Menu

Hokej

Mistrovství světa žen do 18 let

Švédsko – Slovensko

4:2

konec (0:0, 3:0, 1:2)

26.12.2019, 20:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava • Skupina B • Ladislav Vácha (@LadislavVacha)

59:52

Slovensko právě vstřelilo branku!
Slovenky ještě tlačily a nakonec se dočkaly branky, díky níž snížily na rozdíl dvou branek! Po nepřehledné skrumáži nakonec dotlačila kotouč za brankovou čáru přes ležící gólmanku Bomanovou EMILIA LESKOVJANSKÁ, i když si troufám, že se jedná o značně diskutabilní branku, protože už to vypadalo, že maskovaní opora Tre Kronor už měla puk pod kontrolou! Bez asistence.

56:37

Slovensko právě vstřelilo branku!
Slovenští fanoušci se v závěru přeci jen dočkali a mohou si z plného hrdla zakřičet kýžené "Gól!"! Od Romany Haluškové se dostal kotouč před brankoviště k BARBOŘE KAPIČÁKOVÉ, jež už to neměla těžké a z bezprostřední blízkosti rychlou střelou nedala brankářce Bomanové šanci! Asistence: Romana Halušková, Sofia Vysokajová.

56:19

Vyloučení v týmu Švédsko (Albinssonová – 2 min., zásah do nohou).

56:03

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tak to byla naprostá paráda, co teď LOVA BLOMOVÁ předvedla! Povedenou kličkou na střed si udělala kolem sebe dostatek prostoru a nádhernou ranou k tyčce nad pravý beton gólmanky Medviďové skórovala! Asistence: Gabriella Johanssonová, Maja Grundströmová.

54:16

Parádní zákrok brankářky Medviďové! Hallová tvrdě vypálila z kruhu k protější tyčce a maskovaná opora Slovenska hodně těžkým zákrokem zasáhla!

52:05

Z prostoru mezi kruhy vypálila L. Johanssonová, ale gólmanka Medviďová pohotově zareagovala a skvělým rozštěpem zamezila jisté pohromě! Domácí tak ještě drží ve hře.

50:03

Vyloučení v týmu Slovensko (Kapičáková – 2 min., hákování).

48:39

Po přerušení hry se strhla u švédské brány mela a na trestnou lavici zamířila Annelie Zanderová (SWE) za krosček. Takřka minutová přesilovka 5 na 3 pro Slovensko, jež si vzalo oddechový čas.

47:35

Vyloučení v týmu Švédsko (Albinssonová – 2 min., sekání).

47:21

Blomová a Grundströmová teď pořádně protáhly slovenskou gólmanku! Prvně jmenovaná po kličce mířila do betonů a druhá jmenovaná trefila plastron z rychlé dorážky!

38:32

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tre Kronor předvedly nádhernou akci a vedou už o tři branky! Trojlístek Nicole Hallová – Amanda Ahlmová – HANNA THUVIKOVÁ si naprosto pohrál se slovenskou obranou, když vystřihl úchvatnou kombinaci na jeden dotyk a posledně jmenovaná už neměla problém zblízka zastrčit puk za bezmocnou brankářku Medviďovou! Asistence: Amanda Ahlmová, Nicole Hallová.

37:55

Halušková předvedla hezkou kličku ve středním pásmu a z okraje kruhů přes protihráčku vypálila, ale brankářka Bomanová zasáhla pozorně svou vyrážečkou!

34:45

Vyloučení v týmu Slovensko (Sternová – 2 min., hákování).

34:03

Švédsko právě vstřelilo branku!
Obrovský tlak seveřanek nakonec dopadl na úrodnou půdu a po využité přesilovce vedou v Bratislavě už o dvě branky! Švédky si několikrát vyměnily puk v útočném pásmu, od Elly Albinssonové putoval kotouč mezi kruhy k ELIN SVENSSONOVÉ, jež se nemýlila a přesnou ranou překonala gólmanku Medviďovou! Asistence: Ella Albinssonová, Linnea Johanssonová.

32:35

Vyloučení v týmu Slovensko (Vysokajová – 2 min., hákování).

29:11

Tak tohle byla naprostá tutovka pro slovenské barvy! Úplně sama jela na bránu Štětiarová, ale napálila jen betony gólmanky Bomanové! Dorážet mohla Dobošová, ale než se zorientovala, Švédky jí ustřelily kotouč od hole!

27:22

Švédsko právě vstřelilo branku!
Favoritky jdou nakonec do vedení! Za slovenskou obranu se po pravém křídle krásně natlačila LINNEA JOHANSSONOVÁ, jež si blafákem položila gólmanku Medviďovou na led a s pořádnou dávkou štěstí propasírovala kotouč až do sítě! Asistence: Emma Forsgrenová, Gabriella Johanssonová.

22:57

Vyloučení v týmu Slovensko (Dobošová – 2 min., krosček).

22:10

Vysokajová měla obrovskou šanci! Střílela úplně sama z pravého kruhu, ale brankářka Bomanová její střelu vytáhla hřbetem lapačky do břevna a puk se pak odrazil ven!

20:46

Vyloučení v týmu Švédsko (Hallová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).

17:26

Obrovská šance i na straně domácích! Hezké sólo předvedla Halušková, jež protančila s pukem na holi až mezi kruhy a hezkou ranou o kousek minula levou tyčku gólmanky Bomanové!

16:58

T. Johanssonová nabrala velkou rychlost a povedlo se jí zakončit. K úspěchu jí chyběl jen malý kousek, z kruhu mířila do vzdálenější tyčky!

12:33

Mohlo udeřit i na druhé straně! Blomová ujížděla sama na bránu, ale její rána zacinkala jen na tyčku!

11:40

Švédky sice vyhodily, ale vzápětí se Slovenky vrátily zpět do pásma a mohly skórovat! Dobrou nahrávku dostala před bránu Halušková, ale nedošťouchla puk do brány!

11:08

Vyloučení v týmu Švédsko (Karlssonová – 2 min., podrážení).

10:18

Teď se nenudila ani brankářka Bomanová! Před její bránou se vytvořila nepřehledná skrumáž a Slovenky se protlačily ke střelám, ale narazily na pozorné beton!

03:45

Tohle byla obrovská šance! Brankářka Medviďová sice vyrazila prudkou ránu od modré čáry betony, ale Grundströmová se svými kumpánkami z útoku nebezpečně dorážely! Maskovaná opora domácí reprezentace si betony poradila!

Švédsko – Slovensko

4:2

konec (0:0, 3:0, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 28. L. Johanssonová (Forsgrenová, G. Johanssonová), 35. Svenssonová (Albinssonová, L. Johanssonová), 39. Thuviková (Ahlmová, Hallová), 57. Blomová (G. Johanssonová, Grundströmová) – 57. Kapičáková (Halušková, Vysokajová), 60. Leskovjanská

Švédsko: Bomanová (Träff Svenssonová) – Zanderová, Forsgrenová (C), Silenová, Markströmová, Kandellová, Karlssonová, G. Johanssonová – Albinssonová, Blomová, Grundströmová – Hallová, L. Johanssonová (A), Svenssonová – Ahlmová, Thuviková (A), T. Johanssonová – Tärnblomová, Nilssonová, Lindbergová

Slovensko: Medviďová (Zimková) – Vysokajová (C), Leskovjanská, Sternová, Slováková, Jašková, Kušmíreková, Giertlová – Kapičáková, Halušková (A), Matejková (A) – Nemčeková, Schredlová, Fančovičová – Štětiarová, Dobošová, Vrbinská – Kučerová, Lahová, Hudáková – Klimantová

Rozhodčí: Malá (CZE), Strohmengerová (GER) – Dinantová (BEL), Lacková (GBR)

Diváci: 543

Průběh zápasu
1. třetina
11:08 SWE 2 Karlssonová, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
20:46 SWE 2 Hallová, nedovolený zásah tělem (ženy)
22:57 SVK 2 Dobošová, krosček
27:22 SWE 1:0 L. Johanssonová (Forsgrenová, G. Johanssonová)
32:35 SVK 2 Vysokajová, hákování
34:03 SWE 2:0 Svenssonová (Albinssonová, L. Johanssonová)
34:45 SVK 2 Sternová, hákování
38:32 SWE 3:0 Thuviková (Ahlmová, Hallová)
Po 2. třetině
3. třetina
47:35 SWE 2 Albinssonová, sekání
48:39 SWE 2 Zanderová, krosček
50:03 SVK 2 Kapičáková, hákování
56:03 SWE 4:0 Blomová (G. Johanssonová, Grundströmová)
56:19 SWE 2 Albinssonová, zásah do nohou
56:37 SVK 4:1 Kapičáková (Halušková, Vysokajová)
59:52 SVK 4:2 Leskovjanská
Konec