Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HKM Zvolen – HC MONACObet Banská Bystrica

4:3

konec (0:3, 3:0, 1:0)

07.10.2014, 17:00 • Zimný štadión Zvolen • Jakub Bartko sk

Tipsport: 1.9 4.3 2.84 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

00:10

Lukáš Jurík netriafa prázdnu bránu!

00:48

Obrovské šance Banskej Bystrice, zázračné zákroky Šimka!

Vážení športoví priatelia, hlásim sa Vám po takmer mesiaci od predčasného ukončenia zápasu 1. kola našej najvyššej hokejovej súťaže medzi ZVOLENOM a BANSKOU BYSTRICOU.

Toto stretnutie bolo ukončené 87 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Dôvodom bola hmla v priestore hracej plochy a zlá viditeľnosť, ktorú spôsobila pyrotechnika z hosťujúceho sektora. Ten bol na pokyn organizátora vyprataný. Hodinu sa čakalo na zlepšenie situácie, žiaľ napokon sa hlavní rozhodcovia rozhodli predčasne duel ukončiť a rozhodovalo sa o ňom za "zeleným" stolom.

Komisia sa rozhodla potrestať klub HKM Zvolen pokutou vo výške 4 500 euro a nariadila dohranie zvyšných sekúnd zápasu dnes 7. októbra o 17:00 hod. V dohrávke môžu nastúpiť len hráči, ktorí figurovali v zápise o stretnutí v pôvodnom termíne. Vstup na štadión bude povolený len predstaviteľom klubov, obslužnému personálu, zástupcom médií a členom riadiaceho orgánu. Na duel budú delegovaní rovnakí rozhodcovia, akí viedli septembrový zápas. Banskobystričania budú mať výhodu presilovej hry, na trestnú lavicu si zasadne domáci Radovan Puliš, ktorý v pôvodnom čase 58:33 min bol vylúčený za hákovanie.

Zvolenčania aj Banskobystričania najprv protestovali proti verdiktu, ale napokon svoje sťažnosti stiahli a dohrávke od času 58:33 min a stavu 4:3 pre HKM už nič nebráni. Zvolen odmietal na dohrávaný čas nastúpiť bez divákov v hľadisku, napokon však ustúpil. Bystričania zase žiadali kontumáciu vo svoj prospech a Zvolenčanom navrhovali zápas odznova. Aj oni svoju žiadosť stiahli.Zvolenčania mali pôvodne preplatiť všetky cestovné náklady Banskej Bystrici, napokon však podali odvolanie a uspeli, takže Bystričania si cestu zaplatia sami.

Pozývam Vás teda túto dohrávku sledovať prostredníctvom nášho exkluzívneho prenosu!

Rozhodcovia a kapitáni oboch mužstiev sú na ľadovej ploche, uplynula hodinová čakacia lehota, zápas je teda ukončený minútu aj dvadsaťsedem sekúnd pred jeho oficiálnym koncom pre nespôsobilosť hracej plochy. Hokejisti ďakujú svojim fanúšikom, ktorí tu s nimi ostali po celý čas čakať. O osude tohto stretnutia sa rozhodne za "zeleným stolom".

Ja sa s vami pretúto chvíľu lúčim a prajem príjemne prežitie víkendu.

Hlavný rozhodca dal pokyn na vyprázdnenie sektoru hostí, takže keď sa tam už nebude nachádzať ani jeden človek, budeme pokračovať v hre.

58:33

Hosťujúci fanúšikovia svojim hráčom vôbec nepomáhajú, spustili pyrotechniku, pridali sa k nim aj domáci fanúšikovia pod heslom, ktoré svietilo na jednom z transparentov: "No pyro, no party". Rozhodcovia sa zatiaľ rozhodli nepokračovať v hre. Hráči mieria do šatní!

58:33

Bude sa vylučovať na domácej strane, potrestaným hráčom je Radovan Puliš. Hostia budú hrať navyše bez brankára a s jedným hráčm v poli navyše.

58:32

Ďalšie obrovské príležitosti, ale Miroslav Preisinger ani na dvakrát nedokázal prekvapiť ležiaceho zvolenského gólmana! Strhujúci záver vo Zvolene priatelia!

58:07

Stopercentná šanca Banskej Bystrice a mohlo byť vyrovnané!! Slavomír Tomko robí obrovsku chybu a spoza vlastnej brány prihral priamo na hokejku osamotenému Lukášovi Handlovskému, ktorý však puk napálil iba priamo do výstroje Mareka Šimka!

51:54

A zvolenský zimným štadiónom sa nesú prvé mexické vlny!

50:31

Obrovský tlak Zvolenčanov vo vlastnom oslabení, neuveriteľné! Peter Hraško najprv napálil puk priamo do betónov Miiku Wiikmana, aby potom z dorážky trafil hornú žrdku! Šťastie hostí.

49:29

Dnešné stretnutie sleduje 3 688 divákov. Pekná návšteva na extraligové pomery.

47:07

Obrovský závar pred brankárom Marekom Šimkom, ktorý nemal puk pod svojou kontrolou, vznikla tam z toho poriadna šarvátka, ale vylučovať sa nebude.

45:21

Potrestaným hráčom je obranca Peter Hraško, dve minúty – hákovanie.

44:25

Zvolen dal gól!
Domáci hokejisti to v závere svojej početnej výhody poriadne rozprúdili pred gólmanom Wiikmanom a PETR OBDRŽÁLEK strieľa hneď vo svojom prvom súťažnom dueli vo zvolenskom drese svoj prvý presný zásah! Asistencie: Radovan Puliš, Kamil Brabenec.

42:25

Obrovská šanca Zvolenčanov ísť prvýkrát v tomto zápase do vedenia. Na trestnú lavicu mieri Lukáš Bambúch, ktorý sekol Dalibora Bortňáka.

37:20

Nepríjemny zákrok, ktoré nevidíme vôbec radi. Tomáš Matoušek si vyšliapol na Michala Chovana, ktorý sa ťažko dvíhal z ľadu. Našťastie, na vážnejšie zranenie to nevyzerá. Banskobystrický útočník inkasuje menší dvojminútový trest za napadnutie.

37:08

Zvolenčania už mohli viesť, Andrej Hebar sa pohral s banskobystricou obranou aj s gólmanom Wiikmanom, ale nedokázal puk dopraviť do úplne prázdnej brány!

32:49

Zvolen dal gól!
Neuveriteľné priatelia, čo sa deje na zimnom štadióne vo Zvolene! Domáci vyrovnávajú počas vlastného oslabenia. Prečíslenie Zvolenčanov 2 na 1, už sa zdalo, že to DALIBOR BORTŇÁK celé úplne pokazil, ale puk z jeho hokejky sa nešťastne pre Bystricu odrazil od jedného z hosťujúcich bekov rovno za chrbát Miiku Wiikmana. Asistencia: Tomáš Škvaridlo.

30:46

Svoju prvú početnú výhodu si zahrajú aj hostia z Banskej Bystrice. A môže byť naozaj dlhá. Andrej Hebar inkasuje trest 2+2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.

29:24

Zvolen dal gól!
Vzkriesenie Zvolenčanov pokračuje a fanúšikovia si pýtajú "ešte jeden"! Obrovský zvolenský tlak zavŕšil gólom do odkrytej brány MICHAL CHOVAN! Asistencie: Kamil Brabenec, Radovan Puliš.

25:40

Zvolen dal gól!
Andrej Podkonický našiel dobre postaveného LUKÁŠA JURÍKA, ktorý to švihom poslal do banskobystrickej brány a hneď je pod Pustým hradom veselšie! Asistencia: Andrej Podkonický.

20:50

Prvé vylúčenie dnešného stretnutia. Presilovú hru budú hrať hokejisti HKM. Na trestnú lavicu si odišiel sadnúť Jakub Predajniansky za bránenie hry.

17:12

Banská Bystrica dala gól!
Tak toto je už s domácimi veľmi zle. Fatálna chyba zvolenskej defenzívy, strelu Michala Hudeca ešte dokázal Šimko pokryť, ale úplne voľného PETRA KAFKU už nie a tak Zvolen prehráva už rozdielom triedy. Asistencie: Michal Hudec, Mário Lunter.

11:30

A teraz obrovská príležitosť Zvolenčana Kamila Brabenca, ktorý netrafil ani na dvakrát odkrytú Wiikmanovu bránu!

08:04

Banská Bystrica dala gól!
Pekná akcia "Baranov", Andrej Kudrna potiahol puk poza zvolenskú bránu okolo ktorej sa obtočil a presnou prihrávkou našiel MICHALA HUDECA, ktorý poslal puk do odkrytej Šimkovej svätyne! Asistencia: Andrej Kudrna.

03:51

Zvolenský obranca Peter Hraško si teraz pekne podal Bystričana Lukáša Bambúcha, ktorý sa len ťažko zviechal z ľadu!

02:21

Banská Bystrica dala gól!
Šok pre "Bryndziarov"! Hneď po vhadzovaní sa dostal k puku MÁRIO LUNTER a nechytateľne ho poslal do pravého horného rohu Šimkovej brány! Asistencia: Jakub Predajniansky.

HKM Zvolen – HC MONACObet Banská Bystrica

4:3

konec (0:3, 3:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Lukáš Jurík (Podkonický), 30. Chovan (Brabenec, Puliš), 33. Bortňák (Škvaridlo), 45. Obdržálek (Puliš, Brabenec) – 3. Mário Lunter, 9. Hudec (Kudrna), 18. Kafka (Hudec, Mário Lunter)

HKM Zvolen: Šimko (Orčík) – Bagin, Juraško (A), Hraško, Pokovič, Tomko, Pichnarčík, Dervarič, Varholík – Obdržálek, Brabenec, Puliš – Chovan (A), Jurík L. (C), Podkonický – Hebar, Bortňák, Škvaridlo – Ďaloga, Čanky, Sloboda

HC MONACObet Banská Bystrica: Wiikman (Košarišťan) – Montgomery, Predajniansky, Bambúch (A), Lunter P., Biro, Rosandič, Gachulinec, Lamper – Kudrna, Hudec (C), Kafka – Handlovský (A), Preisinger, Róth – Matoušek, Block, Larson – Lunter M., Zigo, Bendík

Rozhodčí: Bundil, Baluška – Šefčík, Výleta

Diváci: 3 688

Průběh zápasu
1. třetina
02:21
08:04
17:12
Po 1. třetině
2. třetina
20:50
25:40
29:24
30:46
32:49
37:20
Po 2. třetině
3. třetina
42:25
44:25
45:21
58:33
Konec