Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Chorvatsko – Rusko

1:0

konec (0:0)

14.11.2021, 15:00 • Stadion Poljud, Split • Skupina H • Michal Sadlek

Tipsport: 1.61 4.03 5.91 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (17:08:32)
Statistiky zápasu:

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 6:0.
Střely mimo: 9:2.
Rohy: 7:2.
Ofsajdy: 1:1.
Fauly: 13:9.
Chorvaté tedy zvítězili v kvalifikační skupině H a postupují na MS 2022 se ziskem 23 bodů. Druhé Rusko má o bod méně a čeká ho baráž. Třetí končí Slovensko (14 bodů), které v souběžné hraném zápase rozdrtilo Maltu 6:0. Čtvrté Slovinsko má také 14 bodů a ve svém posledním zápase vyhrálo doma nad Kyprem 2:1. Pátý Kypr a šestá Malta mají po 5 bodech.
Druhý poločas na těžkém terénu plném louží a v ještě silnejším dešti, než jaký padal v prvním poločase, byl obrazem hry pokračováním prvního dějství. Chorvaté měli drtivý tlak na ruskou obranu, která se bránila v hlubokém obranném bloku. I ve druhém dějství ale dopláceli Chorvaté na nepřesnou koncovku a ze svých příležitostí nedokázali vytěžit vytouženou branku. Ta ale přece jen přišla, protože ji za Chorvaty vstřelil ruský obránce Fjodor Kudrjašov, jenž si srazil v 81. minutě do vlastní branky centr Sosy z levého křídla. Rusové se až po inkasované brance pustili do útočení, ze své zoufalé snahy o vyrovnání si ale žádnou vyloženou příležitost nevytvořili. Sborná za celý zápas branku Chorvatska téměř neohrozila a na útočné polovině se objevovala jen sporadicky, o přímý postup na MS ale přišla zřejmě nejkrutějším možným způsobem – vlastním gólem, který rozhodl klíčový zápas kvalifikace.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Chorvaté opět dostali míč na útočnou polovinu a navíc vybojovali rohový kop. To je zřejmě konec nadějí Ruska na body z dnešního zápasu.

90+3

Žlutou kartu za zdržování hry při odkopu od své branky dostává brankář Ivo Grbić (Chorvatsko).

90+3

90+3. Karavajevova tvrdá střela skončila těsně nad chorvatskou brankou

90+3

Karavajevovi se otevřel před chorvatskou šestnáctkou prostor na střelu, který využil. Jeho tvrdá rána skončila těsně nad břevnem Grbićovy branky.

90+2

Stanišić se prokličkoval z levého křídla k ruské šestnáctce, před kterou posunul míč na pravou stranu na Brekala. Ten nacentroval nepřesně a možný protiútok Rusů taktickým faulem zastavil Perišić.

90+1

Nákop Džikiji do šestnáctky sklepl hlavou Sosa ke svému brankáři Grbićovi. Ten vykopl míč co nejdále od své branky.

90

Bude se hrát ještě čtyři minuty.

90

Žlutou kartu za podražení Glebova ve středu pole dostává Marko Livaja (Chorvatsko).

88

Modrićův centr zhruba na penaltový bod chytil vybíhající brankář sborné Safonov. Ten pak hned vykopl míč na útočnou polovinu, kde ho jeho spoluhráči ve vzduchu vybojovali.

87

Chorvaté získali míč a dostali ho na útočnou polovinu. Tam po faulu Džikiji navíc získali přímý kop, s jehož rozehrávkou kapitán domácích Modrić vůbec nespěchá.

86

Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Andrej Kramarić, přichází Josip Stanišić.

85

Mostovoj rozehrál přímý kop z pravé strany útočné poloviny centrem do šestnáctky, ten ale vyboxoval do bezpečí domácí brankář Grbić. Chorvaté budou střídat.

84

Obrázek hry se po chorvatské brance okamžitě změnil. Týmem, který tlačí soupeře do obrany, jsou teď Rusové a Chorvaté jen odkopávají centry do vlastní šestnáctky.

Chorvatsko – Rusko

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 81. Kudrjašov (vla.)

Karty:   90. Livaja (CRO), 90+3. Grbić (CRO) – 51. Golovin (RUS), 55. Smolov (RUS)

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:9.

Chorvatsko: Grbić – Juranović (75. Brekalo), Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić (C), Brozović, Pašalić (75. Livaja) – Vlašić (58. B. Petković), Kramarić (86. Stanišić), Perišić.
Náhradníci: Livaković, Sluga – Stanišić, Barišić, Ćaleta-Car, Brekalo, Majer, Livaja, Jakić, B. Petković, Oršić, D. Vida.

Rusko: Safonov – V. Karavajev, Divejev, Džikija (C), Kudrjašov – Da. Fomin (80. Glebov), Barinov, Golovin (56. Čisťakov) – Ionov (56. Zobnin), Smolov (56. A. Zabolotnyj), Z. Bakajev (78. Mostovoj).
Náhradníci: Guilherme, Chajkin – Čisťakov, Krugovoj, A. Zabolotnyj, Zobnin, Al. Mirančuk, Sutormin, Glebov, Jerochin, Mostovoj, I. Sergejev.

Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED)

Diváci: 30 257