Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Arménie – Německo

1:4

konec (0:2)

14.11.2021, 18:00 • Stadion republiky Vazgena Sargsjana, Jerevan • Skupina J • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 18.0 9.12 1.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Německo zakončilo kvalifikaci na světový šampionát výhrou v Arménii a zaznamenalo pod vedením nového trenéra Hansiho Flicka sedmé vítězství v řadě. Němci vyhráli devět z deseti kvalifikačních zápasů a porážka od Severní Makedonie je nakonec nemusí příliš mrzet. Jediný přemožitel našeho západního souseda totiž skončil na druhým místě skupiny a zahraje si baráž. Konečný výsledek v Arménii. Arménie 1 Německo 4. (19:54:56)

90+1

Konec zápasu.

90

Nad rámec dnešního zápasu byla nastavena 1 minuta.

89

Kai Havertz nedokázal zpracovat míč na levé straně hřiště v blízkosti brankové čáry a vzteky poté nakopl míč do reklamy, což vyvolalo hlasité bučení fanoušků.

88

Julian Brandt se nedokázal uvolnit na pravé straně šestnáctky v nulovém úhlu a vybojoval alespoň rohový kop, následný centr Německa byl ale příliš vysoký a dlouhý.

86

Lucas Nmecha zamířil těsně před střídáním na obou stranách z pravé strany šestnáctky těsně vedle vzdálenější levé tyče a jeho další pokus byl zablokován.

84

Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Solomon Udo, přichází Artak Grigorjan.

83

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Bote Baku.

80

Stanislav Bučněv teď nedokázal udržet přízemní střelu Maximiliana Arnolda zpoza šestnáctky a po zpětné přihrávce jednoho z Němců vznikl u levé tyče obrovský závar, hosté ale popáté míč do sítě nedostali! Arménie tak přežila obrovskou šanci.

79

Jonas Hofmann se snažil prosadit na pravé straně šestnáctky, jenže u postranní čáry na míč těsně nedosáhl a domácí fotbalisté Arménie mohli vhazovat.

78

Po vystřídání na obou stranách se hra trochu uklidnila. Domácí fanoušci bučí při každé přihrávce Němců, kteří vedou 4:1 a mohou zápas v klidu dohrávat.

76

Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Henrich Mchitarjan, přichází Narek Grigorjan.

75

David Raum se ocitl na levé straně šestnáctky po pěkné kombinační akci v šanci, jeho střílený přízemní centr byl ale odvrácen na rohový kop Andrém Calisirem.

73

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Florian Neuhaus, přichází Kevin Volland.

72

Florian Neuhaus se dostal na hranici šestnáctky k přízemní střele, jenže zamířil pouze doprostřed brány a domácí brankář Stanislav Bučněv si připsal snadný zákrok.

69

Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Sargis Adamjan, přichází Norberto Briasco-Balekian.

69

Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Choren Bajramjan, přichází Lucas Zelarayán.

68

Střídající Maximilian Arnold fauloval ve středu hřiště a za taktický faul viděl od rozhodčího hned žlutou kartu.

64

64. Jonas HOFMANN - 1:4

64

Německo právě vstřelilo branku!
JONAS HOFMANN vystihl strašidelnou zpětnou přihrávku Arménie a z pravé strany šestnáctky přízemní střelou poslal míč kolem vybíhajícího brankáře k přední tyči! Německo tak vede 4:1.

62

Kai Havertz hraje s velkou chutí a nyní napřáhl k přízemní střele na pravé straně šestnáctky, jeho pokus byl asi tečován a minul přední pravou tyč. Pouze odkop.

60

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází Julian Brandt.

60

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Ilkay Gündoğan, přichází Maximilian Arnold.

60

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Lucas Nmecha.

59

59. Henrich MCHITARJAN - 1:3

59

Arménie právě vstřelila branku!
HENRICH MCHITARJAN jako správný kapitán proměnil penaltu, když po Neuhausově faulu napálil míč doprostřed brány! Arménie snížila.

58

Florian Neuhaus fauloval v pokutovém území a dostal žlutou kartu. Arménie může skórovat proti Německu.

57

Davit Terterjan byl faulován v blízkosti hranice šestnáctky uvnitř pokutového území a Arménie bude kopat penaltu!

56

Domácí se dostali po rohovém kopu k prudké přízemní střele na přední tyči, jenže jejich pokus skončil pouze na boční síti a Marc-André ter Stegen odkopával.

55

Žirajr Margarjan se dostal na hranici šestnáctky k prudké přízemní střele, do které se obětavě postavil Matthias Ginter, a vkleče ji zablokoval. Rohový kop Arménie.

54

Thilo Kehrer si nabíhal na vzdálenější levé tyči na diagonální pas z osy hřiště, jenže byl příliš vysoký a míč hlavou pouze usměrnil do zámezí, takže odkop.

52

Kai Havertz se dostal k míči v blízkosti levé tyče a z ostrého úhlu vypálil těsně nad, ale i kdyby skóroval, jeho gól by nebyl uznán kvůli ofsajdu, který opravdu byl.

50

Německo právě vstřelilo branku!
ILKAY GÜNDOĞAN vystřelil na ose hřiště zpoza šestnáctky a jeho přízemní střela překvapivě prošla domácímu brankáři mezi nohama do brány! Obrovská chyba debutujícího brankáře Stanislava Bučněva. Asistence: Thomas Müller.

50

Ze druhého poločasu uběhlo necelých pět minut a po přestávce je hra zatím velice vyrovnaná. Německo vede o dvě branky, takže se nemusí nikam tlačit.

48

Zdálo se, že Leroy Sané předvedl na levém křídle nepřesnou narážečku a bude vhazovat Arménie, jenže míč jemně tečoval jeden z domácích fotbalistů.

47

Kai Havertz se pěkně uvolnil na pravé straně šestnáctky a levačkou chtěl míč zatočit ke vzdálenější levé tyči, jenže jeho pokus nabral opačnou faleš a skončil mimo.

46

Domácí vstoupili do druhého poločasu hodně sebevědomě a na levém křídle se dostali k centru, na přední tyči ho ovšem stáhl ze vzduchu Marc-André ter Stegen.

46

V Arménii začal druhý poločas utkání, do kterého domácí fotbalisté vstupují s dvoubrankovým mankem. V dresu Německa se prosadili Kai Havertz a Ilkay Gündoğan.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:06.

Kai Havertz sice orazítkoval po necelých pěti minutách tyč, o deset minut později se ale prosadil a těsně před přestávkou pak na jeho trefu navázal z penalty Ilkay Gündoğan. Arménie mohla vyrovnat, jenže pohotová bomba Eduarda Spercjana po necelé půlhodině těsně minula bránu. Po 1. poločase. Arménie 0 Německo 2.

45+5

První poločas skončil.

45+4

45+4. Ilkay GÜNDOĞAN - 0:2

45+4

Německo právě vstřelilo branku!
ILKAY GÜNDOĞAN zamířil z penalty přízemní střelou neomylně k pravé tyči a krátce před přestávkou tedy zvýšil na 2:0 pro Německo!

45+3

Taron Voskanjan fauloval v pokutovém území Floriana Neuhause a dodatečně ještě viděl kartu. Je to penalta.

45+2

45+2. Florian Neuhause byl faulován a VAR rozhodl o penaltě!

45+2

V Arménii se zkoumá VAR kvůli možnému faulu v pokutovém území na Floriana Neuhause a nyní se jde rozhodčí podívat na monitor! Penalta!

45+1

Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.

45

Běží poslední minuta prvního poločasu a Němci se snažili dostat do šestnáctky kombinační akcí na jeden dotek, jenže finální přihrávka nenašla pochopení.

44

Thomas Müller si naběhl na levé straně šestnáctky na kolmou přihrávku a vypadalo to na obrovskou šanci, skvělým a čistým skluzem ho ale odzbrojil Taron Voskanjan.

42

Fanoušci v Arménii dokreslují atmosféru na stadionu mobilními telefony připomínající světlušky. Blíží se konec prvního poločasu a Němci drží své těsné vedení.

41

Faulovaným hráčem byl podruhé v zápase Matthias Ginter, který zůstal ležet na hrací ploše a hra byla na několik okamžiků přerušena kvůli jeho ošetření.

40

Sargis Adamjan si nabíhal do šestnáctky na přízemní centr z pravé strany a málem se dostal do zakončení, střela ale nakonec nepřišla a byl mu odpískán útočný faul.

39

Choren Bajramjan málem předvedl v blízkosti středového kruhu pěknou Zidanovku, jenže míč se dostal mimo jeho dosah a skončil na kopačce jednoho z protihráčů.

38

Domácí fotbalisté mohli před pár okamžiky srovnat krok, jenže místo nějakého zakončení nebo nebezpečné kombinace ve finální fázi přišel útočný faul.

37

Arménie vyrazila do přečíslení tři na dva a Eduard Spercjan vlétl do pokutového území jako tank, v čemž byl právě problém, protože zboural Jonathana Taha.

36

Hosté měli zahrávat další rohový kop, když se po centru z rohového kopu dostali na vzdálenější levé tyči k hlavičce, která byla tečována. Následoval ale odkop.

35

Německo nyní sbírá jeden rohový kop za druhým. Na pravé straně šestnáctky se dostal k centru Thomas Müller a míč skončil po jemné teči pouze v zámezí.

34

Ilkay Gündoğan se pokusil poslat míč do šestnáctky na pravém křídle přízemním stříleným centrem, který André Calisir srazil na rohový kop. Centr byl odvrácen.

33

Z dnešního zápasu uběhlo více než 32 minut a Německo vede v Arménii 1:0. Kai Havertz po necelých pěti minutách trefil tyč a o deset minut později už skóroval.

32

Matthias Ginter odvedl dobrou práci v obraně, když si pokryl míč tělem a Choren Bajramjan ho zezadu zatáhl za dres. Evidentní faul, který byl správně odpískán.

29

Leroy Sané se postavil na ose hřiště k rozehrání volného přímého kopu, střela se mu ale vůbec nepovedla a zamířila vysoko nad domácí bránu. Odkop od brány.

27

27. Eduard Spercjan se teď málem postaral o vyrovnávací gól!

27

Eduard Spercjan mohl vyrovnat skóre, když se na pravé straně šestnáctky dostal k míči po patičce spoluhráče a střelou z první minul pravý horní roh brány! Parádní střela bez přípravy a šance.

26

26. Gólman Stanislav Bučněv parádně vychytal Leroye Saného!

26

Leroy Sané si rychle zpracoval uprostřed vápna krátkou přihrávku od Jonase Hofmanna a poté technickou přízemní střelou z otočky mířil ke vzdálenější levé tyči, Stanislav Bučněv ale vytáhl fantastický zákrok a vyrazil míč na rohový kop!

25

Centr německé reprezentace z pravé strany byl příliš dlouhý a rohový kop tedy žádné nebezpečí nepřinesl. Arménie poté vyvezla míč a na okamžik se dostala k vápnu soupeře.

24

Žirajr Margarjan podskočil míč po pěkném obloučku Němců do šestnáctky a těsně před protihráčem ho alespoň odvrátil na rohový kop. Domácí však žádali odkop.

23

Leroy Sané si naběhl na levé straně šestnáctky na parádní kolmý pas a pokusil se zakončit z voleje, míč ale trefil holení a Stanislav Bučněv si připsal snadný zákrok.

21

Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Thilo Kehrer, jeho zakončení mířící k pravé tyči ovšem postrádalo razanci a Stanislav Bučněv sebral míč těsně před protihráčem.

20

Thomas Müller na pravém křídle nebezpečně odcentroval levačkou z ostrého úhlu a Stanislav Bučněv raději vyboxoval míč jednou rukou na rohový kop.

18

Leroy Sané chtěl využít prodloužení míče hlavou od spoluhráče a uprostřed pokutového území si na něj nabíhal, blíže k němu měl ale Stanislav Bučněv a ke střele se nedostal.

17

Kai Havertz orazítkoval po necelých pěti minutách zápasu tyč, o deset minut později se ale prosadil a Německo od patnácté minuty potvrzuje roli velkého favorita.

15

15. Kai HAVERTZ - 0:1

15

Německo právě vstřelilo branku!
Jonas Hofmann využil na pravém křídle skvělé narážečky a pronikl do šestnáctky, kde následně poslal míč na hranici malého pokutového území a KAI HAVERTZ ho jemným dotykem usměrnil ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Jonas Hofmann.

15

Davit Terterjan chtěl zrychlit hru na pravém křídle kolmou přihrávkou podél postranní čáry, problém byl ovšem v tom, že vpředu nebyl žádný z jeho spoluhráčů.

13

Thomas Müller se tentokrát odhodlal na pravém křídle k centru do šestnáctky, jenže Kai Havertz na míč nedosáhl, a tak doskákal do rukavic Stanislava Bučněva.

12

Němci poslali do šestnáctky soupeře dva nebo tři kolmé pasy, všechny ale skončily na kopačkách domácích obránců Arménie a byly odvráceny. Zatím čekáme na gól.

11

Útočná snaha německé reprezentace je v současné době hodně pomalá a prostor kolem pokutového území Arménie je hodně zhuštěný. Domácí hráči dobře brání.

10

Thomas Müller nedokázal zpracovat míč na pravé straně šestnáctky a poté se ho snažil získat zpět, jeden z hráčů Arménie si ale dobře pokryl míč a byl faulován.

9

Kai Havertz sice uprostřed útočné poloviny na chvíli ztratil míč, hned vzápětí ho ale vybojoval zpět. Obrázek hry se nemění a německá reprezentace dominuje.

6

V pokutovém území Arménie bylo opět nebezpečí po centru z pravého křídla Němců, jenže domácí fotbalisté si poradili a hlavou poslali míč do náruče svého brankáře.

5

5. Kai Havertz zamířil na konci rychlého protiútoku do tyče!

5

Kai Havertz si naběhl na přední tyči na přízemní centr Leroye Saného z levého křídla a z blízkosti orazítkoval brankovou konstrukci! Akci začal parádní kolmou přihrávkou Ilkay Gündoğan.

4

Každý německý dotyk s míčem je doprovázen pískotem a bučením. Thomas Müller mohl na pravém křídle centrovat, nakonec z toho ale byla rozvážná kombinace.

3

Německo podle předpokladů od úvodních minut zápasu dominuje držení míče a Arménie se marně snaží přejít na polovinu soupeře. Davit Terterjan skončil s míčem v autu.

2

Kai Havertz pěkně prodloužil dlouhý kolmý pas na levém křídle pro Leroye Saného, jenže druhému jmenovanému hráči nevyšlo na levé straně šestnáctky zpracování.

1

Fotbalisté německé reprezentace právě obstarali výkop dnešního zápasu a v Arménii budou usilovat o sedmé vítězství v řadě. Dočkají se ho nebo bude překvapení?

1

Utkání právě začalo.
Jonathan Tah dnes nastupuje k prvnímu soutěžnímu zápasu v dresu německé reprezentace od listopadu 2019, kdy Německo smetlo Severní Irsko v kvalifikaci na EURO 2020 vysoko 6:1. Debut prožívá Florian Neuhaus.

Úvodní sestavy:

Arménie: Bučněv – Terterjan, Harojan, Calisir, T. Voskanjan – Bajramjan, Udo, Spercjan, Margarjan – Mchitarjan (C) – Adamjan.
Náhradníci: D. Jurčenko, Beglarjan – A. Grigorjan, Wbeymar, Zelarayán, Avanesjan, Barseghjan, Hovhannisjan, Briasco-Balekian, Hambardzumjan, Karapeťan, Grigorjan.

Německo: ter Stegen – Tah, Kehrer, Ginter – Gündoğan, Raum, Sané, J. Hofmann, Neuhaus – T. Müller (C), Havertz.
Náhradníci: Trapp, Leno – Günter, Baku, Volland, Arnold, L. Nmecha, Brandt.

Rozhodčí: François Letexier (FRA). Asistenti: Cyril Mugnier (FRA), Mehdi Rahmouni (FRA). Čtvrtý rozhodčí: Jérémy Stinat (FRA). VAR: Jérémie Pignard (FRA). AVAR: Eric Wattellier (FRA).

Německo

Německo sice doma překvapivě nestačilo na Severní Makedonii, které podlehlo těsně 1:2, poté ale vyhrálo šestkrát za sebou a svou kvalifikační skupinu zcela opanovalo. Němci až na avizované klopýtnutí všechny zápasy vyhráli a s předstihem si tak zajistili účast na světovém šampionátu. Serge Gnabry a Timo Werner mají na kontě shodný počet pěti gólů a jednu asistenci.

Arménie

Arménie by ráda zaskočila německý výběr, stejně jako se to na začátku letošního roku 2021 podařilo Severní Makedonii, jenže proti rozjetým Němcům to bude velmi složité. Domácí reprezentanti letos sice vstoupili do kvalifikace dobře, když vyhráli třikrát za sebou, jenže poté jim došel dech a z posledních šesti utkání získali pouze tři body. Arménie čeká dva zápasy na branku.

Fotbalisté německé reprezentace uprostřed týdne rozdrtili Lichtenštejnsko vysoko 9:0 a věří, že na suverénní výkon naváží v neděli večer v Arménii. Německo vyhlíží pod vedením trenéra Hansiho Flicka sedmé vítězství v řadě. Arménie už je asi mimo hru.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Arménie – Německo

1:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 59. Mchitarjan (pen.) – 15. Havertz (J. Hofmann), 45+4. Gündoğan (pen.), 50. Gündoğan (T. Müller), 64. J. Hofmann

Karty:   45+3. T. Voskanjan (ARM) – 58. Neuhaus (GER), 68. Arnold (GER)

Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:7.

Arménie: Bučněv – Terterjan, Harojan, Calisir, T. Voskanjan – Bajramjan (69. Zelarayán), Udo (84. Artak Grigorjan), Spercjan, Margarjan – Mchitarjan (C) (76. Grigorjan) – Adamjan (69. Briasco-Balekian).
Náhradníci: D. Jurčenko, Beglarjan – Artak Grigorjan, Wbeymar, Zelarayán, Avanesjan, Barseghjan, Hovhannisjan, Briasco-Balekian, Hambardzumjan, Karapeťan, Grigorjan.

Německo: ter Stegen – Tah, Kehrer, Ginter – Gündoğan (60. Arnold), Raum, Sané (60. Brandt), J. Hofmann (83. Baku), Neuhaus (73. Volland) – T. Müller (C) (60. L. Nmecha), Havertz.
Náhradníci: Trapp, Leno – Günter, Baku, Volland, Arnold, L. Nmecha, Brandt.

Rozhodčí: François Letexier (FRA). Asistenti: Cyril Mugnier (FRA), Mehdi Rahmouni (FRA). Čtvrtý rozhodčí: Jérémy Stinat (FRA). VAR: Jérémie Pignard (FRA). AVAR: Eric Wattellier (FRA)