Menu

Fotbal

Německý pohár

SV Babelsberg 03 – RB Lipsko

0:1

konec (0:1)

26.10.2021, 18:30 • Karl-Liebknecht-Stadion, Potsdam • 2. kolo • Milan Huppert

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:29:53)
Lipsko potvrdilo roli favorita a ve 2. kole Německého poháru zvítězilo v Potsdamu nad Babelsbergem těsně 1:0. O postupu prvoligového účastníka rozhodl ve 45. minutě Maďar Dominik Szoboszlai, jenž prostřelil Theissena mezi nohama. Tlak Marschovy družiny pokračoval i po návratu z kabin, avšak koncovka pořádně vázla. Hráči Lipska ale nakonec nemuseli smutnit, protože těsné vedení udrželi až do závěrečného hvizdu, byť domácí v posledních minutách párkrát nebezpečně zahrozili.
Držení míče: 32 % : 68 %.
Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 1:8. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 15:7.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Lipsko krátce před vypršením nastaveného času vstřelilo gól, ale ani se z něj neradovalo. Christopher Nkunku moc dobře věděl, že po nahrávce od Forsberga zakončuje do prázdné brány z ofsajdové pozice.

90+3

Domácí s blížícím se koncem střetnutí přitápí pod kotlem! Zprava vymyslel zajímavý střílený centr David Danko a Robin Müller jen těsně na balón nedosáhl.

90+1

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Hugo Novoa, přichází Emil Forsberg.

90+1

Yussuf Poulsen je dnes terčem tvrdých zákroků z řad soupeře. Nyní jej trefil loktem do obličeje Lela, aniž by si toho arbitr Cortus všiml.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Na polovině hřiště Joško Gavrdiol viditelně tahal za dres Lelu, a to pěkných pár vteřin. Taktický faul, jímž Chorvat zamezil Babelbergu v rozvíjení brejku.

88

Těžká práce pro Daniela Frahna, čtyřiatřicetiletý útočník běžel do útoku a stíhali ho tři hráči. Navíc stál v době nahrávky v ofsajdu, což pozornosti pomezního neuniklo.

87

Ilaix Moriba odvedl přesně tu práci, kterou chtěl. Pokryl si balón a zhruba třicet metrů od brány se nechal faulovat Wegenerem.

86

Narážečka mezi Jürgensem a Müllerem nevyšla. Dobře zapracoval Kampl, nataženou levou nohou uzmul kulatý nesmysl pro sebe.

85

Kevin Kampl si v poslední chvíli rozmyslel zakončení, nahrál po levé ruce Nkunkuovi. technický pokus schytal do břicha Hofmann.

84

Poulsenovi bylo napadání k ničemu. Stoper Lela si poradil na jedničku, a sice malou domů gólmanovi, následoval dlouhý odkop.

83

Za obranu vystartoval po pravé lajně Hugo Novoa, ovšem výborně zabral i gólman Jannick Theissen, ten byl u míče jako první.

82

Utkání se již nachází v závěrečné desetiminutovce základní hrací doby. Lipsko nadále drží postupový výsledek a soupeře k ničemu nepouští.

81

Střídání v týmu SV Babelsberg 03: ze hřiště odchází Tino Schmidt, přichází Frank Zille.
Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Dominik Szoboszlai, přichází Ilaix Moriba.

80

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Mohamed Simakan, přichází Joško Gvardiol.

SV Babelsberg 03 – RB Lipsko

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 45. Szoboszlai

Karty:   42. Wilton (BAB), 49. Gencel (BAB), 74. Frahn (BAB)

Držení míče: 32 % : 68 %.
Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 1:8. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 15:7.

SV Babelsberg 03: Theissen – Wilton, Lela (C), Hofmann, Wegener – Danko, Gencel – Rausch (56. Jürgens), Schmidt (81. Zille), R. Müller – Frahn.
Náhradníci: Flügel – Hartel, Jürgens, Kastrati, Moravec, Pilger, Reimann, Sietan, Zille.

RB Lipsko: Martínez – Henrichs, Simakan (80. Gvardiol), Orban (C), Angeliño – Novoa (90+1. Forsberg), Adams, Kampl, Szoboszlai (81. Moriba) – Poulsen, Silva (69. Nkunku).
Náhradníci: Tschauner – Bonnah, Forsberg, Gvardiol, Haidara, Moriba, Mukiele, Nkunku, Raebiger.

Rozhodčí: Cortus – Heft, Kessel