Menu

Fotbal

FA Cup

Liverpool FC – Everton FC

1:0

konec (0:0)

05.01.2020, 17:01 • Anfield Road, Liverpool • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 3.15 3.69 2.11 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Liverpool uvidíme také v další fázi FA Cupu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (18:54:29)
Do další fáze FA Cupu postupuje Liverpool, který lépe zvládl druhý poločas. Ovšem v první části hry byl nebezpečnější Everton, jenž svých šancí nevyužil a pomalu se jeho lehkost vytrácela. Toho naopak využili domácí, kteří ve druhé části hráli často na útočné polovině a úžasnou trefou se pak prezentoval Jones. Tento moment rozhodl celé střetnutí, a tak se svěřenci trenéra Kloppa mohou radovat.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Z pravé strany odcentroval Schneiderlin, jenž točil balon před branku. Ovšem míč mířil za Calverta-Lewina jenž tak z jedné poslal míč nad břevno.

90+1

S tabulí k postranní lajně přišel čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát další tři minuty. To je také čas, který Evertonu zbývá k vyrovnání.

90

Do akce se hnal na levé straně Digne, jenž neudržel míč na hrací ploše. Liverpool s vhazováním rozhodně nepospíchá, a tak už míříme do nastaveného času.

89

Domácí mužstvo přerušilo další akci soupeře, což potěšilo také německého trenéra Kloppa. Liverpool si za druhý poločas zaslouží projít do další fáze FA Cupu.

88

Až nyní se hráči v modrých dresech ocitli u míče, ale místo přechodu před branku přišla přihrávka zpátky. Liverpool skvěle kontroluje závěr střetnutí.

86

V posledních minutách se Everton neudrží na balonu a tentokrát se pokusil o pas, který končil u brankáře. Adrian pak čekal až k němu přijde soupeř, takže opět pár vteřinek uteklo.

84

Liverpool už rozehrál další rohový kop, ale nikam se nežene. Navíc jeho kombinace na levé straně byla přerušena. Ovšem Everton se znovu nedostal daleko.

82

Trochu se mi chce napsat, že Everton prospal celý druhý poločas. Jeho protiútoku už nebyly přesné a je jich výrazně méně.

81

Do konce zápasu už moc času nezbývá, navíc když Liverpool kontroluje hru. Hráči v červených dresech kombinovali na hranici šestnáctky, ale Oxlade-Chamberlain zamířil jen doprostřed branky.

79

Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Walcott, přichází Bernard.
Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Elliott, přichází Brewster.

78

Na pravé straně se rozeběhl Walcott, jenž okamžitě výborně byl postavený centroval. Ovšem Larouci, který míč srazil na další rohový kop.

77

Reds dál drželi míč, ovšem přihrávka dopředu byla zachycena. Everton ale velmi pomalu otáčí hru, a tak se znovu dostal pod tlak soupeře. Liverpool totiž k hráči s míčem rychle přistupuje.

76

Aktuálně Evertonu plyne čas velice rychle, navíc se hraje na jeho polovině. Ovšem pro centr z levé strany si znovu vyběhl brankář Pickford.

74

Na levé straně se přes obránce uvolnil Origi, jenž mířil do bližšího spodního rohu branky. Hostující brankář byl dobře postaven, a tak znovu zasáhl.

72

72. Curtis JONES - 1:0

72

Liverpool právě vstřelil branku!
Tak tohle už se ani lépe nedalo trefit! Z hranice šestnáctky totiž přes obránce zakončil CURTIS JONES, jehož pokus se odrazil od břevna za brankou čáru a vzbudil tak radost na tribunách. Gólu se snažil ještě zamezit Pickford, který na umístěnou střenu nedosáhl.

Liverpool FC – Everton FC

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 72. Jones

Karty:   57. Digne (EVE)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 5:8.

Liverpool FC: Adrian – Williams, Gomez, Phillips, Milner (8. Larouci) – Lallana, Chirivella – Elliott (78. Brewster), Minamino (70. Oxlade-Chamberlain), Jones – Origi.
Náhradníci: Kelleher – Brewster, Henderson, Hoever, Larouci, Mané, Oxlade-Chamberlain.

Everton FC: Pickford – Coleman (63. Kean), Mina, Holgate, Digne – Sibidé, Sigurdsson (63. Delph), Schneiderlin, Walcott (78. Bernard) – Calvert-Lewin, Richarlison.
Náhradníci: Stekelenburg – Bernard, Baines, Davies, Delph, Kean, Keane.

Rozhodčí: Moss – Cook, Perry