Menu

Fotbal

Anglický Ligový pohár

Manchester City – Manchester United

0:1

konec (0:1)

29.01.2020, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Semifinále • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.31 5.62 8.26 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:42:02)
Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:11.
Je konec! Manchester City nakonec zvládl odvetný semifinálový duel s Manchester United a přes porážku 0:1 si udržel náskok z prvního duelu. Citizens tak ve finále ve Wembley vyzvou Aston Villu. Manchester City přitom vstoupil do utkání mnohem aktivněji a nepouštěl soupeře do blízkosti pokutového území. Agüero se navíc dostal do dvou vyložených šancí, jenže v obou případech zasáhl hostující brankář. Manchester United zahrával deset minut před přestávkou přímý kop, po kterém se krásnou střelou prosadil Nemanja Matič. Citizens ještě stačili vyrovnat, ale Sterlingova branka nemohla platit kvůli ofsajdu. Po změně stran se Sterling hnal sám na branku, ale celou akci překombinoval a netrefil zařízení. Hostující hrdina Nemanja Matič navíc uviděl dvě žluté karty a musel do sprch. Citizens už si závěr duelu pohlídali a nepustili náskok z utkání na Old Trafford.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Wan-Bissaka u rohového praporku dojel právě střídajícího Jesuse a podle všeho ukončil veškerou snahu Manchesteru United o vstřelení druhé branky.

90+3

Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Aguero, přichází Jesus.

90+3

Harry Maguire se tlačil na malé vápno za vysokým centrem z pravé strany, jenže měl proti sobě trojici obránců a vůbec nezakončil. Pro City už to vypadá dobře.

90+2

De Gea se musel zapojit do rozehrávky Manchesteru United. Hostující celek se rychle prodral na polovinu soupeře, ale Wan-Bissaka míč neudržel.

90+1

Nastavují se čtyři minuty!

90

Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází De Bruyne, přichází Stones.

90

Bernardo Silva se v devadesáté minutě hnal do šance, jenže rozhodčí přerušil hru a po radě asistenta nařídil vhazování. Juan Mata totiž vhodil míč do hry špatným způsobem.

89

Manchester United se nastěhoval na polovinu soupeře, jenže Wan-Bissaka měl problémy se zpracováním a Cancelo dokázal odehrát míč mimo nebezpečný prostor.

88

Exekuce přímého kopu se chopil Fred, který vsadil na technické zakončení levou nohou, ale trefil jen jednoho ze čtyř fotbalistů ve zdi.

87

Otamendi fauloval Maguira v blízkosti hranice pokutového území a dostává žlutou kartu. Hosté navíc dostávají skvělou možnost v podobě přímého kopu ze zajímavé pozice.

86

Juan Mata poslal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže jeho spoluhráč neprocedil míč do pokutového území. Citizens zatím brání v pevném bloku.

85

De Bruyne skvěle napadal rozehrávku Manchesteru United a zatlačil soupeře k malé domů. Hostující celek v závěru utkání potřebuje hrát na opačné straně.

84

Domácí celek vsítil další branku, jenže ta znovu nemůže platit ! Své postavení si tentokrát nepohlídal Aguero, který byl v době přihrávky v ofsajdu.

83

Sterling si řekl o přihrávku na levé křídlo, ale Otamendi jeho směrem poslal moc krátkou pobídku, kterou uzmul obránce v dresu Manchesteru United.

82

Wan-Bissaka uspěl v souboji u pomezní čáry, otočil se a nakopl míč na hranici velkého vápna. Jeo pobídka ale skončila u prvního soupeře v modrém dresu.

81

Walker a Otamendi se nedomluvili při odehrání míče z hranice velkého vápna a zadáci Manchesteru City se srazili. Hůře to odnesl Kyle Walker.

80

David Silva dostal přihrávku na levou stranu, jenže španělský šikula si netroufl na individuální průnik. Citizens pokračují v kombinaci s míčem na kopačkách a zatím se nikam neženou.

79

Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Shaw, přichází Mata.

78

Manchester United to v deseti proti nesmírně dobře bránícímu soupeři bude mít hodně těžké. Citizens se usadili na polovině soupeře a kombinují s balónem na kopačkách.

76

76. Červená karta po 2. žluté

76

Nemanja Matič zbytečným faulem zastavil akci soupeře, dostává druhou žlutou kartu a musí do sprch!

75

Nemanja Matič vyslal zajímavou přihrávku na rozběhnutého Martiala, jenže ten měl problém se zpracováním a obránce k němu stačil rychle přistoupit.

74

Domácí celek dnes zřejmě nechce vsítit branku! David Silva přečetl rozehrávku Manchesteru United, ještě vylepšil pozici pro Gundogana, ale ten místo zakončení kličkoval a přišel o míč.

73

Gundogan chtěl chytrou přihrávkou oslovit argentinského útočníka na hrotu Manchesteru City. Jeho pobídka ale byla moc prudká a míč proskákal do autu.

72

De Bruyne se ujal rozehrávky dalšího rohového kopu. Jeho centr se stáčel přímo do branky, ale pozorný brankář míč vyboxoval a poradil si i s dalekonosnou střelou Walkera.

71

David Silva potáhl míč na hranici pokutového území, jenže nedokázal svou přihrávku procedit do pokutového území. Hráči United se znovu musí bránit.

70

Ani po centru od rohového praporku se však nikdo v modrém dresu nedostal do zakončení. S prudkým centrem si bez problémů poradil Harry Maguire.

69

David Silva prohnal na pravé straně Williamse a vybojoval rohový kop pro domácí Citizens. Fotbalisté v modrém po změně stran zcela dominují.

68

Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Mahríz, přichází D. Silva.

67

Raheem Sterling dostal přihrávku na levou stranu, nicméně ani on si tentokrát netroufl na nějaký průnik a raději znovu zpomalil celou akci.

66

Cancelo dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, ale také nikam nespěchal. Domácí fotbalista si prohlédl situaci a pomohl si zpětnou přihrávkou.

65

Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Lingard, přichází Pereira.

64

Stopeři Manchesteru United nyní kombinovali dokonce až na malém vápně. Jejich rozehrávku napadal Sterling, ale zkušení zadáci si poradili.

63

Aaron Wan-Bissaka si při zpracování odraženého míče pomohl rukou, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Manchester City bude rozehrávat na vlastní polovině.

62

Cancelo si na levé straně předkopl míč daleko před sebe a už jej nedohnal na trávníku. Manchester United tak bude vhazovat a po delší době může zaútočit.

61

De Bruyne se po levém křídle prosmýkl do pokutového území a vyslal přízemní centr na malé vápno. De Gea ale dával dobrý pozor a schoval balón do rukavic.

59

Wan-Bissaka dostal přihrávku na pravou stranu, jenže míč prodloužil jen do velké tísně pro Matiče. Fotbalisté domácího celku v posledních minutách zlepšili napadání.

58

58. Sterlingova tutovka

58

Raheem Sterling zahodil vyloženou šanci! Rychlonohý fotbalista se hnal sám na branku, ale místo zakončení si míč ještě zasekl, položil si brankáře, ale nakonec poslal střelu nad břevno!

57

Rodri zastavil rodící se útok United a za stažení soupeře na trávník dostává žlutou kartu.

56

Nemanja Matič se dostal k odraženému míči na levé straně hrací plochy, přesprintoval s ním dobrých třicet metrů, jenže rozehrál nepřesně.

55

Martial dostal přihrávku do zajímavé střelecké pozice, jenže jeho rána levačkou skončila v rukavicích pozorného Brava. Manchester United se ale tlačí do útoku.

54

Matič se tentokrát zapojil do bránění při přímém kopu soupeře. Do zakončení se tlačil Rodri, ale zkušený záložník United jej nenechal hlavičkovat.

53

Nemanja Matič fauloval dvakrát za sebou na polovině soupeře. Autor dosud jediné branky si bude muset dávat větší pozor. Na svém kontě už mám jednu žlutou kartu.

52

Stopeři Manchesteru City si nerozuměli při rozehrávce a zahnali se do zámezí. Fotbalisté v modrých dresech jsou po změně stran trošičku nervózní.

51

Matič zbytečně dojel Mahríze a vyfasoval žlutou kartu.

50

Wan-Bissaka dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže měl velké problémy se zpracováním a nedokázal rozehrát. Hráči Citizens se stačili srovnat do bloku.

49

Manchester United zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území Citizens. Jeho rozehrávky se tentokrát chopil Fred, jehož centr si našel Maguire, ale svou hlavičku poslal vysoko nad břevno.

48

Wan-Bissaka dostal přihrávku na pravou stranu, kde se krásně otočil s míčem, jenže jeho následná rozehrávka skončila u prvního obránce.

47

Raheem Sterling dostal přihrávku do blízkosti pokutového území, hledal Mahríze, jenže toho si s přehledem pohlídal důrazně hrající stoper Harry Maguire.

46

Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Greenwood, přichází James.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější hosté. Manchester City přitom vstoupil do utkání mnohem aktivněji a nepouštěl soupeře do blízkosti pokutového území. Agüero se navíc dostal do dvou vyložených šancí, jenže v obou případech zasáhl hostující brankář. Manchester United zahrával deset minut před přestávkou přímý kop, po kterém se krásnou střelou prosadil Nemanja Matič. Citizens ještě stačili vyrovnat, ale Sterlingova branka nemohla platit kvůli ofsajdu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Rodri poslal prudkou přihrávku na levou stranu, jenže Cancelo se za míčem vůbec nerozběhl a pobídka skončila v autu. Hosté mají čas na poslední útok.

45+1

Nastavují se dvě minuty!

45

Ilkay Gundogan zastavil rodící se akci soupeře včasným faulem a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu. Rozhodčí vše řeší jen domluvou.

44

Fred poslal další zajímavý centr do pokutového území, jenže tam neběžel nikdo z hráčů United a domácí obránce Walker bez problémů pustil míč do autu.

43

Martial udržel míč na levé straně, jenže nikdo v červeném dresu jeho akci nepodpořil a sám se dopustil útočného faulu. Manchester City může rozjet další útok.

42

Domácí celek sice dokázal vyrovnat, ale branka Manchesteru City nemůže platit. Raheem Sterling sice dopravil míč do sítě, ale v době přihrávky stál jednoznačně v ofsajdu.

41

Bernardo Silva si krásně navedl míč do blízkosti pokutového území, jenže dlouho otálel se zakončením. Portugalec nakonec poslal střílenou přihrávku na malé vápno, kam se nedostal nikdo v modrém.

40

Rijád Mahríz se skvělým individuálním průnikem probil do pokutového území a vyslal prudký centr na malé vápno. Dobahající Sterling se však k hlavičce nedostal.

39

Raheem Sterling dostal přihrávku na levou stranu, jenže podcenil zpracování a míč mu utekl pod kopačkou do zámezí. Hosté budou vhazovat.

38

Bravo dlouho váhal, zda má vyrazit pro míč na hranici velkého vápna. Za kutalejícím se balónem navíc spěchal Martial. Domácí brankář rozehrál na poslední chvíli.

36

36. Nemanja MATIČ - 0:1

36

Manchester United právě vstřelil branku!
Tak to je velké překvapení! Manchester United se totiž ujímá vedení! Fred se ujal rozehrávky přímého kopu. Jeho centr odvrátila obrana jen do míst, kde byl NEMANJA MATIČ a důrazný středopolař z voleje napálil míč do sítě!

35

Lingard si chytrou kličkou obhodil Rodriho, který jej musel zastavit nedovoleným zákrokem. Manchester United bude zahrávat další přímý kop.

34

Bernardo Silva se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku, kterým zastavil postup soupeře. United mohou pokračovat v kombinaci.

33

Bernardo Silva skvěle napadal rozehrávku Manchesteru United, jenže špičkou kopačky nedokázal udržet míč ve hře. Vhazovat budou United.

32

V ochozech Etihad Stadium nechybí ani výkonný ředitel Manchesteru United Ed Woodward, jehož dům se v noci stal terčem útoku nespokojených fanoušků.

31

Za dalším centrem do velkého vápna se hnal důrazný Kyle Walker, který ale upadl po souboji s hostujícím obráncem a setrvačností zboural také brankáře United.

30

De Bruyne po půlhodině hry vyslal krásnou šajtlí do sprintu Raheema Sterlinga. Rychlonohý fotbalista postupoval do velkého vápna, ale Maguire mu skvělým skluzem zamezil v zakončení.

29

Manchester United se dostal k rozehrávce přímého kopu v blízkosti pokutového území soupeře. Fred odcentroval na Matiče, který upadl, ale ani tady se pokutový kop pískat nebude.

28

Kevin De Bruyne chtěl z voleje prodloužit míč na rozběhnutého Bernarda Silvu. Portugalec se k míči kvůli včasnému zásahu Shawa nedostal.

27

Maguire si dal pozor na rozehrávku v pokutovém území a raději nakopl míč na pravou stranu. Wan-Bissaka ale ukázal nepohodu svého celku a zaběhl s míčem až do autu.

26

Domácí znovu zahrávali rohový kop. Vysoký centr mířil do míst, kde číhal Otamendi, ale urostlý stoper hlavičkou z ostrého úhlu vůbec netrefil branku.

25

Rijád Mahríz si naběhl na přihrávku do pokutového území, jenže měl problémy se zpracováním a jeho následný centr obrana United s přehledem odvrátila.

24

Kevin De Bruyne si na hranici pokutového území rychlou kličkou připravil míč ke střele levačkou, ale jeho razantní pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.

23

Bravo našel Otamendiho, který má moře času na rozehrávku. Fotbalisté Manchesteru United jsou zatím hodně ospalí a prakticky se nedostávají na polovinu soupeře.

22

Bernardo Silva si došel pro přihrávku takřka na polovinu hřiště a bez váhání otočil těžiště hry. Citizens už opět házenkářským způsobem obléhají pokutové území soupeře.

21

Maguire měl na polovině hřiště velké problémy se zpracováním a napadající Sterling jej okamžitě dostal pod tlak. Drahá letní posila ale stačila rozehrát.

20

Williams procedil přihrávku do pokutového území, kde už byl Luke Shaw, jenže druhý jmenovaný nepokračoval v pohybu, jelikož se domníval, že stojí v ofsajdu.

19

Agüero spěchal za dalším obloučkem za obranu Manchesteru United, jenže Walkerova pobídka byla hodně prudká a skončila v rukavicích brankáře.

18

Raheem Sterling si naběhl na fantastickou průnikovou přihrávku za obranu soupeře, jenže ve velké rychlosti si při zpracování ukopl míč daleko před sebe a už jej nedohnal na hřišti.

17

Sergio Agüero rozběhl celou akci domácího celku, narazil si míč se Sterlingem a prodral se do velkého vápna. Jeho ránu do horního rohu vytáhl brankář skvělým zákrokem!

16

Citizens už se znovu usadili na polovině svého soupeře a vyměňují si krátké přihrávky. Nikdo z hráčů v modrém dresu Manchesteru City teď zrovna nehýří pohybem.

15

Williams měl moře volného prostoru na levém křídle, jenže jeho centr do pokutového území letěl vzduchem příliš dlouho a Otamendi jej odhlavičkoval.

14

Raheem Sterling si sprintem řekl o další přihrávku za obranu soupeře, ale tentokrát se s ním stačil vrátit Aaron Wan-Bissaka. United se zatím brání dobře.

13

Manchester United se snad poprvé v utkání usadil na polovině svého městského rivala, jenže Fredova pobídka mezi obránce byla moc prudká a skončila u Brava.

12

Otamendi si při rozehrávce nechtěl přidělávat práci a raději zapojil do kombinace také brankáře Brava. Domácí gólman následně poslal prudkou přihrávku na levou stranu.

11

Bernardo Silva sice v hlavičkovém souboji na hranici pokutového území prodloužil míč do šestnáctky, ale podle rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem.

10

Raheem Sterling sprintoval do pokutového území za centrem z pravé strany, jenže Maguire mu položil obě ruce na záda a anglický reprezentant upadl. Hlavní rozhodčí ale penaltu nepíská.

9

Citizens zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde kralovala obrana Manchesteru United. Hosté si na malou chvíli mohou oddechnout.

8

8. První obrovská šance Manchesteru City

8

První obrovská šance domácích Citizens! Na krásnou přihrávku do pokutového území si naběhl argentinský útočník, ale hostující brankář vytáhl skvělý zákrok!

7

Asistent rozhodčího teď rozčílil domácí fotbalisty. Walker už se totiž chystal vhazovat, ale asistent se rozhodl odmávat aut ve prospěch Manchesteru United.

6

Otamendi diriguje rozehrávku Manchesteru City na polovině hřiště. Domácí stoper zatím nikam nespěchá a snaží se hrát hlavně s balónem na kopačkách.

5

De Bruyne se znovu tlačil mezi obránce hostujícího celku, ale špičkou kopačky nedokázal procedit přihrávku na Sterlinga. Maguire si v úvodních minutách připsal dva důležité bloky.

4

Bernardo Silva si řekl o přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže soupeř jej skvěle napadal a šikovný portugalský záložník si raději pomohl zpětnou přihrávkou.

3

Kevin De Bruyne poslal prudkou průnikovou přihrávku mezi obránce United, jenže rychlonohý Sterling se před Maguira nenatlačil. Stoper hostujícího mužstva balón s přehledem odehrál.

2

Matič pořádně zariskoval při kombinaci s Lukem Shawem. Oba fotbalisté hostujícího celku si přihrávali před vlastní šestnáctkou a málem darovali míč napadajícímu soupeři.

1

Manchester United obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hostující celek dnes potřebuje nutně zabrat, aby ještě mohl pomýšlet na finálovou účast ve Wembley.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na trávník. Citizens budou hrát v modrém, zatímco United obléknou tradiční červené dresy.
Úvodní sestavy:

Manchester City: Bravo – Walker, Rodri, Otamendi, Cancelo – De Bruyne, Gundogan, B. Silva – Mahríz, Agüero, Sterling
Náhradníci: Ederson, Foden, Jesus, García, D. Silva, Stones, Zinčenko

Manchester United: De Gea – Lindelöf, Maguire, Shaw – Wan-Bissaka, Fred, Matić, Williams – Greenwood, Lingard, Martial
Náhradníci: Bailly, Dalot, James, Jones, Mata, Pereira, Romero

Rozhodčí: Marriner – Long, West.
Manchester United se dnes bude chtít opřít o utkání 16. kola Premier League, ve kterém na začátku prosince dokázala na Etihad Stadium vyhrát výsledkem 2:1 a šokoval tím prakticky celou Anglii. Dnes ale Rudí ďáblové potřebují zvítězit alespoň o dvě branky. V posledním duelu si alespoň zastříleli na půdě Tranmere, které v rámci FA Cupu rozstříleli vysoko 6:0. Domácí Citizens pak vyhráli na domácí půdě 4:0 s Fulhamem.
Úvodní zápas

Úvodní semifinálový duel se odehrál na začátku ledna na Old Trafford. Manchester City v něm potvrdil fantastickou formu a svého městského rivala rozprášil už během prvního poločasu. Nejprve se trefil Bernardo Silva, na jehož zásah navázal Rijád Mahríz a pár minut před přestávkou si nešťastný vlastanec vsítil Andreas Pereira. Domáci United se dočkali až dvacet minut před koncem, kdy jim kapičku naděje vykřesal Marcus Rashford.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z odvety semifinále EFL Cupu mezi Manchesterem City a Manchesterem United. Výkop je stanoven na 20:45.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Manchester City – Manchester United

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 36. Matič

Karty:   57. Rodri (MAC), 87. Otamendi (MAC) – 51. Matič (MAN)   76. Matič (MAN)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:11.

Manchester City: Bravo – Walker, Rodri, Otamendi, Cancelo – De Bruyne (90. Stones), Gundogan, B. Silva – Mahríz (68. D. Silva), Agüero (90+3. Jesus), Sterling
Náhradníci: Ederson, Foden, Jesus, García, D. Silva, Stones, Zinčenko

Manchester United: De Gea – Lindelöf, Maguire, Shaw (79. Mata) – Wan-Bissaka, Fred, Matić, Williams – Greenwood (46. James), Lingard (65. Pereira), Martial
Náhradníci: Bailly, Dalot, James, Jones, Mata, Pereira, Romero

Rozhodčí: Marriner – Long, West

První zápas: Manchester Utd. - Manchester City 1:3