Menu

Hokej

Příprava NHL

Chicago Blackhawks – St. Louis Blues

3:1

konec (0:1, 1:0, 2:0)

27.09.2015, 02:30 • United Center, Chicago • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 2.14 3.75 2.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

Patrick Kane (CHI) (1 + 0)
Marián Hossa (CHI) (1 + 1)
Corey Crawford (CHI) (21 zásahů) (05:11:35)
Ode mě je to pro dnešek vše. Viděli jsme pěknou hokejovou podívanou týmů Západní konference, celkem čtyři branky a k tomu zkušební prodloužení ve třech proti třem. Přeji hezkou neděli.

Troy Brouwer (STL) rozhodl zkušební prodloužení přesně po jedné minutě hracího času.
Více už se toho v dnešním utkání nestane. Dlouho vyrovnanou bitvu Chicaga a St. Louis Blues nakonec lépe zvládli domácí, kteří o svém vítězství rozhodli ve třetí periodě. My se ale ještě za malý moment do haly vrátíme, týmy si vyzkoušejí novinku v podobě prodloužení tři na tři, ta už nebude v závislosti na výsledku zápasu.

Konec zápasu.

59:03

Začala poslední minuta třetí třetiny, pravděpodobně také celého utkání. Hawks jsou s kotoučem v útočné třetině a snaží se jej podržet na hokejkách.

KEITH - 3:1

57:58

Chicago právě vstřelilo branku!
Domácí Blackhawks ještě zvyšují svůj náskok, když se na modré čáře nádherně a především tvrdě napřáhl DUNCAN KEITH, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Je z toho využitá početní výhoda a hlavně radost domácího publika. Dvě minuty před koncem základní hrací doby tedy Chicago navyšuje rozdíl na náskok dvou gólů a zbytek třetí třetiny může odehrát s klidem na srdci. Asistence: Brent Seabrook, Marián Hossa.

57:25

Už hrají domácí přesilovku v pěti proti čtyřem, získávají pro sebe pásmo.

56:37

Na trestnou lavici míří z řad Blues Jay Bouwmeester (STL), takže to jsou další komplikace pro hostující družinu. Za několik okamžiků začně zkrácená domácí přesilovka.

KANE - 2:1

55:42

Chicago právě vstřelilo branku!
Dost možná jsme právě viděli rozhodující branku zápasu! Individuální akce, kterou předvedl šikovný hokejista Chicaga a jeden z klíčových hráčů mužstva PATRICK KANE. Pohotový forvard nabral kotouč ve středním pásmu, rozjel se směrem k Allenovi a bez váhání a pohotově mu poslal puk do sítě. Blues už nemají moc času na to, aby s výsledkem něco udělali. Pohledná branka. Asistence: Niklas Hjalmarsson.

55:06

Počet hráčů na ledě se srováná, hlavní rozhodčí si totiž všiml faulu Brenta Seabrooka (CHI), ten tedy musí jít pykat za katr trest za hákování.

55:03

Marián Hossa si sjel blízko k brance Allena, aby mohl převzít přihrávku od Keitha. Ale na druhé straně má starosti také gólman Hawks.

54:21

Hawks nejdříve dobře rozehráli celou akci hned po vhazování, ale následně jeden z domácích obránců zaváhal na modré čáře a ztratil kotouče. Málem šance pro Blues v oslabení.

54:08

Bude se vylučovat. Dvě minuty za hrubost si vykoledoval hostující hokejista Troy Brouwer (STL), je tu tedy v závěru základní hrací doby dobrá šance pro Chicago, jak se dostat do vedení o jednu branku.

54:08

Až nyní zní halou hvizd rozhodčího. Od modré čáry napálil kotouč dobrou ranou Schilling, ale Jake Allen v pohodě tasil lapačku a přerušil hru. Pokračujeme po krátké komerční pauze.

53:20

Butler zavezl kotouč alespoň na modro útočnou čáru, tam si jej ovšem opět převzal Anisimov, který nahodil alespoň zpátky do prostřední části pole.

52:30

Hra plyne opravdu svižně, téměř se nepřerušuje a klidně se může stát, že z neočekávané akce uvidíme rozhodující branku zápasu. Bouwmeester získal na modré puk pro svůj mančaft.

51:50

Marián Hossa získal pro Chicago zpátky útočné pásmo a zkoušel se obtáhnout kolem jednoho z obránců Blues. Avšak skončil celou akci s pukem za brankou.

51:13

Jonathan Toews se rozhodl vzít zodpovědnost na sebe a projít sám do útočné periody. To se Toewsovi sice povedlo, ale vystřelit už nestačil.

50:28

Znovu sledujeme dlouhou etapu bez hvizdu rozhodčího a hru ze strany na stranu. Allena dokonce zvládl rychle rozehrát, když se k němu pryž dostala na brankoviště.

49:56

Gomez jel sám proti třem hráčům v červeném dresu, navíc vedle sebe neměl nikoho na pomoc, takže jej Hawks brzy o kotouč obrali.

49:10

Také Seabrook dnes sbírá spoustu minut na ledové ploše a dostal se už k několikáté střele ve třetí třetině. Tentokráte mířil k levé tyči, tam byl ovšem Allen velice dobře připraven.

48:38

Duncan Keith nečekal a po přihrávce od jednoho ze spoluhráčů napálil puk od modré čáry, avšak kotouč zamířil na chrániče prvního bránícího hráče.

47:50

Kotouč opět blízko klece Allena, ale tentokráta byla hostující obrana daleko důraznější než v předchozích případech. Blues vyhazují a mohou dostřídat.

47:17

Domácí dobře zvládli vhazování v útočném pásmu, o poznání hůře už si ale vedli při pokusu o zakončení z dálky. Blues posunuli černou pryž alespoň do středního pásma.

47:03

Zakázané uvolnění Blues, situace před jejich zařízením v posledních momentech hodně houstla.

46:38

Jeden z útočníků v červeném trikotu se dostal do zakončení z otočky v prostoru v mezikruží, ale v rychlém otočení trefil pouze mantineli za brankou Allena.

46:08

Už se hraje delší dobu bez přerušení, což hodně napomádá tempu hry. Seabrook je opět na ledě a zkoušel střílet z první, jeho ránu ale ještě někdo stačil tečovat mimo.

45:15

Blýsk se ale i na druhé straně mrštným zákrokem Crawford. Hra se nyní přesouvá ze strany na stranu a gólmani mají plné ruce a nohy práce.

44:40

Veliká možnost Garbutta na vstřelení branky, když jmenovaný hokejista Chicaga dorážel na brankovišti. Ale znovu to byl Allen, kdo podržel svůj tým nad vodou.

44:08

Za brankou Allena kroužil nenápadně Anisimov, jenž následně předal touš zpátky na modrou čáru pro Seabrooka. Ale k lepšímu zakončení nedošlo.

43:30

Bowmeester a jeho souboj o kotouč u zadního mantinelu, ale lepší byl soupeř v červeném dresu. Následně měl možnost pálil od modré čáry Seabrook.

43:06

Hosté chtěli až příliš moc rychle do útočného pásma, St. Louis je rozhodčím odpískáno postavení mimo hru.

42:50

Jake Allen zachránil situaci pro Blues, když na něj letěl kotouč z dálky a stihl si jej všimnout až na poslední chvíli.

42:18

Znovu především souboje o kotouč ve středním pásmu kluziště, podobně jako v předchozích dvou třetinách, také nyní sledujeme vyrovnaný úvod periody.

41:28

Hra se odehrává po dostřídání obou celků ve středním pásmu, Schilling následně zavezl kus černé gumy za modrou čáru. Domácí ale nedošli až ke střele.

41:08

Z levé strany si našel místo ke střele Gomez, ale ochránce domácí svatyně neměl vůbec zakrytý výhled, takže kotouč pohotově vyrazil do rohu.

40:44

Puk končí mimo hrací plochu, dostal jej tam Parayko. Vhazovat by se mělo ve středním pásmu.

40:25

Ale Blues se dobře pozičně staví na modré útočné čáře, očividně věří, že co nejdříve získají kotouč do své moci a dostanou se do zakončení.

40:12

Na úvodním vhazování ve třetí třetině si vedli lépe hokejisté domácího celku, hned se první obranná dvojice Hawks pokusila dosta touš na útočníky v pásmu.

40:01

Začala třetí třetina.
Vše je připraveno k začátku třetí třetiny, duel bude vrcholit ve právě ve třetí periodě., oba týmy si připsaly po jedné brance.
Střely na branku po dvou třetinách

Chicago Blackhawks: 23

St. Louis Blues: 17
Máme za sebou dvě třetiny dnešního utkání dvou rivalů, stejně jako v první části, i ve druhé periodě padla jediná branka. Tentokráte vyrovnal na 1:1 sloveský forvard Marián Hossa, a tak budeme rozhodnutí duelu sledovat v závěrečné periodě.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:13

Už běží poslední minuta první třetiny, Chicago se stihlo vrátit do pásma a vystřelit. První bránící hokejista ale ráno zblokoval a St. Louis se osvobozuje.

38:45

Ani Marián Hossa si nepočínal špatně a nebyl daleko od druhé trefy zápasu. Poté už Blues vyhazují.

38:03

Dobrá možnost pro Seabrooka, který ještě těsně před brankovištěm zkoušel tečovat puk do branky, ale nakonec končí za klecí.

37:27

Teď se ale bude vylučovat na druhé straně. Jay Bouwmeester (STL) není spokojen, avšak rozhodčí mu uděluje celkem bez kompromisu trest za vysokou hůl. V závěru třetiny tak dobrá šance pro Hawks.

37:08

Další početní výhoda hostů je minulostí, dá se říci, že v uplynulé přesilovce hosté vůbec nic nevymysleli.

36:53

Gomez se vydával sám proti třem hráčům v červeném trikotu. Jenže takovou přesilu zvládnout nemohl, poměrně rychle o držení kotouče přichází.

36:08

Zatím hodně všelijaká přesilové hra, hosté v ní ještě nedokázali pořádně vystřelit. Chicago může hrát naprosto v klidu.

35:35

Hawks okamžitě vyhazují přes všechny čáry, dokonce se jeden z jejich forvardů málem dostal do šance. Ale obrana Blues zavčas problémy hasí.

35:08

Už po odpískání se strhla u mantinelu malá strkanice, rozhodčí ale hodlá vylučovat za jiný přestupek. Brandon Mashinter (CHI) inkasuje trest za podražení, je tu přesilovka Blues.

34:53

Hra pět minut před koncem druhého dějství přerušena, pokračujeme po malé komerční pauze.

34:26

Zatím největší šance mužstva St. Lous Blues ve druhé třetině. David Backes dorážel puk do branky ve chvíli, kdy byl domácí gólman na ledě. Ale i s kapkou štěstí puk nekončí v brance.

33:58

David Backes se rval o kotouč u mantinelu, ale byl proti dvěma hráčům v červeném převleku, takže měl situaci značně zkomplikovanou.

33:20

Nahození hostujícího týmu až skoro k brance Crawforda, domácí gólman ve druhé třetině rozhodně není v takové permanenci, jako tomu bylo během úvodní části.

33:06

Už se hrálo delší časový úsek bez přerušení, když dostal puk na hokejku Marián Hossa a poslal touš do náruče Allena.

32:36

Jake Allen je dneska často za brankou v situaci, kdy musí rozehrávat kotouč. Zatím ale jeho práce s holí vypadá precizně.

32:03

Anisimov ukazuje, že dnes je na ledě v naprosté pohodě. Opět ve středním pásmu nabral puk na hokejku, zavezl jej až před Allena a málem povedeně zakončil.

31:25

Po delší časové odmlce se ke kotouči v útočníé třetině dostává také hostující parta. Blues se ale nemohou dostat do zakončení.

30:50

Allen si vyjel hodně z branky, aby mohl pomoci svým obráncům s rozehrávkou. Nakonec to bylo třeba, protože všichni tři útočníci Hawks obléhali hostující klec.

30:30

Hostující zakázané uvolnění.

30:13

Bluesmani musejí opět dávat velký pozor při rozehrávce kotouče na vlastní poloviě, protože muži v červených trikotech hodně aktivně napadají.

29:50

Shaw si sjel před branku, Toews zkusil kotouč tečovat puk o jeho hokejku, ale nestalo se tak. Vhazovat se bude po pravé ruce Allena.

29:22

Hra se malinko uklidnila, ale domácí tým má bezpochyby po vyrovnávací brance více ze hry. Kane se snažil nastřelit puk z dálky, přestože nepřesně.

28:28

Navíc se jeden z domácích útočníků řítil sám na branku a trefil tyčku, gólman St. Louis má teď i hodně štěstěny.

HOSSA - 1:1

27:06

Chicago právě vstřelilo branku!
Stejně jako se v přesilovce během první třetiny prosadili hosté, také domácí Hawks využívají poměrně rychle početní výhodu a slaví vyrovnání na 1:1. Nahrávku spoluhráče od modré čáry dokázal nejlépe zpracovat a usměrnit do sítě soupeře slovenský útočník MARIÁN HOSSA, který překvapil gólmana Allena a rozradostnil arénu. Přesilovky by očividně mohly být dnešním rozhodujícím faktorem. Asistence: Jonathan Toews, Duncan Keith.

26:50

Blues čeká druhé oslabení ve druhé části, Dmitrij Jaškin (STL) si nedal pozor a fauloval. Konkrétně dostává trest za sekání a musí povinně pykat dvě minuty.

26:25

Už se hraje v plném počtu, Bickell rozehrával kotouč za vlastní brankou. Hawks ale možná příliš zbytečně vyhazují na zakázané uvolnění.

25:47

Blues se potřetí v krátkém časovém rozmezí osvobozují a zdá se, že první oslabení tohoto utkání zvládnou poměrně v klidu.

25:10

Střela jednoho z obránců domácího mužstva byla už o něco málo povedenější, ale jen tak tak trefila branku, takže žádné větší trable pro muže v masce Allena.

24:50

Toews se rozhlédl a vytušil, že je čas vystřelit. Když se tak stalo, Allen v pohodě našel kotouč ve skulince mezi těly hráčů a přerušil hru.

24:15

Zatím se domácí drží v útočné třetině, ale nemohou se dostat do dobrého zakončení. Bluesmani už stačili dvakrát vyhodit.

23:56

Zároveň se vylučuje z řad Blues, Troy Brouwer (STL) dostává od hlavního rozhodčího zápasu trest za sekání soupeře, Blackhawks mají k dospozici první přesilovou hru zápasu.

23:56

Ofsajd i pro Hawks a jedná se o další technický přestupek hned na startu druhé třetiny.

23:45

Kane získal útočnou třetinu pro Chicago, i když původně plánoval sám vystřelit, nakonec ještě přistrčil na spoluhráče po levé straně.

23:24

Fabbri až moc spěchal s akcí na modré čáře, dostal se do postavení mimo hru a čárový rozhodčí si toho dobře všiml.

23:02

Anisimov se hodně dobře rozjel do útočného pásma, následně navštívil i prostor za brankou soupeře. Tam už ale akce nepokračovala, touš přeskočilo hokejku daného muže.

22:20

Kus černé gumy ve středním pásmu, kde se o něj stará Gomez. Měl kolem sebe ovšem dva muže v červeném trikotu, takže musel s rozmýšlením spěchat.

21:08

Upshall s pukem na pravé straně útočného pásma, ale nikdo mu nepomohl v kombinaci, takže měl celou situaci hodně komplikovanou.

20:42

Hjalmarsson rozehrával kotouč pohotově od vlastní klece a snažil se o to co nejpřesněji, přesto nakonec puk končí na hokejkách soka.

20:13

Na vhazování ve středovém kruhu se kotouče zmocnili hráče St. Louis Blues, jejich zahajovací formace okamžitě zamířila směrem k brance Crawforda.

20:01

Začala druhá třetina.
Pomalu se chystá začátek prostředního dějství, dočkáme se v něm více branek než v případě úvodní periody?
Střely na branku v první třetině

Chicago Blackhawks: 9

St. Louis Blues: 8
Jedinou branku nabídlo utkání mezi Chicagem a St. Louis v první třetině. Edmundons se prosadil v přesilové hře a poslal svůj mančaft do vedení. Pokračovat budeme po konci přestávky mezi třetinami.

20:00

První třetina skončila.

19:34

Ještě jedno vhazování ve středním pásmu, dalších branek v první třetíně se ale asi nedočkáme.

EDMUNDSON - 0:1

18:55

St. Louis právě vstřelilo branku!
Přeci jen se první branky utkání dočkáme ještě v úvodní třetině. St. Louis Blues využívají přesilovou hru, když nádhernou přihrávku na pravou stranu před brankoviště obdržel šikovný talent JOEL EDMUNDSON. Corey Crawford už téměř neměl šanci přesunout se ke druhé tyčce, takže autor první branky zápasu měl celkem výhodnou pozici. Hawks budou muset dotahovat a hned v zahajovacím oslabení inkasují. Asistence: Ty Rattie, David Backes.

18:45

Gunnarson krotil kotouč na modré čáře, následně už útočníci Bluesmanů bojovali o puk za brankou Crawforda. Schilling ovšem získal touš zpátky pro Hawks.

18:08

Teď se navíc domácí málem ve vlastním oslabení dostali do větší šance, kterou musel na poslední chvíli před Allenem pohotově hasit Bouwmeester.

17:38

Blues vyhráli vhazování v útočném pásmu a hned se snažili co nejdříve poslat kotouč na branku. Hawks si zatím ale hlídají poslané kotouče na jejich klec.

17:29

Sledujeme první vyloučení dnešního utkání. Na trestnou lavici míří domácí hokejista Kyle Baum (CHI), jenž se provinil podražením. Přesilovka pro celek St. Louis Blues.

17:05

Rattle si to štrádoval na útočný výlet podél pravého mantinelu, ale jeden z obránců v červeném trikotu jej zavčas zastavil. Také Bickell na chvíli navštívil útočnou třetinu.

15:49

Anisimov mířil mezi Allenovi betony, ale gólman Blues si na novou posili Chcaga výtečně počíhal. Pokračujeme tedy bez branek v první třetině.

15:49

Na druhé straně se do šance natlačil Anisimov a byl faulován, následuje trestné střílení na branku Allena!

15:18

Edmundon obkroužil prostor za brankou a stále si vodil puk po vlastní ose. Nakonec sice vystřelil, ale hodně špatně na to, aby překonal domácího gólmana.

14:41

Welsh se vydal na útočný výlet před soupeřova brankáře, ale v rozhodujícím momentu neměl nikoho do kombinace, takže akce St. Louis končí kousek za modrou čarou.

14:13

Souboje o kotouč ve středním pásmu jsou nadále alfou i omegou první třetiny. Sotva se puk dostane mimo neutrální zónu, je tam zase zpátky.

13:47

David Backes šikovně zpracoval puk na modré čáře a zavezl jej až k brance Hawks. Tam si dal pozor Crawford a nové vhazování proběhne právě před jeho zařízením.

13:07

Hra ze strany na stranu odpovídá vývoji skóre, tedy dosavadnímu hokeji bez branky. Višňovský alespoň zkusil od modré čáry zakočit soupeřova gólmana.

12:26

Patrick Kane obdržel na modré čáře kotouče a jen tak tak se vyhnul postavení mimo hru. Pak jej před pravým kruhem obral o touš obránce Bouwmeester.

11:25

Chicago si teď musí dát pozor, aby nenatropilo další chyby, ze kterých by už pramenila inkasovaná branka na jejich konto. Fanoušci stále čekají na první zásah duelu.

10:43

Brouwer unikal skoro sám na branku, i když měl na zádech pověšené dva soupeře. Ale domácí ochránce svytaně se proti sokovi vytasil krásným zásahem vyrážečkou.

10:25

Tohle už byla daleko lepší příležitost pro St. Louis Blues. Zdánlivě bez nebezpečí nahazoval kotouč od modré čáry na branku Gunnarson, jenže Crawford s ním nakonec měl docela velké problémy.

10:13

Zatím se ještě vůbec nevylučovalo, takže oba celky hrají z úvodu zápasu hodně disciplinovaně. Kotouč po nejisté střele z pravé strany v lapačce Coreyho Crawforda.

10:07

Čárový rozhodčí si všiml hostujícího postavení mimo hru. Pokračovat budeme po malé komerční přestávce.

09:40

Hostující parta už se drží nějakou chvíli kolem branky Chicaga, chybí ale lepší zakončení. Poté kotouč u mantinelu ztratil v nejisté situaci David Backes.

09:01

Možnost ale i na druhé straně barikády, Rattle stál zaparkovaný před brankovištěm a čekal, až bude moci doklepnout kus černé gumy do sítě. Ale nestalo se tak.

08:25

Hawks daleko šikovněji zakládají útoky, což způsobuje rychlejší přechod do útočné třetiny. I díky tomu mohl nyní brzy vypálit na levém kruhu Hjalmarsson.

08:02

Keith nahazoval od modré čáry na zadní mantinel, tam už čekali na zpracování kotouče Kane a Anisimov. Následně musel Allen přerušit hru na vlastním brankovišti.

07:25

Vhazování po pravé ruce domácího brankáře opět lepší pro St. Louis, ale střela z první jednomu z útočníků vůbec nesedla a skončila na zadním mantinelu.

07:07

Po malé komerční přestávce se kotouči na vhazování zmocňují Blues, okamžitě se snažil z pravé strany za modrou čárou pálit Gunnarson. Avšak Crawford připraven.

05:40

Bickell důrazný u mantinelu v útočné třetine, o kotoču ale přesto přišel, takže se musel společně s obránci poroučet do obranné třetiny.

05:03

Nahození jednoho z obránců St. Louis Crawford pohotově vyrazil do rohu a zabránil dalším problémům pro jeho mančaft.

04:29

Dějství první třetiny se zatím odehrává především ve středním pásmu, kde sledujeme většinu soubojů o kotouče. Na první větší možnost ještě musíme počkat.

03:50

Sotva se ale hokejisté v červených trikotech dostali před branku soupeře, o kus černé gumy přišli a dopředu se řítil Brouwer. Jeho střela z dálky končí mimo.

03:08

Hawks poslali do hry třetí obrannou formaci, která rychle rozesíla puky na útočníky vepředu. Akci Hossy na modré čáře pohotově zastavil David Backes.

02:36

Na druhé straně se snažil o dobrou rozehrávku zpoza branky Butler, ale jeho možnost vystižena prvním bránícím hokejistou Blackhawks.

01:53

S kotoučem si poprvé zahrál také brankáře Corey Crawford, jenž vyjel spoluhráčům vypomoci za vlastní klec. Musel ale rychle zpátky do svatyně.

01:37

St. Louis Blues vyhazují na zakázané uvolnění, hra se vrátí před hostující svatyni.

01:09

Znovu domácí osmaaosmdesátka v útočné třetině, kotouč Kaneovi přistrčil na hokejku Seabrook. Tentokráte už k lepšímu zakončení nedošlo.

00:32

Jako první se ke kotouči dostalo Chicago a Patrick Kane okamžitě zakončoval poblíž levého kruhu. S první šancí domácích si ale Allen věděl rady.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě zazní hymna a bude vše připraveno k úvodnímu vhazování.
Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, zanedlouho započne střetnutí dvou tradičních rivalů National Hockey League.
Úvodní sestavy:

Chicago Blackhawks: Leighton (Crawford) – Keith, Hjalmarsson, Seabrook, Schilling, van Riemsdyk, Višňovský – Anisimov, Toews, Garbutt, Bickell, Hartmann, Baun, Hinostroza, Mashinter, Shaw, Kero, Hossa, Kane

St. Louis Blues: Allen (Copley) – Gunnarson, Bouwmeester, Butler, Lindbohm, Parayko, Edmundson – Ott, Fabri, Rattle, Jaškin, Brodziak, Brouwer, Upshall, Backes, Welsh, Barbašev, Päajarvi, Gomez

Rozhodčí: Luxmore, O'Rourke – Cherrey, Gibbons.
Vítejte u další hokejem nabité noci. My budeme společně sledovat utkání Chicago BlackhawksSt. Louis Blues. V něm se potkají dva dobře známí rivalové.
CHICAGO BLACKHAWKS

Hokejová dynastie posledních let má před sebou další veliký úkol – zopakovat výseldky z minulé sezóny. Jenže tento počin může být tězší, než se zdá. Hawks odešlo po konci minulého ročníku pár stěžejních hráčů, zvednout nad hlavy opět Stanley Cup bude pro Chicago zase o něco těžší. V přípravných duelech ovšem Blackhawks doposud vykazují dobé známky, zvládli dvě klání ze tří. Nejdříve v prodloužení udolali Detroit Red Wings, v odvetě jim už nestačili. Poradili si však s Montrealem z Východní konference. Dnes dostává Chicago k dispozici domácí prostředí.
ST. LOUIS BLUES

Tým, který výborně proplouvá základní částí, avšak o poznání hůře vystupuje v rámci play-off. Přesně taková je charakteristika mužstva St. Louis v posledních letech. Ani v předchozím ročníku Bluesmani příliš daleko nedokráčeli. V přípravě před novou sezónou 2015/2016 za sebou muži s notou na prasou mají celkem tři klání, z toho dvě vítězná. Nejdříve modrožlutí nestačili na Columbus Blue Jackets, aby následně zvládli nápor stejného týmu v odvetě. A navíc se Blues podařilo přejet Dallas Stars 6:0. Jak se povedou dnes proti obhájci Stanley Cupu?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

Chicago Blackhawks – St. Louis Blues

3:1

konec (0:1, 1:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 28. Hossa (Toews, Keith), 56. Kane (Hjalmarsson), 58. Keith (Seabrook, Hossa) – 19. Edmundson (Rattie, Backes)

Chicago Blackhawks: Crawford (Leighton) – Keith, Hjalmarsson, Seabrook, Schilling, van Riemsdyk, Višňovský – Anisimov, Toews, Garbutt, Bickell, Hartmann, Baun, Hinostroza, Mashinter, Shaw, Kero, Hossa, Kane

St. Louis Blues: Allen (Copley) – Gunnarson, Bouwmeester, Butler, Lindbohm, Parayko, Edmundson – Ott, Fabri, Rattie, Jaškin, Brodziak, Brouwer, Upshall, Backes, Welsh, Barbašev, Päajarvi, Gomez

Rozhodčí: Luxmore, O'Rourke – Cherrey, Gibbons

Diváci: 20 813

Průběh zápasu
1. třetina
17:29
18:55
Po 1. třetině
2. třetina
23:56
26:50
27:06
35:08
37:27
Po 2. třetině
3. třetina
54:08
55:06
55:42
56:37
57:58
Konec