Menu

Fotbal

Belgická Jupiler Pro League

KV Kortrijk – KAA Gent

0:1

konec (0:0)

03.05.2015, 14:30 • Guldensporenstadion (Kortrijk) • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 3.1 3.1 2.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojováno! Z vydřeného vítězství se radují fotbalisté Gentu, kteří si z Guldensporenstadionu odvážejí všechny body po vlastní brance Chanota. Domácí nedokázali vyrovnat ani přes závěrečný nápor a před vlastním publikem si do tabulky o titul nepřipíší ani bod. (16:28:45)

90+4

Konec zápasu.

90+3

Nepomáhají nakopávané míče, centry ze strany, ani pády v pokutovém území, prostě nic. Vypadá to, že hosté si odvezou všechny tři body.

90+2

Fotbalisté Kortrijku se stále pokoušejí vymyslet, kudy by pronikli do střelecké pozice, defenziva hostujícího celku však brání velice urputně.

90

Hlavní arbitr nastavil ve druhém poločase tři minuty nad rámec základní hrací doby.

89

Závěrečný tlak fotbalistů v bílých dresech končí dalším útočným nedovoleným zákrokem v pokutovém území.

88

Domácí celek se navíc provinil útočným faulem, po kterém budou moci hrát s míčem hráči Genku, kteří s rozehrávkou nikterak nespěchají.

87

Nepřesný nákop zhatil útočnou akci Kortrijku, jehož hráčům k případnému vyrovnání už moc nezbývá.

86

Míč se nachází na kopačkách fotbalistů v bílých dresech, kterým se ovšem nedaří proniknout přes zformovanou defenzivu hostujícího mužstva.

84

Domácímu celku se však ze standardní situace nepodařilo bránu Selse ohrozit, gólman Gentu tak mohl zůstat v klidu.

83

Nielsen zasáhl loktem v obličeji Santiniho, což neuniklo pozornosti jak pomezního, tak hlavního arbitra, který nařídil přímý volný kop ve prospěch Kortrijku.

81

Před námi je závěrečná desetiminutovka, během které se Kortrijk pokusí vyrovnat. Hosté budou hrát samozřejmě ze zajištěné obrany se zamýšlením brejkových situací.

79

V posledních minutách se hrálo především ve středu hřiště a po obě pokutová území, momentálně míč na kopačkách drží hostující celek.

78

Oba týmy přibližně čtvrt hodiny před koncem zvolil střídání, kterými chtějí oživit dění na hrací ploše.

77

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Kums, přichází Van der Bruggen.

76

Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Pavlović, přichází De Smet.

74

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Dejaegere, přichází Foket.

73

Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Tomašević, přichází Mulemo.

72

Při zpracování míče si Raman počínal nedovoleným způsobem, když použil horní končetinu svého těla, přímý volný kop pro domácí.

70

Útočnou akci domácího mužstva zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, v ofsajdovém postavení byl při přihrávce přistižen Tomašević.

69

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Pedersen, přichází Simon.

68

V držení míče jsou fotbalisté domácího celku, kteří prozatím kombinují na vlastní polovině hrací plochy.

66

Žlutou kartu za nadměrnou hrubost při souboji o míč dostává Pavlović (KV Kortrijk).

Maxime CHANOT - 0:1 (vlastní gól)

65

Gent právě vstřelil branku!
Hostující celek se krátce po hodině hry ujímá vedení. Po centru z levé strany si před dotírajícím útočníkem srazil míč do vlastní branky Maxime CHANOT.

64

Kop od rohového praporku provedli na opačné straně také domácí, přetažený centr, který měl původně směřovat na zadní tyč, ale k úspěchu nevedl.

63

Hráči Gentu získali výhodu rohového kopu, po jeho rozehrání se však nic zásadního nestalo a skóre zůstalo nadále neměnné.

61

Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Capon, přichází Marušić.

60

Ani po hodině utkání gól nepadl. V této chvíli se hraje především ve středu hřiště a po obě pokutová území.

59

Obránce hostujícího týmu zahrál rukou, přímý volný kop ale Kortrijk využít nedokázal, jelikož centr směřoval do míst, kde se žádný z hráčů v bílých dresech nenacházel.

57

Dlouhou přihrávku svých spoluhráčů se pokoušel zachytit Miličević, ke zpracování míče mu chyběl zhruba krok.

55

Hostujícím fotbalistům se podařilo prokombinovat na polovinu soupeře, kde následně vybojovali rohový kop. Miličevićův centr však mířil jen do náruče připraveného Henkineta, který míč posléze rozdal svým spoluhráčům v poli.

54

Domácí poté zahrávali rohový kop a po přihrávce hlavou se dostal taktéž k hlavičkovému pokusu Santini, ale z hranice malého vápna zařízení netrefil.

53

Zpoza pokutového území vyprodukoval střelcký pokus Santini, jeho rána ale byla obětavým zákrokem obránce zblokována.

52

Po centru do pokutového území se pokoušel hlavou zakončit Kums, dříve u míče byl ovšem Henkinet, který jej lapil ze vzduchu.

50

Santini v rozporu s pravidly zastavil Kumse a Gent zahrával standardní situaci, po které ovšem bránu Henkineta neohrozil.

49

Na opačné straně pronikl přes obránce Santini a zpoza vápna vyslal jedovatou střelu, která však scházela potřebná přesnost.

48

Do útoku se hnali také hosté, kteří získali výhodu rohového kopu, po kterém se míč odrazil k nohám Pedersena, jenž však prostor mezi třemi tyčemi z hranice šestnáctky trefit nedokázal.

47

První útočnou akci druhé půle podnikli fotbalisté domácího celku, ta ovšem skončila nezdarem. Odkop od své svatyně bude moci provést Sels.

46

Začal druhý poločas.
V úvodním dějství branka nepadla. Mírnou územní převahou disponoval hostující celek, který ale svou jedinou vážnější situaci z 2. minuty využít nedokázal. Do kabin se tak odchází za bezbrankového skóre.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Hra se ustálila ve středu hracího pole, vypadá to, že úvodní poločas skončí opravdu bezbrankovým skóre.

45

Obránce Gentu při odkopu nastřelil do ruky De Metse, což neuniklo pozornosti hlavního arbitra, který v neprospěch napadajícího celku odpískal přímý volný kop.

44

Hra se v závěru úvodní půle přelévá ze strany na stranu, hráči obou týmů se střídají v držení míče, který velmi často mění svého majitele.

42

Hostům se přímý volný kop nepodařilo využít a k míči se dostali domácí, jejich rychlý brejk uhasil nedovoleným zákrokem Miličević (KAA Gent), který unikajícího hráče zatáhl za dres, za což inkasoval karetní trest.

41

Žlutou kartu za nebezpečný skluz ze strany dostává Chanot (KV Kortrijk).

40

Nacházíme se v závěru úvodního dějství, v držení míče je hostující celek, který disponuje mírnou územní převahou.

39

Na opačné straně hrací plochy se do pokutového území pokusil proniknout Dejaegere, toho ale o míč obral Tomašević, který jej odkopl k půlící čáře.

37

Domácí však vzápětí vybojovali míč zpět a podnikli ofenzivní výpad po pravé straně, po zblokovaném centru se k odraženému míči na hranici šestnáctky dostal De Mets, jehož razantní rána bez přípravy skončila zhruba metr od pravého horního rohu Selsovy svatyně.

36

Ve středu hracího pole se nedovoleného zákroku dopustil Chevalier, který zezadu postrčil Gershona.

34

Rohový kop ale hráčům hostujícího celku příliš nevyšel, obrana Kortrijku si nabíhající hráče pohlídala a znemožnila jim zakončit.

33

K exekuci nařízené standardní situace se postavil sám Miličević, jehož pumelice zhruba z dvaceti pěti metrů trefila bránící zeď, od které míč putoval vedle branky, roh.

32

Hosté se dostali za hranici šestnáctky, kde byl faulován Miličević. Gent tak bude zahrávat přímý volný kop z velice dobré pozice.

31

Úvodní branka nepadla ani po půlhodině hry, kdy je skóre stále bezbrankové.

30

Kortrijk se vydal k šestnáctce svého soupeře, do které pronikl Santini, ten ale neměl dostatečně přesně srovnána mířidla a pálil mimo zařízení. Následovat tak bude odkop, který provede Sels.

28

Po zisku míče podnikli domácí útočný výpad, který však skončil zdviženým praporkem asistenta rozhodčího, jehož ofsajdový verdikt potvrdil hvizdem také hlavní arbitr.

27

Míč se nachází na kopačkách fotbalistů Gentu, kterým se ovšem nedaří proniknout středem hrací plochy, který úspěšně pokrývá záložní řada Kortrijku.

25

Žlutou kartu za nedovolený zákrok ve středu hřiště dostává Van Loo (KV Kortrijk).

22

Kupředu s míčem postupoval Miličević, který si jej ale příliš předkopl a mílovými kroky se k němu blížil Poulain, obránce Kortrijku se prezentoval obranným skluzem, při kterém ale útočícího hráče zasáhl. Píšťalka hlavního arbitra však kupodivu zůstala němá. Poněkud kontroverzní výrok sudího Wouterse, na kterého se vzápětí snesla vlna kritiky ze strany hráčů Gentu.

21

Ofenzivní akce domácích byla zastavena před pokutovým územím pouze za cenu nedovoleného zákroku. Exekuci nařízeného přímého volného kopu si vzal na starost Santini, jeho přízemní střele však trefila jen dobře postavenou zeď.

19

Hráči Kortrijku se prokombinovali na polovinu svých soupeřů, odkud do vápna přilétl centr, který ale sebral ze vzduchu pozorný Sels a následně rozdal míč svým spoluhráčům v poli.

17

Další střelecký pokus, i když nepřesný, vyprodukovali hráči domácího celku. Proti střele z hranice šestnáctky však Sels zasahovat nemusel.

16

Uplynula čtvrthodina hry a na úvodní gól čekáme. Každý z týmů si zatím připsal jedinou střelu na bránu.

15

Žlutou kartu dostává Raman (KAA Gent), který se postaral o útočný faul, když se pokusil obrat o míč Chanota, kterému ale přišlápl nárt.

14

Dejaegere se svými spoluhráči kombinoval na pravé straně hřiště, při přechodu přes půlící čáru však o míč přišel.

12

První střeleckou příležitost si vytvořili také domácí, když na hranici šestnáctky přebral míč Santini a jeho pohotová rána skončila pouze na připraveném Selsovi, který měl na přízemní ránu dobrý výhled.

11

Při dalším útočném výpadu Gentu nedokázal Asare zachytit míč na hrací ploše a ten tak skončil za vymezeným prostorem hřiště. Možnost autového vhazování budou mít tedy domácí.

10

Centrem do vápna se z levé strany prezentoval také Asare, ani poté se věak jeho spoluhráčům nepodařilo bránu Henkineta ohrozit.

9

Ofenzivní tažení hráčů v modrých dresech bylo zastaveno jen za cenu faulu, hosté přímý volný kop rozehráli nakrátko, následný nákop však pokutovým územím pouze proletěl.

8

Fotbalistům Kortrijku se však kombinační souhrou nepodařilo proniknout k šestnáctce, míče se zmocnili jejich soupeři, kteří nyní kombinují ve středu hracího pole.

7

Asare nedokázal zpracovat přihrávku a míč se ocitl mimo hrací plochu, zpět do hry jej tedy uvedou hráči domácího celku.

6

S míčem kombinují fotbalisté hostujícího mužstva, děje se tak však zatím pouze na vlastní polovině, středovou čáru pečlivě střeží záložní řada Kortrijku.

5

Další útočný faul Gentu měl na svědomí Pedersen, jenž na trávník povalil záložníka De Metse.

4

Hostující celek se při další útočné snaze projevil přílišnou agresivitou, když byl nedovolený zákrok odpískán Ramanovi, který podrazil nohy Chanota.

3

Hráčům v modrých dresech se ale po centru od rohového praporku nepodařilo znovu bránu Kortrijku ohrozit.

2

Hosté se ihned v úvodu zápasu dostali do zajímavé příležitosti, když s míčem vběhl do pokutového území Miličević, gólman Kortrijku ale vytasil skvělý zákrok a Miličevićovu střelu z úhlu vytěsnil na roh.

1

O úvodní výkop se postarali fotbalisté Gentu, kteří do utkání nastoupili v modrých dresech, domácí hrají v bílé sadě dresů.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté obou celků za doprovodu rozhodčích právě přicházejí na hrací plochu, kde dojde k úvodním pozdravům a také losu stran.
Úvodní sestavy:

KV Kortrijk: Henkinet – Van Loo, Poulain, Chanot, Tomašević – De Mets, Pavlović – Capon, Chevalier, Van Eenoo – Santini
Náhradníci: Keet, Claeys, Klaasen, De Smet, Marušić, Ragolle, Mulemo, Ulens

KAA Gent: Sels – Rafinha, Gershon, Nielsen, Asare – Neto, Kums – Raman, Miličević, Dejaegere – Pedersen
Náhradníci: Vandenbussche, Van der Bruggen, Simon, Foket, Puljić, Saief, Poletanović, Zolotić

Rozhodčí: Wouters – Bleyen, Baillieul.
Rozhodčí

Nepostradatelnou součástí každého fotbalového utkání jsou bezpochyby rozhodčí. Tím hlavním dnes bude pětačtyřicetiletý Luc Wouters, jemuž s průběhem zápasu budou pomáhat jeho asistenti Frank Bleyen a Christophe Baillieul. Čtvrtým delegovaným arbitrem je Styn Hutsebaut.
Poslední vzájemná ligová utkání

05.04.15 Gent – Kortrijk 2:0
26.12.14 Kortrijk – Gent 2:3
29.08.14 Gent – Kortrijk 0:1
18.01.14 Gent – Kortrijk 0:1
14.09.13 Kortrijk – Gent 3:0
Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Belgická Jupiler League má na programu bitvy o titul, do které zasáhnou také týmy KV Kortrijk a KAA Gent. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován od 14:30, vás prostřednictvím online textové reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

KV Kortrijk – KAA Gent

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 65. Chanot (vla.)

Karty:   25. Loo (KRT), 41. Chanot (KRT), 66. Pavlović (KRT) – 15. Raman (GNT), 42. Miličević (GNT)

KV Kortrijk: Henkinet – Van Loo, Poulain, Chanot, Tomašević (73. Mulemo) – De Mets, Pavlović (76. De Smet) – Capon (61. Marušić), Chevalier, Van Eenoo – Santini
Náhradníci: Keet, Claeys, Klaasen, De Smet, Marušić, Ragolle, Mulemo, Ulens

KAA Gent: Sels – Rafinha, Gershon, Nielsen, Asare – Neto, Kums (77. Van der Bruggen) – Raman, Miličević, Dejaegere (74. Foket) – Pedersen (69. Simon)
Náhradníci: Vandenbussche, Van der Bruggen, Simon, Foket, Puljić, Saief, Poletanović, Zolotić

Rozhodčí: Wouters – Bleyen, Baillieul