Menu

Fotbal

Francouzský pohár

Valenciennes FC – Dijon FCO

1:2

konec (1:1)

05.01.2020, 17:15 • Stade du Hainaut, Valenciennes • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Tipsport: 2.79 3.24 2.51 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (19:05:17)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 11:15.
Dijonu se podařilo udržet těsný náskok až do konce. Druhé dějství v podstatě rozhodl jen jeden jediný moment, Lautoa skóroval po standardní situaci a přisoudil hostům postup. Valenciennes nepředvedlo vyloženě špatný výkon, bylo však prostě o branku horší.

90+4

Konec zápasu.
Dnešní utkání sleduje 3421 diváků.

90+2

90+2. ani Ntim nevyrovnal

90+2

Gomis musel mezi třemi tyčemi zasahovat! Po rohovém kopu se totiž k hlavičce propracoval Ntim, byl to snad tedy on dle identifikace. Rukavice hostujícího gólmana ale nakonec zasáhly v pravý čas.

90

Benoit nastavuje ke druhé půli pouhé tři minuty.

89

89. zakončení Chevaliera

89

Velká šance střídá druhou! VAFC zase zahrozilo, a to díky Chevalierovi, jenž se mohl podruhé zapsat na střeleckou listinu. Protože ho bránící Lautoa nestíhal, mohl zacílit svou pravačkou. Namířil ale balón jen nad branku.

88

88. pokus Mamy Baldého skončil vedle

88

A Mama Baldé mohl na druhé straně definitivně rozhodnout o vítězství Dijonu. Ten se dostal do rychlého brejku, který ale skončil nepřesným zakončením. Velká škoda pro burgundský klub.

87

87. nepřesná střela Cherguie

87

Velká možnost na vyrovnání! Valenciennes mohlo klání poslat minimálně do prodloužení. Zpoza pokutového území napřáhl střídající Chergui, jenže jeho pumelice skončila těsně nad břevnem.

86

Domácí chtějí vyrovnat, je to na nich vidět. Musí však lépe působit ve finální fázi. Jinak pro ně jejich souboj s prvoligovým celkem dopadne negativně.

84

Dijon nyní na vlastní polovině vykombinoval hravě svého soupeře. Průběžné vedení zatím v klidu kontroluje. Teď jen potřebuje dotáhnout své počínání až do konce a dočká se další fáze Coupe de France.

83

Už jen sedm minut ze základní hrací doby zbývá Valenciennes. A směrem dopředu se v jeho podání v podstatě nic nezměnilo. Brankář Gomis může být rád, že jeho spoluhráči v defenzívě pracují velmi dobře.

81

Střídání v týmu Valenciennes FC: ze hřiště odchází Julien Masson, přichází Malek Chergui.

77

Střídání v týmu Valenciennes FC: ze hřiště odchází Matteo Fedele, přichází Noah Diliberto.

77

Dijon nyní ve vápně zavřel svůj prostor velmi natěsno. A domácím chybí nějaký nápad, jak hráz prolomit. Ale uvidíme, jak se celá situace nakonec vyvrbí.

76

Nebude to nyní vůbec jednoduchá úloha pro VAFC. Má už jen nějakých patnáct minut na to, aby klání dostalo aspoň do prodloužení. Jinak se s Coupe de France pro letošek rozloučí.

75

Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Jhonder Cádiz, přichází Júlio Tavares.

74

74. Wesley LAUTOA - 1:2

74

Dijon právě vstřelil branku!
Tak se burgundský klub z tohoto přímého kopu přece jenom dočkal. Chouiar poslal centr do šestnáctky, tam se nepodařilo hráčům Valenciennes odkopnout balón do bezpečí, naopak se dostal k nohám WESLEYHO LAUTOY, který ho z vyložené pozice poslal do sítě. Bez asistence.

73

Cádiz nyní pro Dijon vybojoval zajímavou standardku za hranicí šestnáctky. Hosté by mohli z téhle akce udeřit, to bezpochyby...

70

Chevalier už ve sprintu spěchal na soupeřovu bránu. Ovšem zbytečně. Pomezní sudí Aube ho zastavil, neboť si všiml, že autor dnešní vyrovnávací trefy je v ofsajdu.

69

Nějakých dvacet minut zbývá do konce tohoto střetnutí. Druhé dějství méně zajímavější než to první. Jako by ani jedno z mužstev nechtělo vzadu udělat nějakou zbytečnou chybu. Působí značně opatrně.

67

Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Florent Balmont, přichází Jordan Marié.

66

Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Stephy Mavididi, přichází Mounir Chouiar.

65

Čas druhé půle se neustále krátí. A ani jeden z celků nemá k postupu do další fáze nikterak blízko. Pořád je o něco aktivnější VAFC, ovšem nikterak vehementně. Možná že osudu klání rozhodne jeden jediný moment.

61

Byl to už několikátý faul Dijonu během krátké chvíle. A teď vše odnesl žlutou kartou Lautoa (DIJ).

60

60. střela Heina

60

Dobrá střela domácích! Po narážečce se svým spoluhráče jí svou levačkou vyprodukoval Hein, jenže zamířil jen vedle vzdálenější tyčky. Gólman Gomis v podstatě celou situaci jen jistil.

59

Domácí chtěli rychle rozehrát poté, co jim sudí Beonit přisoudil přímý volný kop. Protože však nerozehráli z místa přestupku, musela se standardka opakovat. K velké nelibosti domácích fandů.

58

Na úvodní větší šanci druhé půle stále marně čekáme. Snahy obou mančaftů směrem dopředu nejsou účinné. Ani Prior, ani Gomis se mezi třemi tyčemi výrazněji potit nemuseli.

55

Další centr z rohového kopu, který zahrávalo VAFC, propadl až na zadní tyčku. Tam se ho snažil ještě získat Spano Rahou, ale zbytečně Sudí Benoit těsně předtím zapískal, viděl totiž útočný faul.

53

Byl to snad Cádiz, kdo nyní operoval v šestnáctce soupeře. Avšak nakonec se ocitl v ofsajdu. A tak jeh tečované zakončení v podstatě nemělo žádnou šanci na úspěch.

52

...centr doletěl do šestnáctky, zamířil ovšem rychle ven z ní.

52

Rohový kop pro VAFC. Gomis už ve vápně řídí své spoluhráče tak, aby došlo k ubránění této standardní situace...

51

Cádiz se dopustil útočného faulu, u míče tak zůstane Valenciennes. Prior bude odkopávat balón od své brány tak, aby případně našel své spoluhráče.

50

Valenciennes nyní kombinuje na vlastní polovině a snaží se založit nějakou kloudnější akci. Jeho počínání ale jaksi pomalé. Dijon v podstatě hravě sleduje, co že jeho soupeř provádí.

48

Na obou stranách by nemělo dojít k nějakému střídání, nebo alespoň nebylo avizováno. Klasická oťukována na úvod je na pořadu dne. Hra plyne kolem středového kruhu.

46

Začal druhý poločas.
Dva góly nabídlo tohle měření sil. A průběžný výsledek je asi zasloužený, byť VAFC působí směrem dopředu možná o něco nebezpečněji. Rozhodně nás čeká zajímavá druhá půle. Dijon zatím ani náhodou nepotvrzuje roli mírného favorita.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Ještě jedna slušná šance pro domácí v samotném závěru půle. Po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně stoper Spano Rahou, avšak nakonec ani napřímo neohrozil Gomise. Tohle byl mimochodem závěrečný moment tohoto dějství.

45+1

Tohle byla neoddiskutovatelná žlutá karta. Vysloužil si jí zcela zaslouženě Mama Baldé, (DIJ). neboť zastavil slibně se rozvíjející akci.

45

Ošetřování bylo na hrací ploše dost. Sudí Benoit tedy nastavuje další dvě minuty.

44

Gomis si připsal další pohotový zákrok. S touhle střelou soupeře neměl absolutně žádné problémy.

43

Dijon vzadu zatím slušně brání. Jen v útoku mu to opravdu docela skřípe. Dost mu trvá, než vůbec přejde do nějaké nebezpečnější pozice. A pak mu celkově v podstatě chybí jakýkoli nápad.

42

V bolestech je nyní za lajnou ošetřovaný Ambri. To by byla pro domácí opravdu velká nepříjemnost, kdyby ani on nemohl pokračovat. Guillaume už totiž musel opustit hrací plochu předčasně.

40

Valenciennes se snaží daleko častěji podnikat výpady do ofenzívy. Jaksi se mu ale nedaří vyprodukovat nějakou finální přihrávku. I proto má, stejně jako Dijon, na svém kontě jen jeden vstřelený gól. Zatím...

38

38. nepřesné zakončení Ambriho

38

Ambri se snažil z levé strany ohrozit gólmana Gomise, jeho pokus, mířící po zemi, byl ovšem hodně nepřesný. A míč skončil pouze na reklamních panelech za bránou.

37

Oba týmy mají snahu posunout skóre kupředu, nicméně především koncovka je něco, co je hodně trápí. Ani Prior, ani Gomis si v podstatě nemuseli připsat nějaké těžší zákroky.

35

Deset minut zbývá do konce. Právě byl ve středu pole faulovaný velezkušený Balmont. Sudí Benoit přisoudil míč hostům. A to se příliš nelíbilo domácím fandům.

33

Guillaume nakonec odešel do kabin po svých, ale bolestivě se držel za svou ruku. Takový vstup do nového roku si belgický rodák rozhodně nepředstavoval.

32

Střídání v týmu Valenciennes FC: ze hřiště odchází Baptiste Guillaume, přichází Jorris Romil.

30

Dochází teď k ošetřování jedno z hráčů přímo na hrací ploše. Guillaume zřejmě pokračovat nebude, neboť na trávník se chystají nosítkáři. Nepříjemný moment pro domácího forvarda.

29

29. střela Ndonga mířila vedle

29

Ještě se jeden z hráčů Dijonu dostal k zakončení! Jenže Ndong neseřídil svoje mířidla správně, balón skončil pouze mimo tři tyče.

28

28. střela Sammaritana

28

Také Dijon se poprvé výrazněji osmělil po delší dobře. Zpoza šestnáctky se pokusil Priora překvapit Sammaritano, ovšem bez úspěchu. Zamířil totiž v podstatě jen doprostřed brány.

26

26. pokus Cabrala

26

Na Cabrala by si měli hosté dávat větší pozor! Znovu je totiž potrápil. Tentokráte vypálil zpoza vápna, jenže jeho zakončení bylo příliš slabé. Gomis si mezi třemi tyčemi bez větších obtíží poradil.

25

Pořád utkání nenabízí nějaké strhující tempo. Ale diváci na Stade du Hainaut se úplně nenudí. VAFC se určitě snaží potěšit své příznivce některými odvážnými výpady.

23

Oba mančafty směrem dopředu zatím spíše tápou, byť už se dočkaly dvou vstřelených branek. Nicméně je třeba ocenit rychlé brejky v podání domácích. Zatím se hosté stačili vždy vrátit.

21

Valenciennes zahrávalo další přímý volný kop, kýženého úspěchu se ale nedočkalo. Zatím se standardky ani jednomu z celků příliš nedaří. Což je rozhodně dobrá zpráva pro oba gólmany, jak Priora, tak pro Gomise.

19

Určitě zajímavý průběh tohoto utkání. Můžeme ve finále vidět hezkou ofenzivní podívanou. Šance obou týmů byly už před tímto kláním papírově vyrovnané a začátek tyto předpoklady potvrzuje.

17

17. Teddy CHEVALIER - 1:1

17

Valenciennes právě vstřelilo branku!
Vedení nevydrželo Dijonu příliš dlouho. K nařízené penaltě se postavil TEDDY CHEVALIER, který usměrnil míč nechytatelně do šibenice. Brankář Gomis neměl na tuhle pumelici nárok. Bez asistence.

16

16. faul Lautoy na Cabrala

16

Penalta pro Valenciennes! Bránící Lautoa totiž stáhl k zemi pronikajícího Cabrala v pokutovém území, a protože rozhodčí Benoit byl u situace hodně blízko, ukázal na bílý puntík.

14

14. Frédéric SAMMARITANO - 0:1

14

Dijon právě vstřelil branku!
Burgundský klub udeřil gólově po čtvrthodině hry. Fedele neudržel pronikajícího Mavididiho, ten poslal míč do vápna, kde nikým nehlídaný FRÉDÉRIC SAMMARITANO uklidil míč ke vzdálenější tyčce. Asistence: Stephy Mavididi.

13

Nejistě si nyní počínal gólman Gomis, který se svým spoluhráčům omlouval. Odkopl totiž míč pouze do zámezí ve snaze na založit rychlejší akci. Nakonec pro Dijon neznamenala tahle situace nějakou katastrofu.

12

Sudí Benoit nemá úplně jednoduchou práci. Už poněkolikáté musel hvízdnout do píšťalky. Ani VAFC ovšem svou standardku nevyužilo ku prospěchu své věci.

9

K vidění je také poměrně hodně osobních soubojů. Po jednom z nich nyní na zem spadl Mavididi a vybojoval pro Dijon standardku. Jenže s ní nenaložil burgundský klub nejlépe.

7

Až na jednu střelu na bránu zatím tenhle duel nenabídl nic moc zajímavého. Snad se to v průběhu času změní. Zatím se hra výhradně odehrává především ve středu hřiště.

5

5. střela Mavididiho

5

Prior si připsal svůj první úspěšný zákrok. Na levé straně se hezky uvolnil Mavididi, který následně vyzkoušel svou levačku, jeho pokus byl ovšem slabý, a tak si domácí gólman hravě poradil.

3

3. pád Cabrala v šestnáctce, penalta se nepískala

3

Cabral se vřítil do soupeřovy šestnáctky, snažil se možná vymodlit si penaltu. Ale u sudího Benoita nepochodil. Ten na tímhle momentem pouze mávl rukou. Valenciennes se pokutového kopu nedočkalo.

2

Jako by bylo na úvod vidět, že oba týmy jsou ještě trochu hlavami ve vánoční náladě. Nedaří se jim totiž v podstatě vyprodukovat tři nebo čtyři přesné přihrávky v řadě. Tyto chvilky utkání zatím nepřinesly žádný zajímavý moment.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Valenciennes FC: Prior – Ntim, Spano Rahou, Brassier – Cabral, Fedele, Masson (C), Hein, Ambri – Guillaume, Chevalier
Náhradníci: Kocik – Bong, Siby, Boutoutaou, Diliberto, Chergui, Romil

Dijon FCO: Gomis – Chafik, Écuélé Manga, Lautoa, Alphonse – Mama Baldé, Ndong, Balmont (C), Sammaritano – Mavididi, Cádiz
Náhradníci: Rúnarsson – Ngouyamsa Nounchil, Marié, Matheus Pereira, Soumaré, Chouiar, Júlio Tavares

Rozhodčí: Benoit – Aube, Grimm.
Je otázkou, jak k utkání oba týmy přistoupí. Přece jenom je pro něj větší prioritou domácí soutěž a Coupe de France by mohly tak trochu odsunout na vedlejší kolej. Nutno podotknout, že na papíře má o něco silnější mančaft přece jenom Dijon. Nebo je oproti Valenciennes alespoň ostřílenější.
Bude to velmi zajímavý souboj vůbec nejlepší obrany v rámci Ligue 2 a zároveň druhého nejhoršího útoku Ligue 1. Valenciennes, jenž se v posledních letech marně snaží dostat se do nejvyšší soutěže zpátky, by opravdu nemuselo být proti Dijonu bez šance. Obzvláště, připomeneme-li fakt, že mužstvo ze severu Francie působí v tabulce v horních patrech a je v lepším rozpoložení, zatímco klub z Burgundska horlivě usiluje v lize o záchranu.
Je tomu už dávno, co se oba týmy potkávaly na nejvyšší úrovni, konkrétně mluvíme o roku 2012. Jinak se v letech minulých střetávaly spíše na poli Ligue 2. Tentokráte na sebe narazí v rámci prvního kola Coupe de France. Valenciennes jakožto druholigový celek bude mírným outsiderem vůči soupeři, jenž naopak působí mezi francouzskou fotbalovou smetánkou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.

Valenciennes FC – Dijon FCO

1:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 17. Chevalier (pen.) – 14. Sammaritano, 74. Lautoa

Karty:   45+1. Mama Baldé (DIJ), 61. Lautoa (DIJ)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 11:15.

Valenciennes FC: Prior – Ntim, Spano Rahou, Brassier – Cabral, Fedele (77. Diliberto), Masson (C) (81. Chergui), Hein, Ambri – Guillaume (32. Romil), Chevalier
Náhradníci: Kocik – Bong, Siby, Boutoutaou, Diliberto, Chergui, Romil

Dijon FCO: Gomis – Chafik, Écuélé Manga, Lautoa, Alphonse – Mama Baldé, Ndong, Balmont (C) (67. Marié), Sammaritano – Mavididi (66. Chouiar), Cádiz (75. Júlio Tavares)
Náhradníci: Rúnarsson – Ngouyamsa Nounchil, Marié, Matheus Pereira, Soumaré, Chouiar, Júlio Tavares

Rozhodčí: Benoit – Aube, Grimm

Diváci: 3421