Menu

Hokej

Turnaj pěti (U17)

USA – Slovensko

7:1

konec (1:0, 1:1, 5:0)

25.08.2017, 18:30 • RT TORAX ARENA • Gabriela Juříková

Třetí den turnaje je za námi!
Přeji Vám klidný zbytek pátečního večera a zítra u odpoledního utkání USA vs. GER a večerního zápasu ČR vs. SUI vás budeme opět vítat. (20:49:34)
Až třetí třetina ukázala sílu Amerického výběru, který si díky dvěma gólům během 35 vteřin vybudoval slušný náskok, a pak už jej jen navyšoval.

Zápas poznamenaly nelichotivě jen dvě delší vyloučení za útoky na oblast hlavy a krku a taky jedno vyloučení do konce utkání.

Jinak to byl hodně pohledný atraktivní hokej s mnoha zvraty a souboji na brankovištích.
Generální manažer hokejového týmy HC RT TORAX Poruba Pavel Hinner předává ceny nejlepším hráčům utkání.
Za Spojené státy americké přebírá cenu Robert Mastrosimone
ze Slovenského týmu byl vybrán Dominik Antala.

Konec zápasu.

59:44

Spojené státy právě vstřelily branku!
V samém závěru třetí třetiny se k druhé tyči trefil RYAN JOHNSON a stanovil tak konečný výsledek šestého utkání turnaje pěti zemí na 7:1. Asistence: Jake Boltman a Josh Groll.

59:12

Mrázik spálil samostatný únik. Souboj s Haiderem prohrál díky střele do jeho výstroje.

57:08

Hosté v plném počtu.

55:30

Antala v brankovišti leckdy čaruje. Ze všech sil vypomáhají obránci, a tak se nepodařilo dostat poskakující kotouč do bráni Grifiinovi ani od modré střílejícímu Boltmanovi.

54:44

Domácí v plném počtu.

54:15

Spojené státy právě vstřelily branku!
Hru ve čtyřech lépe zvládají domácí. JOSH GROLL se pohyboval s kotoučem za slovenskou brankou a využil protipohybu dokonale. Vystihl moment, kdy mohl zasunout puk kolem levé gólmanovy tyče a zvýšit vedení už na 6:1. Asistence: Cole McWard.

52:44

Vyloučení v týmu USA (Mastrosimone – 2 min., hrubost).

52:08

Vyloučení v týmu Slovensko (Turan – 5 min., sekání + osobní trest do konce utkání, sekání). Trest odpyká Haščák.

50:15

Spojené státy právě vstřelily branku!
Střelu z dálky z hole COLEHO MCWARDA Antala zachytil do lapačky a ještě k tomu přidal pohyb tělem, ale to asi bylo příčinou toho, že mu kotouč z košíku lapačky vypadl a rovnou za brankovou čáru. Asistence: Lukas Svejkovky.

49:23

Haider zasahuje proti nebezpečné střele Melchera.

48:54

Hosté v plném počtu.

48:03

Slovensko drží stav jaký je. Američané se sice drží v útočném pásmu, ale Antala je dnes ve výborné formě.

46:54

Vyloučení v týmu Slovensko (Jendek – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Haščák.

46:29

Domácí v plném počtu.

45:49

Domácí ve čtyřech. Slováci se sice udrželi v pásmu, ale nepodařilo se jim kotouč dostat za Haiderova záda.

44:29

Vyloučení v týmu USA (Miller – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Svejkovsky.

44:11

Turan střílí od modré, Haider odpaluje do rohu.

43:49

Vyloučení v týmu USA (Nodler – 2 min., hákování).

42:10

Melcher měl příležitost snížit americké vedení, jenže jeho střelu zblokoval Miller.

41:20

Mastrosimone střílí na bránu, ale kotouč brankovištěm jen prosvištěl. Antala se nestačil ani otočit.

40:45

Spojené státy právě vstřelily branku!
Na ose hřiště mezi kruhy se napřáhl ARTHUR KALIJEV a vyraženou střelu si u pravé gólmanovy tyče dorazil. Domácí v rozmezí třiceti pěti vteřin navyšují vedení tři branky. Asistence: Dylan Wendt.

40:20

Spojené státy právě vstřelily branku!
A toho využil GRANDT SILLIANOFF, který střelou zápěstím pod horní tyč slovenské brány navyšuje vedení o dvě branky. Asistence: Robert Mastrosimone.

40:10

Střela z hole Sojky skončila po zásahu Haidera na zadním mantinelu. Pak Ameriku zastavil blokací Turan, ale stejně se domácí ke kotouči opět dostali.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 20:03.
Střely v druhé třetině:
11:5
Gólově vyrovnaná třetina s hodně pohledným hokejem od obou soupeřů. Budu se opakovat, ale je to dáno tím, že Slovensko nesmírně obětavě brání své pásmo a do defenzivy se zapojuje vždy celá pětka.

Utkání zdramatizoval ve dvaadvacáté minutě Michal Mrázik, pak byly vyhrocené minuty ve střední části druhé třetiny, kdy se poměrně dost vylučovalo a jednu početní výhodu Amerika dokázala využít v druhé vedení v tomto utkání. To zařídil kapitán týmu a centr prvního útoku John Farinacci. V závěru mohlo vedení navýšit jeho pravé křídlo Mastrosimone.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:30

Poslední pokus před druhou přestávkou předvedl domácí útočník Mastrosimone. Ze dvou metrů netrefil horní odkrytý roh Antalovy brány.

38:40

Obránce Golian je v pravém rohu na mantinel nepříjemně naražen Grollem. Z ledu se zvedá ztěžka, ale sudí ani nepřerušuje hru. Z jeho pohledu to nebyl nedovolený zákrok.

37:12

Lavička střílí na Haidera, který jen se štěstím puk odráží mimo brankoviště.

36:32

Slovenský brankář se blýskl dalším skvělým zásahem. Puky od něj neodskakují a tak chytá střelu jak Haleho, tak následně od modré i projektil Mastrosimone.

36:05

Jellúš ujíždí po pravém křídle a těsně před gólmanem střílí mezi tyč a beton. Jeho zápěstí však prostor nenachází přesně a Haider odpaluje kotouč za branku. Vhazování před svým brankovištěm nehodlá připustit.

35:43

Američané se vystavují ofsajdu.

34:30

Únik Wendta, resp. samostatný nájezd na slovenskou bránu, likviduje Antala parádním zákrokem. Je ještě americkým útočníkem seknut do lapačky, což trestají za brankou oba obránci.

33:03

Hosté v plném počtu. Slovákům může růst sebevědomí, protože ubránili další oslabení a v celku velmi úspěšně. Dokázali posílat kotouče do středního pásma a eliminovat tak případné nebezpečí v podobě inkasované branky.

32:20

Hosté se brání ze všech sil. Hráči obětavě lehají do střel a pomáhají vytíženému gólmanovi.

31:03

Vyloučení v týmu Slovensko (Jellúš – 2 min., hákování). V útočné třetině se provinil proti pravidlům Jellúš.

30:06

Kousek po kousku, jak jde herní čas, začínají na ledě plně vládnout Američané. Antala likviduje další závar před svou brankou.

29:21

Spojené státy právě vstřelily branku!
Domácí využívají početní výhodu, když JOHN FARINACCI na hranici brankoviště a navíc v kleče posílá puk nad rameno Antaly. Asistence: Grant Sillianoff.

28:56

U pravé Antalovy tyče číhal Farinacci, jenže puk byl rychlejší než jeho pohyb hokejkou. Kotuč tak končí v rohu a domácí hráči musí vymyslet další útočnou kombinaci.

28:32

Domácí už dostali kotouč do brány, ale kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti nemohl být sudím uznán.

28:18

Vyloučení v týmu Slovensko (Turan – 2 min., hákování).

27:01

Velkou šanci Bertrandovi vzal z hole Turan, když vložil hůl před tu jeho. Antala by se možná dokázal včas přesunout k pravé tyči, ale jistota je jistota. Hra pokrračuje v pravém rohu slovenského obranného pásma.

24:09

Hosté v plném počtu.

23:10

Hosté si obětavě lehají do střel a snaží se aktivně napadat i nahrávky a tak jako v první třetině, Američané neví, jak obrannou Slovenska projít.

22:53

Amerika v plném počtu.

22:09

Vyloučení v týmu Slovensko (Ďuriš – 2 min., hrubost) Ve slovenském brankovišti to opět vypadalo jako valná hromada. Ďuriš atakoval soupeře nedovoleně a natlačil jej tím na svého brankáře. Jde za to na dvě minuty na trestnou lavici.

21:18

Slovensko právě vstřelilo branku!
Nepřehlednou situaci v brankovišti vyřešil pohotovým sklepnutím puku za brankovou čáru MICHAL MRÁZIK. Asistence: Dominik Jendek.

20:53

Vyloučení v týmu USA (Farinacci – 2 min., sekání). Antala držel kotouč pod lapačkou a Farinacci i po odpískání neustal v dorážení. Za to dostal pafku od slovenských obránců, ale taky dvě minuty.

20:31

Mastrosimone dvakrát zkoušel prostřelit Antalu. Druhý pokus končí na tyči.

20:17

Kapitán Ameriky Farinacci zavezl kotouč do pásma a tam se už jeho spoluhráči staví do přesilovkového postavení.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:14.
Střely v první třetině:
8:2
První třetina utekla jako voda. Moc se nepřerušovalo a k překvapení, milému překvapení, Slovensko inkasovalo jen jedinkrát, což zařídil Jake Hale v šesté minutě.

Od té doby hostující tým postavil na své modré čáře obrannou zeď a Američané se přes ni jen těžce dostávali. V závěru třetiny získala domácí střídačka přesilovku a to díky úniku Mastrosimoneho, který dokonce zakončoval, ale jen do připraveného Antaly.

20:00

První třetina skončila.

19:23

Vyloučení v týmu Slovensko (Eliaš – 2 min., podražení). Při úniku Mastrosimoneho musel Eliaš zakročit nedovoleně. Americký útočník totiž místo přihrávky na lépe postaveného Sillianoffa, volil střílet. A tím se vystavil nedovolenému zákroku Eliaše.

18:22

Slovensko se vymanilo ze sevření, poslalo na led čerstvé síly, a i ty se musí bránit útočným výpadům amerického výběru. Antala likviduje pokus Sillianoffa, ale hru nepřerušuje.

16:33

Christy nahazuje do pásma a jde střídat. Tím ale získává na dlouhou dobu pro své spoluhráče pásmo. Ale na Antalu neposílají žádné střely. Hostující obránci nedovolí puku cestu až k brankovišti.

15:34

Slovenští hráči jsou poslední minuty hodně aktivní, ale sami se zastavují dalším ofsajdem. Tentokrát hru zastavil Mrázik.

14:36

Střela Jellúše končí v ochranné síti po zblokování obráncem Webberem.

13:43

Sillianoff za slovenskou brankou s kotoučem neustál souboj a hosté se tak dostali do útoku. Ten zastavil ofsajd v podání Turanského. Škoda!

13:09

Hale střílel z pravé strany a Antala měl co dělat, aby přikryl svou levou tyč. Bude se vhazovat po jeho levici.

12:29

Boltman byl rychlejší než jeho kolega v útoku Wendt a je tak odpískán ofsajd.

10:30

Melcher se daleko s pukem nedostal. Slováci vsadili na obranu modré čáry a zatím jim to vychází. Likvidují jeden útok za druhým a přivádí tak Američany do rozpaků.

10:00

Jellúš se pokouší protlačit se přes dva obránce, ale jednoruč se mu už nedaří zakončit.

08:20

Američané jsou zastaveni pro postavení mimo hru.

08:00

Více ze hry mají Američané. Sice se slovenským hráčům daří kotouče z hokejek soupeře brát, ale moc dlouho se z majitelství nikdy neradují. Hosté jsou více méně v defenzivní pozici.

05:11

Spojené státy právě vstřelily branku!
Dobře bruslící útočník JAKE HALE se prosmýkl po pravém křídle a bekhendem poslal kotouč nad Antalovo levé rameno. Asistence: Jeffrey Bertrand.

04:48

Momentálně se hraje nahoru dolů. Tohle ale slovenští hráči s bruslařsky dobře vybavenými Američany hrát nedokáží celý zápas. Nakonec přerušuje hru Antala po závaru ve svém brankovišti.

04:02

Opět nepřesná rozehrávka Slovenska. Píská se icing.

03:59

Domácí v plném počtu.

03:17

Početní výhodu dohrávají Slováci za svou brankou.

03:04

Hosté se vystavili ofsajdu.

02:30

Slováci se drží v pásmu a odstřelují Haidera ze všech míst. Nejaktivnější je obránce Ganz střílející od modré čáry.

01:59

Vyloučení v týmu USA (hráčská lavice – 2 min., příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Griffin.

01:05

Jendek zastavil Millerovu rozehrávku na hranici vysoké hole. Puk ve středním pásmu mění majitele. Nakonec jej získává domácí tým, ale Antalovu branku neohrozili.

00:49

Icing Slovenska.

00:12

Američané sice vyhráli středové buly, ale Sojka dokázal domácí obranu zatlačit až za Haiderovu bránu.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči se staví na modré čáry, aby si následně vyslechli své hymny.
Týmy mají po rozbruslení, hlasatel divákům právě oznamuje sestavy a rolba dokončuje úpravu ledu.
Dobrý večer z RT TORAX ARENY!
Vítáme Vás u šestého utkání Turnaje pěti zemí, kdy se podruhé porubskému publiku představí dorostenecký výběr Ameriky a třetí zápas si zahrají hokejisté Slovenska.

Trenéři nahlásili tyto sestavy:

USA: Haider (Chauvette) – Koster, Miller, Johson, Boltman, Webber, McWard – Sillianoff, Farinacci, Mastrosimone – Kalijev, Nodler, Wendt – Christy, Griffin, Hale – Bertrand, Groll, Svejkovsky

Slovensko: Antala (Hlavaj) – Turan, Ilenčík, Ganz, Gajdoš, Golian, Mudrák, Lavička, Beňo – Škultéty, Sojka, Melcher – Mrázik, Eliaš, Jendek – Ďuriš, Haščák, Marguš – Novák, Jellúš, Turanský

Rozhodčí: Šír – Tošenovjan, Hanzlík.
Večerní utkání začíná v 18:30 a budeme vám jej zprostředkovávat online přenosem a stream bude k vidění na Hokejka.cz
Nejvíc pozornosti si na turnaji užívá tým USA na jehož tréninky jsou zaplněné tribuny. A ne jinak tomu bylo při prvním utkání Američanů. Ve čtvrtek si lehce poradili se Švýcary. Sice od deváté minuty prohrávali gólem v oslabení, ale zbytek utkání byl už v režii Ferschwellerových hráčů. Američané vyhráli 8:1.
Slovensko na svůj turnajový úspěch zatím čeká. Ve středečním zápase podlehlo Švýcarům 2:4 a ve čtvrtek svěřenci trenéra Jána Lipianského museli spolknout hořkou pilulku v podobě prohry 8:0 s Čechy.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

USA – Slovensko

7:1

konec (1:0, 1:1, 5:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Hale (Bertrand), 30. Farinacci (Sillianoff), 41. Sillianoff (Mastrosimone), 41. Kalijev (Wendt), 51. McWard (Svejkovky), 55. Groll (McWard), 60. Johnson (Boltman, Groll) – 22. Mrázik (Jendek)

USA: Haider (Chauvette) – Koster, Miller, Johson, Boltman, Webber, McWard – Sillianoff, Farinacci, Mastrosimone – Kalijev, Nodler, Wendt – Christy, Griffin, Hale – Bertrand, Groll, Svejkovsky

Slovensko: Antala (Hlavaj) – Turan, Ilenčík, Ganz, Gajdoš, Golian, Mudrák, Lavička, Beňo – Škultéty, Sojka, Melcher – Mrázik, Eliaš, Jendek – Ďuriš, Haščák, Marguš – Novák, Jellúš, Turanský

Rozhodčí: Šír – Tošenovjan, Hanzlík

Průběh zápasu
1. třetina
01:59 USA 2 lavice, příliš mnoho hráčů, odpyká Griffin
05:11 USA 1:0 Hale (Bertrand)
19:23 SVK 2 Eliaš, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
20:53 USA 2 Farinacci, sekání
21:18 SVK 1:1 Mrázik (Jendek)
22:09 SVK 2 Ďuriš, hrubost
28:18 SVK 2 Turan, hákování
29:21 USA 2:1 Farinacci (Sillianoff)
31:03 SVK 2 Jellúš, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
40:20 USA 3:1 Sillianoff (Mastrosimone)
40:45 USA 4:1 Kalijev (Wendt)
43:49 USA 2 Nodler, hákování
44:29 USA 2+10 Miller, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku, odpyká Svejkovsky
46:54 SVK 2+10 Jendek, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku, odpyká Haščák
50:15 USA 5:1 McWard (Svejkovky)
52:08 SVK 5+OK Turan, sekání+sekání, odpyká Haščák
52:44 USA 2 Mastrosimone, hrubost
54:15 USA 6:1 Groll (McWard)
59:44 USA 7:1 Johnson (Boltman, Groll)
Konec