Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

FC Kodaň – AC Sparta Praha

0:0

konec (0:0)

08.08.2023, 20:00 • Telia Parken, Kodaň • 3. předkolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.11 3.4 3.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Sparta odehrála na severu Evropy dobré střetnutí, se loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (21:57:42)
I když Kodaň byla nebezpečnější, tak Sparta v Dánsku odehrála dobrý zápas. Letenští dlouhou hráli vyrovnanou partii, ale v závěru zalezli do hlubokého bloku a drželi remízový stav. Hrdinou zápasu bude Peter Vindahl, jenž vytáhl parádní dvojzákrok a poté mu ještě vypomohl Jan Kuchta. Sparta tak do odvety půjde za dobrého stavu. V zádech bude mít plný stadion, a tak může dánského soka pokořit.

Po závěrečném hvizdu viděl žlutou kartu ještě Elias Jelert, který vehementně protestoval.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Z branku musel vystartovat Peter Vindahl, jenž to měl hodně složité, protože se k míči musel dostat přes soupeře. Následně balon do bezpečí uklidil Kairinen.

90+4

Kairinen poslal další centr před branku Kodaně, kde si nedovoleným zákrokem vypomohl Martin Vitík. Ovšem domácí otočili hru a Jaroslav Zelený ještě stihl faulovat.

90+2

Centrovaný míč z levé strany odvrátil Martin Vitík. Letenští už se soustředí na obranu, čímž tlak Kodaně dál roste.

90+1

Úvodní střetnutí se nastavuje ještě o čtyři minuty, Sparta stále drží dobrý výsledek pro domácí odvetu.

89

Dalším potrestaným hráčem zápasu je Lukas Lerager, který ve skluzu trefil Jana Mejdra, čímž si vysloužil žlutou kartu.

87

87. Achouriho zakončení z bezprostřední blízkosti zablokoval Kuchta.

87

Další velká šance Kodaně! Na zadní tyči se zjevil střídající Achouri, který mířil k brankové konstrukci, ale situaci zachránil Jan Kuchta!

87

Československá strkanice končí žlutými kartami! Ladislav Krejčí a Denis Vavro byli iniciátory, a tak si je vzal francouzský rozhodčí stranou.

86

U rohového praporku pracoval Oskarsson, jehož k zemi stáhl Filip Panák. Na pozoru bude muset být znovu letenská obrana.

85

Dlouhý pas mířil na útočnou polovinu, kde si faulem vypomohl Jaroslav Zelený. Kodaň se tak vrací k míči a rychle se přesouvá na útočnou polovinu.

84

Letenští jsou znovu bez balonu, ale dobrým napadáním vytlačili soupeře na jeho polovinu. Kodaň pokračovala v kombinaci, jenomže faulu se dopustil střídající Laci.

83

Dlouhý nákop mířil až do vápna Sparty, kde z branky vyběhl Peter Vindahl, jenž si míč ze vzduchu sebral a trochu uklidňuje spoluhráče.

82

Kodaň již rozehrála rohový kop, který hostující brankář vyboxoval za vápno. Ovšem domácí celek si roh ještě jednou zopakuje.

81

81. Spartě zachránil nerozhodný stav fantastický Vindahl.

81

Neskutečný Peter Vindahl! Dánský brankář vyrazil střelu Achouriho. Okamžitě vstal a přemístil se proti dorážce Oskarssona! Jen díky letenskému brankáři se stále hraje ze bezbrankového stavu!

FC Kodaň – AC Sparta Praha

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   28. Falk (KOD), 87. Vavro (KOD), 89. Lerager (KOD), ?. Jelert (KOD) – 38. Kuchta (SPA), 78. Zelený (SPA), 87. Krejčí (SPA)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:12.

FC Kodaň: Grabara – Jelert, Vavro, Diks, Sorensen – Falk (C), Lerager, Goncalves – Bardghji (57. Achouri), Larsson (72. Oskarsson), Elyounoussi (72. Claesson).
Náhradníci: Dithmer, Sander – Achouri, Ankersen, Boilesen, Claesson, Clem, E. Hojlund, O. Hojlund, Lund, Mukairu, Oskarsson.

Trenér: Jacob Neestrup.

AC Sparta Praha: Vindahl – Sørensen (60. Vitík), Panák, Krejčí (C) – Mejdr, Sadílek (76. Laci), Kairinen, Zelený – Birmančevič (60. Minčev), Kuchta, Haraslín (76. Pešek).
Náhradníci: Vorel – Daněk, Gomez, Karabec, Laci, Minčev, Pavelka, Pešek, Ryneš, Sajk, Vitík, Wiesner.

Trenér: Brian Priske.

Rozhodčí: Benoît Bastien – Hicham Zakrani, Aurélien Berthomieu (všichni FRA)

Odveta: Sparta - Kodaň 3:3