Menu

Fotbal

FA Cup

Gillingham FC – West Ham United

0:2

konec (0:0)

05.01.2020, 19:16 • Priestfield Stadium • David Suchý

Tipsport: 5.68 4.29 1.53 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím West Hamu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:0. Druhý poločas byl o poznání nebezpečnější, West Hamu se povedl vstup do druhého dějství, ve kterém si vypracoval vyložené šance, avšak k překonání Bonhama nedošlo. Až poté se celek z Premier League přeci jenom dostal do vedení, navíc svůj náskok dokázal navýšit o další branku. (21:12:12)
Držení míče: 30 % : 70 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:12.

90+5

Konec zápasu.

90+4

90+4. FORNALS - 0:2

90+4

West Ham právě vstřelil branku!
O postupujícím je definitivně rozhodnuto! West Ham se totiž dostal do rychlého protiútoku, při kterém útočil do otevřené obrany. Nakonec si na zpětnou nabídku počkal střídající PABLO FORNALS, jehož pohotová rána po zemi skončil až za Bonhamem.

90+3

Do konce tohoto zápasu nezbývá moc času. Hostující celek se drží s míčem na útočné polovině, kde sbírá cenné vteřinky.

90+2

Za pokutovým územím číhal OKeefe, který se sám postaral o zakončení pravým nártem. V tísni se nejednalo o dobrou střelu, bude se vykopávat od branky.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

88

Marshall dokázal nebezpečně odcentrovat z pravé strany, avšak po jeho nabídce skočil brankář Fabiańskiho, který se sám postaral o rychlou rozehrávku.

87

Ogilvie to opět zkoušel dalekonosným hodem až k hranici malého vápna, nicméně i tentokráte se nejvýše do vzduchu dostal Balbuena, který ustrážil branku.

86

Střídání v týmu Gillingham FC: ze hřiště odchází Barry Fuller, přichází Mikael Ndjoli.

86

Také West Ham měl k dispozici rohový kop, po kterém se na opačnou polovinu pokoušel dostat Marshall, avšak odklizením na jistotu se prezentoval Diop.

85

Před chvíli se domácím povedlo ideálním způsobem rozehrát rohový kop, po kterém se k zakončení nadechl Jones, jehož sražená rána skončila u Fabiańskiho.

84

Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. West Ham i nadále střeží jednobrankové vedení, domácí se však nadechují k mohutnému náporu.

80

Střídání v týmu Gillingham FC: ze hřiště odchází Alex Jakubiak, přichází Regan Charles-Cook.
Střídání v týmu Gillingham FC: ze hřiště odchází Thomas O'Connor, přichází Mark Marshall.

79

Žlutou kartu dostává Pablo Zabaleta (West Ham United).

76

Polský brankář ve službách West Hamu odkopával daleko na druhou stranu. Haller ustál souboj s protihráčem, navíc se mu povedlo sklepnout na Lanziniho.

75

Gillingham to bude mít v současné době hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se klidně může otočit.

74

74. ZABALETA - 0:1

74

West Ham právě vstřelil branku!
Nakonec se do kýženého vedená dostává hostující celek! Kladiváři podnikli výpad po levém křídle, kde se Andersonovi povedlo najít kolegu Masuakua. Ten ještě dokázal ideálně nahrát pod sebe, kde se do míče opřel obránce PABLO ZABALETA, jehož rána skončila až za Bonhamem.

73

Ogilvie si vyzkoušel dalekonosné autové vhazování, na které si uvnitř pokutového území dokázal naskočit Jakubiak, který prodloužil do rukavic Fabiańskiho.

72

Nakonec se nehrálo dobrou minutu, ošetřován byl jeden z hráčů West Hamu. Kladiváři tak budou chvíli hrát v početní nevýhodě, což se zanedlouho změní.

71

Momentálně se nehraje, na zemi skončil jeden z hostujících hráčů. Vypadá to na Keefeho, který neustál souboj s protihráčem. Chvíli se tak hrát nebude.

70

Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Robert Snodgrass, přichází Pablo Fornals.

69

Ogilvie si prostřednictvím avizovaného autového vhazování vybral ke spolupráci Connora, který však narazil do Diopa, jenž zakročil za cenu dalšího faulu.

68

Před malým momentem se hrací předmět opět dostal ven z hrací plochy, jako poslední se ho totiž dotkl hostující Diop, který si tak splnil obrannou povinnost.

67

Kladiváři si vybojovali standardní situaci, která nebyla vůbec špatná. Po centru se totiž natahoval Rice, který se marně dožadoval odpískání pokutového kopu.

66

Po levém křídle si to namířil vpřed domácí Jakubiak, jehož následující nahrávka byla příliš čitelná. Vystihnout ji dokázal Diop, který založil rychlou protiakci.

65

Žlutou kartu dostává Alfie Jones (Gillingham FC).

61

Je za námi zhruba hodina hry, tento zápas stále nepřinesl žádnou přesnou trefu. To se před utkáním moc nečekalo, Gillingham zatím hraje velice dobře.

60

West Ham je ve druhém dějství o poznání aktivnější, nicméně stále nepřekonal brankáře Bonhana. Před chvíli se Ogbonnovi nepovedlo kloudně rozehrát.

59

Na pravém křídle si o nahrávku řekl obránce Zabaleta, který celkem nebezpečně centroval před Bonhama, kterému se povedlo zasáhnout levou rukavicí.

58

Gillingham vhazoval z útočné poloviny, přičemž se Hanlanovi nepovedlo proniknout kolem Ogbonny. Posledně jmenovaný důrazně odtlačil dotírajícího hráče.

57

Anderson se rychlostním způsobem dostal kolem Fullera, což vedlo k nebezpečnému přízemnímu centru, po kterém mířil doprostřed branky Lanzini.

56

Zabaleta si dával s provedením autového vhazování celkem dost načas, nakonec se mu povedlo najít Snodgrasse, který se ale nedostal kolem Ogilvieho.

55

Zabaletova nabídka velice přesně našla kopačku Andersona, který měl za šestnáctkou příliš málo času. Toho dokázal využít Ehmer, který zažehnal nebezpečí.

54

Z následného protiútoku mohl udeřit hodně aktivně hrající Haller, kterému nevyšlo zpracování padajícího míče. V opačném případě by se dostal až před Bonhama.

53

Zhruba ze třiceti metrů od branky rozehrával volný kop domácí Lee, který svůj centr hodně přetáhl. I přesto se Tuckerovi povedlo vrátit míč do malého vápna.

52

Posléze se nepovedlo ideálně odehrát míč hostujícímu Masuakovi, který tak vybojoval vhazování pro soupeře. Krátce po něm si nedovoleně počínal Snodgrass.

51

West Ham v další šanci! Haller se dostal do značného střeleckého úhlu, avšak i přesto se mu povedlo trefit brankovou konstrukci.

50

Na opačné polovině se dostal nejvýše do vzduchu Connor, kterému se ještě povedlo otřít míč o nohu protihráče. Gillingham si tak vyzkouší další vhazování.

49

Kladiváři vstoupili do druhého poločasu velice aktivně, nakonec si vybojovali rohový kop z pravé strany, který však přistál pouze na kopačce soupeře.

48

48. Haller selhal v šanci.

48

Hned v úvodu druhého poločasu uháněl sám na branku hostující Haller, který si ve finální fázi dal míč daleko od kopačky, nakonec jeho střelu zablokoval Tucker.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou branku. Směrem dopředu byl o poznání aktivnější Gillingham, kterému se nepovedlo najít recept ke vstřelení vedoucí branky. Recept nenašel ani hostující celek, který se málokdy dostal do pokutového území, Bonham nemusel ani jednou vážněji zasahovat.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Sledovali jsme autové vhazování z rukou Fullera, avšak krátce poté se v ofsajdovém postavení ocitl Hanlan. Fabiánski tak nemusel řešit nic ošemetného.

45

První poločas bude nastaven o tři minuty.

44

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

43

Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Ryan Fredericks, přichází Pablo Zabaleta.

41

Už se opět nehraje. Tentokráte ulehl na zelený pažit hostující Fredericks, který dost možná bude muset střídat. Do akce znovu musel lékařský personál.

40

Kladiváři dostali k dispozici standardní situaci z levé strany. Tu si vzal na starost Lanzini, jeho kroucená nabídka nakonec dopadla na kopačku Ehmera.

39

West Hamu to stále směrem dopředu skřípe, což se potvrdilo také při této akci. Fredericksovi se nepovedlo přesně rozehrát, naopak budou vhazovat domácí.

38

V krátkém časovém sledu si favorit tohoto zápasu vyzkoušel další aut. Po něm se do protiútoku dostával Connor, který však nevyzrál na stojícího Snodgrasse.

37

Obrannou povinnost si v opačném pokutovém území dokázal splnit Tucker, který na jistotu odklízel míč do ochozů stadionu. Ogbonna tak bude moci vhazovat.

36

Na vlastní polovině se na dlouhou nohu povedlo zakročit Masuakovi, který vybojoval autové vhazování. Krátce po něm West Ham přenášel hru na pravou stranu.

31

Máme za sebou třetinu hry. Stále platí, že jsme neviděli žádnou branku. Gillingham má stále více ze hry, naopak hostující celek je směrem dopředu bezradný.

30

Kolmicí za obranu zkusil vyprodukovat domácí Connor, jenomže místo Jakubiaka našel pouze dolní končetinu Diopa, který sám rozjel útočný výpad.

29

Fabiański si dával s rozehrávkou celkem dost načas, nakonec to před napadajícím Jakubiakem zvládl na jedničku, avšak k míči se jako první dostal Fuller.

28

Balbuena je stále v péči lékařského personálu, chvíli se tak hrát nebude. Ihned, jakmile to bude možné, tak přijde na řadu rozehrávka volného kopu hostů.

27

Hlavní sudí raději přerušil hru, zdravotní problémy měl totiž jeden z hostujících hráčů. Vypadá to na Balbuenu, kterému na pomoc přispěchal lékařský personál.

26

Odpovědnost na sebe vzal Snodgrass, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho pokus skončil pouze na zdi, Gillingham se pokouší o protiútok.

25

Haller se po chybě domácí obrany hnal sám na brankáře, avšak na poslední chvíli jeden z domácích sáhl k faulu. Bude z toho velice zajímavá standardka.

24

Gillingham si vykřesal zisk rohového kopu z levé strany, který byl o něco nebezpečnější. Fabiański musel hned dvakrát zasahovat, stav se tak nadále nemění.

23

Fabiański si dával s odkopem od své branky celkem dost načas, nakonec jeho nákop doletěl až na hlavu Hallera, kterému se povedlo prodloužit za sebe.

22

Na útočnou polovinu zavítal domácí zadák Fuller, který to zkoušel pasem podél pravé autové lajny, avšak včasným zákrokem se povedlo zasáhnout Diopovi.

21

Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, zatím jsme se žádné branky nedočkali. Gillingham je aktivnější, v posledních minutách se probouzí i soupeř.

16

Bonham se rozhodl odkopnout míč na pravou stranu, kde se však povedlo zakročit Ogbonnovi. West Ham má obrovské problémy s přechodem na druhou stranu.

15

Nekompromisním způsobem se rozhodl jednat obránce Balbuena, který na jistotu odklízel pouze do zámezí. Gillingham tak i nadále zůstane na polovině soupeře.

14

Gillingham si dokonce vybojoval další rohový kop, avšak ani z této situace nepřišlo nic nebezpečného. Po chvíli tak bude moci Fuller vhazovat z pravé strany.

13

Ten putoval daleko za středový kruh, kde se do hlavičkového souboje pouštěl Jakubiak, avšak odraženého míče se chopil pozorně hrající zadák Fredericks.

12

Směrem dopředu to příliš nevyšlo ani Andersonovi, kterému utekl míč daleko za brankovou čáru. Domácí brankář Bonham si tak vyzkouší odkop od své branky.

11

O provedení autového vhazování se tak mohl postarat Ogilvie, kterému se na levém křídle povedlo najít kolegu Leeho, jenž se daleko s míčem nedostal.

10

Za volným míčem se pokoušel seběhnout Hanlan, avšak nedovoleným zákrokem si počínal hostující Rice. To znamená, že na řadu přijde standardní situace.

9

U středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Balbuena, avšak pomezní zároveň zvedl praporek, jednalo se o ofsajd Gillinghamu FC.

8

Směrem dozadu musel pořádně zabrat Ogbonna, na kterého neúnavně dotíral Jakubiak. Hostující kapitán byl lehce přistrčen, nakonec z toho bude rohový kop.

7

Kladiváři se prodrali až k hranici pokutového území, odkud to centrovanou nabídkou zkoušel právě Masuaku, avšak jeho centr dopadl přímo do rukavic Bonhama.

6

Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Fabiański, kterému se povedlo roztáhnout hru na vedle stojícího Ogbonnu, jenž si troufl na vyvezení balónu.

5

U postranní lajny se povedlo včas zakročit napadajícímu Masuakovi, který odvracel za cenu autového vhazování, kterého se posléze chopil obránce Ogilvie.

4

Rohového kopu se z levé strany ujal Lee, který našel na přední tyči prvního protihráče. Kladiváři se přesto nedostali k míči, na své kopačce ho má Tucker.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu to po levém křídle zkoušel domácí Hanlan, kterého na poslední chvíli zastavil Balbuena. Gillingham bude zahrávat první rohový kop.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Gillingham FC: Bonham – Fuller, Ehmer (C), Tucker, Ogilvie – Jones – O'Keefe, O'Connor – Lee – Hanlan, Jakubiak
Náhradníci: Walsh – Hodson, Charles-Cook, Marshall, Ndjoli, Pringle, Willock

West Ham United: Fabiński – Diop, Balbuena, Ogbonna (C) – Rice – Fredericks, Snodgrass, Lanzini, Masuaku – Haller, Anderson
Náhradníci: Jiménez – Ajeti, Fornals, Holland, Reid, Sánchez, Zabaleta

Rozhodčí: Madley.
Dnešní duel má celkem jednoznačného favorita, a sice West Ham, kterému se ale letos nedaří dle představ. Kladiváři se sice jednu dobu nacházeli těsně za pohárovými pozicemi, avšak v posledních zápasech začali výsledkově strádat, což mělo za důsledek pokles až na šestnácté místo tabulky. West Ham navíc dělí od sestupového pásma pouze dva body, naopak od páté pozice hned devět bodů. Dnešním soupeřem mu bude třetiligový Gillingham, který se ve své domácí soutěži nachází na dvanácté pozici, což značí spodní polovinu tabulky. Gillingham však ztrácí na play-off pouze tři body, navíc se mu povedlo bodovat v posledních pěti zápasech v řadě.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Anglický FA Cup má na programu další zápasy v rámci 1/32 finále, my budeme společně sledovat souboj mezi Gillingham FC a West Ham United.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:16.

Gillingham FC – West Ham United

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 74. Zabaleta, 90+4. Fornals

Karty:   65. Jones (GLL) – 79. Zabaleta (WHU)

Držení míče: 30 % : 70 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:12.

Gillingham FC: Bonham – Fuller (86. Ndjoli), Ehmer (C), Tucker, Ogilvie – Jones – O'Keefe, O'Connor (80. Marshall) – Lee – Hanlan, Jakubiak (80. Charles-Cook)
Náhradníci: Walsh – Hodson, Charles-Cook, Marshall, Ndjoli, Pringle, Willock

West Ham United: Fabiński – Diop, Balbuena, Ogbonna (C) – Rice – Fredericks (43. Zabaleta), Snodgrass (70. Fornals), Lanzini, Masuaku – Haller, Anderson
Náhradníci: Jiménez – Ajeti, Fornals, Holland, Reid, Sánchez, Zabaleta

Rozhodčí: Madley