Menu

Hokej

NHL

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes

3:4

konec (1:3, 2:1, 0:0)

07.04.2019, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.01 3.86 2.13 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:56:34)
Československá stopa v utkání:
Radko Gudas (PHI)
0+0, 2 střely, čas na ledě 17:11
Jakub Voráček (PHI) 0+1, 3 střely, čas na ledě 18:48.
Tři hvězdy utkání:
1. Jordan Staal (CAR) 1+1
2. Teuvo Teräväinen (CAR) 1+1
3. Sean Couturier (PHI) 1+0.
Statistiky utkání:
Střely na branku: 28 – 31 (5:11, 16:16, 10:1)
Zablokované střely soupeře: 16 – 17
Trestné minuty: 14 – 4
Využité přesilové hry: 1/2 – 0/2
Vyhraná vhazování: 54% – 46%
Bodyčky: 19 – 23.
Je dobojováno! Philadelphii rozlučka s neúspěšnou sezónou nevyšla. Ve třetí třetině sice měla herně navrch, na vyrovnání ze své převahy ale nedosáhla a prohrála pátý zápas v řadě. Carolina naopak potřetí za sebou vyhrála a díky tomu, že v tabulce Východní konference skončila sedmá, se v prvním vyřazovacím kole vyhne silné Tampě Bay.

Konec zápasu.

59:49

Hamilton udělal velkou chybu poté, co dojel neškodné nahození po prknech. Byla z toho příležitost pro Konecnyho, ovšem McElhinney zasahovat nemusel.

59:37

Po ofsajdu Flyers se už zdá, že domácí hráči mají před nechtěně dlouhou dovolenou už jenom třiadvacet vteřin hry. Během přerušení si netradičně vzaly time-out obě střídačky.

59:26

Voráčkovu přihrávku hosté vystihli a dostali puk do bezpečí. Díky aktivitě Aha se navíc nepíská zakázané uvolnění.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:37

Claude Giroux po vhazování střílel zpoza levého kruhu, jenomže trefil jenom Wallmarka. Od něj se puk odrazil na druhý konec hřiště.

58:29

Sanheimova střela od modré postrádala přesnost. Kotouče se zmocnili Hurricanes a vyhodili ho na zakázané uvolnění.

58:15

Carter Hart ani nečekal na usazení domácích hráčů v útočném a vyrazil na střídačku. Philadelphia to zkusí v šesti.

58:03

Až teď si mohou oba týmy oddechnout. Kotouč vyletěl mimo hrací plochu a pokračovat se bude vhazováním ve středním pásmu.

57:12

V posledních minutách se vůbec nepřerušuje, a tak domácím velmi rychle dochází čas na vyrovnání. Poslední možnost měl Voráček, jenže střela byla zablokovaná Fleurym.

56:37

Travis Sanheim se vysunul na hrot útoku. Obránci Caroliny si ho prakticky vůbec nevšímali, nicméně Lindblomův pas z pravého křídla zpracovat nedokázal.

55:54

A znovu se hosté zmohli jenom na vyhození, o které se postaral Williams. Na McElhinneyho klec se tak žene další oranžová vlna.

55:17

Brock McGinn jenom nahodil ze středního pásma a vyrazil za spoluhráči střídat. O pár vteřin později se před Gostisbeherem otevřela dálnice na levém křídle, jenže tvrdou ranou vůbec netrefil branku.

54:48

Van Riemsdyk chtěl vyřešit rychlou akci centrem z levé strany. Varone na kotouč u mezikruží jen těsně nedosáhl.

54:11

Teräväinen z nulového úhlu Harta nepřekvapil. Hurricanes pak u kotouče zůstali jenom chvíli, finský útočník ho odevzdal obráncům v oranžovém.

53:46

Čtveřice hostujících hokejistů jenom couvala před Laughtonem, který po přechodu středního pásma sám zakončoval, ale McElhinney si i s tímto pokusem věděl rady.

53:11

Zakázané uvolnění hostů se nepískalo, což se opakovalo také na druhé straně. Canes tak musí rozehrávat zpoza vlastní branky.

52:23

Carolina toho ve třetí části zatím moc nepředvedla. Carter Hart si musel připsat jeden jediný zákrok, který navíc nebyl nijak náročného rázu.

51:43

Sean Couturier natáhl k dalekonosné střele z osy hřiště a kotouč proletěl těsně vedle levé tyče McElhinneyho brány.

51:22

Radko Gudas se nezvykle jel podívat do útrob útočného pásma. McElhinney si s jeho bekhendovým pokusem ale jednoduše poradil.

50:43

Třetí třetina je zatím poklidnější než předchozí dvě dvacetiminutovky. Flyers stále potřebují jednou skórovat, aby si aspoň o pár minut protáhli tuto sezónu.

49:57

Voráček rozehrál do středního pásma, ve kterém byl van Riemsdyk rychle obsazený a byl donucen jenom nahodit do prostoru nikoho.

49:05

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:05

Foegele slabě vystřelil přes Morina zpoza pravého kruhu. Branku ale netrefil a dopředu se už tlačil Michael Raffl, který nevyzrál na Faulka.

48:43

Andrej Svečnikov posunul puk na osu hřiště k Martinookovi, který si přichystal bekhendové zakončení, nicméně Hart s ním neměl moc starostí.

48:04

Provorov přijel z druhé vlny pro přihrávku od Couturiera. Přes Svečnikova se protáhl ke střele z levého kruhu, jenomže hostující gólman ji vyrazil.

47:08

Sanheim se zčistajasna dostal k dobré střele z levého kruhu. McElhineny tasil svůj pravý beton, ale puk letěl do boční sítě.

46:52

Van Riemsdykova přihrávka proletěla předbrankovým prostorem a u modré čáry ji nedokázal zastavit ani Provorov. Domácí poté vjeli do ofsajdu.

46:27

Laughton přejel útočnou modrou a posunul puk doprava na Voráčka. Ten malinko otálel se zakončením a McElhinney se tak stihl připravit na svůj zákrok.

45:49

Další nepřesnost od hostujícího mužstva. Puk se dostal ke Couturierovi, jenže jeho spoluhráči zrovna hromadně střídali.

44:37

Niederreiter chtěl přihrávat na slepo a proto neměl sebemenší tušení o tom, že posílá puk do místa, ze kterého Aho už dávno odjel.

43:58

Po dlouhé době zahrozili i hosté. Teräväinen přenesl těžiště do hry doprava na Hamiltona, jehož svižná střela tahem proletěla nad břevnem.

43:33

Minimálně šestý icing Caroliny v této třetině. Flyers mohou díky buly v útočném pásmu pokračovat ve vyvinutém tlaku.

42:58

Dnešní debutant Mark Friedmann vystřelil od modré čáry. Hostující brankář si puku všiml na poslední chvíli, ale i tak ho ukryl do lapačky.

42:09

Stejně jako ve druhé části, tak i nyní Flyers svého soupeře zatlačili. McElhinney musel likvidovat pro změnu Laughtonův golfák z vrcholku kruhu.

41:42

Voráčkova střela byla Faulkem sražená doprava na Couturiera, který to zkusil i z hodně těžkého úhlu, ale vyrovnat také nedokázal.

41:04

Oskar Lindblom si vzal puk u levého mantinelu a podél koncové čáry se dostal až k brankovišti. McElhinney ho každopádně vychytal.

40:58

Dokonce se urodil i třetí icing, ale po něm už se Carolina mohla vydat střídat. Kotouč totiž vyletěl do ochranné sítě lemující domácí útočné pásmo.

40:45

Dougie Hamilton se netakticky zbavil kotouče ještě před červenou čarou a zavinil druhý hostující icing během půlminuty.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po 2. třetině:
Střely na branku: 21 – 27 (5:11, 16:16)
Zablokované střely soupeře: 15 – 8
Trestné minuty: 14 – 4
Využité přesilové hry: 1/2 – 0/2
Vyhraná vhazování: 58% – 42%
Bodyčky: 12 – 12.
Ani v prostředním dějství nebyla sebemenší nouze o šance a góly. Flyers byli po změně stran lepším týmem a po snížení Travise Konecnyho dokázali v přesilové hře i vyrovnat, když Voráčkovu střelu protečoval do sítě Sean Couturier. Radost Philadelphie ale netrvala dlouho, protože za necelou minutu a půl se Hurricanes opět dostali do vedení, a to po trefě Jordana Staala. Carolina pak měla i několik dalších dobrých příležitostí, ovšem Carter Hart udržel domácí celek na dostřel.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:49

Corban Knight vybojoval puk na červené čáře a v přechodové fázi si ho stihl vyměnit s van Riemsdykem. Bekhendem ho ale nedokázal usměrnit mimo dosah Curtise McElhinneyho.

39:30

Jaccob Slavin si zpracoval puk na pravé straně a bekhendem vyslal takový mix přihrávky a střely, se kterým neměl Hart sebemenší problém.

39:01

Justin Martinook objel domácí branku a přihrál před pravý kruh na Dougieho Hamiltona. Ten svůj devatenáctý gól ale nepřidal, protože narazil na překážku v podobě Cartera Harta.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:28

Hosté v plném počtu.

38:08

Tentokrát dostal na střelu z první nabito sám Jakub Voráček. Tvrdou ránu mu McElhinney vyrazil dosti neortodoxním zákrokem ve výskoku.

37:39

Voráček jako falešný obránce roztáhl hru doleva na Girouxe. Ten nahodil puk do ohně, ale McElhinneyho po původním zákroku zlikvidoval i van Riemsdykovu dorážku.

37:04

Kotouč vyletěl mimo hrací plochu. Ještě předtím stihl van Riemsdyk přihrát k brankovišti na Couturiera, ale ten se zblízka přes beton McElhinneyho neprosadil.

36:28

Philadelphia ustála čtyřminutové oslabení a během komerční pauzy se může naopak chystat na přesilovku. Hosté hráli v šesti, což rozhodčím neuniklo.

36:23

Domácí v plném počtu.

35:57

Letci dvakrát za sebou odpálili kotouč ven z obranného pásma. Český obránce Gudas se mezitím s bolestivou grimasou dobelhal na střídačku.

35:20

Radko Gudas bolestivě schytal Teräväinenovu ránu. Odneslo to jeho levé koleno, kvůli kterému je de facto vyřazen ze hry. Ta v jeho okolí pokračuje.

34:56

Niedereiter nezpracoval Teräväinenovu přihrávku přes osu hřiště. O pár chvil později neprošla Faulkova rána od modré.

34:26

Faulk zastavil Gudasovo vyhození. Hurikáni rozjeli další přesilovkovou kombinaci, ale dalšímu vyhození Raffla už nezabránili.

33:57

Až nyní mohou hráči Flyers v poklidu vystřídat. Na Slavinovu střelu z vrcholku pravého kruhu si Carter Hart zkušeně počíhal a přerušil hru.

33:45

Svečnikov nepřesně přihrával před brankoviště na Ferlanda. Poté dostal kotouč nazpátek, ale zleva branku minul.

33:26

Další práce pro domácího gólmana, který levým betonem vyrazil svižnou střelu tahem od Hamiltona. Carolina přesto zůstává v útočném pásmu.

33:02

Prvních čtyřicet vteřin z dlouhého oslabení domácí ustáli. Děkovat mohou Hartovi, který mrštnou lapačkou zastavil Wiliamsovou střelu z pravého kruhu.

32:23

Ryan Hartman během útoku Raffla atakoval Foegeleho a při odjezdu na trestnou lavici mu daroval ještě jeden krosček, za což vyfasoval osobní trest. Suma sumárum je to vyloučení 2+2+10 a čtyřminutová přesilovka pro Canes.

31:52

Gudas s Morinem trpělivě rozehrávali z vlastní půlky. Do té se kotouč záhy vrátil, protože Raffl byl hned po přejetí útočné modré tvrdě zastaven.

30:58

Giroux nevyhodil přes Williamse. Canes ještě chvíli bojovali v útočném pásmu, ale pak sami čelili tvrdé střele Sanheima.

30:07

Parádní individuální akce od Sebastiana Aha, který s pukem přilepeným na hokejce obkroužil celé útočné pásmo, avšak z brankoviště ho za Harta nezasunul.

29:13

Gostisbehere byl na útočném výletě všemožně obtěžován. Puk ale udržel a jeho spoluhráči se už snaží najít recept na hostující obranu.

28:09

Voráček ztratil puk při hodně odvážném manévru. Carolina bleskově otočila hru, ale k pořádnému zakončení se tentokrát nedostala.

27:33

27:33 Jordan STAAL - 3:4

27:33

Carolina právě vstřelila branku!
Další hostující akce už končí sedmým gólem tohoto zápasu! Dougie Hamilton se jako obránce zjevil až za Hartovou brankou. Jeho přihrávka se od jednoho z domácích hráčů odrazila k JORDANU STAALOVI a ten už si v levém kruhu věděl rady. Asistence: Dougie Hamilton, Teuvo Teräväinen.

27:19

Niederreiter dostal na hokejku přihrávku z krátkého mantinelu. Před brankovištěm si povyjel do lepšího úhlu, ale Hart ho znovu vychytal lapačkou!

26:57

Oba týmy hrají pěkný bezstarostný hokej. Po hezké zadovce jednoho z domácích hráčů Laughton o kousek přestřelil.

26:24

Hurricanes znovu nebyli daleko od toho, aby při první možné příležitosti odpověděli na inkasovaný gól vlastní trefou. Proti byl přesunující se Hart, který skvělým zákrokem betonem vychytal tutovku Wallmarka!

26:07

26:07 Sean COUTURIER - 3:3

26:07

Philadelphia právě vstřelila branku!
Flyers využívají početní výhodu a srovnávají na 3:3! Giroux neměl kudy vystřelit, a tak zleva vrátil puk na modrou čáru Jakubu Voráčkovi, jehož prudkou přízemní ránu SEAN COUTURIER výtečnou tečí zvedl ho horní poloviny branky. Asistence: Jakub Voráček, Claude GIroux.

25:26

Giroux hodně špatnou přihrávkou vyhnal své spoluhráče do středního pásma a pak sledoval, jak Flyers jedou do odpískaného ofsajdu.

24:59

Máme tady první přesilovou hru pro Philadelphii! Za držení putuje na trestnou lavici hostující obránce Dougie Hamilton.

24:42

Niederreiterovu tvrdou střelu dorážel z vrcholku pravého kruhu Hamilton, ovšem Hart svůj tým i napodruhé podržel dobrým zákrokem.

24:10

Teräväinen svým križným pasem našel vedle domácí branky Fleuryho, který se marně snažil najít nějakou skulinku u Hartovy pravé tyče.

23:45

A další podařená kombinace zakončená přihrávkou z levého křídla. Samuel Morin však McElhinneyho klec přestřelil.

23:10

Začátek druhé části jednoznačně patří Letcům. Couturier na konci dalšího dobrého střídání předložil puk do šance Sanheimovi, ale ten Mrázkova parťáka v brankovišti Caroliny neprostřelil.

22:20

Druhý icing v zápase od Caroliny. Po tom předchozím hosté inkasovali svůj první gól, což nyní určitě nebudou chtít dopustit.

21:27

21:27 Travis KONECNY - 2:3

21:27

Philadelphia právě vstřelila branku!
Vypadá to, že se můžeme těšit na gólově velmi bohaté utkání! Lucas Wallmark nedostal kotouč do bezpečí, ale jenom na hokejku TRAVISE KONECNYHO, který si vyjel do mezikruží a dobře umístěnou střelou zápěstním snížil na 2:3. Asistence: Scott Laughton.

21:19

Menší tlak domácího týmu vyvrcholil další střelou z delší vzdálenosti. Morin si na Curtise McElhinneyho taktéž nepřišel.

20:56

Gudasova střela od modré čáry doletěla na McElhinneyho výstroj. Útočná akce Philadelphie však ještě nekončí.

20:34

Sanheim udělal chybu u obranné modré, ale ve spolupráci s Provorovem rychle obral o kotouč forčekujícího Jordana Staala.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po 1. třetině:
Střely na branku: 5 – 11
Zablokované střely soupeře: 8 – 4
Trestné minuty: 0 – 0
Vyhraná vhazování: 60% – 40%
Bodyčky: 9 – 6.
Flyers se bezesporu chtěli rozloučit se svými fanoušky dobrým výkonem a nejlépe i výhrou. V první třetině jim to ale příliš neklapalo a v dalších čtyřiceti minutách budou muset likvidovat dvougólové manko. Hurricanes i s přispěním trochy štěstí odskočili díky Foegelemu a Faulkovi do vedení 2:0. Poté sice z hezké akce snížil Lindblom, jenže hned z následného střídání upravil stav na aktuálních 3:1 Teuvo Teräväinen.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:49

Špatnou rozehrávku Hägga dostal na hokejku Svečnikov, ale potrestat chybu švédského beka nedokázal. Na druhé straně se pak McElhinney blýskl skvělým zákrokem lapačkou proti dělovce Hartmana.

19:09

Nino Niederreiterem se s kotoučem na holi pěkně obtočil kolem Samuela Morina, ale pak nahrál jenom pod lapačku Harta.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:46

Oba týmy jenom nahodily kotouč ze středního pásma a de facto jej odevzdaly soupeřům. Dopředu se nyní tlačí Carolina.

17:30

Varone objel brankoviště, ale přihrávkou z pravé strany Raffla nenašel. Puk skončil na noze některého z obránců v bílém dresu.

16:49

Gostisbehere pokazil další přihrávku směřující zpoza branky k mezikruží. Puk se díky jeho zásahu dostal mezi modré čáry.

15:40

15:40 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:3

15:40

Carolina právě vstřelila branku!
Pár vteřin po inkasovaném gólu si Canes berou dvougólový náskok zpět! Van Riemsdyk poslal puk na zadní mantinel, kde ho Niederreiter předal Staalovi. TEUVO TERÄVÄINEN jeho přihrávku sice nezpracoval, ale díky nedůrazu obránců k tomu dostal druhou šanci a pak už precizně zakončil mimo dosah rozhozeného Harta. Asistence: Jordan Staal, Nino Niederreiter.

14:19

14:19 Oskar LINDBLOM - 1:2

14:19

Philadelphia právě vstřelila branku!
Po parádní akci je sníženo! Giroux po hostujícím icingu vyhrál vhazování na Sanheima, který potáhl puk po pravém křídle a předložil ho na úplně volného OSKARA LINDBLOMA. Ten měl tolik času, že si stihl připravit nechytatelnou bekhendovou střelu nad McElhinneyho lapačku. Asistence: Travis Sanheim, Claude Giroux.

13:50

Další starosti pro domácího brankáře, v jehož blízkosti operoval Sebastian Aho. Hart si poradil a počkal si na hvizd hlavního arbitra.

13:24

Dougie Hamilton dostal od Niederreitera chytrý pas k modré čáře. Dlouze připravovanou střelou zpoza pravého kruhu ale Harta nepokořil.

12:28

Laughton poslal puk k brankovišti, kde Curtin McElhinney nechtěl rozehrávat a přerušil hru za cenu buly po své pravici.

11:29

11:29 Justin FAULK - 0:2

11:29

Carolina právě vstřelila branku!
Domácím Flyers začíná letošní derniéra pořádně hořknout! Martinook měl velké problémy s krocením McGinnova obloučku. Na ose hřiště mu ale pomohl JUSTIN FAULK a fantastickou střelou švihem zavěsil kotouč k horní tyči. Asistence: Justin Martinook, Brock McGinn.

11:12

Van Riemsdyk neudržel brusli na modré čáře ve chvíli, kdy Voráček po pravé straně vjížděl do útočného pásma – ofsajd.

10:57

S dalším zakončením přispěchal Scott Laughton, ale Dougie Hamilton srazil puk až do ochranné sítě. Následuje komerční pauza.

10:35

Ryan Hartman byl sám překvapený, že k němu prošla přihrávka za obranu. Unáhlenou střelou bekhendem puk za McElhinneyho záda nedostal.

09:20

09:20 Warren FOEGELE - 0:1

09:20

Carolina právě vstřelila branku!
Hosté se v desáté minutě dostávají do vedení! Lucas Wallmark na ose hřiště nezpracoval přihrávku z krátkého mantinelu. Puk se od jeho hokejky ale šťastně odrazil k WARRENU FOEGELEOVI a ten pohotově vystřelil ze svého pohledu k levé tyči. Asistence: Lucas Wallmark, Brock McGinn.

08:54

Čtvrtá formace Philadelphie se usadila v útočném pásmu. Přes pozorně bránící protihráče se ale nedostali k žádnému zakončení.

08:07

Ahovi se vůbec nepovedla krátká předávka na McGinna. Domácí ale zaváhali v rozehrávce a nabídli Hamiltonovi střelu z pravého mantinelu, která byla nepřesná.

07:29

Sean Couturier tak dlouho váhal při brejku dvou na jednoho, až ho zezadu překvapil veterán Williams a kotouč mu čistě sebral.

07:16

Až teď se čas na chvíli zastaví. Williams potáhl kotouč přes střed hřiště, ale pak ho švihem poslal jen do Hartovy náruče.

06:31

Travis Konecny vyřešil akci jeden na jednoho střelou zpoza posledního obránce. Hostující branku však netrefil.

05:51

Samuel Marin potěšil domácí fanoušky tvrdým hitem na Foegeleho. Vše se vešlo do rámce pravidel.

05:25

Hraje se už dlouho bez přerušení. K tomu nedochází ani po střele Hamiltona, kterou na svém těle zastavil Shayne Gostisbehere.

04:41

McElhinney musel rozehrát před napadajícím Voráčkem. Hurricanes se s menšími problémy dostali z obranného pásma a už zase operují před Hartem.

03:57

Aho přenesl hru doleva na Williamse a ještě se sápal po dorážce jeho vyražené střely. Carter Hart napodruhé zasahovat nemusel.

03:03

Couturier se protáhl do útočného pásma a shodil puk doprava na Varoneho, který z úhlu nenašel skulinku v McElhinneyho postoji.

02:24

Foegeleho přihrávku přes osu hřiště vystihl Couturier a nepustil ji do dobré střelecké pozice pro Mäenalanena.

01:20

Napodruhé už to měl domácí gólman mnohem složitější, neboť Pesceho pokus od modré hokejkou tečoval Aho. Hart ale rychle zareagoval a schoval puk do své výstroje.

00:25

První zákrok pro Cartera Harta nepatřil mezi ty složité. Staalovu střelu z mezikruží jednoduše vyrazil.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Sanheim, Provorov, Friedman, Gostisbehere, Gudas, Hägg, Morin – Konecny, Couturier (A), Giroux (C) – Voráček (A), Laughton, J. van Riemsdyk – Hartman, Knight, Lindblom – Varone, M. Raffl.

Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, H. Fleury – Williams (C), Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, J. Staal (A), Ferland – Martinook, Wallmark, Svečnikov – B. McGinn, Mäenalanen, Foegele.

Rozhodčí: Peel, O´Rourke – Mach, Kovachik.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

30.03.2019 Carolina – Philadelphia 5:2
04.01.2019 Philadelphia – Carolina 3:5
01.01.2019 Carolina – Philadelphia 3:1
06.04.2018 Philadelphia – Carolina 4:3
18.03.2018 Carolina – Philadelphia 2:4
Philadelphia Flyers

Letci ve druhé polovině základní části mohutně dotahovali vzniklé manko z nepovedeného podzimu. V jednu chvíli se reálně vrátili do hry o play-off, jenomže v mnoha důležitých zápasech selhali. V posledních dnech už je to od Philadelphie jedno velké trápení. Před dvěma dny prohrála 3:7 na ledě St. Lousi Blues, předtím 2:6 v Dallasu a v poměru 0:3 nestačila také na Rangers. Z předchozích sedmi zápasů Flyers uspěli jen jednou a před jejich letošní derniérou je jasné, že v tabulce Východní konference obsadí konečné jedenácté místo, z něhož ztrácí na osmé Blue Jackets čtrnáct bodů.

Nejproduktivnější hráči:
• C. Giroux – 82 bodů (22+60)
• S. Couturier – 75 bodů (32+43)
• J. Voráček – 65 bodů (20+45).
Carolina Hurricanes

Hostující tým před dvěma dny splnil vytoužený cíl a po deseti letech se konečně probojoval do play-off. Nemalým dílem se o to zasloužil český brankář Petr Mrázek, který se ve druhé polovině základní části dostal do skvělé formy. Tu ukázal i proti New Jersey, když inkasoval jen jednou ze sedmatřiceti střel a pomohl Carolině vyhrát třetí z posledních čtyř zápasů. Před tím posledním v základní části jsou Hurricanes na sedmém místě Východní konference, z něhož ztrácí dva body na šestý Pittsburgh, ale zároveň ještě můžou klesnout pod Columbus, což by znamenalo první vyřazovací kolo proti suverénní Tampě Bay.

Nejproduktivnější hráči:
• S. Aho – 83 bodů (30+53)
• T. Teräväinen – 74 bodů (20+54)
• J. Williams – 53 bodů (23+30).

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Philadelphií Flyers a Carolinou Hurricanes!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes

3:4

konec (1:3, 2:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. Lindblom (Sanheim, Giroux), 22. Konecny (Laughton), 27. Couturier (Voráček, Giroux) – 10. Foegele (Wallmark, B. McGinn), 12. Faulk (Martinook, B. McGinn), 16. T. Teräväinen (J. Staal, Niederreiter), 28. J. Staal (D. Hamilton, T. Teräväinen)

Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Sanheim, Provorov, P. Myers, Gostisbehere, Gudas, Hägg, Morin – Konecny, Couturier (A), Giroux (C) – Voráček (A), Laughton, J. van Riemsdyk – Hartman, Knight, Lindblom – Varone, M. Raffl.

Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, H. Fleury – Williams (C), Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, J. Staal (A), Ferland – Martinook, Wallmark, Svečnikov – B. McGinn, Mäenalanen, Foegele.

Rozhodčí: Peel, O´Rourke – Mach, Kovachik

Diváci: 19 433

Průběh zápasu
1. třetina
09:20 CAR 0:1 Foegele (Wallmark, B. McGinn)
11:29 CAR 0:2 Faulk (Martinook, B. McGinn)
14:19 PHI 1:2 Lindblom (Sanheim, Giroux)
15:40 CAR 1:3 T. Teräväinen (J. Staal, Niederreiter)
Po 1. třetině
2. třetina
21:27 PHI 2:3 Konecny (Laughton)
24:59 CAR 2 D. Hamilton, držení
26:07 PHI 3:3 Couturier (Voráček, Giroux)
27:33 CAR 3:4 J. Staal (D. Hamilton, T. Teräväinen)
32:23 PHI 2+2 Hartman, nedovolené bránění+hrubost
PHI 10 Hartman, nesportovní chování
36:28 CAR 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Williams
Po 2. třetině
3. třetina
Konec