Menu

Hokej

NHL

Seattle Kraken – Vegas Golden Knights

1:3

konec (1:1, 0:1, 0:1)

14.04.2023, 04:30 • Climate Pledge Arena, Seattle • Milan Huppert

Tipsport: 2.41 4.1 2.45 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistika
Střely na bránu: 31 – 19 | Přesilová hra: 0/4 – 0/2 | Trestné minuty: 8 – 12

Kdo se postavil do brankoviště?
Philipp Grubauer (SEA) – 16 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 58:39
Laurent Brossoit (VEG) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8 %, odchytal 59:35

Česká a slovenská stopa
Bez české a slovenské účasti

Tři hvězdy utkání
1. Laurent Brossoit (VEG) – 30 zákroků
2. Jaden Schwartz (SEA) – 1+0
3. Philipp Grubauer (SEA) – 16 zákroků (07:32:32)

Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
Vítězem Západní konference se stávají hokejisté Vegas! Golden Knights stvrdili své prvenství vítězstvím 3:1 v aréně Seattlu.

Po vyrovnané úvodní dvacetiminutovce přišel rozhodující úder ve 33. minutě, kdy sváteční střelec Alec Martinez zaznamenal třetí gól v sezóně. Domácí se navzdory výrazné střelecké převaze podruhé srovnání nedočkali, při jejich powerplay naopak pečetil výhru Golden Knights trefou do prázdné brány Chandler Stephenson.

Svěřenci kouče Cassidyho ovládli Západní konferenci s dvoubodovým náskokem na druhý Edmonton. Seattle míří do play-off ze sedmé pozice, na té by figuroval i v případě výhry.

Konec zápasu.

59:22

59:22 Chandler STEPHENSON - 1:3

59:22

Vegas právě vstřelilo branku!
Je rozhodnuto! Do McCannovy bekhendové zadovky na modrou čáru, kde čekal Schultz, vložil hokejku CHANDLER STEPHENSON a kotouč pomalým tempem doputoval až za brankovou čáru, Bjorkstrand navzdory velkému úsilí hrací předmět nestihl. Bez asistence.

59:08

A další icing hostujícího mužstva. V tomto případě ho způsobil Alec Martinez s jasným cílem zažehnat bezprostřední nebezpečí.

58:37

Zakázané uvolnění vrací hru před Laurenta Brossoita, Jack Eichel při snaze o trefu do prázdné brány přes celé hřiště jen těsně minul levou tyčku.

58:07

Po nahození Justina Schultze do útočného pásma Philipp Grubauer dostal pokyn k opuštění brány, domácí zkouší štěstí v šesti bruslařích.

57:54

Koncovka základní hrací doby bude bez Yanniho Gourdea a Alexe Pietrangela, jejichž pošťuchování v bitku nepřešlo, oba hokejisté proto inkasovali čtyřminutové tresty za hrubost.

57:20

Protože se po vyhození Huttona nepískalo zakázané uvolnění, tak za pukem vystartoval Philipp Grubauer a na pravou stranu ho poslal Willu Borgenovi.

56:32

Jonathanu Marchessaultovi zpracování v levém kruhu na bekhend nevyšlo. Hit od Oleksiaka ustál, puk však na hokejce neudržel.

56:11

Přes poměrně velký počet hokejistů vypálil forhendem Adam Larsson a Laurent Brossoit měl velké štěstí, že ho v pokleku trefil kotouč do výstroje.

55:36

Při střele Morgana Geekieho zápěstím od levého mantinelu Laurent Brossoit velmi dobře viděl na puk, bez problémů ho sebral do lapačky.

55:25

Pavel Dorofejev moc dobře tušil, že proti dvojici soupeřů nemá moc šancí na úspěch, nahozením za bránu každopádně pošetřil cenné vteřinky.

54:53

Z ostrého úhlu chtěl brankáře překvapit rychlým nahozením Jonathan Marchessault, Philipp Grubauer stihl jít do pokleku a puk udržet ve výstroji.

54:18

Justin Schultz nedokázal zachytit vyhození Pietrangela v útočném pásmu. Mezitím vypršel McNabbův trest, takže hra pokračuje v plném počtu na obou stranách.

53:41

Jako další se o slovo přihlásil Jared McCann, zakončení z první z levého kruhu skončil na brankovém oblouku Brossoitovy svatyně.

53:29

Na třetí pokus už Seattle vybojoval útočnou třetinu a po pár nahrávkách vypálil Vince Dunn od modré vysoko nad břevno.

52:52

Domácím hokejistům se nedaří usadit v útočné třetině. Úspěšně nejprve vyhodil Pavel Dorofejev, o chvíli později na něj navázal Alec Martinez.

52:16

Kraken má možnost srovnat v přesilové hře, protože Brayden McNabb nabral kotouč až na čepel hole a opravdu vysokým vyhozením poslal puk z obranné třetiny mimo hrací plochu, tuto skutečnost přešel lehkým úsměvem.

51:37

Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval Shea Theodore. Philipp Grubauer vyrazil puk pravým betonem do spoluhráče Oleksiaka, od nějž se hrací předmět odrazil těsně vedle brány.

51:13

Od pravého mantinelu nahazoval Daniel Sprong. Nizozemský útočník hledal hokejku Jareda McCanna, tu zablokoval Alex Pietrangelo.

50:50

Michael Amadio pěknou zadovkou vybídl v levém kruhu k zakončení Williama Karlssona, křižná střela z první se mezi tři tyče nevešla.

50:24

V plném sprintu se o zakončení z pravého kruhu pokusil Oliver Bjorkstrand, leč obtěžovaný Huttonem jenom promáchl naprázdno.

49:46

Nicolas Hague místo očekávaného nahození na bránu poslal kus černé gumy za ni, kde Jamie Oleksiak čistým hitem odstavil Jacka Eichela.

49:28

S těžkým zpracováním si Morgan Geekie neporadil, Vegas následně nevyšla snaha o založení rychlého protiútoku.

48:57

Volnějším středem se Chandler Stephenson prokličkoval až před bránu, po forhendovém blafáku však nezvládl touš zasunout za bankovou čáru.

48:30

Phil Kessel zpoza brány hledal v levém kruhu najetého Williama Karlssona, švédský útočník ve snaze o zakončení promáchl naprázdno.

47:55

Drama po komerční přestávce pokračuje. Adam Larsson nahazoval do útočného pásma, souboj o kotouč ovládl bránící Brayden McNabb.

47:24

Dánský útočník Oliver Bjorkstrand se krásně obtočil kolem osobního strážce, načež vyslal střílený pas před bránu, Shea Theodore zvedl puk před Eberlem do ochranné sítě.

46:59

V závěrečné dvacetiminutovce zatím dochází k minimálnímu přerušení hry, tato skutečnost samozřejmě více vyhovuje vedoucímu hostujícímu celku.

46:38

Morgan Geekie dával pod sebe na Jamieho Oleksiaka, jehož střelu z voleje úspěšně zblokoval Alec Martinez pravou nohou.

45:49

Zleva vyprodukoval svižnou ránu z ostrého úhlu Chandler Stephenson, který trefil pravou spojnici břevna a tyče z vnější strany.

45:17

Po ztrátě Eichela vyrazil na zteč Carson Soucy, jemuž nevyšla finální fáze, prudkou přihrávku Yanni Gourde nezpracoval.

44:44

Středem vybojoval útočnou třetinu Jamie Oleksiak. Následovala nahrávka k pravému mantinelu na Ryana Donata, tu vystihl Alex Pietrangelo.

44:16

Shea Theodore moc dobře věděl, že se k němu zezadu blíží Matthew Beniers, bez většího přemýšlení po mantinelu poslal hrací předmět na volného Nicolase Roye.

43:40

Tvrdou ránu od modré čáry v podání Adama Larssona tečoval jeden z bránících hokejistů, kus černé gumy proletěl o kousek vedle levé tyčky.

43:14

Rychlý protiútok založil Adam Larsson, jenže sprintujícího Brandona Taneva vystavil do ofsajdu netrpělivý Morgan Geekie.

42:59

Velmi pěknou individuální akcí se prezentoval Ivan Barbašev. V rychlosti obelstil dva konkurenty, aby ve finále hledal zadovkou Reillyho Smithe, který na puk těsně nedosáhl.

42:25

Za nástřelem Bena Huttona spěchal Michael Amadio, ovšem v rychlostním souboji s Jordanem Eberlem tahal za výrazně kratší konec provazu.

41:49

Dvěma protihráči těsně bráněný Jaden Schwartz nakonec byl donucen poslat puk z útočné třetiny, bekhendovou nahrávkou zapojil do hry Schultze.

41:17

Na teč nahazoval Will Borgen, avšak nedošlo k ní, takže Laurent Brossoit zasáhl bez větších problémů levým betonem.

40:41

40:41 Roy byl blízko šťastné trefě

40:41

Nicolasi Royovi při snaze o zpracování puku před bránou hrací předmět ujel z čepele hole, což mu nakonec paradoxně mohlo přijít vhod, protože Grubauer vyrážečkou kotouč trestuhodně minul, ale dobře si postavil tyče, zachránila ho ta pravá.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Pravou stranou se rozjel Reilly Smith, William Karlsson za křižnou nahrávkou natahoval hokejku bez úspěchu.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 6:39.
Střely na bránu po 2. třetině: 25 – 14.
Prostřední část nabídla jediný gól, do závěrečné dvacetiminutovky půjdou s těsným vedením v zádech hokejisté Vegas. Ve 33. minutě se prosadil sváteční střelec Alec Martinez, svůj třetí zásah v sezóně zaznamenal úspěšnou forhendovou dorážkou k pravé tyčce. Seattle je v dosavadním průběhu jasně lepším týmem, ale není mu to nic platné, dostává totiž pořádnou lekci z efektivity.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:41

Přesto si hokejisté v tmavých dresech dokázali vypracoval ještě jednu šanci. V levém kruhu si počkal na nahrávku Daniel Sprong, Laurent Brossoit včas srazil betony k sobě a mezi nimi Nizozemcovu střelu schoval.

39:30

Hosté jsou v plném počtu. Michael Amadio zasprintoval do obranného pásma, Seattle nyní útočí už do plných.

38:50

Na modrou dostal nabito Justin Schultz. Zadák se nenechal pobízet a vyslal tvrdou ránu z první, hrací předmět prosvištěl o kousek nad břevnem.

38:12

Kraken sehrál další akci o poznání lépe. Matthew Beniers zprava sklepával z první na střed, Ryan Donato v nadějné pozici přestřelil.

37:49

Ne, úvod přesilovku domácím rozhodně nevyšel dle představ, po nepřesném pasu Benierse úspěšně vyhodil Alec Martinez.

37:25

V blížícím se závěru prostřední části odjíždí na lavici hanby Michael Amadio, autor dvou branek z vzájemného měření sil z před dvěma dny sekáním zabránil ve střele Schwartzovi.

36:58

Pohybem si řekl o nahrávku za obranu Morgan Geekie. Oliver Bjorkstrand přecenil rychlostní schopnosti kolegy, puk usměrnil mimo jeho dosah.

36:17

U pravého mantinelu srdnatě bojoval o puk Nicolas Hague. Neúspěšně, směrem dozadu na jedničku zapracoval Brandon Tanev.

35:51

Tlak Vegas minimálně na pár vteřin přerušil Philipp Grubauer. Německý gólman sebral do lapačky střelu Pietrangela od modré, následuje komerční přestávka.

35:22

Situaci dvou proti dvěma řešil Nicolas Roy individuálně, kličkou na připraveného Adama Larssona nevyzrál.

34:51

Seattle dělily od vyrovnání centimetry! Do přehuštěného prostoru schoval nahození Justin Schultz a Laurent Brossoit reagoval až na zvuk, kdy puk narazil do levé tyče.

34:20

Ryan Donato se krásnou stahovačkou zbavil osobního strážce, aby vzápětí vyzkoušel bekhendový blafák, ztroskotal však na Brossoitově levém betonu.

33:55

V pravém kruhu si poradil s nelehkým zpracováním Jack Eichel, načež schoval ránu za Soucyho, ten zapsal blok levou bruslí.

33:23

S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Matthew Beniers. Od pravého mantinelu se natlačil před bránu, forhendem zakončoval nepřesně.

32:37

32:37 Alec MARTINEZ - 1:2

32:37

Vegas právě vstřelilo branku!
Zlatí Rytíři strhávají těsný náskok znovu na svou stranu! Po střele Eichela výbornou orientaci ukázal Barbašev, když rychle vyhodnotil situaci a posunul puk doleva na ALECA MARTINEZE a zkušený pětatřicetiletý obránce poslal puk do volného prostoru u pravé tyče, kam ležící gólman nedosáhl. Gól padl v oslabení, zároveň však při ponechané výhodě Vegas. Asistence: Ivan Barbašev a Jack Eichel.

31:59

Do přehuštěného prostoru nahazoval Alex Pietrangelo. Philipp Grubauer byl bez práce, situaci za něj vyřešil zdárným blokem Justin Schultz.

31:29

Ve snaze o založení rychlého protiútoku čárový rozhodčí odpískal domácím postavení mimo hru, Matthew Beniers přebíral dlouhou nahrávku až v útočném pásmu.

30:45

Početní převaha Vegas příliš dlouho netrvala. Domácí v oslabení vystartovali do přečíslení, v jehož průběhu Pavel Dorofejev přidržel Wennberga, ale nezastavil jej. Nahrávku před bránu následně dostal Brandon Tanev, bekhendovým pokusem na brankáře recept nenašel.

30:29

V další velké příležitosti nejprve Daniel Sprong v úniku ztroskotal křižnou střelou zleva na Brossoitově betonu, načež Seattle míří do oslabení, protože hrál v jednu chvíli v šesti. Týmový trest odpyká právě Daniel Sprong.

30:04

30:04 Beniers orazítkoval levou tyč

30:04

S koncem Eichelova trestu měl velkou příležitost Matthew Beniers, který dostal nabito na pravou stranu, forhendový projektil napálil do levé části brankové konstrukce.

29:43

Hodně nepovedené zpracování předvedl Matthew Beniers u pravého mantinelu, vystartoval proti němu Reilly Smith a puk dostal za modrou čáru.

29:24

Nizozemský útočník Daniel Sprong vypálil ze zápěstí krátce po přejeté útočné modré čáry, Laurent Brossoit bez větších problémů pokryl kotouč ve výstroji.

28:47

Svižnou kombinační akci Jared McCann vyšperkoval tentokráte už přesnou přihrávkou do pravého kruhu na Eeliho Tolvanena, jemuž rána vůbec nesedla.

28:34

Jared McCann si v levém kruhu chystal kotouč na střelu, aby nakonec vyzkoušel křižný pas, ten skončil na brusli dobře postaveného Karlssona.

28:01

Před pár minutami byl Jack Eichel podražen, nyní sám podrážel. Ještě v útočné třetině tímto způsobem zastavil Eberleho, premiérová početní převaha tak čeká na Seattle.

27:41

Michael Amadio v situaci dvou proti dvěma nahrál k pravému mantinelu Jonathanu Marchessaultovi, jenž neuspěl jeden na jednoho proti Oleksiakovi.

27:17

Pravou stranou nabral vysokou rychlost Alexander Wennberg. Švéd se úspěšně protáhl kolem McNabba, na Theodorea již nevyzrál.

26:50

Početní převaha Vegas je u konce. Adam Larsson se okamžitě zapojuje do plnění defenzivních povinností, protože pokračuje tlak Vegas.

26:20

Po sraženém nahození Pietrangela se kus černé gumy odrazil mezi kruhy k Chandleru Stephensonovi, jehož forhendový pokus zblokoval Soucy.

25:45

Poměrně dlouho trvající kombinace k úspěchu nevedla. Jonathan Marchessault vyslal příliš prudkou přihrávku na modrou čáru, Alex Pietrangelo zpracoval puk až za ní.

25:11

Vysoký oblouček Jacka Eichela si našel ruský útočník Pavel Dorofejev který do puku jen tak ledabyle plácl a usměrnil ho těsně nad horní tyčku.

24:48

První přesilovou hru si zahrají hosté. Proti pravidlům hrál švédský zadák Adam Larsson, rozjetého Eichela ukázkově podrazil.

24:19

Ostré nahození Aleca Martineze dokázal tečovat Jack Eichel, ale jenom do Grubauerovy výstroje, z níž německý brankář puk nepustil.

23:54

Pochvalu zaslouží rovněž Philipp Grubauer, jenž se bleskově přemístil k levé tyčce, kde lapačkou zastavil svižný projektil z první v podání Eichela.

23:30

O pozornost si řekl nahozením od modré čáry Carson Soucy, Laurent Brossoit natáhl pravý beton a jeho koncem zabránil nejhoršímu.

22:51

Do předbrankového prostoru dostal puk Alexander Wennberg, švédský forvard po rychlém zpracování v tutovce vypálil forhendem přímo do středu brány, kde byl Laurent Brossoit.

22:22

Jako další pálil Theodore a Philipp Grubauer vykopl puk levým betonem před sebe, o dorážku se snažícímu Smithovi v poslední chvíli zablokoval hokejku Adam Larsson.

21:42

Krásně od levého mantinelu až do kruhu prokličkoval mezi dvěma soupeři Jonathan Marchessault, střelu zápěstím nasměroval do břicha Grubauera.

21:13

Zpoza brány Laurent Brossoit provedl mizernou nahrávku přímo na hůl Yanniho Gourdea, jehož pas naslepo na střed skončil u protihráče Barbaševa.

20:33

Will Borgen dostal Seattle z pod tlaku pouze za cenu zakázaného uvolnění, Ryan Donato ani na dlouhou hokejku nedokázal puk tečovat.

20:10

Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Na buly uspěl Jack Eichel, Alex Pietrangelo vzápětí neúspěšně hledal Jonathana Marchessaulta.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 5:44.
Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 5.
Úvodní dějství mezi Seattlem a Vegas přineslo dvě branky, po jedné na každé straně. Důležitý první gól vstřelilo hostující mužstvo, na sklonku 10. minuty skóroval šťastným způsobem bruslí Reilly Smith. Domácí přispěchali s odpovědí v 17. minutě, kdy skóroval Jaden Schwartz ránou zápěstím z levého kruhu do bližší šibenice.

20:00

První třetina skončila.

19:51

Ještě ze středního pásma nahazoval Matthew Beniers. Cíl splnil, když Laurent Brossoit schoval puk do výstroje a počkal na hvizd rozhodčího.

19:09

Za obranu dostal výbornou nahrávku Ivan Barbašev, jenž postupoval z poloviny kluziště sám na gólmana. Z minisouboje vzešel jako vítěz Philipp Grubauer, neboť střelu směřující k pravé tyči vyrazil vyrážečkou a dorážku z velkého úhlu schoval mezi betony.

18:45

Za vysokým obloučkem Braydena McNabba se nerozjel žádný z hokejistů v bílém dresu, Will Borgen dostal hodně času na rozehrávku.

18:18

Zakázané uvolnění Seattlu. Jared McCann ještě vyvinul velký tlak na Sheu Theodorea, ten si pomohl tělem.

17:49

Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Ryan Donato, který v plném sprintu vypálil zápěstím a trefil jenom brankový oblouk.

17:17

Alec Martinez si dvakrát vyměnil puk s Alexem Pietrangeem, aby následně rozjel po levé straně Williama Karlssona, tomu nevyšlo zpracování.

16:20

16:20 Jaden SCHWARTZ - 1:1

16:20

Seattle právě vstřelil branku!
Vyrovnáno! Zpoza brány Wennberg počkal na ten správný okamžik k nahrávce do levého kruhu mezi dva protihráče JADENU SCHWARTZOVI, jenž po bleskovém zpracování vyslal nechytatelnou ránu ze zápěstí do bližšího víka. Asistence: Alexander Wennberg a Morgan Geekie.

16:02

Zprava cíleně nahazoval na teč Adam Larsson. Jordan Eberle pochopil jeho úmysl, hrací předmět ale nasměroval jenom do brusle clonícího Theodorea.

15:49

Přes veškerou snahu Jordan Eberle nedokázal udržet touš v útočném pásmu, po vyhození McNabba jej zpracoval až kousek za útočnou modrou.

15:20

Zpoza brány naslepo nahrával před ni Brandon Tanev. Na modré puk zastavil Daniel Sprong, střela bekhendem nizozemskému útočníkovi nevyšla.

14:48

Keegan Kolesar chytře schoval zakončení od levého mantinelu za Justina Schultze, Philipp Grubauer v poslední chvíli vykopl pravý beton.

14:22

Parádní ránu vyprodukoval zpoza levého kruhu Justin Schultz. Laurent Brossoit ztratil stabilitu a měl velké štěstí, že kus černé gumy se mezi tři tyče nevešel.

13:39

Po zranění se do sestavy navrátivší Shea Theodore nahodil puk od modré čáry, Philipp Grubauer kontroloval očima hrací předmět letící vysoko nad břevno.

13:03

Do rány z druhé vlny se mezi kruhy pořádně opřel Carson Soucy, Laurent Brossoit ukázal rychlou reakci a úspěšně zakročil vyrážečkou.

12:44

S problémy, ale přece Alex Pietrangelo dokázal dostat kotouč pryč z obranné třetiny, forčekující Matthew Beniers zvedl puk na domácí střídačku.

12:03

Postavení mimo hru a v něm přichycen Brandon Tanev. Forvard pak celou situaci probral s Jordanem Eberlem, nahrávku podle všeho očekával dříve.

11:49

Pod tlakem Alex Pietrangelo pouze lehce nahazoval na bránu. Philipp Grubauer zaváhání nepřipustil a touš sebral do lapačky, na rozehrávku si netroufl.

11:16

Do protiútoku vystartoval Oliver Bjorkstrand. V pravém kruhu počkal na doplnění od Eeliho Tolvanena, jemuž adresoval nahrávku napříč kruhy, Fin z první minul cílové zařízení.

10:43

Phil Kessel zabrzdil a počkal na podporu z druhé vlny, jenže ta nepřišla, forvard proto volil střelu a do brusle napálil Dunna.

09:56

09:56 Reilly SMITH - 0:1

09:56

Vegas právě vstřelilo branku!
Hodně nešťastný okamžik pro domácí celek! Dunn při rozehrávce zpoza vlastní brány trefil brusli REILLYHO SMITHA, od níž se puk odrazil do brankoviště a překvapený Grubauer si jej srazil za brankovou čáru pravým betonem. Bez asistence.

09:20

A zase Adam Larsson. Tentokráte obdržel do pravého kruhu pas od Matthewa Beniersa, po rychlém zpracování vyslal křižný pokus ze zápěstí těsně vedle brány.

09:02

Švédský obránce Adam Larsson se pěknou stahovačkou zbavil Keegana Kolesara, vzápětí z bekhendu vysoko přestřelil.

08:43

Hosté si nekomplikují situaci a v nouzi jim nedělá problém vyhodit touš na zakázané uvolnění, jako to teď předvedl Michael Amadio.

08:27

Jordan Eberle nedal Braydenu McNabbovi vydechnout, hostující zadák těsně před střetem zvládl posunout puk na hokejku Pietrangela.

07:55

Domácí hráči nadále působí na ledě o poznání lepším dojmem. Jared McCann se vytočil v pravém kruhu, ránu ze zápěstí kryl gólman koncem pravého betonu.

07:22

Nikým neatakovaný Eeli Tolvanen dojel až do levého kruhu, odkud vyslal svižný křižný projektil, Laurent Brossoit zasahovat nemusel.

06:53

Icing Zlatých Rytířů. Chandler Stephenson ještě zabojoval, ovšem velkou ztrátu na Adama Larssona smazat nezvládl.

06:20

Po buly v útočné třetině vypálil od modré čáry tvrdou střelu Brayden McNabb, kus černé gumy prosvištěl těsně vedle pravé části brankové konstrukce.

05:59

Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Philipp Grubauer. Německý gólman vyrazil za bránu, odkud poslal puk osamocenému Oleksiakovi.

05:27

Od pravého mantinelu nahazoval kotouč do předbrankového prostoru Yanni Gourde, Laurent Brossoit s notnou dávkou štěstí touš vypíchl vyrážečkou těsně před Schwartzem.

04:58

K individuální akci zavelel Matthew Beniers. Kanaďan v plné rychlosti odmítl Huttona, ve snaze o obtočení soupeřovy svatyně narazil na Martineze.

04:12

Alex Pietrangelo naznačil střelu, aby nakonec přihrál do levého kruhu Chandleru Stephensonovi, na střílenou nahrávku Pavel Dorofejev nedosáhl.

03:45

S rozehrávkou si dal načas Adam Larsson, když před forčekujícím Williamem Karlssonem udělal ještě jeden oblouk za bránu navíc.

03:18

Zakázané uvolnění Vegas. Brayden McNabb hledal dlouhou nahrávkou Chandlera Stephensona, ten za pukem natahoval hokejku marně.

02:56

Kraken pokračuje v aktivním pojetí hry. Brandon Tanev volil křižnou nahrávku do levého kruhu na Jareda McCanna, ten ránou z první rozvlnil jenom boční síť.

02:30

Do přehuštěného prostoru nahazoval od modré čáry Jamie Oleksiak a Laurent Brossoit měl velké štěstí, že ho puk trefil do výstroje.

01:58

Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Reilly Smith dobře, dlouho avizovanou nahrávku bez problémů vystihl Ryan Donato.

01:23

Další útok domácího mužstva táhl levou stranou Eeli Tolvanen, ještě ve střední třetině ztroskotal na Pietrangelovi.

00:41

Do pravého kruhu dostal pobídku Matthew Beniers. Vypálil forhendem z první, střelu po ledě Laurent Brossoit pokryl levým betonem.

00:10

Utkání mezi Seattlem a Vegas odstartovalo! Roli mírného favorita plní hosté, kteří hrají o pozici nejlepšího týmu Západní konference.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – A. Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Soucy – Eberle (A), Beniers, McCann – Sprong, Wennberg, Schwartz – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Geekie, Donato, B. Tanev.
Trenér: Dave Hakstol

Vegas Golden Knights: Brossoit (Quick) – Pietrangelo (A), Martinez (A), Hague, Hutton, Theodore, McNabb – Marchessault, Eichel, Dorofejev – R. Smith (A), W. Karlsson, Amadio – P. Kessel, Stephenson, Barbašev – Kolesar, N. Roy, Blueger.
Trenér: Bruce Cassidy

Rozhodčí: Skilliter, Rank – Knorr, Galloway.
Vegas Golden Knights

Vegas bojuje o triumf v Západní konferenci, přičemž má situaci ve svých rukou, protože figuruje na čele soutěže s náskokem dvou bodů na Edmonton a čtyř na Colorado, jen tyto dva týmy ještě mohou lídra ohrozit, každopádně platí, že Golden Knights stačí i remízový výsledek po šedesáti minutách. Svěřenci trenéra Cassidyho půjdou do posledního střetnutí základní části povzbuzeni výhrou nad dnešním soupeřem, při výsledku 4:1 byli na ledě jasně lepším týmem. Produktivitě mužstva vévodí Američan Jack Eichel s 65 body.
Seattle Kraken

Hokejisté Seattlu živí šanci na konečné páté místo Západu, ovšem potřebují dnes zvítězit, a zároveň doufat v zaváhání Los Angeles a Minnesoty. Kraken držel pěknou sérii pěti vítězství v řadě, ale tu neprodloužil, v prvním dvojutkání prohrál s Vegas v jeho aréně 1:4. Ať už Hakstolova družina postoupí do vyřazovací části z jakékoliv pozice, tak to bude úspěch, neboť dosáhla tohoto úspěchu poprvé v historii klubu, navíc v porovnání se všemi týmy zaznamenala oproti loňsku největší zlepšení. Nejproduktivnějším hráčem je Jared McCann se 70 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Seattlem a Vegas.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

Seattle Kraken – Vegas Golden Knights

1:3

konec (1:1, 0:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Schwartz (Wennberg, Geekie) – 10. R. Smith, 33. Martinez (Barbašev, Eichel), 60. Stephenson

Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – A. Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Soucy – Eberle (A), Beniers, McCann – Sprong, Wennberg, Schwartz – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Geekie, Donato, B. Tanev.
Trenér: Dave Hakstol

Vegas Golden Knights: Brossoit (Quick) – Pietrangelo (A), Martinez (A), Hague, Hutton, Theodore, McNabb – Marchessault, Eichel, Dorofejev – R. Smith (A), W. Karlsson, Amadio – P. Kessel, Stephenson, Barbašev – Kolesar, N. Roy, Blueger.
Trenér: Bruce Cassidy

Rozhodčí: Skilliter, Rank – Knorr, Galloway

Diváci: 17 151

Průběh zápasu
1. třetina
09:56 VEG 0:1 R. Smith
16:20 SEA 1:1 Schwartz (Wennberg, Geekie)
Po 1. třetině
2. třetina
24:48 SEA 2 A. Larsson, podrážení
28:01 VEG 2 Eichel, podrážení
30:29 SEA 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Sprong
30:45 VEG 2 Dorofejev, držení
32:37 VEG 1:2 Martinez (Barbašev, Eichel)
37:25 VEG 2 Amadio, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
52:16 VEG 2 McNabb, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
57:54 SEA 2+2 Gourde, hrubost
VEG 2+2 Pietrangelo, hrubost
59:22 VEG 1:3 Stephenson
Konec