Menu

Hokej

NHL

Chicago Blackhawks – Florida Panthers

3:4

po prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)

30.04.2021, 02:08 • United Center, Chicago • David Suchý

Tipsport: 3.11 4.28 1.97 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

Alexander Wennberg (FLA)
1+1
Sam Bennett (FLA) 1+0
Alex DeBrincat (CHI) 1+0 (04:40:50)
Kdo se postavil do brankoviště?

Kevin Lankinen (CHI)
35 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 62:54
Spencer Knight (FLA) 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 64:08
Československá stopa v utkání

Dominik Kubalík (CHI) 0+1, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:06
David Kampf (CHI) 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:19
Radko Gudas (FLA) 0+0, -2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:25
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím favorizované Floridy, která svého soupeře porazila výsledkem 4:3 po prodloužení. Florida se ve třetí třetině vůbec poprvé v tomto duelu dostala do vedení, které nedokázala udržet do konce třetiny. Chicago se v závěru zápasu rozhodlo pro hru bez brankáře, která mu zaručila vyrovnávací branku a tedy prodloužení. V něm Florida přežila několik kritických momentů, načež sama udeřila a získala druhý bod.

Konec zápasu.

64:08

64:08 Sam BENNETT - 3:4

64:08

Florida právě vstřelila branku!
Plusový bod přeci jenom bere Florida! SAM BENNETT se totiž dostal do pásma soupeře, kde to nakonec vzal na sebe, přičemž zakončení zápěstím poslal přesně nad vyrážečku brankáře Lankinena.
Asistence: MacKenzie Weegar.

63:47

Do šance se před malým momentem dostával také Barkov, ke kterému na poslední chvíli přispěchal domácí Hinostroza, který ho dokázal zastavit.

63:02

Rozhodující branku měl na hokejce domácí Kane, který ovšem střelou švihem trefil pouze dobře postavený beton. Florida přečkala několik kritických momentů.

62:11

Hagel se během chvíle dostal do další vyložené šance, jenomže mířil vedle branky. Posléze ho napodobil také Kalynuk, který pro změnu přestřelil branku.

61:30

Do úniku se posléze dostal domácí Hagel, který měl také málo místa na zakončení a trefil pouze beton brankáře.

61:11

Florida se sice dostala do protiútoku, jenomže Huberdeau vyprodukoval slabé zakončení, se kterým si Lankinen dokázal poradit. Oba celky dokázal vystřídat.

60:10

Úvodní vhazování prodloužení vyznělo lépe pro domácí celek, konkrétněji se dokázal prosadit Kampf, kterému se podařilo přetlačit Barkova.

60:01

Začalo prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:42

59:42 Alex DEBRINCAT - 3:3

59:42

Chicago právě vstřelilo branku!
Domácím se nakonec povedlo srovnat krok! Nahrávka totiž směřovala na naprosto volného ALEXE DEBRINCATA, který měl u levého kruhu hodně prostoru, kde se mu přesnou střelou povedlo vyzrát na brankáře Knighta.
Asistence: Patrick Kane, Wyatt Kalynuk.

59:00

Minuta do konce třetí třetiny.

58:30

Lankinen míří na střídačku!

58:14

Hinostroza nahrával o mantinel na Hagela, jenomže toho v souboji dokázal předskočit hostující obránce Weegar, kterému se povedlo rychle rozehrát vpřed.

57:30

Knight nyní podržel svůj celek při střele Hagela.

57:13

V pásmu soupeře posléze operoval domácí Suter, který vracel kotouč zpět za branku. Florida byla znovu hodně důrazná a povedlo se jí vybojovat touš zpět.

56:14

Nyní se do rozehrávky zapojil také brankář Knight, který na jistotu rozehrál podél mantinelu. Jeho celek se posléze dostal do pásma, kde moc dlouho nevydržel.

55:15

Další nahození nyní dokázal na pravém křídle převzít hostující Duclair, který spíše nahazoval kotouč směrem na domácí branku, kde ovšem zakročil Zadorov.

54:28

Hosté se znovu dokázali usadit na druhé stran, kde ovšem hodně nepřesně nahrával obránce Weegar. Tomu se přesto za brankou povedlo najít Huberdeaua.

53:15

Floridě se nyní poměrně dlouhou dobu dařilo držet puk v pásmu soupeře, což hostujícímu celku pochopitelně vyhovuje. Lankinen si připsal několik dalších zákroků.

52:44

Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Vinnie Hinostroza – 2 min., podrážení).

52:09

Z otočky před malým momentem zakončoval Gudas, jenomže trefil pouze protihráče před sebou. Se střelou poté nebyl úspěšný ani jeho kolega Vatrano.

51:21

Staňte se fanoušky NHL.cz!

51:21

Chicago Blackhawks to bude mít přesto najednou hodně složité. Poprvé v tomto duelu bude muset dotahovat manko a nemá na to zrovna moc času.

50:00

Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku třetí třetiny. V ní zatím sledujeme celkem ofenzivní podívanou, oba celky se jíž dostaly do vyložených šancí.

49:09

49:09 Brandon MONTOUR - 2:3

49:09

Florida právě vstřelila branku!
Hosté jdou poprvé v tomto duelu do vedení! Panteři se usadili v pásmu soupeře, kde si ze druhé vlny sjel pro nahrávku obránce BRANDON MONTOUR. Jeho rána nakonec směřovala přesně mezi ruku a tělo, Lankinen tak potřetí v tomto duelu inkasuje.
Asistence: Alexander Wennberg, Markus Nutivaara.

48:52

Hostující Bennett se před malým momentem dostal mezi domácí obránce, načež se mu dokonce povedlo vypálit, jenomže pouze do hrudi brankáře Lankinena.

48:01

Ze druhé vlny si do zakončení sjel jeden z domácích hráčů, který to zkoušel střelou k zadní tyči. Ta směřovala vedle branky, Knight se za tímto pokusem jen ohlédl.

47:01

Nutivaara se rovněž dostal k zakončení, přízemním pokusem od modré čáry trefil pouze pozorného Lankinena. Chicago Blackhawks se dostalo do bezpečí.

46:30

Vatrano řešil přečíslení svého celku svým zakončením, trefil však pouze beton Lankinena.

46:12

Forsling měl před modrou čárou poměrně dost prostoru, což využil k tvrdému zakončení směrem na domácí branku, kde ovšem zasahoval Lankinen.

45:01

Gudas to měl nyní na dlouho hokejku, přesto se mu podařilo píchnout kotouč do bezpečnějšího prostoru. Tam se nacházel kolega Lomberg, který zavezl touš.

44:22

Následně se u levého kruhu dostal k volnému kotouči hostující Tippett, který ovšem samovolně upadl na ledovou plochu a dopředu se žene Chicago Blackhawks.

43:07

Florida udržela útočné pásmo, posléze jsme sledovali další přečíslení. Kubalík nabízel kotouč do tandemu na Stroma, který se zastavil a poté vypálil na Knighta.

42:13

Forsling šikovně nabízel kotouč před domácí branku, kde se vynořil Bennett. Ten zřejmě zasáhl puk bruslí, přesto nakonec zakončoval pouze vedle branky.

41:01

Chicago Blackhawks okamžitě sevřelo svého soupeře v jeho vlastním pásmu. Hinostroza se ovšem nedostal přes protihráče a puk je ve střední třetině.

40:10

Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal do svého obranného pásma, odkud se o rozehrávku snažil Zadorov.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 16 – 23.
Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu přinesla hned tři přesné zásahy. Floridě se povedlo srovnat krok, jenomže znovu se do vedení dostal domácí celek, který si ovšem své vedení nedokázal udržet. Panteři totiž podruhé srovnali výsledek, což vydrželo až do konce druhé třetiny a oba celky mají před třetí periodou k vítězství zase stejně daleko.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:38

Chicago Blackhawks sice skórovalo při vlastním oslabení, branka ovšem neplatí kvůli vysoké holi v podání Hagela!

38:11

K pořádné dělovce se před malým momentem dostal Kubalík, který zakončoval z prostoru v mezikruží. Jeho rána nakonec směřovala pouze do betonu brankáře.

37:44

Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Kirby Dach – 2 min., sekání).

37:23

Najednou se do dobré střelecké pozice dostal hostující Vatrano, který trefil pouze beton brankáře, od kterého se kotouč odrazil pouze do ochranné sítě.

36:13

V oslabení se Chicago dostalo do přečíslení, které nabídlo nabídku na DeBrincata, jenž na zadní tyči našel lapačku přesouvajícího se Knighta.

35:40

DeBrincat mohl překvapit obranu soupeře, jenomže proti byl brankář Knight.

35:28

Za volným pukem jako první přispěchal domácí Suter, kterému se povedlo nasbírat cenné vteřinky. Florida ho dokázala zastavit a konečně se jí povedlo otočit hru.

34:22

Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Vinnie Hinostroza – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

34:14

Znovu tedy máme vyrovnáno, znovu se o to postaral tým, který se dlouhou dobu nedostal do žádné šance. Oba celky tedy začínají opět od začátku.

33:09

33:09 Anthony DUCLAIR - 2:2

33:09

Florida právě vstřelila branku!
Hosté znovu dokázali vyrovnat! Panteři podnikli rychlou protiakci, při které nejprve zakončoval obránce Montour. Ten trefil pouze beton brankáře, od kterého se k dorážce dostal ANTHONY DUCLAIR, kterému se povedlo najít místečko mezi přesouvajícím se brankářem Lankinenem.
Asistence: Brandon Montour, Grigorij Děnisenko.

32:31

V krátkém časovém sledu byla hra znovu přerušena. Následovalo vhazování před brankářem Lankinenem, úspěšnější byl nakonec domácí forvard Strome.

32:05

Gudasovi se povedlo rozehrát přesně do tandemu na Bennetta. Druhá lajna Floridy dostala kotouč až před brankáře Lankinena, který na jistotu přerušil hru.

31:33

Nerozhodný výsledek tak moc dlouho nevydržel a ve vedení je znovu domácí celek, který se po delší době dostal do zakončení, které navíc slavilo úspěch.

30:09

30:09 Vinnie HINOSTROZA - 2:1

30:09

Chicago právě vstřelilo branku!
Domácí si berou vedení zpět! Chicago Blackhawks se totiž dostalo do přečíslení dvou na jednoho, při kterém to na levém křídle skvěle vyřešil Hagel, kterému se povedlo načasovat nahrávku na VINNIEHO HINOSTROZU, který vyzrál na brankáře Knighta.
Asistence: Brandon Hagel, Kirby Dach.

30:05

Zakázané uvolnění Floridy, hra se tedy znovu vrací před brankáře Knighta.

30:00

Máme za sebou přesnou polovinu zápasu, který nám zatím nabídl dva zásahy. O ten druhý se před malým momentem postarala Florida, jenž využila přesilovku.

29:13

Floridě se nyní povedlo vyhodit kotouč ven z hrací plochy, jenomže to bylo ještě s tečí a proto se vylučovat nebude. Na řadu tak přichází další vhazování.

28:02

Florida se konečně nastěhovala k domácí brance, kde pořádně větrá obranu soupeře. Lankinen je bez výraznější práce, obrana mu totiž hodně pomáhá.

27:47

27:47 MacKenzie WEEGAR - 1:1

27:47

Florida právě vstřelila branku!
Hostující celek nakonec využívá přesilovou hru! Po dlouhé kombinaci se puk dostal k modré čáře, kde měl napřaženo obránce MACKENZIE WEEGAR, jehož pokus proletěl až do domácí branky. Nejprve to vypadalo na teč v podání Wennberga, zřejmě z toho je ale čistý průstřel.
Asistence: Jonathan Huberdeau, Owen Tippett.

27:14

Florida se v přesilové hře konečně dokázala usadit v pásmu soupeře. Zatím sledujeme kombinaci, která nabídla jediný střelecký pokus v podání Huberdeaua.

26:02

Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Duncan Keith – 2 min., nedovolené bránění).

26:00

Lankinen si v krátkém časovém sledu připsal další dva zákroky. Nápor hostujícího celku pokračoval a od modré čáry mohl zakončovat forvard Huberdeau.

25:13

Panteři se přeci jenom dostali do vyložené šance! Na zadní tyči totiž zakončoval Duclair, kterému se nepovedlo prostřelit přesouvajícího se Lankinena.

24:02

Na levém křídle si o nahrávku řekl domácí Hinostroza, který se ovšem nedostal ani do zakončení. Naopak se jednalo o další ofsajd domácího mužstva.

23:15

Bylo to s tečí, proto se nepískalo zakázané uvolnění domácích. Chicago Blackhawks pokračovalo v aktivitě a z otočky se povedlo přesně vypálit Connollymu.

22:18

Směrem dozadu to poté zvládl domácí Dach, který měl na zádech napadajícího protihráče. Chicago Blackhawks se dostalo vpřed, kde zakončoval právě Dach.

21:03

Chicago Blackhawks se až nyní konečně dostalo do pásma soupeře. Na levém křídle to na sebe vzal Kane, kterému se nepovedlo udržet kotouč proti dvojici.

20:10

Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který pokračuje v oslabení. Proto obránce Forsling dokázal vyhodit kotouč na druhou stranu.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 9 – 8.
Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Gaudette. Sledovali jsme poměrně nezáživnou podívanou, jenž dlouhou dobu nepřinášela nic moc zajímavého. Přesto směrem dopředu bylo o něco nebezpečnější Chicago, které se díky důrazu dostalo do vedení, což vydrželo až do konce první třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:31

Vyloučení v týmu Florida Panthers (Sam Bennett – 2 min., nedovolené bránění).

19:11

Již nám běží poslední minuta první třetiny, u puku jsou stále domácí hráči, který působí mnohem živějším dojmem, a i proto vedou...

18:15

Další rozehrávka domácích skončila u červené čáry, kde Gaudette narazil do Nutivaary. Puk se následně odrazil na střídačku, bude se muset znovu vhazovat.

17:11

Weegar nyní orazítkoval brankovou konstrukci!

16:52

Směrem dozadu dokázal zapracovat hostující Lomberg, kterému se následně povedlo přesně rozehrát. Chicago si ale pohlídalo vstup za modrou čáru.

16:33

Huberdeau se prohnal po pravém křídle a poté to zkoušel zakončením mezi ruku. S ním si brankář Lankinen dokázal poradit a hra je tedy znovu přerušena.

15:20

Po delší době musel zasahovat také brankář Lankinen. Huberdeau to totiž zkoušel zápěstím od levého kruhu, střelu ovšem poslal výrazně vedle.

14:07

Lankinen si před malým momentem připsal další úspěšný zákrok, nejednalo se o nic extra složitého. Chicago následně zkoušelo rozehrát akci po pravém křídle.

13:47

13:47 Adam GAUDETTE - 1:0

13:47

Chicago právě vstřelilo branku!
Domácí celek se dostává do vedení! Chicago podniklo další útok, při kterém nahrnulo kotouč před hostujícího brankáře Knighta, který se dostal mimo brankoviště. ADAM GAUDETTE navíc dokázal důrazem dotlačit kotouč do hostující branky.
Asistence: Dylan Strome, Dominik Kubalík .

13:13

Po pravém křídle to posléze zkoušel Kampf, který se sice dostal za záda obrany, jenomže poté nic moc nevymyslel a jeho celek se tak musí znovu vracet.

12:30

Máme za sebou druhou komerční přestávku této třetiny.

12:01

Wennberg pouze nahazoval na domácí branku, kde si situaci nechtěl komplikovat domácí brankář Lankinen, který raději na jistotu přikryl kotouč a je přerušeno.

11:11

Máme za sebou polovinu první třetiny, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Nebezpečnější je zatím Chicago Blackhawks, které donutilo Knighta k zákrokům.

10:00

Po levém křídle se dostával do pásma domácí Gaudette, který se ovšem nedostal přes obránce. Posléze před brankářem dokázal zakončovat Connolly.

09:19

Chicagu se první přesilová hra vůbec nedaří. Naopak se v oslabení dostal za opačnou modrou čáru hostující Bennett, kterému se povedlo nasbírat vteřinky.

08:32

Kubalík hned dvakrát pálil od modré čáry, v obou případech trefil před sebou stojícího protihráče.

08:01

Po nahození na hostující branku se málem k dorážce dostal domácí DeBrincat, kterému se nepovedlo zamést touš. Florida se posléze dokázala osvobodit.

07:02

Na poslední chvíli nyní zasahoval obránce Gudas, který nepustil do zakončení Sutera. Na opačné straně moc nechybělo k tomu, aby zakončil Huberdeau.

06:22

Vyloučení v týmu Florida Panthers (Juho Lammikko – 2 min., nedovolené bránění).

05:57

Lankinen posléze vyjel z branky, aby pomohl svému celku s rozehrávkou. Chicago Blackhawks se přes pravou stranu dostalo do pásma, kde zkouší kombinovat.

05:01

Chicago Blackhawks se pokoušelo dostat přes opačnou modrou čáru, jenomže Zadorov vystavil své spoluhráče do ofsajdu a bude se znovu muset vhazovat.

04:17

Weegar přejel červenou čáru a povedlo se mu načasovat nahrávku do jízdy na Wennberga. Ten se dostal do zakončením, se kterým si Lankinen poradil.

03:32

Chicago Blackhawks to posléze zkoušelo dalším nahozením do pásma soupeře, kde se ovšem k puku dostal obránce Montour, který nahazoval zpět.

02:07

Po pravém křídle to zkoušel vzít na sebe domácí Kane, který se nakonec dostal přes mantinel a protihráče. Chicago Blackhawks se ovšem k zakončení neprodralo.

01:11

Knight posléze musel odehrát pukem před napadajícím protihráčem, Chicago Blackhawks ovšem nezaložilo přesnou útočnou akci a hrát tak může Forsling.

00:10

Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě nahazoval za branku soupeře, kde se k puku dostal brankář Knight.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – C. Murphy, Zadorov, Kalynuk, Keith, Beaudin, Stillman – Hinostroza, Suter, P. Kane – Hagel, Dach, DeBrincat – Gaudette, D. Strome, D. Kubalík – Connolly, Kämpf, Hardman.

Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Weegar, Forsling, Montour, Kiersted, Nutivaara, Yandle – Duclair, Barkov, Děnisenko – Tippett, S. Bennett, Huberdeau – Vatrano, Wennberg, Heponiemi – N. Gusev, Lammikko, Acciari..

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Chicago Blackhawks

Dnešním soupeřem bude Chicago Blackhawks, které se momentálně nachází na šesté pozici, což by v konečném důsledku nezaručilo postup do vyřazovacích bojů. Chicago Blackhawks tak potřebuje začít bodovat, manko na čtvrtý Nashville je v současné době sedmibodové, avšak Nashville má hned o dva zápasy více. Chicago z posledních pěti duelů vyhrálo pouze dvakrát, navíc má na svém kontě dvě porážky v řadě. Ta poslední přišla na domácím ledě proti třetí Tampě, které se povedlo vyhrát vysoko 7:4. Chicago je navíc druhým nejhorším domácím týmem své divize.
Florida Panthers

Hokejisté Floridy se aktuálně nacházejí na druhé pozici centrální divize a s jistotou si zaručili postup do vyřazovacích bojů. Florida se tak momentálně pokouší o co nejlepší umístění, na vedoucí Carolinu momentálně ztrácí dva body, naopak třetí Tampa má o jeden bod méně. Florida se ovšem v posledních zápasech opírá o hodně kolísavou formu, po výhře pokaždé přijde na řadě porážka. Panteři nebyli daleko k další porážce ani v minulém kole, kdy na ledě čtvrtého Nashvillu sice po druhé periodě prohrávali 3:4, nakonec se jim však povedlo vyhrát výsledkem 7:4.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Chicago Blackhawks a Florida Panthers.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Chicago Blackhawks – Florida Panthers

3:4

po prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Gaudette (D. Strome, D. Kubalík), 31. Hinostroza (Hagel, Dach), 60. DeBrincat (P. Kane, Kalynuk) – 28. Weegar (Huberdeau, Tippett), 34. Duclair (Montour, Děnisenko), 50. Montour (Wennberg, Nutivaara), 65. S. Bennett (Weegar)

Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – C. Murphy, Zadorov, Kalynuk, Keith (A), Beaudin, Stillman – Hagel, Dach, Hinostroza – Suter, P. Kane (A), DeBrincat (A) – Gaudette, D. Strome, D. Kubalík – Connolly, Kämpf, Hardman.

Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Weegar, Forsling, Gudas, Montour, Nutivaara, Yandle (A) – Duclair, Barkov (C), Děnisenko – Tippett, S. Bennett, Huberdeau (A) – Vatrano, Wennberg, Heponiemi – Lomberg, Lammikko, Acciari.

Rozhodčí: Kozari, Luxmore – Flemington, Pancich

Průběh zápasu
1. třetina
06:22 FLA 2 Lammikko, nedovolené bránění
13:47 CHI 1:0 Gaudette (D. Strome, D. Kubalík)
19:31 FLA 2 S. Bennett, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
26:02 CHI 2 Keith, nedovolené bránění
27:47 FLA 1:1 Weegar (Huberdeau, Tippett)
30:09 CHI 2:1 Hinostroza (Hagel, Dach)
33:09 FLA 2:2 Duclair (Montour, Děnisenko)
34:22 CHI 2 Hinostroza, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
37:44 CHI 2 Dach, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
49:09 FLA 2:3 Montour (Wennberg, Nutivaara)
52:44 CHI 2 Hinostroza, podrážení
59:42 CHI 3:3 DeBrincat (P. Kane, Kalynuk)
Po 3. třetině
Prodloužení
64:08 FLA 3:4 S. Bennett (Weegar)
po prodl.