Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Severní Makedonie – Island

3:1

konec (1:0)

14.11.2021, 18:00 • Skupina J • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.68 3.8 5.49 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16. (19:52:49)
Je konec! Severní Makedonie vítězí 3:1 a postupuje do baráže o postup do Kataru! Domácí byli od úvodu dnešního souboje aktivnějším týmem. O úvodní branku se v 8. minutě postaral Alioski. V závěru poločasu se trefil ještě Čurlinov, ale jeho zásah pro ofsajd platit nemohl. Ve druhé půli domácím zatrnulo, když vyrovnal Thorsteinsson. Domácím ale vrátil vedení Elmas, který v závěru přidal ještě pojistku.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Birkir Bjarnason na vlastní polovině vybojoval míč a nakopl jej do autu. Domácí už pouze čekají na závěrečný hvizd. Poté ve Skopje začne obrovská oslava.

90+2

Domácí zadáci kombinují na vlastní polovině a příznivci Severní Makedonie oslavují každý dotyk s míčem hlasitým skandováním.

90+1

Nastavují se čtyři minuty!

90

Domácí hráči v závěru utkání hrají s míčem na kopačkách a užívají si elektrizující atmosféru.

89

Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Stefan Ristovski, přichází Gjoko Zajkov.

89

Na stadionu panuje neskutečná atmosféra! Domácí fanoušci ve Skopje už slaví postup do baráže! Neskutečný večer pro Severní Makedonii.

87

87. Eljif ELMAS - 3:1

87

Makedonie právě vstřelila branku!
Je to jasné! Severní Makedonie postoupí do baráže o postup na světový šampionát! ELJIT ELMAS se dostal do pokutového území, kde si míč přehodil na levačku a prostřelil brankáře!

87

Žlutou kartu dostává Stefan Spirovski (Severní Makedonie).

86

Stole Dimitrievski u rohového praporku udržel míč před obráncem a napadající soupeř jej fauloval. Severní Makedonie nasbírá další cenné sekundy.

85

Island zahrával přímý kop na polovině Severní Makedonie. Centrovaný míč přiletěl na hranici velkého vápna, kde zasáhli zadáci domácího celku.

84

Birkir Bjarnason nyní potřeboval ošetření na polovině hřiště. Nějakou dobu se tak znovu nehrálo.

82

Alioski si došel pro přihrávku na polovinu hřiště, kde se otočil kolem obránce a postupoval vpřed. Nakonec získal pro domácí jen vhazování.

81

Osmnáctiletý Islanďan opět přiblížil Severní Makedonii k vysněné baráži. Island bude mít hon za vyrovnáním v oslabení mnohem těžší.

80

Velká komplikace pro Island! Po faulu na levé straně vidí druhou žlutou kartu Isak Johannesson.

79

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Jón Dagur Thorsteinsson, přichází Thórir Jóhann Helgason.

Severní Makedonie – Island

3:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 8. Alioski (Trajkovski), 66. Elmas, 87. Elmas – 55. Thorsteinsson (Birkir Bjarnason)

Karty:   30. Dimitrievski (MAK), 45. Kostadinov (MAK), 87. Spirovski (MAK) – 30. Birkir Bjarnason (ISL), 66. S. Thórdarson (ISL), 69. Johannesson (ISL), 73. S. A. Gudjohnsen (ISL)   80. Johannesson (ISL)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16.

Severní Makedonie: Dimitrievski – S. Ristovski (89. Zajkov), Musliu, D. Velkovski, Alioski – Elmas, E. Bardhi, Kostadinov, Čurlinov (65. Aškovski) – M. Ristovski, Trajkovski (78. Spirovski).
Náhradníci: Jankov, Šiškovski – Aškovski, Atanasov, Babunski, Ethemi, Ristevski, Serafimov, Spirovski, Todoroski, Zajkov.

Island: E. Ólafsson – Saevarsson, Grétarsson, Brynjar Bjarnason, Thorarinsson – Johannesson, Birkir Bjarnason, S. Thórdarson – A. Gudmundsson, S. A. Gudjohnsen (74. A. Gudjohnsen), Thorsteinsson (79. Helgason).
Náhradníci: Rúnarsson – Baldursson, Ellertsson, A. Gudjohnsen, Helgason, Leifsson, Í. Ólafsson, Sampsted, K. Thórdarson, Traustason.