Menu

Hokej

NHL

Nashville Predators – Boston Bruins

0:2

konec (0:1, 0:1, 0:0)

03.12.2021, 02:08 • Bridgestone Arena, Nashville • Milan Huppert

Tipsport: 2.55 3.9 2.41 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:01:54)
Statistické okénko

Střely na bránu: 42 – 33 | Přesilová hra: 0/1 – 1/4 | Trestné minuty: 10 – 4

Kdo se postavil do brankoviště?

Juuse Saros (NSH) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 57:12
Jeremy Swayman (BOS) – 42 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:18

Česká a slovenská stopa v utkání

Jakub Zbořil (BOS) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 5:28
Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:03
David Pastrňák (BOS) – 0+0, 0 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 22:03

Tři hvězdy utkání

1. Jeremy Swayman (BOS) – 42 zákroků
2. Brandon Carlo (BOS) – 1+0
3. Juuse Saros (NSH) – 31 zákroků

Utkání přihlíželo 17 159 diváků.
Utkání mezi Nashvillem a Bostonem nabídlo dramatickou podívanou, které k nelibosti většiny fanoušků na stadiónu dopadlo vítězstvím 2:0 pro Bruins.

Hlavním hrdinou večera byl Jeremy Swayman. Třiadvacetiletý gólman Bostonu působil mezi tyčemi neprůstřelným dojmem a střelce soupeře místy přiváděl k šílenství. Přestože čelil 42 střelám, tak nepustil za záda jediný puk a právem získal cenu pro nejlepšího hráče utkání. Ofenzivě Medvědů stačily k vítězství dva góly, o které se v průběhu první a druhé třetiny postarali Jake DeBrusk a Brandon Carlo. Hosté si dokázali, že lze vyhrávat i bez nejproduktivnějšího hráče sezóny Marchanda, jenž si odpykává třízápasový distanc.

Svěřenci kouče Cassidyho zůstávají i přes vítězství v tabulce Atlantické divize na pátém místě, nicméně se přiblížili Detroitu na rozdíl tří bodů. Nashville spadl v Centrální divizi na pátou příčku za Dallas a Colorado, tyto dva týmy totiž zvládly svá utkání vítězně.

Konec zápasu.

59:34

Aktivní Josi zastavil nápřah a místo tvrdé rána na bránu nahodil. Swayman si poradil i s lehkou tečí Tomasina a nadvakrát získal plnou kontrolu nad pukem.

59:18

Třetí gól Bostonu měl na holi Charlie Coyle. Ze středního pásma mířil do odkryté svatyně, avšak trefil pouze její pravou tyčku!

58:49

Do pravého kruhu si povyjel Roman Josi, kam dostal nahrávku od Duchenea. Pálil z první na zadní tyč, tu o kousek minul.

58:20

Oddechový čas pro domácí.

58:20

S nahozením Ekholma si Swayman poradil bez větších problémů. Počkal, až se Duchene nebezpečně přiblíží, posléze touš přikryl lapačkou.

57:31

Po sérii nahrávek na sebe vzal zodpovědnost Mikael Granlund. Pochvalu zaslouží Brandon Carlo, jenž do střely padl a puk odrazil až do ochranné sítě.

57:05

Domácí zadák Dante Fabbro nahodil hrací předmět do útočného pásma a Juuse Saros opustil bránu. Predátoři zkouší powerplay!

56:52

Colton Sissons ztratil stabilitu, spolu s tím i kontrolu nad pukem. Derek Forbort této skutečnosti využil k přenesení hry do středního pásma.

56:31

Švýcarský bek Roman Josi cíleně nahazoval na teč. Matt Duchene nasměroval kotouč na bránu, ale Swayman ani v tomto případě nekapituloval. Vleže ztratil puk z dohledu, nicméně výborně zapracoval Carlo, který touš vrátil pod tělo gólmana.

55:48

Až před bránu zkusil vybruslit Philip Tomasino. Stopku mu vystavil Mike Reilly, černou gumu soupeři odebral povoleným způsobem.

55:24

Jeremy Swayman oplývá obrovskou jistotou. Pravým betonem si věděl rady s dělovkou Fabrra, aby následně touš přikryl lapačkou.

54:39

To by ovšem hráči ve žlutých dresech museli hrát v útočném pásmu. Výborně zapracoval Tomáš Nosek, český útočník vystihl dlouhou nahrávku Granlunda na Duchenea.

54:15

Nashville v plném počtu. Čtyři minuty v oslabení zase o něco snížili šance na bodový zisk, nicméně naděje stále existuje.

53:55

Zpoza vlastní brány rozjel další útočnou akci Medvědů Erik Haula. Projel až do útočného pásma, aby nahrál mezi kruhy Smithovi, střelu zápěstím zvedl Fabbro nad bránu.

53:27

Taylor Hall si rozmyslel zakončení, zadovkou nahrál na modrou čáru McAvoyovi. Jeho tvrdou ránu obětavě zblokoval Roman Josi.

52:30

Výhody dvou hráčů na ledě hosté nevyužili. Filip Forsberg už naskočil na led, pokračuje tedy klasická početní převaha Bruins.

52:02

Naprosto zbytečný zákrok znamená další vyloučení na domácí straně. Po přerušení hry Mark Borowiecki zvedl hokejku do obličeje Hauly, i v tomto případě jsou dvě minuty neoddiskutovatelné.

51:49

Hokejisté ve žlutých dresech zvládají oslabení bez problémů. Je ovšem zřejmé, že soupeř spíše šetří čas, než by plýtval síly v ofenzivě.

51:21

S nepříjemně tečovanou střelou Taylora Halla si Saros poradil. Finský gólman vyrážečkou odpálil kotouč mimo nebezpečí.

50:18

Predátoři se ovšem budou muset v nejbližších dvou minutách zaměřit na defenzivní činnost, protože útočník Filip Forsberg ve střední třetině přidržel Smithe, což muži v pruhovaném postřehli.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Boston udržuje dvoubrankový náskok a je každým momentem blíže vítězství, domácí ale ještě neřekli poslední slovo.

49:47

Juuse Saros vleže zabránil ve skórování Hallovi. V nekomfortní pozici dokonce pustil vyrážečku a pokus soka zastavil pod levým betonem.

49:23

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:23

Patrice Bergeron z velkého úhlu nestřílel, mezi kruhy nabil Davidu Pastrňákovi. Český útočník z otočky minul prostor u levé tyče.

48:55

Roztržku mezi Cousinsem a Fredericem rozhodčí včas vyřešili. Hráči si navíc dali říct po prvním upozornění, takže ani nedošlo k vyloučení.

48:31

A čisté konto brankáře Bruins nezlomil ani Mattias Ekholm. Střílel přes Tomáše Noska od modré čáry, kotouč skončil v lapačce Swaymana.

47:58

Swayman přivádí domácí střelce k šílenství. Nevyzrál na něj ani Filip Forsberg, švédský forvard neuspěl s forhendovým pokusem po ledě.

47:22

Hostující gólman Jeremy Swayman chvíli nevěděl, kde je puk, nicméně včas se zorientoval, aby vyrážečkou zastavil tvrdý projektil vypálený z hole Mikaela Granlunda.

46:47

Patrice Bergeron měl obrovské štěstí, vyhození totiž lehce tečovalo tvrzené sklo, až poté puk vyletěl mimo hru. Nashville tak bude pokračovat v klasické přesilovce.

46:34

Josi naznačil střelu, aby vzápětí ještě vylepšil palebnou pozici pro Matta Duchenea, křižnou střelu Kanaďana vykopl Swayman betonem.

46:04

Nashville přestál velkou příležitost a nyní si zahraje přesilovou hru. Na lavici hanby odjel Charlie Coyle, jenž na obranné modré dohrál Cousinse dávno po odehrání puku.

45:58

Finský útočník Erik Haula mohl dát definitivní razítko na vítězství Bostonu, ale nestalo se! V úniku vystřelil zápěstím do pravé tyče a Saros měl velké štěstí, že si odražený puk nesrazil za brankovou čáru sám.

45:39

Novak efektivní zadovkou nahrál na modrou Fabbrovi. Střele beka elitní lajny měla daleko k úspěchu, puk trefil prvního blokujícího soka.

45:20

Roman Josi cíleně nahazoval na teč. Nick Cousins byl tím, kdo měl změnit směr letu puku, avšak netrefil jej, ten tak narazil do zadního mantinelu.

44:44

Okamžitě po vyhraném vhazování Granlunda střílel od modré Matt Benning. Swayman zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil obětavě blokující Reilly.

44:11

S pokusem Filipa Forsberga od levého mantinelu neměl Jeremy Swayman větší problémy. Střelec zmenšil střelecký úhel a touš udržel ve výstroji.

43:50

Hosté hrají více do defenzivy, což se očekávalo. Skvěle zafungovala spolupráce mezi Carlem a McAvoyem, společnými silami obrali o puk Granlunda.

43:28

Tomasino si stáhl puk více na střed a střílel zápěstím do horních pater brány, Jeremy Swayman udržel čisté konto za pomoci vyrážečky.

42:49

Švýcarský obránce a kapitán Nashvillu Roman Josi vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Pod tlakem Kuhlmana konstruktivní rozehrávku neriskoval.

42:23

Matt Grzelcyk na sebe navázal dva protihráče, načež rozjel po levém mantinelu Tomáše Noska, jemuž nevyšla klička proti Fabbrovi.

41:45

Domácí v plném počtu. Oslabení Predátoři přestáli bez úhony a mohou tak začít střádat plány na smazání dvoubrankové ztráty.

41:08

Tlak Bruins pokračoval. Od modré střílel po ledě Charlie McAvoy a Juuse Saros koncem pravého betonu vykopl černou gumu do bezpečí.

40:44

Od levého mantinelu si až mezi kruhy sjel Patrie Bergeron. Následně mířil k pravé tyči, kterou o kousek minul.

40:10

Třetí dějství začalo a Boston má výhodu přesilové hry, neboť krátce před koncem druhé části byl za podrážení vyloučen Mattias Ekholm.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 4:07.
Také druhá třetina přinesla jeden gól, o nějž se opět postaralo domácí mužstvo. Jmenovitě Brandon Carlo, jenž dostal nahrávku k pravému kruhu od Smithe a tvrdou křižnou forhendovou střelou vyzrál na Sarose. Predátorům nelze upřít snaha. Mají více ze hry, ale zároveň se jim nedaří udržet po delší dobu v útočném pásmu, osobní obrana Bruins Hynesově družině dělá obrovské problémy. Do třetí části je potřeba něco změnit, jinak mohou na bodový zisk zapomenout.
Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 24.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Koncovku druhého dějství okořenil Mattias Ekholm. Domácím fanouškům ale radost neudělal, protože na obranné modré porazil Kuhlmana a poslal Predátory do čtyř.

39:08

Ofenzivní snahy hráčů ve žlutém pokračují. Philip Tomasino kličkou do středu obelstil Carla, ale hned musel řešit střet s Frederice, po němž o kotouč přišel.

38:45

Za Nashville znovu Roman Josi, který dostává na ledě velkou porci minut. Ani v tomto případě však nevymyslel nic světoborného, nahrávku k mantinelu naopak vystihl Lazar.

38:12

Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Hall s Patrňákem dobře. Akci překombinovali, takže vůbec nedošlo k zakončení.

37:48

Jeremy Swayman kontroloval střelu, kterou na něj od modré čáry vyslal Mattias Ekholm, vyrážečkou kotouč odpálil do rohu kluziště.

37:25

V závěru druhé třetiny se nic moc zajímavého neděje. Boston brání dvoubrankový náskok bez větších problémů a domácí marně buší do pevné defenzivy Medvědů.

36:44

Domácí útok Preds táhl švýcarský zadák Roman Josi. Po levém mantinelu nabruslil blíže k bráně a před ní hledal Trenina, jeho ránu z první vychytal Swayman levým betonem.

36:22

Před bránu Nashvillu najížděl Brandon Carlo. Se zpracováním těžké Bergeronovy žabičky si neporadil, dokonce úplně promáchl.

35:40

Finský gólman znovu v akci, a to když povyjel z brány, aby zabránil v úniku Lazarovi, sám pak rozehrál na volného Fabbra.

35:09

S nahozením Charlieho Coylea z velkého úhlu neměl Saros žádné větší starosti, černou gumu uschoval v lapačce.

34:39

Před Swaymana si najel Eeli Tolvanen a dostal do hokejky parádní nahrávku od Josiho. Se zakončením šlo určitě naložit lépe, Fin trefil pravý beton Swaymana.

34:12

Patrice Bergeron zvedl hlavu a od pravého mantinelu zkusil před bránou najít ofenzivu podpořivšího Reillyho, tomu v poslední chvíli zablokoval hokejku Trenin.

33:31

Hokejisté Nashvillu se nemohu dostat ke své hře. Dobře fungující obrana Bruins má obranné pásmo pokryté na jedničku, většina akcí hráčů ve žlutých dresech tak končí ještě před ním.

33:00

Juuse Saros zastavil černou gumu pro Danteho Fabbra. Zadák Predators zachoval chladnou hlavu a po mantinelu ostal hru aspoň do střední třetiny.

32:37

V posledních chvílích dochází k častému kouskování hry. Další přerušení způsobil Mark Borowiecki, střelu Foligna zblokoval do ochranné sítě.

32:09

Velkou rychlost po pravém kruhu nabral Curtis Lazar. Až do útočného pásma ovšem nedojel, narazil totiž na strom jménem Colton Sissons.

31:45

Hru zklidnil Roman Josi. Odjel a vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů, pak vyslal oblouček do středního pásma.

31:11

Zasloužený potlesk fanoušků si zasloužil Dante Fabbro. Sám proti dvěma totiž správně očekával nahrávku Lazara na Pastrňáka a v pádu pas vystihl hokejkou.

30:37

Parádní individuální akci Davida Pastrňáka chyběla jen zdařilá koncovka. Český útočník obtočil bránu, načež forhendem vystřelil jen do bočního oblouku brány.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Boston navýšil vedení na rozdíl dvou gólů a směřuje za vítězstvím i bez svého nejproduktivnějšího hráče Marchanda.

29:39

Ryan Johansen pěknou kličkou na střed vyřadil ze hry Pastrňáka, ale pak si posunul touš až moc před sebe, čehož využil k zisku kotouče McAvoy.

29:18

Na bránu nahazoval od modré čáry Brandon Carlo. Svůj druhý úspěch v utkání nepřidal, úspěšným blokem se prezentoval Mattias Ekholm.

28:44

Charlie Coyle prosvištěl kolem Josiho jako blesk. Za bránou soupeře ovšem nic zajímavého nevymyslel, protože se mu nedostalo podpory od spoluhráčů.

28:20

Zakázané uvolnění vrací hru před Swaymana. Curtis Lazar nepříjemně dotíral na Matta Benninga, obránce zvládl udržel soka za zády.

27:47

Cousins nabil na modrou čáru Fabbrovi. Ten si rozmyslel zakončení a volil střílený pas na Tolvanena, jenž s touto variantou vůbec nepočítal.

27:28

Domácí vyrazili o přečíslení tří proti dvěma. Mattias Ekholm si vyměnil kotouč s Trenine, aby ve finále vypálil forhendem z levého kruhu křižně těsně vedle levé tyče.

26:55

S projektilem Lukeho Kunina z levého kruhu neměl Jeremy Swayman moc starostí, Puk směřoval přímo do něj a Američan ho z výstroje nepustil.

26:19

Po levém mantinelu rozjetého Haulu zastavil čistým způsobem Roman Josi. Domácí kapitán soupeře ukázkovým způsobem přišpendlil na mantinel.

25:40

Utkání může pokračovat. Mikael Granlund vyhrál vhazování na Filipa Forsberga, jemuž zabránil v zakončení čistým vypíchnutím touše Mike Reilly.

25:24

Na znovuobnovení hry si ještě musíme chvíli počkat. Ještě před střetem mezi Jeannotem a Zbořilem došlo ke kontaktu mezi Cousinsem a Carlem, po němý nastal problém s tvrzeným sklem.

25:24

To není dobré. Zbořil za podpory dvou protiháčů zamířil na střídačku a zřejmě odjede rovnou do kabiny. Podle prvních záběrů nemůže došlápnout na pravou nohu.

25:24

Rozhodčí raději přerušili hru poté, co Tanner Jeannot narazil na mantinel Jakuba Zbořila. Český zadák zůstal v pokleku na ledě.

24:58

Zaváhání si neodpustil Roman Josi, když na modré čáře nezvládl zdánlivě jednoduché zpracování Cousinsovy nahrávky. Domácí tak musí začínat ze středního pásma.

24:25

Tvrdou ránu z levého kruhu v podání Filipa Forsberga vytáhl Swayman koncem lapačky vedle levé tyče. Nyní měl brankář i notnou porci štěstí.

23:47

Příliš pozdě si Charlie Coyle všiml, že v pravém kruhu číhá úplně volný Craig Smith. Pas na jeho osobu zblokoval Benning bruslí.

23:14

Hostující brankář ukázal, že i on umí hrát vyrážečkou. Zastavil nahrávku Granlunda a přenesl hru na nikým neatakovaného Carla.

22:48

Jeremy Swayman si bez větších problémů poradil s tvrdou ránou Borowieckiho. Měl štěstí, že mířila přímo do něj, touš podržel mezi betony.

22:22

Nahození Halla do útočné třetiny zastavil Juuse Saros. Následně ukázal velký přehled ve hře, když po posunul touš za sebe na volného Kunina.

21:47

Přes obránce vyprodukoval zajímavý projektil Filip Forsberg. Z levého kruhu mířil na zadní tyč, cílové zařízení jen těsně minul.

21:11

Do brejku směřoval David Pastrňák. Nezvládl však ideálně zpracování, načež jej čistým způsobem o černou gumu připravil Benning.

20:30

20:30 Brandon CARLO - 0:2

20:30

Bruins právě vstřelili branku!
Ale jsou to hosté, kteří v úvodu druhé dvacetiminutovky navyšují vedení! Fabbro nevyhodil a Haula posunul bekhendem puk na BRANDONA CARLA, který si vyjel k pravému kruhu a křižnou střelou propálil Sarose mezi vyrážečkou a betonem. Asistence: Erik Haula.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Buly opanoval Mikael Granlund, do útočného pásma vzápětí nahodil Matt Duchene.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:04.
První třetina zápasu mezi Nashvillem a Bostonem nabídla jeden gól. Vstřelili ho hosté, kteří využili doposud jedinou přesilovou hru, vteřinu před koncem Treninova trestu se povedenou ránou do pravé šibenice prezentoval Jake DeBrusk. K vidění je vyrovnané střetnutí, v němž měl zprvu více ze hry domácí tým, ale s přesilovou hrou se role obrátily a bylo zřejmé, že vedoucí gól Medvědy pořádně nakopl. Další zásah do Sarosovy sítě však před odchodem do kabin přidat nestihli.
Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 15.

20:00

První třetina skončila.

19:32

Právě McAvoy otočil hru a výsledkem byla nepřehledná situace v Sarosově brankovišti. Vyřešil ji gólman, když lapačkou sebral puk ležící u pravé brusle Bergerona.

19:21

V defenzivě příkladně zabojoval Charlie McAvoy. Tolvanenovi nedal ani centimetr volného ledu, aby jej nakonec čistým způsobem i o kotouč připravil.

18:42

O poznání jednodušší zákrok zaznamenal Fin při střele Taylora Halla, jehož nahození bez větších problémů ukryl do lapačky.

18:23

Přečíslení dvou na jednoho vyřešil Charlie Coyle pozastavením pohybu. nechal projet bránícího Boowieckiho za bránu, avšak pokusem ze zápěstí na Sarose nevyzrál.

17:59

Curtis Lazar očekával, že Roman Josi přenese hru po mantinelu na Benninga. K puku dojel jako první a přenesl hru do střední třetiny.

17:22

Rychle znovu před Swaymana. Americký gólman udržel stoprocentní úspěšnost i po zakončení Ekholma, to vyrazil vyrážečkou nad břevno.

16:59

Na druhé straně chtěl navýšit náskok Craig Smith. Mezi kruhy si klepl o přihrávku a dostal ji od Coylea, z první přestřelil.

16:27

Eeli Tolvanen nahodil za bránu soupeře a odjel střídat. Philip Tomasino podstoupil souboj s dvojicí obránců, podle očekávání puk nezískal.

15:30

Velká rána pro domácí, kteří byli v dosavadním průběhu jasně lepším týmem, ale po premiérovém oslabení rázem musí dotahovat jednogólové manko.

14:38

14:38 Jake DEBRUSK - 0:1

14:38

Bruins právě vstřelili branku!
Medvědi využili přesilovou hru vteřinu před návratem Trenina! Smith naznačil střelu, načež nápřah zrušil a do levého kruhu nahrál JAKEU DEBRUSKOVI, jenž měl dost času na zamíření, zápěstím zacílil nechytatelně do pravé šibenice. Asistence: Craig Smith a Charlie Coyle.

13:53

A opět švýcarský kapitán v dresu Preds. Zastavil nahrávku Bergerona na Pastrňáka a černou gumu odpálil až ke Swaymanovi.

13:21

Úvod oslabení zvládají domácí na jedničku. Po vhazování nejprve vyhodil Roman Josi, na nějž o chvilku později navázal Ekholm.

12:39

Nyní už se vylučovat bude a přesilovou hru si zahraje Boston. Vše odstartoval Treninovo nedovolené bránění Frederica, po němž hostující útočník rychle vstal na brusle a chtěl si s protihráčem celou situaci vyříkat, ale narazil na Borowieckiho, s nímž se chytil do klinče, oba vyfasovali dvě minuty za hrubost.

12:25

Philip Tomasino si prodloužil střídání. Po kontaktu s Coylem skončil na ledě, nicméně píšťalka rozhodčích zůstala němá, Foligno si dle jeho soudu počínal povoleným způsobem.

12:08

Zatímco Medvědům se nedaří na delší dobu udržet útočné třetinu, tak Predátoři s tím takový problém nemají. Tomasino zavezl puk do pásma, posunul na modrou Ekholmovi a jeho střelu Swayman podržel ve výstroji.

11:55

Tlak domácího mužstva neměl dlouhého trvání. Nick Cousins viděl mezi kruhy najíždějícího Trenina, avšak pas na jeho osobu vystihl pozorný McAvoy.

11:21

Souboj v rohu kluziště útočného pásma Nashvillu dopadl vítězně pro Forsberga. Švéd po mantinelu posunul hru na Duchenea, jehož svižné nahození Swaymana nezaskočilo.

10:45

Dlouho netrvalo a Predátoři získalo útočnou třtinu zpět. Alexandre Carrier nabil mezi kruhy Sissonsovi, jenž z první těsně přestřelil.

10:20

Dvojice obránců ve složení Mike Reilly, Derek Forbort za brankou úspěšně obtěžovala Filipa Forsberga, švédského útočníka donutila ke špatné nahrávce.

09:41

Patrice Bergeron zadovkou přenechal touš v levém kruhu Davidu Pastrňákovi. Český forvard neváhal a střílel k bližší tyči, bránu minul.

09:19

Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Eeli Tolvanen. V koncovce vyprodukoval v plném sprintu prudkou střelu pod břevno, Swayman i lehce se štěstím vyhlavičkoval pokus nad břevno.

08:44

Okamžitě po vhazování střílel Matt Benning. Hostující strážce svatyně zůstal v pozoru a levým betonem vykopl touš do rohu kluziště.

08:23

Zahrál si i gólman Jeremy Swayman. Ten musel řešit nelehký zákrok po střele Forsberga od levého mantinelu. Důležitý úkol splnil, puk udržel ve výstroji a nepustil jej.

07:50

Domácím hokejistům vypomohl s rozehrávkou Saros. Za brankou zastavil nahození Foligna a před Lazarem nahrál osamocenému Cousinsovi.

07:21

Patrice Bergeron se odpoutal od osobního strážce, načež najel do pravého kruhu a vystřelil zápěstím, Saros zasáhl vyrážečkou.

06:33

Pod tlakem Jakov Trenin bez rozmýšlení vyhodil na zakázané uvolnění. Luke Kunin ještě zabojoval, ale velké manko na Carla nesmazal.

06:06

Juuse Saros si dnes postavil tyčky na jedničku! Tentokráte za jeho zády zvonila levá tyčka, kterou tvrdou forhendovou střelou z první orazítkoval David Pastrňák.

05:50

Povedený zákrok Sarose proti DeBruskovi. Finský strážce svatyně zmenšil soupeři střelecký úhel a jeho bekhendové zakončení skryl v lapačce.

05:26

Obránce Dante Fabbro zvedl hlavu a před brankou viděl volného Ryana Johansena. Adresoval mu nahrávku, avšak švédský forvard si neporadil s jejím zpracováním.

04:46

Z velkého úhlu střílel Thomas Novak. I s jeho pokusem si Swayman vědě rady, mezeru mezi levou rukou a tělem včas zakryl.

04:20

Nahození Marka Borowieckiho splnilo cíl. Jeremy Swayman zachytil hrací předmět do lapačky a na rozehrávku si netroufl.

03:58

Český útočník David Pastrňák naznačil střelu, aby nakonec přenesl hru do pravého kruhu na Halla, ten z jedničky mířil nepřesně.

03:27

Nyní jsou to domácí, kteří zamkli konkurent do vlastního obranného pásma. Mattias Ekholm střílel zápěstím o kousek vedle levé tyče.

02:44

Další zákrok musel gólman Medvědů předvést proti dělovce od modré čáry v podání Josiho, v tomto případě zazářil levým betonem.

02:21

Philip Tomasino vyhodil Carolovo nahození po mantinelu. Následně nahrál mezi kruhy Sissonsovi, jehož pokus na dlouhou hokejku vykopl Swayman pravým betonem.

01:55

Predátoři mají velký problém dostat se z po tlaku. Rozjetého Foligna zastavil kapitán Roman Josi až na poslední chvíli, pomohl si tělem.

01:28

Tlak hostů pokračuje. Po přejetí útočné čáry střílel zápěstím David Pastrňák, ne příliš dobře umístěnou střelu nejistý Saros jen vyrazil.

00:52

00:52 Haula zvedl puk příliš vysoko

00:52

Sarose už v první minutě podržela branková konstrukce! Finský gólman nedosáhl na bekhendovou ránu krajana Hauly, zachránilo jej břevno!

00:10

Zápas mezi Nashvillem a Bostonem odstartoval! utkání, jež nemá favorita, může rozhodovat každá drobnost, a to lidně ta z úvodu střetnutí.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki – Duchene, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Kunin, Johansen, Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, Novak, Cousins.
Trenér: John Hynes

Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy (A), Forbort, Carlo, Grzelcyk, J. Zbořil, M. Reilly – Pastrňák, Bergeron (C), T. Hall – Craig Smith (A), Coyle, Haula – Kuhlman, Frederic, T. Nosek – Lazar, N. Foligno, DeBrusk.
Trenér: Bruce Cassidy

Rozhodčí: Dunning, McCauley – Marquis, Cherrey.
Česká a slovenská stopa v utkání

David Rittich (NSH)
Jakub Zbořil (BOS)
Tomáš Nosek (BOS)
David Pastrňák (BOS)
Boston Bruins

Od Medvědů z Bostonu se, na rozdíl od dnešního konkurenta, postup do play-off očekává. Avšak nebudou to mít vůbec jednoduché. V Atlantické divizi jsou dokonce v současné chvíli na první nepostupové páté pozici, když na neustále se zlepšující Detroit ztrácí pět bodů, nicméně odehráli o pět zápasů méně. Formu Cassidyho družiny lze hodnotit jako průměrnou, v předešlých pěti střetnutích dvakrát zvítězili a třikrát prohráli. Boston se v dnešním a ještě příštím utkání proti Tampě bude muset obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Brada Marchanda (9+15), jenž dostal třízápasový distanc za zákrok na Ekmana-Larssona z Vancouveru. Na střídačce pak bude chybět trenér Cassidy, ten se nakazil koronavirem.
Nashville Predators

Hokejisté Nashvillu v nelehké Centrální divizi rozhodně nehrají druhé housle. V odehraných 22 zápasech nasbírali 25 bodů a aktuálně okupují postupovou třetí příčku, na pátý Winnipeg ovšem mají k dobru jediný bod. Predátoři už po šest utkání střídají vítězství s porážkami. Pokud by tato série měla pokračovat, je na řadě prohra, protože naposledy svěřenci kouče Hynese na domácím stadiónu deklasovali 6:0 Columbus. Týmové produktivitě vévodí finský útočník Mikael Granlund s 25 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Nashvillem a Bostonem.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Nashville Predators – Boston Bruins

0:2

konec (0:1, 0:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. DeBrusk (Craig Smith, Coyle), 21. Carlo (Haula)

Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki – Duchene, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Kunin, Johansen, Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, Novak, Cousins.
Trenér: John Hynes

Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy (A), Forbort, Carlo, Grzelcyk, J. Zbořil, M. Reilly – Pastrňák, Bergeron (C), T. Hall – Craig Smith (A), Coyle, Haula – Kuhlman, Frederic, T. Nosek – Lazar, N. Foligno, DeBrusk.
Trenér: Bruce Cassidy

Rozhodčí: Dunning, McCauley – Marquis, Cherrey

Diváci: 17 159

Průběh zápasu
1. třetina
12:39 NSH 2 Trenin, nedovolené bránění
BOS 2 Frederic, hrubost
NSH 2 Borowiecki, hrubost
14:38 BOS 0:1 DeBrusk (Craig Smith, Coyle)
Po 1. třetině
2. třetina
20:30 BOS 0:2 Carlo (Haula)
39:40 NSH 2 Ekholm, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
46:04 BOS 2 Coyle, hrubost
50:18 NSH 2 F. Forsberg, držení
52:02 NSH 2 Borowiecki, vysoká hůl
Konec