Menu

Hokej

Mistrovství světa do 20 let

USA – Česko

3:1

konec (1:0, 1:0, 1:1)

03.01.2019, 02:08 • Save-On-Foods Memorial Centre • Čtvrtfinále • Johan Čáp (@CAPJohanCZ)

Tipsport: 1.32 7.66 5.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Co dodat. Český výběr se sice dokázal dostat v poslední chvíli dostat zpátky do zápasu, když se díky trefě Martina Kauta v přesilovce z 52. minuty mohl radovat z kontaktní trefy. Jenže následně mu podobně jako v předchozím průběhu duelu scházelo štěstí, jenže zejména množství střeleckých šancí. Vždyť čeští hráči si připsali dvakrát méně ran na branku než jejich soupeř. Na USA čeká v semifinále jeden z dvojice Rusko – Slovensko.

Kde hledat příčiny porážky? U brankáře rozhodně ne. Zprvu možná překvapivá volby Lukáše Dostála se ukázala jako trefa do černého. Po dlouhé době měla česká dvacítka stabilního a výborně chytajícího golmana. Problém nicméně spíše čněl v útoku a obraně. Vychovávají se v Česku kvalitní beci, kteří by se stylem své hry dokázali vyrovnat celosvětovému trendu? Neovlivnila obrovská očekávání (slovy médií šlo o nejsilnější českou sestavu za posledních 15 let) či následné podceňování fanoušků výkony tuzemských mladíků? Tohle je spíše úkol a zamyšlení pro analytiky a hokejové novináře, fakta ale hovoří jasně. Čtrnáctý světový šampionát dvacetiletých končí Češi bez medaile. Je to problém? Odpoví asi až hokejová budoucnost. Ode mě je to z chladné Victorie pro dnešek vše, přeji hezký zbytek nového dne. (04:31:32)

Direktoriát turnaje vybral i tři nejlepší hráče turnaje českého týmu, kteří budou již kvůli konci Varaďova výběru oceněni už nyní. Ocenění obdrží brankář Lukáš Dostál, David Kvasnička a Martin Kaut.
Nejlepší hráči utkání: Noah Cates (USA) – Lukáš Dostál (Česko)
Střely na branku celkem: USA – Česko 41:19

Konec zápasu.

59:22

59:22 Alexander CHMELEVSKI - 3:1

59:22

Spojené státy právě vstřelily branku!
Konec českých nadějí. Po chybě při zadovce na levé straně útočného pásma se dostal k puku ALEXANDER CHEMELEVSKI, jemuž se podařilo chopit šance na výbornou. Zamířil a trefil přesně levou stranu opuštěné české klece. Asistence: Mikey Anderson.

59:07

Dostál je na střídačce!

58:52

Jeníkův nápor nevyšel, česká formace se musí vracet zpět.

58:02

Necelé dvě minuty do konce základní hrací doby, USA drží puk na české obranné třetině.

57:43

Dostál prozatím zůstává v brance!

57:42

Američanům se nepovedlo korektně rozehrát, což je také důvodem aktuálně pískaného icingu. Česká ofenzíva se může přesunout před americkou branku, nicméně až po time-outu, jež si vyžádal kouč Václav Varaďa.

56:36

Český výkon je opticky daleko lepší, hlavní opory týmu si začínají postupně věřit. Nečas i Zadina nyní předvádějí akce, které od nich čeští fanoušci zřejmě chtěli vídat celý šampionát. Prozatím jim ale schází štěstí.

55:40

Americké kleště se svírají, když Jack Drury pálil několikrát z pravé strany. Pro tentokrát ale vedle branky.

54:55

Martin Nečas to chtěl vzít viditelně na sebe, jenže teď to asi nebylo vhodné. Američané jej totiž v přesile zablokovali. O střelu se po chvíli pokusil i vracející se Kaut, ale mířil jen do Primeaua.

53:49

Jason Robertson se až příliš dlouho rozhodoval co s pukem, čeští beci mu jej tak bez potíží vypíchli a vyhazují kotouč. Češi se pro tuto chvíli osvobozují.

53:09

Čechy nyní čeká další oslabení. Martin Kaut (CZE) zřejmě nezvládl frustraci ze sporného zákroku na Nečase a Norrise podrazil v moment, kdy americký plejer vjížděl do střelecké pozice. Oba dva rivalové poté vjeli po ledě do české branky.

52:26

Češi pokračují i nadále v presu na americkou branku, když se dostávají do častějších střeleckých pozic. Z Američanů již viditelně lehce spadlo velké sebevědomí, osud duelu rozhodně ještě není jistý. Nyní je na řadě komerční pauza.

51:29

51:29 Martin KAUT - 2:1

USA – Česko

3:1

konec (1:0, 1:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Cates (J. Hughes), 27. Norris (Robertson), 60. Chmelevski (M. Anderson) – 52. M. Kaut (Nečas, Jeník)

USA: Primeau (Keyser) – Q. Hughes, Kemp, Samberg, M. Anderson, M. Samuelsson, St. Ivany, Miller – Farabee, Norris, Robertson – Cates, Barratt, Madden – Cockerill, Poehling, Wahlstrom – Drury, J. Hughes, Chmelevski – O'Brien.

Česko: Dostál (Škarek) – J. Galvas, Kvasnička, F. Král, D. Mikyska, Šalda, Bukač – M. Kaut, Nečas, Zadina – Jeník, Hladonik, Machala – Lauko, Kondelík, Hrabík – Pekař, Kern, Pour – Plášek ml..

Rozhodčí: Alarie (CAN), Björk (SWE) – Goljak (BLR), Šišlo (RUS)

Průběh zápasu
1. třetina
05:09 CZE 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Jeník
09:30 CZE 2 Dostál, zdržování hry / zašlapování puku, odpyká Pour
12:12 USA 1:0 Cates (J. Hughes)
Po 1. třetině
2. třetina
26:10 USA 2:0 Norris (Robertson)
Po 2. třetině
3. třetina
49:55 USA 2 M. Anderson, podrážení
51:29 CZE 2:1 M. Kaut (Nečas, Jeník)
53:09 CZE 2 M. Kaut, nedovolené bránění
59:22 USA 3:1 Chmelevski (M. Anderson)
Konec