Menu

Fotbal

Italská Serie A

Venezia FC – US Salernitana 1919

1:2

konec (1:0)

26.10.2021, 18:30 • Stadio Pierluigi Penzo, Benátky • 10. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.01 3.48 4.13 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Salernitana otočila výsledek zápasu a zapsala důležité tři body, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:31:48)
Sledovali jsme utkání, které rozhodla červená karta, kterou inkasoval domácí střídající hráč. Od té doby Salernitana diktovala tempo hry a v poslední minutě nastavení se jí podařilo rozhodnout. I když šlo o souboj ze spodních pater tabulky, tak jsme viděli velmi zajímavý zápas.

90+6

Konec zápasu.

90+5

90+5. Andrea SCHIAVONE - 1:2

90+5

Salernitana právě vstřelila branku!
Z poslední akce zápasu je tu rozhodující trefa! Centr z pravé strany podskočil brankář Sergio Romero. K hlavičce se tak dostal Simy, který dal míč nevědomky pod sebe, kde celou akci dobíhal ANDREA SCHIAVONE, jenž už musel trefit zařízení – 1:2. Asistence: Simy.

90+3

Žlutou kartu dostává Nadir Zortea (US Salernitana 1919), který vrazil do pronikajícího soupeře.

90+2

Simy zpracoval míč prsy a nemohl vystřelit, a tak jej posunul mimo vápna. Zakončením nad branku se pak prezentoval Nadir Zortea.

90+1

K postranní lajně přichází čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut.

90

Salernitana po chvíli vybojovala rohový kop, který byl rozehrán na první tyčku. Ovšem míč byl odvrácen a hostujícímu celku čas rychle utíká.

89

Pěkný pas přes celou šířku mířil na hranici vápna, kde si míč na střed chtěl posunout Simy, jenž si jej dal daleko od nohy.

88

Domácímu mužstvu vyhovuje, že se nachází s míčem na útočné polovině. Ještě před vhazováním skončil na hrací ploše Thomas Henry, rozhodčí hráčům domlouvá.

87

Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Norbert Gyömbér, přichází Riccardo Gagliolo.

86

Z velké dálky se u odraženého míče objevil Francesco Di Tacchio, jehož pokus z voleje zamířil jen vysoko nad branku.

85

Domácí mužstvo dostalo šanci na reparát, ovšem tentokrát ani nezakončili. Na tahu jsou tak soupeři, kteří zvolil postupnou pomalou kombinaci.

84

84. Michael Svoboda (VEN)

84

Venezia rozehrávala další rohový kop a znovu hrozila. Balon se odrážel na první tyči, kde se k němu procpal Michael Svoboda, jehož pokus byl sražený těsně vedle vzdálenější tyče!

83

Pasquale Mazzocchi zachytil míč a vydal se s ním do akce. Před vápnem našel nabíhajícího Gianluca Busioa, jenž z jedné přihrával do vápna. Obrana soupeře si znovu poradila.

82

Hráči v bílých dresech jsou znovu u míče a kombinovali na levé straně. Na přihrávku nejprve nedosáhl Franck Ribéry a po něm příležitost zadrbal Francesco Di Tacchio.

79

Žlutou kartu dostává Francesco Di Tacchio (US Salernitana 1919).

79

Venezia velmi otočila hru po pravé straně a poslala další centr před branku. Ovšem z čáry vystartoval Vid Belec, jenž míč stáhl do rukavic.

78

78. Michael Svoboda (VEN)

78

Na centr z volného kopu si na zadní tyči naskočil Michael Svoboda, jehož pokus zamířil nad branku. Rakouský fotbalista se ale skvěle zavěsil do vzduchu.

78

Salernitana hraje přesilovku a moc by se jí hodilo, kdyby strhla výsledek na svou stranu. Stále ji na to zbývá hodně času.

76

Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Joel Obi, přichází Simy.
Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Milan Djurić, přichází Wadždí Kišrída.

75

Do konce základní hrací doby zbývá patnáct minut. Tentokrát se mělo minimálně žlutit na hostující straně, když se Andrea Schiavone ohnal loktem po soupeři.

74

Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází David Okereke, přichází Michael Svoboda.

74

Ošetření je u konce, ale ještě se bude střídat, a tak se nám hra pořádně kouskuje.

72

Na hrací ploše se přiostřuje, ve vápně byl sražený Andrea Schiavone, ovšem pokutový kop z toho zatím není. Oba účastníci souboje potřebují ošetření.

70

K rozehrání přímého kopu se postavil Francesco Di Tacchio, jenž trefil pouze zeď. Před branku ještě letěl centr z pravé strany, který si zase pohlídal brankář Sergio Romero.

69

Rozhodčí se ještě běžel podívat na video a potvrdil červenou kartu. Střídající Ethan Ampadu neprožil dobrých pár minut. Navíc Salernitana bude rozehrávat přímý kop ze skvělé pozice.

67

67. Červená karta

67

Červenou kartu dostává Ethan Ampadu (Venezia FC), který si dal míč daloko od nohy, čehož mohl využít Franck Ribéry, jenž byl podražen. Celou situaci bude ještě zkoumat VAR.

66

Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Grigoris Kastanos, přichází Andrea Schiavone.

66

Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Francesco Forte, přichází Thomas Henry.
Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Cristian Molinaro, přichází Ridgeciano Haps.
Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Federico Bonazzoli, přichází Cedric Gondo.

63

Do šestnáctky si naběhl Gianluca Busio, který míč přidržel a měl proti sobě trojici soupeře. A tak přišla přihrávka na pravou stranu vápna, kde už situaci přeběhl Daan Heymans.

61

Salernitana právě vstřelila branku!
Musíme říct, že je zaslouženě vyrovnáno! FEDERICO BONAZZOLI se nacházel v náběhu a přesnou střelu nasměřoval k pravé tyči. Asistence: Franck Ribéry.

60

A v krátkém sledu i třetí, když jej nedovoleně atakoval Ethan Ampadu (Venezia).

59

Dalším potrestaným hráčem je Pasquale Mazzocchi (Venezia), který rukama zastavil Francka Ribéryho. Francouzský ofenzivní hráč vybojoval pro soupeře už druhou žlutou kartu v zápase.

59

Další pas mířil před domácí branku, kde se ale nacházel pozorný Pietro Ceccaroni. Ten si míč posunul k postranní lajně a následně jej raději odkopl do bezpečných míst.

57

Na levé straně se nacházel Luca Ranieri, který otálel s centrem, jenž zastavil Pasquale Mazzocchi. Po chvíli došlo k dalšímu souboji těchto dvou hráčů, malé vítězství se otočilo.

56

Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Sofian Kiyine, přichází Daan Heymans.

56

Stále se hraje před skvělou diváckou kulisou. Vždyť domácí fandové se radují z vedení a ženou svůj tým za vítězstvím.

55

Hra se v posledních minutách přelévá ze strany na stranu. Tentokrát se do šance dostala Salernitana, když z úhlu mířil na zadní tyč Franck Ribéry. Ovšem domácího brankáře nepřekvapil, a tak je Venezia stále ve vedení.

54

Pěknou individuální akcí se prezentoval Gianluca Busio, který měl trochu prostoru na hranici vápna. Jeho pokus byl ale stejně sražený vedle levé tyče.

53

S míčem k vápnu postupoval Cristian Molinaro, který dlouho otálel s přihrávkou více do strany. Domen Črnigoj byl dostoupen, a tak jeho centr neprošel.

52

Po centru z pravé strany hlavičkoval do soupeře Francesco Di Tacchio, ke kterému se míč vrátil, a tak jej posunul na hranic vápna. Dalším pokusem nad branku se prezentoval Federico Bonazzoli.

51

Hráči v bílých dresech kombinují na levé straně vápna. Dvojice Franck Ribéry – Joel Obi vybojovala faul.

49

Pěkná přihrávka mířila na levé straně, kde se v náběhu nacházel Luca Ranieri, jehož přihrávka do vápna za moc nestála.

48

Ještě připomínám, že Venezia nastoupila do dnešního zápasu v černých dresech. Naopak Salernitana zvolila bílou sadu a my se už vracíme zase na zelený pažit.

47

Při prvním pohledu na hrací plochu to vypadá, že Venezia změnila do druhého poločasu rozestavení. Gianluca Busio se dopustil na vlastní polovině faulu.

46

Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Mattia Aramu, přichází Ethan Ampadu.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí a lépe se bude dýchat domácímu mužstvu, alespoň zatím. Venezia sice dala branku a byla více u míče. Ovšem Salernitana byla zase nebezpečnější. Uvidíme, co nám týmy předvedou ve druhé části zápasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Žlutou kartu dostává Federico Bonazzoli (US Salernitana 1919).

45+1

45+1. Milan Djurić (SAI)

45+1

Grigoris Kastanos přihrál do vápna, kde se na středu otočil kolem svého strážce Milan Djurić. Jeho pumelice mířila doprostřed branky, a tak ji až na podruhé zlikvidoval Sergio Romero.

45

A znovu se centrem předvedl Cristian Molinaro, který viděl nabíhající dvojici spoluhráčů. Ovšem stopeři se vyšroubovali více do vzduchu a nepříjemnosti zažehnali.

44

Nejprve centr mířil před branku, odkud byl znovu odvrácen. Střelou se prezentoval Francesco Di Tacchio, jehož pokus byl zablokovaný. Následně došlo k sérii hlaviček, které ale nic neřešily.

43

Dlouhý pas mířil na hranici vápna, ale hlavně za domácí obranu. s odkopnutím otálel Cristian Molinaro a z branky se tak vydal Sergio Romero. Jenomže rychle se blížil Nadir Zortea, a tak celou situaci na konec vyřešil odkopem přes hlavu právě obránce.

42

Slabým pokusem z hranice pokutového území se prezentoval Francesco Forte, jenž navíc mířil přesně na hostujícího brankáře.

41

Je před námi poslední pětiminutovka prvního poločasu! Přihrávka mířila na levou stranu vápna, kde byl v náběhu Mattia Aramu, avšak ještě lépe se vrátil Nadir Zortea.

40

Domácí cítí, že musejí být více u balonu, protože Salernitana v posledních minutách často hrozila vyrovnávacím gólem.

39

Z levé strany znovu odcentroval Cristian Molinaro, jehož pas netrefil soupeř, jenž byl ve skluzu. Míč proskákal kolem zadní tyče mimo hrací plochu.

38

Venezia chvíli kombinovala na vlastní polovině, jelikož byla pod tlakem soupeře. Ovšem vykombinovala se z nepříjemné pozice a může útočit.

37

Blížíme se do koncovky prvního poločasu a zatím spokojenější jsou domácí. Nic na tom nezměnil ani Franck Ribéry, jehož hlavička měla skvělé parametry. Ovšem Sergio Romero padl rychle k zemi a situaci zachránil!

35

Salernitana znovu rozehrávala rohový kop, který mířil na první tyčku, odkud byl odklizen za vápno. Tam se nacházel Grigoris Kastanos, který se k zakončení neodhodlal.

34

Venezia v dnešním střetnutí nastoupila v černých dresech. Nejprve se do akce hnal David Okereke a po něm také Cristian Molinaro, jenomže ani jeden neuspěl.

33

Centr před domácí branku letěl z levé strany, ovšem před brankou si celou situaci pohlídal argentinský brankář Sergio Romero.

32

Hostující celek se snaží o vyrovnání, na tempu hry výrazně přidal, avšak na vstřelení vyrovnávací branky to zatím nestačí.

30

Třicet minut hry je minulostí a rozhodně nemůžeme říct, že bychom nesledovali zajímavé střetnutí. Ba naopak, i když hrají týmy z nižších pater tabulky, hraje velice nápaditě. Ve vedení je zatím domácí Venezia.

29

Pasquale Mazzocchi dal nepřesnou zpáteční přihrávku, které se chopil Milan Djurić. Ten následně na hranici vápna přihrál na lépe postavené spoluhráče, ovšem zakončení Federica Bonazzoliho bylo zablokované na roh.

28

Na hostující straně máme také hráče slovenského původu. Norbert Gyömbér hraje na pravém kraji obrany.

27

Cristian Molinaro vytáhl hru ze své poloviny až na tu útočnou. Pokusil se o pas do pravé části vápna, ovšem Mattia Aramu byl skvěle pokrytý.

25

Za vápnem si míč více na střed posunul David Okereke, jehož zakončení mířilo do pravého spodního rohu branky. Sergio Romero byl znovu na správném místě.

24

Franck Ribéry dával přihrávku na levé straně, která ale byla zachycena. Ovšem Salernitana zůstává u míče, bude vhazovat.

23

Hostující celek rozehrával rohový kop, nejprve míč do ohně vracel Federico Bonazzoli. Následně to zkoušeli Joel Obi a Francesco Di Tacchio. Ovšem oba byli zablokováni a znovu se bude kopat od rohového praporku.

22

Pas mířil do pravé strany šestnáctky, kde byla dvojice hráčů. Federico Bonazzoli mohl zakončovat, ale jeho pokus mířil podél brankové čáry.

19

Ve středovém kruhu byl trefen do obličeje ramenem Sofian Kiyine, který zůstal ležet na hrací ploše a rozhodčí rychle přivolal lékařskou pomoc.

18

Na pravé straně se rozeběhl Pasquale Mazzocchi, jenž poslal přihrávku kousek nad zemí. Patou chtěl zakončovat Mattia Aramu, avšak balon netrefil.

17

Venezia kombinovala nějakou chvíli kolem středové čáry, ale následně rozjel akci po levé straně. Ovšem tentokrát neuspěl a musí se vracet do obranného bloku.

16

Domácí hráči nemají dost a vědí, že potřebují přidat další trefu. pas ze středu mířil do šestnáctky, ale byl dlouhý, a tak jej zachytil Vid Belec.

14

14. Mattia ARAMU - 1:0

14

Venezia právě vstřelila branku!
Domácí mužstvo zachytila rozvíjející akci soupeře ještě na jeho polovině! Míče se chopil David Okereke, který přihrál doleva, odkud přihrával Cristian Molinaro. Okereke propustil míč mezi nohama, a tak zakončoval lépe postavený MATTIA ARAMU, jenž nasměřoval míč pod břevno – 1:0. Asistence: Cristian Molinaro.

12

Kousek za vápnem se napřáhl Francesco Di Tacchio, jehož pokus směřoval do míst, kde stál připravený Sergio Romero. Hostující celek si připisuje další střelecký pokus a v této statistice zatím jasně vede.

12

Jestli se zatím něco povedlo, je to určitě divácká kulisa. Fanoušci jsou od úvodu opravdu úžasní a prozpěvují chorály.

10

Prvním potrestaným hráčem zápasu je Gianluca Busio (Venezia), který zatažením za dres zastavil unikajícího Francka Ribéryho.

9

Domácí mužstvo se po delší době nachází u balonu a kombinuje. Jenomže marně hledá cestu na útočnou polovinu. Po chvíli se to povedlo, když centroval Pasquale Mazzocchi. Ovšem před brankou zaúřadoval obránce, který měl na zádech Davida Okerekea.

8

Na hrací ploše zůstal ležet Cristian Molinaro, jenž potřeboval lékařskou pomoc. Zdravotníci i hráč opustili hrací plochu, a tak můžeme pokračovat.

7

K odraženému míči se hlavou dostal Franck Ribéry, jehož hlavičku zablokoval obránce. Následně vystřelil Joel Obi, jemuž překážel Milan Djurić, a tak pokus nemířil mezi tři tyče.

6

Sám Mattia Aramu se k jeho rozehrání postavil, ovšem zakončení nasměroval pouze nad branku.

5

Mattia Aramu se pokusil prosadit na pravé strany, ovšem byl faulován těsně před šestnáctkou. Venezia bude zahrávat zajímavý přímý kop.

4

Z levé strany zakončoval Franck Ribéry, jehož pokus vyrazil domácí brankář před sebe. Stejný hráč pak chtěl vniknout do vápna, ale nepodařilo se mu to.

3

Salernitana se znovu ubránila a ještě vybojovala autové vhazování. Hostující celek se oblékl do bílé sady.

2

Pasquale Mazzocchi postupoval dopředu, ovšem u pravé postranní lajny neuspěl. Vybojoval alespoň autové vhazování, domácí zůstávají na útočné polovině.

1

Jdeme na to, hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení zápasu. Domácí celek byl tím, který začal utkání výkopem. Ovšem nic kloudného zatím nevymyslel.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Venezia FC: Romero – Mazzocchi, Caldara, Ceccaroni, Molinaro – Črnigoj, Busio, Kiyine – Aramu – Forte, Okereke.
Náhradníci: Mäenpää – Ampadu, Bjarkason, Ebuehi, Haps, Henry, Heymans, Modolo, Dor Peretz, Sigurdsson, Svoboda, Tessmann.

US Salernitana 1919: Belec – Gyömbér, S. Strandberg, Ranieri – Zortea, Kastanos, Di Tacchio, Obi – Ribéry – Bonazzoli, Djurić.
Náhradníci: Fiorillo, Russo – Aya, Delli Carri, Gagliolo, Gondo, Jaroszyński, Kišrída, Schiavone, Simy, Vergani.
Při pohledu na tabulku Serie A zjistíme, že jde zatím spíše o záchranářský zápas. Mírným favoritem střetnutí bude Venezia, která se nachází na šestnáctém místě, když zatím získala osm bodů. Domácí mužstvo je ale nejhůře střílejícím týmem, když v devíti duelech zaznamenalo pouze sedm branek. Daleko hůře je na tom Salernitana, která zapsala čtyři body a nachází se na posledním místě. Také hosté na tom střelecky nejsou vůbec dobře, když vsítili jen osm gólů a hned jednadvacet jich inkasovali.
Vítám všechny fanoušky italské nejvyšší soutěže, která má na programu souboj nováčků. Proti sobě se totiž postaví Venezia FC a US Salernitana 1919.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Venezia FC – US Salernitana 1919

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 14. Aramu (Molinaro) – 61. Bonazzoli (Ribéry), 90+5. Schiavone (Simy)

Karty:   10. Busio (VEN), 59. Mazzocchi (VEN), 60. Ampadu (VEN) – 45+1. Bonazzoli (SAI), 79. Di Tacchio (SAI), 90+3. Zortea (SAI)   67. Ampadu (VEN)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:13.

Venezia FC: Romero – Mazzocchi, Caldara, Ceccaroni, Molinaro (66. Haps) – Črnigoj, Busio, Kiyine (56. Heymans) – Aramu (46. Ampadu), Forte (66. Henry), Okereke (74. Svoboda).
Náhradníci: Mäenpää – Ampadu, Bjarkason, Ebuehi, Haps, Henry, Heymans, Modolo, Dor Peretz, Sigurdsson, Svoboda, Tessmann.

US Salernitana 1919: Belec – Gyömbér (87. Gagliolo), S. Strandberg, Ranieri – Zortea, Kastanos (66. Schiavone), Di Tacchio, Obi (76. Simy) – Ribéry – Bonazzoli (66. Gondo), Djurić (76. Kišrída).
Náhradníci: Fiorillo, Russo – Aya, Delli Carri, Gagliolo, Gondo, Jaroszyński, Kišrída, Schiavone, Simy, Vergani.