Menu

Hokej

Memoriál Jana Marka

Jungadler Mannheim – ZSC Lions

6:5

po s.n. (2:1) (1:3, 0:2, 4:0)

07.04.2019, 08:00 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • Semifinále • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

To je ode mne z tohoto utkání vše, za pár minut budeme v Malé hale pokračovat soubojem mezi Nitrou a Výběrem Severní Ameriky. (10:09:06)
Program posledního hracího dne v Malé sportovní hale začal pořádně divokou podívanou! Lions vedli v polovině druhé třetiny o čtyři branky, jejich sok však během třetího dějství ztrátu smazal a v nájezdech rozhodl o svém postupu do finále, ve kterém se střetne s minským Junostěm. Klobouk dolů, smekám!

Konec zápasu.

V samostatných nájezdech zvítězil tým Jungadler Mannheim.
Německý tým dotahuje pohádkový obrat do šťastného konce a postupuje do finále! NOE MEIER vymíchal De Boniho a uklidil kotouč k pravé tyči. Neskutečné!

3. série 2:1

Livio TRUOG neproměňuje.

3. série 2:1

Noe MEIER proměňuje.

2. série 1:1

Matias WETTSTEIN proměňuje.

2. série 1:0

Dominik ZBARANSKI neproměňuje.

1. série 1:0

Nico KAMMERMANN neproměňuje.

1. série 1:0

Jannis KÄLBLE proměňuje.

Samostatné nájezdy začínají.
Jdeme do nájezdů, začne Mannheim.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:42

Jungadler Mannheim právě vstřelili branku!
Neuvěřitelná třetí třetina Mannheimu graduje vyrovnávací brankou, německý celek během dvaceti minut smazal čtyřbrankový náskok svého soupeře! Přesilovku v gól přetavil SÖNKE HAASER. Asistence: Dominik Zbaranski, Arkadiuz Dzambor.

59:25

Nico Kammermann (ZSC) vyhodil kotouč mimo hrací plochu a dostává dvouminutový trest za zdržování hry. Pro domácí je to teď, nebo nikdy!

58:47

Je to tady, Mannheim zkouší power-play! Branka mladých orlů zeje prázdnotou, Jungalder už hraje v šesti.

57:40

Tvrdý střet Haasera s Küblerem rozezvučel mantinely Malé hale, Jungadler je pevně usazený před De Boniho brankou a snaží se ještě překvapit.

56:53

Máme tu poslední minuty základní hrací doby, Lions už musí přežít jen něco málo přes devadesát sekund hry. Pro Mannheim se čas neúprosně krátí.

55:59

Haaser se vrací na ledovou plochu, Roth snad za celé oslabení nemusel ani jednou zasahovat. Jungadler početní nevýhodu ubránil naprosto s přehledem.

54:58

Mannheim je na kotouči a chystá se vyrazit před De Boniho klec. Lions se nedaří prorazit za modrou čáru, přesilovky teď nejsou jejich silnou stránkou.

53:59

Sönke Haaser (JMA) se vrací na trestnou lavici, tentokrát je vykázán za nedovolené bránění. Uvidíme další gól v oslabení? Nebo Curych odskočí?

53:12

Mannheim vyhazuje, Andrin Bamer se pro kotouč vrací až za vlastní klec. Uvidíme, jak rychle se Curychu povede vrátit zpět před Rothovu svatyni.

52:10

Jungadler Mannheim právě vstřelili branku!
To je neuvěřitelné, Mannheim ve vlastním oslabení střílí kontaktní branku, a vyrovnání tak má na dosah ruky! Osm minut před koncem se prosazuje FELIX FLEISCHER. Bez asistence.

51:29

Další komplikace pro německý výběr, Sönke Haaser míří na trestnou lavici. Za faul kolenem od rozhodčího dostal dvouminutový trest.

50:50

Hra se přesouvá sem a tam, ani jeden celek teď nemá na ledě jasnou převahu. Čas se krátí, Mannheimu na vyrovnání zbývá devět minut.

49:58

Sebastian Steiner pálil z vysokého úhlu, projektil se od betonu připraveného Rotha odrazil mimo hrací plochu. Po pauze si dále buly před švýcarskou klecí.

49:20

Jungalder oslabení zvládá na jedničku a nepouští svého soupeře do střel. Navíc se mu už dvakrát podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry ven z pásma.

48:21

Lions dostávají šanci zkrotit ambice svého soupeře. Nějakou dobu teď na lavici hanby stráví Philip Hecht (JMA), jenž byl z ledu vykázán za podrážení.

47:15

Do kvalitní šance se dostal Nicolas Baechler, který teď mohl německým nadějím uštědřit pořádnou ránu. Zakončení z hranice brankoviště ale trefilo jen beton.

46:22

Mannheim si přivlastnil kotouč, soupeř se k němu dostává jen marně. Mladí orli zapnuli motory na sto deset procent a snaží se znovu vrátit do útoku.

45:28

Jungadler Mannheim právě vstřelili branku!
Němečtí dorostenci rychle využívají početní výhodu a snižují náskok soupeře na dvě branky! Kombinaci Mannheimu přesnou střelou zakončil FABRIZIO PILU. Asistence: Jannis Kälble.

44:50

Šance pro Jungadler, kapitán Nico Kammermann (ZSC) míří na trestnou lavici za hákování. Další gól už by Mannheim mohl pořádně nakopnout.

44:13

Hra se postupně začíná vyrovnávat, hosté po bídném vstupu do třetiny srovnávají krok. Sledujeme rychlou partii, které chybí větší šance.

43:07

Möbius ozbrojil rozjetého Küblera, další výpad Mannheimu tak skončil předčasně. Gólman mohl zůstat v klidu, nakonec nemusel vůbec zasahovat.

41:53

Jungadler je jednoznačně aktivnějším celkem na ledě, Roth je zatím ve třetí třetině bez práce. Za to De Boni musí být konstantně ve střehu.

40:43

Jungadler Mannheim právě vstřelili branku!
Že by začátek famózního obratu? Orli na svého soupeře vlétli a po pár sekundách se prosazují, konkrétně se trefil ELIAS MORITZ. Asistence: Dominik Zbaranski.

40:25

Jannis Kälble se s tím nepáral, jeho střela z modré čáry byla pěkně nebezpečná. De Boni se jí však nezalekl a sebevědomě zakročil betonem.

40:01

Začala třetí třetina.
Prostřední perioda nabídla dvě trefy, obě padly do sítě Mannheimu. Ten tak na ledě Malé sportovní haly před třetí částí prohrává už o čtyři branky a ač se snaží ještě průběh zápasu zdramatizovat, obrovské manko dotáhne již jen těžko. Ale stát se ještě může cokoliv.
Další třetina začne přibližně v 9:31.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:32

Hra se v závěru druhé třetiny přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý. Chvilku jsou vepředu mladí orli, chvilku zase švýcarští lvi. Do konce zbývá pár sekund.

38:36

Martin Keune ze sebe setřásl protihráče a pokusil se rozehrát kotouč dopředu, omylem jej však poslal přímo na hůl jednoho z curyšských borců.

37:48

Kübler se dostal k volnému kotouči a rychle jej poslal za mannheimskou klec, kde se k němu dostali hráči Jungadleru. Ti tak mohou založit další útok.

36:59

Möbius zavezl kotouč do útočného pásma, po rychlém zásahu jednoho z obránců o něj ale přišel. Nedostal se tak ani do zakončení, De Boni nemusel zasahovat.

35:58

Po souboji u modré čáry skončil kotouč mimo hrací plochu, za chvilku uvidíme vhazování po levé ruce curyšského gólmana. Čtyři minuty do konce třetiny.

34:58

De Boni má na svém kontě další úspěšný zákrok, hráči Jungadleru jsou před jeho svatyní jako přikovaní. Lions se nedaří vymanit zpod jejich náporu.

33:51

Sledujeme rychlou a relativně vyrovnanou podívanou. Místy má o něco málo více ze hry Mannheim, který za stavu 1:5 stále bojuje. Klobouk dolů.

32:48

Odpískáno zakázané uvolnění, kterého se dopusili hokejisté ZSC. Po kratičké pauze se tak bude vhazovat před jejich klecí, navíc nemohou vystřídat.

31:58

Před curyšskou klecí dost nebezpečně operoval Tim Gorgenländer, kterého jeden z hostujících obránců odzbrojil doslova za pět minut dvanáct.

30:50

Gabriels Lazarevs projel soupeřovou obranou jak nůž máslem a z hranice brankoviště zakončil, Roth si na své konto připsal první úspěšný zákrok.

29:58

Hra se zastavila před De Bonim, Mannheim ještě nehází flintu do žita a snaží se utkání zdramatizovat. Nedaří se mu ovšem branku vážněji ohrozit.

28:47

Justin McIntyre (JMA) dochytal, přibližně v polovině utkání přenechává své místo v brankovišti Justusu Rothovi. Uvidíme, jestli změna gólmana pomůže.

27:57

Möbius nahodil kotouč od modré přímo do nastavené rukavice De Boniho, který okamžitě pustil pryž zpět do hry. Jungalder se ještě rozhodně vzdát nehodlá.

26:38

Lions právě vstřelili branku!
Tohle už zavání slušným debaklem, Lions vedou už o čtyři góly! Po rychlé akci na 5:1 zvyšuje JAN SPRING Asistence: Kevin Kasper, Gabriels Lazarevs

26:19

Ráně Fabrizia Pila od modré čáry razance nechyběla, notná dávka přesnosti však ano. Kotouč zasáhl plexisklo za brankou a sjel do rohu.

25:24

Kasprzik se už vrátil na led, více ze hry má však stále Curych. Mannheimu se nedaří na delší dobu usadit před De Bonim, kde nyní proběhne vhazování.

24:02

Lions právě vstřelili branku!
Curych je jednou nohou ve finále, nakonec přeci jen dlouhou početní výhodu aspoň jednou využije! Čtvrtý kotouč za McIntyra poslal DAVID BURRI. Asistence: Alex Kübler, Joy Berglas.

23:46

Z dlouhé přesilovky švýcarského celku zbývá poslední minuta, Jungalder pětiminutové oslabení zvládá na jedničku. Curych nepustil do žádné větší šance.

22:37

Kälble vyvezl kotouč z vlastního pásma a projel až za švýcarskou klec. Pověsil se na něj jeden z protihráčů, se kterým se nyní přetahuje o pryž u mantinelu.

21:25

Nico Kammermann si chtěl na svou pažbu udělat další zářez, ostrou ranou z kruhu ale jen orazítkoval mantinel za mannheimskou svatyní. Jungalder vyhazuje.

20:37

Lions nehodlají ztrácet čas. Okamžitě po vyhraném buly se přesunuli před McIntyra a rozjeli kombinaci, která ovšem zatím ještě ve střelecký pokus nevyústila.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je za námi, Lions v ní Jungadleru ustředřili pořádnou lekci z produktivity. Dlouhou dobu tahali za kratší konec lana, ale do kabiny odchází s dvougólovým vedením. Navíc díky zbytečnému faulu Julia Ramosera začnou prostřední část pětiminutovou přesilovkou.
Další třetina začne přibližně v 8:49.

20:00

První třetina skončila.

19:57

Tohle nevidíme rádi! Julius Ramoser (JMA) dnes dohrál, po ostrém krosčeku míří do sprch. Pětiminutový trest za něj odpyká Alex Kasprzik.

19:46

Třetina se dohrává před brankou Adleru, McIntyre musí mít oči na stopkách. Lions se znovu snaží něco vymyslet, další rána už by mohla být fatální.

18:41

Haaser opouští trestnou lavici, tohle oslabení Jungadler přežil. Po ofsajdu německého celku se teď bude vhazovat v curyššké modré čáry.

17:39

Dlouhou kombinaci Lions zakončoval z kruhu Spring, jehož rána skončila v rukavici připraveného McIntyra. Hra je na chvilku přerušena, buly v domácím pásmu.

16:42

Rozhodčí dnes nasadili trochu přísný metr, za nedovolené bránění je po zákroku u mantinelu vyloučen Sönke Haaser (JMA). Uvidíme další gól?

15:53

Lions právě vstřelili branku!
Papíroví hosté těží z minima maximum, po další využité přesilovce je to už o dvě branky! Z bezprostřední blízkosti brankoviště se prosadil NICO KAMMERMANN, Adler si bere time-out. Asistence: David Burri.

14:51

Fabrizio Pilu (JMA) ve středním pásmu fauloval kolenem, za což dostává dvouminutový menší trest. Švýcarský celek si tak opět zahraje přesilovku.

14:24

Dominik Zbaranski je v první třetině jednoznačně nejaktivnějším hráčem Jungadleru, nyní prokličkoval skrz soupeřovu obranu a zavezl kotouč za modrou.

13:13

Lions právě vstřelili branku!
Lvi po většinu dosavadního průběhu utkání tahají za kratší konec pomyslného lana, přesto však podruhé v zápase odskakují do vedení! Autorem branky je LIVIO TRUOG. Asistence: Nico Kammermann, Matias Wettstein.

12:25

Z prostoru pro vhazování zkoušel štěstí Julius Ramoser, jeho rána ale šla moc vysoko. Následný protiútok pak skončil skvělým zákrokem McIntyra.

11:13

Chvilku to trvalo, ale Curyšští se, zdá se, konečně probouzí. Zakončení Vinzenze Rohrera z pravého kruhu trefilo McIntyera do pravého betonu.

09:57

Hraje se více méně jen na jednu branku, McIntyer má naprosté minimum práce. Jeho protějšek na druhém konci ledové plochy zase musí být stále ve střehu.

08:14

Jungadler Mannheim právě vstřelili branku!
Početní výhodu v gól přetavují také papíroví domácí, máme vyrovnáno! Pod první trefu Adleru se podepisuje DOMINIK ZBARANSKI. Asistence: Jannis Kälble, Arkadiuz Dzambor.

06:59

Andrin Bamber (ZSC) se vrací na trestnou lavici, tentokrát za napadení. Uvidíme, jak si Jungadler v početní výhodě povede tentokrát.

05:42

Lions právě vstřelili branku!
Využitá přesilovka! Po rychlé kombinaci se prosazuje NICOLAS BAECHLER, a posílá tak Lvi do vedení – 0:1! Asistence: Gabriels Lazarevs, Noe Meier.

05:18

Dominik Zbaranski se ve vlastním oslabení dostal do úniku! Projel až před brankoviště a zakončil, De Boni odpověděl betonem.

03:53

Curyšští Lvi dostávají šanci se dostat do zápasu, za podrážení putuje na trestnou lavici Felix Fleischer (JMA). Uvidíme další přesilovku.

03:44

Raphael De Boni si na své konto připisuje další zákrok, na nedostatek práce si rozhodně stěžovat nemůže. Němci jsou na koni a snaží se prosadit.

02:15

Oslabení je u konce, Lions jej přežili bez ztráty květinky. Jednoduché to však rozhodně neměli, ještě nyní jsou zatlačeni ve vlastní obranné třetině.

01:06

Mladí orli svého soupeře zamkli v jeho obranném pásmu a rozjeli kombinaci, švýcarskou klec zatím ohrozili třikrát. Ani jedna ze střel však neuspěla.

00:11

Jedenáct sekund po startu utkání se vylučuje, curyšský bek Andrin Bamer (ZSC) míří na trestnou za nedovolené bránění. Přesilovka pro Mannheim.

00:01

Utkání právě začalo.
Příjemné ráno! Semifinálová bitva mezi německým Mannheimem a švýcarským Curychem začne za malý moment. Kdo se bude radovat z postupu?
Úvodní sestavy:

Jungadler Mannheim: McIntyre (Roth) – Bender, Schams, Pilu, Möbius, Dzambor, Stowasser, Tuchel (A), Schuster – Elias, Kälble (C), Ramoser, Zbaranski, Sonnenwald (A), Calce, Keune, Haaser, Kasprzik, Hecht, Gorgenländer, Fleischer.

ZSC Lions: De Boni (Streule) – Bamer, Burri, Kübler, Meier, Koster, Kasper, Feitr, Baechler – Berglas, Capaul, Kammermann, Wettstein, Rohrer, Steiner, Trepp, Lazarevs, Mettler, Böhler, Spring, Truog.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

Jungadler Mannheim – ZSC Lions

6:5

po s.n. (2:1) (1:3, 0:2, 4:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Zbaranski (Kälble, Dzambor), 41. Moritz (Zbaranski), 46. Pilu (Kälble), 53. Fleischer, 60. Haaser (Zbaranski, Dzambor), rozh. náj. Meier – 6. Baechler (Lazarevs, Meier), 14. Truog (Kammermann, Wettstein), 16. Kammermann (Burri), 25. Burri (Kübler, Berglas), 27. Spring (Kasper, Lazarevs)

Samostatné nájezdy:
1. série:
1:0   Jannis Kälble (JMA)
1:0   Nico Kammermann (ZSC)
2. série:
1:0   Dominik Zbaranski (JMA)
1:1   Matias Wettstein (ZSC)
3. série:
2:1   Noe Meier (JMA)
2:1   Livio Truog (ZSC)

Jungadler Mannheim: McIntyre (29. Roth) – Bender, Schams, Pilu, Möbius, Dzambor, Stowasser, Tuchel (A), Schuster – Elias, Kälble (C), Ramoser, Zbaranski, Sonnenwald (A), Calce, Keune, Haaser, Kasprzik, Hecht, Gorgenländer, Fleischer.

ZSC Lions: De Boni (Streule) – Bamer, Burri, Kübler, Meier, Koster, Kasper, Feitr, Baechler – Berglas, Capaul, Kammermann, Wettstein, Rohrer, Steiner, Trepp, Lazarevs, Mettler, Böhler, Spring, Truog.

Průběh zápasu
1. třetina
00:11 ZSC 2 Bamber, nedovolené bránění
03:53 JMA 2 Fleischer, podrážení
05:42 ZSC 0:1 Baechler (Lazarevs, Meier)
06:59 ZSC 2 Bamer, napadení
08:14 JMA 1:1 Zbaranski (Kälble, Dzambor)
13:13 ZSC 1:2 Truog (Kammermann, Wettstein)
14:51 JMA 2 Pilu, faul kolenem
15:53 ZSC 1:3 Kammermann (Burri)
16:42 JMA 2 Haaser, nedovolené bránění
19:57 JMA 5+OK Ramoser, krosček, odpyká Kasprzik
Po 1. třetině
2. třetina
24:02 ZSC 1:4 Burri (Kübler, Berglas)
26:38 ZSC 1:5 Spring (Kasper, Lazarevs)
28:47 JMA -Roth +McIntyre (Střídání)
Po 2. třetině
3. třetina
40:43 JMA 2:5 Moritz (Zbaranski)
44:50 ZSC 2 Kammermann, hákování
45:28 JMA 3:5 Pilu (Kälble)
48:21 JMA 2 Hecht, podrážení
51:29 JMA 2 Haaser, faul kolenem
52:10 JMA 4:5 Fleischer
53:59 JMA 2 Haaser, nedovolené bránění
59:25 ZSC 2 Kammermann, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
59:42 JMA 5:5 Haaser (Zbaranski, Dzambor)
před nájezdy
Samostatné nájezdy
JMA 6:5 Meier (rozh. náj.)
po s.n.