Menu

Fotbal

Německý pohár

Preussen Münster – Hertha BSC

1:3

konec (1:1)

26.10.2021, 18:30 • Preussenstadium, Münster • 2. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Thorben Deters sice dokázal odpovědět na brzký gól Stefana Jovetiće z třetí minuty utkání krátce před přestávkou, jenže v nastavení byl vyloučen po druhé žluté kartě Nicolai Remberg. Domácí sice hráli skvěle dopředu i o deseti, jenže už se nestíhali vracet, čehož v závěru využili střídající Ishak Belfodil a také Marco Richter. Hertha postupuje do třetího kola německého poháru a Münster už tentokrát nezachrání nic. Konečný výsledek střetnutí. Preussen Münster 1 Hertha BSC 3. (20:29:47)

90+4

Konec zápasu.

90+4

Münster si vytvořil obrovský tlak a tečovaná střela mířila pod břevno, Alexander Schwolow ale vytáhl ještě jeden zákrok a rukou míč těsně vyškrábl nad! Neskutečný a krásný závěr zápasu.

90+3

90+3. Gerrit Wegkamp a jeho nádherná střela z ostrého úhlu!

90+3

Gerrit Wegkamp si naběhl na vzdálenější pravé tyči na krásný centr z levého křídla a pohotovým volejem z úhlu málem skóroval, Alexander Schwolow ale na přední tyči včas sevřel nohy a míč vyrazil na rohový kop! Parádní okamžik!

90+2

Robin Ziegele předvedl u postranní čáry ostrý skluz, za který viděl žlutou kartu. Faulován byl Myziane Maolida.

90+2

Hertha už si musí dát ve zbytku zápasu pozor pouze na to, aby nevyužila šesté střídání a nedopadla jako Wolfsburg, který byl kontumačně vyřazen.

90

Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.

86

86. Alexander Schwolow sevřenými koleny nepovolil gól na 2:3!

86

Gerrit Wegkamp mohl využít propadnutého míče u levé tyče, kde pohotově vypálil bez přípravy, jenže Alexander Schwolow sevřenými koleny míč vyrazil! Münster málem snížil na rozdíl 1 gólu.

83

83. Marco RICHTER - 1:3

83

Hertha právě vstřelila branku!
MARCO RICHTER si naběhl na vzdálenější pravé tyči na nádhernou přihrávku přes osu od Suata Serdara z levé strany šestnáctky a přes pravou ruku domácího brankáře se míč snesl do brány! Přišla rychlá pojistka. Asistence: Suat Serdar.

82

Střídání v týmu Preussen Münster: ze hřiště odchází Thorben Deters, přichází Manuel Farrona-Pulido.

79

79. Ishak BELFODIL - 1:2

79

Hertha právě vstřelila branku!
Maximilian Niehues skvěle zasáhI pravou nohou proti prudké přízemní střele Lucase Tousarta zpoza šestnáctky, jenže míč se odrazil do hrudi ISHAKA BELFODIL, který z blízkosti skóroval do prázdné brány! Hertha Berlín znovu vede – 2:1!

77

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Stefan Jovetić, přichází Myziane Maolida.

76

Střídající Ishak Belfodil si naběhl uprostřed šestnáctky na odražený míč a bez přípravy napřáhl k prudké přízemní střele, kterou Maximilian Niehues vyrazil levou nohou!

76

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Davie Selke, přichází Krzysztof Piatek.

74

Ishak Belfodil se uvedl na hrací ploše žlutou kartou, když jednoho z protihráčů stáhl k zemi. Skóre je 1:1.

71

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Dennis Jastrzembski, přichází Ishak Belfodil.

70

70. Deyovaisio Zeefuik mohl rozhodnout prudkou ránou z úhlu!!

70

Deyovaisio Zeefuik se dostal na pravé straně šestnáctky k prudké přízemní střele, kterou domácí brankář skvěle vyrazil levou nohou!

69

Střídání v týmu Preussen Münster: ze hřiště odchází Alexander Langlitz, přichází Luke Hemmerich.

68

Žlutou kartu dostává Dominik Klann, který předvedl u postranní čáry velice ostrý skluz. Tuhý boj pokračuje.

67

A další střídající hráč v akci. Marco Richter se pokusil zaskočit domácího brankáře střelou téměř z půlky, jeho pokus byl ale hodně nepřesný a kopalo se od brány.

65

65. Suat Serdar vypálil zpoza šestnáctky a těsně minul bránu!

65

Suat Serdar si zpracoval míč na ose hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné táhlé střele, která těsně minula pravý horní roh brány!

63

Dnešní utkání sleduje 11037 diváků.

62

Alexander Langlitz zatáhl doslova za záchranou brzdu a za taktický faul byl rychle potrestán žlutou kartou.

61

Zatímco rohový kop Herthy nic kloudného nepřinesl, centr na straně Preussenu vyvolal v pokutovém území zmatky, které uhasil odkop z hranice malého vápna.

56

Julian Schauerte viděl žlutou kartu zřejmě za protesty poté, co rozhodčí udělil Herthe Berlín rohový kop.

55

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Suat Serdar.

55

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Jurgen Ekkelenkamp, přichází Marco Richter.

54

Münster hraje i přes oslabení velice ofenzivně a nyní se po centru z levé strany dostal na vzdálenější pravé tyči k hlavičce, kterou snadno lapil Alexander Schwolow.

51

A znovu Thorben-Johannes Deters, který předvedl na ose hřiště dvě kolínka a ze vzduchu napřáhl k voleji, který zamířil vysoko nad bránu Herthy. Stále je to 1:1.

50

Thorben-Johannes Deters předvedl na levém křídle velmi drzý průnik, když si chtěl obhodit jednoho z hostujících hráčů a dostat se do šestnáctky, ve své snaze ale neuspěl.

48

Hertha na levém křídle rychle rozehrála a málem se dostala do šance, jenže rozhodčí všem naznačil, že se bude hrát na píšťalu a míč se musel vrátit zpět.

46

Jurgen Ekkelenkamp viděl žlutou kartu poté, co ve středu hřiště předvedl šlapák. Odnesl to Marvin Thiel.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
Stefan Jovetić poslal favorita z Berlína do vedení již ve třetí minutě, jenže krátce před přestávkou přišla pěkná odpověď z kopačky domácího hráče Thorbena Deterse. V nastavení prvního poločasu střetnutí ale zbytečně oslabil domácí tým Nicolai Remberg, když se pokusil nasimulovat penaltu a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Poločas. Preussen Münster 1 Hertha BSC 1.

45+2

První poločas skončil.

45+2

45+2. Nicolai Remberg chtěl nasimulovat penaltu a poroučel se!

45+2

Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Nicolai Remberg poté, co chtěl nasimulovat penaltu příliš okatým skokem!

45

Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.

44

Henok Taklab mohl vzápětí skórovat sám, když se uprostřed šestnáctky dostal k prudké ráně pravačkou, jeho následná prudká střela ale byla zablokována.

41

41. Thorben-Johannes DETERS - 1:1

41

Münster právě vstřelil branku!
Alexander Langlitz využil skvělého prodloužení míče hlavou, asi od Henoka Teklaba, a přízemní střelou z levé strany šestnáctky a ostrého úhlu orazítkoval vzdálenější pravou tyč, z dorážky se ale prosadil dobíhající THORBEN DETERS, když přízemní střelou zamířil ke vzdálenější levé tyči!

37

Stefan Jovetić se dostal po nádherném centru ze standardní situace na vzdálenější pravé tyči k hlavičce, jenže míč netrefil dobře a jeho pokus zamířil hodně mimo.

36

Nicolai Remberg vůbec nestíhal a Dennis Jastrzembski se málem prodral až do šestnáctky, nebýt faulu. Karta.

34

Domácí odvrátili centr Herthy ze standardní situace a podél levé postranní čáry vyrazili do rychlého protiútoku, který zhatil nepřesný nákop. Míč zamířil do území nikoho.

33

Preussen se nebojí hrát a místy je k vidění hodně ostrá hra z obou stran. Hertha nemůže nic podcenit, protože by se jí to jako Wolfsburgu nemuselo vyplatit. Pozor na střídání!

31

Ze zápasu uplynula úvodní půlhodina hry a Preussen se zatím drží v zápase. Před pár okamžiky navíc málem dokázal vyrovnat. Sympatický výkon Münsteru.

28

Marcel Hoffmeier udělal v obraně obrovskou chybu a Stefan Jovetić se málem řítil sám na bránu, nakonec se tak ale nestalo a jeho následný centr nic nepřinesl.

25

25. Hertha si posunula stylově zeď a málem přišlo vyrovnání!

25

Alexander Langlitz rozehrál volný přímý kop a prudkou přízemní střelou mířil ke vzdálenější pravé tyči, Alexander Schwolow ji ale skvělým zákrokem vyrazil a následná dorážka domácích byla zablokována! Mohlo být vyrovnáno 1:1!

24

Dedryck Boyata fauloval v blízkosti šestnáctky a Preussen se chystá k rozehrávce volného přímého kopu z velmi nebezpečné pozice. Rozehrávka se protahuje.

23

Henok Teklab míchal s míčem na levé straně šestnáctky a poté napřáhl k prudké přízemní střele pravačkou, která byla hostující obranou skvěle zablokována.

21

21. Stefan Jovetić mohl skórovat podruhé v dnešním zápase!

21

Stefan Jovetić na levé straně šestnáctky zasekl míč a mezi dvojicí protihráčů napřáhl k prudké přízemní střele, která pak mířila k přední tyči, Maximilian Niehues ji ale vykopl pravou nohou!

19

Další šance domácích přišla po nádherném centru z pravé strany hřiště, na který si na vzdálenější levé tyči naskočil Julian Schauerte, jenže hlavičkoval do náruče brankáře.

16

16. Alexander Schwolow riskantně rozehrál, chybu ale napravil!

16

Henok Teklab na levém křídle skvěle vystihl rozehrávku hostujícího brankáře a spoluhráč poté mohl po jeho zpětné přihrávce skórovat uprostřed šestnáctky, jenže zakončoval ve skluzu a Alexander Schwolow si připsal snadný zákrok!

14

Julian Schauerte jako správný kapitán zabojoval na útočné polovině a na hranici šestnáctky se málem dostal do zakončení, dvojice obránců Herthy ho ale včas dostoupila.

13

Vladimír Darida byl na začátku rychlého protiútoku týmu z Berlína, následný centr do šestnáctky z pravé strany ale v pohodě stáhl ze vzduchu Maximilian Niehues.

10

Stevan Jovetić mohl uprostřed šestnáctky využít další skvělé přihrávky Dennise Jastrzembskiho z levé strany, jenže to přehnal se sérií zaseknutí míče a jeho střela byla zablokována.

9

Lucas Tousart chtěl vybojovat míč na levém křídle, jenže to přehnal s důrazem a poslal jednoho z domácích obránců k zemi. Zazněla píšťalka a hrát mohli domácí.

8

Davie Selke bojoval u míč na pravé straně šestnáctky a skončil na hrací ploše. Byl to ostrý souboj, ale hostující útočník faul ani nereklamoval a hrálo se dále.

7

Gólové akci Herthy předcházela série dvou nádherných kolmých přihrávek, která zrychlila hru a roztrhala obranu Preussenu na kusy. Bundesligový tým potvrzuje roli favorita.

3

3. Stefan JOVETIĆ - 0:1

3

Hertha právě vstřelila branku!
Dennis Jastrzembski sklepl na vzdálenější levé tyči hlavou přetažený centr z pravé strany pro STEFANA JOVETIĆE, který v náběhu předvedl pohotový volej a nádhernou střelou ze vzduchu vymetl levý horní roh brány! Hertha šla rychle do vedení – 1:0! Asistence: Dennis Jastrzembski.

2

Hertha vstoupila do utkání dobře a na pravé straně hřiště vybojovala rohový kop, po kterém přišel centr na přední tyč. Domácí obrana byla pozorná a míč odvrátila.

1

Fotbalisté Preussenu obstarali výkop dnešního zápasu za fantastické atmosféry v hledišti a pokusí se vyřadit další bundesligový tým. Domácí dnes čelí Berlínu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Preussen Münster: Niehues – Schauerte (C), Ziegele, Hoffmeier, Langlitz – Deters, Thiel, Remberg, Klann – Teklab, Wegkamp.
Náhradníci: Dedović – Borgmann, Scherder, Dahlke, Hemmerich, Bindemann, Holtby, Farrona-Pulido.

Hertha BSC: Schwolow – Zeefuik, Boyata (C), Gechter, Plattenhardt – Ekkelenkamp, Tousart, Darida – Jastrzembski – Jovetić, Selke.
Náhradníci: Christensen – Röcker, Belfodil, Serdar, Mittelstädt, Maolida, Piatek, Ascacíbar, Richter.

Rozhodčí: Frank Willenborg. Asistenti: Guido Kleve, Aarne Aarnink. Čtvrtý rozhodčí: Eric Muller.

Hertha postoupila do druhého kola ligového poháru po těsné výhře v Meppenu, zatímco Preussen prohrál po prodloužení 3:1 s Wolfsburgem, navzdory porážce s prvoligovým týmem ale postoupil kontumačně. Münster podal po zápase protest, protože Wolfsburg využil v průběhu utkání šest střídání, povolených je jich ovšem pět, a uspěl. Wölfe se vlastní chybou připravili o postup.

Návrat do minulosti aneb vzájemná bilance

Ačkoliv by se mohlo zdát, že se obě mužstva střetávají dnes vzhledem k jejich soutěžím poprvé, úterní zápas ligového poháru bude jubilejním desátým vzájemným utkáním. Oba týmy se střetly v minulosti už devětkrát a dokonce i v Bundeslize, i když už je to strašně dávno.

Poslední vzájemný duel se odehrál 1. srpna 2009 v rámci prvního kola DFB Pokalu a Hertha vyhrála po prodloužení 3:1. V osmdesátých letech se čtyřikrát potkaly v 2. Bundeslize a Münster dvakrát inkasoval šest branek, v jednom případě ale vyhrál, když 21. března 1981 soupeře udolal po předchozím výprasku (6:0) nejtěsnějším rozdílem 1:0. Celkem se oba týmy střetly v 80. letech šestkrát, protože v roce 1988 se hrálo playoff o postup a klub z hlavního města oba zápasy vyhrál.

Úplně první dvě vzájemná střetnutí se datují do roku 1963 a 1964, kdy se týmy střetly dvakrát v Bundeslize a body si spravedlivě rozdělily. Hertha doma vyhrála 2:0, jenže v druhém zápase pak na Preussenu prohrála 4:2.

Hertha se naladila na německý pohár cennou výhrou nad Mönchengladbachem a proti Münsteru bude plnit roli obrovského papírového favorita. Preussen hraje čtvrtou nejvyšší německou soutěž, v jejíž západní části mu patří čtvrtá příčka. Dočkáme se velkého počtu gólů?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Preussen Münster – Hertha BSC

1:3

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 41. Deters – 3. Jovetić, 79. Belfodil, 83. Richter

Karty:   36. Remberg (PMU), 56. Schauerte (PMU), 62. Langlitz (PMU), 68. Klann (PMU), 90+2. Ziegele (PMU) – 46. Ekkelenkamp (HER), 74. Belfodil (HER)   45+2. Remberg (PMU)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:11.

Preussen Münster: Niehues – Schauerte (C), Ziegele, Hoffmeier, Langlitz (69. Hemmerich) – Deters (82. Pulido), Thiel, Remberg, Klann – Teklab, Wegkamp.
Náhradníci: Dedović – Borgmann, Scherder, Dahlke, Hemmerich, Bindemann, Holtby, Farrona-Pulido.

Hertha BSC: Schwolow – Zeefuik, Boyata (C), Gechter, Plattenhardt – Ekkelenkamp (55. Richter), Tousart, Darida (55. Serdar) – Jastrzembski (71. Belfodil) – Jovetić (77. Maolida), Selke (76. Piatek).
Náhradníci: Christensen – Röcker, Belfodil, Serdar, Mittelstädt, Maolida, Piatek, Ascacíbar, Richter.

Rozhodčí: Frank Willenborg. Asistenti: Guido Kleve, Aarne Aarnink. Čtvrtý rozhodčí: Eric Muller

Diváci: 11037