Menu

Fotbal

Francouzský pohár

OGC Nice – Olympique Lyon

1:2

konec (0:1)

30.01.2020, 20:55 • Allianz Riviera, Nice • Osmifinále • David Suchý

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lyonu, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 2:1. Nice bylo ve druhém dějství jednoznačně aktivnější, kýžené vyrovnání přišlo před koncem řádné hrací doby. Vypadalo to, že utkání dospěje do prodloužení, avšak v nastaveném čase v pokutovém území fauloval domácí Dante, následnou penaltu pak s přehledem proměnil Aouar, který svému celku zajistil postup. (22:56:09)
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:19.

90+5

Konec zápasu.

90+3

90+3. AOUAR - 1:2

90+3

Lyon právě vstřelil branku!
Hosté si berou jednobrankové vedení zpět! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil HOUSSEM AOUAR, který zamířil k pravé tyči, kam se sice vydal také Benítez, avšak domácí brankář na míč nedosáhl.

90+1

Žlutou kartu dostává Dante (OGC Nice).

90+1

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

90

90. Penaltový zákrok.

90

Zničehonic je tu penalta pro Lyon!

89

89. OUNAS - 1:1

89

Nice právě vstřelilo branku!
Domácím se přeci jenom povedlo srovnat krok! ADAM OUNAS se s míčem dostal až do pokutového území, kde to zkoušel prudkým zakončením levou nohou, jenže putovalo mimo dosah brankáře. Zcela určitě se tak dočkáme prodloužení.

89

89. Dolberg selhal v šanci.

89

Tady moc nechybělo! Míč se postupně dostal až k hranici malého vápna, kde Dolbergova patička skončila v rukavicích rumunského brankáře.

88

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Lyon je hodně blízko k postupu mezi osm nejlepších. Ještě musíme počítat s nastaveným časem.

87

Nedovoleným zákrokem a zároveň útočným faulem se prezentoval domácí Thuram, který poslal k zemi Andersena. Lyon nebude s rozehrávkou nikam spěchat.

86

Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. Nice i nadále prohrává o jedinou branku, domácí celek se tak s pohárem dost možná rozloučí.

85

Tete to zkoušel prudkým přenesením hry, které bylo velice přesné. Cherkiho nahrávka pod sebe na Ekambiho postrádala přesnost, je tu rychlý protiútok OGC.

84

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Rayan Cherki, přichází Houssem Aouar.

83

Boudaoui si na pravém křídle přeci jenom našel prostor k centru, který doletěl pouze k hranici malého vápna. Tam nekompromisním způsobem jednal Tete.

82

Nice nevyšel ani další rohový kop, který ani v tomto případě nepřinesl ohrožení branky soupeře. Thuramova nabídka navíc skončila na kopačce Andersena.

78

Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Christophe Herelle, přichází Myziane Maolida.

77

Nice zahrávalo další volný kop, po kterém to přímo na branku zkoušel Maurice. Jeho rána nebyla dostatečně přesná, pro Tătărușanua se jednalo o snadnou práci.

76

V krátkém časovém sledu je tu další žlutá karta, tentokráte pro hostujícího Rafaela.

76

Nice zahrávalo standardní situaci ze zajímavé pozice, nicméně následný centr nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Dante navíc nedokázal vrátit míč zpět do "ohně".

75

Benítez ihned po převzetí nahrávky zkoušel opět roztáhnout hru do volného prostoru, kde se nacházel osamocený Nsoki, ke kterému se ihned natlačil Rafael.

74

Herelle se pro změnu vydal na opačnou stranu, kde mu nevyšel centr, posléze ani zadovka na kolegu Ounase. Lyon se tak postaví k autovému vhazování.

73

Žlutou kartu dostává Marcelo (Olympique Lyon).
Žlutou kartu dostává Kenny Tete (Olympique Lyon).

72

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Moussa Dembélé, přichází Karl Toko Ekambi.

71

K rozehrávce se postavil Cherki, který kroutil míč směrem do branky. Pro brankáře Beníteze se jednalo o snadnou práci, balón totiž hned schoval do svých rukavic.

70

Traoré šikovně roztáhl hru na Marcala, který i tentokráte zkoušel vypálit na domácí branku. Jeho rána trefila pouze Herelleho, následovat tak bude rohový kop.

69

Lyon tak mohl rozehrávat kousek od útočné poloviny, o což se postaral obránce Rafael. Po krátké kombinaci se k míči podíval také brankář Tătărușanu.

68

Chvíli se nehrálo, zdravotní problémy měl totiž domácí křídelník Ounas, který velice tvrdě dopadl na zem. Hlavní sudí přerušil hru, střídat by se ale nemělo.

67

Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Ignatius Ganago, přichází Pierre Lees Melou.

66

Maurice se dokázal zorientovat kousek od středového kruhu, kde ho ale napadala smečka protihráčů. Tousartovi se nakonec povedlo soupeře vytlačit vzad.

65

Žlutou kartu dostává Alexis Claude Maurice (OGC Nice).

61

Máme za sebou zhruba hodinu hry, na druhou přesnou trefu zatím marně čekáme. Lyon je nyní o něco aktivnější, což mu vzhledem k vedení jednoznačně vyhovuje.

60

Hodně překvapivě před malým momentem jednal Marcal, který se s míčem dostal až do pokutového území, odkud svým pokusem zhruba o metr minul branku.

59

Na opačné straně to pro změnu Lucas zkoušel manévrem kolem středopolaře Boudaouiho, který na něj vyzrál. Poslední minuty přináší hodně nepřesností.

58

K hranici pokutového území se dostal Ganago, který měl sice hodně prostoru k centru, avšak ten přesto poslal přímo do rukavic rumunského brankáře Lyonu.

57

Avšak tam v rozehrávce chyboval Danilo, který našel pouze protihráče. Lyon se rázem do stal do protiútoku, Dembélé si v souboji s Dantem pomohl faulem.

56

Kousek od středového kruhu šel do skluzu obránce Dante, kterému se povedlo vyhrát souboj před Lucasem. Nice se vzápětí vydalo směrem na vlastní polovinu.

55

Útočný výpad táhl po pravém křídle hostující Traoré, který přesto narazil na pozorně hrajícího Mauriceho. Druhý jmenovaný se naposledy dotkl míče – aut.

54

Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Benítez, který s rozehrávkou dlouho vyčkával, načež mu na pomoc přispěchal středopolař Maurice.

53

Do pokutového území se málem prodral domácí Thuram, jenomže na samotné hranici šestnáctky včas zakročil Marcelo, který tak nepřipustil žádné zakončení.

52

Pokus o přenesení hry dokázal na pravém křídle zachytit střídající Marcal, kterému se navíc povedlo oslovit rumunského brankáře, jenž pro změnu roztáhl hru.

51

Nečekanou kolmicí to zkoušel domácí Boudaoui, který si ovšem neporozuměl s kolegou Dolbergem. Velice pohodlně se tak k míči dostal opět Tătărușanu.

50

Po pravém křídle se pokoušel vydat vpřed hostující křídelník Traoré, který se po jednom ze soubojů poroučel k zemi, avšak sudí nechal pokračovat ve hře.

49

Brankář Tătărușanu si tak ani v tomto případě nesáhl na míč, následně ho dalekonosně poslal na opačnou polovinu, kde v hlavičkovém souboji uspěl Boudaoui.

48

Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali pohlednou kombinaci domácích, na jejíž konci byl zakončující Maurice, jehož rána nebyla vůbec přesná.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxwel Cornet, přichází Fernando Marcal.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou. Do kýženého vedení se nakonec dostal Lyon, který se po vstřelení této branky dostal do pasivního rozpoložení, přičemž dokázal ubránit veškeré akce soupeře. Nice má přesto celý druhý poločas na to, aby se pokusilo minimálně vyrovnat.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Wylan Cyprien, přichází Kephren Thuram.

45+1

Ajajaj. Cyprien se totiž při rozehrávce rohového kopu zranil, což znamená vynucené střídání. Za postranní lajnou se připravuje jeho náhradník ke vstupu na hrací plochu.

45

První poločas bude nastaven o tři minuty.

44

Sudí si všiml dalšího nedovoleného počínání, při kterém se na zeleném pažitu ocitl zkušený obránce Rafael. Jeho obranný kolega Marcelo sám rozehrál.

42

Po pravém křídle se vydal domácí Herelle, který se navíc dostal až k centru, jenž pouze prudce proletěl až do zámezí. Následovat bude odkop od branky Lyonu.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

40

Domácí si opět vyzkoušeli rohový kop, který se snášel do malého vápna. Tam ovšem kraloval připravený brankář Benítez, jenž vyboxoval balón z vlastního vápna.

39

Nice je v posledních minutách o poznání aktivnější. Obrannou povinnost si přesto splnit hostující Marcelo, kterému se povedlo zablokovat střelecký pokus Cypriena.

34

Nice si přichystalo další rohový kop, avšak ani ten nepřinesl nic nebezpečného. I tentokráte se povedlo zakročit Traorému, který pro změnu našel Herelleho.

33

Máme za sebou zhruba třetinu zápasu, ten nám zatím nepřináší nikterak strhující podívanou. Lyon se dostal do vedení, v posledních minutách herně ztrácí.

32

V krátkém časovém sledu musel sudí opět písknout do své píšťalky. Bylo tomu tak po pádu na zem v podání Jean Lucase, kterého opětovně fauloval Boudaoui.

31

Kousek od středového kruhu to velice zkušeně provedl Tousart, který se tělem natlačil před protihráče, což vedlo k faulu. Hostující celek tak ihned rozehrál po zemi.

30

Dembélé se zdá být v pořádku, může se tak pokračovat ve hře. Mezitím jeho spoluhráči rozehrávali u vlastního pokutového území, soupeř se pokouší napadat.

29

Do zajímavé střelecké pozice se před malým momentem dostal Maurice, který to nemyslel vůbec špatně. Hlavní sudí ještě běží zkontrolovat zdravotní stav Dembélého.

28

Bylo to s tečí jednoho z hostujících hráčů, Ounas tak mohl rozehrát rohový kop. Ten z malého vápna odklízel do bezpečí Marcelo, záhy ale na zemi skončil Dembélé.

27

Ganago se v tísni nakonec dostal k centru, který pouze proletěl malým vápnem. K volnému míči se tak dostal Ounas, jenž nepovedeně zkoušel najít Dolberga.

26

Hezký projektil směřoval na domácí branku, nicméně Benítez si prostor por horní konstrukcí dokázal pohlídat. Míč vyrazil na roh, který rozehraje křídelník Traoré.

25

Málem se do vyložené šance dostal hostující Lucas, jenomže míč se nakonec odrazil přímo do moci brankář Beníteze, který ho ihned sevřel do svých rukavic.

24

Domácí hráči se konečně dostali na delší časový úsek na polovinu soupeře, jenomže Boudaoui přesto nahrával až na Danila, který byl s nahrávkou nepřesný.

23

Ounas se snažil načasovat nahrávku mezi obránce na naběhnuvšího Dolberga, jenomže tento úmysl přečetl obránce Marcelo, který ihned přihrál vpřed.

22

Traoré se dokázal s míčem zorientovat kousek od středového kruhu, následně se mu povedlo roztáhnout hru do strany, kde měl hodně prostoru zadák Cornet.

21

Rafael byl s míčem vytlačen až na vlastní obrannou polovinu, kde se do následné kombinace zapojil také brankář Tătărușanu, který rozehrál s velkým klidem.

16

Nice si přesto vybojovalo rohový kop, který na přední tyči dokázal odklidit pozorný Traoré. Odraženého míče se chopil Tousart, který ho pro změnu vyváží vpřed.

15

15. DEMBÉLÉ - 0:1

15

Lyon právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostává Lyon! Do pokutového území domácích totiž přiletěla nadýchaná nabídka, kterou si šikovně zpracoval na hrudník MOUSSA DEMBÉLÉ, který následným zakončením nedal brankáři Benítezovi sebemenší šancí na reakci.

15

Do první slušnější šance se dostal domácí Boudaoui, který si seběhl mezi obránce, avšak pochvalu si zaslouží brankář Tătărușanu, který včas vyběhl z branky.

14

Lyon se tak pustil do útočení, avšak Rafael si příliš nevěřil na průnik kolem pozorného Nsokiho. Hostující celek tak zkoušel přenést hru na levou stranu hřiště.

13

Herellemu se povedlo vrátit míč přesně na kopačku Cypriena, který pro změnu ještě vracel k brankáři Benítezovi, jenž ani tentokráte nezkoušel odkopnout.

12

Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Boudaoui, kterého u postranní lajny povalil k zemi Lucas. Souboj dvou osmiček tak vyzněl pro domácí číslo.

11

Herelle je v úvodu tohoto zápasu celkem dost aktivní, nyní se s míčem pohodlně dostal až na útočnou polovinu, kde pro změnu nepovedeně centroval Nsoki.

10

Cyprienovi se bohužel pro domácí nepovedlo vrátit míč na kolegu Herelleho. Místo toho se do útoku vydal soupeř, avšak Lucas narazil pouze do záložní řady.

9

Olympique si přesto vyzkoušel hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ten druhý se odrazil k Marcelovi, kterému se nepovedlo kloudně zakončit.

8

Hodně prostoru měl kolem sebe hostující Cherki, který ihned po převzetí balónu centroval směrem do pokutového území, kde se povedlo zakročit Boudaouimu.

7

S míčem si zahrál také domácí Benítez, který zkoušel roztáhnout hru k pravé autové lajně. Tam se nacházel Herelle, který ještě zkoušel vysunout Ganaga.

6

Další nedovolený zákrok, tentokráte na domácího Dolberga. Sudí musel hned v úvodu tohoto zápasu napomínat Teteho, který si klidně mohl vysloužit kartu.

5

Dante se vytáhl s míčem až na útočnou polovinu, kde pro změnu zkoušel najít Nsokiho. Ten byl lehce přistrčen, což pro sudího znamenalo další faul Lyonu.

4

Rozehrávající Dante si u středového kruhu chtěl vybrat Dolberga, avšak tomu uskočil míč daleko od nohy. Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl Tousart.

3

Lyon se poprvé s míčem dostal na polovinu soupeře, kde rozjel kombinaci. Rafaelovi se na pravém křídle povedlo najít Traorého, jenž nahrával pouze na Danila.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

OGC Nice: Benítez – Herelle, Dante (C), Danilo, Nsoki – Boudaoui, Cyprien, Maurice – Ganago, Dolberg, Ouas
Náhradníci: Clementia – Burner, Lees Melou, Lusamba, Maolida, Sarr, Thuram

Olympique Lyon: Tătărușanu – Tete, Marcelo (C), Andersen – Rafael, Lucas, Tousart, Cornet – Traoré, Dembélé, Cherki
Náhradníci: Racioppi – Aouar, Caqueret, Denayer, Ekambi, Marcal, Mendes.
Favoritem tohoto zápasu zřejmě bude hostující celek, který se ve své domácí soutěži nachází na průběžné páté pozici, za což mohou povedené výkony z posledních duelů. Lyon se totiž v jeden okamžik nacházel ve spodní polovině tabulky, v tuto chvíli ztrácí na pohárové pozice pouze jeden jediný bod. Olympique z posledních pěti ligových duelů prohrál pouze v jediném případě, bylo tomu v souboji proti třetímu Rennes, které si ze stadionu soupeře odvezlo hubenou porážku 1:0. Dnešním soupeřem bude momentálně dvanáctý celek domácí soutěže, kterým je Nice. Domácí tým tohoto střetnutí ztrácí na svého soupeře pouze tři body, situace ve francouzské nejvyšší soutěži je totiž hodně vyrovnaná. Příkladem může být fakt, že čtvrtý tým tabulky dělí od patnáctého pouze pět bodů, což není zrovna tradiční.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Francouzský pohár má na programu zápasy v rámci osmifinále my budeme společně sledovat souboj mezi OGC Nice a Olympique Lyon.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:55.

OGC Nice – Olympique Lyon

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 89. Ounas – 15. Dembélé, 90+3. Aouar (pen.)

Karty:   65. Maurice (NIC), 90+1. Dante (NIC) – 73. Marcelo (LYO), 73. Tete (LYO), 76. Rafael (LYO)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:19.

OGC Nice: Benítez – Herelle (78. Maolida), Dante (C), Danilo, Nsoki – Boudaoui, Cyprien (45+3. Thuram), Maurice – Ganago (67. Lees-Melou), Dolberg, Ouas
Náhradníci: Clementia – Burner, Lees Melou, Lusamba, Maolida, Sarr, Thuram

Olympique Lyon: Tătărușanu – Tete, Marcelo (C), Andersen – Rafael, Lucas, Tousart, Cornet (46. Marcal) – Traoré, Dembélé (72. Ekambi), Cherki (84. Aouar)
Náhradníci: Racioppi – Aouar, Caqueret, Denayer, Ekambi, Marcal, Mendes

Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Courbet