Menu

Hokej

NHL

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs

5:6

konec (1:1, 2:3, 2:2)

05.02.2017, 01:00 • TD Garden, Boston • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 2.05 3.9 3.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Československá stopa v utkání:

David Pastrňák (BOS) 2+1, 4 střely, čas na ledě 21:07
David Krejčí (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:30
Zdeno Chára (BOS) 0+3, 5 střel, čas na ledě 18:05
Martin Marinčin (TOR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:28
Roman Polák (TOR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 20:13 (07:31:38)
Tři hvězdy utkání:

1. William Nylander (TOR) 3+0
2. David Pastrňák (BOS) 2+1
3. James van Riemsdyk (TOR) 2+0

VIDEO: William Nylander kompletuje svůj první hattrick v NHL!

Statistiky: Střely na bránu: 41-26; Zablokované střely: 19-19; Vhazování: 60%-40%; Hity: 30-30; Přesilové hry: 2/5-1/2; Trestné minuty: 11-17.
Toronto dokázalo potřetí v letošní sezóně NHL porazit Boston a ovládnout další souboj Originální šestky, který tentokrát přinesl v TD Garden neskutečně dramatický a na góly bohatý zápas plný zvratů. Obrovskou zásluhu na výhře kanadského týmu má William Nylander, který vstřelil svůj první hattrick. David Pastrňák vstřelil dva góly, ke kterým přidal asistenci, na vítězství Bruins to ale opět nestačilo. Skvělý zápas odehrál domácí kapitán Zdeno Chára, který zaznamenal tři kanadské body za tři asistence. Vítězný gól Leafs vstřelil v čase 58:24 James van Riemsdyk. Konečný výsledek: Boston Bruins 5 Toronto Maple Leafs 6.

Konec zápasu.

59:06

Zane McIntyre vyrazil na střídačku a Bruins zkouší vyrovnat stav utkání při hře bez brankáře! Příliš času už ale nemají.

59:00

Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.

58:24

58:24 James van Riemsdyk - 5:6

58:24

Toronto právě vstřelilo branku!
JAMES VAN RIEMSDYK na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné střele zápěstím, která nad lapačkou Zaneho McIntyreho zamířila do bližšího horního rohu brány! Maple Leafs znovu vedou a Boston má minimum času na odpověď! To je zápas. Páni! Asistence: Tyler Bozak a Mitchell Marner.

58:00

Dnešní utkání sleduje 17565 diváků.

57:06

57:06 Patrice BERGERON - 5:5

57:06

Bruins právě vstřelili branku!
PATRICE BERGERON se dostal mezi kruhy pro vhazování k odraženému puku po nahození z pravého křídla a krásnou bekhendovou střelou zamířil pod horní tyč. Boston využil přesilovou hru a v závěru utkání dokázal vyrovnat na 5:5! Asistence: Torey Krug a Brad Marchand.

56:41

Leo Komarov dostal menší trest za nedovolené bránění a Boston má obrovskou šanci vyrovnat.

55:54

Torey Krug se dostal na levém křídle k několika střelám, ani jedna ale na překonání Frederika Andersena nestačila a brankář Leafs puk v blízkosti své pravé tyče pod lapačkou zmrazil.

55:15

55:15 Connor BROWN - 4:5

55:15

Toronto právě vstřelilo branku!
Auston Matthews roztáhl hru na útočné modré čáře doprava na Zacha Hymana, který nádhernou přihrávkou napříč útočným pásmem přenesl hru doprava a CONNOR BROWN bez přípravy v blízkosti levé tyče zamířil do odkryté části brány! Bruins smazali tříbrankové manko, těsně před koncem ale prohrávají 4:5! Asistence: Zach Hyman a Auston Matthews.

54:10

David Pastrňák dobře vypálil z pravého kruhu pro vhazování a střelou zápěstím mířil do bližšího horního rohu brány, Frederik Andersen ale předvedl skvělý semafor a neumožnil českému útočníkovi zkompletovat hattrick!

53:20

Ačkoliv bych přeháněl, dnešní utkání je jedno z nejkrásnějších, které jsem kdy komentoval.

52:52

David Krejčí pálil z mezikruží vedle levé tyče a následnou akci Bruins zastavilo postavení mimo hru.

52:27

Maple Leafs vyhodili puk podél střídaček na zakázané uvolnění a unavená pětice hostů tak nemůže střídat.

52:00

Torey Krug na levém křídle napřáhl od mantinelu k jedovaté střele s příklepem, která zamířila vedle vzdálenější pravé tyče a Frederik Andersen se bezmocně ohlížel. Bruins mají obrovský tlak.

50:57

Ryan Spooner se ocital před bránou ve slibné šanci, jeho pokus byl ale nakonec zablokován. William Nylander byl zřejmě hráčem, který si připsal skvělý obranný zákrok, ačkoliv je útočník.

50:06

50:06 Ryan SPOONER - 4:4

50:06

Bruins právě vstřelili branku!
RYAN SPOONER se dostal v blízkosti pravé tyče po zákroku Frederika Andersena levým betonem k dorážce a vyrovnal na 4:4! Fanoušci v TD Garden jsou na nohou. Bruins dokázali třemi góly v řadě smazat tříbrankové manko! Asistence: Zdeno Chára a Dominic Moore.

48:47

Brad Marchand na vrcholu mezikruží ukradl gól Romanovi Polákovi a v levém kruhu pro vhazování napřáhl k táhlé střele zápěstím, kterou Frederik Andersen ukryl v náručí.

48:40

48:40 McIntyre málem inkasoval hodně kuriózní branku!

48:40

Maple Leafs nahodili puk podél střídaček do útočného pásma a puk se od jednoho ze spojů v rohu nebezpečně odrážel před bránu, nakonec ale napříč brankovištěm zamířil mimo! Zane McIntyre byl za bránou, kde chtěl nahození zastavit, a neměl šanci zasáhnout!

48:09

William Nylander dnes vstřelil první hattrick v kariéře NHL a našlápnuto k němu má také David Pastrňák, který dnes vstřelil dva góly a přidal k nim jednu asistenci.

47:39

David Krejčí se ocital před bránou v obrovské šanci, jeho následná střela ale byla zablokována.

FOTO: Zane McIntyre, který se v průběhu utkání dostal do hry.

46:56

Oba týmy hrají s obrovskou chutí a prezentují se ofenzivním hokejem. Ačkoliv už toho mají hráči hodně v nohou, srší z nich neskutečná energie.

45:42

Auston Matthews na levém křídle krásně vypálil od mantinelu a Zane McIntyre se pořádně zapotil, nakonec ale zřejmě vyrážečkou dokázal puk vytáhnout na tyč!

45:02

Kapitán Bruins je známý tím, že umí velice tvrdě a přesně vypálit, dnes se mu ale zatím skórovat nepodařilo, přesto hraje fantastické utkání, stejně jako David Pastrňák.

44:23

Zdeno Chára, který dnes zaznamenal dva kanadské body za dvě asistence, napřáhl na levém křídle od modré čáry k jedovaté střele s příklepem, kterou Frederik Andersen zastavil!

44:19

Vyloučený Martin Marinčin naskočil zpět na led a Bruins ani tentokrát jeho faul nedokázali potrestat.

44:18

David Backes sekundu před návratem Martina Marinčina na led krásně vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Frederik Andersen ale předvedl úžasný semafor, po kterém puk mířící do bližšího horního rohu brány ukryl v lapačce!

43:33

Maple Leafs se na levém křídle dostali v oslabení ke střele, kterou připravený Zane McIntyre vyrazil.

42:28

Patrice Bergeron se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže Frederika Andersena nepropálil! Jeho spoluhráči se vzápětí snažili dostat k dorážce marně.

42:19

Martin Marinčin musel spěchat po zablokované střele rychle dozadu a těsně před vlastní bránou fauloval Ryana Spoonera, který si z levého křídla krásně sjel mezi kruhy pro vhazování, do zakončení se ale nedostal a obránce Leafs potřetí v zápase usedl na trestnou lavici, nyní kvůli držení.

42:08

Martin Marinčin na levém křídle vypálil od modré čáry, jeho pokus ale skvěle zablokoval Ryan Spooner.

41:46

Maple Leafs se dostali v blízkosti levé tyče ke střele, kterou střídající Zane McIntyre bez problému vyrazil.

41:24

Torey Krug si hledal prostor na střelu v levém kruhu pro vhazování, Brandon Carlo mu ale nedokázal přihrát.

40:39

Nikita Zajcev na pravém křídle vypálil a jeho tvrdá střela s příklepem zamířila vedle vzdálenější levé tyče.

40:19

Torey Krug se pokusil krátce po začátku třetí třetiny vyrovnat střelou z levého křídla, Frederik Andersen ale jeho pokus od mantinelu vyrazil.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 25-20; Zablokované střely: 16-14; Vhazování: 64%-36%; Hity: 19-23; Přesilové hry: 1/3-1/2; Trestné minuty: 11-13.
Třetí třetina začne přibližně ve 3:25.
Boston se uprostřed zápasu z nepochopitelných důvodů sesypal, když během minuty a 46 sekund inkasoval tři slepené góly, o které se postarali James Van Riemsdyk a William Nylander, který dvěma góly v řadě zkompletoval svůj první hattrick v kariéře NHL. Tuukka Rask opustil bránu, do které místo něj naskočil Zane McIntyre. Bruins změna prospěla, když se ve zbytku prostřední části prosadili skvělý David Pastrňák, který vstřelil svůj druhý gól v utkání, a Torey Krug, jenž dostal svůj tým na dostřel jedné jediné branky. Druhá třetina nabídla kromě pěti gólů také jednu obrovskou bitku, ve které Adam McQuaid poslal k ledu pravým hákem Matta Martina. Skóre po druhé třetině: Boston Bruins 3 Toronto Maple Leafs 4.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

40:00

David Krejčí vypálil v poslední sekundě z vrcholu mezikruží a před bránou Frederika Andersena vznikl obrovský závar, Bruins ale dopravili puk z dorážky do brány až po vypršení času!

39:24

Riley Nash na pravém křídle vypálil od mantinelu a Frederik Andersen jeho pokus vyrazil levým betonem.

39:00

Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

38:24

Leafs se během pár sekund dostali na pravém a levém křídle ke střele, Zane McIntyre si ale s oběma pokusy poradil a ten poslední ukryl ve svém náručí.

37:45

Vypadalo to, že se bude vylučovat, nakonec se ale proti Bostonu pouze pískalo zakázané uvolnění.

36:46

Zane McIntyre prožil pořádně horké chvilky, když na něj během pár sekund dvakrát nebezpečně vypálil Nikita Sošnikov, brankář Bruins ale předvedl dva skvělé zákroky, když jeho první pokus vyrazil a druhý podržel v náručí! Toronto málem bleskově odpovědělo.

35:53

35:53 Torey KRUG - 3:4

35:53

Bruins právě vstřelili branku!
TOREY KRUG si po přihrávce Davida Pastrňáka sjel z pravého křídla k pravé tyči a puk mezi betony Frederika Andersena z blízkosti propasíroval do brány. Bruins využili přesilovou hru a dostali se na dostřel jedné branky! Asistence: David Pastrňák a Ryan Spooner.

35:29

David Pastrňák v levém kruhu pro vhazování krásně vypálil bez přípravy, Frederik Andersen ale předvedl ještě lepší zákrok a puk pravým betonem vyrazil mimo! Neskutečný zákrok.

34:29

Patrice Bergeron na pravém křídle napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která zamířila vedle vzdálenější levé tyče a Frederik Andersen po ní zasahovat nemusel. To byla obrovská rána.

34:20

Tyler Bozak dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Boston má šanci dostat se na dostřel jedné branky!

34:00

Jsme svědky nádherného zápasu dvou týmů z Originální šestky, který už nabídl úplně všechno.

32:46

32:46 Adam McQouid pravým hákem knockoutoval Martina!

32:46

Adam McQuaid svedl ve středovém kruhu nelítostný a dlouhý pěstní souboj s Mattem Martinem. Oba hráči si vyměnili několik tvrdých úderů, obránce Bruins ale měl více síly a předvedl fantastický pravý hák, kterým Martina poslal k radosti zaplněné TD Garden k ledu!

32:46

Frank Vatrano také vypálil z pravé strany útočného pásma a Frederik Andersen puk ukryl ve svém náručí.

32:24

Bruins na pravém křídle vypálili od mantinelu a Frederik Andersen puk pravým betonem vyrazil.

30:55

30:55 David PASTRŇÁK - 2:4

30:55

Bruins právě vstřelili branku!
Brad Marchand od modré čáry napřáhl ke krásné střele zápěstím, která mířila pod horní tyč, Zdeno Chára ji ale srazil k ledu a po zákroku Frederika Andersena pravým betonem se dostal v blízkosti levé tyče k dorážce DAVID PASTRŇÁK, který se ve stoprocentní šanci nemýlil a vstřelil svůj druhý gól v utkání! Asistence: Zdeno Chára a Brad Marchand.

30:27

Zdeno Chára na levém křídle nedokázal přesně rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění.

30:17

Střídání v týmu Boston Bruins: ze hřiště odchází Tuukka Rask, přichází Zane McIntyre.

30:17

30:17 William NYLANDER - 1:4

30:17

Toronto právě vstřelilo branku!
WILLIAM NYLANDER z blízkosti překonal rozhozeného Tuukka Raska a zkompletoval rychle svůj první hattrick v kariéře NHL! Asistence: Connor Brown a Auston Matthews.

29:33

Aby toho nebylo málo, Boston po dvou slepených gólech bude hrát ve čtyřech poté, co obránce Adam McQuaid dostal dvě minuty za držení.

29:09

Hlavní trenér Claude Julien rychle reaguje na dva inkasované góly a vyžádal si oddechový čas.

29:09

29:09 William NYLANDER - 1:3

29:09

Toronto právě vstřelilo branku!
WILLIAM NYLANDER neumožnil Bruins rozehrát a na útočné modré čáře se zmocnil puku, který zavezl do pravého rohu pro vhazování, počkal si na vhodný moment a poté nad lapačkou Tuukka Raska krásnou střelou zápěstím zamířil k bližší pravé tyči! Leafs vstřelili v rychlém sledu dvě branky a je to 3:1! To je obrovská sprcha.

28:31

28:31 James van Riemsdyk - 1:2

28:31

Toronto právě vstřelilo branku!
JAMES VAN RIEMSDYK se ocitl za bránou na kolenou, vzápětí se ale rychle zvedl a po velké chybě Bruins si hodil puk z forhendu rychle na bekhend a z blízkosti mezi betony Tuukka Raska zamířil do sítě. Maple Leafs otočili utkání vedou nad Bruins 2:1! Asistence: Mitchell Marner.

28:09

Jake Gardiner na pravé straně nabral rychlost a od mantinelu napřáhl ke střele, kterou Tuukka Rask po rychlém zakleknutí ukryl ve svém náručí a přerušil hru.

27:46

James van Riemsdyk vypálil na levém křídle z úhlu a po zákroku finského brankáře Tuukka Raska přichází na řadu v TD Garden krátká reklamní přestávka.

27:28

Riley Nash na levém křídle napřáhl z úhlu k nebezpečné střele, která se zřejmě od tyče odrazila zpět do hry! To byla velká šance.

27:01

Vyloučený Martin Marinčin se podruhé v zápase vrátil z trestné lavice na led po uplynutí svého trestu.

26:52

Bruins se během přesilové hry nepodařilo rozehrát a puk zamířil k jejich nelibosti na zakázané uvolnění.

26:38

David Krejčí chtěl z pravého kruhu pro vhazování přenést hru doleva na Matta Beleskeyho, jeho přihrávku ale skvěle zablokoval Jake Gardiner.

26:01

Jake Gardiner se zmocnil v levém rohu obranného pásma puku a podél střídaček ho vyhodil.

25:09

Bruins okamžitě vypálili po vhazování od modré čáry a Frederik Andersen s problémy puk vyrazil.

25:01

Frank Vatrano se snažil na pravém křídle protáhnout podél hrazení do rohu útočného pásma, což mu neumožnil Martin Marinčin a dostal dvě minuty za držení. Bruins si zahrají druhou přesilovou hru.

24:20

Matt Beleskey mohl potrestat ledabylou rozehrávku Maple Leafs, jeho střela zápěstím z vrcholu pravého kruhu pro vhazování ale byla zablokována.

23:28

Zdeno Chára se dostal na vrcholu mezikruží ke střele, která se od hokejky Romana Poláka odrazila do vzduchu a pozorný Frederik Andersen puk stáhl do lapačky poté, co si dobře povyjel z brány.

22:57

Brad Marchand vyhrál závod o puk a proti Bruins se zakázané uvolnění nepískalo, na opačné straně se ovšem to samé říci nedalo. Leafs nemohou vystřídat.

21:47

Toronto se ocitlo v úvodu druhé třetiny pod velkým tlakem a raději puk vyhodilo na zakázané uvolnění.

21:39

Torey Krug z levého křídla podél útočné modré čáry přenesl hru doprava a Adam McQuaid napřáhl rychle k táhlé střele s příklepem, která těsně nad ledem zamířila vedle bližší tyče brány Maple Leafs.

21:19

Patrice Bergeron na pravé straně útočného pásma vypálil z ostrého úhlu a Frederik Andersen puk podržel.

21:02

Zdeno Chára napřáhl na pravém křídle od modré čáry k pěkné táhlé střele s příklepem, kterou připravený Frederik Andersen levým betonem vykopl mimo.

20:56

Maple Leafs se po pravém křídle nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění.

20:29

Austin Czarnik se nerozpakoval a na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k jedovaté ráně, která zamířila vedle bližšího levého horního rohu brány mimo.

20:12

William Nylander se ocital v blízkosti levé tyče krátce po začátku druhé třetiny v obrovské šanci, vzrušení ale nakonec bylo kvůli přihrávce rukou zbytečné.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 11-9; Zablokované střely: 10-4; Vhazování: 52%-48%; Hity: 9-10; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 4-4.
Druhá třetina začne přibližně ve 2:19.

FOTO: Fanoušci v TD Garden se baví parádním hokejem.

Boston se hned zkraje zápasu ujal vedení, když se po necelých třech minutách prosadil David Pastrňák. Bruins se vzápětí snažili jednobrankové vedení navýšit, jenže se jim to nepodařilo a na opačné straně skóroval po nádherné akci William Nylander, který si rychle hodil puk z bekhendu na forhend a zamířil do prázdné brány. Maple Leafs mohli utkání otočit, když si v závěru první třetiny zahráli po vyloučení Dominica Moorea čtyřminutovou přesilovou hru, Boston ale podržel nad vodou fantastický brankář Tuukka Rask. Skóre po první třetině: Boston Bruins 1 Toronto Maple Leafs 1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:00

Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

18:08

Dominic Moore se vrátil zpět na led a Boston přečkal dlouhé čtyřminutové oslabení. Skvělá práce!

18:01

David Backes byl zřejmě vzápětí hráčem, který to zkoušel z opačné strany útočného pásma, Frederik Andersen ale podržel puk a přerušil hru.

17:55

David Backes mohl skórovat v oslabení, jeho tvrdá střela z pravého kruhu pro vhazování ale skončila mimo.

17:33

Bruins se podařilo po dlouhém sevření konečně vyhodit a unavená čtveřice hráčů mohla odjet střídat.

16:08

Jedna minuta ze čtyřminutového trestu Dominika Moorea je pryč a Bruins zatím odolávají tlaku Leafs.

15:44

15:44 Tuukka Rask předvedl úžasný přesun a vychytal Bozaka!

15:44

Mitchell Marner z pravého křídla krásně přenesl hru doleva a Tyler Bozak v levém kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy ke krásné střele, Tuukka Rask se ale dokázal fantasticky přesunout a jeho ránu nadvakrát zastavit!

15:08

Dominic Moore dostal dvojitý trest za vysokou hůl poté, co zasáhl jednoho z hráčů Maple Leafs do obličeje, ve kterém se objevila vzápětí krev.

15:01

Maple Leafs vyrazili před pár okamžiky do přečíslení dva na jednoho a Nikita Sošnikov po přihrávce z levého křídla mířil na vzdálenější pravé tyči mimo. Vzápětí pálil na levém křídle od modré čáry Martin Marinčin a Tuukka Rask jeho pokus mířící ke vzdálenější pravé tyči levým betonem vyrazil, přestože toho příliš neviděl!

14:26

Torey Krug skončil v blízkosti levé tyče na ledě a Patrice Bergeron se pustil do rytířského souboje s Nikitou Zajcevem. Vzápětí se ovšem nevylučovalo.

14:18

Zdeno Chára napřáhl na levém křídle od modré čáry k dělové ráně s příklepem, která po nádherném objetí brány v podání Davida Pastrňáka zamířila do náruče Frederika Andersena. Brankář Toronta měl dobrý výhled a puk zastavil. Následuje komerční přestávka.

13:43

Jake Gardiner na levém křídle napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, kterou mezi kruhy pro vhazování těsně před Tuukka Raskem zablokoval dobře postavený David Krejčí.

13:11

Torey Krug od modré čáry napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, kterou Frederik Andersen vyrazil do ochranné sítě a hra byla přerušena.

12:13

Riley Nash na levém křídle vypálil z úhlu a po zákroku Frederika Andersena následuje další krátká reklamní přestávka, po které jsme ihned zpět.

11:15

11:15 William NYLANDER - 1:1

11:15

Toronto právě vstřelilo branku!
Nazem Kadri na pravém křídle nabral rychlost po kolmé přihrávce Austona Matthewse a krásnou bekhendovou přihrávkou našel ze druhé vlny najíždějícího WILLIAMA NYLANDERA, který si v blízkosti levé tyče hodil puk rychle z bekhendu na forhend a zasunul puk do prázdné brány! Asistence: Nazem Kadri a Auston Matthews.

11:00

Vyloučený Martin Marinčin je zpět na ledě a Toronto úspěšně přečkalo první oslabení v zápase.

10:28

David Backes napřáhl na levém křídle od mantinelu ke krásné střele, kterou Frederik Andersen levým betonem vyrazil a podruhé v oslabení podržel svůj tým!

09:28

Patrice Bergeron na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry s příklepem a Frederik Andersen měl co dělat, aby jeho ránu s příklepem mířící pod horní tyč vyrazil!

09:00

Martin Marinčin dostal dvě minuty za podražení a Boston Bruins si zahraje první přesilovou hru.

08:38

Torey Krug se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jeho střela ale skončila na výstroji Frederika Andersena, stejně jako následná dorážka Matta Beleskeyho, kterou brankář Maple Leafs fantasticky vyrazil levým betonem!

08:23

Tyler Bozak se dostal mezi kruhy pro vhazování k bekhendové střele, kterou Tuukka Rask dokázal po rychlém zakleknutí zastavit a James van Riemsdyk se snažil dostat k dorážce marně.

08:03

Connor Carrick na modré čáře napřáhl k prudké střele zápěstím, která zamířila vedle vzdálenějšího pravého rohu brány a brankář Tuukka Rask zasahovat nemusel.

07:47

Boston se ocitl po první krátká reklamní přestávce pod velkým tlakem a po pravé straně vyhodil puk na zakázané uvolnění, po kterém se hra vrátí před Tuukka Raska.

06:45

Maple Leafs se ihned po vhazování dostali na levém křídle během pár sekund ke dvěma střelám, Tuukka Rask si ale s oběma dokázal poradit a vyrazil je hrudí mimo!

VIDEO: Tradiční gesto zpěváka americké hymny v TD Garden!

06:31

James van Riemsdyk nahodil puk od modré čáry těsně nad ledem směrem na bránu a Tuukka Rask ho po rychlém zakleknutí ukryl v lapačce. Následuje krátká přestávka.

06:21

David Pastrňák na pravém křídle nabral rychlost a před bránou hledal Patrice Bergerona, který na jeho pas nedosáhl a ve velké rychlosti se do zakončení nedostal.

05:58

Frederik Andersen se během pár sekund dvakrát vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Bostonu a rozehrál.

05:23

Vzápětí se situace opakovala. Bruins nedokázali na pravé straně správně přejít přes útočnou modrou čárou a jejich akci zastavilo postavení mimo hru.

04:17

David Krejčí na pravém křídle zavážel puk do útočného pásma a ocitl se v postavení mimo hru.

04:06

Mitchell Marner se snažil na pravém křídle po zavezení puku do útočného pásma dostat ke střele, jeho následný pokus zápěstím od mantinelu byl ale zablokován.

03:25

Patrice Bergeron se pustil v levém rohu útočného pásma do potyčky s Nazemem Kadrim a oba dva hráči byli vyloučení na dvě minuty. Bergeron za hrubost, Kadri za krosček.

03:20

Austin Czarnik krásnou přihrávkou z pravého křídla našel před bránou najíždějícího Matta Beleskeyho, jehož následná bekhendová střela z blízkosti zamířila vedle levé tyče!

02:37

Během úvodního gólu Bruins bodoval kromě Davida Pastrňáka také kapitán Zdeno Chára, který se na úvodní brance českého útočníka podílel druhou asistencí.

02:17

02:17 David PASTRŇÁK - 1:0

02:17

Bruins právě vstřelili branku!
DAVID PASTRŇÁK si najel do pravého kruhu pro vhazování na krásnou bekhendovou přihrávku Patrice Bergerona z mezikruží a mezi betony Frederika Andersena z blízkosti po ledě zamířil do sítě. Gól byl dlouho zkoumán kvůli postavení mimo hru a nakonec uznán. Bruins vedou zásluhou českého útočníka nad Leafs 1:0! Asistence: Patrice Bergeron a Zdeno Chára.

02:03

Auston Matthews se na pravém křídle dostal ke střele od mantinelu, která se od brusle Kevana Millera odrazila do náruče připraveného Tuukka Raska.

01:45

David Krejčí se snažil prosadit v blízkosti pravé tyče, mezi dvojicí hráčů Maple Leafs se ale do zakončení neprotáhl.

01:30

Maple Leafs se nepodařilo rozehrát a puk po nepřesné přihrávce zamířil na zakázané uvolnění.

01:01

Matt Baleskey ze středního pásma nahodil puk za bránu Toronta, kam se rychle vydal brankář Frederik Andersen, aby jeho nahození zastavil a rozehrál.

00:12

Torey Krug po dvanácti sekundách vyhodil puk přes ochranné sklo a opakovalo se vhazování ve středovém kruhu. Hra byla hodně rychle přerušena.

00:01

Toronto vyhrálo úvodní vhazování zápasu a ostře sledované utkání mezi Bruins a Maple Leafs právě začalo!

00:01

Utkání právě začalo.
V TD Garden jsou právě představovaní hráči domácího Bostonu a po zaznění americké a kanadské národní hymny bude vše připraveno k zahájení dnešního velkého zápasu Originální šestky! Are you ready?
Úvodní sestavy:

Boston Bruins: T. Rask (McIntyre) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, K. Miller, C. Miller – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – Vatrano, Krejčí (A), Backes – Beleskey, Czarnik, Riley Nash – Schaller, D. Moore, Spooner.

Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Marinčin, R. Polák – Hyman, Matthews, Co. Brown – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Marner – Komarov (A), Kadri, W. Nylander – M. Martin, Ben Smith, Sošnikov.

Rozhodčí: Jon McIsaac, Chris Lee. Čároví: Steve Barton, Michel Cormier.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Československá stopa v utkání:

David Pastrňák (BOS) 20+21, +/- +12
David Krejčí (BOS) 13+21, +/- -12
Zdeno Chára (BOS) 4+8, +/- 0
Martin Marinčin (TOR) 1+6, +/- +2
Roman Polák (TOR) 3+2, +/- -1
Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

11.12.16 Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 1:4
16.10.16 Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 4:1
Toronto Maple Leafs:

Toronto bude vstupovat do utkání v TD Garden se třemi porážkami v řadě poté, co během posledních sedmi utkání vyhrálo pouze dvakrát. Maple Leafs ztrácí v Atlantické divizi na Boston tři body, na rozdíl od Bruins ale mají pět zápasů k dobru. Brankář Frederik Andersen proti Bostonu odchytal během své kariéry šest utkání a ze všech šesti odešel jako vítěz. Útočníka Tylera Bozaka dělí jeden jediný bod od hranice 300 bodů v NHL. Toronto vyhrálo proti Bostonu oba dva letošní vzájemné zápasy shodným výsledkem 4:1.
Boston Bruins:

Boston vyhrál před porážkou s Washingtonem tři utkání v řadě a proti Torontu zahájí sérii čtyř domácích zápasů v řadě. Bruins v Atlantické divizi bojují o druhé místo s Ottawou, za kterou zaostávají o dva body, Senators ale mají pět utkání k dobru. V bráně začne podvanácté v řadě Tuukka Rask, navzdory tomu, že společně s Patricem Bergernem vynechal ranní rozbruslení. Bergeron, který bodoval ve čtyřech utkáních v řadě, zablokoval v zápase proti Caps ve třetí třetině tvrdou ránu Matta Niskanena a utrpěl zranění pravé nohy, po kterém nad jeho startem visí otazník.
TD Garden se v neděli v noci stane dějištěm zápasu dvou týmů z Originální šestky, v němž Boston Bruins vyzve Toronto Maple Leafs, které se bude snažit na ledě svého zvučného soupeře snažit ukončit sérii tří porážek v řadě. Čeká nás zajímavý souboj dvou celků z Atlantické divize bojujících v přímé konfrontaci o playoff. Lépe jsou na tom před vzájemným zápasem Bruins, kteří mají na svém kontě o tři body více, jenže Maple Leafs mají pět utkání k dobru! Kdo vyhraje?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs

5:6

konec (1:1, 2:3, 2:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Pastrňák (Bergeron, Chára), 31. Pastrňák (Chára, Marchand), 36. Krug (Pastrňák, Spooner), 51. Spooner (Chára, D. Moore), 58. Bergeron (Krug, Marchand) – 12. W. Nylander (Kadri, Matthews), 29. J. van Riemsdyk (Marner), 30. W. Nylander, 31. W. Nylander (Co. Brown, Matthews), 56. Co. Brown (Hyman, Matthews), 59. J. van Riemsdyk (Bozak, Marner)

Boston Bruins: T. Rask (31. McIntyre) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, K. Miller, C. Miller – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – Vatrano, Krejčí (A), Backes – Beleskey, Czarnik, Riley Nash – Schaller, D. Moore, Spooner.

Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Marinčin, R. Polák – Hyman, Matthews, Co. Brown – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Marner – Komarov (A), Kadri, W. Nylander – M. Martin, Ben Smith, Sošnikov.

Rozhodčí: Jon McIsaac, Chris Lee. Čároví: Steve Barton, Michel Cormier

Diváci: 17565

Průběh zápasu
1. třetina
02:17 BOS 1:0 Pastrňák (Bergeron, Chára)
03:25 TOR 2 Kadri, krosček
BOS 2 Bergeron, hrubost
09:00 TOR 2 Marinčin, podražení
11:15 TOR 1:1 W. Nylander (Kadri, Matthews)
15:08 BOS 2+2 D. Moore, vysoká hůl+vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
25:01 TOR 2 Marinčin, držení protihráče
28:31 TOR 1:2 J. van Riemsdyk (Marner)
29:09 TOR 1:3 W. Nylander
29:33 BOS 2 McQuaid, držení protihráče
30:17 TOR 1:4 W. Nylander (Co. Brown, Matthews)
30:17
30:55 BOS 2:4 Pastrňák (Chára, Marchand)
32:46 BOS 5 McQuaid, bitka
TOR 5 M. Martin, bitka
34:20 TOR 2 Bozak, nedovolené bránění
35:53 BOS 3:4 Krug (Pastrňák, Spooner)
Po 2. třetině
3. třetina
42:19 TOR 2 Marinčin, držení protihráče
50:06 BOS 4:4 Spooner (Chára, D. Moore)
55:15 TOR 4:5 Co. Brown (Hyman, Matthews)
56:41 TOR 2 Komarov, nedovolené bránění
57:06 BOS 5:5 Bergeron (Krug, Marchand)
58:24 TOR 5:6 J. van Riemsdyk (Bozak, Marner)
Konec