Menu

Fotbal

Italská Serie A

AS Řím – Turín FC

0:2

konec (0:1)

05.01.2020, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím • 18. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.55 4.42 6.35 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Máme za sebou utkání 18. kola italské Serie A, v němž AS Řím překvapivě podlehl na domácím stadiónu Turínu 0:2. Hosté se po celý zápas prezentovali výbornou defenzivou a z minima dokázali vytěžit maximum. Na konci prvního poločasu skóroval Andrea Belotti, který i navzdory třem protihráčům v těsné blízkosti napálil balón nechytatelně pod břevno. Stejný hráč se postaral i o druhý zásah svého celku, po ruce Smallinga s přehledem proměnil nařízený pokutový kop. Svěřenci kouče Mazzariho se díky vítězství posunuli v tabulce na devátou pozici, římské AS zůstává na čtvrtém místě.

To je ode mě pro z tohoto utkání vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:52:01)
Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 14:3. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:21.

90+8

Konec zápasu.

90+7

Andrea Belotti si navedl míč na pravou stranu a poté se pokusil překvapit stopera Smallinga i gólmana střelou k bližší tyči, Angličan však dokázal pokus zblokovat.

90+6

Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Álex Berenguer, přichází Michel Ndary Adopo.

90+5

Z pravé strany zahrával standardku Lorenzo Pellegrini. Jeho nadýchaný centr přeletěl hlavu Džeka i Manciniho, do bezpečí posléze odkopl míč Nicolas N'Koulou.

90+4

Nikola Kalinić prokázal svůj důraz, když přetlačil Izza. Ten upadl a soupeře vzal s sebou. Neumýslný zákrok, ale faul to bezesporu je.

90+3

Aleksandar Kolarov dlouho váhal s rozehrávkou a nakonec stejně trefil jen soupeře, když se středem snažil uvolnit Diawaru.

90+2

Lorenzo De Silvestri si při kontaktu s Pellegrinim zřejmě rozkousl ret, v ústech beka se totiž objevila krev. De Silvestri pochopitelně musí odejít za postranní čáru.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.

90

Domácí se ještě snaží, ale ani centr Ündera nebyl úspěšný, neboť mladičký Ital při snaze uklouzl a přetáhl balón příliš.

89

O vítězství Turína už není pochyb. Hosté si díky výborné defenzivní hře odvezou domů z Říma velmi cenné tři body.

88

Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Ola Aina, přichází Diego Laxalt.
Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Nicolò Zaniolo, přichází Cengiz Ünder.

86

86. Andrea BELOTTI - 0:2

86

FC Turín právě vstřelil branku!
K exekuci pokutového kopu se postavil ANDREA BELOTTI, který se nemýlil! Zamířil doleva a trefil se přesně k tyči, gólman López skákal na druhou stranu.

85

85. Hra rukou v podání Smallinga

85

Hlavní rozhodčí jakoby si sám nebyl jistý. Odešel od videa, ještě se poradil s videorozhodčím, nakonec ale penaltu nařídil!

84

Tak pozor. Rozhodčí se jde podívat k videu, Chris Smalling při obranném zákroku možná zahrál rukou!

83

Před Álexem Berenguerem stál pouze Chris Smalling, jenž však soka skvěle vystál a nedovolil mu projít za záda.

82

Edin Džeko sice hlavičkoval, ale přes vyskočivšího Izza se mu podařil velmi slabý pokus, který v rukavicích skryl Sirigu.

81

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Svěřenci kouče Fonsecy se marně ženou za vyrovnáním, defenziva Turína pracuje na výbornou, ačkoli v pár případech měla i velké štěstí.

80

Mchitarjan si výborně postavil tělo před Meïtého. Tomu ve finále nezbylo nic jiného, než arménského fotbalistu faulovat.

79

Henrich Mchitarjan si zařval na přihrávku Džeka, jenže v poslední chvíli jakoby se přeci jen lekl, že mu tam Pellegrini dá nohu, a tak vyprodukoval velmi slabou střelu, s níž gólman neměl problémy.

78

Taktický faul na polovině hřiště předvedl Soualiho Meïté. Římané zůstanou u balónu, byla ovšem narušena jejich postupná kombinační hra.

77

Po centru Zaniola z pravé strany se k hlavičce probojoval Edin Džeko, balón proletěl kousek vedle levé tyče, Sirigu vůbec nereagoval.

76

Nakonec je to právě jen Alessandro Florenzi, jenž vidí za přílišné protesty od rozhodčího kartu žluté barvy.

75

Těsně za pokutovým územím se hry rukou dopustil Armando Izzo. Alessandro Florenzi se ještě vehementně dožaduje i žluté karty pro soka, marně.

74

Žlutou kartu si vysloužil i domácí trenér Fonseca, jemuž se nelíbil podle rozhodčího čistý zákrok Berenguera v pokutovém území na Diawaru.

74

Příchod Nikoly Kaliniće má za cíl zvýšit důraz v pokutovém území soupeře. Chorvatský forvard může využít své výšky, zatímco Perotti je spíše technickým typem.

73

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Diego Perotti, přichází Nikola Kalinić.

72

Nepřesnost v rozehrávce zhatila další postupnou akci AS. Byl to Nicolò Zaniolo, kdo nepřesně hledal Edina Džeka.

71

Na domácích hráčích je vidět zmar. Z dobrých třiceti metrů vypálil Lorenzo Pellegrini, jenže jeho rána neměla žádnou šanci na úspěch, skončila na tribuně.

70

To je neskutečné, co všechno jsou Římané schopni zahodit! Po přízemním pasu z levé strany zakočoval Pellegrini jen do Lópeze, dorážející Mancini pro změnu úplně minul!

69

Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Simone Verdi, přichází Soualiho Meïté.

68

Ztrátu Diawary ve středu hřiště využil Saša Lukić k založení rychlého brejku. Středopolař ovšem situaci nevyřešil vůbec dobře, nahrávku namířil přímo k nohám Smallinga.

67

Simone Verdi zpracovával míč až za postranní čárou, což pozornosti pomezního neuniklo. Následně Mancini zbytečně dohrál právě Verdiho.Stoper by si měl dávat velký pozor, pokud chce dnešní utkání dohrát.

66

Prostě to nejde. Po zmatku v pokutovém území zakončoval z bezprostřední blízkosti Diego Perotti, Ital trefil boční síť.

65

Džekovi chybělo ještě pár centimetrů k tomu, aby dosáhl na výborný pas Perottiho z pravé strany. K němu se nedokázal probojovat ani na zadní tyči dobíhající Zaniolo, toho pro změnu postrážil Djidji.

64

Gianluca Mancini sice získal balón, při obranném zákroku ale velmi nepěkně vzal přes kotníky Berenguera. Žlutá karta je rozhodně na místě.

63

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Jordan Veretout, přichází Henrich Mchitarjan.

62

Na jedničku si splnil obranné povinnosti Aleksandar Kolarov, jenž nepustil za svá záda Berenguera, hlavičkou přiťukl míč volnému Veretoutovi.

61

Přízemní pas Zaniola na Džeka postrádal razanci, Nicolas N'Koulou měl dost času na reakci, také balón bez větších potíží zachytil do své moci.

60

Hdoia zápasu je minulostí a Turín si stále drží velmi cenné jednobrankové vedení. Svěřenci kouče Fonsecy se snaží, jenže brána Sirigua se dnes zdá býti zakletá.

59

Diego Perotti si u levé lajny narazil s Kolarovem a probojoval se až do vápna, odkud vyprodukoval tvrdou střelu na přední tyč, Sirigu zasáhl pravou rukou.

58

V pořadí již omsý rohový kop domácích rozehrával Perotti překvapivě na šestnáctku, kde se z halfvoleje opřel do balónu Amadou Diawara. Rána proletěla vysoko nad.

57

Úmysl Zaniola nebyl vůbec špatný, avšak jeho jemný lob za obranu přečetl i Izzo, který odhlavičkoval míč do zámezí před Perottim.

56

Faulovanému hráči se vůbec nechce vstávat, za postraní čáru se doplazil po čtyřech. Zda bude schopen pokračovat zatím není jasné.

55

Přichází pátá žlutá karta zápasu. Jejím autorem se stal Aleksandar Kolarov, srbský obránce velmi nešetrně přišlápl De Silvestrimu pravou nohu.

54

Po centru z levé strany zůstal na zemi ležet právě Belotti, jenže byl to on, jenž ve vzduchu nedovoleně atakoval Aleksandara Kolarova.

53

Za hosty zahrozil, kdo jiný, než Andrea Belotti. Útočník se stahovačkou pokusil zbavit Smallinga, kterýho ale vystáhl a pokus o střelu zblokoval.

52

Na středu hřiště ztratil míč Rincón, čehož Římané využili k rychlému brejku. Ten pokazil Zaniolo, když nahrávkou trefil nohu Djidjiho.

51

Po centru z rohového kopu se nejvýše vyšplhal Gianluca Mancini. Salvatore Sirigu mohl zůstat ledově klidným, míč o kus minul jeho svatyni.

50

50. Střelu Belottiho vytěsnil López konečky prstů na břevno

50

Andrea Belotti vypálil z nouze, nakonec z toho byla ale velmi nebezpečná střela! Autor doposud jediného gólu totiž nadzvezdl míč špičkou kopačky, López stojící pár metrů před brankovou čárou vyrazil míč konečky prstů na břevno!

49

Forvard Džeko mohl střílet, na poslední chvíli se ale ještě rozhodl nahrát Zaniolovi, jenž ovšem pomalý míč přeběhl.

48

Alessandro Florenzi dosáhl svého. U lajny v těýké pozici nastřelil Izza a vybojoval pro AS autové vhazování.

47

Domácí na nic nečekali a ihned po výkopu se rozeběhli do útoku. Na jeho konci bylo technické zakončení Pellegriniho, které proletělo těsně nad břevnem.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:51.
Skončil první poločas zápasu mezi AS Římem a Turínem, který se zatím vyvíjí velmi nečekaně. Domácí fotbalisté sice jsou aktivnějším týmem, avšak gól nevstřelili, naopak v samotném závěru půle se podařilo skórovat Andreovi Belottimu, jenž se prosadil nekompromisní dělovkou pod břevno.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

45+2. Andrea BELOTTI - 0:1

45+2

FC Turín právě vstřelil branku!
Šok pro fanoušky na stadiónu, Turín se dostává do vedení! V poslední akci poločasu Rincón šajtlí oslovil ANDREU BELOTTIHO, k nemuž se seběhli tři protihráči, italský forvard si ale našel prostor ke střelu a namířil ji parádně pod břevno! López byl bezmocný.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.

45

Jordan Veretout příliš dlouho držel za pravou ruku unikajícího Ainu. Domácí středopolař je čtvrtým hráčem potrestaným žlutou kartou.

44

Útočný faul zastavuje útočnou snahu Turínských. Simone Verdi se snažil zpracovat balón ze vzduchu, přitom šlapákem zajel do Veretouta.

43

Álex Berenguer se sice zbavil Diawary, avšak na Smallinga už si nepřišel. Anglický stoper svého soka výborně vystál.

42

V závěru úvodní půle si balónu více užívají hosté. Těm se evidentně podařilo otupit nápor soupeře a naopak se oni mohou pokusit zahrozit.

41

Hlavní rozhodčí na moment přerušil hru, nelíbilo se mu totiž pošťuchování mezi Mancinim a Verdim. Sudí Di Bello po chvilce zklidnil obě horké hlavy.

40

Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se gólu nebo půjdou týmy do kabin za bezbrankového stavu?

39

39. Sirigu vytáhl skvělý zákrok proti Pellegrinimu

39

Výborný Sirigu! Do pokutového území obdržel nahrávku od Perottiho Lorenzo Pellegrini. Ital napřáhl ke střele k levé tyči, kterou ovšem Sirigu vyrazil! Dorážet se snažil Kolarov, jenže tomu byl odmáván ofsajd.

38

S agresivitou to přehnal Álex Berenguer. Španělský záložník byl v držení míče, přesto se zbytečně ohnal po Manicim. Naprosto zbytečný faul.

37

Lorenzo Pellegrini pěkným lobem uvolnil za obranou Florenziho, jenž teda je schopný pokračovat ve hře. Kapitán domácích se pak snažil odcentrovat přes Izza, to se ale nepovedlo.

36

Po krátkém ošetření byl k vidění rohový kop hostujícího mužstva. Rincón rozehrál na krátko, Smalling nedovolil zakončovat Nicolasi N'Koulouovi.

35

Poprvé v utkání musí být v permanenci lékaři, a to po zákroku na Florenziho, který arbitr nevyhodnotil jako nedovolený.

34

Nadvakrát, ale přece se podařilo Zaniolovi odcentrovat. Ke kulatému nesmyslu se řítil Veretout, ale Izza nedokázal přehlavičkovat ikdyž mu málem skočil na záda.

33

Edin Džeko se snažil nafilmovat penaltu, jenže rozhodčí úmysl bosenského útočníka prokoukl. Navíc se Džeko nacházel v době převzetí balónu v ofsajdu.

32

Nepovedené přenesení hry na straně hostů, bude se odkopávat od branky. Lorenzo De Silvestri to myslel dobře, López ovšem pouze kontroloval, jak míč letí nad jeho břevnem.

31

Nicolò Zaniolo v osobním souboji dokázal přetlačit Ainu, jenže s míčem se vytlačil z ideální pozice na střelu. Následný centr odvrátil Izzo.

30

Půl hodina utkání je za naámi, stále čekáme na úvodní branku střetnutí. Lepší jsou jednoznačně domácí, svatyně Salvatora Sirigua ale zůstává nedobyta.

29

Dlouho se fotbalisté Turína na balónu neohřáli. Všemožné kličky zkoušel Simone Verdi, na Smallinga si však stejně nepřišel.

28

Z nepovedeného centru nakonec plyne první žlutá karta pro domácí. Rychle rozehraný aut si do běhu posunul Berenguer, kterého zezadu podrazil Amadou Diawara.

27

Velmi nepovedený centr předvedl Alessandro Florenzi. Džeko neměl šanci na kulatý nesmysl doskočit, na hrací ploše už balón nezastihl ani Zaniolo.

26

Lorenzo Pellegrini se zachoval hodně sobecky. Z otočky a z velmi těžké pozice střílel vysoko nad, přitom mohl nahrát na levou stranu Kolarovovi, který by postupoval sám na bránu.

25

K nepříjemnému střetu hlavami došlo mezi De Silvestrim a Zaniolem. Po chvilce polehávání oba hráči vyskočili na nohy, zřejmě budou schopni pokračovat bez nějakých následků.

24

Nadýchaný centr Lukiče do pokutového území hledal Berenguera. Ten na balón sice dosáhl, avšak pouze špičkou kopačky, Španěl alespoň dokázal míč udržet ve hře.

23

Na středu hřiště se mezi sebou nepohodli Veretout s Diawarou. Toho využil Rincón, jenž alespoň na chvíli dal vydechnout spoluhráčům.

22

Hosté jsou pod velkým tlakem. Na vlastní polovinu se často vrací i Andrea Belotti. Je jasné, kdo dnes více prahne po vítězství.

21

Perotti si píchl balón podél Djidjiho a už už se chystal vystřelit, skluz stopera z Pobřeží Slonoviny přišel opravdu v poslední chvíli.

20

Další faul, tentokráte na druhé straně a za žlutou kartu. Velkou rychlost středem nabral Nicolò Zaniolo, zatažením za dres zastavil úprk soka Simone Verdi.

19

Taktický faul na polovině hřiště v podání Veretouta. Za tento zákrok trenér Fonseca zcela jistě svého svěřence trestat nebude.

18

Hra se poněkud ukldinila. Na balónu jsou stále po většinu času domácí, ale hosté se zatím brání na jedničku.

17

Do třetice rozehráli Římané roh na krátko. Nakoenc to byl Zaniolo, kdo odcentroval do pokutového území, avšak přímo na hlavu Djidjiho.

16

Aleksandar Kolarov zakroutil míč přes zeď, s podobnou variantou ale Salvatore Sirigu počítal, pokus vytěsnil nad břevno.

15

Edin Džeko se za šestnáctkou zbavil kličkou na pravou stranu Izza. Stoper vzápětí forvarda povalil k zemi a od rozhodčího si vysloužil kartu žluté barvy.

14

Následoval další rohový kop. Tentokráte Perotti přetáhl centr na zadní tyč, Manciniho hlavičku před bránu odkopl Djidji.

13

Exekuxi rohu si vzal na starosti Diego Perotti. Pas mířil někam na hranici penalty, kde Armando Izzo dokázal přehlavičkovat Smallinga.

12

Na nudu si rozhodně stěžovat nemůžeme. Lorenzo Pellegrini byl vel velkém úhlu, přesto se rozhodl vyzkoušet pozornost brankáře, výsledkem je rohový kop.

11

A další zákrok přidal španělský stážce svatyně o pár sekund později, když v rukavicích zpacifikoval hlavičkou vyslanou Verdim po centru Ainy z levé strany.

10

10. Křižnou ránu Belottiho vytěsnil López na tyč

10

Zasloužený potlesk si užívá Pau López! Hosté podnikli rychlý výpad po pravé straně, Berenguer stojící v ofsajdu přenechal míč Belottimu, jehož křižnou ránu vytěsnil López na tyč!

9

Zaniolo v nadějné situaci dva na dva přihrál Džekovi, jemuž se v klíčové chvíli zamotal balón mezi nohama, a tak z toho nebyla ani střela.

8

Svěřenci trenéra Fonsecy se ženou dopředu, co to jde. Z nějakých dvaceti metrů natáhl ke střele Lorenzo Pellegrini, na krajana v dresu soupeře si ale nepřišel.

7

Salvatore Sirigu špatným odkopem připravil hráče v bílém o balón. Ola Aina na míč nedoskočil, Florenzi posléze zkušeně pustil míč do autu.

6

Balón opět kontrolují Římané. Aktivní Nicolò Zaniolo hledal centrem z pravé strany hlavu Edina Džeka, bosenský forvard se v obležení tří obránců prosadit nedokázal.

5

Zaútočili i hosté. U pravé lajny si Lorenzo De Silvestri narazil s Berenguerem, následný centr ovšem odklidil do bezpečí Chris Smalling.

4

Florenziho přenesení hry nebylo z nejpřesnějších. Kolarov ale v hlavičkovém souboji přetlačil Verdiho, Pellegrini předal Zaniolovi, jehož sražená rána nadělala Siriguovi nemalé problémy! První těžkou chvilku hostující brankář zvládl.

3

Utkání začíná v poklidném tempu. Zaniola obral o balón stoper Nicolas N'Koulou, jenž malou domů oslovil gólmana Sirigua.

2

Domácí vstoupili do utkání v červených dresech, zatímco fotbalisté Turína oblékli dresy barvy bílé.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

AS Řím: Pau López – Florenzi (C), Mancini, Smalling, Kolarov – Diawara, Veretout – Zaniolo, Lorenzo Pellegrini, Perotti – Džeko.
Náhradníci: Mirante, Fuzato – Antonucci, Çetin, Juan Jesus, N. Kalinić, Mchitarjan, Spinazzola, Ünder.

Turín FC: Sirigu – Izzo, N'Koulou, Djidji – De Silvestri, Lukić, Rincón, Aina – Berenguer, Verdi – Belotti (C).
Náhradníci: Ujkani, Rosati – Bonifazi, Buongiorno, Laxalt, Meïté, Millico, Zaza.

Rozhodčí: Di Bello – Schenone, Vecchi.
Turín FC

Fotbalisté Turína uzavírají první desítku ligy, avšak boj o Evropu ještě není ztracený, na šesté Cagliari ztrácejí osm bodů. Svěřenci trenéra Mazzariho v posledních čtyřech zápasech podlehli pouze SPALu, jinak si poradili s Janovem, Fiorentinou a remizovali 3:3 v divoké přestřelce s Veronou. Ani zde jméno nejlepšího střlece nepřekvapí. Je jím Andrea Belotti, jenž vstřelil stejný počet branek jako Džeko, tedy sedm.
AS Řím

AS Řím může být s dosavadním průběhem sezóny spokojeno. Svěřenci kouče Fonsecy se po sedmnácti odehraných kolech nacházejí na čtvrtém místě, o jediný bod za Laziem, tedy městským rivalem. Římané drží sérii sedmi zápasů v řadě bez prohry napříč všemi soutěžemi, před Vánocemi zakončili rok 2019 přesvědčivým vítězstvím 4:1 ve Fiorentině. Nejlepším střelcem týmu je Edin Džeko, jemuž se podařilo skórovat již sedmkrát.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný nedělní večer! Vítám vás při sledování 18. kola italské Serie A, u zápasu mezi AS Římem a Turínem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

AS Řím – Turín FC

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 45+2. Belotti (Rincón), 86. Belotti (pen.)

Karty:   28. Diawara (ASR), 45. Veretout (ASR), 55. Kolarov (ASR), 64. Mancini (ASR), 74. Fonseca (ASR), 76. Florenzi (ASR) – 15. Izzo (TUI), 20. Verdi (TUI)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 14:3. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:21.

AS Řím: Pau López – Florenzi (C), Mancini, Smalling, Kolarov – Diawara, Veretout (63. Mchitarjan) – Zaniolo (88. Ünder), Lorenzo Pellegrini, Perotti (73. N. Kalinić) – Džeko.
Náhradníci: Mirante, Fuzato – Antonucci, Çetin, Juan Jesus, N. Kalinić, Mchitarjan, Spinazzola, Ünder.

Turín FC: Sirigu – Izzo, N'Koulou, Djidji – De Silvestri, Lukić, Rincón, Aina (88. Laxalt) – Berenguer (90+6. Adopo), Verdi (69. Meïté) – Belotti (C).
Náhradníci: Ujkani, Rosati – Bonifazi, Buongiorno, Laxalt, Meïté, Millico, Zaza, Adopo.

Rozhodčí: Di Bello – Schenone, Vecchi