Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HKM Zvolen – HC MONACObet Banská Bystrica

4:3

konec (0:3, 3:0, 1:0)

07.10.2014, 17:00 • Zimný štadión Zvolen • Jakub Bartko sk

Tipsport: 1.9 4.3 2.84 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Po mesiaci sa skončilo stretnutie medzi Zvolenom a Banskou Bystricou, huráááá! Zvolenčania netaja úprimnú radosť z víťazstva a zo získaných troch bodov.

Momentálne prebieha ďakovačka hráčov s dosť veľkou skupinou fanúšikov, ktorí stoja za bránami "zimáku".

Ja sa s Vami pre túto chvíľu lúčim, dúfam, že ste nestratili pri našom prenose veľa drahocenného času, čítame sa opäť v piatok, kedy Zvolen privíta Skalicu! (17:03:51)

60:00

Koniec zápasu.

00:10

Lukáš Jurík netriafa prázdnu bránu!

00:31

Puk je v strednom pásme.

00:48

Obrovské šance Banskej Bystrice, zázračné zákroky Šimka!

01:03

Bomba Hudeca z pravého kruhu! Šimko vyráža betónom!

01:20

Bystričania sú usadení v obrannom pásme Zvolena.

01:27

Vhadzuje sa po ľavej ruke Šimka.
Bavme sa hokejom!
Na bojisku už sú rozhodcovia a pomaly prichádzajú hráči oboch tímov. Radovan Puliš odchádza rovno na trestnú lavicu, kde bude sedieť minimálne do konca riadneho hracieho času.
Pred vchodom na zimný štadión sa nachádza pár verných fanúšikov, ktorí sa budú snažiť dovidieť na ľadovú plochu, ak si nezarosia sklo.
Predzápasová rozcvička je na konci, rolba upraví ľadovú plochu a môžeme snáď ísť na to! Vypredané tu dnes nebude, zato novinárska "obec" je zastúpená v slušnom počte.

Vážení športoví priatelia, hlásim sa Vám po takmer mesiaci od predčasného ukončenia zápasu 1. kola našej najvyššej hokejovej súťaže medzi ZVOLENOM a BANSKOU BYSTRICOU.

Toto stretnutie bolo ukončené 87 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Dôvodom bola hmla v priestore hracej plochy a zlá viditeľnosť, ktorú spôsobila pyrotechnika z hosťujúceho sektora. Ten bol na pokyn organizátora vyprataný. Hodinu sa čakalo na zlepšenie situácie, žiaľ napokon sa hlavní rozhodcovia rozhodli predčasne duel ukončiť a rozhodovalo sa o ňom za "zeleným" stolom.

Komisia sa rozhodla potrestať klub HKM Zvolen pokutou vo výške 4 500 euro a nariadila dohranie zvyšných sekúnd zápasu dnes 7. októbra o 17:00 hod. V dohrávke môžu nastúpiť len hráči, ktorí figurovali v zápise o stretnutí v pôvodnom termíne. Vstup na štadión bude povolený len predstaviteľom klubov, obslužnému personálu, zástupcom médií a členom riadiaceho orgánu. Na duel budú delegovaní rovnakí rozhodcovia, akí viedli septembrový zápas. Banskobystričania budú mať výhodu presilovej hry, na trestnú lavicu si zasadne domáci Radovan Puliš, ktorý v pôvodnom čase 58:33 min bol vylúčený za hákovanie.

Zvolenčania aj Banskobystričania najprv protestovali proti verdiktu, ale napokon svoje sťažnosti stiahli a dohrávke od času 58:33 min a stavu 4:3 pre HKM už nič nebráni. Zvolen odmietal na dohrávaný čas nastúpiť bez divákov v hľadisku, napokon však ustúpil. Bystričania zase žiadali kontumáciu vo svoj prospech a Zvolenčanom navrhovali zápas odznova. Aj oni svoju žiadosť stiahli.Zvolenčania mali pôvodne preplatiť všetky cestovné náklady Banskej Bystrici, napokon však podali odvolanie a uspeli, takže Bystričania si cestu zaplatia sami.

Pozývam Vás teda túto dohrávku sledovať prostredníctvom nášho exkluzívneho prenosu!

Rozhodcovia a kapitáni oboch mužstiev sú na ľadovej ploche, uplynula hodinová čakacia lehota, zápas je teda ukončený minútu aj dvadsaťsedem sekúnd pred jeho oficiálnym koncom pre nespôsobilosť hracej plochy. Hokejisti ďakujú svojim fanúšikom, ktorí tu s nimi ostali po celý čas čakať. O osude tohto stretnutia sa rozhodne za "zeleným stolom".

Ja sa s vami pretúto chvíľu lúčim a prajem príjemne prežitie víkendu.
Žiadne oficiálne vyjadrenie síce ešte nepadlo, ale všetci to tu už balia, či fanúšikovia, ale aj média a hokejisti sú zbalení už dávno.
Vo Zvolene to vyzerá momentálne nejako takto:

Čakacia doba je jedna hodina. Ešte musíme počkať 20 minút a potom uvidíme aký bude stav hracej plochy.
Rád by som skonštoval, že bránka hostí je už z nášho stanovišťa úplne neviditeľná. Osobne netuším, načo sa stále čaká. Miika Wiikman celý v bielom sa teraz nachádza za svojou bránou, ale vôbec ho nevidno.
Teraz pre zmenu na plochu zavítal pozrieť gólman Bystrice Miika Wiikman, ale už asi zistil, že by veľa toho neuvidel.
Zvolenskí hokejisti už krúžia na ľade, asi v domnení, že rozoženú tú hmlu.

HKM Zvolen – HC MONACObet Banská Bystrica

4:3

konec (0:3, 3:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Lukáš Jurík (Podkonický), 30. Chovan (Brabenec, Puliš), 33. Bortňák (Škvaridlo), 45. Obdržálek (Puliš, Brabenec) – 3. Mário Lunter, 9. Hudec (Kudrna), 18. Kafka (Hudec, Mário Lunter)

HKM Zvolen: Šimko (Orčík) – Bagin, Juraško (A), Hraško, Pokovič, Tomko, Pichnarčík, Dervarič, Varholík – Obdržálek, Brabenec, Puliš – Chovan (A), Jurík L. (C), Podkonický – Hebar, Bortňák, Škvaridlo – Ďaloga, Čanky, Sloboda

HC MONACObet Banská Bystrica: Wiikman (Košarišťan) – Montgomery, Predajniansky, Bambúch (A), Lunter P., Biro, Rosandič, Gachulinec, Lamper – Kudrna, Hudec (C), Kafka – Handlovský (A), Preisinger, Róth – Matoušek, Block, Larson – Lunter M., Zigo, Bendík

Rozhodčí: Bundil, Baluška – Šefčík, Výleta

Diváci: 3 688

Průběh zápasu
1. třetina
02:21
08:04
17:12
Po 1. třetině
2. třetina
20:50
25:40
29:24
30:46
32:49
37:20
Po 2. třetině
3. třetina
42:25
44:25
45:21
58:33
Konec