Menu

Hokej

ELIOD extraliga mladšího dorostu

Mountfield HK – HC Motor České Budějovice

1:6

konec (1:1, 0:2, 0:3)

08.12.2016, 15:00 • Malá hala FORTUNA arény, Hradec Králové • Martin Voltr

Neskutečné, po závěrečné siréně se do bitky pustili Martin Janda se Šimonem Kubíčkem! Skončilo to víceméně remízou, rozhodčí pak oba bijce roztrhli.

55:54

Přečíslení Jandy s Kašparem už hosté dojížděli, i proto skončilo bekhendovou střelou dost vedle.

55:31

A ještě si hosté zahrají třetí početní výhodu, tu předešlou využili. Marek Pelda (HKM) je vyloučen za faul kolenem.

49:55

Osvědčená budějovická spolupráce dvou nejlepších hráčů mohla znovu zafungovat. Novák nabil Čížkovi, ale jeho ránu vytěsnil Tichý betonem.

47:07

České Budějovice právě vstřelily branku!
Domácí obrana znovu trochu zvolnila a znovu je za to potrestána. Až do mezikruží s pukem vyjel PAVEL NOVÁK, hradeckému gólmanovi zřejmě trochu stínil obránce. Proto se vyrážečkou marně natahoval po Novákově přesném zakončení k tyčce – 1:6. Asistence: Jiří Remta, Tomáš Hollar.

46:37

Hradečtí se ještě nevzdávají. Do sóla ujel Tomáš Müller, Martin Soukup pak už dotlačil puk do sítě, ale jeho radost maří hlavní rozhodčí – postavení v brankovišti!

46:14

České Budějovice právě vstřelily branku!
Myslím, že Motor už tenhle zápas nepustí. Akce prvního útoku totiž končí povedenou trefou. Pavel Novák vybídl od hrazení JAKUBA ČÍŽKA a budějovický kapitán se do puk opřel vskutku parádně – 1:5! Asistence: Pavel Novák, Tomáš Hollar.

42:25

Jeden z hradeckých hokejistů si počkal na Pavla Nováka, jehož poslal k ledu tvrdým hitem. Novák se oklepal až po chvíli a na střídačku zamířil sám, snad bude tedy v pořádku.

41:52

České Budějovice právě vstřelily branku!
Teď už se ale hradecký gólman natahoval marně a poprvé kapituluje. O využití přesilovky se postaral obránce ŠIMON KUBÍČEK, jenž na modré čáře napřáhl až ke stropu a přes čilý provoz se trefil přesně k bližší hradecké tyčce – 1:4! Asistence: Lukáš Škvarek, Václav Svach.

41:22

TIchý zastavil betonem ztečovanou střelu, dorážku už nemusel, neboť šla vedle branky.

40:57

Právě Tomáš Müller (HKM) se pak provinil držením, takže hosté si zahrají druhou přesilovku.

40:34

Přihrávka za obranu vyslala hradecké útočníky do dalšího přečíslení. Tomáš Müller parádní švihovkou orazítkoval budějovickou tyč!

37:22

Přestože si Janu Marhovi lehal pod nohy obránce, hradecký mladík i tak našel v přečíslení Daniela Šedivého. Jeho bekhend se nevešel mezi tři budějovické tyče!

35:37

Jaroslav Pouzar vyzval od brankové čáry ke skórování Filipa Houdka, ten velmi správně střílel z první. Jakub Tichý však proti němu skvěle zasáhl!

34:08

Přečíslení pro Hradec. Vojtěch Záliš ho řešil individuálně, jeho zamýšlená střela na druhou tyčku budějovickou klec minula.

32:38

Jakub Čížek našlápl mezi dvojicí hradeckých obránců a už už se dostával do sóla. Na poslední chvíli ho ale čistě zblokoval Šimon Junek a v bráně skončil místo kotouče sám Čížek.

31:35

Mezi budějovickými kruhy se kolem své osy otočil Vojtěch Záliš a Dvořák měl plné ruce práce. Soukupovi pak moc nescházelo k dorážce.

30:08

Hradec už na moment zatlačil soupeře, ale pak se musel vracet proti přečíslení. Jakub Čížek v něm nedokázal přehodit Šimona Junka a o zbytek se lapačkou postaral Tichý.

29:30

Martin Janda zblokoval dvojici budějovických ran, předtím netrefil střílenou přihrávku před brankou Pavel Novák.

26:36

Do sóla ujel Martin Janda, ale na budějovickou jedničku Marka Dvořáka nevyzrál!

23:53

Jenže Budějovice hrály oslabení výtečně a vynutily si hradecký faul. Rovněž Marek Pelda (HKM) pyká za podražení.

22:57

Mountfield si zahraje první přesilovku, Šimon Kubíček (CEM) je vyloučen za podražení.

22:23

Tomáše Sajdla střídá v hradecké brance osmák Jakub Tichý, jenž prožívá životní debut v mladším dorostu.

22:23

České Budějovice právě vstřelily branku!
Mountfield po inkasované brance útočil na vyrovnání, ale nezadařilo se mu a naopak přichází třetí gól do jeho sítě! MATYÁŠ GROSSMANN vystřelil na Tomáše Sajdla a hradecký brankář vyrazil puk nad sebe. Černá guma se mu však smolně snesla za záda, spoluhráč ji vytáhl až zpoza brankové čáry – 1:3. Asistence: Jiří Dvořák, Jaroslav Pouzar.

21:06

České Budějovice právě vstřelily branku!
Druhá třetina startuje úplně stejně jako ta první, tedy gólem Českých Budějovic! Po Sajdlově zásahu sice domácí soupeře vytlačili za branku, ale tam vyhrál souboj Jakub Čížek a chytrou přihrávkou našel na kruhu PAVLA NOVÁKA. Ten zamířil mezi betony hradeckého brankáře a vrací Motoru vedení – 1:2! Asistence: Jakub Čížek.

19:42

Také Hradec ještě pomýšlel na změnu skóre, Soukupovu střelu ale Dvořák mezi betony nepropustil.

18:50

Následuje však velký tlak Motoru. Hosté uháněli do brejku dva na jednoho, ten ale výborně vyřešil Jakub Myška. Pak jeden z hostů minul branku ve velké šanci.

17:03

Od gólu se hraje stále bez přerušení, tentokrát to vypadalo dobře pro hosty. Jan Janoch se v přečíslení natáhl po puku, proti jeho bekhendu se ale Sajdl stačil přesunout.

15:59

A pro Hradec mohlo být ještě veseleji. Obrovský zmatek zakončoval dorážkou úplně volný Vojtěch Záliš, ale Dvořák skvěle natáhl svůj levý beton k tyčce!

15:20

Hradec právě vstřelil branku!
Máme vyrovnáno! Spoluhráč přenechal kotouč Petru Moravcovi, který ho bekhendem poslal na brankáře. Tam ho sice zblokoval obránce, ale nejrychleji se zorientoval JAN MARHA, jenž po rychlé otočce nedal Dvořákovi šanci. Pro hráče hradecké osmé třídy jde o první extraligový gól – 1:1! Asistence: Petr Moravec, Daniel Šedivý.

11:43

Vzápětí využil otevřených hradeckých vrátek Jakub Čížek, ale i k němu se soupeř těsně před brankářem vrátil a znemožnil mu přesné zakončení.

11:11

Zničehonic měli ale Hradečtí obrovskou šanci na vyrovnání! Před gólmanem zůstal Martin Janda, ale jeho střelu na poslední chvíli zblokoval budějovický obránce hokejkou nad břevno.

01:47

České Budějovice právě vstřelily branku!
No a hosté se hned ve druhé minutě ujímají vedení, v útočném pásmu předvedli na rozdíl od domácích potřebný důraz. Střelu Filipa Houdka ještě Tomáš Sajdl vyrazil, ale na dorážku byl těsně před ním připraven ADAM RYBA, jenž protlačil kotouč pod tělem brankáře do sítě – 0:1. Asistence: Filip Houdek.

Mountfield HK – HC Motor České Budějovice

1:6

konec (1:1, 0:2, 0:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Marha (Moravec, Šedivý) – 2. Ryba (Houdek), 22. Novák (Čížek), 23. Grossmann (J. Dvořák, Pouzar), 42. Kubíček (Škvarek, Svach), 47. Čížek (Novák, Hollar), 48. Novák (Remta, Hollar)

Mountfield HK: Sajdl (23. Tichý) – Pelda, Heligr, Řehák (C), Junek, Perička, Myška – Šedivý, Hynek, Soukup, Marha, Kašpar, Moravec, Müller, Jušta, Vognar, Záliš, Janda. Trenér: Petr Luštinec.

HC Motor České Budějovice: M. Dvořák (Kadlec) – J. Dvořák, Kubíček, Procházka, Dekret, Řehout, Svach, Remta – Grossmann, Novák, Škvarek, Čížek (C), Houdek, Ryba, Hollar, Schwartz, Janoch, Pouzar. Trenér: Ladislav Kolda.

Rozhodčí: Kratochvíl – Zeman, Řezníček.

Průběh zápasu
1. třetina
01:47 CEM 0:1 Ryba (Houdek)
15:20 HKM 1:1 Marha (Moravec, Šedivý)
Po 1. třetině
2. třetina
21:06 CEM 1:2 Novák (Čížek)
22:23 CEM 1:3 Grossmann (J. Dvořák, Pouzar)
22:23
22:57 CEM 2 Kubíček, podražení
23:53 HKM 2 Pelda, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
40:57 HKM 2 Müller, držení protihráče
41:52 CEM 1:4 Kubíček (Škvarek, Svach)
46:14 CEM 1:5 Čížek (Novák, Hollar)
47:07 CEM 1:6 Novák (Remta, Hollar)
55:31 HKM 2 Pelda, faul kolenem
Konec