francie právě vstřelila branku!
Poslední osmifinále MS se mění v exhibici! Dlouhý nákop stíhala na pravé straně Kadidiatou Dianiová. Před ní si chtěla míč pokrýt tělem obránkyně el-Tšádová, která však pod tlakem francouzské útočnice zazmatkovala. Balón tak nakopla do Dianiové, od níž se hrací předmět odrazil k EUGÉNII LE SOMMEROVÉ a zkušená útočnice zamířila z pravé strany pokutového území po zemi na vzdálenější tyč – 3:0.

20

20. Kenza DALIOVÁ - 2:0

20

Francie právě vstřelila branku!
Hráčky ze země galského kohouta rychle přidávají druhý gól! Dlouhý nákop prodloužila Kenza Daliová na Kadidiatou Dianiovou. Ta mohla centrovat do šestnáctky na Eugénii Le Sommerovou. Místo toho ale balón zasekla, vrátila ho z druhé vlny nabíhající KENZE DALIOVÉ a její střela z hranice šestnáctky skončila po odrazu od pravé tyče v síti. Před letícím balónem stačila včas uhnout Le Sommerová.

17

Francouzky tak začaly zápas velmi dobře. Vedou a nemusejí už za každou cenu dobývat pevnou obranu.

15

15. Kadidiatou DIANIOVÁ - 1:0

15

Francie právě vstřelila branku!
Favoritky zápasu se ujímají vedení! Stoperka Élisa De Almeidaová vyvezla míč na útočnou polovinu. Její spoluhráčka pak na levém křídle z první posunula míč pro rozběhnutou Sakinu Karchaouiovou, jenž doběhla k brankové čáře a jemným centrem našla hlavu KADIDIATOU DIANIOVÉ, která balón zblízka poslala do sítě. Brankářka er-Rmíšíová se nestihla přesunout.

14

Střelecký pokus Kadidiatou Dianiové byl hodně nepřesný. Francie ale začíná mít více ze hry.

12

12. Bojovnost Le Sommerové přinesla Francouzkám první náznak šance.

12

Eugénie Le Sommerová zabojovala a doběhla míč u brankové čáry. Přihrávkou pod sebe pak našla Sandie Tolettiovou, které ale zřejmě nikdo nekřikl záda a francouzskou záložnici tak zezadu odzbrojila vracející se marocká kapitánka Šebbáková. K míči se ještě dostala Selma Bachaová, jejíž přízemní centr na zadní tyč dokázala vyboxovat Chadídža er-Rmíšíová!

11

Táknáwtová hledala dlouhým pasem Ibtissam Džraídíovou. Před ní efektně i efektivně zasáhla Sakina Karchaouiová. Ta si balón krásně zpracovala a rovnou ho vyvezla dopředu.

11

Máme za sebou opatrných prvních deset minut. Je to zatím spíše vzájemné oťukávání.

10

Élisa De Almeidaová pokazila rozehrávku a poslala míč do autu. Vhazuje Maroko.

9

Rozběhnutou Le Sommerovou doběhla Nisrín el-Tšádová, rodačka z Francie. Ta míč odehrála do bezpečí.

7

Daliová šla do kombinace s Kadidiatou Dianiovou. Ta se nakonec dostala k centru od brankové čáry, který zprvu vypadal nebezpečně. Před bránou totiž byly Eugénie Le Sommerová a také Selma Bachaová. Balón si však nakonec stáhla do rukavic brankářka er-Rmíšíová.

6

Odražený míč po centru z levé strany si našla Kenza Daliová. Ta míč napálila nad břevno brány afrického týmu.

5

Maročanky to zkusily s rychlým přechodem dopředu. Nahrávka Hanán el-Hádžové do pravého křídla byla moc dlouhá. Francie začíná od Pauline Peyraudové-Magninové, brankářky Juventusu Turín.

4

Pokus o útok Maročanek přerušila odkopem do zámezí Sandie Tolettiová. Maročanky vhazují.

2

První náznak Francouzek. Kenza Daliová zabrala na pravé straně a nahrála do šestnáctky Selmě Bachaové. Ta ale byla zahnána až k brankové čáře, odkud ještě napalovala balón do ohně. Už se však dostala s balónem do zámezí. Kope se od brány Maroka.

1

Dlouhý pas od De Almeidaové hledal Kadidiatou Dianiovou. Hráčka, která dala ve skupině hattrick Panamě, nemohla balón doběhnout.

1

Francouzky v modrém zápas rozehrály. Maročanky v červenozelených barvách.

1

Utkání právě začalo.
Aktérky zápasu se už zdraví mezi sebou a s rozhodčími. Ještě proběhne los s oběma kapitánkami, kterými jsou hvězdná francouzská obránkyně Wendie Renardová a nejzkušenější marocká hráčka Ghizlán Šebbáková.
Vítězky tohoto utkání se ve čtvrtfinále střetnou s domácí Austrálií. Hrát se bude v sobotu od 9:00.
Úvodní sestavy:

Francie: Peyraudová-Magninová – Périssetová, Renardová (C), De Almeidaová, Karchaouiová – Daliová, Geyorová, Tolettiová, Bachaová – Dianiová, Le Sommerová.
Náhradníci: Durandová, Picaudová – Lakrarová, Asseyiová, Le Garrecová, Fellerová, Tounkaraová, Matéová, Fazerová, Majriová, Cascarinová, Bèchová.
Trenér: Hervé Renard

Maroko: er-Rmíšíová – el-Hádžová, el-Tšádová, Benzínová, Redúaníová – Wuzráwíová, Naqášová, Šebbáková (C), Táknáwtová – Džraídíová, Lahmáríová.
Náhradníci: Zúhajrová, Arwajsaová – Kassíová, Badríová, Búftíníová, Amáníová, Mrábetová, Mazráwíová, Seghírová, Šábílová, Gharbíová, Ajánová.
Trenér: Reynald Pedros

Rozhodčí: Pensová (USA) – Mayová (USA), Renschová (SUR).
Francie:
Francouzky jsou velkými favoritkami osmifinále. Na MS skončily nejlépe čtvrté v roce 2011, na loňském EURU se dostaly do semifinále. Ještě lepší výsledky pak má francouzský klubový fotbal. Olympique Lyon je s osmi triumfy v Lize mistryň nejúspěšnějším týmem Evropy.

Svěřenkyně zkušeného trenéra Hervého Renarda, který vedl Saudskou Arábii na posledním mužském šampionátu v Kataru, postoupily do osmifinále jako vítězky skupiny F. Na úvod přitom přišlo zaváhání v podobě bezgólové remízy s Jamajkou. Pak ale galský kohout zdolal 2:1 Brazilky a nakonec přestřílel 6:3 Panamu.

Už tři góly vstřelila na šampionátu útočnice Lyonu Kadidiatou Dianiová. Velkou oporou národního týmu je pak také její klubová spoluhráčka a střední obránkyně Wendie Renardová, která je na poměry ženského fotbalu velmi silná a urostlá a je velkou hrozbou při standardních situacích. Hrající legendou je pak útočnice Eugénie Le Sommerová (rovněž Lyon), která má na kontě už 90 tref za Francii.
Maroko:
Národní tým Maroka je se na světový šampionát kvalifikoval poprvé. Maročanky si účast mezi světovou elitou zajistily druhým místem na loňském Poháru afrických národů. Tam nestačily jen na Jihoafrickou republiku.

Když do MS vstoupily debaklem 0:6 s Němkami, nikdo by nečekal, že jedním z postupujících týmů ze skupiny H nakonec budou ony a Německo naopak zůstane pod čarou. Lvice z Atlasu pak totiž dokázaly zdolat Jižní Koreu i Kolumbii 1:0 a dál prošly jaké druhý tým tabulky své skupiny. Při premiérové účasti na světovém šampionátu se tak mohou těšit na osmifinále.

Trenérem týmu je někdejší francouzský reprezentant Reynald Pedros, kterého si může český fanoušek pamatovat třeba z EURA 1996. Pedros tam tehdy v semifinále neproměnil penaltu v semifinálovém rozstřelu proti Česku a svěřenci Dušana Uhrina tak došli až do finále. Jako trenér Pedros vedl třeba ženský tým Olympique Lyon, který patří k evropské elitě. Kouč spoléhá třeba zkušenou útočnici Ghizlán Šebbákovou či další ofenzivní hráčku Rúzílu Ajánovou, jenž působí v anglickém Tottenhamu. O vstřelené dva góly na turnaji se postaraly Ibtissam Džraídíová a Aníssa Lahmáríová. Ta kope za francouzský Guingamp.
Vítám tu všechny milovníky dobrého fotbalu! Osmifinále MS žen zakončí souboj Francie s Marokem. Obě země mají společnou historii, ve Francii také žije velká menšina obyvatel marockého původu. Utkání tak rozhodně bude mít zajímavý náboj, byť jasnými favoritkami budou Francouzky.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

Francie – Maroko

4:0

konec (3:0)

Zpět na online

Branky: 15. Dianiová, 20. Daliová, 23. Le Sommerová, 70. Le Sommerová

Karty:   57. el-Hádžová (MRK)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 6:0. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:12.

Francie: Peyraudová-Magninová – Périssetová (81. Cascarinová), Renardová (C), De Almeidaová, Karchaouiová (90+1. Tounkaraová) – Daliová, Geyorová, Tolettiová (64. Bèchová), Bachaová – Dianiová (90+1. Asseyiová), Le Sommerová (81. Fellerová).
Náhradníci: Durandová, Picaudová – Lakrarová, Le Garrecová, Matéová, Fazerová, Majriová.

Trenér: Hervé Renard

Maroko: er-Rmíšíová – el-Hádžová, el-Tšádová, Benzínová, Redúaníová – Wuzráwíová, Naqášová (64. Kassíová), Šebbáková (C), Táknáwtová (64. Búftíníová) – Džraídíová, Lahmáríová (64. Ajánová).
Náhradníci: Zúhajrová, Arwajsaová – Badríová, Amáníová, Mrábetová, Mazráwíová, Seghírová, Šábílová, Gharbíová.

Trenér: Reynald Pedros

Rozhodčí: Pensová (USA) – Mayová (USA), Renschová (SUR)

Diváci: 13 557