Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

VHK ROBE Vsetín – AZ Havířov

1:2

konec (1:0, 0:1, 0:1)

20.10.2019, 15:00 • Zimní stadion Na Lapači • Skupina B • Helena Hegeďová

Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače Vám přeji příjemný zbytek dne. (17:09:27)
Souboj dvou nejlepších celků východní skupiny juniorské extraligy je u konce. V 46. minutě se ve zmatku na brankovišti nejlépe zorientoval Lukáš Juhász, který nakonec vstřelil klíčovou, vítěznou branku v utkání. Vsetínští byli v závěru lepším týmem, ale překonat Štipčáka podruhé se jim už nepodařilo.

Konec zápasu.

59:47

Vašenka získává kotouč a vydává se s ním do útoku. Málek míří na střídačku.

59:37

Kočí vybídl ke skórování z hranice brankoviště Byčkova. Ten pravou tyčku o pár centimetrů minul.

59:02

Po Uhlířově schované střele od modré Málek rozehrává a domácí vyhazují.

58:11

Ševěček pálil hned po buly. Málek má kotouč v lapačce.

58:06

Tak teď to budou mít Valaši hodně složité. Mohli se v posledních dvou minutách dostat k závěrečnému tlaku a pokusit se o vyrovnání, obránce Zeman však za podrážení putuje na trestnou lavici.

57:48

Po zakázaném uvolnění hostujícího celku vyhráli domácí vhazování a začínají s kombinací.

57:12

Ondračka poslal zadovku na Hilšera, ale tomu střela nesedla. Havířov dostává kotouč ven z pásma.

56:38

Střela Hilšera od modré šla vedle. Mimo pálil také Holáň, ale Vsetín se drží v prostoru před Štipčákem u puku.

56:10

Kubík hned po buly v útočném pásmu vystřelil. Pokus na bližší tyč hlídá Málek betonem.

54:25

Hra se v rychlém tempu přelévá z jedné strany na druhou. Nyní si kotouč u pravé tyče našel Vašenka. Nepohrdl touto nečekanou příležitostí a pokusil se procpat puk mezi tyčkou a betonem gólmana Štipčáka. Havířovský brankář byl ale připraven a tuto část brány vykryl.

52:17

Zemanovu střelu z vrcholu pravého kruhu ztečoval Štipčák hokejkou za branku a do útoku se vydali hosté. Tam musel několik nepříjemných střel řešit i Málek, protože Havířov zvolil podobnou taktiku jako Vsetín a tlačí se do brankoviště.

51:46

Vsetínští se po kratší pauze bez střely opět nastěhovali před Štipčáka. Nedaří se jim ale přesná zakončení do volných částí brány, které jim havířovský gólman nabízí.

50:54

Dlouho rozpačitý pobyt Vsetína v útočném pásmu zakončil Klímek střelou od modré. Tu má Štipčák v náruči a hra je přerušena.

48:54

Hosté v plném počtu.

48:37

Valaši měli mít k dispozici ještě další přesilovku, odpískán byl totiž nedovolený zákrok Juhásze na Hilšera. Bývalý havířovský hráč, nyní útočník Vsetína, Adam Hilšer však faul odvolal.

48:01

Už tak rychlá hra se opticky ještě zrychlila. Vsetínské střely blokují a odráží bránící hráči Havířova.

47:51

Oddechový čas pro domácí.

47:19

Vsetínští mají stále dvojnásobnou přesilovku pět na tři a drží svého soka v sevření.

46:41

Domácí v plném počtu.

46:33

Valaši se drží v pásmu. Ondračkovu ránu z mezikruží odrazil Štipčák betonem, nicméně nechybělo mnoho, aby se kotouč kolem levé tyčky do branky dostal.

45:54

Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Ševěček – 2 min., napadení).
Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / oslava gólu). Trest odpyká Byčkov.

45:38

Havířov právě vstřelil branku!
Naopak havířovský protiútok na druhé straně končí brankou. Josef Uhlíř nejprve nastřelil gólmanovy betony, odkud se puk odrazil k LUKÁŠI JUHÁSZOVI. Tomu se do cesty vrhala obětavá vsetínská obrana, ale havířovský útočník nekompromisně zakončil nad ležícího brankáře. Asistence: Josef Uhlíř, Fabien Kočí.

45:18

Valachům se znovu podařilo vyhrát vhazování. Kotouč putoval mezi hráči z vrcholu kruhu až na Frimela, který se ocitl sám před brankou. S havířovským brankářem si však neporadil.

45:13

Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Koubek – 2 min., nedovolené bránění).

45:09

Havířov se dostal za útočnou modrou, tam už ovšem opět čekal Zeman, jenž dostává puk do bezpečí.

44:48

Vsetínští vyhráli buly a Ondračka se Zemanem vyhazují kotouč až za Štipčákovu bránu.

44:41

Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kunst – 2 min., podrážení).

44:09

Vsetínští hru opět rychle obrátili a kotouč se dostal až na levý kruh k Pospíšilovi. Ten si najel blíž brankovišti a Štipčák zasahuje.

43:51

Většina vsetínských střel končí na obraně, která se také pokusila vydat dopředu. Havířov je zastaven mezi modrými čarami.

43:14

Vsetín se usadil v útočné třetině a kombinuje. Celou akci řídí Klímek.

42:18

Šance se na obou stranách střídají. Málek zasahoval proti prudké střele Ivaščenka z levého kruhu, na druhé straně kluziště pálil do odkrytého pravého horního rohu Vrána.

41:10

Málek měl nyní co dělat proti dvěma rychlým střelám Byčkova a Kubíka. Úplně stejně však ohrozili havířovskou branku Pospíšil s Frimelem. Prvně jmenovanému nesedla přihrávka, a proto zpracováním kotouče promarnil dobrou střeleckou příležitost.

40:33

Klímek pro sebe vybojoval kotouč u mantinelu útočného pásma a nabruslil si na vrchol pravého kruhu. Odtud také vystřelil na bližší tyč. Kotouč letěl mimo brankovou konstrukci, ale Štipčák raději vytáhl svou lapačku a hra je přerušena.

40:15

Pindel z takřka nulového úhlu přestřelil. Puk je ve středním pásmu a dostávají se k němu Valaši.

40:01

Začala třetí třetina.
Sotva se hráči ve druhé třetině trochu rozkoukali, podařilo se Havířovským srovnat. Konkrétně se s notnou dávkou štěstí prosadil Jan Moškoř. Jestli byli v první třetině v herní převaze Valaši, tak teď to platilo o Havířovu. Ve všech těchto situacích ale zasáhl Málek, a tak na tabuli po čtyřiceti minutách hry svítí skóre 1:1. Ve vzájemných zápasech Vsetína a Havířova obecně moc branek nepadá, vzpomeňme na minulé sezóny, kde nebylo výjimkou, když takovéto utkání skončilo 1:0. Uvidíme tedy, co nám přinese třetí třetina.
Ta začne cca v 16:32.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:29

AZ byl velmi blízko dalšího gólu. Kubík zpracoval puk za jízdy a namířil jej k levé tyčce. Kotouč se mu odrazil zpátky na hokejku a měl pro střelu druhý pokus. Tím vedl puk mez tyčku a Málkovu levou brusli, ani tento prostor však v rychlosti netrefil.

38:49

Zemánek vystihl v mezikruží vlastního pásma soupeřovu rozehrávku a je to právě on, kdo začíná s novou útočnou akcí. Vsetínská ofenziva je ale zničena už ve středním pásmu.

37:18

Domácí v plném počtu.

37:12

Pindelův pokus od levé tyčky se zastavil právě o brankovou konstrukci. O dorážku se postaral Revaj. Hráči Havířova se tlačí do brankoviště.

36:49

Na Uhlířovu střelu od modré neměl Málek příliš dobrý výhled. I před bránící hráče si ale dokázal hostujícího beka pohlídat a jeho přízemní střela končí v lapačce.

36:30

Vsetín drží puk daleko od své branky. Holáň jej hlídal ve středním pásmu, odkud jej opět poslal za Štipčákovu bránu.

35:42

Koubkovu střelu od modré tečoval Pindel na hranici brankoviště. Puk však změnil směr jen o pár milimetrů a skončil na betonech vsetínského brankáře. Valaši vyhazují.

35:18

Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Hilšer.

35:02

Obě mužstva v plném počtu.

35:00

Rychlý nájezd předvedl Juhász. Jeho zakončení likviduje vsetínský brankář vyrážečkou.

34:33

Hilšerovu odraženou střelu dorážel do branky Liss. Štipčák si horní patra své branky pohlídal.

33:20

Vsetínský brankář si od minulého domácího zápasu pravděpodobně oblíbil práci s pukem, jelikož v poslední době už po několikáté vyjel do mezikruží a rozehrává.

33:02

Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Holáň – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Mrkvica – 2 min., hrubost).

31:55

Havířovské obraně ujel Pospíšil s Vašenkou. Právě prvně jmenovaný vsetínský útočník zakončoval konečnou situaci dva na dva. Prostor třech tyčí však netrefil.

31:28

Havířov je nyní lepším celkem. Mrkvicova střela z mezikruží končí u Málka.

31:13

Juhászovi se sice zakončení z přečíslení nepovedlo, ale hlavu všem přítomným pořádně zamotal Čempel. Proti jeho střele k pravé tyčce zasáhl vsetínský brankář až na poslední chvíli a i po přerušení se dlouho hledalo, kde kotouč vlastně skončil.

30:10

Juhászovu střelu z pravého kruhu zastavil Málek a Valaši mohli vyslat do brejku Klímka. To se však nepovedlo a na puku jsou opět hosté.

29:11

Situaci dva na dva nyní řešili Frimel s Pospíšilem. Byli však dobře bráněni dvěma hráči Havířova, a tak rychlá souhra a ještě rychlejší vsetínský přechod do útočné třetiny nebyly zakončeny střelou.

28:08

Málek nyní řídí vsetínskou rozehrávku. Puk dostal na modrou čáru Klímek, který jej napříč středním pásmem přihrál Holáňovi, který vydobyl útočnou třetinu. Finální střelu Vsetínských zablokoval Kubíček.

27:15

Hostující útočník Ivaščenko se dostal do úniku. Už se chystal zakončit, když se k němu zleva dostal Pospíšil a kotouč mu odebral.

26:56

Hned tři vsetínští hráči se potkali před brankou, kde tak neměli moc místa pro kombinaci. To hned poznal také Zemánek, kterému se nepodařilo zpracovat dlouhou přihrávku.

26:18

Málek si nyní připisuje jeden zákrok za druhým. Všechny jsou ale mířeny na betony a vsetínský gólman s nimi nemá problém.

25:36

Tomeček s Kočím a Juhászem sehráli pěknou kombinaci na jeden dotyk, kterou stačilo posledním posunutím puku zakončit pokusem k odkryté levé tyčce. Domácí jsou však dnes velice pohotoví. Dalšímu gólu v Málkově síti zabránil Vavřík.

25:30

Domácí v plném počtu.

25:16

Havířov toto buly vyhrál a vyhodil puk z pásma. Je však odpískáno zakázané uvolnění a hra se vrací před havířovského muže v masce.

25:04

Valaši se opět osvobozují a získávají dokonce vhazování v útočném pásmu.

24:33

Hosté další střelu v početní výhodě zatím nepřidali. Puku se v mezikruží chopila domácí čtveřice, dostává jej až za Štipčákovu branku a vydává se střídat.

23:56

Ševěček trefil ránou od modré Málkův levý beton. Holáň následně vyhazuje do středního pásma.

23:30

Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Liss – 2 min., vysoká hůl).

22:58

AZ mohl otočit skóre a Tomeček mohl přidat druhý gól svého celku, v přečíslení dva na jednoho však trefil levou tyčku.

22:24

Havířov právě vstřelil branku!
Hosté na začátku druhé třetiny srovnávají stav utkání. JAN MOŠKOŘ vypálil z pravého kruhu na vsetínskou branku. Gólman domácího celku na střelu neviděl a kotouč mu tak mezi betony proklouzl až za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Vlček, Josef Uhlíř.

20:46

Havířov byl dlouho pod tlakem a nemohl se dostat ze svého pásma. Po pasáži ve středním pásmu se ale puku ujali domácí. Klímkova střela z pravého kruhu se odrazila nad beton, odkud také dorážel Vavřík. Druhý jmenovaný branku přestřelil.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina přinesla atraktivní hokej, přesně takový, jaký bychom od souboje dvou nejlepších celků východní skupiny čekali. Více na puku a v útočném pásmu však byli Valaši. Střely domácích ale po většinou nebyly přesné, a to ani v povedených individuálních akcích. Vsetín se do vedení přece jen dostal, a to v 12. minutě, kdy přesilovou hru využil kapitán Daniel Klímek.
Druhá třetina začne cca v 15:44.

20:00

První třetina skončila.

19:44

Havířovští stříleli ze skrumáže před brankou. Málek ukrývá kotouč v lapačce.

19:15

Málka z vrcholu levého kruhu ohrozil Ševěček. Přemisťující se gólman Vsetína zasáhl pravým betonem.

17:51

Pindel zavezl puk za Málkovu branku. Tam jej vybojoval Ondračka a bleskurychle předal na Klímka. Domácí kapitán se velice rychle protáhl mezi bránícími hráči na levém křídle a zakončil.

16:17

Domácí v plném počtu. Havířov se nedostal k žádné nebezpečné střele, Valaši měli většinu svého oslabení puk pod kontrolou a byli to právě oni, kdo zahrozil.

16:09

Z rohu kluziště našel Vašenka přesným pasem Frimela v mezikruží. Frimel pálil z první tvrdou ranou mezi betony. Štipčák byl na tento pokus připravený.

15:58

Hosté se k Málkovi přeci jen dostali, ale bez střely. Vsetín vyhazuje.

15:06

Frimelovi z Vašenkou se podařilo dostat do útočné třetiny, kde také donutili havířovského brankáře zasahovat. Žádnou další střelu už Valaši nepřidali, ale stále drží puk daleko od své branky.

14:17

Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kunst – 2 min., nedovolené bránění).

14:01

A právě v takové situaci se Vsetín znovu ocitl. Klímek byl v tomto brejku těsně bráněn, proto radši poslal přesnou zadovku na najíždějícího Hilšera. Ten jel na Štipčáka sám a havířovský brankář jeho střelu tečoval špičkou hole nad bránu.

13:25

Hraje se především u Málkovy branky, ale vsetínský gólman moc práce nemá. Havířovu se nedaří střílet a případné pokusy blokuje obrana. Více hrozí Valaši ze svých protiútoků.

11:41

Vsetín právě vstřelil branku!
DANIEL KLÍMEK dostal od Adama Hilšera kotouč do mezikruží. Jeho první střela se zastavila o betony havířovského brankáře a odrazila se na kraj brankoviště. Štipčák se po kotouči hokejkou i lapačkou natahoval, vsetínský kapitán byl však rychlejší a zvedl puk bekhendem nad pravý beton. Asistence: Adam Hilšer, Jan Holáň.

11:23

Také další akce a střely Vsetína jsou nepřesné, puky létají kolem Štipčákovy branky.

10:49

Hilšer nabil Holáňovi k levé tyčce. Ten střelou bez přípravy minul volný prostor nad levým betonem.

10:21

Valaši kombinovali převážně za soupeřovou brankou a Havířov se osvobozuje.

10:00

Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Uhlíř – 2 min., vysoká hůl).

09:49

Zemanovu střelu od modré ještě tečoval Vašenka. Puk se však pouze svezl po Štipčákově levém betonu.

09:17

Klímek byl bráněn dvěma hráči soupeře a v této nevýhodně situaci hledal co nejlepší pozici pro střelu. Z ní pak přestřelil pravý horní roh.

08:42

Do Málkova protipohybu střílel Vlček. V rychlosti se mu střela nepovedla úplně podle představ a za vlastní brankou si ji vzali Vsetínští. Podél mantinelu se následně prosmýkl Holba, jehož pokus ztečoval Kubíček až do ochranné sítě.

07:46

Vsetín je zpět před Štipčákem a začal s kombinací. Tu z vrcholu pravého kruhu zakončil Klímek, jenž se trefil přesně do lapačky havířovského brankáře.

06:58

Nyní se hostující celek vydal také na útočný výlet. S ostrou střelou Tomečka k levé tyči si Málek poradit a zastavil také prudkou ránu Vlčka z pravého kruhu. Vyražený kotouč se však od bruslí Revaje odrazil zpět do brankoviště. I tuto nepříjemnou situaci ale Málek zvládl.

06:30

Vsetín se stále drží v útočném pásmu, ale bez střely na branku. Hosté drží svého soupeře podél mantinelu.

05:58

Hosté v plném počtu.

05:55

Holáňova rána od modré se zastavila o Ševěčkovy brusle a končí za útočnou modrou čarou. Čempel s Byčkovem se co nevidět vrátí na led.

05:25

Buly ve středním pásmu vyhráli hosté a opět posílají kotouč až za Málkovu branku. Valaši se snaží se svou dvojnásobnou přesilovkou ještě něco udělat.

05:01

Vavříkovi nesedla přihrávka k levé tyčce, a tak nezakončil. Prosadit se nepodařilo ani Hilšerovi a Havířov vyhazuje.

04:25

Vsetín čeká dlouhá přesilovka 5 na 3. Po kombinaci si od modré čáry sjel do mezikruží Klímek. Jeho střela zaduněla o Štipčákovy betony.

03:58

Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Čempel – 2 min., podrážení).
Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Byčkov – 2 min., faul kolenem).

03:00

Potlesk si teď vyloužili Klímek s Vavříkem. Prvně jmenovaný počkal právě na najíždějícího Vavříka, ten však puk ve značné rychlosti nedokázal zpracovat. Ke střele z první se dostal ještě Hilšer, ale puk končí v rohu za brankou.

01:59

Vašenka se dostal do brejku po levém křídle, hokejka mu ale byla pro střelu zablokována. K pokusům z druhé vlny se ale dostal Frimel, stejně tak Vašenka, kterému se mezitím povedlo přemístit do mezikruží. Všechny střely se zastavily o hostující obranu a Štipčák je tak stále bez zákroku.

01:17

Žádnou práci nemá ani Málek, který si musel pohlídat pouze Moškořovo nahození k pravé tyči. Vsetínský brankář rozehrává.

00:19

Aktivněji začali Valaši, kteří se s pukem dostali do útočné třetiny. Z pozice za brankou ale žádná střela nepřišla a Štipčák v havířovské brance zatím nemusel zasahovat.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

VHK ROBE Vsetín: Málek (Tkadlec) – Holáň, Ondračka, Zeman, Liss, Kunst – Novosad, Zemánek, Holba, Pospíšil, Klímek, Hilšer, Vavřík, Vašenka, Vrána, Frimel.

AZ RESIDOMO Havířov: Štipčák (Atanasiadis) – Uhlíř, Koubek, Šěvěček, Pavelek, Kočí, Kubíček – Čempel, Kubík, Tomeček, Revaj, Pindel, Moškoř, Mrkvica, Juhász, Ivaščenko, Byčkov, Vlček.

Rozhodčí: Šudoma – Bryška, Pospíšil.
VHK ROBE Vsetín

Vsetínští v minulém kole navázali na sérii výher, kterou započali už 29.9., jejich poslední prohraný zápas je právě s Havířovem, kdy na ledě soupeře padli 2:3. Mezitím dokázali porazit všechny. V pátek se představili v Šumperku, kde ani jednou nevedli a utkání se nakonec za stavu 2:2 dočkalo prodloužení a samostatných nájezdů, v kterých rozhodl právě vsetínský Adam Hilšer.

Umístění v tabulce: 2. místo – 19 bodů
Nejproduktivnější hráč: Daniel Klímek (9+8) – 3. nejproduktivnější hráč celé soutěž
Nejlepší střelec: Daniel Klímek (9) – 2. nejlepší střelec celé soutěže
Nejlepší nahrávač: Adam Hilšer (10) – 4. nejlepší nahrávač a také 4. nejproduktivnější hráč celé soutěže
Gólmanská jednička: Jakub Málek
AZ RESIDOMO Havířov

Havířovští junioři v této sezóně zatím neztratili jediný zápas a přišli pouze o dva body. V druhém kole vyhráli s ostravskou Porubou až v prodloužení a v kole minulém došel až do samostatných nájezdů zápas s Přerovem. V obou případech ale AZ rozhodující chvíli zvládl a bral dva body.

Umístění v tabulce: 1. místo – 25 bodů
Nejproduktivnější hráč: Vojtěch Pindel (9+7)
Nejlepší střelec: Vojtěch Pindel (9) – 3. nejlepší střelec celé soutěže
Nejlepší nahrávač: Fabien Kočí (11) – 3. nejlepší nahrávač celé soutěže
Gólmanská jednička: Marek Štipčák
Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 12. kola REDSTONE Extraligy juniorů mezi celky VHK ROBE Vsetín a AZ RESIDOMO Havířov.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

VHK ROBE Vsetín – AZ Havířov

1:2

konec (1:0, 0:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Klímek (Hilšer, Holáň) – 23. Moškoř (Vlček, Uhlíř), 46. Juhász (Uhlíř, Kočí)

VHK ROBE Vsetín: Málek (Tkadlec) – Holáň, Ondračka, Zeman, Liss, Kunst – Novosad, Zemánek, Holba, Pospíšil, Klímek, Hilšer, Vavřík, Vašenka, Vrána, Frimel.

AZ Havířov: Štipčák (Atanasiadis) – Uhlíř, Koubek, Šěvěček, Pavelek, Kočí, Kubíček – Čempel, Kubík, Tomeček, Revaj, Pindel, Moškoř, Mrkvica, Juhász, Ivaščenko, Byčkov, Vlček.

Rozhodčí: Šudoma – Bryška, Pospíšil

Průběh zápasu
1. třetina
03:58 HAV 2 Čempel, podrážení
HAV 2 Byčkov, faul kolenem
10:00 HAV 2 Uhlíř, vysoká hůl
11:41 VSE 1:0 Klímek (Hilšer, Holáň)
14:17 VSE 2 Kunst, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
22:24 HAV 1:1 Moškoř (Vlček, Uhlíř)
23:30 VSE 2 Liss, vysoká hůl
33:02 VSE 2 Holáň, hrubost
HAV 2 Mrkvica, hrubost
35:18 VSE 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Hilšer
Po 2. třetině
3. třetina
44:41 VSE 2 Kunst, podrážení
45:13 HAV 2 Koubek, nedovolené bránění
45:38 HAV 1:2 Juhász (Uhlíř, Kočí)
45:54 HAV 2 Ševěček, napadení
HAV 2 HL zdržování hry / oslava gólu, odpyká Byčkov
58:06 VSE 2 Zeman, podrážení
Konec