Menu

Hokej

Play-off DHL extraligy juniorů

Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec

5:1

konec (2:1, 2:0, 1:0) Stav série: 1:0

01.04.2022, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Semifinále • Jan Kordík (@kordaaah)

Pátou branku Severočechů přidal Petr Gajda krásnou střelou o tyčku a Bílí Tygři se tak ujímají vedení v sérii 1:0! To je ode mě vše a děkuji za pozornost, pěkný zbytek večera. (20:10:59)

Konec zápasu.

59:06

Jiruš uháněl do šance dva na jednoho společně s Jansou, kterému posléze také předložil pas a skvělý zákrok pravým betonem musel vytáhnout Švančara!

58:34

Nezbeda zachytil kotouč ze vzduchu a chtěl hrát v útočném pásmu, nacházel se však v ofsajdu.

57:40

Matěj Kozlík vystřelil příklepem od modré čáry a Home Credit Arenou se opět rozezněl zvuk nastřelené tyčky domácí branky!

56:59

Pokus Pavla Matěje se od Královy hole odrazil do vzduchu a po dopadu puku zpět na led jej liberecký maskovaný muž raději podržel.

56:17

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Böhm – 2 min., podrážení).

55:37

Přehnaná snaha o hledání skvělé kombinace Severočechů teď způsobila překombinování šance a puk v moci slezského brankáře.

55:02

Po vyslaném projektilu Daniela Chovaniaka zvonila horní tyč Královy svatyně!

54:40

Proti střele Ullrycha musel Král rychle zavřít mezeru mezi betony a puk se od jeho hole následně odrazil do vzduchu a mimo hrací plochu.

53:37

Filip Jansa se dobrým pohybem dostal až ke střele z levého kruhu, gólu však bránilo dobré postavení třineckého brankáře.

52:35

Měchura poslal touš z levého rohu útočného pásma na Jakuba Zajíčka, jehož následný pokus skončil těsně vedle levé tyče Švančarovy klece.

52:15

Bomba od modré Filipa Hrůzka došla až ke Královi, který musel vytasit svou hokejku a zakročit.

52:08

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jenčovský – 2 min., nedovolené bránění).

51:52

Vojtěch Jiruš přebral kotouč ve středním pásmu, nabruslil si na levou stranu obranného pásma Třince a Švančara proti jeho následní střele musel vytáhnout zákrok ramenem.

50:52

Jakub Zajíček chtěl vymyslet průnikovou akci pasem z vlastního pásma až na útočnou modrou čáru, avšak jeho nahrávka nenašla adresáta a píská se tak icing.

50:36

Další nepřesnost Třince v přechodu do útočného pásma znamená další ofsajd.

50:11

Postavení mimo hru brzdí rozjíždějící se kontr Třince.

49:45

Proti střele Filipa Jansy z mezikruží musel třinecký brankář zasáhnout svou maskou.

48:55

Petr Ullrych vystřelil svůj projektil od levého mantinelu a Daniel Král se musel značně vytáhnout se svým betonem!

48:10

Jakub Zajíček vyslal střelu z pravého kruhu po pasu od Filipa Jansy z kruhu druhého, ale Švančara si proti jeho pokusu povyskočil a puk podržel. Vhazuje se po jeho pravici.

46:45

Matěj Leden se probil do útočného pásma přes dva Oceláře, ti jej však do zakončení již nepustili a odklidili jej až do rohu.

45:38

Liberec právě vstřelil branku!
A Home Credit Arenou zní "Pátá"! Po střele PETRA GAJDY od pravého kruhu z protiakce solidně zaplul kotouč i s doplňkovým zvukem tyčky za Švančaru. Asistence: Vojtěch Jiruš, Filip Kovář.

45:20

Chovaniak vyslal nenápadné nahození od levého mantinelu, to však nemělo šanci na úspěch.

44:40

Jan Moškor vyslal jedovatou střelu od levého kruhu a Daniel Král musel značně sevřít puk mezi ruku a břicho, aby úspěšně zasáhl!

43:36

Po kontaktu Měchury s třineckou klecí nevydržela konstrukce nápor a vypadla tak z kolíků. Po drobné opravě následuje vhazování blízko středu.

42:30

Nico Geidl najel do tři libereckých hráčů a nakonec se proháčkoval až před Krále, avšak jeho zakončení nebylo plnohodnotné a nedělalo tak domácímu gólmanovi problémy.

42:10

Šimon Pavlík čistě přišpendlil jednoho z Ocelářů na mantinel a sklidil solidní ohlas od domácího publika.

41:25

Střela Ročáka prošla kontaktem několika hokejek a následně skončila až na betonech Daniela Krále.

40:30

Filip Jansa v oslabení ujížděl spolu s Nezbedou, kterému předkládal touš před branku, ten na něj však svou holí nedosáhl.

40:23

Domácí v plném počtu.

40:01

Začala třetí třetina.
Hráči se již srocují na ledě před začátkem možného závěrečného dějství!
Prostřední dějství nabídlo opět dvě branky Liberce a znovu je dělila necelá minuta! Nejprve se z bezprostřední blízkosti trefil Šimon Pavlík a posléze završil velmi povedenou akci Jakub Zajíček. Do třetí třetiny si Třinec přenese ještě třiadvacet sekund početní výhody. Podaří se hostům ještě zdramatizovat první utkání série? Další třetina začne zhruba v 19:36.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Marek Ročák zkusil vypálit ze středového bodu pro vhazování a Král puk dlouho ve své výstroji hledal, ale přesto zabránil Ročákově pokusu.

39:20

Haas vypálil z vrcholku levého kruhu, skrz clonící hráče však puk změnil svůj směr a hlavně rychlost. Daniela Krále tak střela nezaskočila a zasáhl.

38:48

Filip Jansa se z pravého rohu pokoušel vybídnout najíždějícího Jana Hampla před třineckou brankou, kvůli hostující obraně k němu však puk nedošel.

38:24

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Leden – 2 min., sekání).

37:45

Málem jsme viděli další branku! Filip Kříž se nacházel osamocen před odkrytou klecí, moc prudký pas od levého kruhu avšak nedokázal trefit!

36:48

Cikhart si ze středu vybruslil až na levou stranu útočného pásma, následná nadzemní střela šla však pouze vedle levé tyče Švančarovy branky.

36:32

Puk se došoural až k Danielu Královi, který jej s vidinou přijíždějících Třineckých raději podržel ve své moci.

35:25

Pavel Matěj pálil z mezikruží solidně, avšak jeho pokus jen lehce minul libereckou klec.

34:50

Lukáš Nezbeda vyhazuje kotouč z vlastního pásma a osvobozuje domácí.

34:00

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jiruš – 2 min., podrážení).

33:38

Liberec právě vstřelil branku!
Tak to byla paráda! Filip Jansa využil zaváhání v rozehrávce třineckého brankáře a od levého mantinelu poslal touš na Lukáše Nezbedu. Ten si nabruslil až téměř k brankové čáře a následně krásně a téměř instinktivně našel svého kolegu JAKUBA ZAJÍČKA, který se nacházel před brankou Ocelářů a nadvakrát překonal hostujícího gólmana! Asistence: Lukáš Nezbeda, Filip Jansa.

33:00

Patzelt vypálil tvrdou bombu, která šla původně mimo, ale do jeho střely se ještě vložil Adam Měchura a puk tak skončil na betonu hostujícího brankáře.

32:25

Liberec právě vstřelil branku!
Dlouho se hrálo bez další branky, avšak nakonec Liberečtí odskočili již na rozdíl dvou branek. Z bezprostřední blízkosti překonal s přispěním Hladíkovy nahrávky Švančaru ŠIMON PAVLÍK. Asistence: Jakub Hladík.

32:08

Böhm nahrával od pravého mantinelu na střed a Gajda vypálil solidně z první!

31:57

Šimon Pavlík vypálil tahem z prostoru pravého kruhu, třinecký gólman se následně až moc zapřel o brankovou konstrukci a ta nápor nevydržela. Vhazuje se po levici Švančary.

29:55

Jan Hampl zachytil kotouč, který byl již na cestě z pásma Třince, směrem na příslušnou branku a do jeho nahození ještě sáhl Petr Gajda. Hostující gólman měl co dělat, aby rychle sklapl své betony!

27:50

Jenčovský vysílal touš zpoza třinecké branky na Filipa Jansu, který střelou z první nadělal třineckému gólmanovi problémy!

26:40

Po střele Liberce ze slotu zazvonila arénou tyč!

26:15

Matěj Leden vypálil z ostrého úhlu, avšak jeho střela neměla šanci na úspěch, jelikož Švančara stál na své pozici připraven.

24:25

Jenčovský posílal kotouč v útočném pásmu ze středu na pravý kruh na Vojtěcha Jiruše, jenž vypálil příklepem a Švančara se proti jeho pokusu musel vytáhnout levým betonem!

22:35

Matěj Leden chtěl nahrávat puk od pravého mantinelu na Filipa Kříže, ten však byl pokryt třineckým hráčem, jenž možný nebezpečný pas překazil.

21:40

Matěj Kozlík se nachomýtl do přečíslení tří na jednoho a následně dorážel až na tyčku Královy svatyně!

20:40

Richard Pětník nahodil puk od modré čáry, Daniel Král ale byl na svém místě.

20:01

Začala druhá třetina.
Obě mužstva se již vracejí na led pro začátek prostřední dvacetiminutovky.
V úvodním dějství se do vedení dostali nejprve hosté, když skóroval Daniel Chovaniak v závěru powerplay. Nedlouho poté ale dokázali srovnat Tygři zásluhou Jakuba Zajíčka a následně překlopil vývoj utkání na stranu Severočechů Jan Cikhart. Svěřenci Richarda Loba si na do druhé třetiny přenesou ještě necelých třicet sekund početní výhody. Další perioda začne zhruba v 18:47.

20:00

První třetina skončila.

18:45

Filip Jansa vyslal střílený pas z pravého kruhu, ten však nenašel před brankou žádnou z libereckých hokejek a Třinečtí dokázali puk odklidit pryč.

18:24

Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Šutý – 2 min., sekání).

18:17

Po střetu holí Cikharta a jednoho z třineckých hráčů končí puk na liberecké střídačce. Vhazuje se blízko středu.

16:55

Adam Měchura se prokličkoval podél levého mantinelu až k brankové čáře třinecké klece a z otočky bekhendem posílal puk před branku na Jiruše. Ten měl však zablokovanou hůl a tak nemohl plnohodnotně zakončit, měl však před sebou již odkrytou klec!

15:40

Filip Kovář najíždějící si na nahrávku z hranice brankové čáry vypálil příklepem, Švančara však zasáhl svými betony!

15:05

Hrůzek vyzkoušel pozornost Daniela Krále až od středové červené čáry, liberecký maskovaný muž byl ale ve střehu a zasáhl.

14:20

Jiruš vybízel Jenčovského nahrávkou od levého mantinelu až téměř k pravému k akci, avšak druhý jmenovaný na přihrávku nedosáhl a pouze poslal touš dále do třineckého pásma.

13:25

Patzeltův pokus od modré si našel Švančara.

13:07

Liberec právě vstřelil branku!
Mikuláš Jenčovský se proháčkoval podél pravého mantinelu až za brankovou čáru svého útočného pásma. Následně předložil puk JANU CIKHARTOVI a ten se nemýlil střelou z bezprostřední blízkosti až pod horní tyč! Asistence: Mikuláš Jenčovský, Jan Hampl.

11:48

Wardas si najížděl do šance po levém mantinelu a následně i vypálil. Jeho střelu si ale našel Daniel Král svou lapačkou.

11:37

Böhm nahazoval černou gumu od modré čáry a pobízel tak spoluhráče k teči, ale jeho nahození si našla hostující lapačka.

10:18

Gajda dostal luxusní křižný pas zpoza brankové čáry od Nezbedy až na spodek levého kruhu, ale třinecký gólman se skvěle přesunul a zabránil jasné brance!

09:40

Zajíček se pokusil o střelu z bezprostřední blízkosti Švančary, však změť těl před ním nepropálil.

09:00

Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Geidl – 2 min., podrážení).

08:55

Zakázané uvolnění Ocelářů hru vrací před jejich tři tyče. Vhazuje se po pravici Švančary.

08:29

Liberec právě vstřelil branku!
A domácí s odpovědí dlouho nečekali! JAKUB ZAJÍČEK ujížděl po pravém mantinelu a následnou lehce nadzemní střelou vyrovnal. Asistence: Lukáš Nezbeda, Filip Jansa.

07:53

Třinec právě vstřelil branku!
Těsně před návratem libereckého hráče hosté využívají svou početní výhodu. DANIEL CHOVANIAK dostal na hranici pravého kruhu křižný pas od Nico Geidla z pravého kruhu a skóroval do odkryté liberecké klece. Asistence: Nico Geidl, Pavel Matěj.

07:25

Chovaniak vypálil z mezikruží zápěstím, ale jeho pokus minul libereckou branku.

06:00

Po buly se kotouč dostal až k Hrůzkovi, jenž vypálil, avšak měl před sebou skvěle bránícího Kováře, který střelu zblokoval.

05:54

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (F. Patzelt – 2 min., podrážení).

05:05

Filip Kovář chtěl vyslat na steč Gajdu, který se nacházel na útočné modré čáře. Ten však neměl dostatečnou rychlost a tak touš pouze protečoval dále do pásma.

04:02

K Böhmovi připlul kotouč zpoza Švančarovy klece, jeho následný pokus ale posléze bez problému vyrazil.

02:53

Marcinko vypálil tahem od modré čáry, jeho střelu ale vyblokoval Filip Kříž bruslí mimo své pásmo!

02:21

Filip Kříž si nabruslil k levému kruhu a vypálil, avšak Švančara jeho střelu vyrazil betony až do ochranné sítě. Vhazuje se po jeho pravici.

01:30

Haas vypálil z vrcholu pravého kruhu tahem, avšak jeho střelu zblokovala liberecká obrana.

00:05

Hned po vyhraném buly se pokusil Filip Kovář vyslat průnikový pas na Filipa Jansu, ten však na útočné modré nezpracoval.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy se již seřadily na modrých čarách, ještě před začátkem zápasu ale proběhne rozloučení s kariérou klubové legendy Ladislava Šmída.
Úvodní sestavy:

Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Kollert, Kovář, Hampl, Hladík, F. Patzelt, Böhm – Leden, Nezbeda (C), F. Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Cikhart, Jenčovský, Zajíček, Gajda.
Trenér: Richard Lobo

HC Oceláři Třinec: Švančara (Klimek) – Andrle, Chovaniak, Kareš (A), Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas (C), Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj (A), Ramik, Kozlík, Jobánek.
Trenér: René Mucha

Rozhodčí: Fraňo, Glanc – Hynek, Hnát.
Bude hrát domácí prostředí významnou roli i v úvodním klání této série? Potvrdí Bílí Tygři svou solidní formu ze sezóny i v semifinálové části play-off? To vše se dozvíme již od pátečních 18 hodin, kdy padne úvodní buly zápasu hraném v Home Credit Areně!
V základní části je vzájemná bilance vyrovnaná, jelikož utkání vždy ovládlo to mužstvo, které hrálo na domácí půdě. Zajímavostí je, že vítězný tým vsítil svému sokovi vždy hned sedm gólů!

Z řad libereckých hokejistů se v těchto střetech činili především Adam Měchura a Lukáš Nezbeda, kteří zaznamenali každý po pěti bodech. Ještě o bodík více poté získal Jakub Zajíček, jenž si připsal zápisů do tabulky produktivity hned šest!

Třinecké hráče poté nejlépe reprezentovali Jan Moškoř a Tommy Wardas, kteří zaznamenali oba po třech kanadských bodech. O čárku méně poté zapsali na svůj seznam Matěj Kozlík či Oskar Haas.
Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Vyřazovací část juniorské extraligy se již přehoupla do semifinále a v páteční večer se střetnou Bílí Tygři Liberec a HC Oceláři Třinec.

Severočeši jsou nasazení do play-off z nejlepší možné pozice a ve čtvrtfinále porazili Karlovy Vary poměrem 3:1. Přesto se však nejednalo o jednoznačnou sérii, jelikož všechny duely skončily rozdílem jediné branky a hned dvakrát nestačila pro určení vítěze základní hrací doba!

Slezané postoupili do semifinále přes celek z Mladé Boleslavi a rozhodně se nejednalo o jednoznačnou záležitost. Sérii se Středočechy totiž musel rozseknout až pátý zápas, ve kterém navíc Třinečtí otočili průběh klání z 0:2 na konečných 6:3 a úspěšně tak ovládli rozhodující střet.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec

5:1

konec (2:1, 2:0, 1:0) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Zajíček (Nezbeda, Jansa), 14. Cikhart (Jenčovský, Hampl), 33. Pavlík (Hladík), 34. Zajíček (Nezbeda, Jansa), 46. Gajda (Jiruš, Kovář) – 8. Chovaniak (Geidl, Matěj)

Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Kollert, Kovář, Hampl, Hladík, F. Patzelt, Böhm – Leden, Nezbeda (C), F. Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Cikhart, Jenčovský, Zajíček, Gajda.
Trenér: Richard Lobo

HC Oceláři Třinec: Švančara (Klimek) – Andrle, Chovaniak, Kareš (A), Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas (C), Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj (A), Ramik, Kozlík, Jobánek.
Trenér: René Mucha

Rozhodčí: Fraňo, Glanc – Hynek, Hnát

Diváci: 168

Průběh zápasu
1. třetina
05:54 LIB 2 Patzelt, podrážení
07:53 TRI 0:1 Chovaniak (Geidl, Matěj)
08:29 LIB 1:1 Zajíček (Nezbeda, Jansa)
09:00 TRI 2 Geidl, podrážení
13:07 LIB 2:1 Cikhart (Jenčovský, Hampl)
18:24 TRI 2 Šutý, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
32:25 LIB 3:1 Pavlík (Hladík)
33:38 LIB 4:1 Zajíček (Nezbeda, Jansa)
34:00 LIB 2 Jiruš, podrážení
38:24 LIB 2 Leden, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
45:38 LIB 5:1 Gajda (Jiruš, Kovář)
52:08 LIB 2 Jenčovský, nedovolené bránění
56:17 LIB 2 Böhm, podrážení
Konec