Menu

Hokej

NHL

Toronto Maple Leafs – Minnesota Wild

3:4

konec (2:1, 1:2, 0:1)

03.01.2019, 20:13 • Scotiabank Arena, Toronto • David Suchý

Tipsport: 1.97 4.0 3.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání:

1. Jared Spurgeon (MNS) 1+2
2. Mitchell Marner (TOR) 2+0
3. Devan Dubnyk (MNS) 3 inkasované branky, 38 zásahů (22:52:40)
Československá stopa

Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
Statistiky utkání:

Střely na branku – 41:34.
Zblokované střely – 13:18.
Vyloučení – 2:5.
Využití přesilovek 0/5 – 0/2.
Vhazování – 43:27.
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Minnesoty, která v dnešním utkání neustále dotahovala, nakonec však vítězí poměrem 4:3. Poslední perioda nám sice nabídla drtivý nápor Toronta, avšak o jedinou a zároveň rozhodující branku se postaral hostující Parise. Posléze si Toronto připsalo několik velice zajímavých šancí, avšak Dubnyk svůj celek výrazně podržel. Minnesota tak dokázala obrat o body druhý celek konference, zároveň Toronto prohrálo druhé domácí utkání v řadě.

Konec zápasu.

59:40

Tyč zazvolina za Dubnykem, domácí mají obrovský nápor!

59:34

Oddechový čas pro hosty.

59:00

Matthews střílel po přihrávce z pravé strany, i tentokráte byl Dubnyk úspěšnější. Hra se často kouskuje, kanadský brankář opět přikryl touš.

58:24

Odražený puk směřoval na Browna, který se zjevil mezi kruhy, odkud trefil výstroj brankáře Dubnyka. Toronto stále hraje v šesti, následovat bude vhazování.

58:02

Prázdnou branku se snažil trefit Zucker, avšak bekhendem zamířil kousek vedle branky. Icing z toho nebude, hostující forvard totiž střílel za červenou čárou.

57:30

Toronto to zkouší v šesti!

57:20

Parise málem fauloval rozehrávajícího Ožiganova, nakonec ale stačil včas vytáhnout hokejku. Na druhé straně si Dubnyk poradil s přízemní střelou Kadriho.

56:12

Marner předal puk zpět před branku na Tavarese, který s ním trochu zamíchal, avšak poté ho zasunul vedle svatyně. Minnesota se dostala z pásma.

55:36

Střela od modré čáry nebyla vůbec přesná, Dubnyk nezasahoval. Hra je opět přerušena, mezitím nám do konce utkání zbývá pouze pět minut.

54:02

Minnesota má pořádné problémy. Rielly si připsal dvě ostré střely, ani jedna ale neprošla až do sítě. Poté to zkoušel také Marner, jehož střelu tečoval do ochranné sítě Kadri.

53:07

Domácí rozjeli přesilovkový kolotoč, na jehož konci byl talentovaný Marner. Rána švihem směřovala pouze do Dubnyka, který měl navíc zakrytý výhled vlastním hráčem.

52:14

Minnesota už lapala po dechu, druhá formace byla ve svém pásmu dobré dvě minuty. Vše končí vyhozením přes všechny čáry, hra se vrací zpět před Dubnyka.

52:09

Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jonas Brodin – 2 min., podrážení).

51:21

Toronto si přichystalo opravdu drtivý nápor, avšak soupeř zatím odolává. Hostující Murphy si ale hodil puk daleko od hokejky, následná rána od Dermotta směřovala vedle.

49:20

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:20

Toronto celou situaci překombinovalo, Marnerova zpětná přihrávka přeskočila hůl Hainseymu. Domácí museli vyklidit pásmo, což pochopitelně hrálo do karet soupeři.

48:14

První formace domácích se celkem snadným způsobem dostala do pásma. Marner si nabruslil k levému kruhu, odkud bekhendem ale nepřekonal Dubnyka.

47:54

Vyloučení v týmu Minnesota Wild (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).

47:20

Po pravém křídle to zkoušel domácí Johnsson, který střílel na branku soupeře, kterou ale vůbec netrefil. Chvíli poté se kupředu dostával hostující Parise.

46:19

Naopak se soupeř nastěhoval před branku soupeře, což ale nevedlo k ničemu nebezpečnému. Na druhé straně se sám na bránu hnal Granlund, který ale nepropálil Hutchinsona.

45:21

Vlastní branku nyní obkroužil hostující Fehr, kterému se ale nepodařilo konstruktivně rozjet akci svého celku. Naopak přišla celkem zbytečná ztráta puku.

44:21

44:21 Zach PARISE - 3:4

44:21

Minnesota právě vstřelila branku!
Hosté jdou poprvé v utkání do vedení! Obrovskou chybu udělal ve vlastním pásmu Matthews, který poslal puk přímo na hůl Coylea, jenž ještě vyšperkoval situaci přihrávkou na ZACHA PARISEHO, který bez váhání propálil brankář Hutchinsona.

43:30

Na druhé straně se kupředu dostával útočník Parise, který sice obral protihráče o puk, posléze ale narazil na dalšího soupeře, kterým byl Nylander.

42:33

Dermottovo nahození bylo pro brankáře hodně nepříjemné, Dubnyk totiž jeho ránu vůbec neviděl. I tak dokázal zasáhnout ramenem, Toronto se ale herně zvedá.

41:21

Gardiner předal do tandemu na Riellyho, který prověřil brankáře Dubnyka. Ten si s jeho pokusem hravě poradil, Minnesota ale čelí tlaku soupeře.

40:10

Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo mnohem lépe pro hostující celek, který opět vyhrál buly pro soupeře. Do útočného pásma okamžitě zajel Marner.

40:01

Začala třetí třetina.
Máme za sebou druhou třetinu, která rovněž nabídla velice zajímavou podívanou. Tentokráte do periody vstoupili lépe hráči Minnesoty, kteří se dostali k vyrovnávací trefě. Nerozhodný výsledek ale moc dlouho nevydržel, první branku v letošní sezóně vsítil domácí Nylander, který tak Torontu vrátil vedení. Netrvalo to ani dvě minuty a soupeř si přichystal rychlou odpověď, na dosavadních 3:3 totiž skóroval Spurgeon. Poslední třetina slibuje hodně zajímavou zápletku!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:17

Ani tentokráte se Torontu přesilová hra moc nepodařila, vyloučený Granlund okamžitě odjel na střídačku. Mezitím se domácí dokázali usadit v pásmu soupeře.

38:15

Dubnyk musel dvakrát během krátkého časového sledu zasahovat, následně ještě Marleau vracel kotouč před branku, kde ale nebyl nikdo ze spoluhráčů.

37:42

Tyč i na druhé straně! Do samostatného úniku se dostal Fehr, který zvolil bleskové zakončení zápěstím, ránu ale poslal pouze do levé konstrukce.

37:11

Tyč! Marner byl opět velmi blízko k hattricku, avšak v tomto případě orazítkoval pouze vzdálenější konstrukci. Dubnyk měl naprosto zakrytý výhled.

36:42

Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Mikael Granlund – 2 min., hákování).

36:17

Tentokráte se na vhazování prosadil domácí Kadri, který tak založil akci svého celku. Posléze se tentýž hráč dostal mezi kruhy, kde ho zastavila dvojice protihráčů.

35:25

Dermott rychle přenesl hru na volného Ožiganova, který to zkoušel střílenou přihrávkou. Ta se sice neujala, poté ale Dubnyk zasahoval proti zakončení těsně před brankou.

34:17

Za brankou soupeře operoval hostující Staal, který zkoušel zpětnou přihrávkou najít Zuckera, jenomže puk nakonec směřoval mimo dosah druhého jmenovaného.

33:11

Hutchinson si nechtěl přidělávat komplikace, proto puk schoval pod sebou. Hra je opět přerušena, za pár vteřinek se bude vhazovat po levici domácího brankáře.

32:31

Směrem vpřed se probíjel Greenway, který sice tělem poslal k zemi soupeře, o faul se ale nejednalo. Následné nahození musel Hutchinson schovat do výstroje.

31:21

K pravému hrazení si sjel domácí Zajcev, který z této pozice úplně minul branku. Aby toho nebylo málo, tak dostal nabito Tavares, jenž ale vůbec netrefil kotouč.

29:36

29:36 Jared SPURGEON - 3:3

29:36

Minnesota právě vstřelila branku!
Je tu hodně rychlá odpověď, hosté srovnávají krok! Minnesota se nastěhovala s pukem před brankáře, poté měl kolem sebe dostatek prostoru JARED SPURGEON, který ránou mezi betony propálil Hutchinsona. Své udělal také Niederreiter, který clonil kanadskému brankáři.
Asistence: Jordan Greenway, Nino Niederreiter.

29:31

Posléze si Toronto připsalo další kontr, jenomže Matthews nedokázal předat do tandemu na Johnssona. Na opačné straně střílel Parise do lapačky Hutchinsona.

28:16

28:16 William NYLANDER - 3:2

28:16

Toronto právě vstřelilo branku!
Zničehonic je tu vedoucí branka Maple Leafs! Nahození směřovalo za branku, kde si Matthews vyměnil kotouč s WILLIAMEM NYLANDEREM, který si nabruslil před Dubnyka. Švédský forvard zakončil přesně pod břevno, navíc vstřelil svůj první letošní gól!
Asistence: Auston Matthews, Travis Dermott.

28:02

Hodně kostrbatým způsobem to před malým momentem zkoušel hostující Niederreiter, který se probil až k pravému kruhu, odkud trefil levý beton Hutchinsona.

27:20

Koivu vymýšlel nezištnou přihrávku na Greenwaye, který to měl na dlouhou hokejku. V opačném případě by se druhý jmenovaný dostal sám před Hutchinsona.

26:13

O rychlou odpověď se za domácí pokoušel Dermott, který pálil pouze do hostujícího brankáře. Toronto se najednou herně zvedlo, navíc výrazně zpřesnilo kombinace.

25:09

25:09 Mikko KOIVU - 2:2

25:09

Minnesota právě vstřelila branku!
Je tu vyrovnávací branka Minnesoty! Hosté ubránili přesilovou hru, poté se rozhodli založit protiakci, kterou zakončoval MIKKO KOIVU. Opět se jednalo o velice šťastný odraz k finskému útočníkovi, ležící Hutchinson byl tentokráte zcela bez šance na reakci.
Asistence: Zach Parise, Jared Spurgeon.

25:03

Toronto tak první přesilovou hru nevyužilo, nejednalo se ale o nic špatného. Hned dvě zakončení vyprodukoval Marner, který ale při druhém pokusu trefil Brodina.

24:07

Minnesota podruhé vyhodila, posléze se soupeř přeci jenom usadil v útočném pásmu, načež Marnerova rána od pravého kruhu nadělala Dubnykovi nečekané problémy.

23:23

Domácí nedokázal uspět na vhazování, soupeř tak v poklidu vyhodil až za branku Hutchinsona. Toronto tak bude muset zaútočit ze svého vlastního pásma.

22:47

Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Eric Staal – 2 min., hákování).

22:27

Od modré čáry zkoušel vypálit domácí Gardiner, avšak Dubnyk celou dobu střelu viděl. Toronto prožívá hodně aktivní úvod, podobný jako v první periodě.

21:19

Minnesota vstoupila do druhé třetiny hodně opatrně, přičemž se po kontaktu s protihráčem na zemi ocitl Granlund, o faul se dle rozhodčího ale nejednalo.

20:10

Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hosty, konkrétněji se na vhazování prosadil Koivu, který ale buly vyhrál pouze pro soupeře.

20:01

Začala druhá třetina.
Máme za sebou první periodu, která nám nabídla raketový start v podání Toronta. Domácí vstřelili první branku už po sedmi vteřinách hry, navíc ani druhá trefa na sebe nenechala dlouho čekat. Minnesota se ale rychle vzchopila, výsledkem byla kontaktní trefa. Hosté si i posléze vytvořili řadu zajímavých příležitostí, avšak pokaždé se velmi dobrým způsobem činil brankář Hutchinson. Doufejme, že také druhá třetina bude podobě atraktivní.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (John Tavares – 2 min., sekání).
Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Marcus Foligno – 2 min., sekání).

19:20

Marner byl blízko hattricku! Talentovaný forvard zakončoval u bližší tyče, nicméně svoje zakončení zřejmě poslal pouze do Dubnyka.

19:05

Na jedné straně na poslední chvíli promáchl Matthews, posléze se před Hutchinsonem utvořil menší závar, který nic nepřinesl. Bude se vhazovat v útočném pásmu Wild.

18:10

Zdálo se, že se Toronto provinilo postavením mimo hru, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. I tak domácí nezakončili, následně Tavares nepředal puk Marnerovi.

17:15

Poté to nahozením na branku zkoušel hostující Niederreiter, který rovněž neuspěl. Minnesota je jednoznačně aktivnější, domácím chybí větší pohyb.

16:15

Rielly trefil pouze protihráče před sebe, proto se musel vracet zpět. Rychleji byl ale u puku hostující Coyle, jehož ránu z velkého úhlu dokázal Hutchinson zneškodnit.

15:07

Hezká akce v podání hostů končí dalším zakončením. Tentokráte si mezi kruhy sjel Brodin, který mířil pouze doprostřed branky, což byla rutinní záležitost pro Hutchinsona.

14:23

Suter měl starosti s neposedným pukem, nakonec ho stačil před napadajícím Kadrim odehrát. Minnesota se posléze dostala vpřed, Koivu ale nevyzrál na Hutchinsona.

13:17

Matthew opět přeposlal puk na modrou čáru, kde ale chyboval jeden z obránců. K samostatnému úniku se tedy dostal Parise, který zamířil pouze do brankáře.

12:15

Fehr zkoušel napálit puk na Hutchinsona, který měl velké problémy s neposedným kotoučem. Ten nakonec vydržel v jeho výstroji, hra je tak přerušena.

11:24

Toronto se dostalo do problémů, nicméně nakonec to zvládlo celkem pohotovým způsobem. Na ledovou plochu se dostala třetí formace domácích, o rozehrávku se stará Dermott.

09:10

09:10 Charlie COYLE - 2:1

09:10

Minnesota právě vstřelila branku!
Hosté se vracejí zpět do zápasu! Nahození od pravého hrazení ještě Hutchinson vyrazil, jenomže naneštěstí pro něj se ve zmatku nejlépe zorientoval CHARLIE COYLE, který bekhendovým pokusem zvedl puk nad lapačku domácího brankáře.
Asistence: Luke Kunin, Jared Spurgeon.

08:57

Nepříjemný odraz puku málem musel řešit brankář Dubnyk, avšak touš proletěl kousek od jeho svatyně. Následně Folignovi nevyšel výpad po pravém křídle, dobře zasahoval Zajcev.

08:20

Na opačné straně se málem do šance dostal Koivu, na poslední chvíli ho ale dokázal od puku odtlačit Hainsey. Hosté se ale usadili kolem branky soupeře.

07:21

Do zajímavé příležitosti si před malým momentem nabruslil domácí Nylander, který se dostal až před brankáře, jenomže puk poslal pouze do ramena Dubnyka.

06:27

Minnesota se snažila o rychlou odpověď, avšak na svém místě byl brankář Hutchinson, který opět přerušil hru. Je tu úvodní komerční přestávka tohoto zápasu.

05:38

05:38 Mitchell MARNER - 2:0

05:38

Toronto právě vstřelilo branku!
Je tu další branka v hostující síti! Javorové listy se dostaly do přečíslení, které využily dokonalým způsobem. Samotný kontr táhl sám MITCHELL MARNER, který si vyměnil puk s Tavaresem, jehož finální přihrávka směřovala před poloprázdnou branku.
Asistence: John Tavares, Ron Hainsey.

05:10

Hutchinson si připsal další zákrok, tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného. Kanadský brankář sevřel puk do své lapačky, hra je opět přerušena.

04:21

Na modré čáře měl hodně prostoru Suter, jehož rána se zastavil o pravý beton brankáře. Posléze se domácí osvobodili, soupeř úvodní přesilovou hru nevyužil.

03:17

Foligno zkoušel nahodit podél mantinelu, tuto přihrávku zachytil pouze jeden z protihráčů, který se daleko nedostal. Vzápětí přichází ofsajd Minnesoty Wild.

02:31

Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Pär Lindholm – 2 min., sekání).

02:31

Brodin se u pravého hrazení dostal do menších problémů, nakonec to ale zvládl. Minnesota ale neměla klid na rozehrávku, proto Pateryn vyhodil za modrou čáru.

01:21

První zákrok si připsal také brankář Hutchinson, který pokryl zakončení z levého kruhu. Posléze se domácí zkoušeli dostat na druhou stranu, o což se postaral Nylander.

00:07

00:07 Mitchell MARNER - 1:0

00:07

Toronto právě vstřelilo branku!
Tak to bylo skutečně hodně rychlé, dost možná nejrychlejší branka letošního ročníku NHL! Toronto se celkem kostrbatým způsobem dostalo do útočné třetiny, tam se puku ujal MITCHELL MARNER, který bekhendovým zakončením překonal Dubnyka, jenž inkasuje už po několika vteřinách. Nejrychlejší branka historie NHL to ale není, ta totiž padla už po pěti sekundách.
Asistence: Connor Brown, John Tavares.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Toronto Maple Leafs: Hutchinson (Kaskisuo) – Hainsey (A), Rielly, N. Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Marner (C), Tavares, Co. Brown – W. Nylander, Matthews, A. Johnsson – Kapanen, Kadri (A), Marleau – Moore, F. Gauthier, P. Lindholm.

Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Pateryn, Brodin, Prosser, Bartkowski – Mikael Granlund, E. Staal, Zucker – Kunin, Coyle, Parise (A) – Niederreiter, M. Koivu (C), Greenway – Hendricks, Fehr, M. Foligno.

Rozhodčí: Morton, O'Halloran – Cherrey, Nagy.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Minnesota Wild

Na opačné straně stojí trápící se Minnesota, která si vede o poznání hůře. Minnesota totiž okupuje až desátou pozici západní konference, na vedoucí Winnipeg ztrácí už třináct bodů. Hostující tým tohoto střetnutí se nachází v hodně nešťastné formě, zvítězil pouze v jediném z posledních pěti zápasů. Bylo tomu tak v souboji právě proti Winnipegu, který prohrál poměrem 1:3. Minnesota v minulém kole nezvládla souboj s Pittsburghem, který nakonec otočil výsledek na konečných 3:2. Minnesotě se na ledě soupeřů moc nedaří, dohromady vyhrála v osmi zápasech, hůř je na tom už jen Los Angeles, Chicago a St. Louis.

Nejproduktivnější hráči:

Mikael Granlund – 36 bodů (11+25)
Zach Parise – 33 bodů (17+16)
Ryan Suter – 27 bodů (4+23)
Toronto Maple Leafs

Hokejisté Toronta letos předvádějí velice povedené výkony, které stačí na dosavadní druhou pozici východní konference. Javorové listy doposud nasbíraly čtyřiapadesát bodů, na vedoucí celek konference ztrácí propastných deset bodů. Toronto v minulém zápase přišlo o pětizápasovou sérii bez porážky, na domácím ledě totiž nestačilo na New York Islanders, kterému podlehlo poměrem 0:4. Domácí celek tohoto utkání sbírá body spíše ve venkovních zápasech, v tabulce domácích mužstev se nachází až na sedmé pozici, přičemž z devatenácti odehraných zápasů zvítězil ve dvanácti případech.

Nejproduktivnější hráči:


Mitchell Marner
– 53 bodů (13+40)
John Tavares – 44 bodů (26+18)
Morgan Rielly – 44 bodů (13+31)

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zámořská NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Toronto Maple Leafs a Minnesota Wild.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Toronto Maple Leafs – Minnesota Wild

3:4

konec (2:1, 1:2, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Marner (Co. Brown, Tavares), 6. Marner (Tavares, Hainsey), 29. W. Nylander (Matthews, Dermott) – 10. Coyle (Spurgeon, Kunin), 26. M. Koivu (Parise, Spurgeon), 30. Spurgeon (Greenway, Niederreiter), 45. Parise

Toronto Maple Leafs: Hutchinson (Kaskisuo) – Hainsey (A), Rielly, N. Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Marner (C), Tavares, Co. Brown – W. Nylander, Matthews, A. Johnsson – Kapanen, Kadri (A), Marleau – Moore, F. Gauthier, P. Lindholm.

Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Pateryn, Brodin, Prosser, Bartkowski – Mikael Granlund, E. Staal, Zucker – Kunin, Coyle, Parise (A) – Niederreiter, M. Koivu (C), Greenway – Hendricks, Fehr, M. Foligno.

Rozhodčí: Morton, O'Halloran – Cherrey, Nagy

Průběh zápasu
1. třetina
00:07 TOR 1:0 Marner (Co. Brown, Tavares)
02:31 TOR 2 P. Lindholm, sekání
05:38 TOR 2:0 Marner (Tavares, Hainsey)
09:10 MNS 2:1 Coyle (Spurgeon, Kunin)
19:40 TOR 2 Tavares, sekání
MNS 2 M. Foligno, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
22:47 MNS 2 E. Staal, hákování
25:09 MNS 2:2 M. Koivu (Parise, Spurgeon)
28:16 TOR 3:2 W. Nylander (Matthews, Dermott)
29:36 MNS 3:3 Spurgeon (Greenway, Niederreiter)
36:42 MNS 2 Mikael Granlund, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
44:21 MNS 3:4 Parise
47:54 MNS 2 HL příliš mnoho hráčů
52:09 MNS 2 Brodin, podrážení
Konec