Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC MIKRON Nové Zámky – HK Nitra

6:4

konec (1:0, 2:2, 3:2)

11.03.2022, 17:00 • Zimný štadión Nové Zámky • 43. kolo • Michal Sadlek sk

Tipsport: 3.68 4.5 1.76 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:18:15)
Posledná tretina priniesla ešte lepší hokej, ako sme videli v predošlých dvoch dejstvách a ďalších 5 gólov. Nové Zámky odskočili na rozdiel už troch gólov zásluhou presných zásahov Tibora Vargu a druhého gólu Martina Mišiaka v zápase, Nitrania ale okamžite odpovedali gólom Drábka. Oba tímy potom mali dostatok šancí na to, aby sa skóre zmenilo, k tomu však došlo až v 57. minúte, keď zakončil krásnu kombináciu domácich Juraj Šiška. Aj tentokrát však dokázali hostia ešte odpovedať, keď na 4:6 z ich pohľadu znížil Buncis. To ale bolo od Nitry v dnešnom zápase všetko, pretože v záverečnej power-play Buček trafil len žŕďku domácej bránky a viac šancí si už Nitra nevypracovala.

Nové Zámky tak vybojovali extrémne dôležité víťazstvo, ktoré ich ešte udržalo v hre o play-off. Z 11. miesta strácajú na 10. Prešov jediný bod. Nitra zostáva na treťom mieste tabuľky.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 11:15 (32:35)

Koniec zápasu.

59:56

Domáci vyhodili puk do útočného pásma, kde sa ho zmocnil Jackson. To je koniec nádejí hostí na ďalší gól.

59:41

Tlak Nitry vrcholí. Domáci držia hostí pri mantineli a snažia sa o to, aby sa Nitrania nedostali do streleckej pozície.

59:11

Buček pohotovou strelou zápästím z vrcholu pravého kruhu trafil hornú žŕďku Bakalovej bránky.

58:49

Afanasyev tiež minul prázdnu bránky Nitry, zakázané uvoľnenie sa ale teraz nepískalo.

58:42

Oddychový čas Nitry.

58:42

Mišiak vystihol prihrávku hostí a hneď sa pokúsil o zavŕšenie svojho hetriku. Svojou strelou ale tesne minul prázdnu bránky Nitry a namiesto gólu je odpískané zakázané uvoľnenie.

58:25

O'Connor odchádza zo svojej bránky, Nitra hrá so šiestimi korčuliarmi.

57:39

Nitra dala gól!
Tak prestrelka pokračuje a Nitra znovu znižuje na rozdiel dvoch gólov! Krivošík zaviezol puk po pravej strane do útočného pásma a prihrávkou do druhej vlny ho prihral FILIPSOVI BUNCISOVI, ktorý namieril presne medzi betóny presúvajúceho sa brankára Bakalu. Asistencia: Filip Krivošík.

56:23

HC Nové Zámky dali gól!
A je zrejme hotovo! Šišovský si spracoval prihrávku na ľavú stranu až pri mantineli, odkiaľ puk prihrával pred nitriansku bránku. Obranca Nitry Vitaloš však nechtiac pristavil puk tak, že ho ideálne pripravil JURAJOVI ŠIŠKOVI na forhendový blafák do ľavej strany, ktorým zasunul puk za betón brankára O'Connora. Asistencia: Peter Šišovský.

56:05

Nové Zámky v plnom počte.

55:29

Krivošík sa prekľučkoval k strele z pravého kruhu, jeho ranu ale brankár Bakala tiež vyrazil. Nové Zámky potom vyhodili puk cez všetky čiary.

54:53

Hrnka usmernil prihrávku od pravého mantinelu na bránku a tečovaný puk vyhlavičkoval skvelým reflexívnym zákrokom do bezpečia brankár Nových Zámkov Bakala.

54:26

Hostia vyhrali buly a hneď sa rozostavili do presilovkového vzorca. Raskob to skúsil strelou od modrej, gólman Bakala ale strelu videl a poľahky ju chytil.

54:05

Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Patrik Števuliak – 2 min., hákovanie).

53:44

Holešinský bol pri spracovávaní puku podrazený. Puk majú Nitrania v útočnom pásme a je signalizované vylúčenie domáceho hráča.

53:20

Mezei sa pretlačil k puku na neobvyklom mieste za domácou bránkou a dokonca sa dostal až k strele z uhla, ktorú pokryl brankár Nových Zámkov.

52:56

Prehusteným priestorom sa Nitrania napokon dostali a Nemec tvrdou strelou od modrej vyskúšal pozornosť domáceho brankára Bakalu.

52:02

Knižkova strela od modrej bola zrazená za nitriansku bránku, kde puk vybojovali hostia. Tí sa snažia prejsť stredným pásmom.

51:22

Hra je teraz veľmi nesúrodá. Ani jeden z tímov nedokáže založiť solídnejšiu útočnú akciu, a tak vidíme na oboch stranách len nahodenia za bránky.

50:57

Kolmá prihrávka na ľavé krídlo na Tvrdoňa nebola presná a Nitra tak spáchala zakázané uvoľnenie.

50:06

Števuliak dostal ideálnu prihrávku medzi kruhy spoza nitrianskej bránky, z prvej ale namieril len do striedajúceho brankára Nitry O'Connora.

49:52

Oba tímy v plnom počte.

49:30

Holenda nahodil puk od modrej na bránku Nitry, kde sa jeho pokus snažil spoluhráč tečovať. Neúspešne.

48:49

Až teraz prišlo nahodenie do útočného pásma, ktoré ale bez problémov získali hokejisti Nitry. Balážovo sólo následne ukončili obrancovia Nových Zámkov.

48:05

Domáci držia puk vo vlastnom obrannom pásme napriek vysokému forčekingu hostí. Novým Zámkom sa nedarí rozohrávka.

47:52

Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Christian Bull – 2 min., hrubosť).
Vylúčenie v tíme HK Nitra (Adrián Holešinský – 2 min., hrubosť).

47:08

Nitru strelený gól povzbudil a domáci sú teraz zavretí vo vlastnom obrannom pásme pod veľkým tlakom.

46:10

Nitra dala gól!
Nitra okamžite odpovedá a ešte sa vracia do zápasu! Baláž vystihol Klempovu prihrávku na spoluhráča za bránkou Nových Zámkov a hneď posunul puk medzi kruhy na voľného MICHAELA DRÁBKA, ktorý ho z prvej usmernil do siete. Asistencia: Jozef Baláž.

45:35

Striedanie v tíme HK Nitra: odchádza David Honzík, prichádza Matthew O'Connor.

45:35

HC Nové Zámky dali gól!
Nové Zámky smerujú za víťazstvom! Kozák nahodil puk od modrej čiary na bránku ideálne vo výške, v ktorej ho dokázal svojím tečom MARTIN MIŠIAK usmerniť medzi betóny bezmocného brankára Nitry Honzíka. Asistencie: Lukáš Kozák, Tibor Varga.

45:04

Ďalší útok Nitry zastavil ofsajd.

44:47

Róbert Varga prenikol do útočnej tretiny po pravej strane, jeho prihrávka ale spoluhráča nenašla. Domáci následne prišli pri pokuse o rýchly protiútok o puk v strednom pásme.

44:15

Hostia mohli okamžite odpovedať, keď sa po nečakanom odraze puku dostal k strele z pravého kruhu Krivošík. Langkow puk na poslednú chvíľu hokejkou tečoval mimo.

43:09

HC Nové Zámky dali gól!
Domáci krásnou kombináciou odskakujú do dvojgólového náskoku! Ondrušek zaviezol puk do útočného pásma, kde ho prenechal Mišiakovi a ten ho posunul do pravého kruhu na voľného TIBORA VARGU, ktorý namieril z prvej nechytateľne do ľavého horného rohu Honzíkovej bránky. Asistencie: Martin Mišiak, Richard Ondrušek.

42:43

Nitra sa po vyhranom vhadzovaní usadila v útočnom pásme a z jej tlaku prišla nebezpečná strela Bodáka od modrej, ktorú brankár Bakala vyrazil.

42:08

Ďalší pokus Nových Zámkov o rýchlu rozohrávku opäť skončil zakázaným uvoľnením.

41:40

Na opačnej strane pálil od modrej Knižka, jeho strelu ale zrazil do rohu jeden z jeho cloniacich spoluhráčov. Hra je prerušená kvôli posunutej bránke Nitry.

41:16

Holenda stratil puk za svojou bránkou a Holešinský ho hneď posunul medzi kruhy na Rockwooda. Ten vypálil tesne mimo domácej bránky.

40:48

Zakázané uvoľnenie Nových Zámkov.

40:20

Tretia tretina začala útokom Nových Zámkov, ktorý sa skončil stratou puku za bránkou hostí.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:38.
Druhá tretina sa tiež odohrávala vo vysokom tempe, na rozdiel od prvého dejstva ale priniesla omnoho viac zaujímavých momentov. Hostia dokázali v jej úvode vyrovnať zásluhou Rockwooda, Nové Zámky, ktoré v tejto tretine hrali smerom dopredu výrazne aktívnejšie, ale dokázali po polovici tretiny odskočiť do dvojgólového náskoku, keď sa dvakrát z toho istého miesta a tým istým spôsobom presadil Robert Jackson. Nitrania však dokázali ešte v tejto tretine znížiť, keď ich krásnu kombináciu zakončil Krivošík a v tretej tretine tak majú stále šancu na body z dnešného zápasu.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 12:10 (21:20)

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:31

Brankár Nitry Honzík nedokázal vyraziť nahodenie od modrej a puk spadol pred jeho bránkovisko, odkiaľ sa ho snažil doraziť Klempa. Za gólmana hostí ale puk pretlačiť nedokázal.

39:04

Holenda sa s pukom zamotal vo vlastnom obrannom pásme a puk odpálil na poslednú chvíľu. V útočnom pásme ho potom vybojovali domáci.

38:31

Hra sa teraz kúskuje, pretože domáci niekoľkokrát za sebou nahodili od modrej puk tak, že ho chytil brankár Nitry Honzík.

37:20

Nitra dala gól!
Nitra rýchlo znižuje a vracia sa do hry o body! Buček udržal puk na ľavej strane, odkiaľ ho prihral na pravú stranu na Buncisa. Ten ho ešte posunul na opačnú stranu pred bránkovisko na voľného FILIPA KRIVOŠÍKA, ktorý zblízka zakončil túto krásnu kombináciu presným zásahom. Asistencie: Filips Buncis, Samuel Buček.

36:36

Langkow zaviezol puk do útočného pásma, kde ho nahodil na zadný mantinel. V súboji so Števuliakom ho potom získal Krivošík.

35:58

Domáci sú pri chuti a ich ďalší pokus o rýchly prechod do útočného pásma zastavil ofsajd.

35:25

HC Nové Zámky dali gól!
Domáci využívajú presilovku a odskakujú do dvojgólového náskoku! Langkow sa dostal k puku, ktorý vyrazil brankár Nitry Honzík, a prihrávkou spoza bránky ho posunul do ľavého kruhu na ROBERTA JACKSONA. Ten z podobného miesta ako pri predošlom góle namieril úplne rovnako do pravého horného rohu bránky Nitry. Asistencia: Christopher Langkow.

35:06

Nové Zámky v plnom počte.

34:53

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Tvrdoň – 2 min., hákovanie).

34:43

Šiška posúval puk cez obrancu na voľného Jacksona, ktorý si ale pred brankárom Nitry nedokázal hrací predmet spracovať.

34:11

Ďalšia presilovková kombinácia Nitry v útočnom pásme skončila stratou puku. Domáci navyše mohli prejsť do protiútoku.

33:47

Rockwood sa peknou kľučkou uvoľnil na ľavej strane a krížnou prihrávkou našiel voľného Róberta Vargu, ktorého strelu z prvej vyrazil presúvajúci sa domáci brankár Bakala.

33:18

Krivošík stratil puk na modrej čiare a v páde dokázal zabrániť domácim v ďalšom samostatnom nájazde pri presilovke Nitry.

33:06

Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Tomáš Klempa – 2 min., podrazenie).

32:44

Oba tímy si nepresnými rozohrávkami striedali v strednom pásme kontrolu nad pukom, až sa nakoniec vrátil na hokejky domácich.

31:47

HC Nové Zámky dali gól!
Domáci sa dostávajú opäť do vedenia! ROBERT JACKSON sa dostal po chybe Nitranov so spoluhráčom do prečíslenia 2 proti 1, od začiatku ale bolo jasné, že neprihrá a vystrelí. Toto rozhodnutie bolo správne, lebo prudkou strelou z ľavého kruhu namieril presne do pravého horného rohu Honzíkovej bránky. Asistencia: Peter Šišovský.

31:04

Domáci brankár rozohral ďalší útok Nových Zámkov, ktorý sa ale skončil tak, ako všetky ostatné počas ich presilovky – neúspechom.

30:40

Nitra v plnom počte.

30:07

Až teraz sa Nové Zámky konečne nasťahovali do útočnej tretiny, z tej sa ale vyhnali tvrdou strelou Kozáka, po ktorej odpálil puk do bezpečia Mezei.

29:40

Presilovka sa domácim zatiaľ vôbec nedarí. Do útočného pásma sa ešte nedostali a neboli ďaleko od toho, aby inkasovali.

29:15

Adam Sýkora vystihol rozohrávku obrancu Nových Zámkov za domácou bránkou a pohotovo nasmeroval puk smerom do bránky. Brankár Bakala na poslednú chvíľu skvelým zákrokom zastavil hrací predmet korčuľou na bránkovej čiare, čo potvrdil následne i videorozhodca.

28:40

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Martin Bodák – 2 min., vrazenie na mantinel).

28:18

Ligas sa natlačil z ľavého krídla pred bránku, bekhendovou strelou ale poslal puk výrazne mimo nitrianskej bránky.

27:52

Nitra zvyšuje tlak a domácim sa navyše vôbec nedarí rozohrávka. Na tú im totiž hostia svojou aktivitou vôbec nedávajú čas.

27:09

Holešinský ideálnou prihrávkou z pravej strany našiel pred bránkoviskom Nových Zámkov voľného Rockwooda, ktorý usmernil puk z prvej tesne mimo domácej bránky.

26:50

Róbert Varga sa skúšal uvoľniť spoza bránky ako pri vyrovnávajúcom góle, cez obrancu sa ale nedostal a puk len posunul popri mantineli.

26:22

Buncis potom sám nepresnou prihrávkou na modrú čiaru vyhnal svoj tím z útočného pásma. Obrancovia Nitry sa museli vrátiť až pred svojho brankára.

25:46

Aktivita hostí skončila bez akéhokoľvek nebezpečného streleckého pokusu. Nové Zámky puk vyhodili do útočného pásma a striedajú.

25:10

Hra je po góle Nitry veľmi kostrbatá a plná nepresností. V útoku sú aktuálne hráči Nitry.

24:43

Domáci síce dostali puk za bránku Nitry, v sérii súbojov s obrancami hostí ho ale neudržali. Oba tímy striedajú.

23:42

Nitra dala gól!
Je vyrovnané! Róbert Varga dokázal udržať puk za bránkou Nových Zámkov v súboji s Knižkom a vytočil sa s ním pred bránku. Prihrávkou k pravej žŕďke potom posunul puk na voľného ADAMA ROCKWOODA, ktorý ho z prvej usmernil pod hornú žŕďku. Asistencia: Róbert Varga.

23:29

Na opačnej strane sa dostal k nebezpečnej dorážke po strele z pravej strany Krivošík, zblízka ale puk tečoval do betónu brankára Nových Zámkov.

23:09

Tam sa už Nitrania k nemu nedostali a namiesto toho sa museli brániť. Hatalovu strelu od modrej brankár Honzík vyrazil.

22:47

Klempa výborným forčekingom dostal hostí do veľkých problémov, tí tak pod tlakom len vyhodili puk do útočného pásma.

22:19

Ondrušek si však nedokázal spracovať prihrávku za obrancov Nitry a skončil v rohu útočného pásma. Tam o hrací predmet prišiel.

21:49

Ďalšie nahodenie Nitry za domácu bránku skončilo opäť u domácich obrancov. Tí hneď rozohrávajú svoj protiútok.

21:24

Holešinský pristavil hneď za útočnou modrou čiaru puk pre Pupáka, ktorý namieril priamo na pripraveného gólmana Nových Zámkov.

21:09

Hostia nahodili puk za Bakalovu bránku, kde ho ale vybojovať nedokázali. Domáci začali druhú tretinu veľmi aktívne.

20:40

Šišovský pretlačil puk pred bránku hostí na Jacksona, ktorý zblízka namieril len do brankára Nitry.

20:08

Hneď na úvod 2. tretiny prichádza zakázané uvoľnenie hostí.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 17:47.
Prvá tretina priniesla rýchly hokej s minimom prerušení, po ktorom idú do šatne spokojnejší domáci hokejisti. Tí sa síce väčšinu prvého dejstva skôr bránili a niekoľkokrát ich musel podržať výbornými zákrokmi brankár Daniel Bakala, z minima vlastných príležitostí ale dokázali vyťažiť tesný náskok. O ten sa postaral Martin Mišiak, ktorý v 18. minúte krásnou strelou vymietol ľavý horný roh nitrianskej bránky. Novým Zámkom navyše zatiaľ hrá do kariet i výsledok zápasu Prešov – Michalovce (1:2), vďaka ktorému sa po prvej tretine virtuálne dotiahli na Prešov na rozdiel jediného bodu.

Strely na bránku v 1. tretine: 9:10

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:31

Holešinský sa i so šťastím po tom, čo sa k nemu pred bránkoviskom Nových Zámkov odrazil puk, dostal k bekhendovej strele. Tú vyrazil domáci gólman Bakala.

18:55

Bodákovu tvrdú strelu od modrej zablokoval Šišovský, ktorý puk hneď nahodil na opačnú stranu.

18:31

Nitrania sa hneď po vyhranom vhadzovaní dostali do útočného pásma, ich aktivitu ale nateraz prerušila posunutá domáca bránka.

17:52

HC Nové Zámky dali gól!
Domáci otvárajú skóre! MARTIN MIŠIAK si prevzal puk od Kozáka ešte vo vlastnom obrannom pásme a potiahol ho po pravej strane až do útočného pásma. Tam krásnou strelou zápästím z vrcholu pravého kruhu vymietol všetky pavučiny v ľavom hornom rohu Honzíkovej bránky. Asistencie: Lukáš Kozák, Branislav Ligas.

17:07

Nitrania však postupne opäť zvyšujú obrátky a kombinujú v útočnom pásme okolo už unavenej domácej pätice.

16:33

Holešinský sa chcel natlačiť spoza domácej bránky do zakončenia, domáci obranca ho ale s pukom vytlačil mimo streleckého uhla.

16:01

Hostia sa po niekoľkých prihrávkach v útočnom pásme sami vyhnali do strednej tretiny. Medzitým rýchlo striedajú.

15:31

Jackson si spracoval medzi kruhmi Holendovu prihrávku a tvrdo vystrelil. Gólman Nitry tento pokus výborným zákrokom vyrazil.

15:00

Hostia puk ale vyhodiť nedokázali a namiesto toho vznikol v ich obrannom pásme menší zmätok, ktorý ukončil strelou mimo Tibor Varga.

14:35

Mišiak hľadal kolmicou medzi nitrianskych obrancov Ondruška, ten si ale puk nespracoval.

14:09

Nahodenie Nitry skončilo za domácou bránkou. Oba tímy striedajú.

13:36

Domácich zvládnuté oslabenie povzbudilo a aj keď hostia majú puk na hokejkách, tak sa od svojej presilovky nedokážu dostať na dlhšiu dobu do útočného pásma.

13:07

Števuliak sa uvoľnil na ľavej strane a strelou z vrcholu kruhu vyskúšal pozornosť gólmana Nitry Honzíka.

12:32

Nové Zámky v plnom počte.

12:27

Tlak Nitry skončil až tým, že si Raskob nespracoval puk na modrej čiare a ten mu tak odskočil do stredného pásma.

11:58

Tlak Nitry pokračuje. Domáci brankár si poradil so strelami Tvrdoňa, Hrnku i Raskoba, puk ale majú stále pod kontrolu hostia.

11:19

Hostia sa hneď vrátili do útočného pásma, kde tlačia domácich hlboko do obrany. Domáci brankár Bakala zatiaľ všetky pokusy vyrazil.

10:40

Šiška hneď na začiatku oslabenia obral obrancu Nitry na útočnej modrej čiare o puk a utiekol do samostatného nájazdu. Ten zakončil strelou mierenou medzi betóny, ktorú ale brankár Nitry Honzík vyrazil.

10:32

Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Christian Bull – 2 min., nedovolené bránenie).

10:24

Buncis sa tlačil za pukom do útočného pásma, bol ale zastavený faulom. Je signalizované vylúčenie domáceho hokejistu.

09:41

Hra pokračuje rýchlo ďalej s minimom prerušení. Po dlhšej dobe prišla strela domácich, Klempov pokus od pravého mantinelu ale vyrazil brankár Nitry.

09:11

Domáci po zisku puku pod tlakom znova odpálili hrací predmet len do útočného pásma. Tam ho bez problémov získali Nitrania.

08:39

Hostia sa následne opäť nasťahovali do útočného pásma, kde sa prihrávkami popri mantineli snažia unaviť brániacu sa päticu hokejistov Nových Zámkov.

08:09

Nitrania sa dostali do prečíslenia 2 proti 1, skvelým zákrokom proti strele z ľavého kruhu sa ale zaskvel domáci gólman Bakala.

07:46

Ďalšie dva pokusy Nových Zámkov o založenie útočnej akcie sa skončili už v strednom pásme.

07:19

Krivošík sa potom pokúsil o individuálny prienik po ľavej strane, do streleckej pozície sa ale neprekľučkoval. Domáci odpálili puk do útočného pásma.

06:26

Mezei za svojou bránkou prišiel o puk, Knižkova následná strela od modrej ale Honzíkovu bránku minula.

06:00

Domáci brankár zastavil nahodenie Nitry za svojou bránkou, rozohrávku ale jeho spoluhráči nezvládli a opäť odovzdali puk hosťom.

05:40

Tvrdoň našiel prihrávkou od ľavého mantinelu medzi kruhmi úplne voľného Bajteka, ten ale tvrdou strelou z prvej tesne minul Bakalovu bránku.

05:06

Hostia prebrali iniciatívu a domáci v tejto chvíli nedokážu podržať puk na svojich hokejkách.

04:27

Róbert Varga sa dostal spoza domácej bránky do ľavého kruhu, odkiaľ z otočky vystrelil. Brankár Bakala úspešne zasiahol ľavým betónom.

03:55

Buncis prihrávkou spoza bránkovej čiary posunul puk na modrú čiaru, odkiaľ ho nahodil na domácu bránku Nemec. Jeho nahodenie prešlo cez brankára Nových Zámkov Bakalu do siete, kvôli postaveniu jedného z hráčov Nitry v bránkovisku ale tento gól napokon nebol uznaný.

03:28

Buček za domácou bránkou vybojoval puk pre Holendu, ktorý s ním obkrúžil celé útočné pásmo. K strele sa nedostal, udržal ale svoj tím v útočnej tretine.

02:44

Sýkora vystihol prihrávku domácich v strednom pásme a pokúsil sa o sólový prienik. Ten mu nevyšiel a Nové Zámky následne vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.

02:03

Hatala veľmi nepríjemne nahodil puk od modrej na nitriansku bránku, gólman Honzík si ale poradil. Rozohrávka protiútoku sa hosťom vôbec nevydarila a akcia sa skončila už v strednom pásme.

01:36

Nitra sa usadila v útočnom pásme, hostia si ale puk zatiaľ prihrávajú len popri mantineli, od ktorého sa nedokážu dostať do streleckej pozície.

01:10

Bull posunul puk do ľavého kruhu na Ahlholma, ktorý namieril priamo na pripraveného brankára Nitry Honzíka.

00:58

Hostia odpovedali svojím útokom, ktorý však k strele neviedol. Nové Zámky otočili hru a zaviezli puk do útočného pásma.

00:28

Úvodné buly vyhrali hostia. Tým sa rozohrávka nevydarila a domáci prvýkrát nahodili puk do útočného pásma.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Nové Zámky budú hrať v zelených dresoch, Nitra v bielych.
Oba tímy už sú na ľadovej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

HC Nové Zámky: Bakala (Lackovič) – Hatala, Holenda, Knižka, Bull, Ligas, Roman, Tóth – Jackson, Šiška, Šišovský – Števuliak, Langkow, Ahlholm – Afanasyev, Fetkovič, Klempa – T. Varga, Ondrušek, Mišiak – Kozák

Trenér: Gergely Majoross

HK Nitra: Honzík (O'Connor) – Nemec, Mezei, Raskob, Pupák, Bodák, Vitaloš, Volko, Rais – Krivošík, Buncis, Buček – R. Varga, Rockwood, Holešinský – Hrnka, Bajtek, Tvrdoň – Drábek, Baláž, Sýkora

Trenér: Antonín Stavjaňa

Rozhodca: Baluška, Goga – Orolin, Vyšný.


Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia v tejto sezóne hovorí v prospech Nitry, ktorá vyhrala štyri z piatich ligových zápasov proti Novým Zámkom. Posledný vzájomný zápas sa odohral v utorok a Nitra ho vyhrala 3:1.

Posledných 5 ligových zápasov:
22. 10. 2021: Nitra – Nové Zámky 3:2 po predĺžení
5. 11. 2021: Nové Zámky – Nitra 1:4
4. 1. 2022: Nové Zámky – Nitra 3:6
11. 2. 2022: Nitra – Nové Zámky 2:3
8. 3. 2022: Nitra – Nové Zámky 3:1


HK Nitra

Nitra už takmer s istotou skončí po základnej časti na treťom mieste, teoreticky sa ale ešte stále môže posunúť vyššie, pretože na druhý Zvolen stráca štyri body. Naopak pred 4. Michalovcami už má náskok 10 bodov. Na rozdiel od domácich má Nitra navyše výbornú formu, pretože z posledných deviatich zápasov prehrala jediný a len pri tejto jedinej prehre (s Košicami 2:3) strelila menej ako tri góly. Dôkazom veľkej produktivity Nitry je, že na čele kanadského bodovania je Samuel Buček (39 gólov + 22 asistencií).

Posledných 5 zápasov:
Prešov – Nitra 3:4 po predĺžení
Nitra – Poprad 5:2
Košice – Nitra 3:2
Nitra – Zvolen 6:2
Nitra – Nové Zámky 3:1


HC Nové Zámky

Nové Zámky sú tesne pred koncom základnej časti Tipos Extraligy na 11. mieste a na 10. Prešov strácajú 4 body. Už dnes sa preto v prípade ich prehry môže rozhodnúť o tom, že si v play-off nezahrajú. Do tohto súboja však idú Nové Zámky v mizernej forme, keďže prehrali posledné štyri zápasy za sebou. Doma sa im navyše v tejto sezóne tiež príliš nedarilo a sú druhým najhorším tímom Tipos Extraligy na vlastnom ľade.

Posledných 5 zápasov:
Nové Zámky – Košice 5:0
Zvolen – Nové Zámky 5:2
Nové Zámky – Michalovce 3:5
Nové Zámky – Slovan Bratislava 0:5
Nitra – Nové Zámky 3:1
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu HC Nové Zámky – HK Nitra. Stretnutie 43. kola Tipos Extraligy sa začne o 17:00.

HC MIKRON Nové Zámky – HK Nitra

6:4

konec (1:0, 2:2, 3:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Mišiak (Kozák, Ligas), 32. Jackson (Šišovský), 36. Jackson (Langkow), 44. T. Varga (Mišiak, Ondrušek), 46. Mišiak (Kozák, T. Varga), 57. Šiška (Šišovský) – 24. Rockwood (R. Varga), 38. Krivošík (Buncis, Buček), 47. Drábek (Baláž), 58. Buncis (Krivošík)

HC MIKRON Nové Zámky: Bakala (Lackovič) – Hatala, Holenda, Knižka, Bull, Ligas, Roman, Tóth – Jackson, Šiška, Šišovský – Števuliak, Langkow, Ahlholm – Afanasyev, Fetkovič, Klempa – T. Varga, Ondrušek, Mišiak – Kozák
Trenér: Gergely Majoross

HK Nitra: Honzík (46. O'Connor) – Nemec, Mezei, Raskob, Pupák, Bodák, Vitaloš, Volko, Rais – Krivošík, Buncis, Buček – R. Varga, Rockwood, Holešinský – Hrnka, Bajtek, Tvrdoň – Drábek, Baláž, Sýkora
Trenér: Antonín Stavjaňa

Rozhodčí: Baluška, Goga – Orolin, Vyšný

Průběh zápasu
1. třetina
10:32 NZM 2 Bull, nedovolené bránění
17:52 NZM 1:0 Mišiak (Kozák, Ligas)
Po 1. třetině
2. třetina
23:42 NIT 1:1 Rockwood (R. Varga)
28:40 NIT 2 Bodák, vražení na hrazení
31:47 NZM 2:1 Jackson (Šišovský)
33:06 NZM 2 Klempa, podrážení
34:53 NIT 2 Tvrdoň, hákování
35:25 NZM 3:1 Jackson (Langkow)
37:20 NIT 3:2 Krivošík (Buncis, Buček)
Po 2. třetině
3. třetina
43:09 NZM 4:2 T. Varga (Mišiak, Ondrušek)
45:35 NZM 5:2 Mišiak (Kozák, T. Varga)
45:35 NIT -Honzík +O'Connor (Střídání)
46:10 NIT 5:3 Drábek (Baláž)
47:52 NZM 2 Bull, hrubost
NIT 2 Holešinský, hrubost
54:05 NZM 2 Števuliak, hákování
56:23 NZM 6:3 Šiška (Šišovský)
57:39 NIT 6:4 Buncis (Krivošík)
Konec