Menu

Hokej

Tipsport extraliga

Bílí Tygři Liberec – Berani Zlín

5:2

konec (0:0, 5:1, 0:1)

05.03.2021, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • 51. kolo • Ondřej Belák

Tipsport: 1.24 7.7 8.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (20:18:30)
Bílí Tygři potvrdili roli favorita a Zlín porazili 5:2. Domácí rozhodli ve druhé třetině, v níž vstřelili všechny své branky. Moravané ve třetí části pozvedli svůj výkon, na větší korekci už však bylo pozdě.

60:00

Konec zápasu.

59:31

Radan Lenc v rychlé akci přenechával puk Musilovi. Jeden z hostujících hráčů ale vleže dokázal ztečovat přihrávku za Musilova záda.

58:04

Utkání už se spíše dohrává. Zlín se ve třetí části ještě sympaticky snaží, tato třetina byla dnes v jeho podání jednoznačně nejlepší.

57:46

Jeden z libereckých hráčů hrál kotouč už ve středním pásmu. Píská se tedy postavení mimo hru, následuje buly.

57:25

Zakázané uvolnění Beranů.

56:56

Radan Lenc zkusil štěstí po rychlém vybruslení do levého kruhu, střela mířila na hruď úspěšně zasahujícího Daniela Hufa.

56:07

Nyní si Severočeši dokonce přihrávají a účelně šetří čas ze zbytku klasické přesilovky soupeře.

55:33

Lukáš Vopelka se neúspěšně pokoušel o baseballovou dorážku. Jelínek se mezitím vrátil do hry a Liberec je ve čtyřech.

54:43

Berani svírali soupeře před brankou, jenže pak Řezníčkovi přeskočil puk hokejku a hosté se tak sami připravili o pásmo.

54:20

Domácí jdou na 69 sekund do tří! K Petru Jelínkovi si sedá ještě Petr Kolmann (LIB), který obdržel trest za sekání.

54:00

Zlínští se v úvodu přesilovky drží v útočném pásmu.

53:29

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2 min., faul loktem).

52:56

Tomáš Fořt ze strany dotíral na Petra Kváču, jeho bekhendová dorážka si cestu přes betony libereckého brankáře nenašla.

Střely na branku – 44:17.

52:43

Petr Kváča si pohlídal kotouč nahozený ze středního pásma a nechal ho přistát ve své rukavici. Na pořadu dne je poslední komerční pauza dnešního utkání.

51:33

51:33 Jan VÁCLAVEK - 5:2

51:33

Zlín právě vstřelil branku!
Nedáš – dostaneš. Akci tří Libereckých proti jednomu hráči Zlína zakončoval Michal Birner, nicméně na Hufa si nepřišel. A následoval okamžitý protiútok, při kterém sám na branku najížděl JAN VÁCLAVEK. Útočník Beranů se prosadil hezkým bekhendovým blafákem. Asistence: Zdeněk Okál.

49:47

Lukáš Chludil se nyní dokonce mohl zapsat mezi střelce! Na libereckou branku se řítil prakticky sám, zkoušel to okolo Kváčovy lapačky, mířil ale těsně vedle.

49:27

Mladý Lukáš Chludil zblokoval Vlachovo nahození do rohu ledové plochy. Tam kotouč vybojovali domácí, kteří kombinují.

48:10

Daniel Gazda se na útočné modré čáře hezkou a poněkud riskantní kličkou zbavil bránícího hráče. Následná přihrávka postrádala přesnost.

47:21

Škoda pro Liberec. Radan Lenc dostal od Petra Kolmanna přihrávku do slušné střelecké pozice, při zpracování mu nicméně černá guma skočila přes čepel.

46:37

Na ledě je nyní při hře čtyř proti čtyřem více prostoru. Využil toho Dalibor Řezníček, který s pukem projel za modrou čáru a prověřil Kváču.

46:23

Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Fořt – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jan Šír – 2 min., hrubost).

46:22

Nahození Tomáše Hanouska bylo po cestě na zlínskou branku lehce tečované a Daniel Huf měl co dělat, aby zabránil šestému inkasovanému gólu.

Střely na branku – 41:13.

45:55

Nahození Michala Bulíře od pravého mantinelu bylo přizvednuto jedním z Beranů vysoko do ochranné sítě, následuje komerční přestávka.

45:16

Hraje se už dlouho bez přerušení, kotouč na holích si znovu mnohem více užívá domácí tým.

44:10

Dávid Gríger mohl po zákroku Hufa dorážet do odkryté klece, Antonín Honejsek však brankářským zákrokem zastoupil svého kolegu a zaklekl do dráhy střely!

43:00

Petr Kolmann tvrdě vypálil od modré lajny. Daniel Huf střelu vykopl betonem, o dorážku se snažil Adam Musil, nicméně obránce mu v ní zabránil. Berani hned nato vyhazují na icing.

42:31

Jakubu Rychlovskému se do cesty připletly ležící kousky zlomené hokejky, přesto mladý forvard zavezl puk až za branku. Od zadního mantinelu už ale hledal spoluhráče marně.

41:57

Petr Jelínek se protlačil přes útočnou modrou čáru, spoluhráč byl ale rychlejší. Po odpískaném ofsajdu se vhazuje ve středním pásmu.

41:06

Petr Kváča snadno zachytil nahozený kotouč, hra je tak znovu přerušena.

40:44

Puk se od zlínské hole dostal mimo kluziště, bude se vhazovat před brankou hostů.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:42.
Také druhá dvacetiminutovka se nesla jasně podle libereckých not. Tentokrát už ale Tygři přidali i góly, a to rovnou pět! Domácí hráči na ledě mají obrovskou převahu, na soupeřovu branku vypustili už bezmála čtyřicet střel a kráčí za plným bodovým ziskem.

Střely na branku – 39:11.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Severočeši dohrávají třetinu v útočném pásmu. Do zakončení se už příliš neženou, pro prostřední část už mají bohatě splněno.

38:36

Po zakázaném uvolnění domácího celku se Moravané budou moci usadit v blízkosti Petra Kváči.

38:26

Další libereckou akci zastavuje ofsajd.

38:09

38:09 Adam NAJMAN - 5:1

38:09

Liberec právě vstřelil branku!
Je tu pátý gól domácích! Michal Bulíř v rychlosti zavezl puk za bránu a chytře jej okolo bližší tyčky předložil do levého kruhu ADAMU NAJMANOVI. Ten vystřelil z první a Daniel Huf byl na jeho přesnou ránu krátký! Liberecký junior se trefil podruhé v sezóně a stejně jako v prvním případě proti Zlínu. Asistence: Michal Bulíř.

36:57

Adam Najman nahazoval do skrumáže před brankou. Puk se odrazil přímo na hůl Radana Lence, který bekhendem střílel do prakticky odkryté klece. Daniel Huf ale ještě dokázal zvednout beton a exkluzivním zákrokem zabránil téměř jistému gólu!

35:32

35:32 Zdeněk OKÁL - 4:1

35:32

Zlín právě vstřelil branku!
Po nádherné individuální akci se prosazují také Berani! ZDENĚK OKÁL se z pravého křídla povedenou kličkou dostal na osu hřiště a mezi kruhy už měl proti sobě jen Petra Kváču, kterého propálil razantní střelou pod lapačku. Asistence: Antonín Honejsek.

Střely na branku – 34:9.

33:51

33:51 Michal BIRNER - 4:0

33:51

Liberec právě vstřelil branku!
Liberečtí se znovu usadili v útočné třetině. Lukáš Derner nahodil puk od levého mantinelu na branku. Po cestě ho ještě tečoval Adam Musil a Daniel Huf ho vyrazil pouze vedle sebe, kde snadno zamířil do černého MICHAL BIRNER! Asistence: Adam Musil, Lukáš Derner.

32:53

Tygři znovu točili soupeře v pásmu, až Jiří Suhrada přetlačil na obranné modré čáře Jakuba Rychlovského a osvobodil svůj celek.

31:56

Jaroslav Vlach to nenápadně zkusil z poměrně ostrého úhlu a zdálo se, že zlínskému brankáři pomohla tyčka!

31:26

Dávid Gríger obdržel přihrávku zpoza klece a pokoušel se o velkou parádu. Nejprve naznačil střelu a nechal Hufa povyjet, načež si puk přehodil do bekhendu a snažil se ho uklidit do odkryté části branky. Daniel Huf se ovšem stihl vrátit a předvedl výborný zákrok!

31:13

Díky zakázanému uvolnění Beranů se hra znovu vrací do jejich obranného pásma.

30:01

Mislav Rosandić hezky vybruslil od levého mantinelu a z nulového úhlu hledal bližší horní růžek branky. Daniel Huf se přitiskl k tyčce a poradil si.

29:41

Jaroslav Vlach je zpátky na ledě a hned po výstupu z trestné lavice vyrazil napadat protihráče. Severočeši kotouč v útočném pásmu skutečně získali a usazují se před Hufem.

29:16

Tygři teď ve čtyřech dokonce kombinují a šetří čas.

28:49

Teď už se domácí vymanili z tlaku a osvobozují se.

28:23

Zlín nerozehrál svoji první přesilovku vůbec špatně a operuje v pásmu. Dvakrát to zkoušel Lukáš Vopelka, obě jeho střely ale Kváča viděl.

27:39

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., krosček).

27:39

Radovan Pavlík přenechal kotouč Petru Jelínkovi, který se s tím nepáral a hned vystřelil z pravého kruhu. Daniel Huf jeho pokus pokryl a hosté navíc budou mít přesilovku.

27:10

Jiří Suhrada nahodil od levého mantinelu. Petr Kváča měl nikým nerušený výhled a nastavil do dráhy puku svoji lapačku.

Střely na branku – 23:7.

26:32

26:32 Dávid GRÍGER - 3:0

26:32

Liberec právě vstřelil branku!
Skvělá druhá třetina v libereckém podání pokračuje! Po dalším náporu v útočném pásmu se puku na pravé straně zmocnil Adam Najman. Daniel Huf proti němu trošku povyjel a Najman ještě krásně našel u vzdálenější tyčky DÁVIDA GRÍGERA, kterému už stačilo nasměrovat kotouč do odkryté svatyně. Asistence: Adam Najman, Michal Bulíř.

25:49

Daniel Huf zazmatkoval za brankou a Tygři se dostali k puku. Znovu to sehráli na obránce, v tomto případě na Rosandiće, který napálil hráče Zlína.

25:28

Na ledové ploše zůstal zřejmě po bolestivém zásahu pukem ležet Tomáš Žižka. Liberci to usnadnilo kombinaci v útočném pásmu, kterou zakončil dělovkou od modré čáry Petr Kolmann. Branku minul a rozhodčí už přerušili hru.

24:02

24:02 Adam MUSIL - 2:0

24:02

Liberec právě vstřelil branku!
Domácí rázem vedou už o dva góly. ADAM MUSIL si vyměnil kotouč s Michalem Birnerem a z levé strany se protlačil až před Daniela Hufa, aby mu po forhendové kličce procedil kotouč mezi betony! Asistence: Michal Birner.

23:11

Hosté po obdržené brance trošku pookřáli a více se tlačí do útoku. Petr Kváča každopádně zatím nic vážnějšího řešit nemusel.

22:17

22:17 Michal BULÍŘ - 1:0

22:17

Liberec právě vstřelil branku!
Severočeši územní převahu konečně přetavili ve vedoucí trefu! Radan Lenc přihrál z osy kluziště k pravé tyčce Dávidu Grígerovi, který puk okamžitě sklepl mezi kruhy. Tam si najel MICHAL BULÍŘ a bez přípravy zamířil mezi Hufovy betony. Asistence: Dávid Gríger, Radan Lenc.

21:59

Třetí přesilovka pro Bílé Tygry! Zdeněk Okál (ZLN) jde pykat za nedovolené bránění.

21:29

Liberečtí se hned po startu další třetiny snaží něco vymyslet, znovu však narážejí do autobusu zaparkovaného před zlínskou klecí.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:48.
V první třetině se hra po vzoru vládních nařízení v rámci okresů na ledové ploše příliš nepřesouvala, útočil převážně Liberec. Domácí vyslali na branku Daniela Hufa už 18 střel, většina z nich ale mířila z větších vzdáleností. Hufovi to ovšem kredit rozhodně neubírá, kotouče z něj nevypadávají a zlínský gólman svůj tým zatím drží. Dočkáme se branek ve druhé části?

Střely na branku – 18:4.

20:00

První třetina skončila.

19:23

Rychlou protiakci Zlína zakončoval ze zajímavé střelecké pozice Jakub Ferenc. Puk mu ale při snaze o střelu sjel z čepele, Petr Kváča mohl zůstat v klidu.

18:37

Prudká přihrávka Jaroslava Vlacha z ostrého úhlu způsobila před Hufem rozruch, Berani si však poradili a oslabení úspěšně zvládli.

18:18

Další nekompromisní vyhození hostů.

17:49

Následně Zlínští hned dvakrát za sebou vyhazují kotouč do bezpečí.

17:08

Dávid Gríger hezkou přihrávkou nachystal tutovku Radanu Lencovi. Ten byl úplně sám před Hufem, který si ovšem Lencovo zakončení na bližší tyčku pohlídal.

16:41

Liberec si znovu zkusí hru v početní výhodě. Znovu je vyloučen Antonín Honejsek (ZLN), tentokrát za držení protihráče.

15:58

Další melu před brankovištěm vyřešil Daniel Huf rezolutním schováním puku pod rukavicí.

15:26

Po sražené Knotově střele plácl do kotouče mezi kruhy bekhendem Adam Musil. Daniel Huf měl co dělat, střela mu totiž šla do protipohybu, ale dokázal se srovnat.

15:00

Zlín si zatím bránění vůbec nekomplikuje a znovu po zisku puku vyhazuje na zakázané uvolnění.

14:16

Adam Najman po levé straně pronikl do útočného pásma a vystřelil těsně nad bránu. Berani se rychle pokusili otočit hru, rozhodčí si ale všimli ofsajdu.

Střely na branku – 11:3.

13:27

Ronald Knot nejdřív zaváhal na modré čáře, nicméně se štěstím se dostal přes protihráče a dobruslil až na úroveň brankové čáry. Z nulového úhlu následně gólmana nepřekvapil, následuje komerční přestávka.

12:30

Zlín už hraje v plném počtu a zakládá útočnou akci.

12:12

Jaroslav Vlach dostal nabito za pravý kruh, na jeho dělovce bez přípravy si pochutnal zatím bezchybný Daniel Huf.

11:53

Ševci velice pozorně čistí prostor před svoji brankou. Mislav Rosandić to tak raději zkusil znovu z dálky, Daniel Huf si připisuje další zákrok.

11:36

Liberečtí se nyní z pásma vyhnali sami.

10:57

Hosté se osvobozují.

10:49

Michal Bulíř byl hodně aktivní na brankovišti a ještě se snažil vyšťourat puk z Hufovy lapačky. Zlínští ho okamžitě odtlačili pryč.

10:30

První větší šanci utkání si trošku překvapivě vypracoval Zlín při vlastním oslabení! Pavel Sedláček se po nepovedeném pokusu libereckého hráče o střelu dostal k puku a táhl akci dvou proti jednomu, kterou z pravého kruhu zakončil do výstroje pozorného Petra Kváči.

10:14

Michal Bulíř se snažil dostat do šance, přičemž jej zahákoval Antonín Honejsek (ZLN). Uvidíme první přesilovku dnešního zápasu.

09:38

Mislav Rosandić si v pokračujícím tlaku sám troufl na zakončení, Daniel Huf ve spolupráci se svými obránci střelu od modré čáry nepustil za svá záda.

09:15

Mislav Rosandić po efektivní otočce nechal zakončení na Radanu Lencovi. Ten z pravého kruhu trefil nohu spoluhráče před bránou.

Střely na branku – 5:1.

08:52

Liberečtí se zatím dostávají výhradně ke střelám z větší vzdálenosti. Další taková, v podání mladého Jana Šíra, přistála v Hufově rukavici.

08:16

Domácí zavařili soupeři před brankou, Berani se osvobozují tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění.

07:42

Zdeněk Okál se mezi kruhy snažil natáhnout po puku. Měl ale proti sobě hned dva beky, kteří byli úspěšnější.

06:45

Tomáš Žižka si u hrazení vyšlápl na Michala Bulíře, kterého tvrdým zákrokem tělem srovnal se zemí. Zlínským se přesto nepodařilo vyprostit z vlastního obranného pásma.

05:56

Lukáš Derner se snažil urychlit rozehrávku, zahrál však pouze na icing.

05:19

Severočeši v dosavadním průběhu utkání téměř nepůjčují soupeři kotouč a hraje se převážně před zlínskou brankou. Berani navíc mají potíže s přechodem neutrální třetiny.

04:41

Poněkud hluchou pasáž završilo nahození Petra Jelínka od modré čáry. Před Hufem bylo ale čisto, hostující brankář tak neměl problém se zákrokem.

03:54

Hra je aktuálně plná nepřesností na obou stranách. Na puku se nacházejí Moravané, kteří nesměle kombinují okolo Petra Kváči.

02:42

Liberečtí se drží v útočném pásmu, jenže zatím se jim nedaří připravit si větší střeleckou příležitost. Ondřej Vitásek to zkusil alespoň od modré čáry, hosté jeho projektil zblokovali mimo led.

01:34

Zakázané uvolnění Zlína.

01:24

Dobře mířené nahození Jaroslava Vlacha možná ještě lehce tečoval Petr Jelínek. Daniel Huf se ale nenechal zaskočit a vyrazil puk do rohu.

00:58

Petr Kolmann na červené čáře zastavil postup Beranů, ti se nicméně na kotouč okamžitě vrátili.

00:18

Michal Birner přejel s pukem přes střední pásmo až za modrou čáru, načež prověřil Hufovu pozornost. Zlínský gólman si připisuje první zásah utkání.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, Kunst, T. Hanousek – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Šír, D. Špaček.

PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), Gazda, Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Suhrada – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Okál, Honejsek, Václavek – Sebera, P. Sedláček, Chludil – Frömel, Karafiát, J. Ondráček.

Rozhodčí: Svoboda, Kika – Ganger, Klouček.

PSG BERANI ZLÍN

Pro ševce je letošní sezóna velkým zklamáním, a také pro ně hned po základní části skončí. Z minulých třinácti duelů vyhráli jediný, přesto už mají záruku, že skončí třináctí a vyhnou se poslednímu místu. Zajímavé však je, že v soubojích s Tygry mají Zlínští letos kladnou bilanci! Rozhodně by je tedy nebylo radno předem odepisovat. V Liberci si budou Berani chtít napravit renomé po úterním debaklu 0:7 s Plzní, zaskočí ho znovu?
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Tygři jsou součástí napínavého souboje o místenku v elitní čtveřici. Situaci na rozdíl od Hradce a Plzně mají plně ve svých rukou a nemusejí se spoléhat na příznivé výsledky ostatních. Poslední kola se ale Liberci nevydařila úplně podle představ. Z minulých čtyř duelů ani jednou nezískal plný počet bodů, zejména úterní prohra 2:3 na ledě Karlových Varů pozici Severočechů poněkud zkomplikovala. Proti Zlínu nicméně budou v roli jasného favorita, potvrdí ji?
Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! V předposledním kole základní části Tipsport extraligy se společně zaměříme na utkání mezi Libercem a Zlínem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Bílí Tygři Liberec – Berani Zlín

5:2

konec (0:0, 5:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 23. Bulíř (Gríger, Lenc), 25. A. Musil (Birner), 27. Gríger (Najman, Bulíř), 34. Birner (A. Musil, Derner), 39. Najman (Bulíř) – 36. Okál (Honejsek), 52. Václavek (Okál)

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, Kunst, T. Hanousek – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Šír, D. Špaček.

Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), Gazda, Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Suhrada – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Okál, Honejsek, Václavek – Sebera, P. Sedláček, Chludil – Frömel, Karafiát, J. Ondráček.

Rozhodčí: Svoboda, Kika – Ganger, Klouček.

Průběh zápasu
1. třetina
10:14 ZLN 2 Honejsek, hákování
16:41 ZLN 2 Honejsek, držení
Po 1. třetině
2. třetina
21:59 ZLN 2 Okál, nedovolené bránění
22:17 LIB 1:0 Bulíř (Gríger, Lenc)
24:02 LIB 2:0 A. Musil (Birner)
26:32 LIB 3:0 Gríger (Najman, Bulíř)
27:39 LIB 2 J. Vlach, krosček
33:51 LIB 4:0 Birner (A. Musil, Derner)
35:32 ZLN 4:1 Okál (Honejsek)
38:09 LIB 5:1 Najman (Bulíř)
Po 2. třetině
3. třetina
46:23 ZLN 2 Fořt, hrubost
LIB 2 Šír, hrubost
51:33 ZLN 5:2 Václavek (Okál)
53:29 LIB 2 P. Jelínek, faul loktem
54:20 LIB 2 Kolmann, sekání
Konec