Menu

Hokej

KHL

Jokerit Helsinky – Dinamo Riga

2:3

po prodl. (1:2, 1:0, 0:0 - 0:1)

27.12.2016, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 1.4 5.2 6.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Česká stopa v utkání

Jakub Sedláček (DRG) 32 zák., 2 góly, 94,12% (20:19:26)
Statistiky: Střely: 70-61; Střely na bránu: 34-31; Vhazování: 42-22; Zablokované střely: 10-7; Hity: 20-19; Fauly: 2-2; Trestné minuty: 10-8.
Čtvrté vzájemné utkání mezi Jokeritem a Dinamem Rigou v letošní sezóně KHL poprvé došlo do prodloužení a poprvé zvítězil lotyšský celek, o jehož vítězství 23 sekund před koncem prodloužení rozhodl Tim Sestiho. Skvělý výkon v dresu Rigy podal Maris Bičevskis, který vstřelil dva góly, pod něž se v obou případech podepsal asistencí Lauris Darzinš. Konečný výsledek. Jokerit Helsinky 2 Dinamo Riga 3.

Konec zápasu.

64:37

64:37 Tim SESTITO - 2:3

64:37

Riga právě vstřelila branku!
Dinamo tvrdě vypálilo od modré čáry a TIM SESTITO po odrazu puku od mantinelu za bránou v blízkosti pravé tyče zamířil nad levý beton bezmocného Ryana Zapolskiho, který ještě po kotouči hrábl lapačkou, zastavit ho v cestě do sítě ale nedokázal. Dinamo Riga poprvé v letošní sezóně poráží Jokerit!

64:00

Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.

63:24

Vyloučený Pekka Jormakka je zpět na ledě a Jokerit hraje po špatném střídání opět v plném počtu.

62:26

Jokerit v oslabení vyrazil po pravé straně do rychlého protiútoku a poté přišla střela, která z kruhu pro vhazování mířila ke vzdálenější levé tyči, Jakub Sedláček ji ale pravým betonem dokázal vyrazit mimo!

61:24

Jokerit špatně střídal a Pekka Jormakka usedl na trestnou lavici, aby odpykal vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě.

61:20

61:20 Zapolskiho fantastický semafor proti střele Sestita.

61:20

Mikelis Redlihs si z pravého křídla krásně sjel před bránu, mezi betony Ryana Zapolskiho se mu ale puk procedit do sítě nepodařilo. Vzápětí se ocitl mezi kruhy pro vhazování v obrovské šanci Tim Sestito, který střelou zápěstím mířil k pravé tyči, Ryan Zapolski ale předvedl úžasný semafor a puk ukryl v lapačce!

61:05

Jokerit se během pár sekund ocitl před bránou ve dvou obrovských šancích, jenže ani jednu z nich nevyužil. První střela ale skončila na levém betonu Jakuba Sedláčka, zatímco ve druhém případě k zakončení vůbec nedošlo.

60:15

Lauris Darzinš v levém kruhu pro vhazování vypálil po přihrávce svého spoluhráče přes šířku útočného pásma bez přípravy a na přední tyči našel připraveného Ryana Zapolskiho.

60:01

Začalo prodloužení.
Pekka Jormakka poslal po necelých třech minutách v přesilové hře Jokerit do vedení, jenže Dinamo dokázalo ještě před přestávkou během tří minut vstřelit dva góly a zásluhou dvou gólů Marise Bičevskise po přihrávkách Laurise Darzinše otočili utkání na svou stranu. Uprostřed zápasu ale dokázal na domácí straně vyrovnat Jesse Joensuu a o osudu letošního čtvrtého vzájemného utkání bude muset rozhodnout v Harwall Areně prodloužení nebo nájezdy. Skóre po třetí třetině. Jokerit Helsinky 2 Dinamo Riga 2.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:12

Vyloučený Gunars Skvorcovs je zpět na ledě a před námi je s největší pravděpodobností avizované prodloužení.

59:00

Do konce normální hrací doby zbývá odehrát 1 minuta.

58:02

Pekka Jormakka se vžil do role Zora mstitele a za bránou se pustil do Marise Bičevskise. Oba hráči dostali dvouminutový trest za hrubost a Jokerit pokračuje v přesilové hře.

58:02

Jesse Joensuu v blízkosti pravé tyče při snaze dorážet spadl na Jakuba Sedláčka, který měl puk pod lapačkou, a za jeho bránou se strhla obrovská mela.

57:12

Gunars Skvorcovs se snažil před bránou Jokeritu prodrat k puku a zbytečně zasáhl holí do obličeje Villea Lajunena. Jokerit má k dispozici po trestu za vysokou hůl druhou přesilovou hru a v samostatném závěru utkání skvělou šanci rozhodnout.

56:56

Obrovský tlak Jokeritu je minulostí a vypadá to vypadá, že se v letošním čtvrtém vzájemném utkání mezi Jokeritem a Dinamem Rigou dočkáme poprvé prodloužení.

55:44

Tommi Huhtala a Pjotr Sčastlivyj se navzájem zasahovali před bránou krosčeky, hra se přitom odehrávala úplně nikde jinde, a rozhodčí se vylučovat nerozhodli. Pro vývoj zápasu je to dobře, protože stejně by na trestnou lavici usedli oba dva a hrálo by se ve vyrovnaném počtu hráčů.

55:06

V levém rohu útočného pásma Jokeritu došlo ke tvrdému hitu, podle rozhodčích se ale jednalo i čistý zákrok a hra za pískotu domácího publika pokračovala dále.

54:36

Fanoušci v hledišti začali tleskat, aby umocnili závěrečný nápor Jokeritu, který se v rychlém sledu dostal ke dvěma střelám, oba dva pokusy ale byly nepřesné a zamířily mimo.

53:33

Jokerit se mezi kruhy pro vhazování dostal rychle ke dvěma střelám, z nichž první skončila na hrudi připraveného Jakuba Sedláčka a druhá vedle pravého horního rohu brány.

52:59

Hokejisté Rigy jsou během závěrečné části nebezpečnějším celkem, marně se ovšem snaží dosáhnout vítězné branky. Stav utkání je stále nerozhodný 2:2.

51:57

Dinamo zkusilo po několikáté v zápase vypálit na levém křídle od mantinelu, na přední tyči byl ale opět připravený Ryan Zapolski, který drží svůj tým nad vodou.

51:45

Uvis Balinškis odvedl v obranném pásmu fantastickou práci, když nejprve jednomu z domácích hráčů těsně před bránou přizvedl hůl a poté se krásně prosmýkl mezi dvěma protihráči, aby puk zavezl až do útočného pásma.

51:30

Dnešní utkání sleduje 9862 diváků.

50:01

Vyloučený Arturs Kulda naskočil zpět na led a úspěšnost Dinama Rigy v přesilových hrách dnes činí 50%.

49:50

Mikelis Redlihs na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele zápěstím, Ryan Zapolski šel ale rychle do kolen a jeho pokus na přední tyči zastavil.

49:17

Topi Jaakola si vysloužil potlesk fanoušků v Hartwall Areně poté, co z pravé strany obranného pásma vyhodil puk až k bráně Jakuba Sedláčka a zamířil na střídačku.

48:01

Arturs Kulda dostal dvě minuty za sekání a Dinamo Riga má k dispozici druhou přesilovou hru, přičemž první využil.

47:54

Hra 4 na 4 je u konce a jako jediný se během ní dostal ke střele Jokerit, Jakub Sedláček ale střelu domácího týmu z levého kruhu pro vhazování vyrazil pravým betonem mimo.

45:54

Mikelis Redlihs se po vhazování v útočném pásmu a zablokované střele od modré čáry pustil do Tommiho Huhtaly a oba borci dostali dvě minuty za hrubost.

45:54

Krišjanis Redlihs v levém kruhu pro vhazování prudce vypálil a Ryan Zapolski opět našel puk ve své výstroji.

45:49

Tim Sestito se po čistém hitu Vitalijse Pavlovse a krásně sehraném protiútoku Dinama ocitl na vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jeho následný pokus bez přípravy ale zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Ryan Zapolski a puk podržel.

44:52

Jeden z hráčů finského týmu napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, jeho následný pokus byl ale zablokován a Jakub Sedláček byl bez práce.

44:13

Jokerit se v úvodu třetí třetiny ocitl pod mírným tlakem Dinama, zatím mu ovšem úspěšně odolává.

43:25

Krišjanis Redlihs po krásné diagonální přihrávce od modré čáry napřáhl v levém kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem, která po ledě mířila mezi betony Ryana Zapolskiho, brankář Jokeritu je ale včas sklapl k sobě a pod levým betonem se mu podařilo puk zastavit!

42:23

Riga vstoupila do závěrečné části utkání mnohem lépe a střela z levého kruhu pro vhazování mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Ryan Zapolski ale opět skvěle zasáhl a puk vyrážečkou vyrazil mimo!

41:33

Oba celky hrají hodně čistě a po úvodní třetině, ve které týmy Jokeritu i Dinama Rigy využily svou jedinou početní výhodu, rozhodčí zatím nevylučovali ani jednou.

40:40

Riga na pravém křídle vypálila od modré čáry, na přední tyči byl ale připravený Ryan Zapolski, který puk hrudí vyrazil do rohu hrací plochy a Jokerit se vzápětí ubránil.

40:01

V Hartwall Areně je skóre po dvou třetinách zápasu mezi Jokeritem a Rigou nerozhodné 2:2 a oba týmy mají dvacet minut na to, aby rozhodly o svém vítězství.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po druhé třetině: Střely: 45-31; Střely na bránu: 21-15; Vhazování: 33-12; Zablokované střely: 7-5; Hity: 14-11; Fauly: 1-1; Trestné min.: 2-2.
Třetí třetina začne přibližně v 19:19.
Jakuba Sedláčka v úvodu prostřední části zachránila tyč a dlouho odolával tlaku domácího Jokeritu, v polovině utkání se ale prosadil po rychlém protiútoku Jesse Joenssu. Krátce před druhou přestávkou mohl hostům vrátit vedení kapitán Gints Meija, jenže ani nadvakrát Ryana Zapolskiho nepřekonal. Skóre po druhé třetině. Jokerit Helsinky 2 Dinamo Riga 2.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

37:23

Tim Sestito nabral na levém křídle rychlost a od mantinelu napřáhl k nebezpečné střele, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Ryan Zapolski ale jeho pokus nejprve ztlumil lapačkou a poté skvěle zakročil levým betonem!

36:41

Ryan Zapolski musel čelit dalšímu náporu hostujících hokejistů, nebezpečí ale opět přečkal bez pohromy a po zákroku rychle puk přikryl na ledě lapačkou.

35:32

35:32 Kapitán Rigy Gints Meija v obrovské šanci opět neuspěl.

35:32

Gints Meija si z pravého křídla sjel před bránu a jeho střela skončila na pravém betonu Ryana Zapolskiho. Brankář Jokeritu si připsal skvělý zákrok a Zapolskiho dorážka mezi jeho betony zamířila těsně vedle vzdálenější pravé tyče!

34:32

Jokerit vyrazil po levém křídle do rychlého útoku, po kterém přišla prudká střela zápěstím, pokus jednoho z domácích hokejistů ale z levého kruhu pro vhazování zamířil nad.

33:31

Mika Niemi si z levého rohu útočného pásma krásně vybruslil před bránu, ani nadvakrát ale puk mezi betony výtečného Jakuba Sedláčka do sítě z blízkosti propasírovat nedokázal!

32:16

Pjotr Sčastlivyj na levém křídle útočného pásma odvedl skvělou práci, když nejprve zachytil rozehrávku Jokeritu a poté přesně rozehrál. Dinamo se ale do zakončení nedostalo.

30:35

Oliver Lauridsen na opačné straně ledové plochy pálil z levého kruhu pro vhazování, jeho tvrdá střela s příklepem ale na přední tyči našla náruč Jakuba Sedláčka.

30:17

Pjotr Sčastlivyj si na levém křídle zpracoval puk a z ostrého úhlu poslal před bránu přihrávku, po které Gints Meija mohl puk z blízkosti posílat do odkryté sítě, jenže Ryan Zapolski předvedl senzační přesun a jeho pokus zastavil!

29:07

29:07 Jesse JOENSUU - 2:2

29:07

Jokerit právě vstřelil branku!
JESSE JOENSUU vyrazil na levém křídle do rychlého protiútoku a po zavezení puku do útočného pásma střelou z kruhu pro vhazování mezi nohama Oskarse Cibulskise zamířil nad lapačkou Jakuba Sedláčka do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Stav zápasu je v polovině utkání v Hartwall Areně vyrovnaný 2:2! Asistence: Antti Pihlström a Rasmus Rissanen.

28:13

Hráči Jokeritu vyhodili puk po nepřesné přihrávce na pravém křídle na zakázané uvolnění, po kterém dostala v Hartwall Areně prostor krátká komerční přestávka.

27:56

Jokerit sevřel Dinamo v obranném pásmu a svůj tlak zahájil prudkou střelou od modré čáry, která zamířila vedle vzdálenějšího pravého horní rohu brány. Vzápětí se domácí k ničemu nedostali a Riga se ubránila.

27:00

Ze druhé třetiny je odehráno přesně sedm minut a hra se přelévá ze strany na stranu, během posledních okamžiků ovšem bez nějaké slibné brankové příležitosti.

25:15

Dinamo vytvořilo v blízkosti pravé tyče před domácí bránou velký závar, Ryan Zapolski ovšem situaci ustál a protiútok jeho spoluhráčů zastavilo postavení mimo hru.

24:50

Jakub Sedláček vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození Jokeritu a poté holí přesně rozehrál.

23:59

Dinamo Riga vypálilo na levém křídle z vrcholu kruhu pro vhazování a následná střela zamířila vedle bližšího horního rohu brány. Jokerit vzápětí vyrazil do rychlého protiútoku, na levém křídle se ale na rozdíl od hostujícího týmu k zakončení nedostal.

22:14

22:14 Jakuba Sedláčka zachránila branková konstrukce!

22:14

Český brankář Jakub Sedláček měl obrovské štěstí! Jeden z hráčů Jokeritu na pravém křídle vypálil od mantinelu a jeho tvrdá střela s příklepem letící těsně nad ledem orazítkovala přední tyč, od níž se puk odrazil zpět do hry.

21:18

Jeden z hráčů Jokeritu si krásně vybruslil zpoza brány a v blízkosti pravé tyče se snažil puk po ledě zamést do sítě, Jakub Sedláček ale předvedl skvělou reakci a levým betonem puk vyrazil!

21:08

Topi Jaakola před střídačkou svého týmu tečoval nahození Dinama Rigy a puk málem zasáhl domácího kustoda, který zůstal ledově klidný.

20:33

Jokeritu se nepodařilo rozehrát podél mantinelu, kde je box časoměřičů, a po dobruslení puku v podání Tima Sestita bylo jeho hráčům odpískáno zakázané uvolnění.

20:01

V Hartwall Areně právě začala druhá třetina, do které Dinamo Riga vstupuje za stavu 2:1 s jednobrankovým vedením. Oba týmy si v první části zahrály jednu přesilovou hru, kterou dokázaly rychle využít.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině: Střely: 22-14; Střely na bránu: 9-7; Vhazování: 19-5; Zablokované střely: 3-3; Hity: 8-7; Fauly: 1-1; Trestné minuty: 2-2.
Druhá třetina začne přibližně v 18:29.

Ani dnešní první přestávkový program nebyl ochuzen o vystoupení pohledných krasobruslařek. (ilustrační foto)

Jokerit po necelých třech minutách v domácí Hartwall Areně rychle využil přesilovou hru a zásluhou Pekka Jormakky se ujal vedení. Dinamo Riga ovšem po inkasovaném gólu zabralo a ještě před přestávkou utkání otočilo. Kapitán Gints Meija sice samostatný únik gólem po skvělém vystihnutí rozehrávky Jokeritu nezakončil, vzápětí ale v rozmezí necelých tří minut dvakrát dokonale zafungovala spolupráce Lauris Darzinš a Maris BIČEVSKIS. Druhý jmenovaný hráč hostujícího celku se nejprve prosadil v blízkosti pravé tyče, kde se puk odrazil do brány od jeho brusle, a poté skvělou tečí. Oba góly byly zkoumány u videa, o úmyslné kopnutí se ale nejednalo, stejně jako u druhého gólu Dinama o postavení mimo hru. Skóre po první třetině. Jokerit Helsinky 1 Dinamo Riga 2.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:00

Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

18:23

Gints Meija na pravém křídle z prostoru mezi kruhem a modrou čárou nahodil puk směrem na přední tyč, kde ho ve vzduchu skvěle tečoval Pjotr Sčastlivyj, Ryan Zapolski ale skvěle zasáhl lapačkou a poté si poradil i s jeho dorážkou!

18:15

Hra Jokeritu se po dvou inkasovaných brankách rozsypala a nyní se marně snaží dostat ke střele. Riga dobře brání.

16:00

Jokerit se ujal vedení, jenže Dinamo vstřelilo během necelých tří minut dva góly a rázem vede v Helsinkách 2:1. Dokáže domácí hráči ještě před přestávkou zareagovat?

14:05

14:05 Maris BIČEVSKIS - 1:2

14:05

Riga právě vstřelila branku!
Spolupráce MARIS BIČEVSKIS a Lauris Darzinš podruhé v utkání zafungovala dokonale a Riga po využití přesilové hry otáčí vývoj zápasu! Lauris Darzinš si na vrcholu levého kruhu pro vhazování zpracoval puk a poté ho po ledě nahodil před bránu, kde proletěl kolem brusle klečícího Olivera Lauridsena a od hole Marise Bičevskise se mezi lapačkou a levým betonem Ryana Zapolskiho odrazil ke vzdálenější pravé tyči. Jokerit si sice vzal Coach challenge kvůli postavení mimo hru, vše ovšem bylo v pořádku. Asistence: Lauris Darzinš a Uvis Balinškis.

13:30

Marko Anttila v blízkosti své brány zahrál vysokou holí a usedl na dvě minuty na trestnou lavici. Dinamo Riga má v závěru první třetiny k dispozici první přesilovou hru.

12:45

Jokerit byl jasně lepší a vytvořil si více střel, jenže v současné chvíli je mu to k ničemu. Gints Meija sice samostatný únik gólem nezakončil, před pár okamžiky ale jako blesk z čistého nebe udeřil Maris Bičevskis.

11:08

11:08 Maris BIČEVSKIS - 1:1

11:08

Riga právě vstřelila branku!
Peter Regin před boxem časoměřičů podklouzl a MARIS BIČEVSKIS vyrazil do rychlého protiútoku, který v blízkosti pravé tyče po diagonální přihrávce a výměně puku s Laurisem Darzinšem sám zakončil. Puk se k pravé tyči těsně nad ledem sice odrazil od jeho pravé brusle, ovšem v přirozeném pohybu vpřed, takže gól byl uznán – 1:1! Asistence: Lauris Darzinš.

10:22

Jokerit v rychlém sledu dvakrát vypálil od modré čáry, první střela ovšem zamířila pouze do náruče připraveného Jakuba Sedláčka a druhá ihned po vhazování vedle levého horního rohu brány.

09:48

Jokerit se během pár okamžiků dostal na pravém křídle ke dvěma střelám, obě dvě ale zamířily vedle přední tyče a český brankář Jakub Sedláček zasahovat nemusel.

07:45

Střela Dinama od modré čáry byla přizvednuta jedním z hráčů domácího Jokeritu a puk skončil v ochranné síti. Po přerušení hry na řadu přichází krátká reklamní přestávka.

06:27

Dinamo Riga vytvořilo před bránou Jokeritu zmatek a puk po střele jednoho z hostujících hráčů mířil po ledě ke vzdálenější pravé tyči, Ryan Zapolski si ale připsal další skvělý zákrok poté, co puk levým betonem vykopl mimo!

05:56

Hosté během úvodních necelých šesti minut předvedli tři ostré hity, všechny tři ovšem byly čisté, takže rozhodčí zatím podruhé v dnešním utkání nevylučovali.

04:43

04:43 Skvělá práce a branková příležitost kapitána Dinama.

04:43

Gints Meija na obranné modré čáře vystihl přihrávku domácího Jokeritu a poté se řítil do samostatného úniku, který v mezikruží zakončil střelou zápěstím mířící do levého horního rohu brány, Ryan Zapolski ale předvedl fantastický zákrok, když vyrážečkou puk vyrazil mimo!

02:24

02:24 Pekka JORMAKKA - 1:0

02:24

Jokerit právě vstřelil branku!
PEKKA JORMAKKA si na vrcholu levého kruhu pro vhazování zpracoval puk a na vzdálenější pravou tyč posílal po ledě krásnou diagonální přihrávku. Jeden z jeho spoluhráčů už se chystal zakončovat, jenže před ním vložil hůl do trajektorie přihrávky hostující obránce Ralfs Freibergs a puk se odrazil k pravé tyči. Jokerit bleskově využil přesilovou hru a ujal se vedení 1:0! Asistence: Peter Regin a Brian O'Neill.

02:07

Masi Marjamäki si najel před bránu, kde byl vzápětí sražen k ledu Oskarsem Cibulskisem. Hostující obránce dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Jokerit si zahraje první přesilovou hru utkání.

01:58

Marko Anttila na opačné straně ledové plochy vypálil zápěstím z levého kruhu pro vhazování a Jakub Sedláček jeho pokus v pohodě ukryl ve svém náručí.

01:33

Miks Indrašis nabral velkou rychlost a v blízkosti pravé tyče se dostal po přihrávce z levého křídla do zakončení, pokus mu ovšem nesedl a puk těsně nad ledem zamířil mimo.

01:18

Oliver Lauridsen z pravého křídla nahodil puk směrem na hostující bránu Dinama a na přední tyči byl připravený Jakub Sedláček, který si připsal první úspěšný zákrok.

00:37

Gints Meija se snažil prosadit na pravém křídle, jenže zpětnou přihrávku svého spoluhráče u mantinelu nedokázal zpracovat a puk skončil v moci hokejistů Jokeritu.

00:16

Jako první se mohli vydat směrem vpřed hráči domácího Jokeritu, snaha finského celku ovšem na levém křídle přinesla nepřesnou přihrávku, po které Dinamo mohlo v klidu rozehrát.

00:01

Utkání právě začalo.
Hokejisté obou týmů už jsou připraveni na ledové ploše a utkání mezi Jokeritem a Dinamem Riga může začít.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – Rissanen, A. Kulda, Jaakola (C), V. Lajunen, Lauridsen, Jensen (A), Jalvanti – O'Neill, Huhtala, Regin (A) – Joensuu, Salminen, Pihlström – Mäki, Niemi, Jormakka – Anttila, Marjamäki, Mäkinen – Hishon.

Dinamo Riga: Sedláček (Kalninš) – Cibulskis, Balinškis, Freibergs, K. Redlihs, Leščovs, Jerofejevs, J. Redlihs – Tim Sestito, M. Redlihs (A), Pavlovs – Sčastlivyj (A), Skvorcovs, Meija (C) – Indrašis, Darzinš, Bičevskis – E. Kulda, Saulietis, Golovkovs – Lipsbergs.

Rozhodčí: Artur Kuljov, Pavel Ovčinnikov. Čároví: Pjotr Aljošin, Jurij Ivanov.

Ryan Zapolski - brankářská jednička Jokeritu!

Česká stopa v utkání

Jakub Sedláček (DRG) 631 zák., 70 gólů, 90,0%
Vzájemné zápasy

26.12.16 Jokerit – Dinamo Riga 3:0
26.11.16 Dinamo Riga – Jokerit 1:2
13.09.16 Dinamo Riga – Jokerit 1:3
Jokerit se po přesně 24 hodinách podruhé představí na domácím ledě proti Dinamu Riga, které na 2. svátek vánoční nesoucí se ve znamení Štěpána porazil 3:0. Oba týmy se v letošní sezóně KHL střetnou počtvrté, přičemž všechny tři předchozí vzájemné zápasy ovládl celek z Helsinek, tedy domácí Jokerit.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Jokerit Helsinky – Dinamo Riga

2:3

po prodl. (1:2, 1:0, 0:0 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Jormakka (Regin, O'Neill), 30. Joensuu (Pihlström, Rissanen) – 12. Bičevskis (Darzinš), 15. Bičevskis (Darzinš, Balinškis), 65. Tim Sestito

Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – Rissanen, A. Kulda, Jaakola (C), V. Lajunen, Lauridsen, Jensen (A), Jalvanti – O'Neill, Huhtala, Regin (A) – Joensuu, Salminen, Pihlström – Mäki, Niemi, Jormakka – Anttila, Marjamäki, Mäkinen – Hishon.

Dinamo Riga: Sedláček (Kalninš) – Cibulskis, Balinškis, Freibergs, K. Redlihs, Leščovs, Jerofejevs, J. Redlihs – Tim Sestito, M. Redlihs (A), Pavlovs – Sčastlivyj (A), Skvorcovs, Meija (C) – Indrašis, Darzinš, Bičevskis – E. Kulda, Saulietis, Golovkovs – Lipsbergs.

Rozhodčí: Artur Kuljov, Pavel Ovčinnikov. Čároví: Pjotr Aljošin, Jurij Ivanov

Diváci: 9862

Průběh zápasu
1. třetina
02:07 RIG 2 Cibulskis, nedovolené bránění
02:24 JOK 1:0 Jormakka (Regin, O'Neill)
11:08 RIG 1:1 Bičevskis (Darzinš)
13:30 JOK 2 Anttila, vysoká hůl
14:05 RIG 1:2 Bičevskis (Darzinš, Balinškis)
Po 1. třetině
2. třetina
29:07 JOK 2:2 Joensuu (Pihlström, Rissanen)
Po 2. třetině
3. třetina
45:54 RIG 2 M. Redlihs, hrubost
JOK 2 Huhtala, hrubost
48:01 JOK 2 A. Kulda, sekání
57:12 RIG 2 Skvorcovs, vysoká hůl
58:02 RIG 2 Bičevskis, hrubost
JOK 2 Jormakka, hrubost
Po 3. třetině
Prodloužení
61:24 JOK 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Jormakka
64:37 RIG 2:3 Tim Sestito
po prodl.