Menu

Hokej

Memoriál Jana Marka

HK Nitra – North American Select

4:5

po s.n. (0:2) (2:0, 1:3, 1:1)

07.04.2019, 10:30 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • O 9. - 10. místo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Za půl hodiny se vám z Malé haly přihlásíme naposledy, v jednu hodinu začne švýcarský souboj o páté místo mezi Rapperswilem a Davosem. (12:40:34)
Dohráno, Výběr Severní Ameriky vítězí nad Nitrou 5:4 po nájezdech a bere tak celkové deváté místo na turnaji! Jejich soupeř končí poslední.

Konec zápasu.

V samostatných nájezdech zvítězil tým North American Select.
Autorem vítězné branky je COLIN STACEY.

2. série 0:2

Oliver HINCA neproměňuje.

2. série 0:1

Colin STACEY proměňuje.

1. série 0:1

Adam BELÁK neproměňuje.

1. série 0:1

Tomáš URBAN proměňuje.

Samostatné nájezdy začínají.
O tom, kdo v konečné tabulce letošního Memoriálu Jana Marka skončí na devátém místě, budou muset rozhodnout nájezdy. Začnou Američané.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:48

Urban ještě pár sekund před koncem vyrazil dopředu, obrana Nitry si jej ovšem pohlídala a včas jej odzbrojila. Je to tak, i tentokrát uvidíme nájezdy.

59:15

Nitra právě vstřelila branku!
Tak to vypadá, že i druhé utkání v Malé hale půjde do nájezdů! Tři čtvrtě minuty před koncem překonává Janise ADAM SÝKORA, a v Holešovicích je tak opět vyrovnáno – 4:4! Asistence: Dávid Hofer.

57:18

Colin Stacey (ASL) dostává po další výměně názorů menší trest za sekání, přesilovka Severoameričanů tak předčasně končí. Budeme hrát čtyři na čtyři.

56:53

Závěr je pěkně vyhrocený! Samuel Socha (NIT) s Maximem Kubánkem (ASL), jdou po bitce do sprch, hráčská lavice Nitry navíc dostává menší trest za nesportovní chování. Přesilovka pro Selects.

55:56

Dávid Hofer (NIT) je do sprch, krom menšího trestu za sekání dostává také desetiminutový "osobák" za nesportovní chování. Na trestné jej zastoupí Ferkodič.

55:03

Michal Tomeček mohl možná už definitivně rozhodnout, jeho libová rána z mezikruží ale šla těsně vedle slovenské klece. Velká smůla!

53:45

Bonsukan se dostal do slušné pozice, Marinov byl ale rychlejší a jeho zakončení zastavil betonem. Američané jsou usazení před nitranskou svatyní.

52:35

Výpad Nitry dopředu zastavil ofsajd, jeden ze slovenských borců se při přejezdu modré čáry ukvapil. Na vyrovnání domácím zbývá sedm a půl minuty.

51:54

Marinov si na své konto připisal další zákrok, následně se rozhodl kotouč podržet. Po krátké přestávce tak uvidíme vhazování po pravé straně jeho klece.

50:51

North American Select vstřelili gól!
Selects využívají přesilovku a v polovině periody jdou opět do vedení! TOMÁŠ URBAN si druhým gólem v dnešním utkání zadělává na hattrick. Asistence: Jack Merkosky, Colin Stacey.

50:29

Nitra vyhodila přes všechny čáry, hosté se musí pro kotouč vracet až za vlastní branku. Uvidíme, jak rychle se jim podaří vrátit zpět před Marinova.

49:34

Američané si po ubráněném oslabení sami vyzkouší hru v početní výhodě, na trestnou lavici usedá David Gemmel (NIT). Ten dostal dvě minuty za napadení.

48:25

To byla mela! Před Janisem vznikl naprosto nepřehledný závar, gólman Severní Ameriky kotouč zastavil silou vůle!

47:58

Selects zatím zvládají oslabení na jedničku, Nitra tráví většinu přesilovky za modrou čárou. Vůbec se jí nedaří na delší dobu usadit v útoku.

46:39

Teď už se však vylučuje, slovenský výběr si zahraje početní výhodu. Caden Martin (ASL) si do statistik připisuje menší trest za podrážení.

46:21

Za Marinovovou brankou byla se po přerušení odehrála menší kočkovaná, která se ovšem obejde bez vyloučení. Vhazovat se bude před nitranskou klecí.

45:24

Po zakázaném uvolnění se teď bude vhazovat po pravé straně Janisovy klece. Sledujeme relativně vyrovnanou bitvu, o něco více mají ze hry Selects.

44:28

Jeden z amerických hráčů poslal kotouč od mantinelu a za brankou si je pak na své hole vzali soupeři, jejichž následných výpad byl rychle rozmetán.

43:38

Zachary Janis teď po volném kotouči doslova skočil a schoval jej pod svou rukavici. Po krátké pauze si tak střihneme vhazování před jeho svatyní.

42:39

Z velké vzdálenosti to teď zkoušel zase Šútovský, ani on však recept na připraveného strážce hostující svatyně nenašel. Slováci jsou na koni.

41:37

Adam Belák prudce napřáhl od modré, jeho ránu obětavě zblokoval jeden z protihráčů. Nitra má zatím více ze hry, její přesilovka se chýlí ke konci.

40:42

Nitra už otestovala reflexy soupeřova gólmana, který zakončení z pravé strany vykryl betonem. Severoameričané je následně rychle vyhnali ven.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé periodě byli vidět hlavně hokejisté Severní Ameriky, kterým se podařilo otočit stav zápasu z 2:0 na 2:3. Nitra však na třetí trefu rychle našla odpověď, a oba celky tak jdou do kabin za vyrovnaného stavu.
Další třetina začne přibližně ve 12:00.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:52

Nitra zahájí i třetí třetinu v početní výhodě, osm sekund před koncem třetiny na trestnou za napadení putuje Tomáš Urban (ASL).

39:42

Perioda se dohrává před Marinovem, který musí být ve střehu. Američané jsou při chuti a snaží se jeho klec ostřelovat, co nejčastěji to jen jde.

38:31

Nitra právě vstřelila branku!
Na odpověď jsme opravdu nemuseli čekat dlouho, po šestadvaceti sekundách v Malé hale opět platí rovný stav! Třetím střelcem Nitry se stává OLIVER HINCA. Asistence: Samuel Socha, Adam Sýkora.

38:05

North American Select vstřelili gól!
Obrat dokonán, Výběr Severní Ameriky se prosazuje potřetí ve druhé třetině a těsně před koncem periody utíká do vedení! Autorem branky je TOMÁŠ URBAN. Bez asistence.

37:46

Selects mají v posledních chvílích na ledě čím dál tím větší převahu, Nitra začíná za svým sokem zaostávat. Nedaří se jí prorazit do útočného pásma.

36:58

U mantinelu před Marinovem se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno po dvou hráčích z obou klubů. Uvidíme, kdo si pryž nakonec odveze na své holi.

35:30

North American Select vstřelili gól!
Máme vyrovnáno, čtyři a půl minuty před koncem druhého dějství začínáme od nuly! Tentokrát za Marinova uklidil kotouč COLIN STACEY. Asitence: Jack Merkosky

34:58

Tahle pasáž hry je na šance trochu chudší, oba celky nyní vynikají hlavně v obranné činnosti. Gólmani mají v posledních chvílích minimum práce.

33:43

Amerika se teď chvilku usadila v útoku, vážnější šanci si ovšem nevypracovala. Před Janise se teď zase přesouvají soupeři, hraje se nahoru dolu.

32:25

Trenér Nitry rozzuřeně řve na rozhodčí, kteří neuznali sporný gól jeho celku! Stav 2:1 tak platí dál, vhazování před Marinovem.

31:31

Merkosky se přes dva bránící hráče nedostal ke střele, Severní Amerika se stále drží v útočném pásmu. Uvidíme, jestli se jí povede vyrovnat.

30:44

Buly před Janisem vyhrála Nitra, jeden z obránců vyzkoušel pozornost amerického gólmana střelou od modré. Brankář testem prošel s vyznamenáním.

29:58

Sledujeme vyrovnanou bitvu, častěji jen nyní vepředu Nitra, která se snaží znovu nabýt dvoubrankový náskok. Ani Selects ovšem nehrají špatně.

27:47

North American Select vstřelili gól!
Souhra dvou hráčů z klubu South Florida Academy vede k první brance hostů, kontaktní gól vstřelil bývalý slavista MAXIM KUBÁNEK. Asistence: Tomáš Urban, Easton Ryan.

27:39

Lukáš Chomiščák (NIT) se po nějaké době vrací na trestnou lavici, tentokrát byl vyloučen za hákování. Uvidíme kontaktní gól, nebo se Nitra ubrání?

27:14

Michal Tomeček dnes patří k nejaktivnějším hráčům na ledě, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti klece Marinov zastavil pravým betonem.

26:23

Polodna protlačil kotouč za modrou čáru, Amerika se snaží před Marinovem rozjet kombinaci. Papíroví hosté jsou momentálně na ledě vidět více než soupeř.

25:39

Další zakázané uvolnění, opět se bude vhazovat před brankou Selects. Konkrétně buly proběhne po pravé ruce Zacharyho Janise.

24:38

Merkosky se dostal až před klec a zakončil, z druhé vlny pak zkusil kotouč za Marinova doklepnout Boyce. Ani jedna rána ovšem do sítě neprošla.

23:40

Jack Merkosky poslal pryž na mezikruží, kde ale nestál ani jeden z jeho spoluhráčů. Ke kotouči se tak dostávají hráči Nitry, kteří jej vyváží ven z pásma.

23:02

Odpískán snad vůbec první icing dnešního utkání, kterého se dopustili hokejisté Severní Ameriky. Po kratičké pauze se tak bude vhazovat před jejich klecí.

22:19

Nitra se usadila před Janisem a kuje pikle, zatím se ke střele na klec nedostala. Američané důsledně brání a nepouští protivníky do střeleckých pozic.

21:32

Cápay si na sebe stáhl dva protihráče a na poslední chvíli nahrál Belákovi, jehož rána z první šla přesně do výstroje připraveného Zacharyho Janise.

20:33

Cervenka se za chvilku vrátí na ledovou plochu, Nitra se v přesilovce moc nepředvedla. Její početní výhoda vyprší už za pár sekund.

20:01

Začala druhá třetina.
Do souboje o celkové deváté místo na letošním Memoriálu vstoupil lépe výběr Nitry, který měl po většinu prvního dějství na ledě mírnou převahu, jenž dokázal přetavit ve dvě branky. Další třetinu navíc zahájí v početní výhodě.
Další třetina začne přibližně v 11:15.

20:00

První třetina skončila.

19:35

Půl minuta do konce, Selects se dostali ke kotouči a bez váhání jej vyhodili až za Marinovovu klec. V první třetině toho asi už moc zajímavého neuvidíme.

18:42

Boyce bude mít na trestné lavici společnost, Krystofer Cervenka (ASL) dostává dvouminutový trest za podrážení. Severní Amerika tak půjde do tří.

17:47

Zachary Janis má na svém kontě dalších pár zákroků, Nitra je v přesilovce aktivní a snaží se za něj poslat další kotouče. Zatím bez úspěchu.

17:18

Brendan Boyce (ASL) na trestné frustrovaně sundal rukavice a helmu, rozhodčí jej na dvě minuty vykázali z kluziště za hákování. Přesilovka pro Slováky.

16:35

DuPont hledal volného Tomečka, přihrávku ale zachytil jeden z pohotových protihráčů. Ten pryž následně vyvezl za obrannou modrou, Nitra jde dopředu.

15:36

Za Janisovou klecí se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno po dvou hráčích z obou celků. Uvidíme, kdo si nakonec kus pryže ukořistí pro sebe.

14:27

Nitra právě vstřelila branku!
A už je to o dvě branky, první dějství zatím patří Nitře! Spolupráce Mateje Lidika, Olivera Hincy a ADAMA SÝKORY dnes funguje na jedničku, tentokrát se prosazuje poslední jmenovaný. Asistence: Matej Lidik, Oliver Hinca.

13:42

Merkosky vysunul do útoku Tomečka, který následně našel rozjetého Polodnu. Jeho rána z první z mezikruží zaplula do výstroje připraveného Marinova.

12:44

Chomiščák se už vrátil na led, North American Selects toho v početní výhodě moc kloudného nevymysleli. Domácí se ubránili bez větších obtíží.

11:31

Colin Stacey se dostal až přímo k Marinovovi, který jeho zakončení bez větších obtíží vykryl. Kotouč se následně odrazil za klec, kde se k němu dostali Nitrané.

10:39

Lukáš Chomiščák (NIT) si teď musel pomoci faulem, jeho zákrok je rozhodčím posouzen jako nedovolené bránění. Selects si tak zahrají přesilovku.

09:58

Vstřelená branka Slovákům vlila krev do žil, hokejisté Nitry jsou momentálně aktivnějším celkem na ledě a snaží se prosadit i podruhé.

08:33

Nitra právě vstřelila branku!
Nitra po rychlé akci v deváté minutě otevírá skóre utkání o deváté místo, za Janise kotouče dostal MATEJ LIDIK – 1:0! Asistence: Adam Sýkora, Oliver Hinca.

07:44

Michal Tomeček se snažil něco vymyslet, se zakončením ale přiliš otálel a od kotouče jej nakonec oddělil jeden z hokejistů Nitry. Ta se teď přesouvá dopředu.

06:52

Ondrej Molnár s kotoučem operuje za soupeřovou klecí, nedaří se mu setřást dva dotěrné protihráče. Ti jsou mu v patách a snaží se jej odzbrojit.

05:47

Hra se nese v klidném tempu, zatím to připomíná spíše exhibici. Nitra má teď o něco málo více ze hry, Zachary Janis se musí mít na pozoru.

04:53

Marinov otestoval vyrážečku, Severní Amerika si připisuje první ránu mezi tři tyče. Z bezprostřední blízkosti brankoviště zakončoval Tomáš Urban.

03:27

Sledujeme vyrovnanou podívanou, které ale chybí větší šance. Ani jednomu celku se nedaří prorazit za modrou čáru. Snad se hra časem otevře.

02:15

Severoameričané se na chvilku usadili před Marinovem, ke střele se však kvůli důkladné práci soupeřovy defenzívy nedostali. Na střely zatím 1:0.

01:07

Slováci rychle zneškodnili soupeřův výpad a opět vyrazili dopředu, tentokrát však Janis zasahovat nemusel. Obrana si s celou situací poradila včas.

00:17

Nitra do střetnutí vlétla po hlavě, Janis už má na svém kontě první zákrok. Střelu z pravé strany vytěsnil betonem, a zabránil tak rychlé brance.

00:01

Utkání právě začalo.
Rozbruslení pomalu končí, za chvilku začínáme.
Úvodní sestavy:

HK Nitra: Marinov (Irsák) – Kliment, Pánik, Socha, Ingeli, Belák, Kuppé, Šútovský, Cápay, Šramatý, Hinca, Huszár, Stumpel, Molnár, Sýkora, Lidík, Ferkodič, Chomiščák, Hofer, Gemmel, Budaj.

North American Select: Janis (Shibley) – Bonsukan, Burke, Cervenka, Boyce, Cichoň, Jasečko, Ryan, Merkosky, Urban, Stacey, Martin, DuPont, Tomeček, Polodna, Kubánek.
Cesta Nitry turnajem
4. 4.: HC Davos – HK Nitra 5:3
5. 4.: HK Nitra – HC Sparta Praha 0:5
6. 4.: HK Nitra – HC Ťumenský Legion 1:3
6. 4.: HK Nitra – Jungadler Mannheim 1:4

Konečná tabulka skupiny A
1. Jungadler Mannheim – 11 b.
2. HC Sparta Praha – 7 b.
3. HC Davos – 6 b.
4. HC Ťumenský Legion – 6 b.
5. HK Nitra – 0 b.

Cesta Severoameričanů turnajem
4. 4.: Selects – ZSC Lions 3:5
5. 4.: SC Rapperswil-Jona Lakers – Selects 3:1
5. 4.: Selects – Eisbären Berlín 6:2
6. 4.: Junosť Minsk – Selects 3:2

Konečná tabulka skupiny B
1. Junosť Minsk – 9 b.
2. ZSC Lions Curych – 8 b.
3. SC Rapperswil-Jona Lakers – 6 b.
4. Eisbären Berlín – 4 b.
5. North American Selects – 3 b.
Krásné nedělní ráno! Po semifinálové bitvě mezi domácí Spartou a Minskem pokračuje program závěrečného dne v Malé sportovní hale zápasem o deváté místo, v němž se Nitra potká s Výběrem Severní Ameriky.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

HK Nitra – North American Select

4:5

po s.n. (0:2) (2:0, 1:3, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Lidlik (Sýkora, Hinca), 15. Sýkora (Lidik, Hinca), 39. Hinca (Socha, Sýkora), 60. Sýkora (Hofer) – 28. Kubánek (Urban, Ryan), 36. Stacey (Merkosky), 39. Urban, 51. Urban (Merkosky, Stacey), rozh. náj. Stacey

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:1   Tomáš Urban (ASL)
0:1   Adam Belák (NIT)
2. série:
0:1   Colin Stacey (ASL)
0:2   Oliver Hinca (NIT)

HK Nitra: Marinov (Irsák) – Kliment, Pánik, Socha, Ingeli, Belák, Kuppé, Šútovský, Cápay, Šramatý, Hinca, Huszár, Stumpel, Molnár, Sýkora, Lidík, Ferkodič, Chomiščák, Hofer, Gemmel, Budaj.

North American Select: Janis (Shibley) – Bonsukan, Burke, Cervenka, Boyce, Cichoň, Jasečko, Ryan, Merkosky, Urban, Stacey, Martin, DuPont, Tomeček, Polodna, Kubánek.

Průběh zápasu
1. třetina
08:33 NIT 1:0 Lidlik (Sýkora, Hinca)
10:39 NIT 2 Chomiščák, nedovolené bránění
14:27 NIT 2:0 Sýkora (Lidik, Hinca)
17:18 ASL 2 Boyce, hákování
18:42 ASL 2 Cervenka, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
27:39 NIT 2 Chomiščák, hákování
27:47 ASL 2:1 Kubánek (Urban, Ryan)
35:30 ASL 2:2 Stacey (Merkosky)
38:05 ASL 2:3 Urban
38:31 NIT 3:3 Hinca (Socha, Sýkora)
39:52 ASL 2 Urban, napadení
Po 2. třetině
3. třetina
46:39 ASL 2 Martin, podrážení
49:34 NIT 2 Gemmel, napadení
50:51 ASL 3:4 Urban (Merkosky, Stacey)
55:56 NIT 2+10 Hofer, nesportovní chování, odpyká Ferkodič
56:53 NIT 5 Socha, bitka
NIT 2 HL nesportovní chování, odpyká Molnár
ASL 5 Kubánek, bitka
57:18 ASL 2 Stacey, sekání
59:15 NIT 4:4 Sýkora (Hofer)
před nájezdy
Samostatné nájezdy
ASL 4:5 Stacey (rozh. náj.)
po s.n.