Menu

Hokej

NHL

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings

1:4

konec (1:1, 0:1, 0:2)

03.02.2018, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.05 3.88 3.19 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto utkání už je to všechno, mějte se fajn. (03:42:29)

Petr Mrázek podal další skvělý výkon

Československá stopa v utkání
Petr Mrázek (DET)
60 minut, 36 zák., 1 gól, 97,3%
Tomáš Tatar (DET) 0+1, 2 střely, čas na ledě 13:14
Martin Frk (DET) 0+0, 3 střely, čas na ledě 11:44.
Tři hvězdy utkání:
1. Darren Helm (DET) 1+2
2. Petr Mrázek (DET) 36 zák., 1 gól, 97,3%
3. Sebastian Aho (CAR) 1+0.
Střely na branku: 37 – 38 (13:16, 11:11, 13:11).
Je dobojováno! Máme za sebou velmi pohledné utkání, ve kterém se oba týmy přiblížily k metě čtyřiceti střel na branku. O něco konzistentnější výkon podpořený vynikajícím Petrem Mrázkem předvedli hokejisté Detriotu, kteří šli do třetí třetiny s nejtěsnějším možným náskokem, který zásluhou Gustava Nyquista a Darrena Helma navýšili na konečných 4:1. Carolina dnes rovněž odehrála velmi dobrý zápas, v koncovce ale byla méně efektivní a po třech výhrách v řadě musí překousnout trpkou porážku.

Konec zápasu.

59:32

Glendening se vydal do mezikruží, kde byl zdvojený a puk mu byl vypíchnut na Frka, který mohutně napřáhl a trefil jen zadní mantinel.

59:11

Hurricanes těsně před koncem moc dobře vědí, že dnes na body nedosáhnou. Utkání se už pouze dohrává z povinnosti.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:09

A ještě jednou v hlavní roli švédští hokejisté! Nyquist zprava přihrál za vzdálenější tyč, kde se zjevil Zetterberg, ovšem Darling střelu z první do branky nepustil.

57:49

Slavin nezastavil Nyquista, který nahrál Manthovi. Jeho střelu z bezprostřední blízkosti Darling vyrazil na zmíněného Švéda, který se však nedostal k dorážce.

57:32

Čtvrtý útok Caroliny je dnes tvořen skrze ze švédských hráčů. Nordström přihrál k brankové čáře Krügerovi, který to zkoušel z nulového úhlu, ale Mrázek byl pozorný.

56:46

Athanasioua u obranné modré čáry překvapila ztracená hokejka, která ho obrala o puk. K němu se dostal Aho a zleva hledal Staala, před kterým vleže zasáhl právě Athanasiou a sám napravil vlastní zaváhání.

55:49

Fleury po své vyražené střele propadl a nechal uniknout Helma, který tentokrát nebyl úplně volný a po zaseknutí v pravém kruhu trefil jen brankáře Darlinga.

54:26

Zakázané uvolnění hráčům Detroitu život moc nezkomplikovalo, nařízené buly po levici Mrázka totiž vyhrál Henrik Zetterberg.

53:48

53:48 Darren HELM - 1:4

53:48

Detroit právě vstřelil branku!
Šest minut před koncem je asi rozhodnuto! Rudá křídla byla celé dvě minuty uvězněna ve vlastním pásmu a hned po skončení oslabení navýšila vedení na rozdíl tří branek! DARREN HELM ke dvěma přihrávkám přidal další kanadský bod, když vyjel z trestné lavice a po přihrávce Glendeninga zvolil v samostatném úniku ránu příklepem, kterou propálil Darlinga. Asistence: Luke Glendening.

53:42

Hosté v plném počtu.

53:17

Další pokus Faulka přišel z menší dálky a Mrázek tak měl ještě méně času na reakci. Letící kotouč ale vyrazil.

52:51

Teräväinenův příklep zablokoval Larkin, ale Carolina ještě udržela útočné pásmo. Hostující čtveřice už je hodně dlouho na ledě.

52:22

Justin Faulk se po krátké návštěvě útrob stadionu vrátil na led a nyní ho jen centimetry dělily od snížení, když projektilem zpoza levého kruhu trefil tyč!

52:05

Glendening vyhrál vhazování a Detroit díky němu zahájil důležité oslabení rychlým vyhozením puku do bezpečí.

51:42

Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Darren Helm – 2 min., podražení).

51:19

Raskova zadovka u levého mantinelu dala puk Teräväinenovi, jehož nahození od modré čáry tečoval Williams, nicméně Mrázek rychle zareagoval a i nadále zůstává na jediném inkasovaném gólu.

50:12

Třetí branka ještě více uklidnila hráče Detroitu, kteří se snaží přidat ještě jeden další zásah. Scott Darling se ve svém brankovišti má co ohánět.

49:39

Glendening z osy hřiště minul, ovšem hostující akce pokračovala a vyvrcholila solidní ranou Martina Frka z levého křídla.

48:59

Williams si sjel k pravému kruhu a nikterak prudkou střelou zasáhl Mrázka, který vyrazil puk k zadnímu mantinelu.

48:17

Petr Mrázek ve třetí třetině moc situací řešit nemusel. Moc složité to teď neměl ani proti bekhendové střele z hokejky Sebastiana Aha.

47:45

47:45 Gustav NYQUIST - 1:3

47:45

Detroit právě vstřelil branku!
Hosté dělají velký krok k vítězství! Henrik Zetterberg v obranném pásmu zezadu klepl do Fleuryho hokejky a doslova mu kotouč ukradl. Poté přihrál dalšímu švédskému útočníkovi GUSTAVU NYQUISTOVI, který udělal několik rychlých kroků a z pravého kruhu vystřelil zápěstím nad Darlingovu lapačku. Asistence: Henrik Zetterberg.

47:14

Postavení mimo hru hostujícího mužstva dává prostor reklamní přestávce a úpravě ledové plochy.

46:57

Po nepřehledné šavlovačce v útočné třetině Detroitu se Teräväinen vydal do individuálního protiútoku, ovšem Mrázek po jeho střele zasahovat nemusel.

46:09

Domácí v plném počtu.

45:59

Joakim Nordström odpálil kotouč do bezpečí a jeho tým aktuální oslabení zřejmě přečká bez inkasovaného gólu.

45:44

Staňte se fanoušky NHL.cz!

45:44

Athanasiou nejprve vrátil puk na modrou, Green mu pak nabil na vrcholek pravého kruhu, ovšem Darling ránu příklepem vyrazil.

45:15

Slavin s Lindholmem ve dvou zaútočili během oslabení, Mantha se ale dobře vrátil a přihrávku druhého jmenovaného si přivlastnil pro sebe.

44:46

Kronwall zastavil van Riemsdykův pokus o vyhození, ale domácím se o pár chvil později přece jenom povedlo dostat puk alespoň do středu hřiště.

44:09

Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Derek Ryan – 2 min., podražení).

43:53

Darling za svou brankou zastavil nahozený puk a přenechal ho svým kolegům, kteří nikam nespěchají, neboť všichni ostatní střídají.

43:27

Hra se teď přelévá ze strany na stranu a je doprovázena hlasitým skandováním domácích fanoušků, kteří ženou Hurikány za vyrovnáním.

42:39

Po zakázaném uvolnění Detroitu odešel domácí kapitán Faulk do kabiny. Těžko říct, z jakého důvodu se tak stalo, na vážnější zdravotní trable to nevypadalo.

42:25

Daley se pokusil přidat svůj druhý gól, jenže Darling jeho projektil zpoza pravého kruhu rukou vytěsnil mimo branku.

41:49

Justin Faulk nabral rychle akceleroval ve středním pásmu a po přejetí útočné modré vystřelil do Mrázka, který kotouč sice jenom vyrazil, ale žádnou dorážku řešit nemusel.

41:17

Domácí v plném počtu.

40:42

Pesce lehce tečoval střelu Athanasioua z pravého kruhu a přesměroval ji do opačného rohu útočného pásma Detroitu.

40:20

Red Wings začínají třetí třetinu v přesilové hře, ze které uteklo dalších dvacet sekund, dokud kotouč nevyletěl mimo ledovou plochu.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2: třetině: 24 – 27 (13:16, 11:11).
Také druhé dějství přineslo parádní hokej hraný v opravdu rychlém tempu. Oba celky se během něj dostaly k jedenácti střelám na branku a Mrázek s Darlingem se několikrát museli pořádně vytáhnout, aby neinkasovali. To se v jednom případě tak úplně nepovedlo domácímu gólmanovi, který neměl šanci proti dělovce Daleyho. Jeho zásluhou půjde Detroit to závěrečné dvacetiminutovky s jednobrankovým náskokem.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Martin Frk byl na své tradiční číhané na vrcholku levého kruhu, kam mu adresoval přihrávku Kronwall. Český útočník tradičně pálil z první, ale narazil na pravý beton pozorného Darlinga.

39:39

Kronwall byl jako jediný muž na modré čáře, kam dostal hodně špatnou přihrávku, jež hostům utekla do středního pásma.

39:17

Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jeff Skinner – 2 min., sekání).

39:05

DeKeyserovu prudkou střelu od modré čáry Darling stihl vyrazit, následné vyhození zavánělo icingem, ovšem hráči Detroitu musí hrát v obranné třetině.

39:00

Poslední minuta první třetiny.

38:33

K velké nelibosti domácích fanoušků se píská postavení mimo hru Hurikánů, kteří jsou v posledních minutách jasně lepším týmem.

38:19

McGinn přízemní přihrávku přes osu hřiště přenesl hru doleva na Slavina, jenž se dostal mimo ideální střelecký úhel a zleva Mrázka nepřekvapil.

37:35

Haydn Fleury v roli posledního hráče neuhlídal Bertuzziho, ke kterému se dostalo nahození Ericssona. Útočník Detrotu si v rychlosti zamíchal s kotoučem, ale pokus o střelu mezi betony gólem neskončil.

37:12

Ericsson o mantinel vyhodil puk mimo obranné pásmo Rudých křídel a přenechal ho Fleurymu, který ho ztratil a nechal Athanasiouovi.

36:47

Staal se nepochopil se svými křídly a je z toho nevynucené zakázané uvolnění Caroliny.

36:12

Ryan se vrátil do vlastního pásma a podpořil Pesceho, kterého u mantinelu při rozehrávce obtěžoval dotěrný Glendening.

35:26

Tomáš Tatar promáchl a předchozí tlak jeho formace tak vyšel vniveč. Dopředu už zase míří Hurricanes.

34:26

Český brankář teď dokonce vychytal i vlastního spoluhráče Nyquista, který do jeho levého betonu nebezpečně srazil Nordströmovu prudkou přihrávku z pravého křídla!

34:02

Petr Mrázek si na nedostatek práce stěžovat nemůže, Lindholm měl trochu času na přípravu střely z levého kruhu, nicméně český gólman dalším zákrokem potvrdil vynikající formu z předchozích dní.

33:42

Ofsajd Caroliny.

33:19

Jaccob Slavin s obrovskou rychlostí vletěl do útočného pásma a na středu protečoval Staalovu přihrávku přesně do Mrázkovy lapačky!

32:29

Týmu z města automobilů se přechod do útoku vůbec nevydařil a po icingu bude muset přečkat další buly před Petrem Mrázkem.

32:12

Red Wings se dostali z nepříjemného napadání domácích hokejistů a snaží se vymyslet recept na usazení v útočném pásmu.

31:35

Jeden z hostujících hráčů se v časové tísni zbavoval kotouče za Mrázkovou brankou a poslal ho přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

31:01

Kronwall přijel z poslední vlny do útočného pásma řekl si o přihrávku svému krajanovi Nyquistovi. Zakončení švédského zadáka nebylo nikým tečované a Darling ho v pohodě vyrazil.

30:39

Sudí museli použít píšťalku a zastavit čas poté, co se kotouče dotkl některý z hráčů na střídačce.

30:21

Slavin si prvním dotykem zpracoval přihrávku před levý kruh a druhým střílel z nápřahu. Žádná dělovka to ale nebyla a Mrázek si poradil.

29:57

Athanasiou položil hokejku před Pesceho a jeho střelu zablokoval zcela mimo prostor Mrázkovy branky.

29:31

Rask si pozdě všiml zpomalení postupujícího Williamse a ani efektní piruetou nezabránil tomu, aby jeho zkušenější spoluhráč nevjel do ofsajdu.

28:55

Staal ukradl puk Frkovi, ale toho to moc trápit nemusí, neboť jeho kolegové ho vybojovali zpět ještě mezi modrými čarami.

28:15

Propadnou přihrávku ze středu hřiště Mrázek zastavil a před blížícím se soupeřem raději přerušil hru. Následuje komerční pauza.

27:53

Stále se hraje v obrovském tempu. Hurricanes jako nic prošli středním pásmem a Mrázek musel čelit štiplavé střele Stempniaka z pravého kruhu.

27:25

Gustav Nyquist se zmocnil puku v rohu útočné třetině a přihrál sjíždějícímu Kronwallovi. Domácí brankář se bleskově přesunul k pravé tyči a betonem zasáhl.

26:57

Zetterberg rychle zasekl a z mezikruží vypálil zápěstím. Darling toho nemohl moc vidět a byl víceméně jenom trefen.

26:21

Aho měl puk na bekhendové straně hokejky a sjel si s ním až do pravého kruhu, odkud slabě vystřelil do clonícího beka Ericssona.

25:06

25:06 Trevor DALEY - 1:2

25:06

Detroit právě vstřelil branku!
Několik stovek fanoušků v dresech Red Wings slaví obrat ve skóre! Jako asistent u toho opět byl Helm, který rychle projel středem hřiště a předal puk TREVORU DALEYMU, jehož neuvěřitelně prudká rána golfákem zapadla přesně pod břevno. Darling prakticky vůbec nezareagoval a kotouč mu proletěl nad nastavenou lapačkou. Asistence: Darren Helm.

24:38

Trevor van Riemsdyk jel podpořit útok, ale zleva bekhendem Mrázka nepřekvapil. O chvíli později střílel z větší dálky, ale českého brankáře nezaskočila ani lehká teč.

24:02

Gustav Nyquist zachytil hodně špatnou rozehrávku Hurikánů a bez většího přičinění se dostal ke střele z mezikruží, kterou Darling opět bezpečně vyrazil.

23:36

Puk se po mantinelech svezl až nad jejich horní hranu a opustil tak hrací plochu. Sudí nařídili buly ve středovém kruhu.

23:15

Icingu Detroitu předcházela Larkinova dalekonosná střela, se kterou neměl Scott Darling žádné větší potíže.

22:53

Canes se opět zmohli jenom na nahození z poloviny hřiště, které bylo pobídkou pro Mrázka, aby se znovu vydal pro puk ke krátkému mantinelu.

22:20

Stempniak narazil Helma na mantinel a tím vybojoval puk pro domácí hráče, zpoza Darlinga rozehrává van Riemsdyk.

21:52

Faulkovo nahození z červené čáry za svou brankou zastavil Mrázek a po prknech rozehrál na autora druhého gólu DeKeysera.

21:16

Nick Jensen nechytatelně vyhodil kotouč na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po pravici českého brankáře.

20:27

Slavinovu střelu z dálky neúplně chtěně tečoval Teräväinen do šťastně postaveného Mrázka. Jeho branku posléze finský útočník přestřelil.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 13 – 16.
Úvodní dvacetiminutovka dvou týmů, které se nachází pod hranicí play-off, se odehrála ve strhujícím tempu. Zaplněné ochozy zabavilo několik velkých šancí na obou stranách, ze kterých vznikly také dva góly. Ten první k radosti Caroliny vstřelil Lindholm, avšak v sedmnácté minutě Detroit vyrovnal zásluhou DeKeysera.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:41

Závěr úvodní části patřil nebezpečnému náporu Rudých křídel! Daley nastartoval Abdelkadera, jehož bekhendový pokus Darling jenom vyrazil. Poté to z pravého kruhu zkoušel Nielsen a nechybělo moc, aby se Helm dostal k bezprostřední dorážce.

19:14

Domácí v plném počtu.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:52

Mantha zůstal trestuhodně nepokrytý metr před brankovištěm, kam mu Zetterberg poslal pobídku na teč. Ta přišla, nicméně Darling znovu skvěle zasáhl!

18:22

Po nahození Martina Frka se hosté přece jenom usadili v útočném pásmu. Zleva pálil právě český útočník, ovšem Darling byl připraven.

17:26

Joakim Nordström se ve vlastním oslabení utrhl do nájezdu. Petr Mrázek však odolal a zakončení forhendovým blafákem zneškodnil!

17:14

Jensenovu střelu od modré chtěl dorážet Nyquist, kterému zakončení do poloprázdné branky pokazilo seknutí Staala. Rozhodčí vše dobře viděli a poslali domácího útočníka na trestnou lavici.

17:11

Jensen se jako obránce zjevil až v předbrankovém prostoru a ještě posunul puk Manthovi, který zblízka nedostal černý kotouč za Darlingova záda.

16:56

Hosté jsou při chuti a rádi by skóre rychle otočili. Frkovu ránu však zablokoval Slavin a Mike Green posléze neměl přesnou mušku při střele od modré.

16:21

16:21 Danny DEKEYSER - 1:1

16:21

Detroit právě vstřelil branku!
Rudá křídla ruší Darlingovo čisté konto a vyrovnávají na 1:1! Darren Helm se uvolnil v rohu útočného pásma a zpoza branky bekhendem přihrál o mantinel DANNYMU DEKEYSEROVI. Ten se opřel do kotouče zpoza levého kruhu a propálil všechny překážky, které stály mezi ním a síti v domácí brance. Asistence: Darren Helm, Tomáš Tatar.

15:16

Andreas Athanasiou se rozloučil s obránci Caroliny a po přihrávce do jízdy jim pláchl do úniku, který bohužel pro Red Wings zazdil nepřesnou střelou!

14:53

Larkin dobře načasoval centr z levé strany a našel najíždějícího Bertuzziho. Ten to měl na bekhend a tím zblízka zvedl puk do hrudníku Darlinga.

14:04

Jeff Skinner přijal nahrávku o mantinel, v souboji jeden na jednoho se zbavil Greena a svým zákrokem ho zastavil až Petr Mrázek.

13:55

Luke Glendening dostal dlouhou přihrávku na útočnou modrou a zleva se pak řítil na Darlinga, jenž úspěšně ucpal všechny skulinky u bližší tyče.

13:40

Tomáš Tatar bez cizího zavinění ztratil stabilitu a zády nepříjemně narazil do mantinelu, přičemž mu z hlavy vyletěla helma. Slovenský útočník kvůli tomu přišel o puk a otřesen odjíždí na střídačku.

13:02

Ze souboje čtveřice hráčů u mantinelu vyletěl puk přímo na hokejku volného Lindholma, který měl zajímavou šanci z pravého kruhu, ale branku minul.

12:43

Oba týmy střídaly a ten domácí toho málem využil. Před Slavinem se otevřela dálnice volného prostoru, ale ranou od modré Mrázka nepokořil.

12:03

Dylan Larkin vyhrál vhazování nad Staalem, kotouč se dostal k modré čáře na Daleyho a jeho střela příklepem byla pro Darlinga snadným soustem.

11:59

Mantha a Nyquist byli vpuštěni až k brankovišti, do kterého poslal puk Kronwall. Prvně jmenovaný se v závaru snažil dorážet, jenže Darling velkému tlaku odolal.

11:11

Petr Mrázek je v úvodu zápasu rozhodně zaměstnanějším brankářem, nyní musel zasahovat proti pokusu Skinnera z takřka nulového úhlu.

10:38

Domácí se dostali do velmi nadějného přečíslení tři na jednoho. Teuvo Teräväinen nechtěl riskovat neúspěšnou přihrávkou a sám zprava vystřelil do Mrázka, jenž vytěsnil puk do ochranné sítě.

10:15

Athanasiou šel hodně odvážně do zdi vytvořené z hráčů v červených dresech a u mezikruží byl odzbrojen ještě před bekhendovým zakončením.

09:30

Detroit se pokusil rychle odpovědět, ale ze svého krátkodobého tlaku v útočném pásmu vymyslel jen jednu střelu Tatara, kterého Darling vychytal.

08:16

08:16 Elias LINDHOLM - 1:0

08:16

Carolina právě vstřelila branku!
Velká radost v PNC Aréně, kde se domácí tým dostává do vedení! Faulk přihrál Ahovi, jehož střelu z vrcholku kruhu zablokoval Jensen. Akce Caroliny ale pokračovala a Teräväinen vrátil puk na modrou Faulkovi. Jeho střelu Mrázek lapačkou zvedl vysoko do vzduchu a ELIAS LINDHOLM letící kotouč ze vzduchu parádně sklepl do sítě. Asistence: Justin Faulk, Teuvo Teräväinen.

07:41

Rychlý návrat do útočného pásma Hurikánům nevyšel, z nezachycené přihrávky resultuje zakázané uvolnění a buly u Darlinga.

07:26

Aho si počkal na příjezd Staala, který nechal puk za sebou a odevzdal ho Helmovi, jenž se dostal ke snadnému vyhození.

06:53

Noah Hanifin měl spoustu času na střelu zpoza levého kruhu. Mrázek s ní počítal a snadno ji vyrazil pravou nohou.

06:19

Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., hákování).

06:06

Athanasiouovi utekl puk, na který nedosáhl ani Larkin. Naopak se ho zmocnil Teräväinen a získal faul na svou osobu.

05:23

Staal clonil Mrázkovi, který měl zakrytý výhled na Pesceho střelu z pravé strany, ovšem i tak včas zakročil svým betonem.

05:06

Nick Jensen nezkrotil prudkou přihrávku na modrou čáru a musel se vrátit pro puk až na vlastní polovinu, kde po nahození Canes raději zasáhl Petr Mrázek.

04:41

Greenova sražená přihrávka letěla k průbojnému Abdelkaderovi, u kterého lapačkou zasáhl Darling a nenechal ho zakončovat.

04:17

Derek Ryan nadvakrát zpracoval neposedný puk a z otočky vystřelil z mezikruží. Mrázek každopádně nemusel zasahovat.

03:48

Tomáš Tatar si to přímočaře namířil vstříc Darlingovi, který jeho pokus z levého kruhu pro vhazování zastavil a přerušil hru.

03:42

Ještě důležitější blok si připsal Mike Green, který pokazil zakončení McGinna. Mrázek by to proti střele z pravého kruhu měl hodně složité protože se musel přesouvat z druhého konce brankoviště.

03:30

McGinn vletěl do útočného pásma Hurricanes a vystřelil golfákem. Puk daleko nedoletěl, neboť ho srazil DeKeyser.

02:56

Teräväinen si fotbalově zpracoval puk a předal ho Staalovi, který ještě vylepšil pozici Pescemu, jenž opět prověřil Mrázkovu pozornost.

02:25

Aktivní napadání Caroliny přineslo ovoce v podobě zisku kotouče. Pesce poté střílel od modré čáry, ale betony Mrázka byly na místě.

01:36

Po hře vysokou holí se vhazovalo po pravici Darlinga. Abdelkader buly vyhrál na Kronwalla a ten z dálky vystřelil hodně nepřesně.

01:22

Kronwall nezpracoval Greenovu přihrávku podél modré čáry a puk mu utekl ven z ofenzivní třetiny Red Wings.

00:55

DeKeyser vytvořil hrubici v obranném pásmu Detroitu, ke kotouči se zadarmo dostal Williams, ovšem se svými spoluhráči nedokázal vystřelit.

00:27

Utkání začíná ve vynikající atmosféře, diváci jsou po třech výhrách na tento zápas nesmírně natěšení!

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Pesce, Slavin, Faulk (C), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal (A), Aho – Williams, V. Rask, B. McGinn – Stempniak, D. Ryan, Skinner (A) – E. Lindholm, Krüger, Nordström.

Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Daley, Ericsson, Green, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Athanasiou, D. Larkin, Bertuzzi – Helm, Nielsen, Tatar – Frk, Glendening, Abdelkader (A).

Rozhodčí: Romaško, Kowal – Murphy, Alonso.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vzájemné zápasy¨

21.01.2018 Detroit – Carolina 1:3
29.03.2017 Carolina – Detroit 4:1
28.03.2017 Carolina – Detroit 3:4 po prodl.
26.10.2016 Detroit – Carolina 4:2
28.10.2015 Detroit – Carolina 1:3.
Detroit Red Wings

Rudá křídla prožívají podobné období jako v minulé sezóně, ve které se po dvou desetiletích poprvé nedostali do play-off. Moc dobře to Detroit nemá rozehrané ani letos, z devětačtyřiceti zápasů urval jen dvacet výher a ze třináctého místa Východní konference ztrácí na osmou Philadelphii osm bodů. Před dvěma dny se Red Wings postupové osmičce lehnouce přiblížili, když napravili předchozí prohry s Flyers a Blackhawks a na domácím ledě v samostatných nájezdech udolali tým ze San Jose.

Nejproduktivnější hráči:
• D. Larkin – 38 bodů (8+30)
• H. Zetterberg – 32 bodů (6+26)
• A. Mantha – 30 bodů (16+14).
Carolina Hurricanes

Tým z Raleighu už osmkrát v řadě nepostoupil do play-off a zařadil se do skupiny nejslabších týmů v celé lize. Letošní sezóna ale Hurikánům přináší mnohem více radosti, z jednapadesáti zápasů zvítězili čtyřiadvacetkrát a v nesmírně vyrovnané Východní konferenci jsou na devátém místě s tříbodovou ztrátou na šestý Pittsburgh. Carolina se naposledy představila v utkání proti Montrealu a díky čistému kontu Cama Warda vybojovala třetí výhru v řadě, čímž navýšila naděje na účast ve vysněných vyřazovacích bojích.

Nejproduktivnější hráči:
• T. Teravainen – 40 bodů (13+27)
• S. Aho – 38 bodů (17+21)
• J. Williams – 33 bodů (9+24).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings

1:4

konec (1:1, 0:1, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. E. Lindholm (Faulk, T. Teräväinen) – 17. DeKeyser (Helm, Tatar), 26. Daley (Helm), 48. Nyquist (Zetterberg), 54. Helm (Glendening)

Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Pesce, Slavin, Faulk (C), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal (A), Aho – Williams, V. Rask, B. McGinn – Stempniak, D. Ryan, Skinner (A) – E. Lindholm, Krüger, Nordström.

Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Daley, Ericsson, Green, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Athanasiou, D. Larkin, Bertuzzi – Helm, Nielsen, Tatar – Frk, Glendening, Abdelkader (A).

Rozhodčí: Romaško, Kowal – Murphy, Alonso

Diváci: 18 126

Průběh zápasu
1. třetina
06:19 DET 2 D. Larkin, hákování
08:16 CAR 1:0 E. Lindholm (Faulk, T. Teräväinen)
16:21 DET 1:1 DeKeyser (Helm, Tatar)
17:14 CAR 2 J. Staal, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
25:06 DET 1:2 Daley (Helm)
39:17 CAR 2 Skinner, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
44:09 CAR 2 D. Ryan, podražení
47:45 DET 1:3 Nyquist (Zetterberg)
51:42 DET 2 Helm, podražení
53:48 DET 1:4 Helm (Glendening)
Konec