Menu

Hokej

Memoriál Jana Marka

Jungadler Mannheim – Junosť Minsk

2:3

konec (1:3, 0:0, 1:0)

07.04.2019, 15:30 • Tipsport arena, Praha 7 (Bubeneč) • Finále • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

To je ode mne pro dnešek z Holešovic vše, přeji vám příjemný zbytek nedělního večera a co nejlepší vstup do nového týdne. Na počtenou v příští sezóně! (17:50:33)
Na ledové ploše byl oficiálně zahájen závěrečný ceremoniál, všechny tři celky za chvilku obdrží mediale. Nyní jsou vyhlašování nejlepší hráči celého turnaje.
Junosť se letos Memoriálu zúčastnil vůbec poprvé a hned bere zlato, zatímco tradiční účastník z Mannheimu si po loňském bronzu zase o trochu polepšil.
Na ledě jsou nyní krom hráčů Mannheimu a Minsku také dorostenci domácí Sparty, kteří si přišli převzít bronzové mediale. Ty získali po vítězství nad ZSC v odpoledním utkání o nejnižší pódiovou pozici.
Hokejisté Minsku předvedli ve finále proti Mannheimu velmi zodpovědný výkon, hlavně v obraně, a zaslouženě slaví vítězství. Jejich soupeři se vůbec nedařilo najít klíč na jejich pečlivou a místy důraznou defenzívu.

Junosť Minsk je vítězem VII. ročníku Memoriálu Jana Marka, ve finále poráží německý Mannheim 3:2! Jungadler tak bere stříbrné mediale.

Konec zápasu.

59:53

Minsk sedm sekund před koncem vyhazuje na icing, za chvilku se tak bude vhazovat před jeho klecí. Uvidíme zázrak? Nebo si Junosť už závěr pohlídá?

59:34

Jeden z hráčů Junosťu vyhodil kotouč do středního pásma, Bělorusové kontrolují hru a drží svého soka daleko od vlastní branky. Tohle už zvládnou.

59:11

Je to tak, branka Mannheimu zeje prázdnotou! Papíroví domácí už nemají co ztratit a zkusí vyrovnat při power-play!

59:11

Dzambor Akradiuz střílel od modré, minský gólman chytil. Jungadler si následně vzal oddechový čas, McIntyre pravděpodobně opustí brankoviště.

58:13

Gólman Minsku se rozhodl raději přikrýt kotouč rukavicí, a na chvilku tak přerušil průběh hry. Justin McIntyre zatím zůstává v brance.

57:34

Tahle rána Stowasserovi ale vůbec nevyšla, pozemní střela minskou klec minula o dobré dva metry. Aleksandrovič vůbec nemusel zasahovat.

57:02

Jannis Kälble nic neřešil a okamžitě po přejezdu hranice útočného pásma vypálil, připravený Aleksandrovič k sobě sklapl betony a letící kotouč zastavil.

56:34

Aleksandrovič si po střele z levého kruhu připsal do statistik další zákrok, dnes proti Mannheimu podává skvělý výkon. Němci jsou už s rozumem v koncích.

55:08

Schams vysunul přihrávkou do útoku Stowassera, následnou akci obrana Junosťu velmi rychle rozebrala. Minsk se už soustředí hlavně na obranu.

54:03

Šest minut do konce, čas se začíná krátit. Mannheim je sice usazený před Aleksandrovičem, Minsk ale pečlivě brání a stále k ničemu soupeře nepouští.

52:58

Dva hráči Mannheimu si teď nerozuměli a omylem do sebe lehce vrazili, ke kotouči se dostává Kliment Žmurkin. Junosť se přesouvá před McIntyra.

51:44

Besporzvannych vyhodil kotouč podél mantinelu do pásma soupeře, kde si jej na hůl berou hráči Mannheimu a zakládají útok až od vlastní branky.

50:52

Mannheim operoval před klecí, opět se mu ale nepodařilo dostat do zakončení. Následný protiútok pak skončil skvělým zákrokem připraveného McIntyra.

49:41

Georgij Vasilenko se rozhodl raději vyhodit kotouč až na icing, jelikož mu v patách byli dva protihráči. Za chvilku se tak bude vhazovat před Aleksandrovičem.

48:39

Hra se nyní usadila před Aleksandrovičem, Jungadler se snaží běloruského gólmana nějak překvapit. Zatím se mu to ale vůbec nedaří.

47:59

Po německém ofsajdu se bude vhazovat u modré čáry. Do konce základní hrací doby zbývá jen něco málo přes dvanáct minut, Mannheim má ještě času dost.

46:59

Mannheim bude za pár sekund v plném počtu a začne jeho krátká přesilovka. Uvidíme, jestli se v ní povede mladým orlům zápas vyrovnat.

45:51

S vyloučeními se v posledních sekundách roztrhl pytel, teď se otevírají dvířka zase minské tresté. Fedor Nikolajeňa (YUM) jde ven za podrážení.

45:07

A domácí půjdou do tří, tohle je pro ně hodně nepříjemná situace. Za zdržování hry je vyloučen Julius Ramoser (JMA) poté, co vyhodil kotouč mimo led.

44:58

Alex Kasprzik (JMA) sice zastavil protihráče, musel si ale přitom pomoci hákováním. Na dvě minuty tak oslabuje svůj celek, přesilovka pro Minsk.

43:14

Akradiuz odstavil Seredu a na chvilku se zmocnil puku, než se na něj nalepil další protihráč. Sledujeme fyzickou hru, ani jeden tým nenchává soupeři nic bez boje.

42:09

Fabrizio Pilu prorazil za modrou čáru, okamžitě se na něj následně pověsil jeden z protihráčů a rychle jej odzbrojil. Junosť dnes v defenzívě opravdu vyniká.

41:01

Jungadler Mannheim právě vstřelili branku!
Jungadler minutu po startu třetí třetiny snižuje, Minsk vede už jen o jediný gól! Chaosu před brankou naplno využil DOMINIK ZBARANSKI, který kotouč doslova dotlačil za položeného Aleksandroviče – 2:3!

40:04

Třetí třetina je tu, úvodní buly vyhrál Mannheim. Ten bude mít ještě skoro minutu dvojnásobnou početní výhodu, uvidíme, co v ní vymyslí.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá perioda nám branku nenabídla, Minsk tak po čtyřiceti minutách v Tipsport areně vede o dva góly. Po většinu periody měl nad svým soupeřem mírnou převahu, nepouštěl jej do větších šancí a jeho náskok je tak naprosto zasloužený.
Další třetina začne přibližně v 17:06.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:44

Minští hráči hrají hodně tvrdě, možná až nadmíru. Georgij Vasilenko (YUM) dostává po incidentu za brankou menší trest, Junosť tak půjde do tří.

38:56

Kälble se už sbírá z ledové plochy a po svých odjíždí na střídačku. Vypadá to, že bude v pořádku, akorát si potřebuje na chvilku odpočinout a zotavit se.

38:56

Maskim Sučinskij (YUM) na kruhu dost nešetrně sundal kapitána Mannheimu Kälbleho, za což dostává dvouminutový trest. Přesilovka pro Němce.

38:31

Nikolajeňa se pokusil McIntyra vymíchat, ten ho však měl přečteného. Minutu před koncem je tak stav utkání stále 1:3.

38:31

Pro mne z naprosto neznámých důvodů bylo nařízeno trestné střílení pro Junosť, kterého se ujme Fedor Nikolajeňa!

37:59

Junosť rozebral mannheimský výpad už na modré čáře, na rozdíl od svého soupeře momentálně v obranné činnosti vyniká. Na ledě má jasnou převahu.

36:52

Obrana německého výběru nezastavila Nikitu Bespalova, který z bezprostřední blízkosti brankoviště zamířil těsně vedle německé branky.

35:52

Vedoucí Mannheimu hází klíče od kabiny Sönkemu Haaserovi, kterého tak teď nějakou dobu neuvidíme. Netuším však proč, možná se ještě vrátí.

35:31

Šestnáct sekund před koncem minské přesilovky se bude vhazovat u modré čáry, jeden z hostujících borců se totiž dostal do postavení mimo hru.

34:51

Elias Moritz zakončoval z hranice brankoviště, Matvej Aleksandrovič se ovšem nenechal nachytat ani tentokrát a kotouč udržel před brankovou čárou.

33:47

Julius Ramoser (JMA) vzteky po přerušení mrštil holí o led, což se rozhodčím nelíbilo. Přesilovka Mannheimu končí, Ramoser dostává menší trest.

33:13

Jedno oslabení před chvilkou skončilo, další teď zase začíná. Ilja Sidoruk (YUM) je vyloučen za podrážení, Jungadler si tak střihne další přesilovku.

32:41

Tohle už je podruhé, co se minský hráč dostal ve vlastním oslabení do úniku. Tentokrát pro byl Ivan Sereda, který se nakonec nedokázal vypálit.

31:01

Další přesilovka pro Mannheim, využijí ji domácí tentokrát? Na dvě minuty se na trestnou lavici odebírá Georgij Vasilenko (YUM), který se provinil sekáním.

29:23

Kliment Žmurkin operoval v útočném pásmu, kvůli rychlému zásahu jednoho z protihráčů ale přišel o kotouč ještě dřív, než stihl zakončit.

28:40

Sledujeme vyrovnanou podívanou, chvilku jsou vepředu domácí, chvilku zase hosté. O něco málo více práce v posledních minutách má McIntyre.

27:19

Sergej Gricevič se ve vlastním oslabení dostal dopředu, lehkou střelou z kruhu trefil jen hrudník připraveného strážce mannheimské branky.

26:09

A Fedora Nikolajeňu (YUM) teď nějakou dobu neuvidíme, dostává totiž dvouminutový trest. Jungalder si tak zahraje další přesilovou hru.

25:46

Fedor Nikolajeňa se propracoval až před McIntyra, Kanaďan v domácí kleci na poslední chvíli vleže zasáhl betonem! Skvělý zákrok!

24:33

Zbaranski pálil z levého kruhu, Aleksandrovič má na svém kontě další zákrok. Mannheim má více ze hry a snaží se dopracovat ke kontaktní brance.

23:12

Jungadler se dostal do skvělé šance, Aleksandrovič byl ovšem o něco rychlejší a zakončení z bezprostřední blízkosti klece včas vykryl.

22:29

Gólman Minsku zachytil Hechta ze zadní hranice pravého kruhu do své rukavice, a na moment tak přerušil průběh hry. Buly před svatyní Junosťu.

21:36

McIntyre už má na svém kontě první dva zákroky, Aleksandrovič zatím ve druhé třetině zasahovat nemusel. Hraje se ovšem hlavně před ním.

20:15

Druhá perioda budiž zahájena, aktivnější jsou zatím hokejisté Adleru Mannheim. Ti budou mít ještě zhruba minutu na ledě početní výhodu.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní dvacetiminutovka finále letošního ročníku Memoriálu Jana Marka patřila hokejistům Minsku, kteří svou dominanci na ledě přetavili ve tři trefy. Jungadler se zvládl prosadit jen jednou, a před sebou má tak ještě pořádný kus práce, pokud chce pomýšlet na vítězství.
Další třetina začne přibližně v 16:17.

20:00

První třetina skončila.

19:58

Aleksandrovič si dvě sekundy před koncem na své konto připisuje další zákrok po propagační střele jednoho z papírových domácích.

19:01

Mannheim dostává šanci se vrátit do zápasu, Ilja Kruk (YUM) dostává dvouminutový trest za krosček. Junosť tak třetinu dohraje ve čtyřech.

17:59

Jannis Kälble se dostal za modrou čáru, připravená obrana Minsku ho ale velmi rychle odzbrojila. První třetina jednoznačně patří celku z Běloruska.

16:48

Maksim Sučinskij vzal kotouč na svou hůl, chvilku uvažoval, co udělat dál, a následně se rozhodl poslat pryž dopředu. Minsk znovu operuje před klecí Adleru.

15:31

Junosť Minsk právě vstřelil branku!
Běloruský výběr přetavuje aktivitu v další gól a odskakuje do dvoubrankového trháku! FEDOR NIKOLAJEŇA projel obranou jako nůž máslem a chladnokrevně zakončil pod horní tyč.

14:32

Do velmi slušné pozice se propracoval Mark Sinkevič, který ale z prostoru mezi kruhem a brankovištěm přestřelil McIntyrovu branku.

13:40

Momentálně se hraje hlavně před McIntyrem, Junosť má na ledě jasnou převahu a snaží se do mannheimské klece propasovat další pryž. Zatím bezúspěšně.

12:24

Junosť Minsk právě vstřelil branku!
Bělorusové využívají přesilovku, DANIIL MISJUL otáčí na 2:1! McIntyre si neporadil s jeho nenápadnou střelou z pravého kruhu, na kterou byl prostě krátký.

11:59

Junosť kombinuje v útočném pásmu, k vážnější šanci se ovšem dosud nedostal. Jungadler obstojně brání a nenechává svému soupeři moc prostoru.

10:37

Philip Hecht (JMA) jel do úniku, Aleksandrovič chytil. Za následné dorážení na brankáře dostal dvouminutový trest za sekání. Přesilovka pro Minsk.

10:03

Junosť Minsk právě vstřelil branku!
Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, půl minuty po Pilově trefě je znovu vyrovnáno! JEGOR KARAKO se uvolnil na mezikruží a zavěsil přesně pod víko mannheimské branky.

09:31

Jungadler Mannheim právě vstřelili branku!
Německý celek přetavuje početní výhodu v první gól a v deváté minutě jde do vedení. Střelou od modré čáry se prosadil FABRIZIO PILU.

09:10

Uvidíme první přesilovku, které se ujme Mannheim. Daniil Misjul (YUM) míří na trestnou lavici za hákování, kde stráví nejdéle dvě minuty.

07:48

Puchljak se dostal ke kotouči v rohu a povyjel si před brankoviště, McIntyre jeho následné zakončení zastavil pravým betonem. Na první gól tak stále čekáme.

06:43

Minský gólman lapil kotouč do své rukavice a následně jej pustil zpět do hry, jeden z jeho spoluhráčů jej následně zavezl na brankoviště. Tam teď čeká.

05:44

Jungadler operuje v pásmu soupeře, obrana běloruské skvadry je ale nepouští do zakončení. Aleksandrovič má relativně málo práce.

04:52

Nepřesná přihrávka jednoho z minských hokejistů skončila až na McIntyrem, odpískán icing. Za chvilku se bude vhazovat před Aleksandrovičem.

03:25

Skoro vůbec se nepřerušuje, rozhodčí nechávají úvodním minutám finále volný průběh. Fedor Nikolajeňa teď z kruhu minul otevřený prostor v německé kleci.

02:35

Arkadiuz Dzambor rozehrál kotouč dopředu, Mannheim se opět posouvá před Aleksandroviče. Uvidíme, co papíroví domácí v útočném pásmu vymyslí.

01:48

Hra se v úvodu utkání přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jeden tým zatím neohrozil branku soupeře. Častěji je nyní vepředu Junosť.

00:48

Do utkání vstoupil aktivněji Mannheim, který se ale ještě nedostal ke střele na branku. Junosť jeho první výpad na klec zneškodnil velmi rychle.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba celky už jsou na ledě, finále může začít!
Úvodní sestavy:

Jungadler Mannheim: McIntyre (Roth) – Bender, Schams, Pilu, Möbius, Dzambor, Stowasser, Tuchel, Schuster – Elias, Kälble, Ramosser, Zbaranaski, Sonnenwald, Calce, Keune, Haaser, Hecht, Kasprzik, Gorgenländer, Fleischer.

Junosť Minsk: Aleksandrovič (Šestakov) – Sidoruk, Besprozvannych, Suchinsky, Bespalov, Sinkevič, Nikolajeňa, Timofejev, Sereda, Polšakov, Valentej, Žmurkin, Kruk, Misjul, Žukovskij, Vasilenko, Puchljak, Gricevič, Karako, Krylov.
Vrchol letošního ročníku prestižního turnaje odstartuje přibližně v 15:30, nenechte si ho ujít!
Oba finalisté ze základních skupin postoupili z prvních míst a v semifinále tak na ně čekali papírově slabší výběry. Minsk ráno přetlačil Spartu 4:2, zatímco Mannheim otočil duel s Curychem z 1:5 na 6:5.
Mannheim v základní skupině A
4. 4.: HC Ťumenský Legion – Jungadler Mannheim 4:5
5. 4.: HC Davos – Jungadler Mannheim 2:5
6. 4.: HC Sparta Praha – Jungadler Mannheim 1:2sn.
6. 4.: HK Nitra – Jungadler Mannheim 1:4

Konečná tabulka skupiny A
1. Jungadler Mannheim – 11 b.

2. HC Sparta Praha – 7 b.
3. HC Davos – 6 b.
4. HC Ťumenský Legion – 6 b.
5. HK Nitra – 0 b.

Minsk v základní skupině B
4. 4.: Eisbären Berlín – Junosť Minsk 2:4
5. 4.: Junosť Minsk – SC Rapperswil-Jona Lakers 8:0
6. 4.: Junosť Minsk – North American Selects 3:2
6. 4.: ZSC Lions – Junosť Minsk 3:1

Konečná tabulka skupiny B
1. Junosť Minsk – 9 b.

2. ZSC Lions Curych – 8 b.
3. SC Rapperswil-Jona Lakers – 6 b.
4. Eisbären Berlín – 4 b.
5. North American Selects – 3 b.
Příjemné nedělní odpoledne z Holešovic! Finále osmého ročníku Memoriálu Jana Marka je tu, o zlaté placky se na ledě Tipsport areny popere německý Mannheim s běloruským Junostěm Minsk. Pojďme si zrekapitulovat cestu obou těchto celků letošním turnajem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Jungadler Mannheim – Junosť Minsk

2:3

konec (1:3, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Pilu, 42. Zbaranski – 11. Karako, 13. Misjul, 16. Nikolajeňa

Jungadler Mannheim: McIntyre (Roth) – Bender, Schams, Pilu, Möbius, Dzambor, Stowasser, Tuchel, Schuster – Elias, Kälble, Ramosser, Zbaranaski, Sonnenwald, Calce, Keune, Haaser, Hecht, Kasprzik, Gorgenländer, Fleischer.

Junosť Minsk: Aleksandrovič (Šestakov) – Sidoruk, Besprozvannych, Suchinsky, Bespalov, Sinkevič, Nikolajeňa, Timofejev, Sereda, Polšakov, Valentej, Žmurkin, Kruk, Misjul, Žukovskij, Vasilenko, Puchljak, Gricevič, Karako, Krylov.

Průběh zápasu
1. třetina
09:10 YUM 2 Misjul, hákování
09:31 JMA 1:0 Pilu
10:03 YUM 1:1 Karako
10:37 JMA 2 Hecht, sekání
12:24 YUM 1:2 Misjul
15:31 YUM 1:3 Nikolajeňa
19:01 YUM 2 Kruk, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
26:09 YUM 2 Nikolajeňa
31:01 YUM 2 Vasilenko, sekání
33:13 YUM 2 Sidoruk, podrážení
33:47 JMA 2 Ramoser, nesportovní chování
38:31 JMA TS
38:56 YUM 2 Sučinskij, podrážení
39:44 YUM 2 Vasilenko, hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
41:01 JMA 2:3 Zbaranski
44:58 JMA 2 Kasprzik, hákování
45:07 JMA 2 Ramoser, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
45:51 YUM 2 Nikolajeňa, podrážení
Konec