Menu

Hokej

Liga juniorů

BK Havlíčkův Brod – HC Kobra Praha

5:3

konec (0:2, 3:1, 2:0)

17.11.2021, 18:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • 18. kolo • Štěpán Ondráček

Dnes je to ode mně všechno, děkuji moc za pozornost a příště se těším na počtenou. (20:18:50)
Na zimním stadionu Kotlina nám skončila nádherná hokejová podívaná. V 18. kole Ligy juniorů se z vítězství radoval domácí celek BK Havlíčkův Brod, který předčil v souboji o šest bodů HC Kobru Praha. Soupeř vedl po první třetině o dva góly, ale domácí změnou v brance otočili vývoj utkání. Nervy drásající utkání nabídlo po čtyřiceti minutách smírný výsledek 3:3. Vše měla na starosti poslední část, kde se oba celky předháněly v šancích. Nakonec šťastnějším výběrem byl ten domácí, který v závěru rozhodl o své výhře v poměru 5:3.

Konec zápasu.

59:59

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Bruslaři korunují svůj výkon trefou do prázdné klece! David Straka vybojoval kotouč na Filipa Pártla, který si obhodil obránce. Kapitán Havlíčkova Brodu mohl zakončit do prázdné, ale vyzval k tomu DANA FIALU. Domácí forvard neminul volnou klec Kobry! Asistence: Filip Pártl a David Straka.

59:50

Oddechový čas pro domácí.

59:50

Nahození od modré nepříjemně tečoval Viktor Štípek. Na změnu směru reagoval Kukeně, který scvakl včas betony k sobě!

59:43

Bruslaři vyhráli vhazování, ale ihned vyhodili přes všechny čáry. Vhazovat se bude před domácí brankou.

59:36

Oddechový čas pro hosty.

59:36

Vojtěch Kukeně teď vyrazil dvě tři střely Pražanů, nakonec je tady zakázané uvolnění domácího celku!

59:18

Kobra je v šesti!

59:03

Pražané vyčkávají s hrou bez brankáře.

58:29

Kukeně při rozehrávce trefil dojíždějícího útočníka. Puk skončil u pravého hrazení!

57:56

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Bruslaři si berou své vedení zpátky! DAVID STRAKA se zmocnil puku na pravém kruhu. Vylepšil si pozici a střelou zápěstím poslal nechytatelnou bombu za Ilievova záda! Asistence: Filip Pártl.

56:57

Viktor Štípek to udělal dobře, když se natlačil do pásma, odkud chtěl nachytat Kukeněho na levé tyči. Mezírka na puk tam byla, ale gólman ji včas utěsnil!

56:36

Kobra při přechodu do útočného pásma nectila pravidla a dopustila se postavení mimo hry. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

56:11

Martin Hrbek si nedělal problémy, ometl kotouč o mantinel a lehce vyhodil.

55:26

Soupeř sice vyhrál buly, ale kotouč skončil ve středním pásmu, a tak Pražané musí dobývat pásmo Bruslařů.

55:06

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Hrdlička – 2 min., podrážení).

54:12

Bojuje se o každý kotouč a šanci před oběma brankami. K výhře nemá nikdo blíže, nicméně nás čekají zajímavé minuty do konce střetnutí.

53:42

Filip Pártl si obhodil soupeře a natlačil se před branku soupeře. Zakončení na bližší tyč pokryl maskovaný muž Kobry Praha.

53:20

Martin Hrbek měl možnost, tak se vydal na útočný výlet. jeho výpad skončil ranou nad branku Ilieva, který nemusel zasahovat.

52:38

Velmi aktivní Mikuláš Černý si vybruslil mezi čárky, odkud poslal jedovatou ránu. Tu i přes clonu před sebou lapí Vojtěch Kukeně!

51:49

Skorčíkova střela byla ztečovaná, ale Kukeně nemusel zasahovat, výbornou práci odvedla obrana. Nicméně Pražané mají v posledních střídání více ze hry.

51:00

Nepřesnosti na obou stranách, když si křídla nedají přesnou nahrávku tak, aby mohly zakončit nebo ohrozit jednoho z gólmanů.

49:56

Matěj Kravec neměl dostatek času, aby zamířil přesně, přesto Iliev musel zasahovat. Bruslaři získali pásmo.

49:35

Ztečovaný kotouč přikrývá před dojíždějícím hráčem soupeře brankář Havlíčkova Brodu do lapačky.

49:24

Kobra zahrála na zakázané uvolnění, takže se bude vhazovat po levé ruce Ilieva.

48:53

Dejan Ribarovski se dostal do další příležitosti Pražanů, když vypálil z pravého kruhu. Kukeně jeho ránu tlumil pomocí lapačky.

48:12

Filip Pártl ujel po pravé straně, jeho rána nebyla vůbec špatná. Iliev ji zkrotil nastaveným ramenem, puk se potom snesl vedle levé tyče.

47:54

Ondřej Besmák odjíždí za pomoci spoluhráčů na střídačku. Domácí hráč byl otřesený po hitu, který dostal.

47:01

Pražané získali útočné pásmo. Bruslaři jsou semknuti kolem Kukeněho, který si bude muset dávat pozor, odkud vyplave kotouč na jeho svatyni.

46:21

Domácí se zatím dobře brání a Kobru nepouštějí do vyložených příležitostí.

45:17

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Zych – 2 min., krosček).

45:17

Albert Bareš vykoupal Kukeněho, ale ten utěsnil mezírku mezi betony v pravý čas. Domácí gólman poté ustál i několik pokusů o dorážky!

44:53

David Krejčí se dostal do úniku, ale forhendové zakončení neneslo ovoce.

44:36

Kobra se dostala jen na chvíli do pásma, ale Kukaně byl bez práce.

43:37

Nikola Iliev si poradils nahozením Matěje Kravce, který byl v těžké situaci, ale nakonec povinnost splnil – získal útočné pásmo.

42:29

Mark Jefferson Rejna chtěl překvapit Vojtěcha Kukeně u pravé tyče, což se mu z části povedlo. Nahození si málem dopravil gólman Bruslařů do vlastní sítě. Nakonec puk s vypětím všech sil zůstal před brankovou čárou!

42:20

Martin Zych chtěl vysunout Davida Straku, jenže nahrávka postrádala potřebné parametry, takže je z toho zakázané uvolnění.

41:59

David Krejčí dostal nahrávku an dlouhou hokejku, nicméně zkusil protečovat puk do pásma. To su mu nepovedlo a kus pryže končí v hledišti.

41:08

Hned od začátku třetí třetiny je vidět, že oba týmy budou chtít rozhodnout v základní hrací době.

40:43

Mikuláš Černý mířil na čtvrtý bod v utkání, jneže pokus na levou tyč schoval Kukeně do lapačky.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina patřila Havlíčkovu Brodu, který na začátku druhé části vyměnil gólmany, což pro vývoj utkání bylo zásadní. Bruslaři třemi trefami v řadě otočili vývoj zápasu na svoji stranu. dokonce mohli jít do většího vedení. Jenže Iliev byl na místě, a tak Pražané minutu před druhou sirénou vyrovnali na 3:3. Hlavní postavou Kobry je prozatím Mikuláš Černý, který byl u všech branek (1+2). Zajímavá třetí část začne přibližně v 19:30.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:38

Kobra právě vstřelila branku!
Kobra podruhé v zápase využívá přesilovou hru a vyrovnává stav zápasu! Albert Bareš zachytil vyhozený puk na modré, předal ho DEJANU RIBAROVSKIMU, který prošel obranou, jako nůž máslem a nedal Kukeněmu šanci u pravé tyče! Asistence: Albert Bareš a Mikuláš Černý.

39:04

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Dymák – 2 min., podrážení).

38:37

Jáchym čermák vypálil prudký projektil z pravého kruhu, který byl přizvednutý na plexi. Kukeně byl tedy bez práce.

37:40

Domácí kotel mohutně podporuje své příznivce k další brance. Havlíčkobrodští byli v pásmu, ovšem výbornou práci odvedla obrana Kobry, která zažehnala hrozící nebezpečí.

36:26

Dejan Ribarovski se prohnal po levé straně do pásma, ale nedostal dostatečný prostor k tomu, aby nahrál na své spoluhráče. Domácí následně vyhazují přes všechny čáry.

35:51

Vojtěch Kukeně se teď připomenul a symbolicky zvedá rukavici od Nikoly Ilieva. Gólman Bruslařů se natáhl ve svém brankovišti a zastavuje střelu, která mířila k pravé tyči!

34:58

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Krejčí – 2 min., hákování).

34:51

Petr Hrdlička se rozjel na Nikolu Ilieva, kterého chtěl překonat mezi betony. To se domácímu útočníkovi nepodařilo, když brankář zneškodnil puk holí. Kus pryže přelétlo gólmana a puk skončil na pravé tyči!

34:51

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Čermák – trestné střílení, hákování).

34:03

Ruku k dílu přiložil i Vojtěch Kukeně, který zastavil nahození z pravého kruhu. Bruslaři hrají ve veliké pohodě a svého soupeře doslova drtí.

33:30

Filip Pártl mohl zvýšit vedení, jenže bekhendové zakončení skončilo na betonu Nikoly Ilieva, který si na nedostatek práce nemůže stěžovat.

32:25

Nikola Iliev přežil ohromný tlak na svoji osobu, když mu pomohla po dorážce Davida Straky levá tyč. Tlak Havlíčkova Brodu pokračoval, ale čtvrtá branka nepadla.

30:59

Michal Novák dostal nabito před svatyni Kukeně, ale v těsné blízkosti nedokázal procpat puk za gólmana Havlíčkova Brodu. Nicméně Pražané zvýšili aktivitu v osobních soubojích.

29:21

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Domácí jdou za svoji aktivitu poprvé v zápase do vedení! Dan Fiala vybojoval kotouč v rohu kluziště, nahrál na vrcholek pravého kruhu MARTINU HRBKOVI. Obránce Bruslařů přízemní střelou propálil přesouvajícího se Ilieva! Asistence! Dan Fiala a Petr Hrdlička.

28:42

Brankář hostů si připisuje další zákrok a je rozhodně vytěžovanějším brankářem, než jeho protějšek Kukeně na druhé straně.

28:06

Havlíčkův Brod je při chuti, tlačí se za vedoucí brankou, jenže Kobra se může spolehnout na Ilieva, který drží nerozhodný stav.

26:59

Závar před brankou hostů nekončí gólem. Puk se odrazil od obránce Kobry a Iliev měl, co dělat, aby zamezil kotouči v cestě do brány. To se mu podařilo jen z části. Gólman Pražanů poté vychytal dvě dorážky Bruslařů. Stav je stále 2:2.

25:58

Souboj o kotouč vyhrál na modré čáře Jakub Svoboda, který nekompromisně poslal kus gumy na brankoviště. Rutinní zákrok si poté připisuje Vojtěch Kukeně, který působí klidným dojmem.

24:49

Dominik Mlejnek vypálil ze střední vzdálenosti, Iliev nemusel zasahovat. Pražané působí opařeným dojmem.

24:14

První zákrok má za sebou nová tvář v brankovišti Vojtěch Kukeně, který si pohlídal zakončení jednoho z hostů.

22:59

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Impuls v podobě náhradního gólmana domácím vlévá krev do bruslí! Jan Kuchta našel krásnou nahrávkou DANA FIALU za obranou Pražanů. Mladý forvard si v nájezdu s Ilievem věděl rady, když mu poslal kotouč mezi betony. Stav je 2:2 a hraje se od začátku! Asistence: Jan Kuchta.

21:23

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Bruslaři na začátku druhé části snižují na rozdíl jedné trefy. Souhru obránců zakončil překvapivou střelou ze středního pásma MAX KUTLVAŠR. Obránce Havlíčkova Brodu využil nepozornosti Ilieva! Asistence: Martin Hrbek.

21:10

Dan Fiala to nemyslel špatně, když chtěl nahrát na modrou, ale obránce jeho úmysl nepochopil. Bruslaři musí vyklidit pásmo.

20:24

Matěj Kravec se dostal do střelecké pozice na pravém kruhu. Pokus byl zablokovaný a u puku je soupeř.

20:01

Střídání v týmu BK Havlíčkův Brod: ze hřiště odchází Havlík, přichází Kukeně.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní dějství je minulostí, z vedení se může těšit soupeř z Prahy. Kobra si počkala na své šance, když nejprve využila zaváhání Havlíka, aby posléze navýšila náskok v přesilové hře. Havlíčkův Brod je aktivnější, dere se do šancí, ale Iliev si s nimi poradil. Uvidíme, co nám nabídne druhá část, která značně přibližně v 18:47.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Pražané jsou v pásmu, ale brankář Havlíčkova Brodu nemusel řešit žádnou ošemetnou situaci ve svém brankovišti.

19:27

Závar, který musel řešit Filip Havlík, neboť nahrávka Mikuláše Černého byla zblokována přímo na gólmana Havlíčkova Brodu. Maskovaná opora Bruslařů s vypětím všech sil odolala dorážkám soupeře.

18:22

Viktor Štípek odvedl dobrou práci, když vybojoval kotouč u modré čáry, jenže daleko se s ním nedostal. Útočník Kobry ztroskotal na obránci Bruslařů.

17:06

Hře nyní chybí přesnost, takže útočné ataky nemohou být využité.

15:48

Dejan Ribarovski se dostal přes obránce, až na Filipa Havlíka. Domácího gólmana chtěl přelstít střelou na lapačku, neúspěšně.

15:12

Dominik Mlejnek se řídil sám na brankáře Kobry, ale jeho zakončení mezi betony nebyla úspěšná!

14:35

David Straka nahrával mezi kruhy Michalu Hrdličkovi, který v jasné šanci přestřelil branku Nikoly Ilieva!

13:33

Kobra právě vstřelila branku!
Pražané využívají přesilovou hru a jdou do dvoubrankového vedení! DEJAN RIBAROVSKI měl kotouč u levého mantinelu, vylepšil si pozici a střelou zápěstím trefil pravou tyč, která dopomohla kotouči do branky! Asistence: Mikuláš Černý.

13:10

Jan Skorčík vypálil z osy kluziště, ale jeho pokus nikdo netečoval, takže kotouč skončil v lapačce Havlíka.

12:45

Kobra se snažila kombinovat na modré čáře ale puk byl za linií, takže rozhodčí pískají postavení mimo hru.

11:57

Špatná souhra soupeře u pravého mantinelu znamená zisk kotouče pro Brodské. Domácí se poté osvobozují.

11:41

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kravec – 2 min., hákování).

10:49

Bruslaři se pokouší všelijak proniknout do pásma Kobry, ta ale má modrou čáru ve své moci. Havlíčkův Brod to tedy musí zkoušet znovu.

09:58

Havlíčkův Brod působí aktivněji, hraje více na kotouči, ale Pražané si rozebírají volné hráče, což k rozbití tlaku domácího celku v pohodě stačí.

09:16

Filip Pártl hraje aktivně, ale ke srovnání skóre jeho hra nevedla. Objel branku a chtěl zasunout puk k levé tyči, jenže puk mu sjel z hole. Kus černé gumy posléze zamířil mezi betony Ilieva.

08:07

Obránce Havlíčkova Brodu udělal chybu na modré čáře, kterou mohl využít jeden z hostů. Pražané nakonec neohrozili Havlíka, ale ušetřili cenné vteřiny.

07:15

Nahrávka mezi čárky na Matěje Kravce byla zablokovaná, nicméně domácí hráči zůstávají v pásmu.

06:52

Filip Pártl vypálil z pravého kruhu přízemní ránu, se kterou neměl Iliev problém. Brankář Kobry ji chytil do lapačky.

06:32

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Čermák – 2 min., hákování).

05:51

Dejan Ribarovski chtěl nahrát mezi kruhy svému spoluhráči, který byl osamocený, ale obránce zamkl prostor u levé tyče, kam chtěla proniknout nahrávka!

04:45

David Straka se dostal kostrbatě do pásma, kde nezaměstnal Ilieva, ale jeho spoluhráči mu přeci jen nějakou práci připravili. Brankář Kobry si poradil s projektilem s těsné blízkosti.

03:08

Kobra právě vstřelila branku!
Pražané jdou rychle do vedení! MIKULÁŠ ČERNÝ zachytil rozehrávku ve středním pásmu a jel vstříc brance Filipa Havlíka. Gólman Havlíčkova Brodu si vybral slabou chvilku, když propustil nahození na lapčku do levého horního rohu! Asistence: Albert Bareš.

02:48

Sebastian Pražák vypálil z nulového úhlu, Filip Havlík jeho pokus tlumí na betonech.

02:31

Havlíčkův Brod i Kobra Praha si vytvořily prvotní střelecké pokusy, které vyrazili maskovaní gólmani. Stav je tedy bez branek.

01:46

Tadeáš Holenda ztečoval kotouč do pásma Korby, ale k němu měl poté dál, než obránce Pražanů, který jej odehrál do bezpečí.

01:05

Oba celky se snaží přechytračit jednu či druhou obranu, ale obě defenzivy pracují na výbornou. Po dalším zakázaném uvolnění se tentokrát vhazuje před gólmanem Bruslařů.

00:23

Hosté vyhráli úvodní vhazování, ihned chtěli ohrozit Filipa Havlíka, jenže je pískáno zakázané uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

BK Havlíčkův Brod: Havlík (Kukeně) – Hrbek, Besmák, Kuchta, Kutlvašr, Zych – Pártl (C), Holenda, Krejčí, Dymák, Fiala (A), Straka, Mlejnek (A), Kravec, Hrdlička.
Trenér: Václav Adam

HC Kobra Praha: Iliev (Peyerl) – Cichoň, Svach, Bečvařík, Skorčík (A) – Svoboda, Čermák, Štípek, Lederer, Pražák, Bareš, Ribarovski (C), Černý, Novák, Rejna.
Trenér: Milan Vrzal

Rozhodčí: Jan Raška – Milan Kis, Pavel Kolář.
Vzájemná utkání
V letošním ročníku se oba celky střetly dvakrát a pokaždé se z vítězství radoval Havlíčkův Brod. Celek z Vysočiny vyhrál totožným výsledkem 4:3. I když v prvním případě museli Bruslaři své vítězství vystřelit až v prodloužení. To druhé bylo v normální hrací době, takže Havlíčkův Brod vytěžil ze vzájemných bitev celkem pět bodů, přičemž hosté z Prahy jen bod. Zajímavostí je to, že do vedení v utkání se vždycky dostal domácí celek. Uvidíme, zda tohle pravidlo bude platit i dnes...
HC Kobra Praha
Pražané mají na svém kontě 30 bodů a jen jednobodový náskok na třetí Chrudim. Východočeši jsou tedy ve hře o play off a čtvrtý Havlíčkův Brod ztrácí sedm bodů. Pražané v posledních pěti utkání třikrát vyhráli, ale v posledním kole nebrali ani bod. Kobra nestačila na rozjeté Mladé Draky Šumperk, kteří uhájili svůj led v poměru 3:1.
BK Havlíčkův Brod
Čtvrtý celek skupiny Západ má na svém kontě 23 bodů a na druhou pozici zaručující play off ztrácí sedm bodů. Bruslaři v posledních pěti kolech třikrát vyhráli a dvakrát prohráli. Je fakt, že Havlíčkobrodští nenašli v letošním ročníku vítěznou vlnu nebo naopak nějakou černou sérii. V posledním kole si tým okolo kapitána Filipa Pártla poradils Warriors Brno 7:2.
Dobrý sváteční podvečer z havlíčkobrodské Kotliny! Vítám vás u on-line přenosu, ze kterého vám nabídneme středeční klání Ligy juniorů mezi BK Havlíčkův Brod a HC Kobrou Praha. Utkání začíná v 18:00, přeji krásný sportovní zážitek.

BK Havlíčkův Brod – HC Kobra Praha

5:3

konec (0:2, 3:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 22. Kutlvašr (Hrbek), 23. Fiala (Kuchta), 30. Hrbek (Fiala, Hrdlička), 58. Straka (Pártl), 60. Fiala (Pártl, Straka) – 4. Černý (Bareš), 14. Ribarovski (Černý), 40. Ribarovski (Bareš, Černý)

BK Havlíčkův Brod: Havlík (21. Kukeně) – Hrbek, Besmák, Kuchta, Kutlvašr, Zych – Pártl (C), Holenda, Krejčí, Dymák, Fiala (A), Straka, Mlejnek (A), Kravec, Hrdlička. Trenér: Václav Adam

HC Kobra Praha: Iliev (Peyerl) – Cichoň, Svach, Bečvařík, Skorčík (A) – Svoboda, Čermák, Štípek, Lederer, Pražák, Bareš, Ribarovski (C), Černý, Novák, Rejna. Trenér: Milan Vrzal

Rozhodčí: Jan Raška – Milan Kis, Pavel Kolář

Diváci: 87

Průběh zápasu
1. třetina
03:08 KOB 0:1 Černý (Bareš)
06:32 KOB 2 Čermák, hákování
11:41 HBR 2 Kravec, hákování
13:33 KOB 0:2 Ribarovski (Černý)
Po 1. třetině
2. třetina
20:01 HBR -Havlík +Kukeně (Střídání)
21:23 HBR 1:2 Kutlvašr (Hrbek)
22:59 HBR 2:2 Fiala (Kuchta)
29:21 HBR 3:2 Hrbek (Fiala, Hrdlička)
34:51 KOB TS Čermák, hákování
34:58 HBR 2 Krejčí, hákování
39:04 HBR 2 Dymák, podrážení
39:38 KOB 3:3 Ribarovski (Bareš, Černý)
Po 2. třetině
3. třetina
45:17 HBR 2 Zych, krosček
55:06 HBR 2 Hrdlička, podrážení
57:56 HBR 4:3 Straka (Pártl)
59:59 HBR 5:3 Fiala (Pártl, Straka)
Konec