Menu

Hokej

Play-off DHL extraligy juniorů

HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň

3:4

po prodl. (0:2, 0:1, 3:0 - 0:1) Stav série: 0:1

01.04.2022, 18:00 • Sportovní hala, Praha - Holešovice • Semifinále • Petr Pavlík

Máme dobojováno! Plzeňští hokejisté zásluhou Jana Slaniny vítězí v úvodní semifinálové bitvě nad Spartou 4:3 v prodloužení a vedou v sérii 1:0. Další zápas je na programu už v sobotu 2. dubna znovu v pražské sportovní hale. Do té doby se budu těšit na počtenou! (20:16:07)

Konec zápasu.

61:05

Plzeň právě vstřelila branku!
To bylo rychlé! JAN SLANINA se dostal do samostatného úniku, který proměnil svou střelou na bližší tyčku. O vítězi dnešního utkání je tedy rozhodnuto. Bez asistence.

60:08

Tomek se chtěl probít do útočného pásma podél levé strany kluziště, ale sparťanský obránce nepřešel přes posledního obránce hostí. Hra se obrací na druhou stranu.

60:01

Začalo prodloužení.
Vše je připraveno, oba týmy jsou připravené na úvodní vhazování ve středovém kruhu. Prodloužení může začít!
Sparťané ve třetí třetině přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a třemi góly vyrovnali skóre utkání. Nejprve se prosadil Michal Vitouch, následně skóroval Petr Hauser a zatím posledním úspěšným střelcem je obránce Tomáš Tomek. Nyní bude po kratičké pauze následovat desetiminutové prodloužení. Kdo z týmů získá první bod v sérii?

60:00

Třetí třetina skončila.

59:50

V posledních vteřinách třetí třetiny sparťané vyvezli puk na druhou stranu kluziště a teď už je zřejmé, že tady ve sportovní hale uvidíme prodloužení.

59:21

Sebastian Malát se dostal ke střele z pravého kruhu pro vhazování a Krbeček vyrazil nebezpečnou ránu plzeňského útočníka do rohu kluziště.

58:53

Po zakázaném uvolnění se vhazovalo v obranném pásmu domácích, ale hosté se k další střele už nedostali. Sparťané vyvezli kotouč do středního pásma.

58:47

Hosté se ovšem vrátili na puk a Malákovu střelu zastavil ve výstroji připravený Krbeček. Sparťanský brankář přerušil hru, vhazovat se bude po jeho levici.

58:11

Poslední dvě minuty třetí třetiny! Šindelek odebral kotouč svému protihráči za sparťanskou brankou a domácí hokejisté uklidňují situaci v obranném pásmu.

57:42

Vypadá to, že se bude prodlužovat. Domácí sice vyhráli vhazování, ale Tůma prudký kotouč nezachytil a sparťanský obránce musí vzápětí couvat zpátky.

57:36

Konečný se dostal ke střele od modré čáry a domácí útočník svým pokusem prověřil plzeňského brankáře. Hra je přerušena, vhazovat se bude u Vondraše.

57:23

Petr Hauser ještě tečoval kotouč v útočném pásmu, ale plzeňský brankář nemusel zasahovat. Střela ze sparťanské strany nebyla příliš přesná.

57:08

Sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu a plzeňský brankář raději přikryl kotouč ve své náruči. Vhazovat se bude po levici hostujícího muže s maskou.

56:57

Hauser udělal kličku zpátky na útočné modré čáře a následně Zembol střílel z pravého kruhu pro vhazování. Vondraš podržel svůj tým.

56:25

Jan Krupička bojoval o kotouč v útočném pásmu, ale formace kolem Marka Kopice dostala vzápětí puk alespoň do neutrální zóny. Domácí mají kotouč.

56:09

Jan Slanina inkasoval tvrdý hit od sparťanského hráče za domácí branku a plzeňský útočník za pomoci svých spoluhráčů odkulhal na hostující střídačku.

55:51

Petr Ton ještě napadal rozehrávku hostí v hloubi útočného pásma, ale plzeňští hráči se i přesto dostali s kotoučem na hokejce do středního pásma.

55:15

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí hokejisté ubránili své oslabení, následně ujeli do přečíslení a TOMÁŠ TOMEK přesnou přihrávku Hrabíka proměnil ve vyrovnávací gól. Začínáme znovu od začátku. Asistence: Ondřej Hrabík, Petr Hauser.

54:18

Indiánům se zatím nedaří na delší časový úsek usadit se v útočném pásmu a hosté musí začít novou útočnou akci až zpoza vlastní klece u Vondraše.

53:43

Sparťané úvod oslabení zvládají na výbornou a Senčák se ještě vydal napadat a našetřit cenné vteřinky z Konečného oslabení. Plzeň rozjíždí útok

53:09

Plzeňští hokejisté mají šanci na to, aby se uklidnili a dostali do dvoubrankového vedení. Jakub Konečný (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení.

52:46

Velká šance domácích! Útočník Jan Krupička chtěl dorážet kotouč na brankovišti, ale sparťanský útočník se k dorážce už nedostal.

52:23

Jeden z týmů se provinil přihrávkou rukou a rozhodčí znovu přerušují hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže k brance plzeňského celku.

52:14

Domácí se dostali znovu do velké šance v útočném pásmu a rána jednoho z domácích borců vyrazil plzeňský brankář až do ochranné sítě. Hra je přerušena.

52:03

Plzeňští hokejisté vyrazili do útočného pásma, ale Zembol se dobře vrátil a zastavil plzeňskou rodící se šanci. Vzápětí rozhodčí pískají postavení mimo hru.

51:06

Sparta právě vstřelila branku!
Pozor, sparťané se vzápětí dostávají na dostřel jediného gólu. Konečný posunul kotouč PETRU HAUSEROVI, který svou střelou z mezikruží prostřelil Vondraše. Asistence: Jakub Konečný, Nino Tomov.

50:51

Hosté úvod oslabení zvládají na výbornou a sparťané musí začít novou útočnou akci až zpoza vlastního obranného pásma. Krbeček pomáhá domácím s rozehrávkou.

50:45

Za sekání míří na trestnou lavici Adam Eremiáš (PLZ) a sparťané mají ideální příležitost na to, aby se vrátili zpět do zápasu. Vhazuje se před Vondrašem.

50:24

Hauser obdržel přesnou přihrávku od Tomka a sparťané ujeli do přečíslení dva na jednoho! Další domácí útočník se však ke kotouči už nedostal.

49:43

Konečný neuspěl na vhazování v útočném pásmu a plzeňští hráči dostali hru do neutrální zóny. Kopic ještě napadal sparťanskou rozehrávku ve středním pásmu.

49:21

Krbeček si počkal na střelu jednoho z plzeňských hráčů od mantinelu a sparťanský muž s maskou podržel kotouč ve své lapačce. Hra je přerušena.

48:26

Tomov se dostal k zajímavé střele od modré čáry a Vondraš vyrazil kotouč svými betony. Plzeňští hráči raději vyhazují kotouč do středního pásma.

47:55

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí hokejisté se dostávají v průběhu třetí třetiny na kontakt dvou branek! MICHAL VITOUCH se zorientoval v plzeňském brankovišti nejrychleji a sparťanský útočník doklepl kotouč do sítě. Asistence: Petr Ton, Jakub Zembol.

47:30

Tomáš Tomek se probil s kotoučem až do útočného pásma a Vitouch ještě pokračoval u mantinelu. Vondraš musí být se svými spoluhráči v pohotovosti.

47:11

Hosté teď nemohli pokračovat ve své akci podél mantinelu, když rozhodčí viděl postavení mimo hru Plzně. Bude se vhazovat ve středním pásmu.

46:36

Jakub Tůma si zpracoval přihrávku v obranném pásmu a následně vybídl své spoluhráče do jízdy. Plzeňská obrana však byla znovu velmi pozorná.

45:57

Dominik Soukup si klepl o přihrávku a plzeňský útočník sám ještě vybízel v útočném pásmu svého spoluhráče. Ten se však ke kotouči už nedostal.

45:28

Ton se vzápětí dostal do dobré střelecké pozice na pravé straně a jeden z plzeňských hráčů přizvedl střelu domácího útočníka do ochranné sítě.

45:23

Petr Ton se neprokličkoval před posledního plzeňského obránce, který svou hokejkou dobře zapracoval a odpálil kotouč od mantinelu. Sparta pokračuje.

44:43

Ženíšek nabral kotouč na bekhend a vzápětí se snažil přihrát někomu ze svých spoluhráčů zpoza branky. Plzeňský útočník však nebyl při svém počínání úspěšný.

44:18

František David počkal na své spoluhráče ze střídačky a sparťané chtěli proniknout do útočného pásma po levé straně kluziště. Hosté byli pozorní.

43:39

Vondraš vyrazil kotouč svými betony do rohu kluziště a sparťané se ještě chvíli udrželi v útočném pásmu. Odražený puk však vyhání Tůmu do neutrální zóny.

43:15

Jeden z týmů zahrál vysokou holí, pravděpodobně domácí, což signalizovali hned dva rozhodčí. Bude se vhazovat v obranném pásmu sparťanského týmu.

43:07

Po zakázaném uvolnění na straně hostí se vhazovalo v útočném pásmu domácích a Červenkovu svižnou ránu vyrazil Vondraš do ochranné sítě.

42:45

Plzeňští hráči se dostali do šance v útočném pásmu a střelu od modré čáry vyrazil do bezpečí připravený Krbeček. Sparťané mají kotouč na svých hokejkách.

42:36

Korčák se snažil přebruslit obránce Šindelka, který však měl ke kotouči podstatně blíže. Rozhodčí píská zakázané uvolnění plzeňského týmu.

41:57

Hrabíkova formace ještě bojovala o kotouč v útočném pásmu, ale sparťanští obránci musí vzápětí couvat zpátky do neutrální zóny. Hra pokračuje dál.

41:39

Velká možnost pro domácí. Jakub Konečný střílel osamocen na pravé straně kluziště, ale Vondraš se stihl včas přemístit.

41:13

Domácí hokejisté své oslabení ještě z konce druhého dějství ustáli a hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím sparťané podnikají další útočný výpad.

40:43

Jan Slanina obdržel přihrávku do středního pásma a plzeňský útočník nahodil kotouč do hloubi útočného pásma. Krbeček nemusel zasahovat.

40:08

Hosté vyhráli vhazování ve středovém kruhu a přesunuli se do útočného pásma. Tam však byli sparťané připravení a odrážejí plzeňskou útočnou akci.

40:01

Začala třetí třetina.
Hráči už jsou zpátky na ledové ploše, třetí třetina může odstartovat!
Další třetina začne přibližně v 19:34 hodin.
Druhá třetina je úspěšně za námi a viděli jsme v ní jednu branku. Marek Kopic svou úspěšnou dorážkou na brankovišti poslal svůj celek do tříbrankového trháku a Plzeň je dvacet minut od získání prvního bodu v semifinálové sérii.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:28

Hosté se v klidu usadili v útočném pásmu a jeden z plzeňských hráčů ještě chtěl dorážet na brankovišti. Krbeček však nemusel zasahovat, hra pokračuje.

39:14

Poslední minuta druhé třetiny. Krupička se už chystal do přečíslení dva na jednoho, ale sudí přerušuje hru, když se provinil František David (SPA) za držení.

38:43

Červenka zřejmě zasáhl kotouč, který vzápětí končí mimo hrací plochu. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže k domácí brance sparťanského týmu.

38:11

Hosté své oslabení bez obtíží ustáli a hrají v pěti hráčích na ledě. Mezitím Tomek bojoval o kotouč v obranném pásmu a sparťané se poté dostávají do bezpečí.

37:45

Obránce Tomáš Tomek zavezl puk do útočného pásma středem kluziště, ale sparťané se dlouho v útočném pásmu nezdrželi. Hosté se brání velmi dobře.

37:09

Ducháč nahodil kotouč vysokým obloukem do útočného pásma a o pár okamžiků později vyzkoušel Vondraše svou svižnou střelou z pravého kruhu.

36:29

Konečný kombinoval se svými spoluhráči a Tomov následně vypálil od modré čáry. Rána domácího beka neměla gólové parametry.

35:57

Další přesilová hra pro domácí Spartu. Na trestnou lavici usedl pro změnu útočník Dominik Soukup (PLZ), který vyfasoval menší trest za napadení.

35:43

Petr Ton bojoval společně se svými spoluhráči o kotouč u mantinelu v osobním souboji, ale hosté se dostali k puku a vyvezli ho do bezpečí.

35:28

Adamcova formace se dostala do útočného pásma a ohrozila brankáře Krbečka v jeho pracovišti. Sparťanský brankář raději přikryl kotouč ve své náruči.

34:54

Hosté se znovu usadili v útočném pásmu a Krbeček ukryl střelu od modré čáry do své náruče. Za chvíli se bude vhazovat v útočném pásmu Škodovky.

34:28

Ondřej Hrabík si vzal kotouč v obranném pásmu a sparťané založili rychlou akci. V útočném pásmu se domácí hokejisté k ohrožení Vondraše nedostali.

33:56

Michal Vitouch číhal před plzeňskou brankou na případnou dorážku, ale sparťanský útočník se však k zakončení či případné dorážce už nedostal.

33:21

Plzeň právě vstřelila branku!
Hosté se dostali do šance v útočném pásmu a odskakují svému soupeři už do tříbrankového vedení. Malákovu střelu vyrazil Krbeček pouze před sebe, kde už stál připravený MAREK KOPIC. Plzeňský útočník bez obtíží dorazil puk do sítě. Asistence: Daniel Malák, Stanislav Vajner.

33:08

Konečný napadal soupeřovu rozehrávku, přesto však Kvasnička ještě projel s kotoučem do útočného pásma. Plzeňští hokejisté se dostávají do dalšího tlaku.

32:26

V osobním souboji u mantinelu v obranném pásmu domácího týmu se ke kotouči dostali domácí hokejisté, kteří posléze uklidnili hru za svou brankou.

32:16

Ducháč nedokázal zastavit unikajícího protihráče a hosté se následně dostali do šance před brankou. Krbeček na poslední chvíli zastavil puk.

31:28

Albert Bareš pohotově poslal kotouč svému obránci a sparťané založili rychlou útočnou akci. V urputném souboji u mantinelu však byli úspěšnější hosté.

31:13

Hosté se dostali do mírného tlaku a Vajnerovu ránu zablokovali sparťanští útočníci. Následně se dostal ke kotouči brankář Krbeček, který přerušil hru.

30:36

Jakub Konečný uspěl na vhazování v útočném pásmu, ale sparťané se následně ke kotouči po buly už nedostali. Hosté dostávají hru do neutrální zóny.

30:12

Hosté už hrají v plném počtu a nebezpečnou ránu jednoho ze sparťanů z prostoru levého kruhu pro vhazování zastavil svým zákrokem brankář Vondraš.

29:43

Tůma se rozhlédl ve středním pásmu, komu přihrát a následnou střelu Davida od modré čáry zablokoval první clonící hráč na straně hostující Plzně.

28:54

Domácí se nemohou usadit v útočném pásmu. Václav Adamec ještě našetřil cenné vteřinky z plzeňského oslabení, které indiáni zvládají na výbornou.

28:23

Sparťané nyní byli příliš netrpěliví a rozhodčí pískají postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže k brance plzeňské Škodovky.

28:13

Hauser servíroval kotouč svému spoluhráči přes osu kluziště a plzeňský brankář se fantasticky stačil přemístit ke své druhé tyčce.

27:48

Bude se znovu vylučovat a sparťané budou moct ve svém tlaku pokračovat. Na trestnou lavici usedl Adam Dolhý (PLZ), který vyfasoval dvě minuty za napadení.

27:02

Domácí hráči se dostali do velkého tlaku v útočném pásmu. Rána Tomova od modré čáry však skončila zablokovaná, následně se hosté osvobozují.

26:28

Tomek zapracoval v obranném pásmu a Konečný mohl zaútočit středem kluziště. Sparťanský útočník se však ke kotouči na ose kluziště už nedostal.

25:53

Malát v přečíslení dvou proti jednomu našel svého spoluhráče, který však svou střelou mířil nepřesně. Krbeček tentokrát nemusel zasahovat, hra pokračuje.

25:30

Adam Mácha se vydal pomoct svému spoluhráči do útočného pásma a zřejmě Tůmova rána od modré čáry orazítkovala tyčku plzeňské branky.

24:46

Ton rychle přesunul hru zpátky na opačný konec kluziště, kde však v prostoru útočné modré čáry byli hosté úspěšnější. Oba týmy následně střídají.

24:13

Nino Tomov vypálil od modré čáry a Vondraš svou hranou lapačky vyrazil kotouč do bezpečí. Hosté posílají puk na druhou stranu kluziště míří dopředu.

23:51

Tomáš Tomek se rychle prohnal do útočného pásma, ale sparťané se dlouho v útočném pásmu neohřáli. Na druhé straně je pískáno postavení mimo hru.

23:28

Matěj Korčák ještě vybojoval kotouč pro svůj tým v útočném pásmu, ale hosté se k zakončení už nedostali. Domácí hráči mají puk na svých hokejkách.

23:12

Michal Vitouch našel v dobré pozici na levé straně připraveného Zembola, který však nemohl vypálit. Rozhodčí píská postavení mimo hru na straně Sparty.

22:32

Petr Ton se snažil obhodit plzeňského obránce, ale sparťanský útočník nebyl při svém počínání úspěšný. Hosté následně dostávají hru do středního pásma.

21:31

Dominik Soukup se dostal do samostatného úniku, ale díky dobré práci vracejícího se obránce domácích se k razantnějšímu zakončení už nedostal. Hra pokračuje dál.

21:08

Kvasnička si najížděl na zajímavou přihrávku od svého spoluhráče, ale plzeňský hráč nasměroval kotouč pouze mimo tři tyče.

20:42

Domácí už hrají v plném počtu, ale hosté se ještě drželi v útočném pásmu. Kapitán Ducháč si musel dávat v obranném pásmu pozor na své protihráče.

20:08

Plzeňští uspěli na úvodním vhazování ve středovém kruhu a zakládají svou útočnou akci. Připomínám, že sparťané ještě hraj necelou půlminutu v oslabení.

20:01

Začala druhá třetina.
Oba týmy se již vrátily zpátky ze svých kabin na ledovou plochu, utkání může pokračovat.
Další třetina začne přibližně v 18:47 hodin.
Úvodní perioda je úspěšně za námi a šťastnější do kabiny určitě míří hosté. Plzeň totiž v úvodních minutách odskočila do vedení zásluhou Matěje Korčáka a vedení Plzně ještě navýšil v jedenácté minutě Sebastian Malát. Sparťané tedy prohrávají po první třetině nad svým soupeřem 0:2.

20:00

První třetina skončila.

19:43

Adam Dolhý zpracovával kotouč už ve středním pásmu a plzeňští hráči museli vyklidit útočné pásmo. Sparťané se brání doslova zuby nehty.

19:28

Poslední minuta první třetiny. Krbeček přikryl kotouč ve své lapačce a jeden z plzeňských hráčů se už k dorážce v prostoru před brankou nedostal. Hra je přerušena.

18:46

Velká příležitost na straně hostí. Jeden z plzeňských beků servíroval puk na teč svému spoluhráči, který nasměroval kotouč mimo branku.

18:25

Plzeň si za malou chvíli zahraje přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl obránce Filip Šindelek (SPA), který vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za vysokou hůl.

17:41

Dominik Soukup dojížděl kotouč za sparťanskou brankou, ale plzeňský útočník se k puku už nedostal. Sparťané dostávají hru alespoň do neutrální zóny.

17:34

Máchova formace se vracela zpátky do obranného pásma a kotouč po zásahu některého z hráčů končí až na sparťanské střídačce. Vhazuje se v neutrální zóně.

16:54

Matěj Houdek posunul kotouč na svého spoluhráče a hosté se dostali do zajímavé šance v útočném pásmu. Jeden z plzeňských hráčů však nezakončil.

16:37

Ton úspěšně napadal plzeňskou rozehrávku v útočném pásmu, hosté se i přesto dostali s kotoučem do neutrální zóny. Vzápětí puk končí mimo hrací plochu.

15:54

Vajner si vzal kotouč v obranném pásmu a Ženíškova formace mohla zaútočit. U mantinelu však byli úspěšnější domácí, kteří mají kotouč pod kontrolou.

15:21

Hosté své oslabení přečkali a už několik vteřin hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím oba týmy poslaly na ledovou plochu čerstvé síly ze střídačky.

14:31

V přečíslení tři na dva obdržel přesnou přihrávku do dobré střelecké pozice Zembol, který však nastřelil pouze plzeňského brankáře.

14:15

Malát napadal sparťanskou rozehrávku ve středním pásmu, sparťané se však i přesto dokázali dostat do útočného pásma a vymýšlejí zajímavou kombinaci.

14:01

Plzeňští hokejisté už hrají ve čtyřech hráčích a sparťané svou kratičkou početní výhodu pět na tři nezužitkovali. Vzápětí kotouč končí mimo hrací plochu.

13:19

Šindelek se nedostal ke kotouči v útočném pásmu a sparťané se vzápětí musí vracet pro puk až na druhou stranu kluziště k brankáři Jakubu Krbečkovi.

13:02

Hosté budou hrát šest vteřin přesilovou hru pět na tři. Na trestnou lavici usedl Daniel Malák (PLZ), který vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za vražení na mantinel.

12:31

Petr Ton číhal na přihrávku od svých spoluhráčů v mezikruží a sparťanský útočník se posléze dostal k poměrně dobré střele. Vondraš nemusel zasahovat.

11:48

Konečný založil sparťanskou akci ve středním pásmu a sparťané se dostali až před plzeňského gólmana, který však nemusel zasahovat. Hra pokračuje dál.

11:27

Domácí mohli snížit! Hauserova střela z levého kruhu pro vhazování našla pouze připraveného plzeňského brankáře, který přerušil hru.

11:08

Domácí hokejisté mají záhy možnost vrátit se zpátky do zápasu. Obránce Tomáš Pánek (PLZ) vyfasoval dvě trestné minuty za držení. Plzeň hraje v oslabení.

10:50

Plzeň právě vstřelila branku!
Hosté jdou v přesilové hře do dvoubrankového trháku! SEBASTIAN MALÁT stál na správném místě a plzeňský útočník dostává svůj tým do dvoubrankového vedení. Asistence: Jakub Hamšík.

10:34

Velká šance ve vlastním oslabení! Máchova střela z prostoru z mezikruží nebyl úspěšný a brankář Vondraš nemusel zasahovat.

10:15

Sparťané se v úvodu oslabení brání výborně a nepouští svého soupeře do útočného pásma. Hosté se musí vracet pro kotouč zpátky do svého pásma.

09:51

Petr Ton nemohl pokračovat ve své akci podél mantinelu, když rozhodčí viděli faul v podání Tomáše Tomka (SPA), který vyfasoval dvě minuty za napadení.

09:36

Adam Ženíšek neuspěl na vhazování v útočném pásmu, nicméně hosté díky dobrému napadání ještě získali kotouč zpátky. Krbeček však nemusel zasahovat.

08:56

Sparťané se přesunuli na opačný konec kluziště a Senčák ještě hlídkoval před plzeňskou brankou. Domácí útočník se však k dorážce už nedostal.

08:41

Hosté se okamžitě usadili v útočném pásmu a Malátova svižná střela od modré čáry zaplula přesně do náruče brankáře Jakuba Krbečka, který přerušuje hru.

08:25

Stanislav Vajner vystřelil z velmi dobré pozice na pravém kruhu pro vhazování, rozhodčí však ještě předtím pískají postavení útočícího hráče v brankovišti.

08:09

Máme tu další přerušení hry. Po menším plzeňském tlaku v útočném pásmu sparťané vyhodili kotouč pouze na zakázané uvolnění a hra se vrátí před Krbečka.

07:50

Obrovská možnost pro domácí! Jakub Červeka si najel do dobré střelecké pozice a svou střelou prověřil plzeňského brankáře. Hra je následně přerušena.

07:15

Petr Hauser se chtěl prokličkovat do dobré šance v útočném pásmu, ale sparťanský útočník se přes dobrou plzeňskou obranu už nepropracoval.

06:59

Hosté se rychle přesunuli do útočného pásma a Krbeček zastavil svižnou ránu z osy kluziště. Bude se vhazovat po pravici sparťanského brankáře.

06:15

Krupička našel na modré čáře připraveného Ducháče, který svou střelou mířil pouze do připraveného brankáře hostí. Plzeňští obránci mají puk na hokejkách.

05:48

Po vhazování v útočném pásmu domácího týmu plzeňský brankář raději odpálil puk do bezpečí do rohu kluziště. Hra pokračuje dál, sudí nebudou přerušovat.

05:08

Zembol po přejezdu útočné modré čáry servíroval kotouč svým spoluhráčům před brankou, ale poslední obránce hostí odvedl výbornou práci.

04:51

Krbeček vyjel ze svého pracoviště a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Sparťané mají kotouč na svých hokejkách a míří na druhou stranu.

04:41

Krupička se dostal s kotoučem na hokejce do útočného pásma, ale rozhodčí vzápětí přerušují hru pro postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.

04:14

Domácí hokejisté se osmělili a znovu zaútočili. Ducháč si najížděl před branku, ale sparťanský obránce prudkou přihrávku od svého spoluhráče nezpracoval.

03:28

Velká šance na druhé straně! Jakub Konečný se dostal do samostatného úniku a sparťanský útočník nevyzrál na připraveného brankáře hostí.

03:08

Daniel Malák posunul kotouč na modré čáře svému spoluhráči a hosté vyslali další nebezpečný pokus! Krbeček znovu zasáhl a podržel svůj tým.

02:15

Plzeň právě vstřelila branku!
Hosté jdou po necelých třech odehraných minutách do vedení! Eremiáš poslal kotouč před branku MATĚJI KORČÁKOVI, který svou střelou nedal Krbečkovi šanci na zákrok. Asistence: Adam Eremiáš, Adam Dolhý.

01:50

Jan Krupička tečoval kotouč ve středním pásmu svému spoluhráči do dobré pozice, ale poslední obránce hostí dobře zapracoval a nedovolil sparťanům zaútočit.

01:16

Soukupova formace se dlouho udržela v útočném pásmu a Krbeček vyrazil hned dvě nebezpečné střely z hostující strany. Sparťanský brankář podržel domácí.

00:43

Vlastimil Kvasnička vystihl sparťanskou rozehrávku v útočném pásmu a hosté se ještě na chvíli udrželi v pásmu soupeře. Krbeček mohl zůstat v klidu.

00:10

Hosté vyhráli úvodní vhazování a přesunuli se do útočného pásma. Tam však domácí hokejisté dobře zapracovali a posílají kotouč do neutrální zóny.

00:01

Utkání právě začalo.
Arbitři tohoto utkání už krouží po ledové ploše, hráči obou týmů jsou taktéž zpátky ze svých kabin na ledě. Vše je připraveno na úvodní vhazování ve středovém kruhu, jdeme na to!
Rozbruslení obou týmů se už pomalu chýlí ke svému konci, hráči naposledy před dnešním zápasem zamířili do kabin. Do startu úvodní semifinálové bitvy zbývá necelých dvacet minut!
Jako první vyjeli na rozbruslení hráči hostující Škodovky a nyní už míří na ledovou plochu také domácí sparťané. Kapitánem Pražanů je obránce Filip Ducháč, na straně hostí vidíme céčko na dresu Daniela Maláka.
Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům příjemné a ničím nerušené páteční odpoledne u sledování úvodní bitvy mezi Spartou a Plzní! Hráči obou celků už za chvíli vyjedou na předzápasové rozbruslení a vy si mezitím můžete přečíst sestavy obou celků pro tento zápas.
Úvodní sestavy:

HC Sparta Praha: Krbeček (Hrabal) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Červenka, Ducháč (C) – Senčák, Mácha, Hauser, Krupička, O. Hrabík, Konečný, Bareš, Ton (A), M. Vitouch, Zembol (A).
Trenér: Richard Žemlička

HC Škoda Plzeň: Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Vajner, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, D. Soukup, Slanina (A), Malát, Ženíšek, Kuchárik, Dáňa.
Trenér: Petr Vojan

Rozhodčí: Hribik, Bernat – Kajínek, Špůr.
Krásný hokejový podvečer u sledování juniorského play off! Sparta dnes na svém ledě zahájí semifinálovou sérii proti Plzni a úvodní bitva obou soupeřů je na programu v pátek. Kdo z týmů úspěšně vstoupí do této série? Úvodní bitva startuje v holešovické sportovní hale od 18.00 hodin, přeji všem příjemnou hokejovou zábavu.
Plzeň prožila velmi turbulentní čtvrtfinále proti Pardubicím. Vítěz základní části rozhodl o postupu do semifinále až v rozhodujícím pátém zápase, kdy Škodovka doslova rozdrtila na svém ledě Dynamo 8:1. Čtyřmi body se blýskl plzeňský útočník Václav Adamec, který si v utkání připsal dvě branky a stejný počet asistencí. Bude talentovaný útočník v dresu Plzně řádit i v úvodním duelu na ledě Sparty?
Sparta má za sebou vcelku úspěšné čtvrtfinále s Kometou Brno, i přesto se však svěřenci kouče Richarda Žemličky museli probít do semifinále play off až přes pátý zápas. V rozhodující bitvě sparťané porazili v domácím prostředí svého soupeře z Moravy 6:2 a rozhodli o svém postupu mezi nejlepší čtyři týmy.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň

3:4

po prodl. (0:2, 0:1, 3:0 - 0:1) Stav série: 0:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 48. M. Vitouch (Ton, Zembol), 52. Hauser (Konečný, Tomov), 56. Tomek (O. Hrabík, Hauser) – 3. Korčák (Eremiáš, Dolhý), 11. Malát (Hamšík), 34. Kopic (Malák, Vajner), 62. Slanina

HC Sparta Praha: Krbeček (Hrabal) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Červenka, Ducháč (C) – Senčák, Mácha, Hauser, Krupička, O. Hrabík, Konečný, Bareš, Ton (A), M. Vitouch, Zembol (A).
Trenér: Richard Žemlička

HC Škoda Plzeň: Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Vajner, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, D. Soukup, Slanina (A), Malát, Ženíšek, Kuchárik, Dáňa.
Trenér: Petr Vojan

Rozhodčí: Hribik, Bernat – Kajínek, Špůr

Průběh zápasu
1. třetina
02:15 PLZ 0:1 Korčák (Eremiáš, Dolhý)
09:51 SPA 2 Tomek, napadení
10:50 PLZ 0:2 Malát (Hamšík)
11:08 PLZ 2 Pánek, držení
13:02 PLZ 2 Malák, vražení na hrazení
18:25 SPA 2 Šindelek, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
27:48 PLZ 2 Dolhý, napadení
33:21 PLZ 0:3 Kopic (Malák, Vajner)
35:57 PLZ 2 D. Soukup, napadení
39:14 SPA 2 David, držení
Po 2. třetině
3. třetina
47:55 SPA 1:3 M. Vitouch (Ton, Zembol)
50:45 PLZ 2 Eremiáš, sekání
51:06 SPA 2:3 Hauser (Konečný, Tomov)
53:09 SPA 2 Konečný, podrážení
55:15 SPA 3:3 Tomek (O. Hrabík, Hauser)
Po 3. třetině
Prodloužení
61:05 PLZ 3:4 Slanina
po prodl.