Menu

Hokej

2. liga skupina Sever (ČR)

HC Děčín – HC Řisuty

4:5

konec (3:1, 0:2, 1:2)

22.01.2020, 18:00 • Zimní stadion, Děčín • 34. kolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 1.75 4.8 3.02 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:11:08)
Je dobojováno. Děčínští nakonec nedotáhli zápas do vítězného konce, ač v první třetině vedli 3:0. Hosté tak berou Medvědů všechny body a posouvají se na čtvrtou pozici.

Konec zápasu.

59:50

Obrovský tlak před hostující brankou, Děčínští doráželi před Jirouškem, který hosty opět podržel a ještě se bude vhazovat před jeho klecí.

59:14

Lavinger je na střídačce a Medvědi to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.

59:14

Děčínská lavička si bere oddechový čas.

59:14

Vyloučení v týmu HC Řisuty (Daniel Zavřel – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Jiří Neiss.

58:56

Jiroušek měl nyní plné ruce práce a dvakrát hasil nebezpečí před svou brankou. Nakonec těsný náskok uhájil a pomohl svým spoluhráčům dalším zákrokem.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

56:49

Vyloučení v týmu HC Děčín (Pavel Zajan – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).

56:04

Hosté drží puk co nejdále od své branky a snaží se náskok pojistit. Zatím se jim to sice nedaří, ale dlouho se drží před děčínskou brankou.

54:53

Řisuty právě vstřelily branku!
Nyní se už Buldoci trefují a znovu si berou jednobrankový náskok. Juja Okegawa nabídl VINCENTU KESZIMU puk a ten poté štiplavou střelou překonává Lavingera – 4:5. Asistence: Juja Okegawa.

54:32

David Vyskočil napřáhl ke střele na levém kruhu a puk jen těsně minul protější tyč!

53:22

Tomáš Arnold z otočky vyslal střelu na branku hostů, obrana však byla pozorná a zakročila.

52:13

Medvědy jakoby pokropili živou vodou a znovu se dostali před hostující branku, kde nebezpečně střílel Tomáš Faigl, ovšem Jiroušek mu zabránil v hattricku.

50:02

Děčín právě vstřelil branku!
Obrovský tlak před Jirouškem hosté ustáli, ale nakonec přeci jenom domácí z této šance těží a je vyrovnáno. Kotouč vyškrábal u ležících těl hostujících hráčů Tomáš Faigl, poslal ho na ŠTĚPÁNA KUCHYNKU, který pak zblízka prostřelil Petra Jirouška – 4:4. Opět se tak začíná od začátku. Asistence: Tomáš Faigl.

49:41

Agilní Tomáš Faigl se prodral obranou hostů a dostal se na pravém kruhu do střely, kterou kryje Petr Jiroušek.

48:53

Děčín nevyhodil puk z pásma a čelil dalším střelám Buldoků. Ti se urputně snaží o pojistku svého vedení. A nutno podotknout, že jsou nyní lepším týmem.

47:47

Hosté opět zatopili před Lavingerem, ten musel dojet ke kotouči a dostat ho k sobě, jinak by před ním nebezpečně mohl dorážet Filip Novák.

46:20

Tomáš Faigl se proháčkoval obranou hostů, ale ti mu nakonec puk sebrali a dostali ho pod kontrolu. Medvědy tak Buldoci do zakončení opět nepustili.

45:19

Daniel Volráb zblízka přiťukl puk u Jirouška a ten ho bleskově ukrývá pod lapačku. Hned pak raději přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

44:42

Po další domácí střele zachytila kotouč obrana hostů a ti se hned prodrali do útočného teritoria. Tam se Buldoci příliš neohřáli a už se vrací zpět do obrany před rodící se akcí Děčína.

43:59

Jan Smola střílel z levé strany, ale jeho svižná rána končí na Petru Jirouškovi, který si zapisuje hodně důležitý zákrok.

42:00

Řisuty právě vstřelily branku!
Buldoci úderem dvaačtyřicáté minuty dokonávají obrat a poprvé v utkání jdou do vedení. Okegawa nabil DOMINIKU DANOVOVI, jenž poté svou střelou nedal Lavingerovi šanci – 3:4. Nyní je do Děčín, kdo musí dohánět své manko. Asistence: Juja Okegawa a Nikolaj Paršakov.

41:54

Další útočná akce hostů skončila postavením mimo hru a ta se tedy stěhuje zpět do středního pásma.

41:23

A další pokus hostů, zblízka zakončil Zderadička, ale i s jeho střelou si domácí poradili. Nicméně hosté stále obléhají branku Medvědů.

40:21

Jiří Neiss ujel do samostatného úniku a ztroskotal na Lavingerovi. V úvodu třetí třetiny tak měl šanci na to, aby hosty poslal poprvé do vedení.

40:01

Začala třetí třetina.
Také druhá třetina je u konce. V ní hosté dvěma góly vymazali své manko a vyrovnali. Děčín tak definitivně přišel o svůj tříbrankový náskok a začínalo se znovu od začátku. Uvidíme, co nám nabídne třetí dějství, které začne přibližně v 19:36.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Tomáš Faigl z bekhendu posílal puk před hostující klec, Jiroušek ji ale zakročil a v závěru prostřední části hry tak svůj tým podržel.

39:05

Pavel Zajan z levého kruhu prověřil Jirouška a ten jeho pokus vyráží betonem do bezpečí. Následně pak jdou hosté do rychlého protiútoku.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:11

Řisuty jsou v plném počtu.

37:25

Roman Formánek se ve vlastním oslabení dostal před Lavingera, ale Balcar ho k zakončení nepustil.

36:35

Medvědi sice zavezli kotouč do útočného pásma, ale tam o něj záhy přišli. Hosté se hned na začátku svého oslabení dokázali osvobodit.

36:11

Vyloučení v týmu HC Řisuty (Michail Potěchin – 2 min., hrubost).

35:54

Daniel Volráb zakončoval v ponechané výhodě před hostující brankou, ale tu minul.

34:50

Děčínští vybojovali puk v rohu útočného pásma a dostali se před Jirouška, kde se ho marně snažili překonat. Po zisku puku pak peláší na druhou stranu zase hosté.

33:29

Ondřej Sýkora nahodil puk z levé strany před branku hostů, holí ho do rohu vytáhl Petr Jiroušek a hned na to jdou hosté opět útočit.

32:12

Řisuty právě vstřelily branku!
Další využitá přesilová hra hostů a je vyrovnáno. Medvědi tak ztratili tříbrankový náskok a začíná se opět od začátku. MICHAL FORTELKA z levé strany Lavingera překonal bekhendovou žabkou – 3:3. Asistence: Michail Potěchin a Petr Patyk.

31:50

Loukota po nepřesné střele Buldoků dostal puk na svoji hokejku a poslal ho až před Petra Jirouška.

31:23

Patrik Zicho zatáhl za záchrannou brzdu, podrazil soupeře, když dotíral před brankou Děčína a dostává dvě minuty. Hosté tak zkusí vyrovnat.

31:23

Vyloučení v týmu HC Děčín (Patrik Zicho – 2 min., podrážení).

30:47

Děčín je v plném počtu.

30:08

Tomáš Faigl se rozjel ve vlastním oslabení, ale skrze obranu hostů se do zakončení před Jirouškem nedostal. Pošetřil aspoň cenné vteřiny z oslabení Děčína.

29:22

Michail Potěchin z prostoru mezi kruhy vystřelil a do akce musel Lukáš Lavinger, jenž mu prozatím nedovolil docílit hattrick.

29:04

David Holub napřáhl k pořádně tvrdé ráně a jeho pumelici rukou dostal nad svoji branku Lukáš Lavinger. Byla to hodně nebezpečná střela hostů.

28:47

Vyloučení v týmu HC Děčín (Štěpán Kuchynka – 2 min., podrážení).

27:02

Juja Okegawa nebezpečně tečoval pokus z pravé strany, ale obrana Děčína jeho pokus zastavila a pomohla tak Lukáši Lavingerovi.

25:44

Řisuty právě vstřelily branku!
Nyní už se to ale hostům povedlo a snižují na rozdíl jediné branky. Také MICHAIL POTĚCHIN má možnost završit hattrick. Po přihrávce od Nováka zakončil před Lavingerem přesně a s Buldoky to vypadá o dost lépe – 3:2. Asistence: Filip Novák a Petr Patyk.

24:42

Václav Kolářík se dostal zpoza děčínské branky před Lavingera, jeho přízemní pokus však poslal jen do boční konstrukce jeho branky.

23:48

Děčínští zakládali další akci, ale obrana hostů je nepustila do útočného pásma a naopak Buldoci se dostali k rychlé střele na druhé straně, proti níž zakročil Lukáš Lavinger.

23:26

Další slibná akce Medvědů končí postavením mimo hru. Ta se tedy stěhuje zpět do neutrální zóny, kde se za malý okamžik bude vhazovat.

22:45

Ondřej Sýkora hledal zpětnou přihrávkou Pavla Zajana, tomu ale puk vypíchl jeden z hostujících obránců a dostal ho do středního pásma.

22:22

A nyní už i v plném počtu.

21:54

Hosté jsou už ve čtyřech.

21:40

Po dlouhém obléhání hostující branky dostali puk pod kontrolu Buldoci a hned ho poslali až před branku Děčína.

21:07

Martin Zdvořáček pálil od modré čáry ve dvojnásobné přesilové hře, proti jeho dělovce ale zakročil Petr Jiroušek.

20:22

Vyloučení v týmu HC Řisuty (David Holub – 2 min., hákování).

20:06

Medvědi začínají druhou třetinu přesilovou hrou a už se stěhují do útočného pásma.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je za námi. V ní se Medvědi dostali do tříbrankového náskoku, dvakrát se trefil Tomáš Faigl a zadělal si tak na hattrick. Hosté však v závěru využili přesilovou hru a vrátili se tak do utkání. Uvidíme, co nám přinese druhé dějství, které začne přibližně v 18:48.

20:00

První třetina skončila.

19:54

Vyloučení v týmu HC Řisuty (Dominik Danov – 2 min., držení).

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:35

Řisuty právě vstřelily branku!
Hosté ale přeci jenom využívají svou přesilovou hru a snižují na rozdíl dvou branek. Michal Fortelka ve zmatku před děčínskou brankou dostal puk na hokejku kapitána MICHAILA POTĚCHINA, jenž pak dostal puk za Lavingerova záda a připravil ho o čisté konto – 3:1. Asistence: Michal Fortelka.

18:06

A další rychlé osvobození Děčína, kotouč znovu míří před Petra Jirouška a Děčín ukrojil další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.

17:34

Děčínští se hned po vhazování v obranném pásmu dostali na kotouč a ten odpalují až před branku hostů. Ti musejí další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.

16:56

Vyloučení v týmu HC Děčín (Vojtěch Tůma – 2 min., hákování).

16:07

Děčín právě vstřelil branku!
Přesilovková souhra jako z hokejové učebnice. Jan Kaltenböck viděl od hostující branky volného TOMÁŠE FAIGLA na pravém kruhu, kam mu okamžitě poslal přihrávku. Děčínská dvacítka pak věděla, co s pukem, a sice ho trefit do odkryté hostující klece, kam se sice Jiroušek natahoval, ale marně – 3:0. Faigl tak má zaděláno na hattrick, Michal Oliverius připisuje třetí asistenci. Asistence: Jan Kaltenböck a Michal Oliverius.

15:32

Vyloučení v týmu HC Řisuty (Michail Potěchin – 2 min., podrážení).

15:27

Jan Smola se uvolnil a mohl jít do úniku před brankou hostů, byl ale zastaven hostujícím hráčem a Medvědi mají ponechanou výhodu. Pokud nevsítí branku, zahrají si další početní výhodu.

15:13

Pozor si musela dávat děčínská obrana na útok hostů, Juja Okegawa ale svůj přízemní pokus poslal jen do obránce Jakuba Loukoty.

14:21

Děčín zvládl své oslabení bez úhony a je už v plném počtu.

14:05

Střela Václava Koláříka od modré čáry se otřela o beton Lukáše Lavingera a poté Štěpán Kuchynka dostal o mantinel kotouč až před Jirouška.

13:24

Michal Fortelka dostal nabito na pravý kruh a odtud střelou z první poslal pozdrav na Lavingera, jenž zakročil svým plastronem a podržel své spoluhráče. Raději pak nechal hru zastavit.

12:47

Hosté mají šanci dostat se na dostřel jediné branky. Také oni mají k dispozici svou první přesilovou hru.

12:21

Vyloučení v týmu HC Děčín (Pavel Zajan – 2 min., pozdní dohrání).

11:50

Děčín právě vstřelil branku!
Hosté už sice byli v plném počtu, ale pokračoval útok Medvědů. Znovu kapitán Michal Oliverius vypracoval gólovou šanci pro TOMÁŠE FAIGLA, který se zblízka před Jirouškem nemýlil – 2:0. Asistence: Michal Oliverius.

11:44

A nyní jsou už v plném počtu.

11:09

Buldoci své oslabení hrají zatím velmi dobře. Ještě Medvědy nepustili ke střele a znovu se osvobozují.

10:48

Hosté získali puk a hned ho poslali až před děčínskou branku. Dokonce se pak dostali ve vlastním oslabení i ke střele, kterou pokryl Lukáš Lavinger.

10:19

Pro postavení útočícího hráče v brankovišti je hra vykázána do středního pásma. Bude se vhazovat blíže hostující brance.

09:44

Vyloučení v týmu HC Řisuty (Roman Formánek – 2 min., hákování).

08:20

Loukota nahodil puk před branku, ten se poté dostal znovu na modrou čáru, odkud střílel Vojtěch Tůma. Jeho lapačka ale byla připravena a kotouč do ní ukryl. Znovu nechává hru pozastavit.

08:09

Další povedený děčínský útok. Na pravém kruhu se do střely opřel Tomáš Arnold a pořádně vyprášil betony Petra Jirouška, které jen zaduněly. Hra je přerušena.

07:31

Ondřej Sýkora to hned chtěl zkusit také a už se hrnul do útoku, ale dva beci Buldoků ho čistě obrali o kotouč a hned na to otáčejí hru na druhou stranu.

06:48

Jan Kaltenböck málem poslal dalekonosnou přihrávkou z pásma Děčína na najíždějícího Michala Oliveriuse, avšak ten měl už obě brusle v pásmu. Takže se musel vrátit zpět.

06:02

Martin Zdvořáček napřáhl na modré čáře, jeho pokus sice směřoval před branku soupeře, ale hosté kotouč dokázali vytěsnit a ten skončil v rohu obranného pásma Řisut.

05:46

Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Petra Jirouška, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.

04:24

Děčín právě vstřelil branku!
Medvědi otevírají účet dnešního zápasu. Po pěkně sehrané kombinaci, kterou začal Michal Oliverius, jdou do vedení. Kapitán Děčína poslal puk na Tomáše Faigla, jenž ještě akci vyšperkoval posunutím puk na volného ŠTĚPÁNA KUCHYNKU, který poté svižnou střelu prostřelil hostujícího brankáře – 1:0. Asistence: Tomáš Faigl a Michal Oliverius.

03:48

Petr Patyk se natlačil k brance Lukáše Lavingera, ovšem jeho pokus po zemi se neujal a obrana Medvědů puk dostala do neutrální zóny.

03:05

Michail Potěchin neudržel puk na své holi a toho využil Radek Fojt, jenž napřáhl mezi kruhy a jeho dělovku chytá Petr Jiroušek. Zapisuje tak velmi důležitý zákrok.

01:57

A hned to před Lavingerem vřelo. Hosté dotírali zle u jeho brankoviště a nakonec se kotouč otřel o tyčku jeho klece! Velká šance Řisut tak končí neúspěchem.

01:17

Tomáš Faigl uvolnil na levé straně Štěpána Kuchynku, jenž si sjel ke kruhu, ale obrana hostů mu nedovolila zakončit. Buldoci pak otáčejí hru na opačnou stranu.

00:37

Ti hned na druhé straně vyzkoušeli pozornost Petra Jirouška, který ale nemusel zasahovat. Pomohla mu totiž pozorná obrana Řisut.

00:10

Hosté zatáhli puk do útočného pásma, ten skončil u zadního mantinelu, kde ho sebral Lukáš Lavinger a poslal hned na hokejky spoluhráčů.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou už na ledové ploše a utkání tak bude moci za malou chvíli začít. Medvědi nastoupí v bílých dresech, hosté pak v modrém provedení svých trikotů.
Úvodní sestavy:

HC Děčín: Lavinger (Brňák) – Černohorský, Kaltenböck, Balcar, Loukota, Zdvořáček, Zicho, Tůma – Fojt, Arnold, Oliverius (C), Faigl, Volráb, Zajan (A), Smola, Kuchynka, Sýkora, Ineman

HC Řisuty: Jiroušek (Ilašenko) – Zderadička, Novák, Potěchin (C), Kolářík (A), Rudovský, Zavřel – Keszi, Řepka, Holub, Okegawa, Fortelka (A), Vyskočil, Formánek, Neiss, Patyk, Danov, Janeček, Paršakov

Rozhodčí: Vokřál – Gabriel, Zmeškal.
Vzájemná utkání

Oba celky se v probíhající sezóně utkaly třikrát. Jednou se z výhry radoval Děčín, dvakrát pak Řisuty. Medvědi tak svému soupeři mají co oplácet.
HC Řisuty

Hosté z Řisut jsou na tom naopak o poznání lépe, co se aktuální formy týče. Postupně se z nižších pater druholigové tabulky dostali na páté místo, kde jsou těsně za Děčínem. Na svém kontě mají čtyřicet bodů a na Medvědy tak ztrácejí jen body dva. Dnes tak půjde o přímý souboj o čtvrtou pozici, ze které Buldoci mohou Medvědy v případě úspěchu poslat klidně o stupínek níže. Právě do Řisut odešel z pracovních důvodů na hostování ostrostřelec Děčína, Zdeněk Petráš. Ten však ke svému prvnímu utkání za Buldoky nastoupí sedmadvacátého ledna. Proti svým spoluhráčům se tedy nepostaví. Čeká nás zajímavý zápas, který si nenechte ujít.

Nejproduktivnější hráči

Petr Patyk – 27 bodů (10+17)
Vincent Keszi – 27 bodů (8+19)
Roman Formánek – 25 bodů (15+10)
HC Děčín

Děčínští hokejisté se v tabulce ve skupině Sever nacházejí na čtvrtém místě se ziskem dvaačtyřiceti bodů. Na záda jim dýchá dnešní soupeř z Řisut a Medvědi po nepříliš uspokojivých výsledcích prahnou po třech bodech, aby si na své pozici nějaký odstup udrželi. Po vysoké prohře 2:8 s Mostem hokejisté Děčína zabrali a doma porazili Jablonec 5:4 po samostatných nájezdech. Pak přišel víkendový duel v Trutnově, kde Medvědi sice vedli, ale náskok ztratili a nakonec se ze třech bodů radovali právě Trutnovští, kteří zvítězili 5:3. Dnes před svým diváky budou chtít uspět a pokusí se tak nastartovat vítěznou vlnu.

Nejproduktivnější hráči

Zdeněk Petráš – 50 bodů (21+29) – hostování Řisuty
Ondřej Sýkora – 41 bodů (19+22)
Pavel Zajan – 27 bodů (15+12)
Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Druhá hokejová liga má dnes ve skupině Sever na programu čtyřiatřicáté kolo a v jeho rámci se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Děčín a HC Řisuty.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Děčín – HC Řisuty

4:5

konec (3:1, 0:2, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Kuchynka (Faigl, Oliverius), 12. Faigl (Oliverius), 17. Faigl (Kaltenböck, Oliverius), 51. Kuchynka (Faigl) – 19. Potěchin (Fortelka), 26. Potěchin (Novák, Patyk), 33. Fortelka (Potěchin, Patyk), 42. Danov (Okegawa, Paršakov), 55. Keszi (Okegawa)

HC Děčín: Lavinger (Brňák) – Černohorský, Kaltenböck, Balcar, Loukota, Zdvořáček, Zicho, Tůma – Fojt, Arnold, Oliverius (C), Faigl, Volráb, Zajan (A), Smola, Kuchynka, Sýkora, Ineman

HC Řisuty: Jiroušek (Ilašenko) – Zderadička, Novák, Potěchin (C), Kolářík (A), Rudovský, Zavřel – Keszi, Řepka, Holub, Okegawa, Fortelka (A), Vyskočil, Formánek, Neiss, Patyk, Danov, Janeček, Paršakov

Rozhodčí: Vokřál – Gabriel, Zmeškal

Diváci: 263

Průběh zápasu
1. třetina
04:24 DEC 1:0 Kuchynka (Faigl, Oliverius)
09:44 RIS 2 Formánek, hákování
11:50 DEC 2:0 Faigl (Oliverius)
12:21 DEC 2 Zajan, pozdní dohrání
15:32 RIS 2 Potěchin, podrážení
16:07 DEC 3:0 Faigl (Kaltenböck, Oliverius)
16:56 DEC 2 Tůma, hákování
18:35 RIS 3:1 Potěchin (Fortelka)
19:54 RIS 2 Danov, držení
Po 1. třetině
2. třetina
20:22 RIS 2 Holub, hákování
25:44 RIS 3:2 Potěchin (Novák, Patyk)
28:47 DEC 2 Kuchynka, podrážení
31:23 DEC 2 Zicho, podrážení
32:12 RIS 3:3 Fortelka (Potěchin, Patyk)
36:11 RIS 2 Potěchin, hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
42:00 RIS 3:4 Danov (Okegawa, Paršakov)
50:02 DEC 4:4 Kuchynka (Faigl)
54:53 RIS 4:5 Keszi (Okegawa)
56:49 DEC 10 Zajan, nesportovní chování
59:14 RIS 2+10 Zavřel, vražení na hrazení, odpyká Neiss
Konec