Menu

Hokej

KHL

SKA Petrohrad – Jokerit Helsinky

3:1

konec (1:0, 1:1, 1:0)

03.12.2021, 17:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • Vojtěch Adamek

Tipsport: 2.09 4.05 2.97 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Mockrát Vám děkuji za pozornost, já se s Vámi pro dnešek loučím a budu se těšit u dalšího kola KHL. S přáním hezkého večera, Vojtěch Adamek (19:52:42)
Československá stopa
David Sklenička (JOK) 0+0, 0 střel na branku, hrací čas 22:14, 0 TM
Statistiky dnešního utkání:
Střely: 23:33
Úspěšnost buly: 38 % : 62 %
Bloky: 14:12
Hity: 20:4
Přesilovky/využití: 4/0 : 4/0
V dnešním utkání jsme viděli velmi vyrovnanou partii, oba dva celky dnes předvedli skvělý kombinační hokej, škoda, že jsme neviděli více branek. Domácí hokejisté dokázali proměnit více gólových příležitostí, i proto si piřpisují dva body do ligové tabulky. Pro hosty je to rozhodně velmi trpká prohra, jelikož zejména ve druhé periodě svého soupeře přehrávali, přesto dnes odjíží s prázdnou.

Konec zápasu.

59:28

Oddechový čas pro hosty.

59:22

V závěru utkání se hostující hokejisté snaží vytvořit nějakou příležitost, díky které by vstřelili kontaktní branku, zatím bez jakéhokoliv úspěchu.

59:01

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:45

Hosté to zkoušejí v šesti hráčích v poli.

58:33

Zajímavá příležitost domácího Kemppainena, další bravurní zákrok si ovšem připisuje gólman finského Jokeritu.

58:08

Hosté v plném počtu.

57:51

Domácí hokejisté se snaží obléhat branku svého soupeře, zatím se jim nedaří dostat do žádné větší příležitost k zakončení.

57:20

Hostujícím hokejistům povedlo vyhodit kotouč skrze všechna pásma, díky čemuž získali cenné vteřinky do konce trestu Juliuse Junttily.

56:44

Domácí se snaží pomocí krátkých přihrávek rozpohybovat obrannou čtveřici hostujícího celku, zatím bez jakéhokoliv úspěchu.

56:08

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Julius Junttila – 2 min., držení).

55:58

Do zajímavé brejkové šance se málem dostal domácí Kuzmenko, jeho rána ovšem končí na pravém betoně hostujícího gólmana, u puku již hráči Jokeritu.

55:23

55:23 Andrej KUZMENKO - 3:1

55:23

Petrohrad právě vstřelil branku!
Nepřesnost v rozehrávce hostujícího celku! K puku se dokázal dostat ANDREJ KUZMENKO a bez větších problémů dostal kotouč za záda bezmocného gólmana. Bez asistence

54:57

Hosté se snaží překonat perfektní bránění domácího celku, zatím ovšem nedokáží překonat ani střední pásmo.

54:29

Zakázané uvolnění domácího celku, hra se přesune před branku Larse Johanssona.

53:53

Jedovatá rána Timkina končí pouze v lapačce hostujícího gólmana, následovat tak bude vhazování před brankou Jokeritu.

53:20

Domácí hokejisté se snaží nalézt skulinku v obranném bloku svého soupeře, žádnou kulišárnu si ovšem nejsou schopni vytvořit.

52:44

Hokejisté Jokeritu si nepohlídali přechod přes střední pásmo, i proto sudí signalizuje ofsajd a nařizuje vhazování mimo obranné pásmo Petrohradu.

52:18

Tvrdý souboj v rohu hřiště mezi Vorobjovem a hostujícím Normanem vychází mnohem lépe pro hostujícího hokejistu, který se již snaží zakládat útočnou akci svého celku.

51:45

Hosté jsou již opět u kotouče, snaží se dostat do obraného pásma soupeře, ale zatím se tam nejsou schopni jakkoliv prokousat.

51:17

Hokejisté Jokeritu se snaží pomocí krátkých přihrávek rozpohybovat obrannou čtveřici svého soupeře, zatím ovšem bez jakéhokoliv úspěchu.

50:43

Necelých deset minut již jen zbývá hokejistům hostujícího celku k zvrácení nepříznivé stavu utkání, zatím se do žádných větších příležitostí nedostávají.

50:15

Do rozehrávky hostujícího celku se zapojil také gólman Juvonen, ten si počínal naprosto bravurně.

49:36

Zajímavá příležitost hostujícího kapitána Anttily končí pouze v lapačce domácího gólmana, vhazovat se tak bude před svatyní Petrohradu.

48:53

Velké nepřesnosti v rozehráce domácího celku se dopustil Robinson, nakonec tuto akci ovšem hosté nevyužili.

48:20

Velmi tvrdý souboj jsme nyní viděli mezi hostujícím Kossilou a domácím Grzjanovem, vítězně z něj vychází obránce Petrohradu.

47:41

Dalekonosná rána hosutjícího Nicklase Jensena nijak výrazně neohrozila branku soupeře, jelikož postrádala potřebnou přesnost.

47:09

Domácí hokejisté se usadili v obranném pásmu svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží přkeonat bránicí blok soupeře.

46:40

Před brankou domácího celku se strhla menší potyčka, tu nakonec dokázal dostat hlavní sudí pod kontrolu.

46:18

Do zajímavé příležitosti se dokázal dostat Anton Burdasov, jeho rána ovšem končí v lapačce pozorného Juvonena.

45:42

I nadále se hokejistům Pertrohadu nedaří dostat do žádné větší příležitosti, jelkikož vyhrávají, tak je to moc trápit nemusí.

45:17

Povedený obranný zákrok si připisuje gólman Juvonen, ten si poradil s dalekonosnou ránou Danily Moisejeva.

44:40

Hokejisté domácího celku i nadále drží kotouč ve své moci, snaží se nalézt postupnou kombinací skulinku v obranném bloku Jokeritu.

44:09

V ofsajdovém postavení se ocitl jeden z hráčů hostujícího celku, hra se tak přesune do středního pásma.

43:33

Skvělý obranný zákrok si připsal také český obránce David Sklenička, tomu se povedlo zastavit rozvíjející se akci Andreje Kuzmenka.

43:04

Zakázané uvolnění domácího celku, hr ase přesune před branku Larse Johanssona.

42:35

Po chybné přihrávce Galimova se kotouč dostal do moci hokejistů hostujícího celku, ti se nyní snaží s ním naložit dle svých možností.

42:06

Domácí hokejisté obléhají branku svého soupeře, zatím se hosté příliš k ničemu nedostali.

41:37

Hostující hokejisté se zatím brání bez větších problémů, přesto by se měli mít na pozoru před Nikitou Gusevem, který je ve fantastické formě.

41:08

Domácí hokejisté drží kotouč v obranném pásmu, pomocí krátkých přihrávek se snaží překonat obranný blok svého soupeře.

40:41

Po krátké chvíli ovšem hosté kotouč ztratili, k povedené ráně se dostal Anton Burdasov, autor první branky v tomto utkání.

40:07

Hostující hokejisté vyhráli úvodní vhazování třetí třetiny.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky druhé třetiny
Střely: 6:17
Úspěšnost buly: 33 % : 67 %
Bloky: 6:5
Hity: 7:1
Přesilovky/využití: 0/0 : 3/0
V druhé periodě jsme byli svědky velmi zajímavého utkání, hosté dokázali po úvodním tlaku rychle vyrovnat a vypadalo to, že by přece jen mohli strhnout vedení na svou stranu. V tom momentě ovšem opět udeřili domácí hokejisté, kteří si nenechali ukradnout své vedení na příliš dlouho. Po dvou periodách tedy Petrohrad vede o jedinou branku, takže osud utkání je i nadále v rukou hokejistů obou celků.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

V závěru periody se ještě snaží přece jen zaútočit hokejisté hostujícího celku na branku soupeře, bohužel se jim nedaří překonat bránicí val domácího celku, který funguje naprosto bezchybně.

39:22

Dalekonosnou ránu vyslal na branku soupeře Nikita Gusev, jeho pokus byl ovšem chycen do lapačky pozorným gólmanem Jokeritu.

39:01

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:44

V ofsajdovém postavení se ocitil hostující Turunen, sudí tak signalizuje vhazování ve středním pásmu.

38:18

Hokejistům Petrohradu se nedaří nějakým větším způsobem ohrozit branku svého soupeře, gólman Juvonen se neangažoval již nějakou tu minutu.

37:52

Domácí v plném počtu.

37:22

Domácím se povedlo vyhodit kotouč daleko od branky Johanssona, i proto musí hosté zakládat další postupnou kombinaci vpřed.

36:53

Nakonec ovšem pálil hostující Hännikäinen, jeho rána byla vytěsněna bravurním zákrokem Larse Johanssona, u kotouče jsou ovšem i nadále hokejisté Jokeritu.

36:24

Hostující hokejisté opět kombinují v obranném pásmu soupeře, ke střele se snaží dostat Nicklas Jensen.

35:52

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Zachar Bardakov – 2 min., držení).

35:26

Poměrně chabou ránou vyslal na branku soupeře Andrej Kuzmenko, gólman s touto střelou opravdu neměl příliš problémů.

34:57

Domácí hokejisté se snaží eliminovat tlak ze strany hostujícího celku, uvidíme, zda si o oni vyberou svou dominantnější pasáž.

34:28

Domácí v plném počtu.

34:16

Dalekonosná rána, kterou vyslal Joensuu, končí pouze za brankou soupeře, u kotouče jsou ovšem i nadále hokejisté Jokeritu.

33:55

Hokejisté Jokeritu se snaží pomocí krátkých přihrávek rozpohybovat obrannou čtveřici svého soupeře, zatím ovšem bez jakéhokoliv úspěchu.

33:26

Hostující hokejisté obléhají branku svého soupeře, rádi by si vytvořili příležitost, díky které by opět vyrovnali nepříznivý stav utkání.

32:57

Domácím hokejistům se povedlo vyhodit kotouč skrze všechna pásma, díky čemuž získali cenné vteřinky do konce trestu Michaila Vorobjova.

32:28

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Michail Vorobjov – 2 min., držení).

32:17

Hosté jsou již opět u kotouče, snaží se dostat do obraného pásma soupeře, ale zatím se tam nejsou schopni jakkoliv prokousat.

31:56

Bravurní obranný zákrok Soljannikova vystavil stopku rozvíjející se akci soupeře, uvidíme, co nám převedou hokejisté Petrohradu.

31:27

Halou se rozléhlá známá ruská píseň Kaťuša, příznivci obou celků si pobrukují její melodii.

30:58

Domácí hokejisté jsou po komerční přestávce o něco aktivnější, kdo ví, jaký lék jim nařídil domácí trenér Valeri Bragin.

30:29

Zakázané uvolnění hostujícího celku, hra se přesune před branku Juvonena.

30:01

Máme za sebou polovinu základní hrací doby.

29:22

Tvrdý souboj v rohu hřiště mezi Bardakovem a hostujícím Björninenem vychází mnohem lépe pro hostujícího hokejistu, který se již snaží zakládat útočnou akci svého celku.

28:49

Fantastický zákrok Larse Johanssona udržel vedení domácího celku, do senzační pozice se dostal Kossila, nakonec ovšem gólmana Petrohradu překonat nedokázal.

28:20

Domácí hokejisté se snaží uklidnit situaci na ledové ploše, moc dobře ví, že jsou hosté momentálně lepšími hokejisty.

27:51

Tohle je rozhodně velká škoda pro hostující celek, který se již nadechoval k překlopení stavu utkání na svou stranu, místo toho musí opět dotahovat.

27:23

27:23 Danila MOISEJEV - 2:1

27:23

Petrohrad právě vstřelil branku!
Chaosu v předbrankovém prostoru hostujícího celku dokázal využít DANILA MOISEJEV, který se zorientoval ze všech nejrychleji a opět tak posílá domácí celek do hubeného vedení. Asistence: Andrej Kuzmenko a Michal Vorobjov

26:42

Zakázané uvolnění hostujícího celku, hra se přesune před branku Juvonena.

26:13

26:13 Julius JUNTTILA - 1:1

26:13

Jokerit právě vstřelil branku!
Po nepříliš jistém zákroku Larse Johanssona se kotouč odrazil k JULIUSOVI JUNTTILOVI, ten se příliš nerozpakoval a bez větších problémů posílá kotouč do zcela odkryté branky. Asistence: Otto Leskinen

25:49

Po delší době se do útočné šance dostávají také hokejisté domácího celku, ti ovšem po chvíli ztrácí kotouč ve prospěch Lindbohma.

25:20

Bravurní zákrok si připisuje domácí Lars Johansson, ten se bravurním zákrokem prezentoval proti dalekonosné ráně kapitána Anttily.

24:52

Do rozehrávky hostujícího celku se zapojil také gólman Juvonen, ten i pod tlakem dokázal rozehrát znamenitě.

24:24

Domácí v plném počtu.

23:50

Domácím hokejistům se podařilo vyhodit kotouč skrze všechna pásma, díky čemuž získali cenné vteřinky do konce trestu Jevgenina Timkina.

23:21

Hokejisté Jokeritu si nepohlídali přechod přes střední pásmo, i proto sudí signalizuje ofsajd a nařizuje vhazování mimo obranné pásmo Petrohradu.

22:53

Hosté se snaží pomocí krátkých přihrávek rozpohybovat obrannou čtveřici domácího celku, zatím bez jakéhokoliv úspěchu.

22:24

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jevgenij Timkin – 2 min., nedovolené bránění).

22:06

Petohradští se nejsou schopni vymanit ze sevření svého soupeře, naopak hosté zesilují tlak na branku Johanssona.

21:37

Nyní se naopak povedlo hostující hokejistům ohrozit branku soupeře, rána Frimana ovšem končí pouze na levém betonu Johanssona, u kotouče jsou i nadále hokejisté finského klubu.

21:08

Hokejisté hostujícího celku obsadili obranné pásmo svého soupeře a snaží se obléhat branku Jokeritu.

20:41

Hned v úvodu druhé periody se snažil Kemppainen prověřit pozornost brankáře soupeře, ten si ovšem připisuje pohodlný zákrok.

20:07

Domácí hokejisté vyhráli úvodní vhazování druhé třetiny.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky první třetiny:
Střely: 12:4
Úspěšnost buly: 40 % : 60 %
Bloky: 1:4
Hity: 7:2
Přesilovky/využití: 3/0 : 1/0
V první třetině jsme viděli velmi vyrovnanou partii, domácí celek měl hned v úvodu utkání k dispozici dvě přesilové hry, i proto si opticky vytvořil tlak na branku Juvonena. Hostující gólman moc práce neměl, přesto si nedokázal poradit se střelou Antona Burdasova, díky kterému Petrohrad i nadále vede nejtěsnějším možným výsledkem.

20:00

První třetina skončila.

19:46

Závěr utkání se již pouze dohrává, ani jeden z celků nechce zbytečně inkasovat před zazněním závěrečné sirény.

19:31

Hosté v plném počtu.

19:15

Další vyhození kotouče od branky hostujícího Juvonena, hokejisté hostujícího celku dnes zřejmě přežijí i třetí oslabení.

19:01

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:44

Pohotovou ránou se vyznamenal domácí Andrej Kuzmenko, ještě lepší zákrok si ovšem připisuje gólman Juvonena, kterému se tuto střelu povedlo vytěsnit.

18:20

Domácí hokejisté kombinují v obraném pásmu Jokeritu, snaží se nalézt skulinku v bránění obranné čtveřice soupeře.

17:56

Hostujícím hokejistům se povedlo vyhodit kotouč skrze všechna pásma, díky čemuž získali cenné vteřinky do konce trestu svého spoluhráče.

17:31

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Petteri Lindbohm – 2 min., hákování).

17:10

Fantastický obranný zákrok si připisuje domácí Pylenkov, tomu se podařilo vystavit stopku rozvíjející se akci hostujícího celku.

16:41

Hokejisté Jokeritu obléhají branku domácího celku, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat bránicí pětici Petrohradu.

16:12

Puk na chvíli zmizel v dohledu oběma sudím, i proto se hra přerušovala, nakonec se ukázalo, že se kotouč schoval ve výzbroji hostujícího Nicklase Jensena.

15:43

Po menším tlaku ze strany hostujícího celku se ke kotouči opět dostávají domácí, uvidíme, s čím příjdou tentokrát.

15:14

Hokejisté finského celku kombinují ve vlastním obranném pásmu, pomocí krátkých přihrávek se snaží proniknout skrze zahuštený střed ledové plochy.

14:45

Do zajímavé brejkové šance se málem dostal domácí Kuzmenko, jeho rána ovšem končí na pravém betoně hostujícího gólmana, u puku již hráči Jokeritu.

14:16

Hosté se snaží překonat perfektní bránění domácího celku, zatím ovšem nedokáží překonat ani střední pásmo.

13:47

Tvrdý souboj ve středu hřiště se odehrál mezi Timkinem a hostujícím Junttilou, nakonec z něj odchází vítězně první jemnovan.

13:18

Ofsajdové postavení hostujícího Turunena, sudí tak signalizuje vhazování ve středním pásmu.

12:49

Příznivci domácího celku zatím vytvářejí parádní diváckou kulisu, tohle se každému sportovnímu fanouškovi zkrátka musí líbit.

12:20

Hra se nám přelévá ze strany na stranu, ani jeden z celků ovšem není schopen vytvořit stálejší tlak na branku svého soupeře.

11:51

Do rozehrávky domácího celku se zapojil také gólman Johansson, ten si i pod tlakem počínal znamenitě.

11:23

Po nepřesné přihrávce Leskinena se ke kotouči dostali opět hokejisté domácího celku, ti se nyní snaží uklidnit situaci na ledové ploše.

10:54

K odraženému puku se ze všech nejrychleji dostali hokejisté Jokeritu a nyní již přemýšlejí, jak by se mohli dostat skrze bránicí val soupeře.

10:35

Domácím hokejistům se nedaří vymanit ze sevření svého soupeře, ten se v díky přesilové hře zvedl a nyní je rovnocenným protivníkem.

10:06

Hostující hokejisté sice nedokázali využít početní výhodu, přesto se aktivně snaží obléhat branku svého soupeře.

09:37

Domácí v plném počtu.

09:15

Skvělý zákrok domácího Johanssona, i proto domácí hokejisté dokázali opět vyhodit kotouč skrze všechna pásma.

08:59

Hostující hokejisté si nedokázali pohlídat ofsajdové postavení, konkrétně se jedná o útočníka Pakarinena.

08:32

O dalekonosnou ránu se pokusil Nicklas Jensen, jeho kousek ovšem míří velmi těsně mimo pravou tyč.

08:03

Svou první přesilovnu v dnešním klání nerozehráli hosté zrovna nejlépe, po krátké chvíli okamžitě hokejisté Petrohradu posílají puk až k brance Juvonena.

07:37

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Leo Komarov – 2 min., nedovolené bránění).

07:23

Jedovatá rána Marčenka končí pouze v lapačce hostujícího gólmana, následovat tak bude vhazování před brankou Jokeritu.

06:57

Do rozehrávky hostujícího celku se zapojil také gólman Juvonen, ten rozhodně zpestřil dění na ledové ploše.

06:28

06:28 Anton BURDASOV - 1:0

06:28

Petrohrad právě vstřelil branku!
Po pohledné kombinaci domácího celku se do skvělé palebné pozice dostal ANTON BURDASOV a chladnokrevně dostává kotouč za záda hostujícího gólmana, čímž otevírá gólový účet v dnešním klání. Asistence: Daniil Pylenkov a Michal Vorobjov

05:56

Hostující hokejisté se nyní dokázali usadit v obranném pásmu svého soupeře, do žádné větší příležitosti se ovšem nejsou schopni dostat.

05:27

Zakázané uvolnění domácího celku, hra se přesune před branku Larse Johanssona.

04:58

Domácí hokejisté i nadále drží kotouč ve své moci, pomocí krátkých přihrávek se snaží překonat obranný val svého soupeře.

04:31

Hosté v plném počtu.

04:20

Zajímavá příležitost domácího Kemppainena, další bravurní zákrok si ovšem připisuje gólman finského Jokeritu.

03:55

Hostujícím hokejistům se oěpt povedlo dostat kotouč daleko od své branky, domácí tak budou muset zakládat novou útočnou akci.

03:26

Domácí hokejisté se snaží nalézt skulinku v obranném bloku svého soupeře, žádnou kulišárnu si ovšem nejsou schopni vytvořit.

02:57

Zatím jsme svědky druhé přesilové hry domácího celku, na třetí minutu se jedná o úctyhodné číslo.

02:31

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Brian O'Neill – 2 min., hákování).

02:20

Hosté v plném počtu.

02:05

První zákrok v tomto oslabení si připisuje také gólman Juvonen, ten si hravě poradil s ránou domácího Moisejeva.

01:43

I nadále hokejisté domácího celku obléhají branku soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat obrannou čtveřici soupeře.

01:14

Domácí hokejisté se snaží obléhat branku svého soupeře, zatím se jim nedaří dostat do žádné větší příležitost k zakončení.

00:45

Ihned v úvodu oslabení se hostujícím hokejistům povedlo vyhodit kotouč skrze všechna pásma, díky čemuž získali cenné vteřinky do konce trestu Petteriho Lindbohma.

00:20

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Petteri Lindbohm – 2 min., vysoká hůl).

00:07

Domácí hokejisté vyhráli úvodní vhazování první třetiny.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SKA Petrohrad: Lars Johansson (D. Nikolajev) – Pylenkov, M. Robinson, Kamalov, Falkovskij, Soljannikov, Grjaznov, N. Sedov – Burdasov (C), Kemppainen, Kuzmenko – Danila Moisejev, M. Vorobjov, N. Gusev (A) – E. Galimov, L. Komarov (A), K. Marčenko – Timkin, Bardakov, Cicjura.
Trenér: Valeri Bragin

Jokerit Helsinky: Juvonen (Katajainen) – Lindbohm (A), P. Holm, O. Leskinen, D. Sklenička, Kivistö, Friman – Savinainen, B. O'Neill (A), Nicklas Jensen – Joensuu, Norman, Turunen – Hännikäinen, Kossila, Pakarinen – Junttila, Björninen, M. Anttila (C).
Trenér: Lauri Marjamäki

Rozhodčí: Morozov, Oskirko – Galovlov, Savenkov.
Češi a Slováci
David Sklenička (JOK) 3+7
Vzájemná utkání v letošní sezóně:
Jokerit Helsinky : SKA Petrohrad 5:4 po prodloužení
SKA Petrohrad : Jokerit Helsinky 2:0
JOKERIT HELSINKY
1. místo Západní konference, 35 zápasů, 50 bodů, skóre 111:85

Po nepříliš povedeném vstupu do ligového ročníku si ve finském Jokeritu vše sedlo a nyní vévodí tabulce Západní konference. Finský klub nehraje jenom na výsledky, nýbrž také velmi efektivně, ne nadarmo je třetím neofenzivnějším klubem v celé KHL.

Poslední zápas se hostujícímu celku také zrovna dvakrát nevyvedl, proti slaboučkému Viťazu zvítezili o pouhou branku (3:2), byť se v první třetině mohli pyšnit třígólovým vedením. Hokejisté Vižatu se ovšem nedokázali dostat k vyrovnání, i proto si Jokerit připsal důležité dva body do tabulky.

Tahounem hostujícího celku je Brian O´Neill (7+30), tento americký tvůrce hry obléká dres Jokeritu již šestou sezónu a zvláště v té letošní se mu velice daří. Vždyť se nachází na druhém místě ligové produktivity, hned za Vadimem Šipačovem (19+31), kterého snad ovšem ani není možné předehnat.
SKA PETROHRAD
5. místo Západní konference, 34 zápasů, 45 bodů, skóre 105:77

Domácí celek je rozhodně jedním z žhavých kandidátů na zisk Gagarinova poháru, v letošním ročníku jim to ovšem nelepí tolik, jako jsme od nich zvyklí z předešlých let. Porážka Jokeritu by rozhodně znamenala zisk sebevědomí a vzestup v ligové tabulce.

V posledním utkání se domácí velmi trápili, nakonec ovšem dokázali zdolat Dinamo Minsk (2:1). O rozhodující trefu se postaral Nikita Gusev, který je, po nepříliš úspěšném angažmá v NHL, při chuti.

Hvězdičkou domácího celku je ovšem Andrej Kuzmenko (14+22), tento ruský útočník si v letošním ročníku připsal již 36 kanadských bodů, což jej vyšvihlo na třetí příčku ligové produktivity v celé KHL.
Přeji Vám krásné páteční odpoledne, vítám všechny hokejové fanoušky KHL u páteho kola. Dnes se podíváme na zápas mezi SKA Petrohradem a Jokeritem Helsinky, utkáním Vás bude provázet Vojtěch Adamek
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

SKA Petrohrad – Jokerit Helsinky

3:1

konec (1:0, 1:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Burdasov (Pylenkov, M. Vorobjov), 28. Danila Moisejev (Kuzmenko, M. Vorobjov), 56. Kuzmenko – 27. Junttila (O. Leskinen)

SKA Petrohrad: Lars Johansson (D. Nikolajev) – Pylenkov, M. Robinson, Kamalov, Falkovskij, Soljannikov, Grjaznov, N. Sedov – Burdasov (C), Kemppainen, Kuzmenko – Danila Moisejev, M. Vorobjov, N. Gusev (A) – E. Galimov, L. Komarov (A), K. Marčenko – Timkin, Bardakov, Cicjura.
Trenér: Valeri Bragin

Jokerit Helsinky: Juvonen (Katajainen) – Lindbohm (A), P. Holm, O. Leskinen, D. Sklenička, Kivistö, Friman – Savinainen, B. O'Neill (A), Nicklas Jensen – Joensuu, Norman, Turunen – Hännikäinen, Kossila, Pakarinen – Junttila, Björninen, M. Anttila (C).
Trenér: Lauri Marjamäki

Rozhodčí: Morozov, Oskirko – Galovlov, Savenkov

Diváci: 6076

Průběh zápasu
1. třetina
00:20 JOK 2 Lindbohm, vysoká hůl
02:31 JOK 2 B. O'Neill, hákování
06:28 PET 1:0 Burdasov (Pylenkov, M. Vorobjov)
07:37 PET 2 L. Komarov, nedovolené bránění
17:31 JOK 2 Lindbohm, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
22:24 PET 2 Timkin, nedovolené bránění
26:13 JOK 1:1 Junttila (O. Leskinen)
27:23 PET 2:1 Danila Moisejev (Kuzmenko, M. Vorobjov)
32:28 PET 2 M. Vorobjov, držení
35:52 PET 2 Bardakov, držení
Po 2. třetině
3. třetina
55:23 PET 3:1 Kuzmenko
56:08 JOK 2 Junttila, držení
Konec