Menu

Hokej

NHL

St. Louis Blues – New York Islanders

6:1

konec (2:0, 4:1, 0:0)

10.04.2022, 02:07 • Enterprise Center, St. Louis • Petr Šatalík

Tipsport: 2.27 4.04 2.66 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:49:34)
Dnešní utkání sledovalo 18 096 diváků.
Statistiky utkání

Střely na bránu: 31 – 31
Bloky: 8 – 7
Úspěšnost na buly: 51 % – 49 %
Hity: 10 – 14
Využití přesilovek: 0/4 – 0/2
Československá stopa v utkání

Zdeno Chára (NYI) – 0+0, účast -3, 2 střely na bránu, 2 trestné minuty, čas na ledě 19:31
Kdo se postavil do brankoviště

Jordan Binnington (STL) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost zákroků 96,8 %, čas na ledě 60:00
Semjon Varlamov (NYI) – 25 zákroků, 6 OG, úspěšnost zákroků 80,6 %
3 hvězdy utkání

1.Justin Faulk (STL) – 2+1
2. Robert Thomas (STL) – 1+2
3. Jordan Binnington (STL) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost zákroků 96,8 %, čas na ledě 60:00
Zápas mezi Blues a Islanders končí vítězstvím St. Louis ve vysokém poměru – 6:1. Třetí třetina se hrála už jen z povinnosti. Modrásci udělali klíčový krok k výhře již v druhém dějství, které vyhráli 4:1. Závěr střetnutí si zkušeně pohlídali, nepřipustili žádné komplikace a naprosto zaslouženě si odnáší dva body. Vylepšují si svou pozici před play off. Naopak Islanders se sen o vyřazovací části začíná rozplývat nadobro.

Konec zápasu.

59:50

Zach Parise se ještě dostal ke střele z ostrého úhlu na levé straně, ale Jordan Binnington odráží kotouč do rohu hrací plochy.

59:28

Ivan Barbašev chtěl prudkým pasem na levé křídlo najít Kyroua, jenže trefil jen brusle Matta Martina, který stál těsně před ním.

59:01

Jordan Binnington si dovolil menší parádičku, když k němu jedoucí puk odehrál z prvního dotyku bekhendem k obránci Scandellovi.

58:49

Buly před svatyní Blues vyhráli Islanders a Adam Pelech přihrával do předbrankového prostoru na Leeho, jenž však při střele z otočky upadl a pokus se mu nepovedl.

58:37

O kotouč se oba celky přetlačují v rohu hrací plochy, Ross Johnston a Calle Rosén na něm stojí za klecí Islanders a nemohou ho vydolovat od mantinelu.

58:05

Hra se v posledních okamžicích hodně kouskuje. Do konce utkání však už příliš mnoho času nezbývá a je jasné, že Modrásci zvítězí. Nyní má kotouč v obranném pásmu Blues Robert Bortuzzo.

57:51

Zdeno Chára vystřelil z levé strany od modré čáry, jeho pokus však před bránou Blues někdo tečoval tak, že puk trefil jen tvrzené sklo za svatyní Binningtona.

57:28

Vpřed vyráží po pravé straně Ivan Barbašev, jenž má za sebou Jordana Kyroua, kterému přenechává kotouč a najíždí si před bránu.

57:08

Ostrované znovu zahráli na icing a opět se tak vhazuje po pravici Varlamova. Hokejisté New Yorku buly vyhráli, o puk bojují v rohu hrací plochy Ivan Barbašev a Jean-Gabriel Pageau.

56:50

Vhazování před svatyní Varlamova dopadlo lépe pro St. Louis, nahození Roberta Bertuzza před klec Islanders však žádný z jeho spoluhráčů nezasáhl.

56:28

Ryan O'Reilly udržel Jeana-Gabriela Pageaua na svých zádech za kelcí Blues a může poslat kotouč do středního pásma. Islanders následně zahráli na zakázané uvolnění.

56:08

Andy Greene rozehrál na levou stranu. Jeho přihrávka kupředu byla hodně prudká, odrazila se od hrazení a Jordan Binnington ji raději schoval pod svou lapačku.

55:33

Brock Nelson drží kotouč ve středu hrací plochy, předává ho Adamu Pelechovi, jenž se s ním stáhne k vlastní kleci a oba celky prostřídají hráče.

55:15

Colton Parayko sbírá kotouč za vlastní klecí, nechal se však obrat Brockem Nelsonem a může být rád, že Nathan Walker zblokoval ránu Dobsona.

54:49

New York se drží v útočném pásmu a Zdeno Chára pálil z vrcholu levého kruhu na přední tyč, kterou však o pár čísel minul.

54:25

Vhazování před brankářem Ostrovanů dopadlo lépe pro hokejisty Blues, Ivan Barbašev přihrával prudce z levého hrazení, ale jeho pas na Tarasenka vystihl Zdeno Chára.

54:04

Bluesmani se znovu stěhují před klec Islanders, kotouč dojíždí Vladimir Tarasenko a Semjon Varlamov jej tak raději přikryje svou lapačkou.

53:26

Kyle Palmieri nahodil kotouč bekhendem z levé strany na klec St. Louis, ale trefil jen boční síť a Justin Faulk už obrací hru na druhou stranu.

53:07

Justin Faulk rozehrává na pravé straně u hrazení, přihrávkou nachází Ivana Barbaševa, jenž s pukem proniká za útočnou modrou.

52:37

David Perron a Brandon Saad zakombinovali v třetině New Yorku, ale k zakončení se nedostali a musí nakonec pásmo vyklidit.

52:18

Zdeno Chára zachytává vyhozený kotouč z třetiny Blues ve středu hrací plochy a přihrává na Noaha Dobsona k pravé straně.

51:43

A byl to právě Grant Hutton, kdo vypálil od pravého hrazení. Jordan Binnington však jeho pokus z poměrně ostrého úhlu chytá.

51:37

Logan Brown prohrál buly s Mattem Martinem před vlastní klecí a Islanders se tak usazují v pásmu Blues, puk má Grant Hutton na modré čáře.

51:16

Bluesmani už jsou pochopitelně kompletní, Colton Parayko je zpět na hrací ploše a Jordan Binnington chytá další střelu v podání Matta Martina.

50:41

Kyle Palmieri se dostal k zakončení od pravého hrazení, jenže bránu St. Louis netrefil a to znovu dostalo puk do středu hrací plochy.

50:21

Josh Bailey zachytil kotouč na útočné modré a vrátil jej zpět do třetiny, Anthony Beauvillier pálil o chvíli později na pravé straně do tyče svatyně Blues!

49:51

Ryan Pulock vypálil na levé straně u modré čáry, Jordan Binnington si však jeho pokus našel a schoval jej ve své rukavici.

49:37

Mysmlím, že to byl ještě Noah Dobson, kdo střílel z pravé strany od modré čáry. Jordan Binnington jeho pokus vykopl betonem a Blues vyhazují kotouč z obranného pásma.

49:06

Mathew Barzal má kotouč na levém hrazení a Islanders staví přesilovkový vzorec. Rána od modré v podání Dobsona však nebyla přesná.

48:29

Bude se vylučovat, na trestnou lavici usedá Colton Parayko, který před vlastní klecí trefil vysokou holí do tváře Anderse Leeho.

48:24

Poté, co snad Andy Andreoff zahrál vysokou holí, se vhazuje v pásmu New Yorku. Islanders zde buly vyhráli a vpřed míří Anders Lee.

47:59

Jordan Binnington vyjel ze své klece za svou svatyň, aby zastavil prudké nahození Andyho Greena, což se mu ale nepovedlo.

47:28

Nathan Walker se dostal s pukem do rohu hrací plochy, kde mu kotouč zvládl odebrat Noah Dobson, jenž rozehrává na opačnou stranu kluziště.

46:49

Islanders jsou kompletní, Brayden Schenn stihl během dlouhého střídání ještě jednu střelu z pravého kruhu po dlouhé přihrávce Jordana Binningtona. Semjon Varlamov ji však vyrazil.

46:19

Brayden Schenn měl následně na brankovišti před sebou poloprázdnou klec soupeře, jenže puk zvládl napálit jen do Varlamova, protože byl tísněn obráncem.

45:51

Brayden Schenn se protáhl po pravém hrazení do třetiny Islanders, jenže tam ho velice těsně stihl dostoupit Adam Pelech.

45:27

Islanders se nyní skvěle brání a kotouč letí podruhé během krátké chvíle za klec Blues, kde jej sbírá dnes zatím dvougólový Justin Faulk.

44:36

Jordan Kyrou se hnal se dvěma spoluhráči do situace tři na jednoho, nechtěl hamounit a přihrával, jeho pas však přes dobře postaveného Granta Huttona neprošel. Následně se bude vylučovat na straně Islanders, Oliver Wahlstrom sevřel kotouč v ruce, což se nesmí.

44:08

Ivan Barbašev se nyní srazil snad s Mathewem Barzalem ve středu hrací plochy a ztratil hůl, odchází na střídačku bez nástroje.

43:44

Pavel Bučněvič dostával přihrávku od zadního hrazení do předbrankového prostoru, do té ale na poslední chvíli strčil hůl Andy Greene.

43:04

Jean-Gabriel Pageau uspěl na buly před Jordanem Binningtonem, jenže Islanders se v tomto prostoru příliš dlouho zdržet nedokázali.

42:43

Přihrávku z levého křídla do předbrankového prostoru vystihl Anthony Beauvillier, jenž do prudkého puku vložil svou hůl a nasměroval jej tak ven z vlastního obranného pásma.

42:13

Nathan Walker nespěchá s rozehrávkou z obranného pásma St. Louis. Po jeho pasu jde kupředu po pravé straně Ryan O'Reilly.

41:32

Jordan Kyrou se dostal ke střele v mezikruží, jenže jeho přízemní pokus Semjon Varlamov dobře viděl a na ledě byl se svými betony včas, aby jeho ránu vyrazil!

41:15

Robert Bortuzzo odehrává bekhendem kotouč pryč z obranného pásma a na druhé straně hrací plochy ho za klec Islanders zaváží Ivan Barbašev.

40:45

Nyní to zkusil z levé strany od modré čáry velikán Zdeno Chára, jeho pokus těsně nad ledem však Jordan Binnington kryje svou lapačkou.

40:37

New York se dostal po přihrávce Cháry s pukem na pravé hrazení, odkud vystřelil Kyle Palmieri. Jordan Binnington však jeho ránu z modré čáry chytá.

40:17

Blues vyhráli úvodní buly třetí třetiny a poslali kotouč za klec Islanders, tam však kotouč sbírá Anders Lee a vyváží ho z pásma.

40:01

Začala třetí třetina.
Startuje třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně ve 4:00.
Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

St. Louis Blues – 14 (26)
New York Islanders – 10 (19)
Druhá třetina rozevřela nůžky mezi oběma celky, St. Louis v ní New York doslova převálcovalo, když ji vyhrálo 4:1! Dvakrát se trefil obránce Justin Faulk. K němu se přidali Ivan Barbašev a Robert Thomas. Grant Hutton sice zapsal čestný úspěch Islanders, jenže ti budou na startu třetího dějství ztrácet na svého soupeře pět branek a je jim zřejmě jasné, že z dnešního utkání už nejspíš žádné body nezískají.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

Robert Bortuzzo se ještě dostal k závěrečné střele třetiny, jenže ta na klec New Yorku nemířila a Semjon Varlamov tak neměl další starosti.

39:21

39:21 Robert THOMAS - 6:1

39:21

St. Louis právě vstřelilo branku!
Během minuty je tu odpověď St. Louis! Vladimir Tarasenko přihrál z pravé strany na levý kruh, odkud vypálil ROBERT THOMAS dostatečně pohotově, Semjon Varlamov se proti jeho zakončení nestihl přesunout a kotouč tak na přední tyči zamířil do sítě! Blues tak znovu vedou o pět branek, tentokrát 6:1! Asistence: Vladimir Tarasenko, Pavel Bučněvič.

38:41

38:41 Grant HUTTON - 5:1

38:41

Islanders právě vstřelili branku!
Islanders snižují na 1:5! Brock Nelson nahrál kotouč na modrou čáru, odkud tvrdě vystřelil GRANT HUTTON, na jehož ránu Jordan Binnington nejspíš přes dvojici hráčů před sebou pořádně neviděl a ta tak skončila v jeho síti! New York však stále prohrává o čtyři branky! Asistence: Brock Nelson.

38:27

Islanders se nevzdávají a Andy Greene si poté, co si najel na středový kruh, stáhl kotouč před Kyrouem a zaváží jej do útočného pásma.

37:37

New York se opět usazuje před svatyní St. Louis, Nick Leddy však dobře zapracoval a sebral kotouč Wahlstromovi.

37:16

Zdeno Chára vyhazuje kotouč z obranného pásma Islanders. Následně se ke střele z pravé strany od modré čáry dostal Noah Dobson, mířil však nepřesně.

36:57

36:57 Ivan BARBAŠEV - 5:0

36:57

St. Louis právě vstřelilo branku!
To je gól! Blues dávají Islanders bůra! Jordan Kyrou šel od půlky hřiště sám na klec Islanders, forhendovou kličkou poslal kotouč o tyčku pod bruslí Varlamova na brankovou čáru. Situaci dojel IVAN BARBAŠEV, jenž dostrčil puk do sítě New Yorku a St. Louis tak vede již 5:0! Asistence: Jordan Kyrou, Justin Faulk.

36:38

Nick Leddy má kotouč za svou klecí a po pravé straně ho posílá kupředu, kde hraje Brayden Schenn, jeho přihrávku do mezikruží však Islanders zachytili.

36:01

Brayden Schenn uspěl na buly ve středním pásmu, jenže Ivan Barbašev puk špatně zpracoval a kotouč tak získal Mathew Barzal. Islanders mohou vyrazit kupředu.

35:46

Noah Dobson nahazoval z pravé strany od modré čáry kotouč do předbrankového prostoru, jenže tam puk chumel hráčů srazil jen do rohu hrací plochy.

35:15

Islanders šli do situace dva na jednoho, Josh Bailey však na levém kruhu váhal, až akci prováhal a větší šanci tak měl nakonec Kyle Palmieri, jenž dojel puk, který Baileymu vypíchli beci Blues a tvrdě pálil k pravé tyči. Jordan Binnington však předvedl parádní zákrok lapačkou!

34:38

Kyle Palmieri si najel na pravý kruh a jeho ostrý projektil na zadní tyč musel Jordan Binnington vykopnout svým betonem do rohu hrací plochy.

34:04

Jordan Kyrou nezpracoval prudký pas na útočnou modrou, zvládl ho však alespoň zasáhnout holí a v akci pokračuje Logan Brown.

33:39

Logan Brown získal kotouč v rohu kluziště za klecí New Yorku a nyní zde kombinuje společně s Coltonem Paraykem.

33:15

Ivan Barbašev nepřešel na levém křídle přes Olivera Wahlstroma, jenž mu šikovně vypíchl kotouč a obrací hru na druhou stranu.

32:43

Na levé straně nastartoval pohony Matt Martin, jenž ale pouze nahodil kotouč za klec Blues, kam jede bojovat o puk Mathew Barzal.

32:16

St. Louis totálně zavřelo Islanders v jejich obranném pásmu a motalo svého soupeře svou kombinací. Nakonec pálil z levého kruhu Justin Faulk, ale Semjon Varlamov ukryl jeho pokus do své náruče.

31:37

Robert Thomas vyjel z rohu kluziště do předbrankového prostoru a jeho prudký projektil z bezprostřední blízkosti orazítkoval břevno svatyně New Yorku!

31:12

Ryan O'Reilly a Nick Leddy kombinují na levém hrazení v pásmu New Yorku a hledají prostor, odkud by mohli ohrozit klec Varlamova.

30:37

Kupředu spěchá s pukem na ose hřiště Ryan Pulock, jenž rozehrává na pravé křídlo, kde bude v akci pokračovat Anthony Beauvillier.

30:11

Robert Bortuzzo má kotouč na pravé straně u modré čáry a podél hrazení ho posouvá na najíždějícího Alexeje Toropčenka.

29:50

Grant Hutton bude rozehrávat z obranného pásma New Yorku, kotouč se rychle dostává za klec Blues, kam jde brankář Jordan Binnington.

29:28

Modrásci už jsou zase v třetině soupeře, Ryan O'Reilly nyní v mezikruží volil ještě přihrávku na levou stranu pro Ivana Barbaševa, jenž však holí na puk nedosáhl, ten ho jen trefil do brusle.

29:02

Marco Scandella nedokázal rozehrát na pravé straně a kupředu tak vyráží po levé straně Jean-Gabriel Pageau, toho ale zastavuje Colton Parayko.

28:32

Logan Brown se dostal k dorážce střely Toropčenka v předbrankovém prostoru, Semjon Varlamov však jeho bekhendový pokus chytá a následně musel forvard Blues ustát několik ataků od hráčů New Yorku. Sudí vylučovat nebudou.

28:16

Matt Martin narazil na hrazení Vladimira Tarasenka v pásmu Blues, přesto může St. Louis spěchat po levém hrazení k bráně Islanders.

27:40

Anthony Beauvillier se v oslabení hnal k bráně Blues, jenže jej zezadu dojeli dva soupeři a o puk ho obrali, nejspíš to byl Colton Parayko, kdo mu touš vyškrábl.

27:27

Početní výhoda se zatím Modráskům moc nedaří, Islanders znovu vyhazují přes všechny čáry, hrát musí u vlastní klece Justin Faulk.

26:47

Vladimir Tarasenko střílel z levé strany, jenže jeho pokus dokázal zablokovat Zach Parise, jenž následně vyhazuje puk z pásma.

26:27

Ryan O'Reilly dostal kotouč do mezikruží, jenže jeho prudký projektil dokázal Semjon Varlamov vyrazit do rohu hrací plochy.

25:41

A navíc bude hrát St. Louis ještě přesilovku, protože si trenér Trotz vzal výzvu, která ovšem nebyla úspěšná. Islanders tak dostanou trest za zdržování hry. Ten odsedí Martin.

25:41

25:41 Justin FAULK - 4:0

25:41

St. Louis právě vstřelilo branku!
St. Louis přidává během dvou minut druhý gól! Bluesmani šli nyní do situace tři na jednoho! Jordan Kyrou na levém křídle vypálil přízemní projektil, Semjon Varlamov jeho pokus vykopl, jenže přímo na hůl JUSTINA FAULKA, jenž tak z dorážky dává druhý gól během krátké chvíle a ještě zvýrazňuje vedení Modrásků, kteří vedou již 4:0! Asistence: Jordan Kyrou, Ivan Barbašev.

25:17

New York zaútočil po pravé straně, Mathew Barzal však přihrávkou žádného ze spoluhráčů nenašel a Blues otáčí hru.

24:58

Calle Rosén hraje na levém hrazení, kde posílá kotouč kolem Ryana Pulocka až do rohu hrací plochy za klec New Yoorku!

24:05

24:05 Justin FAULK - 3:0

24:05

St. Louis právě vstřelilo branku!
St. Louis vede již 3:0! Blues opět vytvořili závar před Varlamovem, kotouč se dostal do rohu hrací plochy, odkud precizní přihrávkou našel Brandon Saad na vrcholu kruhů JUSTINA FAULKA, jehož přesnou tvrdou ránu k levé tyči Varlamov neviděl přes chumel hráčů před sebou a ta tak skončila v jeho síti! Modrásci mají již výrazný náskok! Asistence: Brandon Saad, David Perron.

24:03

Nathan Walker už je tentokrát u puku za bránou Islanders včas, jenže tam ho masíruje dostatečně důrazný Grant Hutton.

23:44

Nathan Walker získal kotouč zpět na hokejky St. Louis, jenže jeho nahození kupředu bylo moc rychlé i pro Logana Browna a Blues se píská icing.

23:15

Islanders posouvají kotouč po pravé straně kupředu, Ross Johnston však má před sebou zavřený prostor a musí hrát zase zpět k obráncům.

22:37

Noah Dobson posouvá otouč do rohu hrací plochy, kde je Mathew Barzal, jehož ale o puk obral Jordan Kyrou, jenž se vrací do hry.

22:04

Ryan Pulock vypálil z pravé strany od modré čáry, jenže Jordan Binnington dokázal jeho projektil udržet ve své náruči.

21:42

Robert Thomas se dostal s pukem před klec New Yorku, jenže z bezprostřední blízkosti Semjona Varlamova nepropálil.

21:16

St. Louis drželo delší dobu Islanders před jejich brankářem, vyhodit kotouč se nepovedlo ani Zdeno Chárovi, Blues mají skvělý pohyb.

20:41

David Perron aktivně napadal v rozehrávce Anderse Leeho, od kterého získal kotouč a ten tak má v rohu hrací plochy Brandon Saad.

20:18

Blues vyhráli úvodní buly v druhém dějství a Marco Scandella nastřeluje kotouč po levém hrazení až za klec Varlamova.

20:01

Začala druhá třetina.
Hokejisté obou mužstev se vrací na hrací plochu. Druhá třetina odstartuje za malou chvilku.
Druhá třetina začne přibližně ve 3:04.
Střely na bránu v 1. třetině

St. Louis Blues – 12
New York Islanders – 9
První dějství souboje Blues s Islanders tak máme za sebou. V jeho první desetiminutovce se zdálo, že Islanders hrají ve velké pohodě, protože si vytvořili obrovskou spoustu šancí. Skvěle však zachytal Jordan Binnington, který jejich příležitosti zneškodnil a to nakoplo St. Louis k lepšímu výkonu. V 15. minutě poslal Modrásky do vedení tvrdou ranou Nick Leddy a o necelé tři minutky později přidal druhý zásah z dorážky Vladimir Tarasenko. Svěřenci Craiga Berubea tak budou na startu druhé třetiny třímat dvougólové vedení.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Kyle Palmieri se snažil poslat kotouč po levém hrazení kupředu, jenže tam číhal připravený David Perron, který obrací hru na druhou stranu.

19:20

Buly před klecí Islanders vyhráli Blues a Justin Faulk se na pravém hrazení dostal ke střele z úhlu, kterou Semjon Varlamov vykopl betonem do rohu hrací plochy.

18:58

New York se v třetině Blues dlouho nezdržel a kupředu už míří s pukem po pravé straně Alexej Toropčenko, jenže obchází Dobsona.

18:27

Jordan Binnington jde za bránu a zastavuje kotouč nahozený za svou klec, následně ho mete na čepel spoluhráče Coltona Parayka.

17:49

Islanders jdou do akce dva na dva, jenže Mathew Barzal nyní na pravém kruhu neposlal dobrou přihrávku a akce New Yorku končí.

17:10

17:10 Vladimir TARASENKO - 2:0

17:10

St. Louis právě vstřelilo branku!
St. Louis vede již 2:0! Blues nyní vytvořili pěkný závar v pásmu Islanders. Colton Parayko dostal puk na pravou stranu k modré čáře a vypálil. Semjon Varlamov jeho pokus vyrazil, jenže s dorážkou byl na brankovišti připraven VLADIMIR TARASENKO, který bleskově dopravil touš do sítě New Yorku! Modrásci zdvojnásobují své vedení! Asistence: Colton Parayko, Robert Thomas.

17:01

Colton Parayko zachytává kotouč ve středním pásmu a předává ho na Pavla Bučněviče, jenž s ním proniká za útočnou modrou.

16:38

Islanders už byli kompletní, přesto se ještě David Perron dostal k ráně z levého kruhu. Semjon Varlamov ji však dokázal zastavit svým betonem. Braydenu Schennovi puk pronikl mezi nohama, takže nemohl dorážet.

16:01

Justin Faulk se nakonec dostal k zakončení z vrcholu kruhů, ale jeho pokus zvládl před svou bránou zblokovat Ryan Pulock.

15:28

Justin Faulk přihrává na pravý kruh, kde je nachystaný Robert Thomas, ten přenáší hru křižnou přihrávkou doleva na Tarasenka.

15:02

Vhazování před svatyní New Yorku vyhráli hráči Islanders, kterým se povedlo poslat kotouč až k útočné modré, kde je opět Justin Faulk.

14:41

Islanders se okamžitě povedlo vyhodit kotouč přes všechny čáry a od vlastní svatyně tak musí akci svého mužstva začít Justin Faulk.

14:27

Následně bude hrát St. Louis ještě přesilovku, protože Ross Johnston dal na buly několik ostrých krosčeků do ramene Alexeje Toropčenka.

14:21

14:21 Nick LEDDY - 1:0

14:21

St. Louis právě vstřelilo branku!
St. Louis otevírá skóre utkání, ačkoliv dosud měli převahu spíš Islanders! Robert Thomas měl kotouč na pravém kruhu, výstavním pasem našel na vrcholu toho levého NICKA LEDDYHO, jenž se parádní ranou do bližšího horního růžku trefuje do sítě celku, ve kterém hrozně dlouho působil! Určitě zvláštní okamžik pro tohoto borce! Blues díky jeho trefě vedou 1:0! Asistence: Robert Thomas, Vladimir Tarasenko.

13:57

Calle Rosén drží kotouč na své holi za vlastní svatyní a čeká, až oba celky dostřídají, následně rozehrává doleva na Vladimira Tarasenka.

13:16

Anders Lee si nyní počíhal na střelu odraženou od zadního hrazení a u levé tyčky zakončoval v předbrankovém prostoru, jenže trefil jen beton Jordana Binningtona!

12:43

Ross Johnston se dostal k bekhendovému zakončení z pravé strany, Jordan Binnington však vykopává jeho ránu betonem a následně pod sebou udržel i pokus Martina.

12:16

Andy Andreoff se na pravém křídle probíjel kupředu, jenže Nick Leddy mu zvládl kotouč vypíchnout a obrací hru na druhou stranu.

11:48

David Perron si odseděl svůj trest a je zpět na hrací ploše, mezitím proniká za útočnou modrou Vladimir Tarasenko, po jehož pasu pálil z pravé strany Rosén. Stopku jeho ráně vystavila lapačka Semjona Varlamova.

11:13

Anthony Beauvillier se probil za útočnou modrou, jenže St. Louis se povedlo podruhé v rychlém sledu za sebou vyhodit přes všechny čáry, když mu puk sebral Marco Scandella.

10:56

Mathew Barzal tentokrát z levé strany přihrál na pravou stranu do předbrankového prostoru, kam si sjel Brock Nelson, proti jehož zakončení však předvedl Jordan Binnington neskutečný přesun a zákrok betonem, skvělá práce gólmana Blues!

10:41

Mathew Barzal si vyjel s pukem na levý kruh, ale na střelu si netroufl. Tu uskutečnil až o chvíli později Anders Lee, jenž ale pálil nepřesně.

10:11

Anders Lee dostal kotouč z rohu hrací plochy do předbrankového prostoru, svou ranou však pouze vyprášil betony Jordana Binningtona.

09:41

Colton Parayko vystřelil z pravé strany od modré čáry, jenže jeho ránu sráží do rohu Anders Lee a následně došlo v rohu kluziště ke strkanici mezi Chárou a Perronem. Hádku začal ostrý nájezd Perrona do Cháry, ten taky dostane trest za nedovolené bránění a Islanders tak budou hrát přesilovku.

09:04

Colton Parayko má kotouč na holi v rohu kluziště za vlastní svatyní, předává ho na Brandona Saada, jenž jej nastřeluje za klec New Yorku.

08:37

Ryan Pulock sbírá hrací předmět za svatyní Islanders a po levém hrazení jej vyhazuje do středu hrací plochy, kde může hrát Jean-Gabriel Pageau.

08:16

Robert Bortuzzo se na vrcholcích kruhů probil k ráně přes obránce a jeho prudký projektil musí ve své lapačce krotit Semjon Varlamov!

07:58

Anders Lee přihrál ve středu kluziště do druhé vlny na Ryana Pulocka, jeho nahození na pravé hrazení však zastavuje defenziva Blues.

07:05

Grant Hutton neudržel kotouč na zadním hrazení a ten tak získává Marco Scandella. Zdeno Chára už je ale z trestné lavice zpět na hrací ploše.

06:47

Brayden Schenn se dostal ke dvěma střelám z pravé strany, zvlášť ta první na zadní tyč byla nebezpečná, ale Semjon Varlamov dokázal obě zastavit.

06:05

Nick Leddy nabral kotouč za svatyní St. Louis a po jeho přihrávce míří na ose hřiště do třetiny Islanders David Perron.

05:48

St. Louis postavilo přesilovkový vzorec a Justin Faulk nakonec vystřelil z osy hřiště od modré čáry. Bránu za Varlamovem však přestřelil.

05:18

New Yorku se okamžitě podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry a Blues tak musí začít od své svatyně. Puk má Justin Faulk.

05:03

Kyrou vyrazil po pravé straně kupředu, ale svým projektilem klec New Yorku minul. Následně ho v rohu kluziště postrčil na hrazení Zdeno Chára, jenž za to fasuje dvě trestné minuty. Kyrou mizí do kabin, slovenský zadák odsedí trest za nedovolené bránění.

04:42

Jean-Gabriel Pageau vyhrál buly ve středním pásmu a poslal kotouč za sebe bekům, kteří vysouvají po levém křídle Matta Martina.

04:16

Bluesmani zahráli na zakázané uvolnění. Buly před svým brankářem sice nevyhráli, přesto už nyní spěchá po pravém hrazení kupředu Vladimir Tarasenko. Islanders se v protiútoku zase dostali do ofsajdu.

03:58

Robert Thomas nahodil kotouč za klec New Yorku, kde ho Semjon Varlamov nedokázal zpracovat, po něm se však dostává ke kotouči Grant Hutton.

03:28

Do situaci dva na jednoho šli nyní Ostrované. Brock Nelson volil na pravém kruhu střelu, jenže Jordan Binnington jeho ránu vykopl betonem!

02:58

Brandon Saad nyní vletěl do rozehrávky Islanders a na chvilku získal kotouč, New York ho ale zvládl zdvojit a odzbrojit.

02:27

Jordan Binnington zastavuje kotouč svou velkou holí za vlastní klecí a připravuje ho k rozehrávce, které se ujme Colton Parayko.

01:49

Mathew Barzal sbírá kotouč v rohu hrací plochy. Dobrým pohybem se vymotal až na vrchol kruhů a jeho pokus jen těsně minul levou tyč svatyně Blues.

01:19

Ivan Barbašev zpracoval kotouč ve středním pásmu a předal ho na Braydena Schenna, jenž se o chvilku později dostal k zakončení na pravém kruhu. Mířil však nepřesně.

00:41

Kyle Palmieri dostal na levou stranu prudkou přihrávku, kterou nedokázal ideálně zpracovat a kotouč mu z hole uskakuje k Justinu Faulkovi.

00:26

Úvodní buly vyhráli Blues a Brandon Saad okamžitě mete kotouč o hrazení do třetiny Ostrovanů, tam je ale první na puku Adam Pelech.

00:01

Utkání právě začalo.
Hokejisté obou celků jsou na hrací ploše, utkání může začít.
Ještě jednou zdravím všechny fandy NHL. Zápasy za Atlantikem startují s mírným zpožděním a nejinak tomu bude i u zápasu Blues s Islanders. Očekáváme mírný skluz přibližně sedmi minut.
Úvodní sestavy:

St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, Mikkola – Tarasenko, R. Thomas, Bučněvič – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Toropčenko, B. Schenn, I. Barbašev – N. Walker, L. Brown, MacEachern.
Trenér: Craig Berube.

New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Dobson, Chára, Pulock, Pelech, Greene, G. Hutton – Beauvillier, Nelson, A. Lee (C) – Palmieri, Pageau, Bailey – Wahlstrom, Barzal, Bellows – Ross Johnston, Parise, M. Martin.
Trenér: Barry Trotz.

Rozhodčí: Kozari, L´Ecuyer – Murray, Baker.
Československá stopa v utkání

Zdeno Chára (NYI) – obránce
Vzájemné zápasy z letošní sezóny

5.3.22 New York Islanders – St. Louis Blues 2:1
New York Islanders

Ostrované se aktuálně nachází na 9. pozici Východní konference, na svůj účet zatím zvládli doručit pětasedmdesát bodů. Ačkoliv tabulkové postavení by napovídalo, že Islanders ještě mají šanci zabojovat o postup do play off, realita je trošku jiná. Na 8. Washington totiž v závěru soutěže ztrácí již třináct bodů a jejich účast ve vyřazovacích bojích by tak byla spíš malým hokejovým zázrakem. Pokud o něm celek z New Yorku chce snít, musí teď v podstatě udělat dlouhou vítěznou šňůru a ještě doufat, že se Capitals nebude dařit.
Forma Islanders je ale také neskutečně dobrá, z posledních pěti zápasů dokázali vytěžit hned osm bodů, přičemž prohráli jediné utkání. Stalo se tak ve středu, kdy padli na ledě Dallasu 2:3. Včera však dokázali zvítězit těsně 2:1 v Carolině.
St. Louis Blues

Bluesmanům patří průběžně 4. příčka v Západní konferenci, když na své konto doposud nastřádali dvaadevadesát bodů, tedy stejně jako 3. Minnesota. St. Louis tak suverénně směřuje do play off, ačkoliv situace v Západní konferenci je dost napjatá a jistého nemá s výjimkou Colorada nikdo nic, protože 9. Vegas mají bodů dvaaosmdesát a odmítají se smířit s tím, že by měli zůstat před branami vyřazovací fáze.
Forma Modrásků je naprosto parádní, z posledních pěti zápasů vydolovali hned devět bodů, předchozí čtyři klání vyhráli. Ve čtvrtek porazili na svém ledě 4:1 Seattle a včera přemohli opět před svými tribunami Minnesotu 4:3 v prodloužení.
Příjemnou hlubokou noc přeji všem fandům NHL. Nejslavnější hokejová liga na světě dnes v noci pokračuje dalšími deseti zápasy. Společně se v textovém přenosu zaměříme na duel St. Louis Blues s New York Islanders.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

St. Louis Blues – New York Islanders

6:1

konec (2:0, 4:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. Leddy (R. Thomas, Tarasenko), 18. Tarasenko (Parayko, R. Thomas), 25. Faulk (Saad, Perron), 26. Faulk (Kyrou, I. Barbašev), 37. I. Barbašev (Kyrou, Faulk), 40. R. Thomas (Tarasenko, Bučněvič) – 39. G. Hutton (Nelson)

St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, C. Rosén – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Toropčenko, B. Schenn (A), I. Barbašev – N. Walker, L. Brown, Kyrou.
Trenér: Craig Berube.

New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Dobson, Chára, Pulock, Pelech, Greene, G. Hutton – Beauvillier, Nelson (A), A. Lee (C) – Palmieri, Pageau, Bailey (A) – Wahlstrom, Barzal, Ross Johnston – Parise, M. Martin, Andreoff.
Trenér: Barry Trotz.

Rozhodčí: Kozari, L´Ecuyer – Murray, Baker.

Diváci: 18 096

Průběh zápasu
1. třetina
05:03 NYI 2 Chára, nedovolené bránění
09:41 STL 2 Perron, nedovolené bránění
NYI 2
14:21 STL 1:0 Leddy (R. Thomas, Tarasenko)
14:27 NYI 2 Ross Johnston, krosček
17:10 STL 2:0 Tarasenko (Parayko, R. Thomas)
Po 1. třetině
2. třetina
24:05 STL 3:0 Faulk (Saad, Perron)
25:41 STL 4:0 Faulk (Kyrou, I. Barbašev)
25:41 NYI 2 M. Martin, zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva
36:57 STL 5:0 I. Barbašev (Kyrou, Faulk)
38:41 NYI 5:1 G. Hutton (Nelson)
39:21 STL 6:1 R. Thomas (Tarasenko, Bučněvič)
Po 2. třetině
3. třetina
44:36 NYI 2 Wahlstrom, sevření puku rukou
48:29 STL 2 Parayko, vysoká hůl
Konec