Menu

Hokej

Play-off NHL

Nashville Predators – Winnipeg Jets

2:6

konec (0:0, 2:4, 0:2) Stav série: 2:3

06.05.2018, 03:30 • Bridgestone Arena, Nashville • Semifinále Z. konference • Michal Břuchanský

Z tohoto střetnutí je to vše, mějte se fajn. (06:17:28)
Československá stopa v utkání
Marko Daňo (WPG)
do hry nezasáhl.
Tři hvězdy utkání:
1. Kyle Connor (WPG) 2+1
2. Mark Scheifele (WPG) 1+1
3. Blake Wheeler (WPG) 0+3.
Statistiky zápasu:

Střely na branku: 40 – 32 (11:7, 9:15, 20:10)
Zablokované střely soupeře: 20 – 16
Trestné minuty: 6 – 2
Využité přesilové hry: 0/1 – 1/3
Góly v oslabení: 1 – 0
Bodyčky: 23 – 27
Vyhraná vhazování: 59% – 41%.
Je dobojováno! Utkání o postupový mečbol končí vítězstvím Winnipegu, který o své výhře 6:2 rozhodl především ve druhé polovině prostředního dějství. Yannick Weber v něm sice odpověděl na Stastného vedoucí trefu, jenže Jets bleskově odskočili do stavu 4:1 a svůj náskok si bez sebemenších problémů udrželi až do konce zápasu. Kanadský celek tedy vede v sérii 3:2 a za dva dny může na domácím ledě slavit postup do finále Západní konference.

Konec zápasu.

59:16

Ještě jeden zákrok pro Connora Hellebuycka, jenž pravou nohou vykopl prudkou Turrisovu střelu z pravého kruhu.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:06

Utkání se už jenom dohrává a znát je to i na hledišti, které v posledních minutách výrazně prořídlo. Je otázkou, zda se diváci v Nashvillu ještě dočkají dalšího zápasu v rámci této sezóny.

57:08

Až nyní si domácí mohou odfrknout. Po zakázaném uvolnění přinutili hosty vjet do postavení mimo hru a pokračovat se bude až po závěrečné reklamní pauze.

56:29

Tlak Winnipegu skončil, ale jen pár sekund trvalo, než se vrátil před Sarose, jenž tentokrát likvidoval dělovku zpoza levého kruhu od Bena Chiarota.

55:56

Jets se navíc dostali s kotoučem do útočného pásma, kde po několika přihrávkách zleva pálil Armia a Saros musel zasahovat betonem.

55:16

V posledních okamžicích je Nashville výrazně aktivnější, jeho šance na zisk třetího bodu v sérii už však jsou naprosto minimální.

54:15

Fischer pálil během přečíslení dvou na jednoho, Hellebuyck zasáhl a Salomäki místo dorážky přihrával na modrou k Ellisovi, který se rovněž neprosadil.

53:21

Ryan Ellis po přihrávce od Smithe pálil od modré, od Hellebuyckova betonu se puk odrazil k Fialovi, jenž byl těsně bráněn a bekhendová dorážka si cestu do branky nenašla.

53:10

Jeden z domácích hráčů byl ve středním pásmu hodně tvrdě dohraný, Turris mezitím pokračoval ve své akci a zakončil ji střelou z pravého kruhu do připraveného Hellebuycka.

52:24

Saros se po svém nástupu do brankoviště rozhodně nenudí. Nyní musel likvidovat Myersův projektil od modré čáry, po kterém se Lowry sice dostal k dorážce, ale ta přesná nebyla.

51:55

Domácí v plném počtu.

51:34

Jets u modré čáry rozjeli rychlou souhru na jeden dotek. Přečtená přihrávka Bryana Littlea ji ale zbrzdila a puk se následně dostal až do ochranné sítě.

50:53

Tentokrát už se Dustin Byfuglien naplno opřel do rány příklepem z osy hřiště, avšak Saros si s rychle letícím kotoučem opět poradil.

50:12

Napřažený Byfuligen si u modré čáry řekl o přihrávku od Wheelera. Po ní svou střelu odložil a Saros na zakončení zápěstím našel potřebný recept.

49:55

Naděje Nashvillu na zdramatizování zápasu se ještě více přiblížily nule. Mattias Ekholm totiž krosčekem fauloval Armiu a daroval Tryskáčům přesilovou hru.

49:47

Josh Morrissey se ocitl v nepříliš komfortní pozici na břiše, ale i tak dokázal vypíchnout kotouč Fialovi, který se zrovna pokoušel o finální stahovačku.

49:13

Čtvrtý útok Jets se usadil před Sarosem. Copp prokázal vynikající přehled a přihrál do mezikruží na Enströma, jehož pokus z otočky před brankou zablokoval Arvidsson.

48:39

Nyní už to měl Connor Hellebuyck podstatně jednodušší a Ellisovu prudkou střelu od modré čáry neomylně schoval do své lapačky.

47:56

Myers ztratil stabilitu po přihrávce od Hellebuycka a kotouč se tak neplánovaně dostal ke Smithovi, kterého hostující gólman vychytal. K bekhendové dorážce se pak ještě dostal Kevin Fiala a trefil pouze tyč poloprázdné klece!

46:54

Navrátilec do domácí sestavy Kevin Fiala vypálil příklepem z levého kruhu, ale jiskřičku naděje pro Predátory nevykřesal, Hellebuyck svůj tým tentokrát podržel.

46:23

Peter Laviolette se po šestém inkasovaném gólu rozhodl prostřídat své finské gólmany. Za Pekku Rinneho tak nastupuje Juuse Saros.

46:23

46:23 Mathieu PERREAULT - 2:6

46:23

Winnipeg právě vstřelil branku!
Hosté využívají přesilovou hru a s největší pravděpodobností rozhodují o své výhře! Nyní měli i trochu štěstí, když Ehlers dokázal zastavit Subbanovo vyhození a poté nepřesně vystřelil. Kotouč se od zadního mantinelu odrazil před branku a MATHIEU PERREAULT už to měl jednoduché, protože Rinne měl hodně daleko k ideálnímu brankářskému postavení. Asistence: Nikolaj Ehlers.

45:45

Tak tohle střídání se Ryanu Hartmanovi vůbec nepovedlo. Po neproměněné šanci naprosto zbytečně fauloval Scheifeleho a dostává menší trest za nedovolené bránění.

45:28

Ryan Hartman měl na hokejce snížení, když se po špatné rozehrávce Jets ocitl v úniku, jenže při bekhendové kličce ztratil kontrolu nad pukem, se kterým vyjel až k zadnímu mantinelu.

44:52

Hosté v plném počtu.

44:32

Bryan Little vyhazuje a jeho tým tak dostává dost času na vystřídání. Fanoušci Nashvillu se mezitím snaží povzbudit hokejisty ve žlutém, kteří vypadají hodně sklesle.

43:40

Preds rychle přešli do útočného pásma, kde Smithův bekhendový pokus Hellebuyck pouze vyrazil a pak měl co do činění ještě s Forsbergovou střelou.

43:25

První čtvrtinu svého oslabení Winnipeg zvládl bez sebemenších problémů a dostal kotouč až před Rinneho pracoviště.

42:52

První přesilová hra pro Predátory! Josh Morrissey bude pykat za držení Forsbergovy hokejky.

42:18

První útok Jets hraje v obrovské pohodě. Teď celou akci ale trochu překombinovali, když Scheifelle nedokázal z osy hřiště prodloužit Connorovu přihrávku k levé tyči Rinneho brány.

41:42

Vysoký oblouček z červené čáry spadl přesně před Lowryho, který přihrál doprava na Taneva, ale ten další hostující zásah z dobré pozice nepřidal.

40:28

40:28 Mark SCHEIFELE - 2:5

40:28

Winnipeg právě vstřelil branku!
Domácí plány na vyrovnání se zásadně komplikují! Wheeler ve středním pásmu uvolnil MARKA SCHEIFELEHO, který u pravého kruhu zadovkou nechal puk Connorovi. Ten začaroval svým šikovným zápěstím a vrátil kotouč Scheifelemu, jenž z mezikruží nekompromisně zavěsil. Asistence: Kyle Connor, Blake Wheeler.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po 2. třetině:

Střely na branku: 19 – 22 (11:7, 8:15)
Zablokované střely soupeře: 14 – 12
Trestné minuty: 2 – 0
Využité přesilové hry: 0/0 – 0/1
Góly v oslabení: 1 – 0
Bodyčky: 20 – 22
Vyhraná vhazování: 60% – 40%.
Až do osmadvacáté minuty panoval v Nashvillu relativní klid. Pak ale přišel první zásah Winnipegu, který odstartoval gólovou smršť. Do dvanácti minut se vešlo hned šest branek, přičemž čtyři z nich zaznamenali hráči Jets. Ti výborně zareagovali na Weberovo vyrovnání na 1:1 a v dalších okamžicích ze svého drtivého tlaku vytěžili hned tři zásahy. V první nabídnuté přesilovce mohli přidat i další, naopak ale inkasovali a po Johansenově gólu z protiútoku vedou už "jenom" 4:2.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:23

Domácí v plném počtu.

39:17

O chvíli později už Josi vyhodil puk do středního pásma a pak se svými kolegy uhlídal individuální akci Blakea Wheelera. Vhazovat se bude po pravici Rinneho.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:50

Roman Josi se ve vlastním oslabení zjevil až před brankou soupeře, nicméně jeho přihrávka z pravé strany neprošla přes hokejku Hellebuycka.

37:59

37:59 Ryan JOHANSEN - 2:4

37:59

Nashville právě vstřelil branku!
S góly se nám roztrhl pytel! Predátoři trochu nečekaně udeřili ve vlastním oslabení a jmenovitě se o to postaral RYAN JOHANSEN. Ten využil Laineho propadnutí na útočné modré čáře a v situaci dvou na jednoho prostřelil Hellebuycka, který teď asi nemá dvakrát čisté svědomí. Bez asistence.

37:23

Velké problémy Nashvillu neberou konce. Hlavní rozhodčí poprvé vylučují a k nelibosti publika posílají na trestnou lavici Viktora Arvidsona, jenž sekl Jacoba Troubu.

37:01

37:01 Kyle CONNOR - 1:4

37:01

Winnipeg právě vstřelil branku!
No a tři minuty před koncem druhé třetiny už je to 4:1 pro kanadský celek! Byfuglien svým mohutným tělem zastavil pokus o vyhození a okamžitě nahodil puk před branku. Blake Wheeler se před brankovištěm neunáhlil a ještě přihrál do druhé vlny lépe postavenému KYLEU CONNOROVI, jenž prudkou ranou z první nedal Rinnemu šanci zasáhnout. Asistence: Blake Wheeler, Dustin Byfuglien.

36:37

Pekka Rinne odmítl další komplikace a před blížícím se Mathieu Perreaultem radši schoval puk do lapačky.

35:06

Komerční pauza teď Predátorům přijde vhod. Domácí v posledních chvílích nevěděli, kde jim hlava stojí.

34:29

34:29 Dustin BYFUGLIEN - 1:3

34:29

Winnipeg právě vstřelil branku!
To jsou věci! Jets si vytvořili obrovský tlak v brankovišti a rychle zvýšili na rozdíl dvou branek! Pekka Rinne nejprve se štěstím přečkal nepřehlednou trmu vrmu u jeho klece, Tanev z ní ale vyjel a přihrál na modrou čáru DUSTINU BYFUGLIENOVI, jehož rána se zastavila až v síti. Domácí brankář mohl jen doufat že ho puk trefí, neboť na něj přes spoustu hráčů nemohl vidět. Asistence: Brandon Tanev, Adam Lowry.

33:47

Pro domácí celek mohlo být ještě hůř, Lowryho střela ze středu skončila na Rinnem, kterému vzápětí pomohla tyčka. Tu z levého křídla golfákem napálil Patrik Laine!

32:30

32:30 Kyle CONNOR - 1:2

32:30

Winnipeg právě vstřelil branku!
Fanoušci Predátorů se ani nestihli doradovat a jejich oblíbenci podruhé kapitulovali! Všechno začala Troubova nepřesná střela od modré čáry, po které Johansen nedokázal odehrát puk do bezpečí. Scheifele se k němu dostal v mezikruží, jeho dorážka v brance ještě neskončila, ovšem KYLE CONNOR se už nemýlil a nadvakrát zvedl kotouč nad Rinneho beton. Asistence: Blake Wheeler, Mark Scheifele.

31:28

31:28 Yannick WEBER - 1:1

31:28

Nashville právě vstřelil branku!
Ve dvaatřicáté minutě zápasu se vyprodaná Bridgestone Arena konečně dočkala! Obránce YANNICK WEBER to vzal na sebe a po levé straně projel až do kruhu pro vhazování, odkud parádně vypálil nad levé rameno Hellebuycka. Jeho výzbroj se puku lehce dotkla, ale gólu už nezabránila. Bez asistence.

30:45

Nick Bonino si ve středovém kruhu rukavicí zpracoval letící puk, daleko se s ním ale nedostal, což bylo zapříčiněno i střídáním všech spoluhráčů.

29:51

Ellis se dostal ke kotouči a přerušil rodící se nápor Jets. Vyhození nepřimělo arbitry pískat icing a hrát tak musí hostující beci.

29:05

A neuspěl ani jeho krajan Viktor Arvidsson, jehož slabý pokus z pravého křídla zneškodnil Connor Hellebuyck svou nachystanou vyrážečkou.

28:40

Filip Forsberg se v téměř každém střídání se do zakončení, to platilo i v této chvíli, nicméně ránu švédského kanonýra zablokoval Morrissey.

28:20

Přímočará rozehrávka Nashvillu končí kotoučem v hledišti. Na řadu přichází krátká komerční přestávka a úprava ledové plochy.

27:44

27:44 Paul STASTNY - 0:1

27:44

Winnipeg právě vstřelil branku!
Další šance Tryskáčů už ale končí gólem a muži v bílém se tak dostávají do vedení! Ehlers na sebe navázal dva muže a přihrávkou o mantinel uvolnil Laineho. Jeho střelu z levého kruhu před brankou rukavicí tečoval PAUL STASTNY a Rinne už byl naprosto bez šance. Asistence: Patrik Laine, Nikolaj Ehlers.

26:23

Jets se zničehonic zjevili v přečíslení tři na jednoho. Connor připravil pozici Wheelerovi, jenž po Rinneho zásahu rychle objel branku a u její pravé tyče narazil na hokejku ležícího Webera! Ten zachránil domácí tým od inkasovaného gólu.

25:37

Irwin poslal puk od modré čáry do zadního mantinelu, od něj se nepříjemně odrazil k pravé tyči, kde si Hellebuyck musel dávat pozor na máchajícího Johansena.

24:45

Bonino ze složitého úhlu rozezvučel vnější část brankové konstrukce, domácí se pak museli vrátit až za vlastní klec, kde čeká na dostřídání Roman Josi.

24:03

Sissons v mezikruží promáchl při přihrávce z pravé strany, kotouč propadl až k modré čáře na Josiho, jehož nahození nikdo netečoval a cestu do sítě si tak nenašlo.

23:44

Doteď neviditelná první formace Winnipegu konečně zahrozila. Wheeler přihrál z křídla na osu hřiště svému tradičnímu parťákovi Scheifelemu a ten malinko postrašil brankáře Rinneho.

23:23

Perreault měl trochu problémy se zkrocením puku, nad kterým v levém kruhu chvíli tančil a ještě před zakončením byl čistě sražen k ledové ploše.

22:44

Z nepřesné přihrávky Bena Chiarota resultoval zbytečný icing a buly po levé ruce hostujícího strážce branky. Ten musel ihned po buly čelit důraznému Smithovi.

22:28

Právě Chiarot přišel o hokejku, ale Jets se přesto udrželi v útočném pásmu. Z jeho levého kraje pálil Joel Armia, nicméně Rinneho u první tyče nepřekvapil.

21:57

Stastny vyhrál vhazování, jenže Laineho střela přes žluté bloky neprošla. Od modré čáry pal napřáhl Chiarot, ale branku rovněž neohrozil.

21:45

Arvidsson se pokoušel o něco podobného, s Fialou se ale nepropojil a je z toho nevynucené zakázané uvolnění Predátorů.

20:55

Bonino dlouhou diagonální přihrávkou našel Forsberga, který udělal několik rychlých kroků a zakončoval, ovšem na Hellebuycka si ani teď nepřišel.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po 1. třetině:

Střely na branku: 11 – 7
Zablokované střely soupeře: 8 – 8
Trestné minuty: 0 – 0
Bodyčky: 13 – 7
Vyhraná vhazování: 50% – 50%.
Je za námi úvodní dvacetiminutovka, ve které měl Nashville rozhodně více ze hry, ale nějaké stoprocentní příležitosti ke skórování si stejně nevytvořil. Connor Hellebuyck se v hostujícím brankovišti ale nenudil, na svém kontě má už jedenáct úspěšných zákroků, přičemž jeho finský protějšek o čtyři méně.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:36

Po deseti minutách zaznamenali střelu na branku i hosté. Jmenovitě se o to postaral Connor, jenž se uvolnil efektní stahovačkou, jenže Rinne střelu z vrcholku levého kruhu zneškodnil. Wheeler následně napálil jen Arvidssona.

19:06

Johansen se pěkně uvolnil u pravého mantinelu a z rohu posílal kotouč před brankoviště. Tam se zrovna nacházel Arvidsson, ale hosté ho na hranici pravidel ubránili.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:48

Predátoři by rádi otevřeli skóre ještě v první třetině. Tuto ambici teď měl i Smith, jenže Hellebuyck ránu z levého křídla snadno zastavil.

18:15

Watson se zničehonic zjevil na pravé straně, kam mu poslal přihrávku Bonino. Hellebuyck puk vyrazil doleva, odkud přiletěla dorážka sražená do ochranné sítě.

17:56

Forsbergovu přihrávku do druhé vlny zastavil jeden z hostů, který přihrál vpřed na Connora, nicméně toho ještě na červené čáře důrazně zastavil Subban.

17:08

Johansenův útok zůstal na ledě i po komerční přestávce. Po vyhraném vhazování z vrcholku pravého kruhu opět střílel Forsberg, ale Hellebuyck zasahovat nemusel.

16:45

Kevin Fiala dostal výbornou přihrávku přes polovinu hrací plochy, nijak toho ale nevyužil a o puk záhy přišel. Ke střele se tak musel probít až Forsberg, ovšem Hellebuyck byl proti jeho výpadu pozorný.

15:54

A ještě jeden obětavý blok v podání domácích hokejistů, Morrisseyho nahození se zastavilo o ideálně postaveného Ryana Hartmana.

15:09

Toby Enström byl několik sekund v dobré palebné pozici na modré čáře, kam k němu dlouho nikdo nepřistoupil. To ale nevadilo, protože střela golfákem trefila clonícího Watsona.

14:12

Znovu v permanenci už hodně zpocený Connor Hellebuyck, který tentokrát musel nastavit svůj beton proti Ellisově další střele od modré čáry.

13:33

První útok Predátorů šel proti čtvrté formaci hostů, ale paradoxně se dlouho trápil ve vlastním pásmu. Až po několika desítkách vteřin se Nashville prokousal dopředu a Hellebuyck musel dvakrát zasahovat proti Johansenovi a Ellisovi.

12:47

Salomäki zkusil štěstí z téměř nulového úhlu, ale nic nebezpečného z toho nebylo. Jets vzápětí pokazili přechod dopředu a znovu poslali puk na icing.

12:07

Andrew Copp jenom tak nahodil puk od modré čáry a alespoň získal pro Winnipeg ojedinělé vhazování v ofenzivní třetině. Následuje reklamní přestávka.

12:00

Smith se hezky protáhl po pravém křídle, odkud odcentroval před branku. Tam číhal Fiala, ale ani nadvakrát nedokázal dotlačit kotouč za Hellebuyckova záda.

11:39

Hosté toho v dosavadním průběhu zápasu zatím moc nepředvedli. Nyní jim nevyšla rozehrávka a po zakázaném uvolnění nemohou vystřídat.

10:48

Johansen přihrál na střed Forsbergovi, který ještě tušil po své levici dalšího spoluhráče, jenže ten byl úplně někde jinde. Domácí ale pokračovali v akci a po přihrávce zpoza branky to zkoušel právě Johansen, jenž narazil na Scheifeleho.

09:41

Také Turrisův útok teď na chvíli zamkl Jets u Hellebuycka, znovu se to ale obešlo bez přímé střely na branku, neboť Arvidssonův pokus zablokoval Ehlers a Fiala z osy hřiště minul.

08:56

Po dalším vyhození domácích hráčů už zůstala píšťalka rozhodčího němá a Myers tak musel zakládat útok až zpoza hostující branky.

08:35

Rinne si musel pohlídat prostor u své levé tyčky při Tanevově střele z ostrého úhlu. Domácí pak špatně rozehráli a provinili se zakázaným uvolněním.

07:49

Boninova formace si vytvořila převahu před hostující brankou, kromě nepřesné rány od Subbana ale nevymyslela žádné ohrožení Hellebuycka.

06:55

Pekka Rinne neriskoval rozehrávku a ponechal si nahozený kotouč v lapačce. Hra je přerušena a pokračovat bude až po komerční přestávce.

06:30

Finský útočník Nashvillu Salomäki ještě udržel svůj tým v útočném pásmu, jenomže střela z levého konce modré čáry letěla mimo tři tyče.

05:23

P.K. Subban převzal přihrávku podél modré čáry a nenápadně nahodil puk dopředu. Zřejmě to byla pobídka na teč, jenže ta nepřišla a puk prošel až k Hellebuyckovi.

04:29

Ben Chiarot si udělal prostor na levém křídle a vystřelil do Rinneho betonu. Kotouč se odrazil až na modrou k Myersovi, jenž pro změnu nepropálil Salomäkiho.

04:04

Až nyní se do hry dostal také Pekka Rinne, nicméně Enströmův pokus od modré čáry mu žádné vrásky na čele nepřidělal.

03:20

Turris vyhrál vhazování na Fialu, jehož pokus Hellebuyck jenom vyrazil. Před Turrisem zívala poloprázdná branka, jenže bývalý útočník Ottawy ji ke své smůle nedokázal zblízka trefit.

02:51

Filip Forsberg trošku rozvášnil poklidný úvod zápasu, když si zprava sjížděl k brankovišti, ale Hellebuyckovu klec zblízka netrefil.

01:51

Winnipeg několikrát za sebou nedokázal projít do útočného pásma. Tentýž problém však měli i domácí, když Fiala vjel do postavení mimo hru.

00:36

Filip Forsberg se nebál vyrazit vstříc hostujícímu obrannému páru, ovšem Hellebuyck střelu přes Morrisseyho vyrazil do ochranné sítě.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní formace již jsou na modrých čarách, kde si tradičně vyslechnou státní hymny obou zemí.
Úvodní sestavy:

Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), P. K. Subban, Ekholm, Irwin, Y. Weber – Arvidsson, Johansen (A), F. Forsberg – C. Smith, Turris, Fiala – Watson, Bonino, Sissons – Hartman, Fisher, Salomäki.

Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Morrissey, Trouba, Enström, Byfuglien (A), Chiarot, T. Myers – Connor, Scheifele (A), Wheeler (C) – Ehlers, Stastny, Laine – Perreault, Little, Armia – Copp, Lowry, B. Tanev.

Rozhodčí: Meier, O´Halloran – Devorski, Gibbons.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Průběh série

1. zápas: Nashville – Winnipeg 1:4
2. zápas: Nashville – Winnipeg 5:4 po prodl.
3. zápas: Winnipeg – Nashville 7:4
4. zápas: Winnipeg – Nashville 1:2
Winnipeg Jets

Jediný kanadský přeživší ve vyřazovacích bojích v celé základní části jen dvacetkrát nebodoval, naopak posbíral dvaapadesát vítězství a se ziskem 114 bodů obsadil konečnou druhou příčku mezi prvním Nashvillem a třetím Vegas. V prvním kole play-off WInnipeg narazil na Minnesotu, se kterou překvapivě neměl téměř žádné problémy a sérii hranou na čtyři vítězné zápasy jednoznačně zvítězil v poměru 4:1.
Nashville Predators

Klub z Tennessee prožil poklidnou základní část, na jejímž konci nabral vynikající formu a dokonce se vyšvihl na úplné čelo Západní konference, když skončil tři body před druhým Winnipegem. Díky tomu Nashville dostal papírově nejslabšího soupeře z Colorada a po domácích zápasech již vedl 2:0. Následně Predátoři dva zápasy ztratili, ale i tak si zajistili bezpečný postup do další fáze.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

Nashville Predators – Winnipeg Jets

2:6

konec (0:0, 2:4, 0:2) Stav série: 2:3

Zpět na online

Branky a nahrávky: 32. Y. Weber, 38. Johansen – 28. Stastny (Laine, Ehlers), 33. Connor (Wheeler, Scheifele), 35. Byfuglien (B. Tanev, Lowry), 38. Connor (Wheeler, Byfuglien), 41. Scheifele (Connor, Wheeler), 47. Perreault (Ehlers)

Nashville Predators: Rinne (47. Saros) – Ellis (A), Josi (C), P. K. Subban, Ekholm, Irwin, Y. Weber – Arvidsson, Johansen (A), F. Forsberg – C. Smith, Turris, Fiala – Watson, Bonino, Sissons – Hartman, Fisher, Salomäki.

Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Morrissey, Trouba, Enström, Byfuglien (A), Chiarot, T. Myers – Connor, Scheifele (A), Wheeler (C) – Ehlers, Stastny, Laine – Perreault, Little, Armia – Copp, Lowry, B. Tanev.

Rozhodčí: Meier, O´Halloran – Devorski, Gibbons

Diváci: 17 513

Průběh zápasu
1. třetina
Po 1. třetině
2. třetina
27:44 WPG 0:1 Stastny (Laine, Ehlers)
31:28 NSH 1:1 Y. Weber
32:30 WPG 1:2 Connor (Wheeler, Scheifele)
34:29 WPG 1:3 Byfuglien (B. Tanev, Lowry)
37:01 WPG 1:4 Connor (Wheeler, Byfuglien)
37:23 NSH 2 Arvidsson, sekání
37:59 NSH 2:4 Johansen
Po 2. třetině
3. třetina
40:28 WPG 2:5 Scheifele (Connor, Wheeler)
42:52 WPG 2 Morrissey, držení
45:45 NSH 2 Hartman, nedovolené bránění
46:23 WPG 2:6 Perreault (Ehlers)
46:23 NSH -Saros +Rinne (Střídání)
49:55 NSH 2 Ekholm, krosček
Konec