Menu

Hokej

NHL

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs

6:1

konec (3:0, 1:0, 2:1)

07.02.2016, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Tipsport: 2.46 3.6 2.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že dnešní utkání v Canadian Tire Centre v Ottawě sledovalo 19 379 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (03:53:35)
ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

Ottawa Senators

V dresu Ottawy do zápasu nenastoupil ani jeden český či slovenský hokejista.

Toronto Maple Leafs

Roman Polák 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:48
TŘI HVĚZDY ZÁPASU

1. Curtis Lazar (OTT) 2+0
2. Erik Karlsson (OTT) 0+4
3. Craig Anderson (OTT) 26 zák., 1 gól, 96.3%
Bitva o Ontario je za námi a dva body zůstanou doma v Ottawě. Ta měla výborný vstup do zápasu, když už v osmé minutě vedla 3:0. Před poslední části to bylo dokonce 4:0 a na začátku poslední periody odskočili Senátoři díky brankám Marka Stonea a Curtise Lazara na šestigólový rozdíl. Krátce po druhém gólu Lazara, ale korigoval stav utkání Pierre-Alexandre Parenteau, jenž uzavřel gólový účet zápasu.

Konec zápasu.

59:43

Ještě jeden úspěšný zákrok vyrážečkou si připisuje Craig Anderson. To je ale také poslední, co v dnešním utkání uvidíme.

58:55

I po ubráněném oslabení se Toronto s ničím nerozpakuje a posílá puk přes všechny čáry. Zakázané uvolnění se ale nepíská a Wideman musí rychle zpátky.

58:34

Hosté v plném počtu.

58:08

Opravdu hodně nepovedenou přesilovou hru hraje domácí Ottawa. Nyní se vhazovalo dokonce po levici Andersona a právě ten musel okamžitě po buly řešit tvrdou ránu od modré čáry.

56:56

Bobby Ryan jen protečoval Karlssonovu rozehrávku za bránu Berniera a zde byli připravení hostující hráči, kteří puk vyhazují na druhou stranu kluziště.

56:34

Pokračuje se ve hře a budeme svědky ještě jedné přesilové hry. Po podražení v podání Romana Poláka (TOR) si ji zahrají domácí.

56:07

Zahlášena zřejmě poslední komerční přestávka dnešního zápasu.

55:54

Sens měli několikrát problémy v rozehrávce a napadající Toronto se málem dostalo ke kotouči. Nakonec domácí aspoň vyhazují puk do neutrální zóny.

54:49

Bleskový útok Ottawy táhl osamocený voják v poli, kterým byl Smith, a jeho akce proti přesile snad ani nemohla skončit úspěchem.

54:03

Po nevyužité přesilové hře Ottawy se v útočném pásmu na chvíli drželi hosté, ale obrana Sens byla podobně pozorná jako ta od Toronta, která ustála oslabení. V posledních chvílích registrujeme hodně nepřesností.

52:50

Hosté v plném počtu.

52:20

Ottawa se hodně jednoduše vrátila do útočného pásma, avšak na pevně rozestavenou obranu Toronta zatím nevyzrála. Naposledy to na sebe vzal Turris, avšak jeho rána byla zablokována.

51:52

Sražená střela jednoho z domácích a kotouč je znovu až u Andersona.

51:13

Poněkud neuspořádaná kombinace Sens neslavila úspěch a v mezikruží Ottawa přišla o puk, který okamžitě letí přes celé hřiště.

50:50

První vyloučení ve třetí třetině znamená přesilovou hru pro Senátory. Za sekání je potrestán Pierre-Alexandre Parenteau (TOR).

50:46

Na druhé straně si dělal zálusk na svou první branku v zápase Erik Karlsson, ale zatím se domácí kapitán musí spokojit se čtyřmi asistencemi.

49:54

Toronto se sice znovu docela v klidu dostalo zpátky do pásma svého soupeře, nicméně jediné zakončení od modré čáry nebylo nebezpečné a to i přesto, že se před Andersonem nacházeli dva clonící hráči.

48:52

Komerční přestávka je minulostí a Ottawa hned po zisku kotouče vyhazuje touš obloučkem do středního pásma.

48:35

Střela z levé strany dolétla jen do náruče pozorného Andersona. Hra je přerušena a následuje komerční přestávka.

47:46

Na útočný výlet se z pozice obránce vydal důrazný Čech Roman Polák. Prúnik hostujícího beka podél pravé strany však nevedl až k zakončení a ohrožení Craiga Andersona v bráně Sens.

46:23

Dělovka od modré čáry sice nedoputovala až k Andersonovi, ale puk poté poskakoval v blízkosti brankoviště a domácí gólman může být rád, že první si touše všimli jeho spoluhráči.

45:58

Neil u modré čáry dokázal zablokovat jednoho ze soupeřů a Chiasson díky tomu vybojoval kotouč pro domácí celek, jenž může rozehrávat z vlastního pásma.

45:22

Zdlouhavé rozehrávání kotouče nebavilo Mikea Hoffmana, jenž si puk vzal ve středním pásmu, avšak poté velmi nepřesným zakončení Berniera příliš neohrozil.

44:44

Domácím se nedaří uklidnit hru a rozehrát puk z vlastního pásma. Toronto je po vstřelené brance velmi aktivní, ale na takovou snahu už je zřejmě přeci jenom pozdě.

43:25

43:25 Pierre-Alexandre PARENTEAU - 6:1

43:25

Toronto právě vstřelilo branku!
Záhy po šesté brance Sens se dočkali i hostující hráči. Phaneuf viděl mezeru v obraně domácích a přesnou přihrávkou našel volného Winnika. Ten sám Andersona ještě nepřekonal, nicméně PIERRE-ALEXANDRE PARENTEAU si s jednoduchou dorážkou do prázdné brány věděl rady. Asistence: Daniel Winnik, Dion Phaneuf

42:27

42:27 Curtis LAZAR - 6:0

42:27

Ottawa právě vstřelila branku!
Tohle je debakl! Erik Karlsson rozjel další akci Sens dlouhou přihrávkou na Chiassona, který puk poslal do brankoviště. Bernier ještě první zakončení ustál, ale na další dorážku CURTISE LAZARA vleže už nestačil. Asistence: Alex Chiasson, Erik Karlsson

41:17

Hosté vůbec neměli prostor kudy by rozehráli a puk tak jen posílají od vlastních obranných řad k bekům Ottawy.

40:39

40:39 Mark STONE - 5:0

40:39

Ottawa právě vstřelila branku!
Troufnu si říct, že je definitivně rozhodnuto. MARK STONE zpracoval přihrávku od Karlssona, z pravé strany se natlačil před Berniera a přesnou střelou zblízka hostujícího gólmana také překonal. Asistence: Erik Karlsson, Zack Smith

40:26

Toronto vstupuje do třetí části aktivně a snaží se útočit. Nahození od modré čáry bylo nyní sraženo mimo tři tyče.

40:01

Začala třetí třetina.
Čtyřicet minut utkání je za námi a na kontě hostujícího Toronta svítí stále nula. Oproti Javorovým listům si Ottawa v druhé třetině ještě o jeden gól polepšila, když se ve 28. minutě trefil Curtis Lazar. Jinak jsme viděli vyrovnanou druhou třetinu, která zřejmě přinesla definitivní rozhodnutí otázky, kdo dnes zvítězí. Další třetina začne přibližně v 3:11

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:52

Vypadalo to na zakázané uvolnění Toronta, ale rozhodčí už nehodlají přerušovat hru. Druhá část brzy skončí.

39:22

Pageau neúspěšně prohazoval puk mezi dva obránce Toronta, ale ani přesto Ottawa neztratí kotouč a může pokračovat v ofenzívě.

38:44

Kyle Turris za bránou získal kotouč pro své barvy, nicméně následnou přihrávkou před bránu nikoho v dresu Ottawy nenašel.

38:06

Poněkud bojovnější pasáž hry nakonec vyhráli domácí hráči, kteří vytlačili kotouč aspoň do středního pásma. Oba týmy střídají.

36:38

Rána od modré v podání Poláka byla tečována jedním z hostujících hráčů, avšak puk si to namířil mimo tři tyče a Anderson mohl být v klidu.

36:33

Craiga Anderson stále zůstává v pohotovosti, protože Toronto zvyšuje aktivitu. Při pohledu na skóre je zřejmě nejlepší čas začít útočit.

35:17

Toronto se zřejmě rozhodlo střílet poněkud častěji než dosud a Froese poslal na Andersona další pozdrav. Podstatně razantnější rána než ta Hunwickova skončila rovněž na hrudi domácího gólmana.

35:03

Po delší době si úspěšný zákrok připsal i Craig Anderson. Střela Hunwicka mu nenadělala větší problémy.

34:49

Díky zmatkům v defenzívě Toronta se Ottawa dostala k puku v útočném pásmu a Mike Hoffman osamocen dělovkou mířil do odkryté poloviny brány. Proti byl Bernier, který se skvěle přesunul a zachytil kotouč!

34:22

Nepříjemný zásah inkasoval Chris Neil, jenž hlídkoval před Bernierem a byl sestřelen tvrdým projektilem od modré čáry.

33:59

S bolestivou grimasou odjel na střídačku Mark Stone, avšak zřejmě to nebude nic vážného. Do šance se po buly dostal Shane Prince, který ale zakončením z velkého úhlu neuspěl.

33:27

Pageau se nejprve dral přes obránce, ale kotouč nezískal. Pop několika desítkách vteřin však přeci jenom našel kotouč na vlastní holi a nahozením od mantinelu prověřil pozornost Jonathana Berniera.

32:52

Rozjetého Kadriho zastavil hvizd čárového rozhodčího, jenž spatřil ofsajd. Následuje komerční přestávka.

31:49

Ottawa se znovu po delší době dostala do velkého tlaku a dva její hráči před sebou měli během chvilky zcela odkrytou bránu! Ani jeden z útočníků Sens však puk do sítě dostat nedokázal.

31:17

Pohlednou akci předvedl Mike Hoffman, jenž obdržel kotouč u levého kruhu a po rychlém manévru ohrozil Bernierovu svatyni. Bez úspěchu!

30:40

Domácí v plném počtu.

30:25

Leo Komarov nevědomky za bránou Andersona loktem sundal vlastního spoluhráče Matthiase a právě ten se těžce zvedá z ledu.

29:38

Neil i Parenteau jsou zpátky z trestné lavice a přesilová hra Toronta pokračuje klasickou výhodou v pěti proti čtyřem.

29:29

Obrovskou šancí pohrdl Holland. Hostující útočník obdržel křížnou přihrávku, ale poloodkrytou bránu netrefil, neboť nedokázal zasáhnout ani letící kotouč.

29:16

Phaneuf si vyměnil puk s Kadrim, avšak druhý zmiňovaný trefil jen beka před sebou. Následně se situace obrátila a Phaneuf poslal tvrdou ránu pouze do lapačky Craiga Andersona.

28:40

Jenže hru čtyři na čtyři ukončuje faul Kylea Turrise (OTT). Domácí centr se provinil držením protihráče a Toronto má velkou šanci na snížení!

28:25

Hosté měli znovu potíže u vlastní brány a Mark Stone se v dobré pozici dostal ke střele. Rychlý pokus z otočky skončil na zadním mantinelu.

27:38

V hledáčku hostujících raubířů je dnes jednoznačně Mika Zibanejad. Opět to byl švédský hráč, kterého musel bránit Chris Neil (OTT), jenž dostává dvě trestné minuty za hrubost. Stejný trest inkasuje i Pierre-Alexandre Parenteau (TOR).

27:08

27:08 Curtis LAZAR - 4:0

27:08

Ottawa právě vstřelila branku!
Teď už ale ani Bernier nestačil a Ottawa navyšuje vedení. Domácí získali puk u zadního mantinelu, Dzingel rychle přihrál Karlssonovi, jehož střelu Bernier vyrazil jen na hůl CURTISE LAZARA. Mladý Kanaďan měl jednoduchou práci a poslal puk do odkryté brány. Asistence: Erik Karlsson, Ryan Dzingel

26:24

Hned po komerční přestávce a vyhraném vhazování obstaral další střelu Erik Karlsson. Tvrdý pokus domácího kapitána zastavil někdo z hostující obrany.

26:20

Fantastický Bernier! Toronto sice přežilo oslabení, ale po zákroku Berniera se k dorážce dostal volný Curtis Lazar. Ten okamžitě střílel do odkryté části, nicméně puk zastavila natažená lapačka hostujícího brankáře.

26:14

Hosté v plném počtu.

25:34

Až nyní se Ottawa dokázala dostat k Bernierovi a vypadalo to na slibnou šanci. Turris ale zakončoval v tísni a mezi tři tyče kotouč usměrnit nestačil.

24:58

Jenže Ottawa se zatím nedostala ani do útočného pásma a kotouč okamžitě letí až za Andersonovu bránu.

24:24

Karlsson i Corrado jsou na ledě a začíná klasická přesilová hra Ottawy. Jedná se o první početní výhodu Sens v zápase.

24:14

Krátkou přesilovou hru čtyř proti třem si zahraje Ottawa. Hosté jsou totiž vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě.

23:29

Zatím hodně nevýraznou hru čtyři na čtyři narušil Michael Grabner, jenž se s kotoučem dostal až Andersona, ale ten si na jeho bekhendové zakončení počíhal.

22:24

Nakonec dochází i k vyloučení na obou stranách. Dvě trestné minuty za nesportovní chování dostává Erik Karlsson (OTT), za stejný prohřešek je potrestán Frank Corrado (TOR).

22:24

Rychlý útok Ottawy končí slabým nahozením kotouče do náruče Jonathana Berniera. Corrado pak zbytečně masíroval Zibanejada a byla z toho slovní potyčka.

21:56

Několik zajímavějších střel nyní obstarali hostující hráči, avšak kotouč se nakonec zjevil před brankovištěm Craiga Andersona a ten hru přerušil.

21:16

Ani po mantinelu se hostům nepodařilo vyvézt kotouč dále než k červené čáře. Začátek této části zatím není ve znamení bílo-modrého celku.

20:55

Slabé nahození od modré čáry nepříjemně poskočilo a Bernier musel reagovat na nečekanou změnu směru letu. Situaci však v pohodě zvládl.

20:24

Ottawa se hned na začátku druhé třetiny snažila napadáním získat kotouč, ale místo toho se hra přesouvá do středního pásma.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:13.
Je tomu tak. První třetina je u konce a do kabin jdou výrazně spokojenější domácí hráči. Ti se do vedení dostali už po 19 vteřinách, kdy přečíslení dvou na jednoho využil Zack Smith. Toronto se ale nepoučilo a v obraně tropilo neskutečné chyby. James Reimer sice zastavil dva samostatné úniky, ale proti dalšímu přečíslení, které vyřešil Mika Zibanejad, neměl sebemenší šanci. Konečnou pak pro Reimera znamenala střela Bobbyho Ryana, která neměla gólové parametry, ale i přesto prošla do sítě Maple Leafs. V osmé minutě se tak do brány postavil náhradník Jonathan Bernier a i on musel řešit několik velkých šancí Sens. Oproti Reimerovi si však zatím udržel čisté konto a stav utkání je tedy 3:0. Toronto si jedinou větší šanci vypracovalo i přes tři přesilové hry až v 16. minutě, nicméně Anderson byl na svém místě.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:48

Kotouč se nachází ve středním pásmu a v této třetině už tak zřejmě nic zajímavějšího neuvidíme.

19:06

Pár vteřin po konci přesilové hry dokázal z levého kruhu vypálit Holland, nicméně Anderson byl připraven. Pozitivní je určitě pohled na střídačku Ottawy, kde už je i Mark Stone. Zásah bruslí tak zřejmě nebyl tak nepříjemný.

19:04

Domácí v plném počtu.

18:32

Jedna rána od modré čáry byla sražena domácími hráči a ti pak kotouč opět posílají přes všechny čáry. Oba celky posílají na led čerstvé síly.

17:42

Toronto se sice dokázalo udržet v útočném pásmu, ale nyní už kotouč letí přes celé hřiště. Zdá se, že Ottawa výrazně zapracovala na hře v oslabení, kterou má vůbec nejhorší v lize.

17:04

Každopádně je ale Mark Stone (OTT) potrestán dvěma minutami za podražení. Trest odsedí Ryan Dzingel.

17:04

Velká nepříjemnost pro Marka Stonea! Domácí útočník podrazil Lupula a brusle padajícího hráče Toronta zasáhla Stonea do tváře! Hra je přerušena a útočník Sens spěchá do kabiny!.

15:42

No a Anderson musel záhy řešit nepříjemnou situaci. Po střele Hollanda vypálil z otočky i Winnik a jedovaté zakončení zastavil až pravý beton domácího gólmana.

15:18

Po delší době se v útočném pásmu usazují hosté. Kvalitní rána od modré čáry byla tečována, ale puk nakonec zamířil mimo tři tyče. I přesto Toronto zůstane u Andersona.

14:52

Mike Hoffman velmi rychle projel přes střední pásmo a poté nabil Eriku Karlssonovi. Dělový projektil švédského beka zastavila až helma hostujícího brankáře.

14:27

Nakonec se i po komerční přestávce pokračovalo bez vyloučení a Ottawa se rychle dostala do útoku. Vše řeší pozorný Jonathan Bernier.

14:11

Nazem Kadri u mantinelu sundal Borowieckiho a byla z toho menší mela. Sudím se znovu podařilo rychle zakročit, ale zřejmě se bude vylučovat.

13:59

Toronto má velké problémy při zakládání útoků. Domácí nyní napadají dokonce ve třech hráčích, avšak zisk puku je v nedohlednu.

13:11

Rychlý ofenzivní výpad Senátorů už už vypadal na přečíslení, ale Polák se nakonec stačil vrátit a zakončení Turrise srazil.

13:00

Domácí v plném počtu.

12:41

Po dalším vyhození puku k Bernierovi se Toronto vrátilo do pásma Sens až nyní, ale nevypadá to na nějakou nadějnější kombinaci.

11:59

Znovu je puk až za Bernierem a oba celky v klidu střídají. Toronto se zatím pořádně nedokázalo usadit v útočném pásmu.

11:32

Špatný začátek přesilové hry z pohledu hostů a kotouč letí až k bráně Jonathana Berniera.

11:00

Druhá přesilová hra ve prospěch Toronta. Mika Zibanejad (OTT) se snažil tělem trefit Bozaka, ale místo toho ho jen zasáhl loktem a jsou z toho dvě trestné minuty. Následný "hon" na Zibanejada naštěstí podchytili rozhodčí.

10:52

A na druhé straně se znovu zaskvěl Jonathan Bernier! Hoffman se před ním zjevil úplně sám, ale místo zakončení ještě přihrál volnému Turrisovi, který okamžitě pálil, avšak Bernier se fantasticky přesunul!

10:33

Velmi pěkně to nyní udělal Rielly, který se uvolnil, avšak svižným pokusem na Andersona nevyzrál. Toronto v útoku nehraje špatně, ale zatím tomu něco málo chybí.

09:56

Menší neshody v defenzívě Sens, ale nakonec domácí přeci jenom vyvážejí kotouč do středního pásma.

09:32

Fanoušci Toronta se snaží povzbudit své oblíbence, ale ani skandování GO LEAFS GO kýžený výsledek nepřináší. Torontu je odpískán ofsajd.

08:37

Také Bernier mohl být hodně rychle překonán. Pohledná souhra mezi ottawskou trojicí dospěla až na hranice brankoviště, ale Zack Smith puk přes pozorného náhradního brankáře Toronta nedostal.

07:53

Kotouč zmizel z ledové plochy a díky přerušení dostávají prostor reklamy, neboť je zahlášena komerční přestávka.

07:38

Pro Jamese Reimera je to podle očekávání konečná! Do brány Toronta nastupuje Jonathan Bernier.

07:38

07:38 Bobby RYAN - 3:0

07:38

Ottawa právě vstřelila branku!
Tohle je hodně nepříjemná situace pro Mikea Babcocka, který je trenérem Toronta. Hodně nenápadnou akci vedl BOBBY RYAN, který podél mantinelu pronikl do útočného pásma a poté takovou slabou střelou překonal nejistého brankáře Maple Leafs. Asistence: Chris Wideman, Craig Anderson

06:58

Od začátku zápasu sledujeme hodně důraznou hru s množstvím osobních soubojů. Bitky jsme se ale zatím nedočkali.

06:19

Svižný pokus od modré čáry si připsal Cody Ceci a v hledišti to jen tak zahučelo, neboť kotouč proletěl kousek vedle Reimerovy svatyně.

05:58

Ze souboje u mantinelu ve středním pásmu vzešli jako vítězové hostující hráči a i díky tomu se Toronto dostalo do útočného pásma. Svižné nahození od modré čáry končí v náruči Craiga Andersona.

05:21

Reimer a celá defenzíva Toronta se s trochou štěstí ubránila a záhy z toho byl bleskový protiútok hostů. Střílená přihrávka letěla příliš do brankoviště a Anderson kotouč v pohodě schoval v lapačce.

05:07

Senátoři pokračují v aktivitě a Methot donutil Reimera k dalšímu zákroku. Tentokrát se však nejednalo o složitější zásah hostujícího brankáře.

04:21

04:21 Mika ZIBANEJAD - 2:0

04:21

Ottawa právě vstřelila branku!
Neuvěřitelné, co opět předvedla obrana Toronta a domácí vedou už o dvě branky. Reimer sice zastavil několik velkých šancí, ale nyní se Senátoři dostali do přečíslení dvou na jednoho, Pageau naservíroval puk MIKU ZIBANEJADOVI a ten se zakončením do brány přesunujícího se Reimera neměl problém. Velmi podobná situace jako u prvního gólu. Asistence: Jean-Gabriel Pageau, Erik Karlsson

04:13

Domácí v plném počtu.

04:05

Ale rychle zpátky do pásma Sens. Anderson zastavil další ránu a k dorážce už se nikdo z hostů nedostal.

03:36

Napadající Stone dostal pod tlak Reillyho a málem se mu podařilo vybojovat kotouč. Ottawský útočník však aspoň našetřil několik velmi cenných vteřin.

03:06

Toronto se usazuje v útočném pásmu a rozjíždí přesilovkovou kombinaci. Dvě střely zatím dokázal zastavit Craig Anderson.

02:30

I v oslabení přichází další šance Ottawy! K volnému kotouči se jako první dostal Mark Stone, který volil střelu, ale i tentokrát byl proti nájezdu soupeře úspěšnější James Reimer.

02:13

Příliš důrazný Jean-Gabriel Pageau (OTT) za bránou Reimera sroloval Phaneufa a dostává tak dvě trestné minuty za vražení na hrazení.

01:53

Jenže nyní to mohlo být 2:0! Jakožto obránce se Cody Ceci znenadání zjevil v úniku, ale tváří v tvář proti Reimerovi forhendovým zakončením neuspěl.

01:23

První úspěšný zákrok zápasu si připisuje James Reimer, který bez problémů zachytil plachtící střelu Marka Borowieckiho.

00:19

00:19 Zack Smith (OTT)

00:19

Ottawa právě vstřelila branku!
Fantastický vstup do zápasu z pohledu domácího celku! Hosté byli od úvodního buly hodně namotivovaní a snažili se dohrát každého hráče Sens. To však přineslo propadnutí ve středním pásmu a přečíslení dvou na jednoho, které Methot vyřešil přihrávkou na ZACKA SMITHE, jenž si s přesunujícím se Reimerem poradil. Asistence: Marc Methot, Mark Stone

00:01

Utkání právě začalo.
Kanadská státní hymna v podání části místního orchestru právě dozněla a my se tak můžeme těšit na zahajovací buly dnešního zápasu. Dámy a pánové, Bitva o Ontario je tady!
Hráči obou celků jsou konečně přítomni. Čeká nás státní hymna Kanady a poté už úvodní buly zápasu.
Stále se čeká na příchod hokejistů. V potemnělé Canadian Tire Centre dělají hluk zatím jen diváci.
V sestavě Ottawy dochází na poslední chvíli k zásadní změně. Místo Nicka Paula, který byl povolán z farmy, se vrací Kyle Turris. Kanadský útočník je jednou z největších hvězd Sens, ale nyní dlouho chyběl kvůli zranění. Tohle může být impuls pro špatně hrající Senátory.
Vítejte u on-line přenosu z kanadského derby mezi Ottawou a Torontem. Čeká nás Bitva o Ontario a jistě velmi zajímavé a emotivní střetnutí. Začátek zápasu však bude o pár minut opožděn.
Úvodní sestavy:

Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Wiercioch, Wideman, Borowiecki – Ryan, Turris, Hoffman – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Prince – Neil, Lazar, Dzingel

Toronto Maple Leafs: Reimer (Bernier) – Rielly, Hunwick, Corrado, Phaneuf, Polák, Gardiner – Komarov, Kadri, Grabner – Parenteau, Bozak, Winnik – Lupul, Spaling, Matthias – Boyes, Froese, Holland

Rozhodčí: Tom Kowal, Dan O'Rourke – Brian Murphy, Scott Driscoll.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

Ottawa Senators

Milan Michálek – zraněný

Toronto Maple Leafs

Roman Polák
Martin Marinčin
POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

11.10.2015 Toronto – Ottawa 4:5 sn.
22.9.2015 Ottawa – Toronto 3:4 pp. (příprava)
22.9.2015 Toronto – Ottawa 4:1 (příprava)
6.4.2015 Toronto – Ottawa 3:2 sn.
29.3.2015 Toronto – Ottawa 4:3 pp.
TORONTO MAPLE LEAFS

Ono to sice už moc nejde, ale přeci jenom jsou na tom hosté ještě o něco hůře než domácí hráči. Toronto prožívá už několik sezón velkou krizi a nic se na tom nemění ani v letošním ročníku. Maple Leafs dosud odehráli 50 střetnutí, ve kterých získali 47 bodů a to stačí jen na 14. pozici tabulky Východní konference. Dnešní vítězství by ale mohlo mít blahodárné účinky, protože by to byla třetí výhra v řadě a Toronto by i díky tomu ještě mohlo na poslední chvíli zabojovat o playoff. K tomu však potřebuje zlepšit ofenzívu, neboť ta patří se 121 vstřelenými góly mezi nejhorší v lize.

Posledních pět zápasů

5.2.2016 Toronto – New Jersey 3:2 sn.
3.2.2016 Boston – Toronto 3:4 pp.
28.1.2016 Tampa Bay – Toronto 1:0
27.1.2016 Florida – Toronto 5:1
24.1.2016 Toronto – Montreal 2:3 sn.

Nejproduktivnější hráči

Leo Komarov 33 (17+16)
Tyler Bozak 31 (10+21)
James van Riemsdyk 29 (14+15)
OTTAWA SENATORS

Domácí hráči sice měli nadějný vstup do sezóny, ale aktuálně se nachází až na třinácté příčce Východní konference a potvrzují tak bídu kanadských týmů v letošním ročníku NHL. Senátoři sice mají kvalitní útok, který se prosazuje velmi často, ale na druhou stranu doplácí na slabou defenzívu. Se 168 obdrženými brankami jsou Sens druhým nejčastěji inkasujícím celkem konference a především defenzivní činnost je trnem v oku domácích fanoušků. Z posledních deseti zápasů navíc Ottawa vyhrála jen třikrát, aktuálně má sérii tří proher v řadě a na playoff ztrácí již osm bodů. Dnes tedy svěřenci trenéra Camerona musí zabrat.

Posledních pět zápasů

5.2.2016 Ottawa – Edmonton 2:7
3.2.2016 Pittsburgh – Ottawa 6:5
27.1.2016 Ottawa – Buffalo 2:3
24.1.2016 Ottawa – NY Rangers 3:0
23.1.2016 Ottawa – NY Islanders 2:5

Nejproduktivnější hráči

Erik Karlsson 55 (11+44)
Bobby Ryan 44 (18+26)
Mike Hoffman 41 (23+18)
Vítáme vás u on-line přenosu z hokejové Bitvy o Ontario! Na ledě se nám představí hráči domácího týmu Ottawa Senators a soupeřem jim budou hokejisté konkurenčního Toronto Maple Leafs. Utkání začíná v 01:00.

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs

6:1

konec (3:0, 1:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Smith (Methot, Stone), 5. Zibanejad (Pageau, Karlsson), 8. Ryan (Wideman, Anderson), 28. Lazar (Karlsson, Dzingel), 41. Stone (Karlsson, Smith), 43. Lazar (Chiasson, Karlsson) – 44. Parenteau (Winnik, Phaneuf)

Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Wiercioch, Wideman, Borowiecki – Ryan, Turris, Hoffman – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Prince – Neil, Lazar, Dzingel

Toronto Maple Leafs: Reimer (od 8. Bernier) – Rielly, Hunwick, Corrado, Phaneuf, Polák, Gardiner – Komarov, Kadri, Grabner – Parenteau, Bozak, Winnik – Lupul, Spaling, Matthias – Boyes, Froese, Holland

Rozhodčí: Tom Kowal, Dan O'Rourke – Brian Murphy, Scott Driscoll

Diváci: 19.379

Průběh zápasu
1. třetina
00:19
02:13
04:21
07:38
11:00
17:04
Po 1. třetině
2. třetina
22:24
24:14
27:08
27:38
28:40
Po 2. třetině
3. třetina
40:39
42:27
43:25
50:50
56:34
Konec