Menu

Florbal

Play-down Livesport Superligy florbalu

FBC Liberec – PSG Panthers Otrokovice

2:3

po prodl. (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)

08.03.2015, 17:00 • SH Dukla Liberec • Tadeáš Mima (@arsenalfanda)

: 2.2 4.9 2.21 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro dnešek vše. Jsem rád, že jste sledovali dnešní online přenos z play-down AutoCont extraligy, přeji úspěšný vstup do nového pracovního týdne a někdy příště u onlajnů na shledanou! (19:06:46)
STŘELY – CELKEM

Liberec: 29
Otrokovice: 31
Série tak bude po dnešku znovu vyrovnaná. Severočeši se bojovným výkonem dotáhli na Pantery a zajistili dvěma odpovědmi remízový stav, jenž vykvetl dokonce do prodloužení. V něm na půlce zachytili míček hosté a série play-down se bude na Moravu stěhovat při nerozhodném skóre 1:1.

65:00

Konec zápasu.

63:14

Otrokovice právě vstřelily branku!
Trpělivá hra se domácím krutě vymstila. Bránící hráč dlouho držel míček za vlastní kasou a když se konečně odhodlal k rozpohybování, našel pouze čepel protihráče. Karel Ťopek objevil ještě lépe postaveného MATĚJE KOŇAŘÍKA a bylo rozhodnuto. Asistence: Karel Ťopek.

62:28

Šancí ani v prodloužení nijak neubývá. Hráči hrají nahoru-dolů a maskovaní florbalisté mají práce nad hlavu.

61:17

Brankářská opora hostů lapila nepříjemnou dělovku ze strany. Analogické dění zlikvidoval i Vaníček o pár sekund později.

60:01

Začalo prodloužení.
Domácí florbalisté navázali na předchozí část hry, ještě více přidali ofenzivní snažení se nakonec ve skóre opravdu projevilo. Příležitosti jsou vcelku srovnatelné, uvidíme, jak dopadne prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:45

Nadějný brejk neproměnil Liberec, maskovaný muž hájící barvy hostujícího týmu nadvakrát odrazil ránu do bezpečí.

59:16

Oddechový čas pro Panthers Otrokovice.

58:27

Domácí zavezli míček na vlastní půlku, z níž nyní plánují projít jako nůž máslem dále. Defenziva Panterů by se zatím dala přirovnat k velmi tuhému kousku másla.

57:32

Liberec i Otrokovice připravují zajímavé šance, jenž rozhodně mají správné parametry, jenomže gólmani pracují na sto procent snaží se podávat co nejlepší výkon.

55:19

Vaníček výborně zapracoval a vyrazil nebezpečnou střelu mimo. Mohle se ovšem ocitnout v potížích, když si příliš vyjel od brankové čáry, ale dorážka plachtila jinam.

54:27

Za svatyní působil nejaktivněji nejblíže stojící obránce a bleskovou přihrávkou rozběhl další z libereckých akcí. Ta však měla jepičí život a záhy skončila.

53:51

Michajlovič měl celou dobu otevřené oči dokořán a zastavil bez větších problémů blížící se ofenzivní severočeskou vlnu. Rána končí na jeho vysunutém těle.

52:06

Pole působnosti Liberce se smrsklo na plochu kolem levé strany hrazení, kde však rozehráli mizerně volný úder a rozruch se nekonal.

50:45

Nenechaví domácí florbalisté otravovali rozehrávku Otrokovic v sousedství půlicí čáry, kulatý předmět přes maximální vypětí sil stále u Moravanů.

49:34

Strobach vyzkoušel střelecké štěstí při vyslání projektilu z poloviny hřiště, na pozorného Michajloviče nemohl za žádných okolností vyzrát.

48:32

Oba soupeři střídají. Bušení domácích na vrata mělo do tohohle okamžiku nulový efekt. Panteři skvěle vykrývali volné prostory.

46:29

Lukáš Petřík (Otrokovice) je vyloučen na dvě minuty za sekání.

45:49

Liberec právě vstřelil branku!
V Liberci teď vládne nerozhodné průběžné skóre! Domácí rozleptali obranu Otrokovic a ani Michajlovič nepůsobil nejjistějším dojmem. TOMÁŠ MAREK nechtěl zklamat a když zkrotil příchozí přihrávku, trefil přesně odkrytou zónu. Asistence: Prokop Ferdan.

45:22

Odražený míček získali útočníci Liberce a Severočeši ani chvilku neváhali. Pravá strana byla poměrně volná, a proto si jeden z hráčů navedl děrovaný předmět do výhodné části palubovky. Vše se jevilo nadějně, ale střelec minul.

44:09

Hra se posunuje z jedné strany na stranu druhou. Šance střídá šanci, jenže zakončení na obou pólech barikády si žádá větší přesnost.

43:11

Blažek dával kulatý předmět kolegovi před branku, ovšem nikdo z Libereckých nevyvinul takovou hbitost, aby se zmocnil pasu.

42:17

Teď byl nucen prokázat zkušenosti a kvality bránící val bílých. Povinnosti splnili hlídači podle představ a exportují míček pryč.

41:40

Dobře myšlená nahrávka pro útočníka Otrokovic proskočila do nechtěných míst. Od mantinelu ji hosté jen tak nedostanou.

40:53

Výhodu standardní situace v ofenzivním rohu hosté vůbec nezvládli zužitkovat. Panteři budou muset začínat zpoza klece.

40:11

Přihrávky si posílá Liberec, který po malých krůčcích postupuje stále blíže brankovému území otrokovického seskupení.

40:01

Začala třetí třetina.
Uplynulých dvacet minut opanovaly zejména správné úsudky defenzivních florbalistů, kteří tak plnili práci nad očekávání a až na mírně zaváhání v úvodu třetiny nedošlo z jejich strany k žádnému výraznějšímu pochybení.
Dnešní utkání sleduje 141 diváků.
STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

Liberec: 8 (15)
Otrokovice: 11 (20)

40:00

Druhá třetina skončila.

39:46

Bitva vprostřed hřiště nepoznala vítěze. Série přihrávek po finální odskoku míčku nenalezne kýžené vyústění.

38:32

Kousavý postup naplánovali liberečtí rytíři, avšak nepodařilo se jim roztříštit zadní řadu protivníka a založení situace zůstane na bedrech Panthers.

37:12

Míček opustil hrací plochu, rozehru z obranného rohu provedli florbalisté domácího FBC.

36:39

Útočící hráč hostující roty oběhl branku Liberce a zkoušel najít ideálně stojícího člena bílé sestavy. Marně.

35:23

Vaníček opět čelil ostřelování z dílny hostů. Nyní Panteři ztroskotali na pohybu defenzivní dvojky, která vložila všechnu snahu do obrany brankoviště.

34:44

Otrokovice tlačí a snaží se hledat nejrůznější cesty, s jejichž přispěním by se mohla naskytnout možnost ke kvalitní palebné zkoušce.

31:28

Černí jsou zatáhnutí za půlicí čarou a jen čekají, až dojde obránce vedoucí míček k nim. Pasivní způsob bránění aktuálně nese ovoce.

30:54

Do ohně vrátil vír událostí Petřík. Vzdor libereckého týmu prozatím dostačuje na eliminaci soupeřovy štiplavé snahy.

30:11

Domácí mužstvo se zatím tlaku statečně brání a odhazuje kulatý předmět co nejdále od brankářova vyhrazeného prostoru.

29:52

Matěj Klucho (Liberec) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené vrážení.

28:20

Pozdvižení chtěli způsobit nedaleko Vaníčka útočníci hostujícího družstva. Blok Liberce značně zkomplikoval planý ofenzivně laděné skupiny hráčů.

25:57

Kritický moment v podobě volného úderu odrazili hráči Panthers. Michajlovič za vydatné pomoci týmových opor nemusí sahat na pokus.

25:41

Domácí hlídají polovinu, ale není jim to moc platné, neboť dalekonosné nahození stačilo k vybojování územní převahy.

24:27

Dlouhý pas otrokovického obránce nenašel původního adresáta a centrum dění se přesunuje dále od hranic hostující základny.

23:31

Liberec právě vstřelil branku!
Florbalisté Liberce již hráli v plném počtu a rozhodli se proto pořádně zastrašit Michajloviče. Vrhli se na gólmana a PROKOP FERDAN, hlavní vůdce protiútoku, vytěžil maximum z vlastních předností a prostřelil protivníka. Asistence: Tomáš Marek.

22:15

Petřík dlouho hledal spoluhráče, jemuž by se vyplatilo nabídnout míček ke střele, přesto neuspěl a pečlivě vypracovaná situace končí.

21:44

Nepřesná nahrávka hráče Otrokovic dovolila černému obránci přebrat dominantní roli okamžiku a Severočech osvobozuje své kolegy.

21:20

Pavel Hůza (Liberec) je vyloučen na dvě minuty za hrubost.

20:55

Faul domácí party se neobešel bez povšimnutí. Z rohu začínaly Otrokovice, Vaníček s pomocí obrany zmírnil škody napáchané nedůrazným přistupováním.

20:10

Uvedení míčku do hry zvládli Liberečtí o chlup povedeněji. Nyní se ale zasekli u mantinelu a ofenzivní žezlo přebírá hostující celek.

20:01

Začala druhá třetina.
Začátek bez diskuzí ovládali členové hostující sestavy. Liberec sice držel míček, nebyl však s to něco kloudného vymyslet a v brejcích se vyžívali právě útoční florbalisté nosící bílý stejnokroj. Až s přibývajícími minutami na časomíře začaly být obvyklejší též příležitosti domácích, jež pořádně zatopili a určitě budou chtít v podobném projevu pokračovat i mezi 21. a 40. minutou.
STŘELY – 1. TŘETINA

Liberec: 7
Otrokovice: 9

20:00

První třetina skončila.

19:48

Zeď hostů byla postavena na pevných základech, zásluhou čehož ochránila brankoviště od slibného vývoje událostí z pohledu Severočechů.

19:29

Teď hlídač otrokovické kasy musel reagovat. Nekompromisní projektil zaregistroval jeho zrak v ještě přijatelné chvíli a odrazil střelu mimo.

19:15

Daleký výpal, k němuž se Liberec dostal po volném úderu, vrásky brankáři neudělal. Míček plachtí nízko a daleko od nebezpečného území.

17:25

Michajlovič přetrpěl liberecký nápor! Už ležel na zemi, ani to mu ovšem nevadilo a fantastickým pohybem pokaždé zadržel téměř stoprocentní možnost během krátkého časového úseku.

16:43

Zajímavě se jevila střela útočníka Otrokovic, avšak ta nakonec nabrala jiný směr a hosté tak rozezvučeli pouze zadní plát hrazení.

14:01

Vaníček skokem do strany zmařil šanci bílých. Maskovaný muž ztlumil jedovku na těle a nenechal žádného z dotěrných rivalů dorážet.

13:09

Souboj vedle mantinelu dopadl šťastněji pro Otrokovice, které pokryly skákavý předmět a již vymýšlí, jakým způsobem rozběhnou akci.

11:36

Rodící se průšvih liberecké obrany zažehnala adekvátní reakce člena útočné linie. V rychlém tempu doběhl unikajícího soka a zbavil ho možnosti zakončovat.

10:42

Pozorný Michajlovič viděl razantní dělo jednoho z domácích hráčů, a tak provedl přesunutí po zemi a skryl míček v dlaních.

08:43

Otrokovice právě vstřelily branku!
Podobná situace, na jejímž konci se znovu vlní síť. Graclík bleskově vyhledal nedaleko čekajícího TOMÁŠE SOVJÁKA, ten svou ne úplně jednoduchou roli ustál s bravurou, zamířil a daleké nahození skáče za záda Vaníčka. Asistence: Petr Graclík.

08:24

Otrokovice právě vstřelily branku!
Velmi rychlý protiútok slaví využití. Po ne zrovna podařeném výstřelu domácího útočníka v sobě probudil ofenzivní myšlení Lukáš Petřík, který nabil MATĚJI KOSTKOVI. Otrokovický se nenechal dvakrát pobízet a překonal nepřipraveného brankáře. Asistence: Lukáš Petřík.

08:10

Rozehrání Liberce přineslo nadějnou pozici pro jednoho z florbalistů, jenomže protihráč proti němu vystoupil a zastavil jeho záměr.

07:14

Vaníček se sice přemisťoval proti dělovce od levé části hrazení, ale pálící jedinec nezamířil podle původního nápadu a netrefuje.

06:47

Odražená rána se kutálí do moci černých hráčů. Ti zrovna dlouho nečekali a rozjeli protiakci, jenže průnik nejspíše uspěchali.

06:23

Nedovolené počínání domácích dovoluje Panterům zpracovat předmět hry na své čepele. Došlo také na střelecký pokus, Kostka těsně minul vzdálenější tyč.

05:55

Tentokrát rozehru standardní situace obstarala hůl hráče v bílém a následná akce nemohla nechat Vaníčka v klidu. Gólman díky rychlému sklapnutí nohou uhájil svatyni.

05:03

Štěpánek nabídl míček kolegovi na opačném křídle, čímž pomohl rozvoji akce po straně. Hrazení však Moravané střežili jako oko v hlavě.

04:31

Volný úder z rohu v podání libereckých florbalistů nezaznamenal potřebnou míru nebezpečnosti. Úsilí hostující bránící řady klidní dění.

03:20

Hlavní akce se odehrává na půlce Panthers. Zde se udrželi v ofenzivní fázi Severočeši, přesto rozruch defenzivě hlavu nezamotal.

02:08

Otrokovický obránce obětavě zapracoval u levého mantinelu a odehrál míček pryč z dosahu protivníka. Brankoviště Paterů se ohrožení nedočká.

01:28

Poprvé prošla domácí družina kolem váhajících hostů a hned vygenerovali kvalitní střeleckou možnost, jenže Michajlovič polapil.

00:54

Hráči Liberce nepůjčují soupeři ani na moment míček. Otrokovice ovšem stojí v dobrém postavení a hlídají půlicí čáru.

00:21

Buly dotáhli do povedeného konce domácí. Potáhli kulatý předmět na vlastní polovinu a počali tvořit postupný útok.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FBC Liberec: Vaníček (Svoboda) – Klucho, Marek, Láska, Krupička, Strobach, Štěpánek, Valeš, Blažek, Galbavý, Hůza, Studený, Rondoš, Ferdan, Vážný

Panthers Otrokovice: Michajlovič (Malina) – Kostka, Nagy, Blizňák, Sovják, Uhrinovský, Valčík, Ťopek, Bouška, Graclík, Kováč, Vaněk, Spáčil, Koňařík, Němeček, Petřík, Hrdina

Rozhodčí: Jiří Dolanský, Vojtěch Sýkora.
Liberečtí oblékli pro dnešek černé trikoty. Otrokovice vybrali dresy bílé barvy.
LÍDŘI PLAY-DOWN BODOVÁNÍ

Liberec
Prokop Ferdan – 3 body (2+1)

Otrokovice
Karel Ťopek – 3 body (1+2)
Včerejší utkání nabídlo výbornou podívanou. Rozdíly mezi oběma aktéry byly tak těsné, že o vítězi prvního zápasu série musely rozhodovat až nájezdy. V nich uspělo liberecké FBC a dnes budou Panteři nuceni vyhrát, jinak si značně zkomplikují situaci.

Liberec – Otrokovice 6:5pn

Branky: 6. Klucho (Vážný), 37. Marek (Štěpánek), 40. Strobach (Ferdan), 43. Ferdan (Klucho), 50. Štěpánek (Blažek), rozh. náj. Ferdan – 3. Vaněk (Ťopek), 4. Ťopek (Blizňák), 13. Vaněk (Ťopek), 32. Sovják (Nagy), 43. Kostka (Uhrinovský)
Přeji pěkné pozdní nedělní odpoledne. Extraligové play-down dnes napíše druhé pokračování. Liberec opět bude hájit svou halu před Otrokovicemi.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FBC Liberec – PSG Panthers Otrokovice

2:3

po prodl. (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Ferdan (Marek), 46. Marek (Ferdan) – 9. Kostka (Petřík), 9. Sovják (Graclík), 64. Koňařík (Ťopek)

FBC Liberec: Vaníček (Svoboda) – Klucho, Marek, Láska, Krupička, Strobach, Štěpánek, Valeš, Blažek, Galbavý, Hůza, Studený, Rondoš, Ferdan, Vážný

PSG Panthers Otrokovice: Michajlovič (Malina) – Kostka, Nagy, Blizňák, Sovják, Uhrinovský, Valčík, Ťopek, Bouška, Graclík, Kováč, Vaněk, Spáčil, Koňařík, Němeček, Petřík, Hrdina

Rozhodčí: Jiří Dolanský, Vojtěch Sýkora

Diváci: 141

Průběh zápasu
1. třetina
08:24
08:43
Po 1. třetině
2. třetina
21:20
23:31
29:52
Po 2. třetině
3. třetina
45:49
46:29
Po 3. třetině
Prodloužení
63:14
po prodl.