Menu

Fotbal

FA Cup

Liverpool FC – Everton FC

1:0

konec (0:0)

05.01.2020, 17:01 • Anfield Road, Liverpool • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 3.15 3.69 2.11 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Liverpool uvidíme také v další fázi FA Cupu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (18:54:29)
Do další fáze FA Cupu postupuje Liverpool, který lépe zvládl druhý poločas. Ovšem v první části hry byl nebezpečnější Everton, jenž svých šancí nevyužil a pomalu se jeho lehkost vytrácela. Toho naopak využili domácí, kteří ve druhé části hráli často na útočné polovině a úžasnou trefou se pak prezentoval Jones. Tento moment rozhodl celé střetnutí, a tak se svěřenci trenéra Kloppa mohou radovat.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Z pravé strany odcentroval Schneiderlin, jenž točil balon před branku. Ovšem míč mířil za Calverta-Lewina jenž tak z jedné poslal míč nad břevno.

90+1

S tabulí k postranní lajně přišel čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát další tři minuty. To je také čas, který Evertonu zbývá k vyrovnání.

90

Do akce se hnal na levé straně Digne, jenž neudržel míč na hrací ploše. Liverpool s vhazováním rozhodně nepospíchá, a tak už míříme do nastaveného času.

89

Domácí mužstvo přerušilo další akci soupeře, což potěšilo také německého trenéra Kloppa. Liverpool si za druhý poločas zaslouží projít do další fáze FA Cupu.

88

Až nyní se hráči v modrých dresech ocitli u míče, ale místo přechodu před branku přišla přihrávka zpátky. Liverpool skvěle kontroluje závěr střetnutí.

86

V posledních minutách se Everton neudrží na balonu a tentokrát se pokusil o pas, který končil u brankáře. Adrian pak čekal až k němu přijde soupeř, takže opět pár vteřinek uteklo.

84

Liverpool už rozehrál další rohový kop, ale nikam se nežene. Navíc jeho kombinace na levé straně byla přerušena. Ovšem Everton se znovu nedostal daleko.

82

Trochu se mi chce napsat, že Everton prospal celý druhý poločas. Jeho protiútoku už nebyly přesné a je jich výrazně méně.

81

Do konce zápasu už moc času nezbývá, navíc když Liverpool kontroluje hru. Hráči v červených dresech kombinovali na hranici šestnáctky, ale Oxlade-Chamberlain zamířil jen doprostřed branky.

79

Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Walcott, přichází Bernard.
Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Elliott, přichází Brewster.

78

Na pravé straně se rozeběhl Walcott, jenž okamžitě výborně byl postavený centroval. Ovšem Larouci, který míč srazil na další rohový kop.

77

Reds dál drželi míč, ovšem přihrávka dopředu byla zachycena. Everton ale velmi pomalu otáčí hru, a tak se znovu dostal pod tlak soupeře. Liverpool totiž k hráči s míčem rychle přistupuje.

76

Aktuálně Evertonu plyne čas velice rychle, navíc se hraje na jeho polovině. Ovšem pro centr z levé strany si znovu vyběhl brankář Pickford.

74

Na levé straně se přes obránce uvolnil Origi, jenž mířil do bližšího spodního rohu branky. Hostující brankář byl dobře postaven, a tak znovu zasáhl.

72

72. Curtis JONES - 1:0

72

Liverpool právě vstřelil branku!
Tak tohle už se ani lépe nedalo trefit! Z hranice šestnáctky totiž přes obránce zakončil CURTIS JONES, jehož pokus se odrazil od břevna za brankou čáru a vzbudil tak radost na tribunách. Gólu se snažil ještě zamezit Pickford, který na umístěnou střenu nedosáhl.

70

Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Minamino, přichází Oxlade-Chamberlain.

70

Domácí mužstvo vyslalo povedenou střelu z velké dálky, navíc míč před brankářem skočil a mířil k tyči. Ovšem Pickford je kvalitním brankářem a pokus schoval do rukavic.

69

Za malou chvíli bude střídat také Liverpool. Ovšem my se vraťme ještě na zelený pažit, kde se obrana Evertonu dostala pod tlak. Kombinace mezi obránci totiž trochu vázla.

68

Nalevo si soupeře obhodil Digne a už to vypadalo, že odcentruje. Jenomže míč mu utekl těsně za brankovou čáru, a tak se bude jen odkopávat od branky.

67

Tentokrát se Everton hnal do otevřené obrany, ovšem postup pokazil nepřesnou přihrávkou Walcott. Hra se tak znovu otáčí na druhou stranu hrací plochy.

64

Ve druhém poločase je zatím Liverpool aktivnější, ale velká příležitosti zatím nepřicházejí. Everton musí v další části výrazně zabrat, protože protiútoky už moc nefungují.

63

Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Sigurdsson, přichází Delph.
Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Coleman, přichází Kean.

61

Centr od rohového praporku zamířil jen na první tyč, odkud byl odvrácen. Liverpool pokračoval v kombinaci, ale pro nepovedený centr si doběhl Pickford.

60

Domácí mužstvo postupovalo znovu k brance a znovu jen vybojovalo rohový kop. Přihrávka z pravé části šestnáctky totiž byla sražená mimo hrací plochu.

59

Hráči v červených dresech rozehráli další rohový kop, centr zamířil na zadní tyč, odkud jsme se dalšího střeleckého pokusu nedočkali. Hra se tak obrátila a Walcott byl následně faulován.

57

Žlutou kartu dostává Lacas Digne (Everton FC), který zatažením za rameno poslal soupeře na zem. Hlavní rozhodčí neměl jinou možnost, než hráče potrestat.

57

Z utkání se ve druhém poločase vytratily velké šance. Zatím to tak vypadá, že může rozhodnou jediná trefa. Kdo se bude radovat z vítězství?

55

Hostující mužstvo mířil do otevřené obrany, ovšem na hranici šestnáctky předvedl kličku do soupeře Richarlison. Liverpool pak míč odehrál jen na rohový kop.

53

Lallana se dostal za obránce a následně byl faulován. Liverpool tak rozehrál další standardní situaci, ale pas jen proletěl vápnem a následně byl odklizen na roh.

52

Hráči v červených dresech jsou opět v kombinaci a znovu na útočné polovině. Zakončení bylo vysláno z velké dálky, a tak pokus do pravého spodního rohu branky lapil Pickford.

49

Digne se hodně zlobí a po opakovaném záběru se mu vůbec nedivím. Elliott totiž nafilmoval pád a vybojoval tím pro Liverpool standardní situaci.

47

Hostující mužstvo kombinovalo na levé straně, kde vybojovalo další rohový kop. Centr do šestnáctky poslal Sigurdsson, míč byl pak odvrácen na hranici velkého vápna. Zakončením se pak prezentoval Coleman, jenž zamířil pouze nad horní tyčku.

46

Pokračujeme druhým poločasem, který rozehrál Richarlison. Everton pak poslal pas na pravou stranu, byl ale nepřesný. Dále to vypadá, že o přestávce se žádná změna neudála.

46

Začal druhý poločas.
První poločas nabídl zajímavou podívanou, ovšem úvodní branky zápasu jsme se nedočkali. Blíže měli ke gólu hráči Everonu, ovšem skvěle chytající Adrian obstál. Také Liverpool si vypracoval pár nadějných příležitostí, v té největší byl vychytán Origi. Domácí mužstvo sice drží více míč na kopačkách, ale rychlé protiútoky Evertonu jsou velice pohledné.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Do pokutového území se hnal Richarlison, jenž měl proti sobě hned tři soupeře, a tak se utopil v kličkách. Everton rychle získal míč, ale stejný hráč na balon před brankou nedoskočil.

45+1

K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukázal, že se budou hrát ještě dvě minuty. Podaří se ještě některému z týmů otevřít stav zápasu?

45

Po akci domácího mužstva měli obrovskou porci práce Mina a Holgate, kteří museli zahrát míč k brankáři. Mezi ně totiž mířil neohroženě a odhodlaně Minamino.

43

Nejprve střídající Larouci nenašel centrem nikoho v červeném. A následný pas z druhé strany byl odehrán na další rohový kop. Liverpool se v závěru poločasu snaží o úvodní gól.

41

41. Origi (LIV)

41

Tak to byla neuvěřitelná otočka v podání Origiho, který si pak přehodil míč na levačku a zakončil po zemi k zadní tyči. Pickford se ale blýskl skvělým zákrokem, když konečky prstů míč vyrazil na roh.

40

Na pravé straně pracoval Elliott, který se pokusil o přihrávku na střed. Míč byl obráncem ale zachycen a následně poslán za postranní čáru, Live bude vhazovat.

38

Po centru od rohového praporku se z branky vydal Adrian, jenž balon netrefil. Míč tak letěl dál a Evertonu se akce nepodařila dokončit.

36

Everton obral soupeře o míč a hned se přesunul na pravou stranu, odkud byl vyslán centr. Celou akci zachránil Lallana, který pořádně ale vyděsil vlastního brankáře. Hostující mužstvo bude rozehrávat další rohový kop.

34

Těžko říct, zda Minamino balon v šestnáctce trefil hlavou. Ovšem balon letící z levé strany skončil jen těsně vedle pravé tyče. Celou situaci chtěl dohrát ještě jeden domácí hráč na zadní tyči, ale na míč nedosáhl.

33

Po autovém vhazování si to za hranici šestnáctky namířil Jones, jemuž střela vůbec nesedla. Míč letěl po zemí, postrádal razanci a zamířil asi dva metry od levé tyče.

32

Mladé mužstvo Liverpoolu si často pomáhá dlouhými pasy, které jsou ale nepřesné nebo je sbírají obránci soupeře. Everton je směrem dozadu zatím stoprocentní.

31

Skvělým náběhem se na pravé straně uvolnil Walcott, jenž okamžitě centroval před branku, kam si nabíhal Calvert-Lewin. Ovšem pas byl o trochu delší, a tak útočník balon jen jemně přizvedl.

30

V Liverpoolu opět panuje výborná atmosféra, a tak se hraje ve skvělých podmínkách. Liverpool je opět na balonu, jenomže kombinuje na vlastní polovině.

29

Zpoza šestnáctky znovu natáhl ke střele Lallana, ale ani tentokrát nezamířil přesně. Jeho pokus totiž zamířil vedle levé tyče, ale nechybělo moc.

26

26. Richarlison (EVE)

26

Na pravé straně se skvěle rozeběhl Walcott, který okamžitě přihrával před branku. Kolem penaltového puntíku se motal Richarlison, jehož pokus z první zamířil přesně do prostoru, kde byl postaven španělský gólman.

23

Jenže po nepovedeném centru jsme se střely ani nedočkali. Hráči v červených dresech ale stále drží míč na útočné polovině.

22

Zprava se pokusil dostat do lepší pozice Elliott, jenž se pak snažil o prostrčení na spoluhráče, což se nevydařilo. Liverpool pokračoval v akci a vybojoval alespoň rohový kop.

20

Zpoza šestnáctky zakončil Lallana, který měl kolem sebe hodně místa. Pokud domácího kapitána byl ale nepřesný a zamířil jen nad branku.

18

Tak to bylo další krásné zrychlení akce, které bylo jen o kousek delší. Everton sice kombinoval na vlastní polovině, ale najednou se o pas za obranu pokusil Holgate. Co chybělo útočníkovi ke zpracování...

16

A znovu byli na tahu hráči v modrých dresech. Nepovedený centr vyslal z levé strany Digne, ovšem zamířil nepřesně. Celou akci chtěl ještě zachránit Sidibé, kterému se to však nepodařilo.

15

Zatím se hraje velmi pohledné utkání, kterému už snad chybí jen vstřelená branka. K té měl blíže Everton, jenž už dvakrát našel recept na překonání obrany.

14

Tentokrát zamířil pas do vápna hráčů v modrých dresech a na zadní tyč už si nabíhal Origi. Ovšem skvěle zapracoval Coleman, jenž celou akci zažehnal.

12

12. Holgate (EVE)

12

Hostující mužstvo to zahrálo opravdu parádně, chtělo to jen lepší zakončení. Za obranou vyplul Holgate, jenž byl sám před brankářem, ale hlavičkou zamířil přímo do něj.

12

Jenomže hra se nám rychle otočila a Richarlison byl při zpracování nedovoleně atakován. Everton tak bude zahrávat standardní situaci ze slibné pozice.

11

Kombinaci na pravé straně zastavil poctivou prací Holgate, který předskočil japonského soupeře. Minamino se na spoluhráče rozčiluje, ovšem Liverpool bude alespoň vhazovat.

9

Zraněný Milner odkulhal za postranní čáru, a tak byl rozehrán rohový kop. Centr mířil na hranici malého vápna, kde se nacházelo hned několik hráčů, jenže nejlépe se orientoval Richarlison.

8

Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Milner, přichází Larouci.

7

Liverpool hru rychle otočil na druhou stranu, kde vybojoval rohový kop. Ovšem mezitím zůstal sedět na zeleném pažitu Milner a vypadá to, že se bude poprvé střídat.

6

6. Richarlison (EVE)

6

Adrian si připisuje první velký zákrok dnešního podvečera! V pokutovém území se ke střele dostal Richarlison, jehož pokus mířil jen doprostřed branky, kde byl domácí brankář.

5

Elliott si u šestnáctky chtěl narazil balon se spoluhráčem, ovšem celou situaci přečetla obrana. Míč byl pak o zmíněného hráče zahrán mimo hrací plochu, a tak se bude vhazovat od branky Evertonu.

4

Ačkoliv se Coleman rozčiluje, tak bude vhazovat domácí celek. Liverpool se rychlou kombinací dostal do akce a z pravé strany odcentroval Williams. Jeho pas našel Origiho, jehož zklamalo zpracování.

3

Oba celky nastoupily do dnešního střetnutí v tradičních barvách. Liverpool tedy v červeném a Everton v modré sadě. Vraťme se ale na trávník, kde útočí hostující mužstvo.

1

Jdeme na to! Hlavní rozhodčí zahájil dnešní střetnutí, Liverpool se hnal do akce, ale jeden z hráčů upadl. Následně hostující odehrál míč za postranní čáru, a tak vhazoval Williams.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Liverpool FC: Adrian – Williams, Gomez, Phillips, Milner – Lallana, Chirivella – Elliott, Minamino, Jones – Origi.
Náhradníci: Kelleher – Brewster, Henderson, Hoever, Larouci, Mané, Oxlade-Chamberlain.

Everton FC: Pickford – Coleman, Mina, Holgate, Digne – Sibidé, Sigurdsson, Schneiderlin, Walcott – Calvert-Lewin, Richarlison.
Náhradníci: Stekelenburg – Bernard, Baines, Davies, Delph, Kean, Keane.

Rozhodčí: Moss – Cook, Perry.
Vítám vás u dalšího zápasu prestižního FA Cupu, v němž se střetnou celky z nejvyšší anglické soutěže. Síly mezi sebou porovnají Liverpool s Evertonem. Pokud duel dopadne remízou, bude se ale opakovat. Kdo se tedy bude radovat z postupu?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:01.

Liverpool FC – Everton FC

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 72. Jones

Karty:   57. Digne (EVE)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 5:8.

Liverpool FC: Adrian – Williams, Gomez, Phillips, Milner (8. Larouci) – Lallana, Chirivella – Elliott (78. Brewster), Minamino (70. Oxlade-Chamberlain), Jones – Origi.
Náhradníci: Kelleher – Brewster, Henderson, Hoever, Larouci, Mané, Oxlade-Chamberlain.

Everton FC: Pickford – Coleman (63. Kean), Mina, Holgate, Digne – Sibidé, Sigurdsson (63. Delph), Schneiderlin, Walcott (78. Bernard) – Calvert-Lewin, Richarlison.
Náhradníci: Stekelenburg – Bernard, Baines, Davies, Delph, Kean, Keane.

Rozhodčí: Moss – Cook, Perry